Mikko Rantanen – parasta sitten RR55:n

  • 226 363
  • 647

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kyllä kylmä fakta on se, että Mikko Rantanen on aivan maaginen pelaaja ja henkisesti jo täysin valmis.

Rantasella ei ole mitään syytä jäädä Tepsiin. On myös naiivia kuvitella, että TPS osaisi paremmin kehittää Rantasta kuin esimerkiksi NHL-organisaatio, pelasi sitten AHL:ssa tai jossain aivan muualla.

Mikko pelaa Liigajoukkueen ykköskentässä, johtaa A-nuoria suvereenisti, dominoi nuorten maajoukkueessa ja vetää ammattilaisena A-maajoukkueessa. Sitten foorumistit kehtaavat väittää, ettei Rantanen olisi vielä muka valmis? Valoja päälle.

Onpa sulla itsevarmaa tekstiä. Väitätkö myös että tuolla luistelulla dominoidaan Jenkkilässä? Sillä ei pärjää edes täällä. Valoja päälle. Tilastoikaa joku yhden matsin aikaiset kaatumiset, mailan menetykset ja kaksinkamppailujen häviämiset. Lisää tarvii voimaa ja kehitystä tohon surkeaan luisteluun. Voi joo dominoida Tepsin tapaisessa jumbojoukkueessa ja tottakai A-junnuissa, mutta siitä on kyllä helvetin pitkä matka oikeiden ammattilaisliigoissa pärjäämiseen, joten jäitä hattuun.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että Tepsi ei miestä parhaiten osaa kehittää. Voi hyvinkin siirtyä jonnekin muualle ennen NHL:ää, kuten Lehkonen Ruotsiin. Veikkaan suunnaksi AHL. 1-2 kautta kehittyy siellä, niin on jumalattoman kova ylhäällä, mark my words.

Itsensä kannalta kannattaisi jäädä tänne, mutta ei varmastikaan jää. Jos se on siitä kiinni mihin NHL joukkue hänet haluaa siirtää, niin se paras kehitysjoukkue ei taatusti ole TPS. Jokainen tietää sijoistushistorian ja taustasekoilut..
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Onpa sulla itsevarmaa tekstiä. Väitätkö myös että tuolla luistelulla dominoidaan Jenkkilässä? Sillä ei pärjää edes täällä. Valoja päälle. Tilastoikaa joku yhden matsin aikaiset kaatumiset, mailan menetykset ja kaksinkamppailujen häviämiset. Lisää tarvii voimaa ja kehitystä tohon surkeaan luisteluun. Voi joo dominoida Tepsin tapaisessa jumbojoukkueessa ja tottakai A-junnuissa, mutta siitä on kyllä helvetin pitkä matka oikeiden ammattilaisliigoissa pärjäämiseen, joten jäitä hattuun.

Taisi mennä kommenttini ydinajatus ohi. Teemana oli siis se, että Rantanen lähtee Tepsistä muualle. Ei se, mitä tilastot kertovat mailan putoamisesta kädestä tai mistään muustakaan epäolennaisesta. Missään kohtaa en väittänyt, että Rantanen saisi automaattisen pelipaikan NHL-seurasta tai edes menestyisi siellä vielä.

Liiga on muuten oikea ammattilaisliiga jääkiekon saralla. Tästäkin voi toki väitellä minkä jaksaa, mutta tosiasia ei muuksi muutu.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Johan nyt on porukka Rantasesta innostunut. Eikä kyllä ihme, Mikko on kaikin puolin erityinen pelaaja.

Mitään absoluuttista totuutta - oikeaa tai väärää ratkaisua - ei vielä ole. Rantanen pelasi loppukauden hyvällä tasolla, oli suvereeni A-nuorissa ja sai ansaitusti mahdollisuuden näyttää osaamistaan MM-leirillä. Voi olla, että pääsee mukaan MM-kisoihin haistelemaan tunnelmia ns. ylimääräiseksi hyökkääjäksi, tai sitten ei. Maajoukkuestatus ei kuitenkaan sinällään tee Rantasesta missään määrin parempaa pelaajaa. Alle 20-vuotiaiden kisoissa Rantanen pelasi suunnilleen ikäisiään vastaan ja hyvin pelasikin. Kansainvälisellä tasolla ko. pelaajan taso ja potentiaali ovat kiistattomat.

NHL-organisaatiot ajavat hyvin harvoissa tapauksissa tuoreita varauksiaan heti ensimmäisenä vuonna sisään. Usein nämä pelaavat vielä juniorisarjoissa ja suomalaisten lupausten kohdalla Liigassa kauden tai pari. Toisinaan jotkin pelaajat - tässä tapauksessa esimerkistä käy David Pastrňák - osoittautuvat NHL-seurojen ennen kautta pidettävillä leireillä kenties jo valmiiksi tai melkein valmiiksi NHL:ään. Mainittu tshekkihyökkääjä on pienikokoinen, ja on samaa ikäluokkaa Rantasen kanssa. Hän lähti suoraan AHL:ään ja vakuutti niin paljon, että pääsi ylös asti. Pelannut vakuuttavan debyyttikauden Bostonissa.

Jokainen pelaaja on yksilö. On typerää verrata Rantasta esimerkiksi Granlundiin, Vataseen, Pulkkiseen tai Teräväiseen. Pelaajat eri kokoisia, eri tyylisiä, profiililtaan jokainen niin omanlaisensa. Henkinen puoli on myös iso juttu. On ihan saletti, että NHL-organisaatio tekee oikean ratkaisun Rantasen kehityksen kannalta, ellei Hot Wheelsiä satu sitten varaamaan muuan Oilers (lue: case Leon Draisaitl).

Yksi asia, mikä monelta tässä unohtuu: tämän vuoden varaustilaisuus on moneen vuoteen yksi kovatasoisimmista. McDavidin ja Eichelin takana on parikin pelaajaa, jotka voisivat "normaalina" vuonna mennä ykkösenä tai kakkosena. Jo se, että Rantasta povataan tässä draftissa kymmenen parhaan joukkoon, on oikeasti isompi asia kuin moni taitaa tajuta. Edellä on vain ja ainoastaan erityislaatuisia prospekteja muun muassa Hanifinin, Stromen ja Marnerin (mahdollisesti myös Barzal, Provorov jne.) muodossa.

Rantanen on isokokoinen, taitava ja hänellä on hyvä pelikäsitys. Rantanen on myös yksilöllinen tapaus, jota ei sovi - kuten ei ketään muutakaan pelaajaa sopisi - laittaa mihinkään muottiin, että suomalaisen nuoren pelaajan on tehtävä näin, koska Saku Koivu teki sinä ja tänä vuonna näin ja vastaavasti Mikael Granlund näin.

Katsotaan ensin, mikä seura Rantasen varaa. Tulevaisuus on organisaation intressien kannalta se ratkaiseva seikka. Jos Rantanen on valmis, hän lähtee Pohjois-Amerikkaan. Jos NHL-seura katsoo paremmaksi, että yksi vuosi vielä Liigassa, niin sitten se on niin.

Ominaisuuksiltaan kyseessä on pelaaja, joka saattaisi pystyäkin pelaamaan jo ensi kaudella NHL:ssä. Tässä on vielä yli puoli vuotta aikaa seuraavan NHL-kauden alkuun. Tilanne ehtii muuttua kovastikin tällä ajanjaksolla.

Moni myös toppuuttelee ja on varovainen puhuttaessa Rantasen NHL-urasta. Omien havaintojeni perusteella varoa ei tarvitse. Mikko on henkisesti yllättävän kypsänoloinen ja pelillisesti erittäin kokonaisvaltainen paketti. Edellytyksiä on luoda pitkä ura NHL:ssä ja olla tulevaisuudessa johtava suomalaispelaaja sekä P-Amerikassa että maajoukkueessa.

Pitää toivoa, että Rantanen välttyy pahemmilta loukkaantumisilta. Aivotärähdykset ynnä muut pahemman sortin loukkaantumiset ovat pelaajan uran kehityksen kannalta pahin este. Ei se, pelaako hän varaustilaisuuden jälkeisen vuotensa Pohjois-Amerikassa vai Euroopassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei Rantasen luistelu minun mielestäni mitään heikkoa ole, en itsekään käsitä miksi monet keittiöskoutit täällä Jatkiksessa tapaavat sitä dissata. Rantanen on niin käsittämättömän rikottu pelaaja Liigassa ja ASM:ssä että on useasti katollaan ihan vastustajien mailankäytön seurauksena, eikä sen takia että omaisi jotenkin heikon luistelutaidon tai luistelutasapainon. Mutta näyttäähän se joskus vähän tollolta ollessaan nurin tyyliin joka kolmannessa vaihdossa.

Vaikka luistelunsa ei mitenkään heikkoa ole, niin jo tuossa mainittu tasapaino on ehkä tämän muuten melko kypsän pelaajan heikoin ominaisuus. Ei se kuitenkaan kovin heikko ole myöskään, mutta jos hakemalla hakee jotain parannettavaa tässä kaiffarissa niin sitten se on ehdottomasti se.

Rantanen on todella vahva luistelija suorassa luistelussa. Omaa loistavan lähtönopeuden, rytminvaihdostaidon sekä terävät suunnanmuutoskyvyt. Kokonsa puolesta voisi olla paljon heikompikin luistelija.

Allekirjoituskamaa muuten tuo @Jaws :in viesti tuossa yllä. Olen erittäin pitkälle samoilla linjoilla. Heittäisin itse Rantasen pickin olevan picki #8.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo, luistelua väitän itsekin enemmän vahvuudeksi kuin heikkoudeksi. Heikkona kohtana siinä on sitten se Scissorsin mainitsema tasapaino, josta nuo kaatuilemiset kertovat. Se on tosin jopa luonnollista pelaajalle, joka on alle kaksikymppinen, ja noin pitkä. Siinä kun vähän saa tasapainoa otteisiinsa, ja totuttelee "uuteen kroppaansa" voiman- ja lihanlisäyksen jälkeen, niin eiköhän nuo kaatuilut uran edetessä tule vähenemään selvästi.

Tällä hetkellä Rantasen nimi draftirankingeissa pyörii siellä sijoilla ~6-16. Jos ajattelee eri jengien tarpeita, jotka sijoittuvat tällä hetkellä tuohon haarukkaan, niin Rantasen kokoiselle isolle oikean laidan kärkiketjujen hyökkääjälle näkisin varausmahdollisuuden seuraavista organisaatioista:

#6: New Jersey Devils
#7: Columbus Blue Jackets
#8: Philadelphia Flyers
#9: Colorado Avalanche
#10: San Jose Sharks
#11: Dallas Stars
#12: Florida Panthers
#14: Calgary Flames

Toki joku muukin voi yhtä hyvin miehen napata, mikäli joku vaan pitää Rantasta parhaana pelaajana valinnan kohdalle osuessa. Mutta kun puhuu edellä mainituista jengeistä, niin Rantasen varatuksi tuleminen on mielestäni lähellä. Mutta jos noita jengejä lähtee läpi purkamaan, niin ensimmäisenä noista tällä hetkellä varaava - Devils, tarvitsee ehkäpä juuri eniten kovaa oikeaa laituria top6:een. Prospektiosasto on aika heikko joka osa-alueella, mutta erityisen tyhjänä on juuri tuo oikean laidan puoli. Blue Jacketsin tilanne on mielestäni sellainen, että sieltä voi tulla ihan mitä vaan pakin ja laiturin väliltä. Sentteripuoli on tällä hetkellä kaikkein vahvin ihan selvästi mm. Johansenin, Wennbergin, Milanon ja Danon myötä. Flyers sen sijaan omaa suht vahvan alakerran mm. Morinin, Sanheimin ja Gostisbeheren myötä. Hyökkäyspää on sitten kokonaisuudessaan aika hiljainen Laughtonin jälkeen, ja voisi kuvitella, että esimerkiksi Rantasen tyylinen iso laituri juuri kyseistä jengiä voisi kiinnostaa. Jos katsoo puhtaasti Avalanchen prospekteja, niin kun nämä MacKinnonit, Duchenet ym. pelaavat jo NHL:ssä, on jäljelle jäävä prospektiosasto ihan NHL:n pohjasakkaa. Pari kohtuullista pakkilupausta löytyy, muttei hirveästi muuta. Sharksin tilanne on puolestaan mielestäni se, että BPA-periaatteella saa aika lailla varausta lähestyä. Starsilla alakerta on Flyersin tavoin selkeä vahvuus mm. suomalaisosaamisen myötä (Honka, Lindell, Jokipakka...). Hyökkääjäosasto on sitten samalla tapaa aika tyhjä kärkiosaamisen suhteen. Starsilla on perinteisestikin ollut paljon suomalaisia, ja nyt kun lähihistoriasta löytyy pari aika hyvää suomalaisvarausta, voi se lisätä joukkueen kiinnostusta Rantaseen, varsinkin jos mies on tuolla sijoilla ~12 edelleen saatavilla. Panthers on lupausten suhteen aika tyhjillään prospektipuolella, kun nämä Barkovit, Huberdeaut ja Ekbladit vetävät jo Änärissä. Kenttäpelaajapaikoista oikea laita on oikeastaan ainoa paikka, jossa ei nuorta kovan luokan lupausta vielä ole, joten Rantanen saattaa kiinnostaa sielläkin. Flamesilla sen sijaan kaksi tärkeintä prioriteettiä ovat TOP4-pakki, sekä kärkiketjun oikea laita, jotka puuttuvat koneistosta aika pitkälti molemmat.

Summa summarum onpa noita jengejä paljon, jotka kaipaavat Rantasen tyylistä isoa oikeaa laituria (/sentteriä, jos lähdetään sille paikalle istuttamaan tulevaisuudessa). Mutta eihän se ihme ole, kun kyseessä on monipuolinen ja iso pelaaja. Vasemmista laitureista on noin muutenkin enemmän ylitarjontaa, joten vaikea on vielä sanoa, kuka Rantasen tulee varaamaan. Siellä on muutenkin pari Rantasen tyylistä isoa hyökkääjää (Crouse, Zacha, Meier), jotka voivat mennä ennen tai jälkeen Rantasen, ja siksi draftin ennustaminen on vielä vaikeampaa. Itse kuitenkin pidän Rantasta tuosta kastista jopa parhaimpana, vaikka esim. Crouse taitaa olla keskimäärin noista suosituin ennen Rantasta. Jos pitää arvata, niin veikkaan Rantasen päätyvän Devilsiin, koska odotan Devilsin varaavan sijoilla 6-8. Lisäksi en jaksa uskoa, että Rantanen lipuu edes TOP10:n ulkopuolelle, joten Devilsiin sitten päädyin tässä kohtaa. Itse asiassa Rantanen on omissa rankingeissani sijalla 7. kuusikon McDavid, Eichel, Strome, Marner, Provorov, Hanifin perässä. Toivon kuitenkin, että Rantanen pääsisi joukkueeseen, jolla tulevaisuus näyttäisi New Jerseytä paremmalta. Listaamistani jengeistä mieluiten joku joukosta Flyers, Avalanche, Stars, Panthers, Flames.
 

peekay

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens & #11
Ei siinä ole mitään epäselvyyttä etteikö Rantanen lähtisi NHL:ään jos hänet varaava joukkue vaan haluaa. Ja miksi ei haluaisi? Kehittyi valtavasti kauden aikana, eteenkin nuorten kisojen jälkeen ja vastuu kasvoi. Sama kehitys toivottavasti jatkuu leijonissa ja kesän aikana jonka jälkeen NHL kutsuu.

tottakai sitä toivoisi hänen vetävän vielä kauden tepsissä. Rantanen on parasta ja positiivisinta tepsissä 5 vuoteen. #96 paita lähtee tilaukseen heti kun tiedetään jos hän pelaa meillä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Onko joku koskaan miettinyt sitä, että miksi Suomesta tulee "vain" hyviä pelaajia, mutta ei varsinaisia supertähtiä? Saku Koivu lähti rapakon taakse syksyllä, jona hän täytti 21 vuotta. Nyt Mikko Rantasen "pitäisi" lähteä rapakon taakse syksyllä, jona hän täyttää 19 vuotta. Eikö nämä tsekkipoikien esimerkit ole opettanut kenellekään yhtään mitään? Tsekeistä lähtee jatkuvalla syötöllä nuoria - jopa 16-vuotiaita - poikia jenkkeihin "opettelemaan pelityyliä" ja tappelemaan paikallisiin junnusarjoihin. Heitetään nyt esimerkkinä vaikkapa Michal Birner ja Tomas Plihal, jotka tosin olivat "jo" 18-vuotiaita lähtiessään pariksi kaudeksi OHL:n tai WHL:n. Eipä kummankaan tsekkipojan NHL-urat mitään kärrynpyöriä saa heittämään.
Voracek, Palat, Frolik, Krejci, Hanzal, Tatar, Sekera, Jurco; kaikki ihan kuraa.

Ja asiaan. Tärkeintä olisi päästä johonkin järkevään organisaatioon ja toivoa että joku Edmonton ei ainakaan osu kohdalle.
 

Largo

Jäsen
Rantanen on kiistatta kova lupaus, mutta mikä olisi hänen kehityksen kannalta paras ratkaisu? Aika harvoin täältä kukaan suoraa paikkaa NHL:ässä saa, vaikka olisi Liigassa dominoinut miten vaan. Granlund pelasi varauksen jälkeen vielä kaksi vuotta Liigaa, Pulkkinen kolme, Teräväinen kaksi, Armia kaksi, Vatanen kolme, Sasha lähti suoraan jne. Siitäkin huolimatta näistä jokainen joutuu opettelemaan Pohjois-Amerikkalaiseen pelityyliin, eikä se onnistu näissä kaukaloissa, ei niin millään. Toisilla on paremmat fyysiset/henkiset/pelilliset edellytykset kuin toisilla, mutta kaikki
joutuvat/ovat joutuneet käymään "koulua" oppiakseen kapean kaukalon metkut. Kannattiko Granlundin pelata vielä kaksi kautta Suomessa varauksen jälkeen on ikuinen kysymys, johon ei ole oikeaa vastausta. Omasta mielestä ei, vaan yksi kausi varauksen jälkeen on aivan maksimi 1.kierroksen varaukselle. Rantanen menee TOP-10 tuntumassa ja allekirjoittaa NHL-sopimuksen kesällä lähes 100-varmasti. Toivottavasti organisaatio joka hänet varaa on sellainen, joka jaksaa maltilla tuoda prospekteja showhun mukaan. Ja tuo tasapaino on aika pieni murhe, jos se on hänen suurin ongelma-alue. Muuan Corey Perry sai aikanaan lempinimen "Bambi", kun ei meinannut millään pysyä pystyssä. Ja painotan loppuun vielä, etten vertaa Rantasta yhteenkään em. pelaajaan, ettei tarvii lähtee sillä linjalla vastailemaan. Ja loppuun vielä oikea ratkaisu Rantaselle: leireille mukaan, ylhäällä aloitus ja 9 pelin jälkeen joko Suomeen tai AHL:ään - riippuen hänen valmiudesta NHL-peleihin. Toki jos nuo ekat 9 peliä on jostain käsittämättömästä syystä aivan maagisia, niin jatketaan ylhäällä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, NY Rangers ja JarPa
En ole huomannut Rantasen luistelussa oikeastaan mitään vikaa. Sulava liike ja hyvä lähtö. Suunnanvaihdokset varsinkin laidan lähellä ovat tasoltaan heikommille vastustajille täysin myrkkyä ja Rantaselta on todella vaikeaa ryöstää kiekkoa kulmissa.. Aivan käsittämättömän kova potentiaali ja tulee paljon mieleen Joe Thornton.

Kokoaan voisi tosiaan käyttää paremmin hyväkseen ja ja kaatuilua tosiaan tulee, mutta pidän sitä lähinnä nuoren iän sivutuotteena. Se, että mitä Rantanen tekee syksyllä on täysin kiinni varaavasta organisaatiosta. Jonakin muuna kautena Rantanen olisi lähes satavarmasti ollut top3, mutta kova varauskesä tarkoittaa myös sitä, että Rantanen pääsee joukkueeseen, jolla ei ole hätää laittaa vasta varattuja pelaajia heti tuleen. Rantanen tekee aivan satavarmasti ELC:n syksyllä, jotta varaava joukkue säilyttää oikeutensa Rantaseen. Sen lisäksi Rantanen varmaan piipahtaa Pohjois-Amerikassa näytillä samaan tapaan kuin Kasperi Kapanenkin.

Ei Liiga olisi huono vaihtoehto. Täällä pääsee ottamaan vastuuta ja minuutteja ja pelaaja kehittyy täällä aivan samalla tavalla kuin bussiliigassakin. Pieneen kaukaloon totuttelu vie toki aikaa, mutta ei se ole välttämättä se suurin yksittäinen juttu pelaajakehityksessä eikä NHL:ssä ylenkatsota Liigaa kasvattajana - päinvastoin.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Pelasko Rantanen tänään maajoukkueen mukana ja jos, niin näkikö kukasn miten pärjäs?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pelasko Rantanen tänään maajoukkueen mukana ja jos, niin näkikö kukasn miten pärjäs?

Pelasi, eli A-maajoukkuedebyytti on nyt Hot Wheelsiltä tehty. Näin ottelusta kaksi erää.

Rantanen pelasi ihan kohtalaisesti. Ei ollut kentän näkyvin pelaaja, pelasi toki Mika Niemen ja Max Wärnin kanssa nelosessa. Ajoittain suojasi kiekkoa ihan hyvin, mutta oli itselleen tyypillisesti todella usein jäänpinnassa tasapainonsa menettäneenä tai saatuaan ns. kovuutta. Antoi muutamia hyviä syöttöjä ja pelikäsitys kyllä riittää kansainvälisen tason peleihin, mutta vielä on vähän totuttelemista. Positiivisen puolelle tuo esitys kuitenkin jäi, uskalsi pelata.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Okei! Mä salaisesi toivon että pääsis mukaan kisoihin, mut taitaa olla vielä aika kiven takana se kisapassi...

Rantanen, vaikka onki jo 18-vuotiaana 193/95, kaipaisi lisää tuota tasapainoa, kun nyt tykkää pyöriä siellä kulmissa. Yks kausi Liigassa vois sitä tuoda, eikä juuri sen puolesta oo vielä valmis NHL kaukaloihin. AHL:ssä tottuisi toki pieneen kaukaloon ja p-amerikan pelityyliin, mutta uskon että kehittyisi kokonaisvaltaisemmin täällä Liigassa. Kyllä siihen pieneen kaukaloon ehtii tottumaan sit vuoden päästä kesällä, eikä kaikkien NHL:lää pelaavien tarvitse pelata p-amerikan kiekkoa, saattaisi jopa erottua edukseen poikkeavalla pelityylillä ja Rantasen pelinluvulla pystyy kyllä sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Toivottavasti varaava seura ymmärtää sen!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rantanen, vaikka onki jo 18-vuotiaana 193/95, kaipaisi lisää tuota tasapainoa, kun nyt tykkää pyöriä siellä kulmissa. Yks kausi Liigassa vois sitä tuoda, eikä juuri sen puolesta oo vielä valmis NHL kaukaloihin.

Liigassa sitä tasapainoa saa varmasti ja on kaupungissa alan osaamista ns. off-ice alallakin: Urheiluvalmennus ja -fysioterapia - Sport Science Lab

Mä oon joka ketjussa täällä huudellut ja tiedustellut, että minkä ihmeen takia ei TPS tuota hyödynnä? Viimeisin tieto kiekkopelaajien fysiikan/kuntoutuksen kehittämiseen asuu tuolla, mutta TPS mielummin tekee keskitettyä hauista ja tasapainot harjoitetaan spede-tyyliin yhdella jalalla seisten ja nenästä kiinni pitäen silmät kiinni. Ai siksikö, kun TuTo on siellä? Niin joo.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Rantanen jäi plussalle, kun oli mukana alustamassa tuota Niemen maalia. Syötti Wärnille, ennen kuin tämä jatkoi siitä viivaan Lepistölle, jonka vedon Niemi ohjasi. Ihan hyvä peli Hot Wheelsiltä noin muuten, suht pienellä peliajalla. Tuo ketju taisi vyörytä kaikkein parhaimmalla prosentilla Sveitsin hyökkäyspäähän, ja useamman kerran saivat pitkän pyörityksen aikaiseksi. Kun tuon tasapainon saa vielä Rantanen kuntoon, niin on kyllä kova ukko myös tuolle tasolle. Kiekollisissa ratkaisuissa paistoi itseluottamus.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ottaisin Rantasen kisoihin ilman värilasejakin. Nuorukainen on vahva vääntäjä kulmissa, hyvä maalintekijä, osaa syöttää ja luistella. Granlund valittiin aikoinaan pienellä riskillä ja pelasi loistavat kisat. Rantanen on mielestäni vähintään samalla tasolla kuin Mikke silloin.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Liigassa sitä tasapainoa saa varmasti ja on kaupungissa alan osaamista ns. off-ice alallakin: Urheiluvalmennus ja -fysioterapia - Sport Science Lab

Mä oon joka ketjussa täällä huudellut ja tiedustellut, että minkä ihmeen takia ei TPS tuota hyödynnä? Viimeisin tieto kiekkopelaajien fysiikan/kuntoutuksen kehittämiseen asuu tuolla, mutta TPS mielummin tekee keskitettyä hauista ja tasapainot harjoitetaan spede-tyyliin yhdella jalalla seisten ja nenästä kiinni pitäen silmät kiinni. Ai siksikö, kun TuTo on siellä? Niin joo.
Eikö nyt nimenomaan ollut tarkoitus, että huippuosaajia haetaan joka osa-alueelle? Jokainen pelaaja on oma yksilönsä ja tarvitsee oman treeniohjelman. Jos samassa kaupungissa löytyy osaamista, on sulaa hulluutta olla käyttämättä sitä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ottaisin Rantasen kisoihin ilman värilasejakin. Nuorukainen on vahva vääntäjä kulmissa, hyvä maalintekijä, osaa syöttää ja luistella. Granlund valittiin aikoinaan pienellä riskillä ja pelasi loistavat kisat. Rantanen on mielestäni vähintään samalla tasolla kuin Mikke silloin.

Tällä kertaa kisoihin on vaikea päästä, lähes mahdotonta. KHL- ja NHL-pelaajia tulossa parin joukkueen verran ja näyttäisi Donskoikin pelaavan kelpo kautta. Palolaa, Jormakkaa unohtamatta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ottaisin Rantasen kisoihin ilman värilasejakin. Nuorukainen on vahva vääntäjä kulmissa, hyvä maalintekijä, osaa syöttää ja luistella. Granlund valittiin aikoinaan pienellä riskillä ja pelasi loistavat kisat. Rantanen on mielestäni vähintään samalla tasolla kuin Mikke silloin.

Granlund oli tuolloin vetänyt jo kaksi kautta Liigaa liki pinna per peli tahtia ja juuri MM-kisojen alla pelasi huikean pudotuspelikevään voittaen pudotuspelien pistepörssin. Rantanen pelasi tällä kaudella Liigaa tehden 0,5 pinnaa per peli. Ja huomioitava on se, että Liiga tänä päivänä on tasoltaan heikompi kuin neljä vuotta sitten.

Kun nyt esimerkiksi sanot, että Rantanen on hyvä maalintekijä, niin miksi ihmeessä hän teki vain 9 maalia Liigassa tällä kaudella? Sekään tuskin käy minkään sortin argumentista, että hän osaa syöttää ja luistella. Niin osaa aika moni muukin suomalainen ammattijääkiekkoilija.

Tarjontaa laitahyökkääjäosastolle on todella paljon tänä keväänä. Leirityksellä mukana olevista Salminen, Hartikainen ja Pihlström ovat varmoja kisapelaajia. Janne Pesonen on huikeassa vireessä SHL:ssä ja omaa aiempia näyttöjä MM-tasolta. Juhis Aaltonen liittynee leiritykseen pian ja omaa sellaiset hyökkäyspään taidot, että alta pois. Joonas Donskoi on SM-liigan paras laitahyökkääjä ja on ilman muuta Rantasta edellä nokkimisjärjestyksessä. Nelosketjun rouhijarooliin on tarjolla Osalan, Petrellin ja Huhtalan kaltaisia roolipelaajia. NHL:stä Komarov lienee tulossa ja Jussi Jokinen mahdollisesti myös.

On mielestäni aika lailla mahdoton yhtälö, että Rantanen MM-joukkueeseen mahtuisi.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Granlund oli tuolloin vetänyt jo kaksi kautta Liigaa liki pinna per peli tahtia ja juuri MM-kisojen alla pelasi huikean pudotuspelikevään voittaen pudotuspelien pistepörssin. Rantanen pelasi tällä kaudella Liigaa tehden 0,5 pinnaa per peli. Ja huomioitava on se, että Liiga tänä päivänä on tasoltaan heikompi kuin neljä vuotta sitten.

Ei yksi Jokerit niin paljoa tee että se välttämättä olisi heikompi. Tätä samaa paatosta esität monessa ketjussa satojen viestien verran joka vuosi, mutta konsensukseen ne eivät ole toistaiseksi johtaneet.

Granlund ja Rantanen ovat erityyppisiä pelaajia yhtä kaikki, en näe hedelmällisenä verrata heitä keskenään. Sanottakoon että Mikko Rantanen olisi voinut vetää paremmalla pistekeskiarvolla paremmassa joukkueessa. Oli, jos ei pelkkiä pisteitä tuijoteta, heikkoakin heikomman TPS:n mutta samalla koko Liigan valopilkku kevätkaudella.

En tiedä paljonko otteluitaan esim. erku on katsellut mutta veikkaan otannan olevan aika mitäänsanomattoman niukka.

Kun nyt esimerkiksi sanot, että Rantanen on hyvä maalintekijä, niin miksi ihmeessä hän teki vain 9 maalia Liigassa tällä kaudella? Sekään tuskin käy minkään sortin argumentista, että hän osaa syöttää ja luistella. Niin osaa aika moni muukin suomalainen ammattijääkiekkoilija.

Ottamatta kantaa Rantasen maalintekotaitoon, omaa hän syöttötaitonsa ja luistelunsa lisäksi avuja joilla MM-areenoilla voidaan pärjätä erinomaisestikin. Hänellä on loistava fysiikka ikäisekseen ja hän kykenee voittamaan omilla liikkeillään ja vartaloharhautuksillaan tilaa vastustajan puolustajia vastaan. Rantasella on erinomainen taito kalastaa jäähyjä ja kykenee myös murtautumaan maalintekopaikoille erittäin hyvin. Tärkeimpänä ehkä kaikista ominaisuuksista pidän ehkä itse sitä että miehellä on olemassa luontainen taito tehdä odottamattomia ja virtuoosimaisia ratkaisuita kiekon kanssa silloin kun sitä ei välttämättä odottaisi.

En silti sano että ominaisuuksiltaan täyttää kaikki kriteerit MM-jäälle tai että mahtuisi jengiin mutta vähän vähättelevää sävyä olin aistivinani nimimerkin erku ylläolevasta viestistä. Omasta mielestäni voisi olla ns. jokerikortti yllättävien poissaolojen kasaantuessa. En sano että pitäisi heti valita ensimmäisten joukossa mutta jos valitaan, pidän viisaana päätöksenä. Kaikkea ei voi lukea tilastoista.

Tarjontaa laitahyökkääjäosastolle on todella paljon tänä keväänä. Leirityksellä mukana olevista Salminen, Hartikainen ja Pihlström ovat varmoja kisapelaajia. Janne Pesonen on huikeassa vireessä SHL:ssä ja omaa aiempia näyttöjä MM-tasolta. Juhis Aaltonen liittynee leiritykseen pian ja omaa sellaiset hyökkäyspään taidot, että alta pois. Joonas Donskoi on SM-liigan paras laitahyökkääjä ja on ilman muuta Rantasta edellä nokkimisjärjestyksessä. Nelosketjun rouhijarooliin on tarjolla Osalan, Petrellin ja Huhtalan kaltaisia roolipelaajia. NHL:stä Komarov lienee tulossa ja Jussi Jokinen mahdollisesti myös.

Tässä jo sitten omaan silmääni järkevämpää analyysiä ja koko lainatusta kappaleesta samaa mieltä kuten ylle kirjoittamastani voinee tulkita.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
On mielestäni aika lailla mahdoton yhtälö, että Rantanen MM-joukkueeseen mahtuisi.

Epätodennäköistä se on, mutta ei mahdotonta. Ehkä Jalonen haluaa ottaa nuoren poitsun mukaan haistattelemaan tunnelmaa, vaikka sitä kuuluisaa kisapassia ei koskaan leimattaisi.

Rantanen oli omaan silmään aika vakuuttava, kun noita Tepsin pelejä miehen takia vähän seurasin, mutta toisaalta taas jos Liigassa näyttää vakuuttavalta niin se ei ole todellakaan tae mistään ja siinä mielessä tämä huomio on suhteellisen turha.

NHL-seurat ovat uusien sääntöjen puitteissa alkaneet ottamaan näitä omia varauksiaan siipiensä alle aiempaa nopeammin. Varsinkin, jos kyseessä on eurooppalainen pelaaja. Rantasella ei ole CHL-statusta, joka on huomattava etu verrattuna junnusarjojen pelaajiin, jotka eivät AHL:ssä voi pelata.

Toki Tepsin kannattajat haluavat itsekkäästi pitää Rantasen vielä riveissään, vaikka vielä kolme vuotta mutta pelaajan itsensä kannalta tänne jäämisessä ei ole juuri järkeä. AHL on Liigaa tasokkaampi ja kovempi sarja, varsinkin henkisesti. Lisäksi hyvät leiriotteet ja lupaavat AHL-otteet voivat poikia näytönpaikan jo NHL:ssä odotettua nopeammin. AHL:ssä miehen tekemistä myös pystyy tarkastella paljon helpommin ja kätevämmin.

Katsokaa nyt, vaikka Joel Armiaa. Kaveri hukkasi monta vuotta kehityksestään jäämällä pelailemaan Liigaa. Totuttautuminen pieneen kaukaloon on vieläkin osin käynnissä ja samaan aikaan muut lupaukset menevät hänestä ohi depth chartissa oikealta ja vasemmalta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei yksi Jokerit niin paljoa tee että se välttämättä olisi heikompi. Tätä samaa paatosta esität monessa ketjussa satojen viestien verran joka vuosi, mutta konsensukseen ne eivät ole toistaiseksi johtaneet.

Ei tässä ole kyse vain Jokereista, vaan isommasta kuvasta. 2010-2011 Leijoniin EHT:lle pääsi noin 50 prosenttia enemmän Liigapelaajia kuin kaudella 2014-2015. Lisäksi MM-leiritykseen pääsi vielä kymmenkunta sellaista, jotka eivät EHT:lle päässet, nyt näitä tapauksia on vain kaksi. Kaiken kaikkiaan 2010-2011 noin kaksinkertainen määrä Liigapelaajia pääsi edustamaan Leijonia, jos verrataan tähän kauteen. Nytkin MM-leirityksessä ensi viikolla viilettää neljä Liigapelaajaa, vaikka joukkueessa on peräti 26 pelaajaa. Tilanne on täysin ennen näkemätön ja vahva indikaattori sen suhteen, että Liigapelaajien kyky pelata kansainvälisellä tasolla on heikentynyt.

Granlund ja Rantanen ovat erityyppisiä pelaajia yhtä kaikki, en näe hedelmällisenä verrata heitä keskenään. Sanottakoon että Mikko Rantanen olisi voinut vetää paremmalla pistekeskiarvolla paremmassa joukkueessa. Oli, jos ei pelkkiä pisteitä tuijoteta, heikkoakin heikomman TPS:n mutta samalla koko Liigan valopilkku kevätkaudella.

Tämä on ihan totta. Pelaajina he ovat eri tyyppisiä. Sen takia heitä vain vertailin, koska nimimerkki Lert otti esiin tämän Granlund-kortin.

Ottamatta kantaa Rantasen maalintekotaitoon, omaa hän syöttötaitonsa ja luistelunsa lisäksi avuja joilla MM-areenoilla voidaan pärjätä erinomaisestikin. Hänellä on loistava fysiikka ikäisekseen ja hän kykenee voittamaan omilla liikkeillään ja vartaloharhautuksillaan tilaa vastustajan puolustajia vastaan. Rantasella on erinomainen taito kalastaa jäähyjä ja kykenee myös murtautumaan maalintekopaikoille erittäin hyvin. Tärkeimpänä ehkä kaikista ominaisuuksista pidän ehkä itse sitä että miehellä on olemassa luontainen taito tehdä odottamattomia ja virtuoosimaisia ratkaisuita kiekon kanssa silloin kun sitä ei välttämättä odottaisi.

Rantanen on ikäisekseen kaikin puolin upea pelaaja, mutta MM-kisoissa ei iällä ole väliä. Kun katsoi eilen Rantasen peliä Sveitsiä vastaan, oli hänellä selviä puutteita pelissään, mitä tulee tasapainoon, kaksinkamppailuvoimaan tai pelinäkemykseen. Kokonaisuudessaan oli hankalaan havannoida hänen pelistään niitä ominaisuuksia, joilla hän voisi erottua edukseen MM-kisatasolla tänä keväänä. Helppoa oli havannoida Salmisen kiekolliset taidot, Kontiolan pelinäkemys, Pihlströmin jalkanopeus, Hartikaisen voimaominaisuudet, Huhtalan kakaksinkamppailupelaaminen, Hytösen karvauspelaaminen tai Immosen aloittaminen. Rantasen osalta vastaavaa erityisominaisuutta en omalla silmälläni kyennyt löytämään.

Ja tämä on nyt se taso, johon häntä tulee verrata. Se, että SM-liigassa kykenee erottumaan edukseen, ei tänä päivänä takaa mitään, kun puhutaan MM-kisatasosta.

Epätodennäköistä se on, mutta ei mahdotonta. Ehkä Jalonen haluaa ottaa nuoren poitsun mukaan haistattelemaan tunnelmaa, vaikka sitä kuuluisaa kisapassia ei koskaan leimattaisi.

Minun silmissäni Rantanen on samanlainen tapaus kuin mitä Donskoi oli 2011, Salomäki 2012, Ristolainen 2013 tai Lindell 2014. On haistelemassa maajoukkuetunnelmaa pari viikkoa ja sitten laitetaan kotiin yhtä kokemusta rikkaampana. Jos Rantanen olisi aidosti MM-kandidaatti, niin tokkopa hän olisi ekassa Sveitsi-pelissä ollut viltissä ja toisessa pelannut nelosessa kahden sellaisen kanssa, jolla ei myöskään MM-paikkaan ollut edellytyksiä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Granlund oli tuolloin vetänyt jo kaksi kautta Liigaa liki pinna per peli tahtia ja juuri MM-kisojen alla pelasi huikean pudotuspelikevään voittaen pudotuspelien pistepörssin. Rantanen pelasi tällä kaudella Liigaa tehden 0,5 pinnaa per peli. Ja huomioitava on se, että Liiga tänä päivänä on tasoltaan heikompi kuin neljä vuotta sitten.

Kun nyt esimerkiksi sanot, että Rantanen on hyvä maalintekijä, niin miksi ihmeessä hän teki vain 9 maalia Liigassa tällä kaudella? Sekään tuskin käy minkään sortin argumentista, että hän osaa syöttää ja luistella. Niin osaa aika moni muukin suomalainen ammattijääkiekkoilija.

Tarjontaa laitahyökkääjäosastolle on todella paljon tänä keväänä. Leirityksellä mukana olevista Salminen, Hartikainen ja Pihlström ovat varmoja kisapelaajia. Janne Pesonen on huikeassa vireessä SHL:ssä ja omaa aiempia näyttöjä MM-tasolta. Juhis Aaltonen liittynee leiritykseen pian ja omaa sellaiset hyökkäyspään taidot, että alta pois. Joonas Donskoi on SM-liigan paras laitahyökkääjä ja on ilman muuta Rantasta edellä nokkimisjärjestyksessä. Nelosketjun rouhijarooliin on tarjolla Osalan, Petrellin ja Huhtalan kaltaisia roolipelaajia. NHL:stä Komarov lienee tulossa ja Jussi Jokinen mahdollisesti myös.

On mielestäni aika lailla mahdoton yhtälö, että Rantanen MM-joukkueeseen mahtuisi.

En rakentaisi joukkuetta siten, että valitsisin suoraan parhaat pelaajat kisoihin. Katselisin tulevaisuuteen. Miettikääpä olisiko Mikke pelannut esimerkiksi olympialaisissa niin hyvin, ellei hänellä olisi ollut niin loistavaa kokemusta maajoukkueesta jo takanaan keväältä 2011? Skoda cup voi tietysti olla joillekkin vuoden tärkein tapahtuma mutta viisas valmentaja pitäisi niitä harjoitteluturnauksina isompiin karkeloihin. Kojolla voi tietysti olla ensikertalaisena täysin toiset mietteet.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
En rakentaisi joukkuetta siten, että valitsisin suoraan parhaat pelaajat kisoihin. Katselisin tulevaisuuteen. Miettikääpä olisiko Mikke pelannut esimerkiksi olympialaisissa niin hyvin, ellei hänellä olisi ollut niin loistavaa kokemusta maajoukkueesta jo takanaan keväältä 2011? Skoda cup voi tietysti olla joillekkin vuoden tärkein tapahtuma mutta viisas valmentaja pitäisi niitä harjoitteluturnauksina isompiin karkeloihin. Kojolla voi tietysti olla ensikertalaisena täysin toiset mietteet.
Noh, Granlund silloin ansaitsi loistavilla otteillaan kisapaikan, Rantanen ei ole ollut mun mielestä ihan yhtä vakuuttava kuitenkaan että paikan saisi. Pelaajista yksinkertaisesti on niin paljon ylitarjontaa nyt että ellei Rantanen esitä loistavia otteita tehomerkinnöillä seuraavissa peleissä, vaikea on häntä nähdä kisoissa vaikka kuinka haluaisi. Tietysti en pääse Jalosen pään sisälle, voi olla että otetaan tyyliin ylimääräisenä hyökkääjänä mukaan haistelemaan tunnelmaa, ehkä pariin peliinkin rotaation vuoksi. Aika näyttää.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä ole kyse vain Jokereista, vaan isommasta kuvasta. 2010-2011 Leijoniin EHT:lle pääsi noin 50 prosenttia enemmän Liigapelaajia kuin kaudella 2014-2015. Lisäksi MM-leiritykseen pääsi vielä kymmenkunta sellaista, jotka eivät EHT:lle päässet, nyt näitä tapauksia on vain kaksi. Kaiken kaikkiaan 2010-2011 noin kaksinkertainen määrä Liigapelaajia pääsi edustamaan Leijonia, jos verrataan tähän kauteen. Nytkin MM-leirityksessä ensi viikolla viilettää neljä Liigapelaajaa, vaikka joukkueessa on peräti 26 pelaajaa. Tilanne on täysin ennen näkemätön ja vahva indikaattori sen suhteen, että Liigapelaajien kyky pelata kansainvälisellä tasolla on heikentynyt.

Toisaalta viime keväänä edustus oli melkoisen suuri ja kisoista olisi ilman tuomarifarssia saattanut tulla kotiinviemisiksi jotain aivan muuta kuin tuo hopeamitali. Yhdessä kaudessa toki Jokerit vaihtunut Sportiin ja muutama Liiga-statuksella kulkenut Jokeri-pelaaja vetelee nyt KHL-statuksella ja Sport oli joukkueena heikompi mutta tässä puhutaan nyt vain yhdestä kaudesta ja yhdestä joukkueesta joka on vaihtunut toiseen.

Mitään absoluuttisen paskaa sarjaa, saatika tasollisesti heikentynyttä (kuten yrität esittää jo ties monennettako vuotta putkeen, ties monennellako yrittämälläsi) en Liigasta saa vain siksi että nykyinen mj-valmentaja kelpuuttaa touhuihinsa mukaan vähemmän Liigasta tulevia pelaajia kuin edellinen. Edellinen koutsimmehan osoittautui täysin neroksi kun yllättävänkin Liiga-painoitteinen jengi kyykytti isompiaan ja kiusasi myös Venäjää aivan toden teolla Minskissä. Nimenomaan viime kevättä vasten tunkisin nämä "vahvat indikaattorit" jonnekin aivan muualle kuin tähän keskusteluun. Et saa tilastoilla mustasta valkoista vaikka ne jotain osviittaa antavatkin. Liiga-pelaajat kykenevät aivan hyvin pelaamaan kansainvälisellä tasolla. Edelleenhän tämä on joukkueurheilulaji eikä mikään muu. Kaltaisiasi kotoisen sarjatasomme ja oman maajoukkueemme (silloin kun se koostuu liiaksi Liiga-pelaajista) lyttääjiä esiintyy joka ikinen vuosi eri medioissa ja eri foorumeilla. Tästä huolimatta Leijonat vetelevät usein altavastaajina hyvin maaotteluissa. Silti te kaivaudutte koloistanne esiin yhä uudelleen ja uudelleen.

Muttajuu, Rantasen ketju tämä on ja tämä on menossa vahvasti off-topiciksi.

Tämä on ihan totta. Pelaajina he ovat eri tyyppisiä. Sen takia heitä vain vertailin, koska nimimerkki Lert otti esiin tämän Granlund-kortin.

Varmasti myös sen takia että tilastot tukivat omaa agendaasi. Jos nyt pitäisi näitä väkisin verrata kun se jo sinulta onnistui niin Rantanen on kokonaisvaltaisempi paketti ja esimerkiksi fyysisesti paljon 18-20-vuotiasta Granlundia edellä.

Rantanen on ikäisekseen kaikin puolin upea pelaaja, mutta MM-kisoissa ei iällä ole väliä. Kun katsoi eilen Rantasen peliä Sveitsiä vastaan, oli hänellä selviä puutteita pelissään, mitä tulee tasapainoon, kaksinkamppailuvoimaan tai pelinäkemykseen. Kokonaisuudessaan oli hankalaan havannoida hänen pelistään niitä ominaisuuksia, joilla hän voisi erottua edukseen MM-kisatasolla tänä keväänä. Helppoa oli havannoida Salmisen kiekolliset taidot, Kontiolan pelinäkemys, Pihlströmin jalkanopeus, Hartikaisen voimaominaisuudet, Huhtalan kakaksinkamppailupelaaminen, Hytösen karvauspelaaminen tai Immosen aloittaminen. Rantasen osalta vastaavaa erityisominaisuutta en omalla silmälläni kyennyt löytämään.

Ja tämä on nyt se taso, johon häntä tulee verrata. Se, että SM-liigassa kykenee erottumaan edukseen, ei tänä päivänä takaa mitään, kun puhutaan MM-kisatasosta.

Eli validoit oman yhden pelin (?) otantasi Rantasen edesottamuksista voittajaotannaksi. Selvä. No tässä yhdessä samaisessa ottelussa minä ainakin näin että jalkanopeutensa, ensimmäiset potkunsa suorassa luistelussa sekä pelinlukunsa ja yllätyksellisyytensä ovat jo nyt kansainvälistä tasoa. Varmasti osittain näistä syistä mies menee kesällä draftissa ensimmäisten joukossa.

Mutta ei, sillähän on merkitystä ainoastaan mitä sinä näet. Lisäksi näiden superjunnujen kohdalla ei oikeasti voi tietää ikinä mitä tapahtuu seuraavassa vaihdossa. Rantanen on luonnonlapsi jonka tasoa ei voi mitata ainoastaan ketjukavereiden tai toteutuneiden tehopisteiden muodossa.

Minun silmissäni Rantanen on samanlainen tapaus kuin mitä Donskoi oli 2011, Salomäki 2012, Ristolainen 2013 tai Lindell 2014. On haistelemassa maajoukkuetunnelmaa pari viikkoa ja sitten laitetaan kotiin yhtä kokemusta rikkaampana. Jos Rantanen olisi aidosti MM-kandidaatti, niin tokkopa hän olisi ekassa Sveitsi-pelissä ollut viltissä ja toisessa pelannut nelosessa kahden sellaisen kanssa, jolla ei myöskään MM-paikkaan ollut edellytyksiä.

Asia voi hyvinkin olla näin. Näkisin kuitenkin edelleen että Rantanen voisi olla jonkun yllättävän poisjäännin tapahtuessa se jokerikortti jonka KJ kisoihin valitsee. Jos ei valitse, niin fine.

Puhut paljon isosta kuvasta siellä täällä viesteissäsi, mutta Mikko Rantasen kohdalla et esittämiesi kommenttien nojalla voi selvästikään omata tarpeeksi mittavaa otantaa tarpeeksi hedelmälliseen arviointiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös