Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mikko Mäenpää JYP-nutussa

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Kuokkalan Kone, 14.08.2014 klo 17.12.

 1. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Alkaa kuppi taas täyttyä!

  Siis mitä ihmettä nyt taas!

  Ja pelaajien epäonnistumiset (vai sanotaanko odotukset eivät täyttyneet) ovat sopimusteknisiä epäonnistumisia JYP:n taholta??

  Virtanen lähti pois koska valmennus??

  Vai olisiko niin että Myttyset ja Virtaset eivät sopineet JYP:n suunnitelmiin?
  Onhan se toki valmennuksellinen toimenpide, mutta että valmennuksen laatuvika?

  Keskisuomalaisen mukaan Mäenpään ulkomaanoptio on kirjoitettu juurikin niin, että mikäli mies saa sopimuksen esimerkiksi KHL:stä niin JYP saa "reilun korvauksen". Mutta tosiasia on se ettei meistä tiedä kukaan mitä noissa sopimuksissa on kirjoitettuna. Me emme tiedä myöskään kaikkia taustoja Myttysistä, Virtasista ja Abideista mutta onko JYP nyt oikea epäonnistuja kun jokainen hankinta ei vastaa lopulta niitä odotuksia mitä joukkueen johto on heille asettanut? Niin yksikään muu Lügaseura ei onneksi tee noin ammattitaidottomasti asioita vaan jokainen hankinta on aina täydellisesti onnistunut täsmähankinta.. (huumorintajuttomille kerrottakoot että kirjoittamani sisältää kirjoitusvirheitä ja sarkasmia).

  Mutta olen samaa mieltä parin palstatoverin kanssa: Kulta muuttui paskaksi taas. Tämäkin diili muuttui sitten JYP:n toimitusjohtajan ja koko seuran onnistumisesta, täydelliseksi munaukseksi?

  Onneksi saatiin Mäenpään tasoinen puolustaja joukkueeseen! Ja ihan oikeasti, olisiko jo aika todeta että JYP ei ole menettänyt vetovoimaansa? (Kuten sitäkin on kiljuttu viime keväästä saakka).
   
 2. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tämä väite on totaalisen väärä. Mäenpään hankinta on erittäin hienoa asia. Se ei muuta JYPin tekemiä virheitä tai mokia onnistuneiksi asioiksi.

  Mäenpää haluaa pelata JYPissä jos Suomessa pelaa. Tämä siis miehen omasta suusta Keskisuomalaisesta luettuna. Syyksi tähän on kerrottu ympäristön sillä hän tuntee Jyväskylän kodikseen, hänen ystävänsä asuvat Jyväskylässä tai lähiympäristössä joten valinta on luonnollinen. Hän kuitenkin halusi sopimukseensa pykälän jonka mukaan hän voi siirtyä tekemään työtään toisen työnantajan palvelukseen kunhan 1) tämä toinen seura operoi Suomen rajojen ulkopuolella (tai ainakin osallistuu ulkomaan sarjaan eli Jokerit), 2) siirto tapahtuu ennen tiettyä päivämäärää ja 3) uusi seuraa maksaa JYPille sopimuksessa mainitun korvauksen JYPille. Kaikki tämä kertoo siitä että Jyväskylä on mahtava kaupunki, JYP on ok seura mutta ei unelmien täyttymys ja hänen alkuperäinen tavoitteensa ei ollut pelata JYPissä vaan se oli suunnitelma B. Ehkä tulevaisuudessa se tulee olemaan se paras vaihtoehto, mutta näin ei siis vielä ole. Ainakin Mäenpään omien sanojen mukaan.

  Kuten sanottua, hienoa silti että kautensa täällä edes aloittaa. Hienoa myös että tämän sopimuksen kanssa JYP teki hyvää työtä.
   
 3. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Kuten täällä joku on maininnut, tuskinpa JYP olisi saanut Mäenpäätä kiinnitettyä täksi kaudeksi minkäänlaisella sopimuksella ilman tuota optiota.

  Vaikka Mäenpää lähtisi kuukauden jälkeen, tämän tason pelaajan kanssa riski kannattaa ottaa.

  JYPin puolustus huutaa vielä Mäenpäänkin jälkeen yhtä laatuvahvistusta, etenkin kun Luoma on vielä sivussa.
  Luoman pelikunnosta tuskin tietää kukaan, kuinka kauan iso olkapääleikkaus pitää yhden kolmesta Mikosta sivussa.

  Holtari sekä Seppänen saavat nyt hivenen rauhallisemmin etsiä puolustukseen lisävahvistuksia. Ja lisäksi vielä Mäenpään lähdöstä saadaan korvaus.

  Ja kun tämän tason peluri valitsee liigasta JYPin, onhan se vaihteeksi plusmerkkinen signaali JYPin vetovoimasta.

  Abidin, Myttysen ja Jonnen caset eivät ole tämän ketjun asioita, mutta toivottavasti näistä asioista Virtanen sekä valmennustiimi ovat ensi kaudella oppineet.
   
 4. Zen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mikäli ykköskorin puolustaja vielä ennen kauden alkua tulee(tai kauden alussa), niin Mäenpään KHL-pykälän hyväksyminen saa minultakin ymmärrystä.

  Lainaus:
  Aikaahan tässä on kyllä ollut reippasti, no siirtorajan lähellähän Se helpottuu... Mitään todella yllättävää ei ole tapahtunut vai tuliko huono kausikortti myynti jollekkin yllätyksenä?

  Edelleen yritän perustella negailujani. Tälläiset sopparit ovat hyvä lisä, mutta ensin pitää olla muuten joukkue kunnossa. Täälläkin kaikki piti pakistoa paskana ennen Mäenpään sopimusta.
   
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Todennäköisesti JYP ei olisi saanut Mäenpäätä signattua ilman tuota ulkomaat-pykälää. Noita pykäliä on muillakin pelureilla, osa seuroista ei niistä vaan tiedota. JYP päätti tiedottaa asiasta, kun todennäköisempää on edelleen se että Mäenpää ei koko kautta JYPissä pelaa.

  Kun kyseessä on Mäenpään tasoinen peluri ja siihen yhdistää puolustuksen tilanteen, tämä riski yksinkertaisesti pitää ottaa.


  Lainaus:
  Ainakin NHL:n harjoitusleireiltä tulee pelaajia tarjolle - varmasti.
   
 6. Handyy Jäsen

  Lainaus:
  Valitettavasti koirankopitukset ja sitä kautta sopimuksen purkamiset ovat olleet kasvava trendi JYPissä viime kausina, aiemmin niitä ei mielestäni tällä tavalla ollut. Samoin Dufvan jatkosopimus oli aikalailla katastrofi JYPin joukkueenjohdolta. Nämä ovat huolestuttavia asioita seuralla, jolla ei ole yhtään ylimääräistä rahaa käytettävissä. Paljonkohan viime kauden tappioistakin lukeutui huonoihin sopimuksiin?

  Tällä hetkellä on vielä epäselvää, miten valmentaja-Virtasen palkkaamiseen ja sen osalta "emme edes katsoneet muita tarjokkaita" -ideoinnissa lopulta käy, mutta eihän tuo nyt varsinaisesti toistaiseksi hyvältä ole näyttänyt.
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Veikkaan että Mäenpään sopimuksen jälkeen tilanne on jäähdytetty kunnes tiedetään mitä Hongan suhteen tapahtuu.

  Ei tuossa nyt muutenkaan mitään paniikkia suoraan ole. Mielestäni esimerkiksi Kemiläisen ja Nikun taso kannattaa mitata kunnolla ennen kuin mitään paniikkihankintoja tehdään. Laajuutta toki tarvitaan, mutta reservipakkeja kyllä aina on tarjolla. Kyllähän vaikka Mäenpää lähtisi niin Tammikuussa varmaan aina noita "Salcidoja" on tarjolla kuitenkin tarvittaessa. Kuitenkin palkkasäästöllä ja mahdollisella korvauksessa joku mies tilallekin saadaan.
   
 8. Zen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Omasta listauksestani korostaisin Jonnen ja Abidin jatkosopimusta. Molemmat oli Virtasen alaisuudessa ja rustattiin jatkosopparit, eli tuttuja jätkijä. Abid oli kuitenkin Virtasen hampaissa heti. Todennäköisesti JYP joutui edes jotain korvaamaan Jonnen sopimus sotkuista, eikä mies siltikään viihdy meillä kun Virtanen valmentaa.

  Kyllä nyt on huono valmentaja tai huonot sopimuksien tekijät.


  Nyt mietin jotain positiivista.
   
 9. Maalari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Nyt taitaa olla sitä kuuluisaa aamuyön nestettä lirahtanut aika monen kannattajan kypärän alle. Tämä alkaa olla kyllä niin uskomatonta shaissea että pahaa tekee.

  Meille on saapunut liigan ykköskorin puolustaja ja täällä höpistään puuta heinää sopimuksien pykälistä ja siitä onko purkuoptiot oikeassa muodossa ja niin edelleen.

  Mielestäni kritisoitavia asioita:
  1) rosteri
  2) peliesitykset
  3) valmentaja

  Se nostakoon kätensä pystyyn kuka meistä on virheetön ja tekee aina oikeita valintoja elämässä. Virtanen on valmentajana kysymysmerkki ja valinnan onnistumisen kertoo seuraava kausi. Sama kysymysmerkki liittyy (aina) rosteriin. Sen sijaan siitä osaako toimiston väki hommansa suosittelen vierailemaan Ilveksen keskustelupalstalla.

  Kritisoidaan sitten kun on paikka. Nyt ei ole. Piste.
   
 10. Lavalin Leijona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niinpä, on täällä kyllä ihme itkijöitä, kun ei Mäenpään tasoista jotkut haluais vaikka todennäköisesti ei koko kautta pelaakaan.
   
 11. Host Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Heimon Breams ja Suomenniemen Urheilijat
  Onnittelut Jypille! Loistava hankinta! Hiukan kateellisena tätä infoa katsoin, olis kyllä Kerhoonkin kelvannut :)
   
 12. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Julius Honka ei voi ensikaudella pelata kuin joko Broncosissa tai NHL:ssä, koska on varattu CHL:stä. Pelaaminen Liigassa ei ole mitenkään mahdollista.
   
 13. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Mäenpäälle toivoisi Hongasta pakkiparia Liigaan, Hongalla olisi hyvä paikka kehittyä miesten peleihin. Muistini mukaan Hongalla oli JYPin kanssa A-nuoriin
  soppari, joten olisi edustus kelpoinen JYPissä.

  Syyskuun lopussa tiedetään varmaan enemmän kun harjoitusleirit on ohi.
   
 14. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Mistä JYP muuten tälle kaverille maksaa?

  Itse olen mieltänyt Mäenpään offensiivisesti tehokkaaksi pakiksi, mutta omissa surkuhupaisaksi tehotilaston pakkaspojaksi. Ensiksi mainittu ei ole toteutunut alkuunkaan, mutta paska puolustuspeli sekä pakkaset kohdillaan. Tämähän on kun saatana katsoisi Vatasen Samin treenejä kun peluri oli 15wee. Tällä hetkellä JYPin paskin löytö sitten Quirkin tai Lepinen. Sietää parantaa ja aika helvetisti seuraavaan otteluun.
   
 15. Handyy Jäsen

  En laittaisi kokonaan Mäenpään piikkiin. Tuo nyt vain näyttää siltä samalta, miltä se on näyttänyt viime kaudesta asti pakkien osalta. Pelitapa ei tule selkäytimestä, joten virheitä tulee. Eivätkä hyökkääjät ole kovinkaan usein siellä, missä pakki olettaa niiden olevan. Kaikki soveltavat sekavaa pelitapaa niin kuin pystyvät, eikä sillä tavalla kauhean näyttävää tulosta tule aikaan. Nyt kun siellä ei ole vielä tiedetty harjoitella uutta tiukempaa linjaa (kahteen peliin pakkien toimesta 22 min jäähyjä), niin pakistolla on aivan jäätävän kova työ edessään.
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin no onhan kauttakin jo se 2 peliä takana ja muukin joukkue on pelannut surkeasti...
   
 17. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Hyvät herrat, aka. kauppaneuvos Paukut.

  Nyt ei puhuta mistään supersuorituksista. Nyt puhutaan ihan ykkössyötöistä omille tai jalalla omista nousemisista. Valot nyt päälle! Mäenpää on vetänyt päin vittua kaikilta osin kun puhutaan miehen vahvuuksista. Perustason jututkaan eivät suju.
   
 18. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Mäenpää on ollu pahin alisuorittaja kaikista. Syötöt ovat paskimpia koko joukkueesta. Semmoisia tuhnuja, että vastustajan veskarikin ehtisi katkomaan toisessa päässä. Johtaa satavarmasti tämän kauden harhasyöttötilastoa Liigassa. Ensimmäisissä CHL-matseissa teki vaikutuksen, mutta niin teki edellämainittu Lepine ET:llä. Mäenpään tulee parantaa todella paljon. Kuten ZayWest edellä mainitsi, niin kyse on nimenomaan perussyötöistä.
   
 19. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Lainaus:
  Eikä vaan perussyötöistä, vaan ne ylivoiman siniviivan ylittävät syötöt ilman paitsiota. JUMALAUTA. Mies on miljonääri, pelannut tätä peliä korkealla tasolla kymmenen vuotta, kiekollinen pakki, Jumala, ja silti Mikko Viitanen tekee "parempia" ratkaisuja jopa hyökkäys päätyyn. Harmittaa
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Varmasti näin on, mutta pistäisin kyllä vähän valojakin päälle. Ei tuolla kuitenkaan Mäenpää ole ongelma minkään suhteen, kyllähän tuo pelitapa ja koko joukkueen peli on niin sekaisin, että se saisi kenet tahansa huippupakin näyttämään heikolta. Tarkempi tuomarilinja ja pelitavan puute pistää kyllä joukkueen pakit aika koville joukkueessa, ei ne tiedä miten pitäisi pelata. Hyökkääjätkin kun menee miten sattuu.

  Eiköhän Mäenpää ole vielä sarjan parhaimpia pakkeja kunhan kausi etenee.
   
 21. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Lainaus:
  Voi olla, vaan nyt on yksi paskimmista. Tuossa joukkueessa ei pelaa yksikään puolustaja yhtä huonosti tällä hetkellä. Valtavasti harhasyöttöjä hyökkäysorioituneessa kentässä ja sitten tulee vastustaja ylivoimahyökkäyksiin. Semmoisia syöttöjä kymmeniä pelissä. Eikä enää puhuta edes yhdestä pelistä. Mäenpää on tällä hetkellä surkea ja sitä ei voi pistää pelisysteemin piikkiin. Minusta tuo pelisysteemi ei edes tällä hetkellä ole kovinkaan sekaisin, vaan ainoastaan ykköskentän peli on aivan sekaisin. Siinä ei ole mitään tolkkua ja se näkyy. Jokaisella voisi heittää vesilintua juuri tällä hetkellä. Siellä on piirretty linjoja ja jätetty luovuus pois. Tuloksena tolkuton määrä virheitä ja paitsioita jne. Voisin vaikka vannoa.
   
 22. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Pelisysteemi ei määritä syöttöjen, ensimmäisten syöttöjen tai jalalla ylöspäin tuomisten laatua. Ne voi suorittaa laadukkaasti vaikkei pelikirjaa olisi ollenkaan.
   
 23. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Totta, mutta pelisysteemi vaikuttaa pelaajien tekemiin ratkaisuihin. Onko se helppo ja nopea lyhyt syöttö omille. pitkä ja vaikea syöttö vai jalalla itse kiekkoa tuoden ja jälleen vaarana kiekon menetys tai huonon syötön antaminen liikkeessä. Ei tuo pelisysteemi silti jokaista huonoa ratkaisua selitä. Antaisin silti Miksalle aikaa sillä hän ei ole ollut joukkueen mukana kauaa ja varmaan tuo Virtasen sekoilukiekko on saanut pelimiehen enemmän sekaisin kuin joukkueessa pidempään olleet pakit.
   
 24. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Olet väärässä. Helppo ja varma ykkössyöttö nimen omaan tarviisi sen, että pakit tietävät mihinkä se kiekko ylipäänsä toimitetaan ja tämä korostuu etenkin kovan paineen alla, kun aikaa ei ole skannailla missä ne hyökkääjät tällä kertaa viipottavat.
   
 25. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Thats my point. Perusasiat. Nyt ei tarvitse olla yhtään enempää ytimessä ja pelikirjoja miettimässä kun puhutaan Mäenpään suorituksista.

  Lainaus:
  Mutta kun tällaisesta en puhunut. Puhuin ihan vain perussyötöistä helpoissa tilanteissa ja puhuin siitä miten Mäenpää laittaa kiekon liikkeelle tilanteessa jossa hän on skannannut jo syötön kohteen. Pelikirja ei myöskään määritä niiden suoritusten laadukkuutta kun lähdet jalalla tuomaan kiekkoa ylös. Mäenpää on lukenut noidenkin suhteen todella huonosti peliä. Perusjuttuja, siis.