Mikael Granlund matkalla tähtiin

  • 778 391
  • 2 232

Toro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät 46 ry.
Pieni nyanssi tähän keskusteluun on seikka, että Miken pikkuveli on ilmoittanut joitakin aikoja (yli viikko) sitten, että hän vaihtaa koulua, koska isä on saanut Helsingistä työpaikan. Perheen muuttokin on siis selviö.

Granlund on tehnyt päätöksen lähteä Kärpistä ajat sitten kuten jo aiemminkin on todettu, mutta paskasti homma näin kärppälasien takaa katsottuna meni.

Tämä pieni yksityiskohta puhdistanee jonkin verran Junnon & co mainetta, vaikka sopimusasiassa ovat ainakin median ja julkisuuden kanssa mokanneet.
 

Masterpiece

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Blackburn, Real Madrid, Vimpelin Veto
Kyllä asia on niin, että pieni näpäytys tekee Kärpille vain hyvää.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Enää pitäisi tietää mikä on Blues-sydän?
Eikö lompakko ole yleensä povitaskussa abaut siinä sydämen nurkilla?

Granlundin kannalta kyllä oikea veto sinänsä, että kun kerran aikomus oli etelään lähteä; ei lähtenyt Bluesiin taantumaan. Jokerit olisi ollut kaikesta huolimatta paras vaihtoehto.
 
Kärpillä oli (ja on edelleen) ainakin minun käsitykseni mukaan sopimus pelaajan kanssa aina 2011 asti. No nyt ainakin HIFK on saanut asioita sattumaan ja tapahtumaan!!

Ei lähde Kärpät käräjillä. Kärpät on tehnyt muotoseikkojen kanssa virheitä ja siitä on syyttäminen. Muutoinkin liigasopparin teko on melkoisen varmasti aivan sääntöjen ja taiteiden mukaan mennyt, joten sitä ei varmasti pureta. Kolmanneksi Granlundit ovat täältä pois halunneet, joten aivan turhaa yrittää pakottaa tänne jäämään.

Harmittaa toki, mutta enemmän tässä Kärppien omaa syytä on kuin Granlundin, Larvan tai HIFK:n.
 

megamusil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt kun vyyhti alkaa purkautumaan niin ei jää epäselväksi kuka on vienyt ja ketä. Sopimus on ollut jo pitkään tehtynä ja agenttikin myönsi tarjonneensa pelaajaa useaan paikkaan "kartoittaakseen hintaa". Haisee agentilta vuosisadan kusetukselta ja jännä nähdä miten käy oikeudessa kun sinne näköjään vääjäämättä ajaudutaan. Kärpillä oli (ja on edelleen) ainakin minun käsitykseni mukaan sopimus pelaajan kanssa aina 2011 asti. No nyt ainakin HIFK on saanut asioita sattumaan ja tapahtumaan!!

Sillä sopimuksella mitä toimistolla suuressa viisaudessa täydenneltiin voi pyyhkiä vaikka hanurinsa, vaikka mitä se tässä tapauksessa enää auttaa kun vahinko on jo tapahtunut. Huoltaja ei ollut mukana ja sen voi purkaa jo sillä syyllä. Toisekseen mitä järkeä olisi lähtä oikeuteen vaatimaan oikeuteen kun on itse mokannut tuon sopparin.

Tässä on kyllä ryssitty oikein urakalla. Jokainen Kärppiä seuraava tiesi Granlundin potentiaalin viimeistään viime keväänä ja Kärppien olisi pitänyt jo silloin tehdä sopimus. Ehkä tässä on taas pihistelty ja tarjottu makkarapalkkaa.

Älytöntä, että Kärpillä oli varmasti kaikki samat valtit kuin muillakin liigaseuroilla, ja lisäksi vielä toimi Granlundin kotiseudulla. Ei olisi varmasti pitänyt olla kummoinenkaan temppu tehdä pojalle sopimusta tänne. Pitkään on jo tuntunut ettei omia junioreita ja kasvatteja arvosteta ja nyt se alkaa näkyä jo näin.

edit: pientä lisäystä
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Eli sopimus on ollut jo valmiina ennen tätä pelleilyä? Ei olisi uskonut, että tuon ikäinen junnu juoksee jo täysin rahan perässä. Tervemenoa vain Granlundille, toivottavasti sitä rahaa riittää jatkossakin. Varo, ettei tule paskainen loppu :) Ei ihme, että perhekin muuttaa mukana pakoon tuollaisen tempun jälkeen.

Ei maailma kaatunut Pitkäsenkään lähtöön, joten miksi kaatuisi tähän. Pojalla yhtä paljon moraalia kuin selän takana ryömineellä joukkueella, joten miksi ottaa pultteja moisesta. Se on vain elämää ;)
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jos ja kun kerran sopimus on ollut TAMMIKUUSTA asti selviö, mitähän helvettiä se Granlund sitten visertää luottamuspulasta? Olisi pitänyt turpansa kiinni ja mennyt sinne IFK:hn mukisematta, olisi saanut pelata kauden loppuun Kärpissä.
Granlundin isä/agentti säikähti vain siksi Kärppien menettelytapaa, koska heidän sopimuksensa IFK:hn olisi ollut uhalla.

Omalta osaltani tapaus Granlund on tässä ja muut puikoot ja syytelkööt ketä lystää. Kärpät ei olisi voinut hommaa mitenkään pelastaa ensi kautta koskien.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Ensin iski vitutus kun luin sopimuksen julkaisusta, mutta kun vähän makustelee, ja kun lukee näitä juttuja, niin aika selkeä juttuhan tuo on. Isä taisi vähän määrätä, missä ja kenen alaisuuteen haluaa pojan pelaamaan ja tällä sopimussotkulla oli vaan helppo kaataa kaikki Kärppien niskaan. Noh, onnea Mikelle valitsemalleen tielle ja toivottavasti saadaan maajoukkueessa joskus ihailla pojan taitoja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
Ilman tätä helvetin sopimussotkua olisin vain toivottanut pojalle tervemenoa jos ei Oulu kiinnosta, mutta nyt ei voi jättää huomioimatta että tää on saatettu ryssiä meidän johtoportaassa.. Ja siinä tapauksessa voin sanoa rakastamalleni seuralle suoraan että haista paska, niin karulta kuin tuntuukin niin tämän casen unohtaminen vaatii muutakin kuin todella kostean (vrt. Jere) kesän.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olkoon kenen syytä tahansa, mutta silti Granlund meni omalle mustalle listalle ja varmasti vihellän kun nulikka tulee Raksilaan. Kärppien johdolta selkeä epäonnistuminen, mutta tuo Granlundin agenttipeli oli jotain niin naurettavaa vehkeilyä, että ihan puistattaa.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Kärpät ei olisi voinut hommaa mitenkään pelastaa ensi kautta koskien.

Höpöhöpö, täällä on "sisäpiiriläiset" syksystä asti jankuttaneet että Kärpät on tehnyt Mikelle suunnitelman NHL:aan asti ja sitä noudatetaan rauhassa, ja siksi Mikkeä ei nostettu liigaan ja tehty liigasopparia, koska vielä ei ollut korkea aika.

Nyt kävikin ilmi, että mitään vitun suunnitelmaa ei ollut ja Mikkeä ei nostettu ylös vaikka se olisi pitänyt tehdä jo ennen joulua (loukkaantumiset syksyllä, Corson poissaolot). Kärpät eivät uskoneet pojan kykyihin ja IFK uskoi.

Taliaivokin tiesi jo syksyllä, että poika pitää sitoa pitkällä, kunnollisella sopimuksella tai muut tulevat apajille.

Se mitä on tapahtunut tammikuussa tai sen jälkeen, on aivan yksi lysti. Homma olisi pitänyt clousata helvetin paljon aikaisemmin.

Ja siitä on syyttäminen yksin, ja vain yksin, Kärppien organisaatiota.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niinhän tässä sitten kävi, kuin tuossa kohun alkaessa tuli arveltuakin: sopimus muualle oli ollut taskussa jo pidemmän aikaa.

Tuon agentin toiminta kyllä pistää ärsyttämään. Ensin hyökkää avoimesti Kärppiä vastaan ja sitten on muka käyvinään sopimusneuvotteluja ensi kaudesta. Kertoo vielä jopa jättäneensä vastatarjouksenkin, vaikka sopimus muualle on jo tehty.

Vitutushan tässä päällimmäisenä tunteena on. Kyllä noin lupaavan juniorin olisi halunnut nähdä jatkavan omassa joukkueessa, mutta kuten tuli jo aikaisemminkin sanottua: jos ei Kärppä-sydäntä kerran löydy niin tervemenoa.

Minun Kärppien kannattamiseen tämä ei vaikuta mitenkään. Jos taustalla on tosiaan jotain valmentamisen laatuun liittyviä asioita, toivon seuran johdon vetävän tästä omat johtopäätöksensä. Muutenkin Kärppä-johdolta olisi kiva kuulla heidän näkemyksensä tapauksesta. Sitä en epäile yhtään etteikö Granlundin kanssa olisi sopimusta yritetty hieroa.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Jotta tästä saisi vielä paremman saippuaoopperan, pitäisi tulla jostain ilmi, että Nokka on sopinut pojan siirtymisen Hifkiin pappa-Geen kanssa jo ennenkuin itse lähti etelään pelleilemään :) Siinähän sitä riittäisi sitten jeesustelua, heh...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit olisi ollut kaikesta huolimatta paras vaihtoehto.
Konkreettista faktatietoa minulla ei ole, mutta laskemalla yhteen 1+1 voisi epäillä, että Jokerit eivät varmaankaan ole ihan täysillä olleet edes tarjouskilpailussa mukana. Ei tässä taustalla varmaankaan mitään suurempaa harkintaa ole, mutta juuri tälle ja ensi kaudelle Jokereilla on pitkästä aikaa iso kasa lahjakkaita omia junnuja, joita pitäisi ajaa sisään. Vaikka Granlund varmaankin on lahjakkuudessa omaa luokkaansa niin ei noita lupaavia junnuja voi kovin montaa kerralla ajaa sisään. Jokerien osalta mulle riittää, jos Pulkkinen, Manelius & co saadaan edes jotenkin ajettua ensi kauden aikana sisään.

Kärppien imagolle tämä saattoi olla kolaus, mutta hyvällä toiminnalla ei tämäkään mikään anteeksiantamaton perusmoka ole. Kuten Kärppä-osiossa Kärppien nousukiidon aikana kirjoitin, Junnon kyvyt mitataan silloin, kun pahin buumi on ohi ja pitäisi vakiinnuttaa asema huipulla ;) Tuo on urheilussa perkeleen vaikeaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sama. Jos tämän nyt sössivät siellä IFK:ssa niin sitten tulen kyllä erittäin vihaiseksi. Tässä on meillä kaveri joka saattaa olla seuraava Selänne ja ehkä jopa enemmänkin. Kaikki sormet nyt ristiin että onnistuu.


Kyllä Kärppä-johto saa hävetä silmät pästään. Kärpille en toivo mitään hyvää, mutta ymmärrän näätäfanien reaktiot ja tunteet asiassa. Vähän sama juttu, jos Selänne olisi siirtynyt naapurin leipiin, joskus silloin.

Seuraavaksi Selänteeksi onkin sitten matkaa sellaiset reilut 1198 pistettä änärissä.
 

Jorge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs,Oranje,AIK
Ei voi muutaku nauraa.. Porukka arvostelee Granlundin ratkasua ja sanoo että ei oo kärppäsydäntä. Voi vittu! Teistäki kaikki lähtis ilomielin etelään jos vaan sais sieltä enemmän rahaa eikä siinä paljoa kärppäsydämmet painelis. Onnea vaan Mikelle ja toivottavasti kehitys jatkuu
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä toivon julkisesti, että Kärpät kunnioittaa toisten päätöksiä eikä pyri käräjöimään, ei oikeudessa eikä muutenkaan, mutta kovin ristiriidaton tämä tunne ei kyllä ole. Katkera osa minua ei panisi pahaksensa, jos Granlundin ensi kausi sujuisi ulkojäillä, kun sopimuksista tapeltaisiin oikeudessa. Tämä sillä edellytyksellä, että totuus asiassa on se, minkä kuvittelen.

Jos sopimus muualle on tehty aiemmin Kärppien selän takana, ja nyt vedotaan luottamuspulaan, niin ei Kärpät tule asiaa tähän jättämään. Oman julkisuuskuvan takia sympatiat täytyy saada itselle, joten vähintäänkin mediassa avauduttaneen railakkaasti. Jos olemassa olevan junnusopparin avulla on pieninkään mahdollisuus lähteä riitauttamaan asia, näin kaiketi tehdään.

Tietenkin, jos järkeviä vastauksia ei Kärpiltä ala kuulumaan, niin minuakin saa ensi vuonna tavoitella peli-iltoina jostakin muualta kuin Raksilasta.

Ei lähde Kärpät käräjillä. Kärpät on tehnyt muotoseikkojen kanssa virheitä ja siitä on syyttäminen. Muutoinkin liigasopparin teko on melkoisen varmasti aivan sääntöjen ja taiteiden mukaan mennyt, joten sitä ei varmasti pureta. Kolmanneksi Granlundit ovat täältä pois halunneet, joten aivan turhaa yrittää pakottaa tänne jäämään.

Aiempaa junnusopimusta tuskin voi yksipuolisesti purkaa, vaikka liigasopimuksessa olisi tehty virhe. Kärpätkin totesi paperien olevan sitovia ensimmäisessä vastineessaan. Jos taas on niin, kuten monet täällä sanovat, ettei junnusopimus ole mitenkään sitova, niin silloin tällä härdellillä ei ole ollut mitään muuta virkaa kuin taistelu sympatiasta.
 
Aiempaa junnusopimusta tuskin voi yksipuolisesti purkaa, vaikka liigasopimuksessa olisi tehty virhe.

En sitä missään nimessä tarkoittanutkaan. Tarkoitinpahan vain, että toimisto teki itse sellaisia virheitä ettei pahemmin kannata alkaa toisia käräjille toimittamaan. Kärpät sitä paitsi neuvottelee sopimuksista aivan samalla tavalla muiden liigajengien pelaajien kanssa kesken kauden, joten se siitäkin. Toki tällainen junnujen kuppaus on hieman harvinaisempaa, vaan uskon silti aloitteen tulleen muualta kuin HIFK:sta. Senpä takia on aivan turha lähteä mitään itkemään.

Mikäli olisivat liigasopparin tehneet pojan ollessa vähän nuorempi, pelaisi Granlund liigaa meillä. Odottivat toimistolla vähän muuta ja lampaan perseitä siitä. Granlundin perheellä on ihan varmasti melko selvät sävelet siitä, miten Mikaelista jalostetaan NHL-pelaaja. Kaikki tähtäävät siihen ja tulee olo vähän kuten Joni Pitkäsestä eli suomessa seurat ovat hieman toissijaisia, kunhan rahaa päästään tekemään. Eikä ole kyllä Pitkästä oikeastaan maajoukkueessakaan sen koommin nähty, joten toivon MG:n olevan kuitenkin hieman eri puusta veistetty.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä että Larvan hommat tutkitutetaan, sen verran epäselvää on miehen meininki viime aikoina ollut.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Granlundin ratkaisu siirtyä pois Kärpistä on sinällään ikävä ja tavallaan märkä rätti oululaisen kiekkoyleisön + Kärppien naamalle, mutta suostuminen Kärppien maineen lokaamiseen viime viikon sopimuskohulla on todella ala-arvoista. Mikäli siirrosta HIFKiin on sovittu jo tammikuussa, toivon todella nimim. Solomon tavoin, että Kärpät ei jätä asiaa tähän. Samalla Granlundit voivat puolestani jäädä etelän kierrokselle pysyvästi.

edit. Luin Kärppien tiedotteen ja täytyy todeta vain, että Kärpät on tekemässä täysin oikean ratkaisun. Toisaalle siirtymisen olisi voinut niellä, mutta tällainen mediakohu harhauttamiseksi on törkeää. Granlund voisi seuraavat pari kautta reenailla tulevaa NHL-uraa varten ulkojäillä kulmakunnan poikien kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
http://www.oulunkarpat.fi/uutiset.php?uutisid=980&arkistosivu=

Sen verran olin väärässä, että luulin Kärppien vain jäävän nuolemaan haavojaan. Näin olisin toivonut. Sen verran olen oikeassa, että mihinkään oikeuteen tätä asiaa ei olla viemässä.
Saattaapi olla että tässä ollaan pikkuhiljaa lähellä niitä syitä, miksei Larvan syytöksistä tehty rikosilmoitusta, jonka perään Jääkoneenkuljettaja aikaisemmin tässä ketjussa kyseli. Kärpillä oli tämä takataskussa odottamassa ja pelasivat nyt tämän Jokerikortin kun kaveri oli mennyt all-in ja oli jo kahmaisemassa pottia itselleen.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sen verran olen oikeassa, että mihinkään oikeuteen tätä asiaa ei olla viemässä.

"Oulun Kärpät Oy tulee pitämään kiinni sopimuksestaan sekä selvityttää tapahtumien kulun sekä selvittää sopimusrikkomuksen seuraukset ainakin Jääkiekon SM-Liiga Oy:llä, Suomen Jääkiekkoliitolla ja pelaajayhdistyksellä."

Oikeuteen vain jos ei oikeus muuten tapahdu.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
On kyllä mielenkiintoisin sopimusotku vähään aikaan. Tilannehan on periaattessa sama kuin se, että Jarkko Immonen ilmoittaisi, että ei voi enää pelata Jypissä ja julkaisee sopimuksen toiseen joukkueseen kuumimpaan playoff aikaan. Kaiken lisäksi kyseessä on vielä juniori, jota ei saisi värvätä toiseen joukkueeseen. Vai onko se eri juttu mikäli agentti tarjoaa junnua toiseen joukkueeseen.

Jotain on kyllä ollut pahasti pielessä Kärppä organisaatiossa mikäli Mikael itsekkin on halunnut pois Kärpistä. Ja ennenkaikkea jättää nyt liigan playoff pelit pelaamatta ja muut junnupelit. Tuskin kukaan haluaa laittaa pakettiin kautta kesken ratkaisupelien. Joku tässä yhtälössä kusee ja pahasti. Onko se sitten Larva vai koko Kärppien organisaatio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös