Miksi Jatkoaika ei enää kiinnosta?

  • 84 385
  • 556

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehkäpä ikääntyminen vaikuttaa. On muuta puuhaa kuin roikkua täällä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Tämä on kiinnostava viestiketju, koska tunnistan itsestänikin sen, että yhä vähemmän tulee luettua ja kirjoitettua kiekkopuolelle. Otteluseurantaketjuihin aloin kyllästyä jo viime vuonna, koska tuntui, että niiden sisällöstä yhä suurempi osa oli pelkkää itkemistä tuomareista ja tuomioista ja se ottelun seuranta jäi vähemmälle. Ja ikävä kyllä oman suosikkijoukkueeni fanit tuntuivat vielä olevan valittajien kärkipäätä. Aikaisemmin tuli näin etä-SaiPana seurattua otteluita paljon niin, että oli auki radio ja liigan otteluseurantaketju sekä siinä rinnalla Jatkoajan otteluseuranta. Nyt matsit tulee katsottua nettitelkkarista tietokoneella, eikä otteluseurantaa Jatkoajasta viitsi enää yleensä edes avata, koska keskustelun sijaan se tuntuu menevän aina enemmän jankkaamiseksi ja pikkuasioista vääntämiseksi.

Oma kirjoitteluni ja ketjujen lukemiseni onkin enemmän siirtynyt vapaan keskustelun puolelle. Pysyvästikö? Ei voi tietää.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kirjoittelen itse hyvin pitkälti vapaalle puolelle ja muu urheilu -osioon, etenkin tuonne ampumahiihtoketjuun. Liiga kyllä kiinnostaa ei siinä mitään, mutta itse seurailen pelejä lähinnä radiosta, joskus streamien kautta, minkä johdosta en näe, että pystyisin tuomaan keskustelulle jotain lisäarvoa. Jääkiekkokeskusteluni onkin painottunut NHL:ssä pelaavien suomalaisten seurailuun sekä maajoukkueen touhuihin.

Minä en itse ymmärrä tuota valittamista, mitä on saanut lukea siitä, että vapaalle pääosin kirjoittavat olisivat jotenkin vähempiarvoisia kuin lätkäpuolen aktiivisimmat. Ainakin itse arvostan enemmän esim. nimimerkkiä @MustatKortit kuin jotain kirjoittajaa, joka keskittyy jääkiekkoon, mutta lähinnä provoilee tai kirjoittelee huhuketjuun jotain Esson baarista kuultuja "tietoja".

Itselleni on tärkeintä se, että jokainen kirjoittaja tuo jotain positiivista lisäarvoa palstalle, olkoon kyseessä sitten Pelitapakeskustelu tai Elokuvaketju.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kiinnostus minulla on palstaa kohtaan edelleen korkea, mutta viime aikoina on alkanut häiritä palstan nykymeno. Aivan turhauttavaa jankkaamista asioista, jotka on käsitelty miljoonaan kertaan kyseisessä(kin) ketjussa. Tämänkaltainen toiminta on omiaan vähentämään osallistumishalukkuutta jopa minua suuresti kiinnostaviin keskusteluihin.

Kerron esimerkin ampumahiihtokeskustelusta. Noin puolitoista viikkoa sitten väännettiin hiihdon ja aselykkimisen tasoerosta. Okei, ei siinä mitään. Nyt viime viikon lopulla sama vääntö käytiin jälleen, jolloin kisoihin liittyvä pohdinta jäi taistelun jalkoihin. Ja tätä toistuvaa jankkausta näkee oikeastaan jokaisessa Jatkoajan ketjussa.
 

redpecka

Jäsen
Oi niitä aikoja kun Liigan siirtoikkunan viimeisenä päivänä kuhina kävi keskustelupalstalla ja serverit kaatuivat, palstalaiset söivät sormensa kun sisään ei päässyt ja joutui mahdollisista viime minuuttien siirroista lukea monta minuuttia myöhässä jostain ylen tekstiteeveestä. Enää ei ole liveseurantaa tammikuun vikan päivän hektisistä tunneista.

Vastaus otsikkoon on, että maailma muuttuu. Tulevaisuudessa Jatkoajan jäseneksi voi päästä vain jos osaa kolmella tai vähemmällä kirjaimella kertoa miksi pitäisi saada oikeus kirjoittaa.

Itse pidän Jatkoajasta, vaikken osaakaan sisältöä tuottaa sillei, kuten haluaisin palstan olevan. Ehkä sitten yritän lukea vaikka enemmän ja toivon, että joku ystävällinen kanssakirjoittaja kirjoittelisi jotain mielenkiintoista vaikka Saimaan Pallon asioista ja itse olisi vaan nojatuolissa syvällä tyytyen skrollailemaan hiiren vierityspainikkeella lukuisia viestejä. Se olisi kivaa.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Periaatteessa tämä on ihan hyvä paikka josta myös oppii juttuja ja saa uusia näkökulmia. Kuitenkaan en haluaisi olla mitenkään riippuvainen tästä taikka omata velvollisuutta jatkaa jotakin keskenjäänyttä keskustelua. Nimittäin, mulla tulee päiviä jolloin kerkeän olemaan tietokoneella ja on myös fiilistä keskustella täällä. No sitten saattaa mennä lähes viikko etten kerkeä koneelle. No kun tollaisen tauon jälkeen palaan paikalle ja kirjaudun palstalle, huomaan että mulla on tyyliin viisi hälytystä eli porukat ovat kommentoineet viestejäni. Ja kun katson keskusteluketjua, se on elänyt ja tuonaikaiseen keskustelun jälkeen ketjuun on voinut tulla kymmeniä viestejä ja puheenaihe siirtynyt eri näkökulmaan.

Sitten jos tuntuu että olisi vielä kommentoitavaa liittyen tuohon aikaisempaan, sitä aihetta ei vaan viitsi jatkaa koska aihe jo vanheni. Tavallaan nuo palstauudistuksen mukana tulleet hälytykset ovat hyvä asia mutta toisaalta ovat huono asia em syystä, jos et käy täällä läheskään päivittäin. Seurailen ketjuja satunnaisesti sieltä täältä ja samat tyypit näyttää kommentovan vähän joka asiaa. Mietin vain että miten pärjäävät tuon "vastausvelvollisuutensa" kanssa, toivottavasti foorumi ei saa liian isoa roolia kenenkään elämässä. Jotkut ovat täällä ilmeisesti tuntikausia joka päivä?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mikä helvetti tuohon otteluketjufoorumiin on oikein mennyt? Olen marissut tähän ketjuun tästä ilmiöstä aiemminkin, mutta onhan tämä nyt jo vitun naurettavaa, että perustin HIFK-TPS pääsarjatason runkosarjan otteluun ilmeisesti vielä kotimaisen kiekkokeskustelun johtavalle sivustolle otteluketjun joskus muutama tunti ennen matsia (joka sekin kertoo jostain jo) ja avausviestini päätteeksi sinne ilmestyi yhden HIFK-fanin viesti ja sen jälkeen ei enää mitään. Ei siis ennen ottelua eikä ottelun jälkeenkään. Kenelläkään ei ole ollut mitään sanottavaa, ei kotijoukkueen eikä vierasjoukkueen faneilla, vaikka aika moni ottelua on seurannut katsomosta, telkkarista tai edes radiosta. Okei, ottelun kiinnostavuus ei hivo päätä huimaavia lukemia, kun vierasjoukkue on tahkonnut jo yli tusinan tähän mennessä merkityksettömiä pelejä ja osa TPS-faneista on mentaalipuolella kesälomalla ja HIFK-fanit eivät kai noin yleisesti ole jaksaneet syttyä pelistä, mutta silti vittu kaksi (2) viestiä koko ottelusta ennen ottelua eikä yhtään sen jälkeen? Kuitenkin lauantain matsi kyseessä. Ymmärrän, että otteluita on ihan perkeleesti liikaa sarjassamme, mutta onko todella jo kaikki sanottu?

Olen huomannut, että ilmiöön liittyy se, että keskustelu käy matseista yllättävän kiivaasti kuin kusiaispesissä omilla hiekkalaatikoilla peliesitykset- tai vitutus-ketjuissa riippuen tuloksesta eli tällä menolla, jos ottelusta jotain haluaisi tietää, niin pitää mennä vastustajan ketjuja pläräilemään. Tämä on ollut suuntauksena jatkoajassa jo pidempään ja palstan kiinnostavuus/viihdyttävyys laskee tämän johdosta mielestäni huomattavasti, onhan tämä kiekkopalsta kuitenkin. Huomaisiko kukaan jos tuon otteluketjufoorumin sulkisi kokonaan pois? Tai tekisikö se kenties hyvää koko palstalle, kun huomattaisiin ettei enää voida spekuloida matseista? Takavuosina ketjuja availtiin jo muutamia päiviä ennen perus runkosarjamatsia ihan arkipäivän otteluihin, nyt tilanne on se, että yksittäiset ottelut saattavat jäädä ilman ketjun avausta ihan liigapeleissäkin. Mestiksen puolella arkipäivää on ollut se, että 2/3 peleistä jää ilman ketjua. Mistä asia johtuu ja mitä sille pitäisi tehdä?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mikä helvetti tuohon otteluketjufoorumiin on oikein mennyt? Olen marissut tähän ketjuun tästä ilmiöstä aiemminkin, mutta onhan tämä nyt jo vitun naurettavaa, että perustin HIFK-TPS pääsarjatason runkosarjan otteluun ilmeisesti vielä kotimaisen kiekkokeskustelun johtavalle sivustolle otteluketjun joskus muutama tunti ennen matsia (joka sekin kertoo jostain jo) ja avausviestini päätteeksi sinne ilmestyi yhden HIFK-fanin viesti ja sen jälkeen ei enää mitään. Ei siis ennen ottelua eikä ottelun jälkeenkään. Kenelläkään ei ole ollut mitään sanottavaa, ei kotijoukkueen eikä vierasjoukkueen faneilla, vaikka aika moni ottelua on seurannut katsomosta, telkkarista tai edes radiosta.

...

Olen huomannut, että ilmiöön liittyy se, että keskustelu käy matseista yllättävän kiivaasti kuin kusiaispesissä omilla hiekkalaatikoilla peliesitykset- tai vitutus-ketjuissa riippuen tuloksesta eli tällä menolla, jos ottelusta jotain haluaisi tietää, niin pitää mennä vastustajan ketjuja pläräilemään. Tämä on ollut suuntauksena jatkoajassa jo pidempään ja palstan kiinnostavuus/viihdyttävyys laskee tämän johdosta mielestäni huomattavasti, onhan tämä kiekkopalsta kuitenkin.

Ihan samaa olen miettinyt. Syynä lienee juuri tuo, että näköjään on keskimäärin mukavampi keskustella matseista omilla hiekkalaatikoilla eikä otteluketjuissa.

Toinen syy on ehkä se, että pienistä virtuaaliväännöistä vastustajien kannattajien kanssa heiluu nykyään saman tien bänniä. Tämä toki näyttää (minun mielestäni valitettavasti) olevan palstalaisten selvän enemmistön tahto. Silloin harvoin kun otteluketjuissa on edes pientä provoa ja vääntöä, niin joku on itkemässä siitä kuinka palstan taso on laskenut ja marttyyrimäisesti ilmoitetaan foorumin jättämisestä kokonaan tai vähintäänkin, että "juuri tämän takia en jaksa Jatkoajan keskustelupalstaa enää kovin usein lukea".

En tiedä kultaako aika muistot, mutta minun mielestäni otteluketjuja oli aikanaan hauska lukea, kun niissä oli jäljellä vielä vähän karheutta. Niistä heijastui se tunne, mitä matsit herättää ja siitähän koko kannattamisessa on pohjimmiltaan kyse. Jos ketjuissa ei ns. tapahtunut mitään, oli syynä useimmiten se, että itse matsikin oli ollut mitäänsanomaton ja tylsä. Pienemmistä tai isommista väännöistä huolimatta otteluketjuista sai myös ihan hyvin näkemystä pelitapahtumista, vaikkakin usein hieman värilaseilla ja pikkuisen tunteen sumentamana - ja tätähän sen pitäisikin olla, koska kyseessä on nimenomaan kannattajien keskustelupalsta.

Nykyäänhän otteluketjuissa analysoidaan matseja niin objektiivisesti kuin pystytään, puhutaan pääosin pelikirjasta sekä taktisista nyansseista ja taputellaan siinä sivussa hieman muita selkään.

Minä ainakin ensisijaisesti luen pelianalyysit muualta ja haluaisin otteluketjuista ennemminkin aistia / havainnoida kannattajien ennakko- ja jälkifiiliksiä. Steriloidut otteluketjut eivät juurikaan kiinnosta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mistä asia johtuu ja mitä sille pitäisi tehdä?

Ottelumäärän vähentäminen olisi se oikea tie, niin johan kiinnostaisi. Neljä narripeliä kaudessa ja taistelu saako lipun edes seisomakatsomoon. Aina siellä oltiin.

Ottelumäärät eivät tule laskemaan, mitähän asialle voisi tehdä. Ihmisillä on muutakin menoa kuin vain jääkiekon katsominen ja silti pelataan vaan lisempää koko ajan?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ottelumäärän vähentäminen olisi se oikea tie, niin johan kiinnostaisi. Neljä narripeliä kaudessa ja taistelu saako lipun edes seisomakatsomoon. Aina siellä oltiin.

Ottelumäärät eivät tule laskemaan, mitähän asialle voisi tehdä. Ihmisillä on muutakin menoa kuin vain jääkiekon katsominen ja silti pelataan vaan lisempää koko ajan?

Ei tuo selitä mitään. Otteluketjun viestimäärät ovat laskeneet kuin ketun häntä joka vuosi viimeisen viiden vuoden ajan vaikka ottelumäärät ovat lisääntyneet varsin vähän samana aikana (hatusta heitettynä 52->60 per jengi).

Parhaina (pahimpina?) aikoina otteluketjut olivat monisivuisia jo ennen matsia ja matsin jälkeen tuli heittämällä viisi sivua lisää. Ja jos matsissa oli sandwich vs. vopat tappelu niin siitä tuli taas viisi sivua lisää tekstiä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Parhaina (pahimpina?) aikoina otteluketjut olivat monisivuisia jo ennen matsia ja matsin jälkeen tuli heittämällä viisi sivua lisää. Ja jos matsissa oli sandwich vs. vopat tappelu niin siitä tuli taas viisi sivua lisää tekstiä.

Nykyajan digitaalihelvetissä on vain niin paljon muuta tekemistä. Koko ajan on fase ja tinderi auki ja pari viestiä pitää tviitatakin. Ja iltiksestä lukea viimeisimmät vau-uutiset. Ei kai tämä sen kummempaa ole.

Mitään ei tehdä kunnolla, kun pyöritään vähäsen kaikkialla. Tuskin tämä Jatkoajan syy itsessään on vaan selkeä muutos valkoihoisten elämässä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Vielä pari vuotta sitten, kun lähetykset eivät olleet pelkästään Soneran asiakkaiden saatavilla ja Urhon kausikorttilaisilla niin otteluseurantaketjussa oli joskus jotain väkeä seuraamassa peliä sitä kautta. Toinen juttu mainittiinkin jo eli se, että oman joukkueen esityksestä jauhetaan nykyisin lähinnä vain siellä omassa osiossa.

Lisäksi se vaikuttaa hieman, että enää otteluseurantaketjuissa ei ole minun ja muutaman muun Jokerifanin itkukaartia, joka aiheutti hieman närää muiden joukkueiden kannattajissa ja aiheutti sitä kautta keskustelua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vielä pari vuotta sitten, kun lähetykset eivät olleet pelkästään Soneran asiakkaiden saatavilla ja Urhon kausikorttilaisilla niin otteluseurantaketjussa oli joskus jotain väkeä seuraamassa peliä sitä kautta. Toinen juttu mainittiinkin jo eli se, että oman joukkueen esityksestä jauhetaan nykyisin lähinnä vain siellä omassa osiossa.

Lisäksi se vaikuttaa hieman, että enää otteluseurantaketjuissa ei ole minun ja muutaman muun Jokerifanin itkukaartia, joka aiheutti hieman närää muiden joukkueiden kannattajissa ja aiheutti sitä kautta keskustelua.
No kyllä allekirjoittanut ainakin saattaa edelleen seurata otteluketjusta että mites siellä "omalla" paikkakunnalla menee jos on muualla liikenteessä. Tavallaan siinä on kuitenkin jotain vetovoimaa, että voi seurata asioita "aika järjestyksessä", sen sijaan että loggaa ligan sivuille katsoon tulokset ja pettyy.

Mitä taas tulee Jokeri fani touhuun, niin eiköhän kyseessä ole enempikin se massa, ihan samalla tavalla kaikki siellä itkee, mutta kun on tarpeeksi kannattajia, niin lopputulos on sitten iso määrä mölinää. Eihän se nyt kuitenkaan ollut sen enempää prosentuaalisesti kuin muillakaan, massa vaan takasi sen että useasti muut asiat hukkui siihen kun sai lukea kaksi sivua porua ja itkua.

Nämä ei silti toki muuta tosiasiaa että porukka jauhaa eniten omissa osioissaan, siinä kun aiemmin se viesti lähti seurantaan tai ottelu ketjuun "kokoavana, ei tilapäivityksenä" niin johan nykyään saa klikkailla eri osioiden välillä kun kesken pelinkin kommentoidaan ennemmin omalle hiekkalaatikolle kuin otteluseurantaketjuun. Tätä ei yhtään helpota se että vastikään viimeksi jaettiin kieltoja siitä että jotkut oli vähän väärin ilmaisten tehneet otteluseurantaa otteluketjussa. Tuosta voisi pelisääntöjä huomattavastikin selkeyttää. Minusta olisi ihan validia että esim. yhteenvedot eristä, mikäli joku haluaa niitä tehdä, voisi olla siellä otteluketjussa. Nää "Möttönen 1-0" jutut sitten seurannassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä ainakin huomaan siirtyneeni kirjoittamaan peliesityksistä ottelun jälkeen lähinnä sinne oman suosikkijoukkueen osioon. Sama koskee mielestäni aika monia muitakin.

Syytä en osaa sanoa, mutta jotenkin tuntuu paremmalta noin. Ehkä kyse on siitä, että sinne on helpompi laittaa kustakin asiasta omaan "lokeroonsa" mielipiteitään. Millainen oli peluutus, entä erikoistilanteet, mitä pitää parantaa, kuka ansaitsee kehuja ja kuka voisi pakata laukkunsa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Urheilullisten arvojen vähittäinen hiipuminen suomalaisesta jääkiekkoilusta seuratasolla, samojen aiheiden ja asioiden pyörittely ketjuissa ja niihin kyllästyminen (ainakin kausiluontoisesti), arvostetuimpien ja ansioituneimpien palstakirjoittajien eläköityminen tai bannaus samalla kun provokaattorit, trollit ja oman (tai vieraan valtion) agendaa ajavat saavat aina vain määräaikaiskieltoja tai muunlaista armoa. Tähän päälle Jatkikseen ja koneella istumiseen käytettävän vapaa-ajan väheneminen, muutokset ihmissuhteissa, muut elämänmuutokset ja tähtien oleminen väärässä asennossa.

On Jatkoajassa onneksi edelleen kirjoittajia joita jaksaa seurata, joilla on näkemystä ja joiden mielipiteet ovat mielenkiintoisia. @MustatKortit , @Pisin Kääpiö 186cm , elämänmakuisia tarinoitaan ja näkemyksiään kertova @pettter , elokuvapuolella @Vintsukka visuineen ja @Ted Raikas ynnä muut vastaavat kirjoittajat pitävät palstan henkeä yllä. Toki muutama juniorikin kuten @Kai Nu Laine on hyvällä pelisilmällä liikkeellä.

Tietysti alkukevät on aina jääkiekon suhteen suht mielenkiinnotonta aikaa, kun pudotuspelit eivät ole vielä alkaneet (eikä niilläkään ole oikein väliä kun ne eivät sellaisenaan vaikuta esimerkiksi sarjanousuun eikä mestaruuden voittamalla saa välttämättä kuin mehukannupystin) eivätkä MM-kisat ole käynnistyneet. MM-kisat muodostavat vuoden ensimmäisen puoliskon tärkeimmän kiinnostuspiikin toukokuussa, sitten onkin vain hiljaiseloa pitkälle loppusyksyyn asti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
On muuten taivahan tosi tuo nimimerkin @Musta Nuoli kirjoittama juttu alkukeväästä jääkiekkokiinnostuksen kannalta. Todella vaisua on tällä hetkellä, pudotuspelikiimakaan ei nouse, ennen nousi. Kaipa sitten SM-Liiga on menettänyt lähes kaiken tunteensa, mikä on omiaan vähentämään mielenkiintoa. Runkosarjaakin pelataan 60 matsia, joista muutama voitaisiin hyvinkin poistaa, ehkä yleisö palaisi halleihin ja Jatkoajan kiekkointo kasvaisi vanhoihin mittoihin.

Jääkiekkokeskustelu on saanut kovan vastuksen etenkin vapaasta, se ei ole lainkaan huono asia, vankka asiakeskustelu on aina hyväksi, vaikkei se lätkää koskisikaan. Palstalla on myös sukupolvenvaihdos käynnissä, ehkäpä se nuorempi polvi(johon minäkin kuulun) kirjoittaa erilaisella otteella kuin vanhat ikijäärät, kumpaakin sukupolvea tarvitaan.

Pakko muuten todeta, että vaikka keskustelu välillä ryöpsähtikin yli, keskustelu MM-hiihdoista oli pääsääntöisesti hyvää. Eli kyllä tämä palsta hyvää keskustelua edelleen tarjoaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
On Jatkoajassa onneksi edelleen kirjoittajia joita jaksaa seurata, joilla on näkemystä ja joiden mielipiteet ovat mielenkiintoisia. @MustatKortit , @Pisin Kääpiö 186cm , elämänmakuisia tarinoitaan ja näkemyksiään kertova @pettter , elokuvapuolella @Vintsukka visuineen ja @Ted Raikas ynnä muut vastaavat kirjoittajat pitävät palstan henkeä yllä. Toki muutama juniorikin kuten @Kai Nu Laine on hyvällä pelisilmällä liikkeellä...

Jääkiekkokeskustelu on saanut kovan vastuksen etenkin vapaasta, se ei ole lainkaan huono asia, vankka asiakeskustelu on aina hyväksi, vaikkei se lätkää koskisikaan. Palstalla on myös sukupolvenvaihdos käynnissä, ehkäpä se nuorempi polvi(johon minäkin kuulun) kirjoittaa erilaisella otteella kuin vanhat ikijäärät, kumpaakin sukupolvea tarvitaan.

Pakko muuten todeta, että vaikka keskustelu välillä ryöpsähtikin yli, keskustelu MM-hiihdoista oli pääsääntöisesti hyvää. Eli kyllä tämä palsta hyvää keskustelua edelleen tarjoaa.

Jatkoaika puolustaa paikkaansa erinomaisena yleispalstana, vahvan vapaan puolen ansiosta. Kysäisin eilen maailmansota-ketjun puolella tarkentavaa tietoa neukkujen helmikuussa 1944 käyttämistä jenkkivalmisteisista pommikoneista. Vaikka kyseessä oli (minut hieman yllättänyt) tieto, jonka sai wikipediastakin tarkastettua, niin aika vaikeaa kuvitella toista palstaa, jossa tällaiseenkin kysymykseen vastaus saatiin käytännössä muutaman minuutin viiveellä. Juu, toki joku maanpuolustukseen keskittynyt forum olisi antanut varmasti saman vastauksen, mutta Jatkoaika onkin palsta, missä voi kysyä lähes mistä tahansa asiasta.

@Barnes :n mainitsema keskustelu hiihdon mm-kisoista toinen hyvä esimerkki. Kun luki samaa aihetta käsittelevää keskustelua vaikka YLEn puolelta, niin kyllähän Jatkiksen ketju oli todella asiantunteva siihen verrattuna.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otteluketjuihin ei saa kirjoittaa otteluiden aikana. Tällöin kirjoitetaan joukkueiden omiin osioihin ja keskustelu jatkuu helposti tietysti siellä, missä sitä käydään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
No jaa, en nyt sano etteikö kiinnostaisi. Mutta tuo varma kevään merkki, eli tavallistakin vajaamielisempi provoilu, paskanjauhanta, ot:n viljely, yms. paska, karkottaa kyllä tehokkaasti lukemasta otteluketjufoorumia. Oikeastaan vapaa osio onkin ainoa järjellisen elämän muoto, jopa Venäjä- ja Nato-ketjut ovat tuohon verrattuna suurten älyjen mittelöä.
 
Vaikka kyseessä oli (minut hieman yllättänyt) tieto, jonka sai wikipediastakin tarkastettua, niin aika vaikeaa kuvitella toista palstaa, jossa tällaiseenkin kysymykseen vastaus saatiin käytännössä muutaman minuutin viiveellä. Juu, toki joku maanpuolustukseen keskittynyt forum olisi antanut varmasti saman vastauksen, mutta Jatkoaika onkin palsta, missä voi kysyä lähes mistä tahansa asiasta.
Tästä puolesta minäkin palstassa pidän. Ja tämä ei nyt siis ole mitään hassuttelua tai sarkasmia, kun sanon, että minusta on kätevää kun saa mm. homman, kauppalehden ja maanpuolustufoorumien argumentatiivisen kärjen copypastettuna suoraan "kotiovelle" tarvitsematta liata omia käsiä sen enempää. Näkee vähän oman kuplan ulkopuolellekin missä maailma makaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Selailin tätä ketjua ja törmäsin @Steegil :n vanhaan viestiin:

Omasta mielestäni linja on ollut liiankin tiukka ja tärkeitä palstapersoonia on poistettu. Eivät ne nyt kaikkia mielyttäneet, eikä se ollut varmasti kyseisten herrojen tarkoituskaan, mutta heidän poissaolonsa näkyy täällä selvästi. Nykyisellään meininki on vähän tämmöistä "jees, jees" tyyllistä.

Joku tutzbankin kaltainen loistava kirjoittaja poistettiin yhden virheen vuoksi ja kun miettii mitä kaveri toi tälle palstalle niin täydelliseksi virheratkaisuksi toikin päätös on osoittautunut.
Onhan siinä varmasti oma pointtinsa, kun puhutaan palstan konkareiden poistumisella/eliminoinnilla olevan vaikutusta Jatkoajan tunnetasoon. Toki tunne on varmastikin laskenut hurjimmista ajoista, mutta kyllähän tällä palstalla edelleen on paikoitellen voimakastakin, mutta kärkevän asiantuntevaa keskustelua useiden nimimerkkien toimesta. Tämä ei ole huono asia, tunnetta pitää aina olla.

Uusien palstapersoonien syntyminen vie aikansa, mutta hyvään tahtiin heitä tulee.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Uusien palstapersoonien syntyminen vie aikansa, mutta hyvään tahtiin heitä tulee.

Joo joo, mäkin kokeilen vaan sormella...

Palsta on kokenut totaalisen inflaation hienojen persoonien poistoilla. Onneksi persoonat jatkavat elämäänsä muualla ja sain mahdollisuuden tutustua moniin heistä tämän kautta. Palstaa ei sinänsä ole ikävä, kun dialogi jatkuu monen hienon ihmisen kanssa muualla mediassa. Sinänsä saan olla onnellinen, että meidän elämät kohtasivat täällä ja mikä tärkein, elämät sattuivat olemaan sellaisissa tilanteissa kuin olivat. Monella ei nykyään ole aikaa juurikaan intteriveppiin, elämä heittelee minne milloin, mutta samansuuntainen ajattelu/ arvomaailma / kiinnostuksen kohteet pitävät isoa poispotkittua porukkaa yhteydessä toisiinsa.
Tarkoitus ei ole brassailla, vaan kertoa oma mielipide. Se hetki, kun palsta palvelee itseään parhaiten liittyy monesti tiettyyn elämänvaiheeseen. On eroja, suruja ja asioita, mitä halutaan jakaa. Uusia persoonia tulee ja menee, mutta omat sankarit ovat heistä rakkainpia; he ovat samaa ikäluokkaa yleensä ja jaettavat asiat koetaan yhdessä, mikä lisää yhteenkuuluvuden tunnetta. Lisäksi palsta on kokenut voimakkaan nuorennusleikkauksen vanhemman kaartin poistojen yhteydessä. On vain vaikea saada yhteenkuuluvuuden tunnetta nykyään palstalla. Jo hyväksi havaittujen tuttujen kanssa oli vaan rentouttavaa jutella. Miss you @Freddie Freeloader . Eikä ole juurikaan ollut enää yritystäkään. Siihenkin varmaan vaikuttaa se, että kun anonymiteetti meni, niin ei se ole samanlaista, kuin alkutaipaleella.

Jääkiekon takia käyn täällä vielä ajoittain. Sekin varman tavan takia. Tai joskus muistelemassa vanhoja ja provoamassa. Kyllähän ne narri-osiosta saadut pelikiellot lämmittää vieläkin mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Uusien palstapersoonien syntyminen vie aikansa, mutta hyvään tahtiin heitä tulee.
Tämä on yksi suurimmista syistä palstan kiinnostamattomuuteen. Täällä on vanhojen palstalaisten sijaan nyt uusi sukupolvi äänessä, joiden tehtävä näkyy lähinnä olevan oman hännän nostaminen. Jotkut tekevät sitä suoraan, toiset koettavat sitä hakamussutellen ja kolmannes sentään ymmärtää piilottaa sen.

Tietysti on osa heitä, jotka ovat jo kaiken palstalle kirjoitelleet, jonka vuoksi nyttemmin lähinnä selaavat. Kuka mistäkin syystä, mutta minä ainakin ylemmän kappaleen vuoksi olen aika väsynyt tähän palstaan. Aika aikansa kutakin.

Luen toki sujuvasti mielenkiintoisia postauksia, kuten tiedän monen veteraanin ja jo poistuneiden tekevän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös