Mikael Granlund

  • 1 591 059
  • 3 133

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Turha täällä on panikoida. Kyllä se Granlund sinne farmiin tippuu, jos se sinne kuuluu. Takuuvarmasti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ilman onnistumisia (lue näyttäviä harhautuksia, maaleja, syöttöjä tai onnistuneita rankkareita) ne virheet vain jäävät mieleen helpommin kuin ne muutamat onnistuneet syötöt sinne viivalle. Tosin sitten myös kun niitä onnistumisia tulee niin ne onnistumiset peittävät alleen ne pelissä tehdyt virheet. Esim, jos Granlund olisi jatkoajalla tehnyt voittomaalin kukaan tuskin olisi muistanut mitään mailan pudottamisia.

No nythän esimerkiksi laukaus maalia kohti, jonka ribarista syntyi maali, jäi havainnoissasi kakkoseksi mailan pudottamiselle;) Ja kyllä Granlundia saa kritisoida, en sitä kiellä. Itsellenikin yleisilme on ollut aavistuksen pettymys(olen nähnyt vain 2 ottelua), vaikka en todellakaan mitään dominointia odottanutkaan. Pisteiden valossa Granlund on aloittanut suurin piirtein odotusteni mukaan. Jatkuva kitinä saa kuitenkin arvailemaan perimmäisiä motiiveja.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Granlund on pelannut alkukauden 7 ottelussa keskimäärin 15:13 minuuttia. Jos hän tekisi jäällä vain ja ainoastaan vääriä ratkaisuja ja olisi joukkuetta heikentävä pelaaja, hänen peliaikansa ei ylittäisi 10 minuuttia ottelussa. Jotain hän selvästikin tekee jäällä oikein, kun valmennusjohdolla riittä luottoa peluuttaa häntä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No nythän esimerkiksi laukaus maalia kohti, jonka ribarista syntyi maali, jäi havainnoissasi kakkoseksi mailan pudottamiselle;)

No se johtuu siitä, että heti seuraavissa vaihdoissa Granlund teki kahdesti peräkkäin kardinaalimunauksen, joista toinen johti vastustajan maaliin ja toinen todella hyvään maalipaikkaan. Eli se käy myös toistepäin. Iso virhe kumoaa edeltävän hyvän suorituksen. Varsinkin jos virheitä tuli kaksin kappalein ja vieläpä heti sen hyvän suorituksen jälkeen.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kaltainen pelleily uutisoinnissa herättää ainakin minussa syvää epäluottamusta tiedonvälittäjiä kohtaan, asioita ei esitettä totuudenmukaisesti, vaan mm. kaupallisuuden näkökulmasta.

Älä nyt viitsi. Totta hemmetissä ihmisiä kiinnostaa, mitä se Granlund on tehnyt enemmän kuin yksittäinen ottelutulos tai se, että pitkään siellä tahkonnut suomalaisgosse onnistuu taas kerran.

Kun kerran tiedät Bäckströmin onnistuneen, niin miten tiedonvälitys sun kohdalta epäonnistui? Aivan varmasti isoa osaa Ylen sivuillä kävijöistä kiinnostaa ensimmäisenä asiana, että jos Minnesota on pelannut, niin mites Granlund...

Niitä uutisia ei tehdä edelleenkään jatkoaikalaisille NHL-friikeille, vaan niille kaikkien kammoamille taviksille. Tämä on monessa talossa tietoinen linjaus, kun ymmärretään, että NHL-friikit käy joka tapauksessa pohjoisamerikkalaisilla nettisaiteilla lukemassa uutiset.

"Meillä" on tuo Jouni Niemisen blogi omassa talossa, ja se on juuri ja nimenomaan NHL-friikeille suunnattua kamaa. Mutta ei sillä kävijöitä ole läheskään siinä määrin kuin joillain Mikke teki pinnan -otsikoilla.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Eiköhän Granlundin herättämästä kiinnostuksesta kerro paljon jo se, että nimimerkki Steegilkin tapainen "hater" tuntuu seuraavan öitä myöden kaverin jokaisen ottelun hyvin tarkalla silmällä.

:)
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Kyllähän valmennusjohtokin varmaan hiukan on pettynyt Granbomin avaukseen, koska potentiaalia on parempaan. Koska potentiaalia on, niin eivät turhaa hötkyile vaan antavat aikaa Granjohnille sopeutua tilanteeseen. Kyllä Granman on sen verran fiksu pelaaja, että tietää missä tällä hetkellä mättää ja tekee hommia asioiden korjaamiseksi - eivätpä nuo Granmarialundin ketjukaveritkaan ole paljoa auttaneet. Valmentaja voi koittaa laittaa Grangeorgin laitaan, tai vaihtaa miehiä vierellä ja pelaaja tekee loput. Tärkeintä on, että pelaaja luottaa itseensä ja uskoo parempaan.

Keskustelu on mennyt vähän kahteen leiriin täällä, kun jotkut löytävät vain ne virheet ja toiset pitävät Granmanstyleä niin lahjakkaana, että mailan pudottaminen on niin ovelaa, ettei tuomaritkaan tajua sitä oikeasti mailan heittämiseksi ja kaikki kaatuilut johtuvat vain siitä että muut pelaajat heittäytyessään eivät osaa tehdä sitä koko kentän alueella. Totuus on kaiketi jossain välimaastossa.
 

Doomwing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool FC. NHL.
Pitkään olen seuraillut Jatkiksen palstoja ja aina sama hysteria löytyy, kun odotuksia pakataan etukäteen (median manaamat). Oli se joukkue tai pelaaja. Minusta Gransund on tehnyt ihan kelpo aloituksen. Perus aloittelijan peliä - ei mitään ihmeellistä. Tästä on esimerkkejä vaikka kuinka ja otetaanpas nyt vaikka muuan Stamkos ja hänen NHL uran alku (Oli toki nuorikko, mutta ahtaassa tottunut pelaamaan). Tämä muuan kossi veteli kiikareilla ensin seittemän peliä, sitten pari peliä joissa vähän pisteitä ja sitten taas 8 peliä ilman pistemerkintöjä.

Minusta ÄÄrimmäisen hauskaa lukea tätä keskustelua, kun on ensin pelin katsonut ja voi oikeastaan jo arvata, että mistä kohtaa sitä kusiaispesää aletaan sorkkia.
 

tuffgong

Jäsen
Kyllähän jo pelkästään tämä ketju on hyvä esimerkki siitä mikä ihmisiä kiinnostaa. Ei media huvikseen Granlundista kirjoita, vaan sen takia että hän on ylivoimaisesti seuratuin ja kiinnostavin urheilija Suomessa tällä hetkellä. Jokaisella tuntuu olevan tarve kommentoida joka ikistä peliä, meni se miten tahansa. Onhan se hieman erikoista että kun Granlundilta putoaa maila tai hän kaatuu jäällä niin täällä jauhetaan paskaa siitä monta sivua, mutta kun vaikka Filppula tekee kaksi maalia, niin joku saattaa kirjoittaa että hyvä peli tänään Filppulalta. Tännehän voitaisiin vaikka perustaa seurantaketju suomalaisten yksittäisistä virheistä NHL-jäillä, niin saisi sitten pro NHL seuraajat keskittyä niihin virheisiin siellä ja täällä voitaisiin sitten seurata yleisemmin Gtanlundin matkaa mahdolliseen tähteyteen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Viime yönä messias saanut ilmeisesti aikaan jumalaisen kakkossyötön, jota huonot ketjukaveritkaan eivät voineet häneltä viedä?

Onneksi kuitenkin vaivauduit katsomaan edes koosteen matsista, etkä vain tullut provoamaan epäonnistuneesti tähän ketjuun. Ota banaani ja kiipeä takaisin esim. lähimpään valotolppaan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Kyllähän jo pelkästään tämä ketju on hyvä esimerkki siitä mikä ihmisiä kiinnostaa. Ei media huvikseen Granlundista kirjoita, vaan sen takia että hän on ylivoimaisesti seuratuin ja kiinnostavin urheilija Suomessa tällä hetkellä. Jokaisella tuntuu olevan tarve kommentoida joka ikistä peliä, meni se miten tahansa. Onhan se hieman erikoista että kun Granlundilta putoaa maila tai hän kaatuu jäällä niin täällä jauhetaan paskaa siitä monta sivua, mutta kun vaikka Filppula tekee kaksi maalia, niin joku saattaa kirjoittaa että hyvä peli tänään Filppulalta.

Ei tuo ihme ole, että ihmiset kirjoittelevat juuri Granlundista. Esim. Filppulahan on jo näyttänyt kyntensä änärissä ja nyt kun ihmiset vihdoin pääsevät näkemään mihin Mikke Ilmaveivi Granlund pystyy pienessä kaukalossa maailman parhaiden keskellä, niin kyllähän juttua riittää. Harvoin hype on näin kova ollut, mutta hiukan samaa tämä on kuin Saku aikanaan MM-kullan jälkeen lähti Montrealiin ja silloinkin Saku hiukan kaatuili ja sai Eric Lindrosilta kunnon töötin ekassa pelissä. Kelpo pelaaja Sakustakin tuli.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Eiköhän Granlundin herättämästä kiinnostuksesta kerro paljon jo se, että nimimerkki Steegilkin tapainen "hater" tuntuu seuraavan öitä myöden kaverin jokaisen ottelun hyvin tarkalla silmällä.

:)

Totta kai Granlund herättää kiinnostusta. Hänhän on ensimmäinen suomalainen kenttäpelaaja pitkään aikaan, jolla on ykköskierroksen varaus. Ilman sitä järkyttävää iltalehtien masinoimaa ylihehkutustakin Granlundin otteet kiinnostavat. Lisäksi olen odottanut jo kaudesta 2009-2010 lähtien näitä otteluita niin miten voisinkaan missata niitä?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älä nyt viitsi. Totta hemmetissä ihmisiä kiinnostaa, mitä se Granlund on tehnyt enemmän kuin yksittäinen ottelutulos tai se, että pitkään siellä tahkonnut suomalaisgosse onnistuu taas kerran.

Tuota kutsutaan kaupallisuudeksi. YLE kuitenkin pyörii ymmärtääkseni verovaroilla? Hassua kyllä, Iltalehti tajusi näköjään viime ottelun sisällön YLE:ä paremmin:
"Bäckström ottelun ykkönen - Granlund pisteille" -otsikoi Iltalehti urheilusivuillaan. Tämä on jo miljoona kertaa parempi vaihtoehto itse ottelutapahtumien kannalta.

Ymmärrän näkökulmasi täysin, kun HIFK-kannattaja olet. Epäilen kuitenkin hieman, että käsityksesi Granlundin kiinnostavuudesta noin yleisesti on hiukan vääristynyt. Tämän ensimmäisen kauden jälkeen mediahuomio varmasti laantuu muiden suomalaisten NHL-tähtien tasolle, koska en osaa nähdä Mikkeä Matin kaltaisena mediapersoonana.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Granholm tällä hetkellä pistepörssin 221 sijalla kun paras rookie Tarasenko sijalla 11 ja Conacher(myös pieni kaveri) sijalla 13. Granholmin pisteet 1+1 Tarasenkon 5+3. ja muutama päivä sitten joku Hesarin spede kertoi meille kolumnissaan että Micke on jo nyt NHL kymmenen taitavimman pelaajan joukossa. Mitä helvettiä! Onko se kaveri koskaan seurannut NHL:ää
Tällaiseen parin päivän takaiseen vertailuun vielä pitää puuttua kun ovat niin hämmentäviä numeroihin tuijottamisia. Ei liity Granlundiin sinänsä, ihan sama kenestä olisi kyse.

Esim. herra Alexander Ovetshkin, tehot kuuden matsin jälkeen 1+1 ja on pistepörssin sijalla 224. Tiedetään että miehen tehot ovat laskeneet muutaman kauden takaisista, mutta useammasta lähteestä olen kuullut ja lukenut että Ovetshkin olisi ihan hyvä pelaaja edelleen. Paskan marjat sanon minä ja eiköhän totuus ole että venäläinen on jossain siellä liigan alemmalla puoliskolla kaikilla mittareilla. Farmiin? Ajan kysymys.

Mainittakoon vielä jotta otsikon aiheessa pysytään, että Mikke on nyt pistepörssissä sijalla 152 eli mukavasti on kaveri painanut kiekkoilijana esim. Ovetshkinin ohi. Myös mm. Olli Jokinen ajoi lopullisesti venäläisen ohi toissa yönä kun laittoi 1+1, teki niin gutaa. Lauri Korpikoski, maalipörssin sijalla 25 eli liigan kovimpia maalintekijöitä nyt ja aina.

Viikonloppuna haluan taas katsella kun Granlund pelaa, en ole katsellut miten Wildin otteluohjelma täsmää mutta tämän kauden tahdilla luotan että kyllä sinne yksi matsi osuu pe-su.
 
Viimeksi muokattu:

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllähän siellä hyviä väläytyksiä on Miken suunnalta nähty. Puolustuspeli ei ole koskaan ollut Miken vahvuuksia eikä kukaan voi odottaa, että yhtäkkiä sormia napsauttamalla se paranee kertaheitolla. Mielestäni pelannut hyökkäyssuuntaan ihan hyvin.

Kärsivällisyyttä tämä tilanne vaatii. Minnesotan seurajohto tietää myös tilanteen tasan tarkkaan. En usko, että Mikke tippuu missään vaiheessa farmiin. Mielenkiinnolla odottelen sitä kuinka paljon Miken otteet parantuu vielä kauden edetessä. Itse ainakin uskon, että nimenomaan paranee eikä heikkene.
 

kovalev

Jäsen
Joku voisi taas päivittää Granfeltin pistekeskiarvon. On erityisen tärkeää laskea pelaajien pistekeskiarvoa jokaisen ottelun jälkeen. Varsinkin Granströmin keskiarvo - ja varsinkin näin alle 10 ottelun jälkeen - kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Joku voisi taas päivittää Granfeltin pistekeskiarvon. On erityisen tärkeää laskea pelaajien pistekeskiarvoa jokaisen ottelun jälkeen. Varsinkin Granströmin keskiarvo - ja varsinkin näin alle 10 ottelun jälkeen - kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän.

Granqvist on tehnyt tähän mennessä 0,42857143 pistettä/peli, ja jos jatkaa samaa tahtia niin kauden lopussa pistesaldo näyttää 20,571429.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja vastahan mä tajusin ettei tarvitse netistä viikonloppuna tihrustaa, kaikille tiedoksi että Ducks vs. Wild lauantaina aamulla klo. 5.00 Nelonen Prolta ja näkyy siis salaamattomana kaikille ainakin kaapelissa.

Eli ei muuta kuin tätä suomalaismatsia katselemaan ja jännittämään, onko Koivun, Bäckströmin ja Granlundin Wild parempi kuin Teemun, Sakun ja Tonin Ducks.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ja vastahan mä tajusin ettei tarvitse netistä viikonloppuna tihrustaa, kaikille tiedoksi että Ducks vs. Wild lauantaina aamulla klo. 5.00 Nelonen Prolta ja näkyy siis salaamattomana kaikille ainakin kaapelissa.

Eli ei muuta kuin tätä suomalaismatsia katselemaan ja jännittämään, onko Koivun, Bäckströmin ja Granlundin Wild parempi kuin Teemun, Sakun ja Tonin Ducks.

Pitää vissiin lopettaa ryyppääminen siinä jossain yhden aikaan. Jos olisin liian kännissä voisi jokunen mailan pudotus tai kaatuminen jäädä huomaamatta.
 

Pausima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Wild
Tästä MG:n startista on meikäläiselle tullut vähän mieleen Tyler Seguinin ensimmäinen kausi NHL:ässä. Ei siinä muistaakseni vuoden kakkosvaraus hirveästi tehoillut ensimmäisellä kaudellaan. Toisella kaudella tulos olikin jo reilusti parempaa. Eihän kavereita voi täysin verrata, sillä Seguin teki debyyttinsä pari vuotta nuorempana, tosin kaveri oli pelannut koko ikänsä Pohjois-Amerikassa, että siinä mielessä taas Seguinilla oli vähän etumatkaa. Mutta kyllä minulle ainakin kelpaa, mikäli MG tekee ensimmäisellä kaudellaan vähän vähemmän pisteitä, jos heti seuraavalla naputtaa sen 60+ pistettä. Tätä ei sitten pidä lukea niin, että odottaisin Granlundin niin paljon pisteitä tekevän. Ja loppuun kulunut, annetaan pojalle aikaa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Kaipa se mitä tässä nyt Granrothin kohdalla pitää tehdä, on laittaa jäitä hattuun. Aikaa realististen odotusten lunastamiseen on kyllä. Ainakin Wild tuntuisi sitä antavan. Välähdyksiä Miken kyvyistä on nähty, mutta ailahtelevaa on esitys ollut. Deer in the headlights.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Huvittaa Kanadalaistoimittajien tietotaso eurooppalaisesta jääkiekosta. "Paras Euroopassa pelaava pelaaja Radulovin kanssa". Just.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Huvittaa Kanadalaistoimittajien tietotaso eurooppalaisesta jääkiekosta. "Paras Euroopassa pelaava pelaaja Radulovin kanssa". Just.

Mistäs tällainen kanukkitoimittajien lausunto on luettavissa? Voisi vilkaista, miten kaverit ovat perustelleet vai ovatko perustelleet? Vai löytyykö näitä lausuntoja useampikin, niinkuin tuo toimittajien monikko antaa luvan olettaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös