Mainos

Mikael Granlund

  • 1 630 390
  • 3 209

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Suomalaisista tuli jo mainittua Lauri Tukonen (#11 LA), jonka kehitys pysähtyi 19-vuotiaana AHL:ssä. Nikita Filatov (#6 CBJ) lähti jo 18-vuotiaana, mutta todellisen huippulupauksen läpimurtoa NHL:ssä ei koskaan tullut.

Magnus Pääjärvi (#10 EDM) pelasi jo 19-vuotiaana NHL:ssä, mutta hyvän tulokaskauden jälkeen kehityskäyrä on ollut jatkuvasti alaspäin ja nyt ruotsalainen on passitettu farmiin. Granlundin ikätoveri Nino Niederreiter (#5 NYI) pelasi viime kaudella 55 NHL-ottelua tehden yhden maalin. Nyt hänkin hakee uutta vauhtia ja itseluottamusta AHL:sta.

Muista nyt hyvä mies se, että jokaisesta ykköskierroksen varauksesta ei tule varmaa NHL-pelaajaa. Hyvä jos puolet draft-ikäluokan ykköskierroksen varauksista kykenee edes tekemään jonkinlaisen NHL-uran (noin 200 ottelua) ja vain muutamat kykenevät nousemaan tähdeksi. Joka ikäluokassa on omat Tukosensa, Filatovinsa ja Pääjärvensä, jotka eivät kovista odotuksista huolimatta pysty nousemaan NHL-pelaajiksi. Ei oikein voi väittää mikä olisi noiden pelaajien kohdalla ollut paras mahdollinen vaihtoehto alle 20-vuotiaana, mutta heistä ei välttämättä olisi sittenkään tullut NHL-pelaajia, vaikka olisivat pelanneet kauden tai parin kotimaassaan. Noista mainitsemista pelaajista Niederreiterilla ja Pääjärvellä on vielä ihan hyvät mahdollisuudet olla tehokkaitakin NHL-pelaajia joku päivä eikä Filatov vielä ole mikään ikäloppu.

Katsotaan nyt miten Granlundin ura etenee tästä päivästä eteenpäin, sillä on aika hyödytöntä spekuloida olisiko miehen pitänyt mennä vuosi sitten jo amerikkaan vai ei. Vain sillä on merkitystä miten hänen kehityksensä jatkuu.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Mielenkiintosta nähdä miten Teuvo Teräväinen ja Joel Armia tulevat aikanaan pärjäämään Pohjois-Amerikassa. Ehkä vähän samantyylisiä, taitoa on vaikka muille jakaa, mutta onko SM-liigan taso kuitenkin sen verran heikko, että näitä pelaajia yli-hehkutetaan? Aika näyttää.

Armian kohdalla tuo nyt ei ainakaan näyttäisi pitävän paikkaansa. Tuo kun tuntuu olevan aina parhaimmillaan kovassa paikassa, mutta ns. helpot pelit menevät useasti surffaillessa.
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintosta nähdä miten Teuvo Teräväinen ja Joel Armia tulevat aikanaan pärjäämään Pohjois-Amerikassa. Ehkä vähän samantyylisiä, taitoa on vaikka muille jakaa, mutta onko SM-liigan taso kuitenkin sen verran heikko, että näitä pelaajia yli-hehkutetaan? Aika näyttää.

Minusta on jo tässä vaiheessa aika selvää, että Armialla suurin puute on korvien välissä. On nähty, että hän pystyy dominoimaan melkein ketä vastaan tahansa, jos vaan sattuu huvittamaan. Kokoa on tarpeeksi, taitoa on tarpeeksi, voimaosasto on ok (toki kaipaa vielä parannusta) ja luistelu on isoksi pelaajaksi nykyään ihan ok. Armian taidot ei minusta ole ylihehkutettuja, mutta asennevamman takia epäonnistumisen mahdollisuus on olemassa ja suurempi kuin monella muulla suomalaislupauksella.

Teräväisen puolestaan on kehitettävä fysiikkaosastoa. Asenne vaikuttaisi olevan kunnossa, luistelu on hyvää ja taitoa on. Kokoa ei ole kovin paljoa, mutta taitaa silti olla Mikkeä jonkun verran pidempi ja ennen kaikkea parempi luistelija jo tässä vaiheessa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikko Koivulle se oli oikea ratkaisu, mutta silloin NHL:ssä oli työsulku joten tilanne ei ole mitenkään Miken tilanteeseen verrattavissa.

Koivulle AHL-vuosi teki ehdottomasti hyvää, mutta Mikko oli AHL:ään lähtiessään 21-vuotias ja pelasi työsulusta johtuen ensimmäisen NHL-pelin vasta 22-vuotiaana. Granlund on siis esimerkiksi Koivuun nähden pari vuotta aikataulussa edellä. Silti täällä on osalla sellainen käsitys, että Granlund heitti vuoden hukkaan jäätyään vielä vuodeksi SM-liigaan.

Suomalaisista Granlundia nuorempana eli alle parikymppisenä rapakon taakse on tainnut lähteä vain Aki Berg, Lauri Tukonen (AHL), Petteri Nokelainen, Sean Bergenheim ja Olli Jokinen, joka tuli maitojunalla Suomeen voittamaan mestaruuden.

20-vuotiaana eli Granlundin ikäisenä ovat siirtyneet Jari Kurri, Teppo Numminen, Esa Tikkanen, Tuomo Ruutu, Joni Pitkänen, Kari Lehtonen, Tuukka Rask ja Lauri Korpikoski (AHL). Suurin osa suomalaisista on kuitenkin ollut 21-22, kuten Teemu Selänne, Saku Koivu, Mikko Koivu, Jere Lehtinen, Sami Kapanen, Valtteri Filppula (AHL), Janne Niinimaa jne.

Esimerkiksi Barkovin kohdalla miettisin todella tarkkaan, kannattako lähteä vielä ensi kaudeksi rapakon taakse. Barkov täytää 18 vuotta vasta syyskuussa, joten hänestä tulisi todennäköisesti kaikkien aikojen nuorin suomalainen NHL:ssä.

Barkovin fysiikka on jo kokonsa puolesta tietysti esimerkiksi Granlundia edellä, mutta toisaalta samalla tavalla suurimmat heikkoudet on jaloissa ja luistelussa.

Granlund oli jo kaudella 10-11 SM-liigan johtavia pelaajia. Farmissa hän olisi päässyt urallaan parempaan suuntaan kun olisi pystynyt keskittymään pelkästään jääkiekkoon. Samalla hän olisi saanut todella tärkeää oppia PA-kaukaloista.

Voi olla, että Granlund olisi juuri tällä hetkellä valmiimpi pelaaja NHL:ään, jos olisi pelannut jo viime kaudella AHL:ssä. Täysin varmasti sitä emme saa koskaan tietää. Oleellista on se, että Granlundilla on kuitenkin peliuraa jäljellä 15 vuotta, joten isossa kuvassa lähtö jo 19-vuotiaana olisi ollut tarpeeton riski, kuten edellä mainitut esimerkit osoittavat. Tärkeintä ei olla parhaimmillaan parikymppisenä, vaan kehittyä mahdollisimman hyväksi kiekkoilijaksi.

Ja pelasihan Granlund työsulun takia alkukauden AHL:ssä, mutta totuttelee siitä huolimatta yhä NHL-peliin, joka on vielä täysin eri peliä kuin AHL:ssä. Granlund siis varmasti parantaa kevään edetessä, kun tottuu NHL-peliin. Mitään ihmetekoja tällä kaudella en kuitenkaan odottelisi. Kesällä oikeanlaista harjoittelua ja ensi kaudella sitten kunnon läpimurto.

Kaikki pitää saada nyt ja heti, eikä muisteta, että sitä peliuraa on tämänkin kauden jälkeen jäljellä yli kymmenen vuotta.

Tässä ketjussa on nyt annettu vaan esimerkkejä epäonnistumisista. Täytyy muistaa, että on paljon pelaajia joille siirtyminen Pohjois-Amerikkaan Euroopasta nuorena on ollut täysin oikea ratkaisu. Se on niin yksilöllistä.

Eipä niitä eurooppalaispelaajia kovin paljon ole, jotka ovat lyönneet itsensä läpi alle 20-vuotiaana. Jaromir Jagr, Ilja Kovaltshuk, Marian Gaborik, Anze Kopitar, Mats Sundin, Gabriel Landeskog. Kaikki todellisia supertähtiä, jotka ovat olleet jo nuorena valmiita isoihin valoihin. Esimerkiksi Granlundia on ihan turha tässä vaiheessa verrata tähän porukkaan.

Suomalaisista tulee mieleen ainoastaan Lauri Korpikoski, jolle on ollut hyödyksi lähteminen aikaisin Suomesta. Korpikoskihan ei ollut kunnolla edes vakinnuttanut paikkaa TPS:ssä, mutta nousi AHL:n kautta hyväksi NHL-pelaajaksi. Jollekin se siis voi sopia, mutta puhutaan poikkeustapauksista.

Muista nyt hyvä mies se, että jokaisesta ykköskierroksen varauksesta ei tule varmaa NHL-pelaajaa. Hyvä jos puolet draft-ikäluokan ykköskierroksen varauksista kykenee edes tekemään jonkinlaisen NHL-uran (noin 200 ottelua) ja vain muutamat kykenevät nousemaan tähdeksi.

Se olisi kaikkien hyvä muistaa. Granlund varattiin NHL:n draftissa 2010 numerolla 9, eli maailmanlaajuisesti erittäin lupaava pelaaja, mutta ei kuitenkaan edes oman ikäluokkansa aivan kärkipelaaja. Sitten tuli ilmaveivi ja Granlundista leivottiinkin jo vähän joka puolella uutta NHL-tähteä. Eihän se nyt todellisuudessa ihan noin mene.

Granlundin kehityskäyrä on kuitenkin ihan hyvässä suunnassa omaan varausikäluokkaansa nähden (Elite Prospects). Hall (#1), Seguin (#2), Skinner (#7) ja Fowler (#12) ovat tällä hetkellä omassa kastissaan, mutta sen jälkeen alkaakin tulla selkiä Granlundille vastaan. Gudbranson, Johansen, Niederreiter, Connolly ovat pelanneet pari kautta NHL:ssä pienellä vastuulla, mikä ei ole tehnyt kehitykselle kovin hyvää. Vastaavasti takaa Kekäläisen viimeinen löytö St. Louis Bluesille eli Tarasenko (#16) on kyllä mennyt Granlundin edelle.

Eli Granlund lienee jossain sijoilla 6-9, jos varaustilaisuus käytäisiin nyt uudestaan. Odotusarvo on siis edelleen, että Granlundista kasvaa huippuluokan NHL-pelaaja, mutta oli täysin utopistista odottaa, että se tapahtuu heti. Vaikeasta alusta huolimatta nyt kannattaisi pistää jäitä hattuun ja antaa ajan näyttää, miten hyväksi Granlund lopulta kehittyy.
 
Viimeksi muokattu:
Se olisi kaikkien hyvä muistaa. Granlund varattiin NHL:n draftissa 2010 numerolla 9, eli maailmanlaajuisesti erittäin lupaava pelaaja, mutta ei kuitenkaan edes oman ikäluokkansa aivan kärkipelaaja.

Jos ajatellaan asiaa ihan pelkän matematiikan pohjalta, niin maailmassa on noin 120 20-35-vuotiasta miestä, jotka on varattu NHL:ään pienemmällä numerolla kuin Mikael Granlund. Ei olisi lainkaan huono suoritus olla maailman 120:nneksi paras jääkiekkoilija. Siitä tienaa muutaman miljoonan vuodessa.
 

Koskis

Jäsen
Granlund treenannut tänään 4. kentässä yhdessä Setoguchin kanssa. Jompi kumpi siis ei pelaa seuraavassa pelissä. Cullen kakkosen sentterinä.

Oisko nyt aika heittää Mikke laitaan, vai lähteekö mies hakemaan lisää kovuutta farmista?
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Russo twiittaili seuraavia:

Yeo says he hasn't decided if Setoguchi or Granlund will be scratched. Cullen is point on No. 2 unit now, so ... (1/2)

Saapahan nähdä mikä on ratkaisu. Itse kokeilisin Mikkeä ehdottomasti laidassa ennen farmiin lähettämistä. Ongelmana on ollut kiekkokontrolliin pääseminen. Tähän on liittynyt useampi faktori mm. pieni koko, fyysinen voima, ketjukaverien alisuorittaminen ja oma sijoittuminen kentällä. Puolustusvastuut minimiin ja MG laitaan. Mikäli silloin ei onnistu, niin terve menoa Houstoniin. Mielestäni sellaiset kolme peliä voisi kokeilla laidassa ja tämän pohjalta tehdä tuomion tämän kauden pelipaikasta.

Kyllä Mikestä pelimies saadaan tällekkin tasolle, mutta rauhassa on hyvä edetä. Ei ole mikään häpeä hakea vauhtia farmista, Mikke ei ole ensimmäinen eikä viimeinen Euro-prospekti, joka tämän kohtalon kokisi.

Ihan höpöhöpöä (toki viihdyttävää) tuo keskustelu siitä, mikä on oikea aika lähteä kokeilemaan siipiään änäriin. Ei sinne kukaan uraansa lähde pilaamaan. Karu tosiasia vain on, että toisilla ei vain paukut, syystä tai toisesta, riitä. Totta kai voidaan alkaa kaivelemaan tilastoja, siitä kuka on minkä ikäisenä pärjännyt/epäonnistunut. Se ei mielestäni ole oleellinen tieto. Toiset pärjäävät aikaisemmin, kuin toiset ikäisensä änärissä, mutta kaikki määrätietoiset ja tarpeellisen lahjakkuuden omaavat pelaajat lunastava pelipaikan aikanaan. Noh, onko Mikke saanut tarpeeksi aikaa sopeutua pieneen kaukaloon? Mikä olisi urakehityksen kannalta ollut optimaalinen aika ottaa loikka AHL:ään/NHL:ään? Olisiko pitänyt käydä KHL:ssä?

Mitä väliä. No, ei mitään.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Koivulle AHL-vuosi teki ehdottomasti hyvää, mutta Mikko oli AHL:ään lähtiessään 21-vuotias ja pelasi työsulusta johtuen ensimmäisen NHL-pelin vasta 22-vuotiaana. Granlund on siis esimerkiksi Koivuun nähden pari vuotta aikataulussa edellä. Silti täällä on osalla sellainen käsitys, että Granlund heitti vuoden hukkaan jäätyään vielä vuodeksi SM-liigaan.

Suomalaisista Granlundia nuorempana eli alle parikymppisenä rapakon taakse on tainnut lähteä vain Aki Berg, Lauri Tukonen (AHL), Petteri Nokelainen, Sean Bergenheim ja Olli Jokinen, joka tuli maitojunalla Suomeen voittamaan mestaruuden.

20-vuotiaana eli Granlundin ikäisenä ovat siirtyneet Jari Kurri, Teppo Numminen, Esa Tikkanen, Tuomo Ruutu, Joni Pitkänen, Kari Lehtonen, Tuukka Rask ja Lauri Korpikoski (AHL). Suurin osa suomalaisista on kuitenkin ollut 21-22, kuten Teemu Selänne, Saku Koivu, Mikko Koivu, Jere Lehtinen, Sami Kapanen, Valtteri Filppula (AHL), Janne Niinimaa jne.

Esimerkiksi Barkovin kohdalla miettisin todella tarkkaan, kannattako lähteä vielä ensi kaudeksi rapakon taakse. Barkov täytää 18 vuotta vasta syyskuussa, joten hänestä tulisi todennäköisesti kaikkien aikojen nuorin suomalainen NHL:ssä.

Barkovin fysiikka on jo kokonsa puolesta tietysti esimerkiksi Granlundia edellä, mutta toisaalta samalla tavalla suurimmat heikkoudet on jaloissa ja luistelussa.



Voi olla, että Granlund olisi juuri tällä hetkellä valmiimpi pelaaja NHL:ään, jos olisi pelannut jo viime kaudella AHL:ssä. Täysin varmasti sitä emme saa koskaan tietää. Oleellista on se, että Granlundilla on kuitenkin peliuraa jäljellä 15 vuotta, joten isossa kuvassa lähtö jo 19-vuotiaana olisi ollut tarpeeton riski, kuten edellä mainitut esimerkit osoittavat. Tärkeintä ei olla parhaimmillaan parikymppisenä, vaan kehittyä mahdollisimman hyväksi kiekkoilijaksi.

Ja pelasihan Granlund työsulun takia alkukauden AHL:ssä, mutta totuttelee siitä huolimatta yhä NHL-peliin, joka on vielä täysin eri peliä kuin AHL:ssä. Granlund siis varmasti parantaa kevään edetessä, kun tottuu NHL-peliin. Mitään ihmetekoja tällä kaudella en kuitenkaan odottelisi. Kesällä oikeanlaista harjoittelua ja ensi kaudella sitten kunnon läpimurto.

Kaikki pitää saada nyt ja heti, eikä muisteta, että sitä peliuraa on tämänkin kauden jälkeen jäljellä yli kymmenen vuotta.



Eipä niitä eurooppalaispelaajia kovin paljon ole, jotka ovat lyönneet itsensä läpi alle 20-vuotiaana. Jaromir Jagr, Ilja Kovaltshuk, Marian Gaborik, Anze Kopitar, Mats Sundin, Gabriel Landeskog. Kaikki todellisia supertähtiä, jotka ovat olleet jo nuorena valmiita isoihin valoihin. Esimerkiksi Granlundia on ihan turha tässä vaiheessa verrata tähän porukkaan.

Suomalaisista tulee mieleen ainoastaan Lauri Korpikoski, jolle on ollut hyödyksi lähteminen aikaisin Suomesta. Korpikoskihan ei ollut kunnolla edes vakinnuttanut paikkaa TPS:ssä, mutta nousi AHL:n kautta hyväksi NHL-pelaajaksi. Jollekin se siis voi sopia, mutta puhutaan poikkeustapauksista.



Se olisi kaikkien hyvä muistaa. Granlund varattiin NHL:n draftissa 2010 numerolla 9, eli maailmanlaajuisesti erittäin lupaava pelaaja, mutta ei kuitenkaan edes oman ikäluokkansa aivan kärkipelaaja. Sitten tuli ilmaveivi ja Granlundista leivottiinkin jo vähän joka puolella uutta NHL-tähteä. Eihän se nyt todellisuudessa ihan noin mene.

Granlundin kehityskäyrä on kuitenkin ihan hyvässä suunnassa omaan varausikäluokkaansa nähden (Elite Prospects). Hall (#1), Seguin (#2), Skinner (#7) ja Fowler (#12) ovat tällä hetkellä omassa kastissaan, mutta sen jälkeen alkaakin tulla selkiä Granlundille vastaan. Gudbranson, Johansen, Niederreiter, Connolly ovat pelanneet pari kautta NHL:ssä pienellä vastuulla, mikä ei ole tehnyt kehitykselle kovin hyvää. Vastaavasti takaa Kekäläisen viimeinen löytö St. Louis Bluesille eli Tarasenko (#16) on kyllä mennyt Granlundin edelle.

Eli Granlund lienee jossain sijoilla 6-9, jos varaustilaisuus käytäisiin nyt uudestaan. Odotusarvo on siis edelleen, että Granlundista kasvaa huippuluokan NHL-pelaaja, mutta oli täysin utopistista odottaa, että se tapahtuu heti. Vaikeasta alusta huolimatta nyt kannattaisi pistää jäitä hattuun ja antaa ajan näyttää, miten hyväksi Granlund lopulta kehittyy.

Erittäin hyvä, ja asiantunteva viesti.

Tämä on juuri yksi asia joka miltei kaikilla unohtuu. ¨
Tulokkailla ei ole IKINÄ helppoa NHL:ssä!!
Joo, joo Teemu teki sitä ja tätä :D
Mutta siis oikeasti, ei oo helppoa nähtykkään.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Jari Kurri teki tulokkaana 75 pinnaa. Lasketaanko tulokseksi?

Niin, kun näitä nimiä on heitelty esiin, niin voisin listata tähän vaikkapa eurooppalaiset 20-vuotiaana, tai nuorempana NHL:ssa "tulosta tehneet" pelaajat. Tuon Kurrin tosiaan unohdin, kun jotenkin muistin, että olis vasta 22-vuotiaana lähtenyt, kuten Selännekin teki...

Tässä täys lista:

Suomi(1): Jari Kurri

Ruotsi(3): Mats Sundin, Nicklas Bäckström, Gabriel Ladeskog

Tsekki(5): Robert Reichel, Jaromir Jagr, Petr Sykora, Martin Havlat, Jakub Voracek

Venäjä(6): Pavel Bure, Alexei Kovalev, Alexei Jashin, Ilja Kovaltshuk, Alexander Ovetshkin, Jevgeni Malkin

Slovakia(2): Marian Gaborik, Marian Hossa

Slovenia(1) Anze Kopitar
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Joillakin nuorilla pelaajilla voi kehitys hetkeksi pysähtyä ja taas myöhemmin ottaa ison askeleen eteenpäin. Huolissaan on aivan turha olla. Kyllä Granlund vähintään 2. sentterin paikan tulee vielä Wildista ottamaan.

Farmikomennus olisikin sitten idioottimaista. On varmaan todella kehittävää laittaa Granlund sinne veippailemaan huonompiaan miten haluaa ja latomaan siihen väliin vielä yli piste per peli tahdilla? Kyllä hän on tuon P-Amerikkailaisen pelityylin jo ymmärtänyt. Pelaamalla oppii.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Farmikomennus olisikin sitten idioottimaista. On varmaan todella kehittävää laittaa Granlund sinne veippailemaan huonompiaan miten haluaa ja latomaan siihen väliin vielä yli piste per peli tahdilla? Kyllä hän on tuon P-Amerikkailaisen pelityylin jo ymmärtänyt. Pelaamalla oppii.
Ootko monta miehen peliä nähnyt tällä kaudella? Granlund ei todellakaan ole ymmärtänyt vielä miten peliä pelataan pohjois-amerikassa. Tekee samoja juttuja illasta toiseen millä täällä kotoisessa liigassa pärjätään mutta tuolla eivät todellakaan toimi.

Pelaamalla todellakin oppii mutta ei ihan jokaisella tyylillä. Ei se kehitä keräillä vaihdosta toiseen kamoja tai yrittää samaa kynää joka ei pure koviin NHL pakkeihin. Kyllä kehittävämpää miehen kannalta olisi nyt mennä sinne AHL liigaan ja saada siellä vastuuta, peliaikaa, ylivoima-aikaa ja kokemusta pienestä kaukalosta ja fyysisestä pelistä. Kyllä ne pelit siellä kovia ovat vaikka monet sitä näköjään epäilevätkin.

Kyllä Granlundista omasta mielestäni pelimies varmasti tulee mutta ei koskaan NHL tason ykköskorin miestä.
 

Kyle

Jäsen
Farmikomennus olisikin sitten idioottimaista. On varmaan todella kehittävää laittaa Granlund sinne veippailemaan huonompiaan miten haluaa ja latomaan siihen väliin vielä yli piste per peli tahdilla? Kyllä hän on tuon P-Amerikkailaisen pelityylin jo ymmärtänyt. Pelaamalla oppii.

Minnesota ei kuitenkaan voi lähteä siihen, että yrittää kasvattaa kokoonpanossa jotain tiettyjä pelaajia. Tuolla pelipaikan pitäminen on raaka-laji jos et omista kunnon yksisuuntaista sopimusta, paikka pitää ottaa silloin kun se on tarjolla. Kuitenkin pelipaikkoista on kova kilpailu, kaikki vaatii joukkueelta menestystä ja uusia prospecteja tulee vuosi vuodelta.
Varsinkin Granlundin tapauksessa on vaikea lähteä ajamaan pelaajaa sisään NHL:ssä, jossa ideaalipaikka on 1-2 ketjussa ja fyysisesti raskaassa nelosketjun roolissa on jo varsin turha mies.

Tätä tynkä kauttakin on pelattu 1/6 osa, joten ei tässä vielä voi puhua että mitään nopeita päätöksiä olisi tehty. Silti jos hyökkäystehoista vastaa käytännössä yksi ketju, niin kyllä siellä pitää eri variaatiot lähteä nopeasti liikkeelle ettei play-off paikka karkaa heti kättelyssä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Farmikomennus olisikin sitten idioottimaista. On varmaan todella kehittävää laittaa Granlund sinne veippailemaan huonompiaan miten haluaa ja latomaan siihen väliin vielä yli piste per peli tahdilla? Kyllä hän on tuon P-Amerikkailaisen pelityylin jo ymmärtänyt. Pelaamalla oppii.

Vaikka Granlund tekikin ppg tahtiin pisteitä ei hän siellä peipaillut ja vienyt kavereita ihan 100-0. Tekstisi perusteella osaisin arvata että Granlundilta nähdyt matsit ovat jääneet 0-1.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Eikös Zucker-MG-Coyle ketju ollut erittäin hyvä Houstonissa alkukaudesta, ennen kun Granlund loukkasi itsensä? Tuota kenttää voisi tietysti jossain vaiheessa koittaa NHL:n puolellakin, mutta Wildin ongelma on se että siellä on 12:lla hyökkääjällä yksisuuntainen sopimus, mm. Matt Kassianilla. Titetenkin jos ja kun kauden aikana tulee loukkaantumisia, niin tuo olisi mahdollista, mutta esim. jos Coyle nyt onnistuu ylhäällä ja ottaa paikkansa, niin eipä siellä oikein ketään muu ole tilaa tekemään kun MG tai pakit Scandella, Brodin ja Spurgeon. Muut kun joutunevat menemään farmiin waivereiden kautta.

Wild on pitänyt monen muun joukkueen tavoin ylhäällä 13 hyökkääjää ja 8 pakkia, kun "normaalisti" hyökkääjiä on rosterissa 14 ja pakkeja 7. Tynkäkausi on kuitenkin vielä nuori ja todella moni joukkue hakee edelleen optimaalisia koostumuksiaan (Flames, Caps) ja moni pelaaja pelituntumaa (vrt. Kessel, Ovechkin). Helmikuun loppuun mennessä alkaa olemaan aika selvä kuva siitä, mitkä joukkueet ovat saaneet pelinsä kuntoon ja on valmis pleijareihin ja ketkä alkavat keskittymään Draftiin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Joo, ei ole nyt Mikellä enää kauaa aikaa ja sitten tulee kyllä farmikeikka.

Voishan tuo olla ihan hyväkin juttu, näin tynkäkaudella, jos sitten ens syksynä olis vähän enemmän jaloissa potkua.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Steegil tuossa poistetussa viestissään kyseli top 15 varausten luetteloa, ilmeisesti eurooppalaisten (?). En jaksa kaikkia kirjoittaa, mutta Granlundin varausvuoteen mennessä vuodesta 1979 niitä oli 95kpl. Eri asia miten tämä Granlundiin liittyy, Steegil selventäköön.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Steegil tuossa poistetussa viestissään kyseli top 15 varausten luetteloa, ilmeisesti eurooppalaisten (?). En jaksa kaikkia kirjoittaa, mutta Granlundin varausvuoteen mennessä vuodesta 1979 niitä oli 95kpl. Eri asia miten tämä Granlundiin liittyy, Steegil selventäköön.

Vastaus liittyy varmaan tähän:

Jos ajatellaan asiaa ihan pelkän matematiikan pohjalta, niin maailmassa on noin 120 20-35-vuotiasta miestä, jotka on varattu NHL:ään pienemmällä numerolla kuin Mikael Granlund. Ei olisi lainkaan huono suoritus olla maailman 120:nneksi paras jääkiekkoilija.
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Vaikka Granlund tekikin ppg tahtiin pisteitä ei hän siellä peipaillut ja vienyt kavereita ihan 100-0. Tekstisi perusteella osaisin arvata että Granlundilta nähdyt matsit ovat jääneet 0-1.

Yhden kokonaisen, mutta muutaman pari eräistä, eli tarpeeksi tietääkseni miltä se näyttää. Ja on totta että Minnesota varmasti haluaa nyt menestyä, varsinkin kun katsoo miten paljon kesällä tuhlasivat. Onneksi siis en joudu näitä päätöksiä tekemään, helppoa ei varmasti ole ja aina joku on erimieltä. Uskon kuitenkin, että Granlund ottaa mahdollisen farmikomennuksenkin hyvin vastaan ja pyrkii hyödyntämään sitä, sillä aika nöyrän kuvan hänestä olen saanut.

AHL on heikentynyt vielä siitä mitä se oli ennen NHL:n alkua. Mun mielipide vaan on, että hyviä vastaan oppii paremmin. Itse henkilökohtaisesti koin asian niin pelatessani jalkapalloa ja salibandya. Toki tämäkin voi olla ihmiskohtaista.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Kärpät ja CBJ
Ei se välttämättä pahaa tekisi Mikelle pelata tämä kausi farmissa ja yrittää uudelleen ensikaudella. Hauskaa kun täällä Suomen medioissa tuntuu välillä olevan sellainen uutisointityyli että farmiin lähettäminen olisi jonkin sortin häpeä, tai ainakin minulle on tullut tälläinen olo välillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei se välttämättä pahaa tekisi Mikelle pelata tämä kausi farmissa ja yrittää uudelleen ensikaudella. Hauskaa kun täällä Suomen medioissa tuntuu välillä olevan sellainen uutisointityyli että farmiin lähettäminen olisi jonkin sortin häpeä, tai ainakin minulle on tullut tälläinen olo välillä.

Onhan se ehkä häpeä supertähdille (kuten tämänkin ketjun otsikko vihjaavasti kysyy), koska supertähtiä ei vaan lähetellä farmiin.

Odotusarvot ehkä pitäisi laskea oikealle tasolle, koska Mikael Granlundista ei tule koskaan supertähteä vaan ehkä tällainen kakkosketjun mies korkeintaan. Se Jiri Hudler, pieni, mutta taitava hidasjalkainen sentteri/laituri.

Pitäisikö tässäkin moderoida otsikkoa, kun jo Vatasen kohdalla tehtiin, ennenkuin isompi negatiivinen lumipalloefekti käynnistyy?
 

kovalev

Jäsen
No, eikö Granato sitten olekaan maailman paras, niin kuin eräs nimimerkki ilmoitti heti ilmaveivin jälkeen?
Tämä juuri housuihinsa tullut teinix esitti asiansa niin vakuuttavasti, että kovasti olisin tahtonut häntä uskoa. Tosin, taisin kyllä hänelle mainita, että seuraavat 10 - 15 vuotta näyttävät, voidaanko puhua edes kaikkien aikojen suomalaisesta.
Ja tämäkin skenaario näyttää yhä epätodennäköisemmältä, koska Selanni tuntuu pelaajana vain monipuolistuvan sitä mukaa kun ensimmäisiä harmaita täytyy jo värjätä piiloon.
 

Banjo

Jäsen
AHL on heikentynyt vielä siitä mitä se oli ennen NHL:n alkua. Mun mielipide vaan on, että hyviä vastaan oppii paremmin. Itse henkilökohtaisesti koin asian niin pelatessani jalkapalloa ja salibandya. Toki tämäkin voi olla ihmiskohtaista.

Kyllä, ihmis- ja roolikohtaista. Esim. Komaroville täydellinen paikka kehittyä maksimipotentiaaliinsa on NHL:n 3-4 ketju, Granlundille ei. Ilmeisesti olet katsellut Granlundilta näitä NHL -pelejä, koska hän ei todellakaan dominoinut AHL:ssa, vaan kamppaili samoissa ongelmissa missä nyt ylhäälläkin. Pistetahti oli toki kovempi ja 1-1 pelaaminen varmasti asteen verran köykäisempää vastustajien pakkien puolelta, mutta ei AHL Miken kehitystä tapa. Päinvastoin, tuon roolin pelaaja tarvitsee paljon onnistumisia ja jääaikaa kasvaakseen johonkin muuhun kuin 3-4 kentän rooliin. Jääaikaa ja vastuuta on nyt annettu ylhäällä isolla kauhalla, ja jos/kun homma ei toimi niin sitten vaan nöyrästi alas ja uutta kierrosta. Ymmärrän kyllä pointin että kovempia vastaan kehittyy kovemmaksi mutta ei vielä mopolla moottoritielle.

Turha niitä syitä on hakea ketjukavereista tai liian puolustavasta roolista, paikka joko otetaan tai ei oteta. Ei siellä ketjut kulje käsi kädessä farmista ylös ja alas vaan jokainen kamppailee paikasta auringossa yksilönä. Granlundin ensimmäinen mahdollisuus meni jo, mutta uusia tulee varmasti piakkoin. Nyt on Coylen paikka iskeä kiinni unelmaansa, ja jos hän sen tekee niin top 6 paikoista on jälleen yksi mennyt. Valmennusta on (omasta mielestäni) turha syyttää kärsivällisyyden puutteesta tms. koska kyllä Granlund tarpeeksi on vastuuta saanut näissä ensimmäisissä peleissä. Joku tuossa jo mainitsikin että ylhäällä on hieman hankala kehittää pelaajaa maksimipotentiaaliinsa koska hän vie kuitenkin aina yhden ruudun toimivasta kokoonpanosta. AHL:ssa kehitytään, NHL:ssa pelataan, simple as that.
 
No, eikö Granato sitten olekaan maailman paras, niin kuin eräs nimimerkki ilmoitti heti ilmaveivin jälkeen?
Tämä juuri housuihinsa tullut teinix esitti asiansa niin vakuuttavasti, että kovasti olisin tahtonut häntä uskoa. Tosin, taisin kyllä hänelle mainita, että seuraavat 10 - 15 vuotta näyttävät, voidaanko puhua edes kaikkien aikojen suomalaisesta.
Ja tämäkin skenaario näyttää yhä epätodennäköisemmältä, koska Selanni tuntuu pelaajana vain monipuolistuvan sitä mukaa kun ensimmäisiä harmaita täytyy jo värjätä piiloon.

Näinpä juuri. Miken täytyy tehdä enää alkaneella uralllaan 75 maalia, niin pääsee Selänteen ensimmäisen kauden maalimäärään. Viime pelissä, missä Selänne merkautti 0+3, Selänne muuten näytti jälleen syöttötaitojaan hienolla tavalla. Selänteen saavutuksiin ja eritoten pistemääriin, ei varmaan kannata alkaa ketään povailla, sen verran kovia ne ovat.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Tottakai odotukset on Grannista kohtaan ollut kovat, koska suomikiekko tarvitsee lisää tähtiä. Ei se ole pelkästään iltapäivälehtien syy, vaan kyllähän miehellä/pojalla on ollut lupauksia herättäviä näyttöjä. Ihan ymmärrettävää siihen verrattuna, että NHL-uran alku on ollut pettymys monille, kuten minullekin.

Suomesta noita ykköskorin lupauksia tulee niin vähän, että odotukset on aina tapissa. Vaikka se ei mitenkään realistista olekaan. Granlund, Barkov, Vatanen, Määttä, Pulkkinen, Teräväinen.. Ei ole realistista odottaa että kenestäkään tulee supertähteä, mutta jostakin täytyy nousta uusia änäritason luottopelaajia, muuten suomikiekko taantuu vielä lisää,
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös