Mika Toivola valmentajana

  • 111 379
  • 649

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Näkkäri kirjoitti:
Faktaa on fanin vaikea niellä, mutta Ässät pelaa juuri nyt niin hyvin kuin tuolla porukalla voi pelata. Verrattuna viime kauteen joukkueen hyökkäys on heikentynyt valovuoden verran, eikä se voi olla näkymättä maalien määrässä. Mielestäni Toivola ei ole tällä hetkellä ansainnut sen suurempaa kritiikkiä, mutta ymmärrän toki, että valmentajan niskaan se paska helpoiten kaadetaan.

Samaa mieltä. Valmentaja ei juurikaan voi sille mitään, jos pelaajilla menee paskat housuun ja ammattitaito katoaa yhtäkkiä.

Vaikeaa valmentajalle on myös se, jos joukkueen ainoa tähti on tunnettu mielialapelaaja, mutta kuitenkin ainoa ryhmästä jolla on kykyä nousta ratkomaan pelejä. Tätä pelaajaa(ko) pitäisi rankoa kovalla kädellä muutaman heikon esityksen jälkeen? Vaarana on menettää/hukata kaverin osaaminen kokonaan. Ässien materiaalissa on mielestäni pakko antaa Mavelle ns. "vapaa rooli". Tietenkin tyhmäilyistä on syytä huomauttaa aikuista miestä.

Mitä sitten Toivola voi tehdä sille, että esim. AUK ei saa lauottua kiekkoa edes tyhjään maaliin? Tai sille, kun Peltoselle, joukkueen kapteenille ja "voimavaralle" pelataan toiseen aaltoon paikka parhaalle laukaisusektorille ja tämä tyytyykin kiertämään maalin taa hukkaamaan kiekon...
Ja jos ratkaisuhetkillä luottoveskari päästääkin jokaisen vähänkään tilanteen näköisen kiekon maaliin. Mitä siitä sitten voi tehdä? Heittää juniori Rynnäs maaliin 2-2 tilanteessa?

HPK-ottelussa näkisin Toivolan ainoaksi virheeksi nelosketjun jättämisen pois 3.erän alussa. Ketju toi valtavasti energiaa kentälle ja sai maalipaikkoja aikaan. Sen sijaan kaksikko Rautee, Joensuu oli äärimmäisen vaisu. Rauteen otteet mutenkin sangen huolestuttavia. Kunto on kehno, sen näkee kaikki.
Jesse taas ei tunnu kykenevän maalintekoon, ei sitten millään. Pitäisikö Miksulin sanoa että "tee Jesse maali"? Jessen otteet on heikentyneet muutenkin viimeistään saamansa tärskyn jälkeen. Sitä ennen pelasi kulmissa kuin mies konsanaan, isojakin kavereita vastaan.

Harmittavaa valmentajan kannalta on myös se, että ratkaisupotentiaalia omaava Kaipainen on kärsinyt sangen huonosta tuurista. Tehot 1+2 eivät täysin tee oikeutta kaverin pelille, tosin kehnojakin esityksiä mahtuu mukaan. Eilen kuitenkin oli pirteä/älykäs kentällä, silti jäi ilman tehoja (kiitos 1+9 AUK:n).

Ja jos Rontti on katsomossa, niin miten se näkyy Ässien pelissä? Ei juuri mitenkään, valitettavaa sanoa. Kehitys polkee paikoillaan, siitä ei pääse mihinkään. Perusvarmaan pakkiuteen(kin) on pitkä matka, kiekollisesta roolista lienee turha enää edes uneksia. No, Pentikäisen voisi laittaa seuraavaksi katsomoon toteamaan, kuinka kiekko lyödään omista pois. Eilen typerä maaliin johtanut virhe. Nickerson sentään katsoo aina minne laittaa kiekon, Pele taas ei ole tuohon ikään sitä oppinut.

Täytyy kyllä sanoa, etten haluaisi olla Ässien valmentaja. Tuota räpellystä henkilökohtaisine virheineen kun katselee ei voi olla muuta mieltä. Harmi Toivolan kannalta kun kädet lienee sidotut kovan pelin pelaamiseksi. Mika ei taatusti ole kieltänyt yleisön kovasti pitämiä tappeluita eikä kovia taklauksia, liiga taas on älähtänyt sen verran, että syytä lienee unohtaa kaukalossa pullistelu. Tsemppiä Toivolalle, ei oo helppoa.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Crapbag kirjoitti:
Samaa mieltä. Valmentaja ei juurikaan voi sille mitään, jos pelaajilla menee paskat housuun ja ammattitaito katoaa yhtäkkiä.

.

Eri mieltä. Kyllä valmentajakin, jolla auktoriteetti on kunnossa pystyy viilentämään pelaajien tunteet ja pelot hyvällä johtamisella. Kyllä, ei valmentaja niitä maaleja tee, sillä periaattella voin vaikka itse hypätä penkin päähän. Mielestäni on uskomatonta, jos joukkue on 4 pelin mittaisessa tappioputkessa ja joukkueen koutsi on hyvinkin tyytyväinen peliin.

Niinkuin joku totesikin, miten on mahdollista, että Alatalon Matti Jypissä saa aikaan tuollaisia tuloksia, pienemmillä pelaajabudjetilla, huonommalla yleisömäärälllä ja jne... ja sama meno jatkuu lähestulkoon vuodesta toiseen.

Niinkuin nähtiin 3200 Hpk:ta vastaan , lauantaina Ifk normaalisijoituksella ylesömäärä 5500 nyt tullee olemaan 4000 kieppeissä. Kalliiksi tulee Orkkukin tietyllä tavalla...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti se sitten oli Rontin vika, että Forrest perseili SaiPa-pelissä. Kaksi kertaa peräkkäin menetetty kahden maalin johtoasema. Herättää kysymyksen, minkälaista työtä Toivola on tehnyt mentaalisesti joukkueen kanssa. Jos valmentaja on epävarma, tarttuu se väistämättä pelaajiinkin. Truth is out there...
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Todettakoon alkuun, että viime otteluita en ole nähnyt, joten kommentoin vain yleisesti.

Ehkäpä valmentaja yrittää karistaa "voittamisen pelon" (<-karmea ilmaisu) tms. joukkuetta vaivaavan syövän juuri poimimalla pelistä onnistumisia heikkojen esitysten sijaan, kun tietää/olettaa perusasioiden olevan materiaalin mukaisessa kunnossa. Joku valmentaa ehkä ankarammin, joku toinen vastaavasti kannustavammin. Tiedä sitten tuosta.

Kyllä hyvällä pelaamisella voi hävitä ja huonolla voittaa, se on fakta. Mielestäni ratkaisevaa onkin, että kuinka usein nämä sattuman(?) ääripäät toteutuvat.

Valmentajan tulee joka tapauksessa olla se, joka viime kädessä luotsaa joukkueen vaikeiden asioiden/aikojen yli. Ehkä joskus pelaajisto selviää ongelmista itsenäisestikin, mutta valmentaja on esimiesasemassa ja täten lopullisesti vastuussa siitä, että joukkue suorittaa materiaalin edellyttämällä tasolla. Tähän asti ei sen suhteen ole valittamista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Päästähän se tuntuu olevan kiinni, kun paikkoja luodaan mutta ratkaisutilanteissa kädet jäätyvät. Ässät tarvitsisi selkeästi vahvistusta psykologiselle puolelle, joku Veltto Virtanen olisi hyvä veto valmennuksen avuksi tässä vaiheessa.

Toivola nyt on semmoinen vara-Jortikka josta ei ole minkäänlaista apua yläkerran ongelmien kanssa. Eikä Kivestä ole senkään vertaa apua. Itseasiassa voisin olla valmis harkitsemaan Toivolalle jopa jatkoa, mutta ainoastaan siinä tilanteessa että pakkien peluuttajaksi hankitaan joku muu kuin Kivi. Karri on nyt jo tarpeeksi kauan peluuttanut puolustajia ja vieläkin parit tuntuvat olevan perseestä ja väärät miehet istuvat katsomossa.
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Blackie kirjoitti:
Ilmeisesti se sitten oli Rontin vika, että Forrest perseili SaiPa-pelissä.

Tässä asiassa kyllä peesaan. Peluutus on välillä hieman kyseenalaista. Hpk- peliä en nähnyt, mutta Saipa- tappio oli Forresti ja Kaipaisen vika ja Toivolan tehtävä on miehia kentällä pitää.
 

rage

Jäsen
Suosikkijoukkue
T:mi Porin hitsaus ja rengas
Joka kausi löytyy selitykset miksi Ässät keikkuu siellä häntäpäässä. Toivola on nauttinut kohtuullisen kovaa luottamusta koko valmennusaikansa, vaikka mitään ihmeellistä tulosta ei ole syntynyt. Onko porilaisyleisö tottunut/tyytynyt Ässien tämänhetkiseen menestykseen? Onko toimitujohtajien "olkaa onnellisia, että Porissa pelataan liigakiekkoa" -lausunnot vieneet kunnianhimon koko touhusta? Joukkue ei ole mestariainesta (No shit, Sherlock!) mutta käsittämättömän munatonta toimintaa joukkue on taas esittänyt.

Realiteetit pitää muistaa; polkupyörällä ei kuuhun mennä. Yleisilmeen on kuitenkin parannuttava todella paljon. Epäilen vahvasti Toivolan auktoriteettiä joukkueen peräsimessä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt täytyy tunnustaa, että olen ensimmäistä kertaa epävarma siitä onko Mika Toivola oikea mies Ässien valmentajaksi. Tänä syksynä menestys on ollut suurin piirtein sitä mitä odottaa saattoinkin, mutta mahdollisuuksia olisi ollut selvästi parempaankin, jos ei olisi tehty tiettyjä kummia juttuja.

1. Ylivoimapeli. Peltonen seisoi ekat 15 peliä viivalla tekemättä ainottakaan maalia ja Ässien ylivoima oli yksi liigan surkeimpia. Samaan aikaan joukkueessa on ensimäistä kertaa mies muistiin hyvä kiekollinen puolustaja Forrest, joka pistetään maskimieheksi ja Peltonen, joka ei ammu kaudessa kuin kaksi kertaa seisoo viivalla. Väitän, että 90%:a Isomäen vakiokatsojista oli huomannut tämän jo parin-kolmen kotiottelun jälkeen. No, sitten Saipamatsissa Peltonen ottaa kympin ja Forrest pääseekin ikään kuin vahingossa omalla paikalleen ekan erän lopun ylivoimaan. Maalia ei tule, mutta Ässät melkein 10 laatupaikkaa samassa yv:ssä ja vihdoin Peltsi katoaa ykkösylivoimasta. HPK-ottelussa Forrest edelleen viivalla ja joka ylivoimassa Justin vetelee viivasta ja Wiikman on tiukilla. Jukka Jalonen joutuu siirtämään neliötä ylemmäs peittämään Forrestin vetoa ja yllättäen Kivenmäki löytää neliön keskellä vapaana olevan Kuuselan, joka tällää verkot tötterölle. Ja väitän, että syynä oli ja on se, että nyt viivalla on peloite, jota pitää peittää. Huono homma on, että valmennusjohdolta meni tämän huomaamiseen vain 15 ottelua enemmän kuin rivikatsojalta.
2. Mika Rontin katsomokomennus. Kokoonpanossa samaan aikaan Hietamäki ja Saarinen. Ottelussa seiskapakki Hietamäki saa jääaikaa viitisen minuuttia ja Saarinen vähän enemmän. Kaikesta näkee, että Hietamäki ei ole vielä valmis liigaan ja toisaalta Rontti on suhteellisen rutinoitunut liigapeluri. Ei Ässien materiaalilla ole varaa tämän tyyppisiin kurinpidollisiin toimenpiteisiin, vaan kyllä valmentajan täytyy saada nuori Rontti kuriin jotenkin muuten.
3. Pakkipari Toivonen-Pentikäinen. Yleensä aina pyritään pakkiparissa siihen, että osapuolet tasapainottavat toisen heikkoja kohtia. Tässä tapauksessa vain ne heikkoudet ovat täsmälleen samat ja maksavat joka pelissä vaaran paikkoja omaan päähään ja usein myös maaleja, kuten eilen. Jälleen rivikatsoja ehdottaisi seuraavia pakkipareja; Peltonen-Nickersson, Toivonen-Forrest, Rontti-Pentikäinen ja seiskapakkina Saarinen.
4. Hyökkäyksessä tietyillä alisuorittajilla rajoittamaton luotto. Erityisesti herrojen Nielikäinen ja Kaipainen otteet eivät lähelläkään liigatasoa. Nielikäisessä ei mitään voimahyökkääjän piirteitä, ei taklauksia, ei ajoja maalille, eikä edes vastustajan hiillostamista. Tämä kun vielä yhdistetään kakkosdivaritason pelikäsitykseen, ei pitäisi olla mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon. Esimerkiksi Kerhon toinen maali oli täydellinen lahja herra Nielikäiseltä. Kaikki, jotka ovat lätkää vähänkin pelanneet tietävät, että jos omalla pakilla on kiekko paineen alla oman maalin takana, tuloksena on luultavasti rännipurku jommalla kummalle puolelle. Tällöin laitahyökkääjä on kiinni kuin takiainen vastustajan pakissa, jotta tämä ei a) pääse katkaisemaan purkua ennen siniviiva tai b) jos edellinen ei onnistu liimaa sekä pakin että kiekon laittaan ja estää kiekon pelaamisen avojäälle tai maalin eteen. Voi vaan kysyä, että missähän luuhasi Pasi kun se Kerhon pakki käänteli kiekon kaikessa rauhassa keskelle. Toinen todellinen emätyhmyys Nielikäisen pelissä on alivoimalla se järjetön koohotus ensimmäisen purkukiekon perään ja silmitön yritys taklata vastustajan pakkia vihollisen maalin takana. Seurauksena vain paha isku omaan päähän Pasin ollessa vastustajan maalin takanan ja täysin hapoilla oleva alivoimapelaaja neliössä. Kaipaisessa taas ei ole mitään mitä ei ole saatavissa esimerkiksi Forsbackasta tai Kiilholmasta. Ihmettelen muutenkin Forsbackan mollaajia, mies on esimerkiksi Nielikäistä valovuoden edellä tällä hetkellä ja toisi luultavasti lisää voimaa Rauteelle ja Joensuulle.

Eli, tässä valossa alan olemaan epäilevä kaksikon Toivola-Kivi suhteen. Jos Kivi ei pysty hoitamaan pakkiasioita, on Toivolan tehtävä myös jotakin tälle asialle.
 
Loistava kirjoitus verolta. Asia pähkinänkuoressa.

Lisäisin vielä muutaman asian. Ässien materiaali ei huippuhyvä ole ja, vaikka täällä olisi millainenkin valmentajavelho sijoitus ei paljoa korkeampi olisi, mutta kyllä se ainakin sijan tai kaksi parempi olisi. Ehkä enemmänkin.

Hisey ei ole täyttänyt mielestäni ulkomaalaispelaajan kriteereitä, mutta tässä on sanottava, että melkoinen Jumala saa olla mikäli Kaipaisen 1+2 ja Komarovin 0+0 välissä takoo pisteitä hyvin. Ässien materiaali viittaa paljon siihen, että ketjuja ei voi kasata vain "tasaisesti". Ykkösketju tekee pisteitä ihan hyvin, mutta kakkoseen olisi syytä kasata paras mahdollinen maalintekoon ehkä pystyvä koostumus. Kolmonen jarruksi ja nelonen saa olla se sama karvaava nuorten pelaajien ketju. Nyt kakkonen ja kolmonen ovat käytännössä molemmat tehottomia ja turhia. Hyvä kysymys tietenkin on sekin, että mikä helvetti voisi olla kakkoseen tehokas ketju. Pelaajien taso ei ole riittävä ellei ykköstä rikota ja tämä ei ehkä kannattane.

Ylivoimasta vero sanoi oleellisen.

Toivolalla ei ole kovin hyviä rakennuspalikoita, mutta joukkue on pelannut ihan ok pelejä. Harmittavasti pelit vain kääntyvät usein vastustajalle ja johtoasemassa iskee paniikintynkä joka kerta. Toivola tuskin potkuja saa, mutta ehkä olisi jo aika.

Suuri kysymys vain on, että kuka tilalle. Ensi kaudeksi, ellei nyt kesken kauden.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
TosiFani kirjoitti:
No, kokemuksen puolesta kyllä eli Tami on maailmaa nähnyt

Mutta mitkä ne meriitit ovat eli mitä Tami on voittanut??

Eikös ainakin Ranskan valmentanut maan kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen, eli puolivälieriin MM-kisoissa? Sama taisi olla Sveitsin kohdalla. Viimeisin valmentaja, joka on johtanut Ässät 8 parhaan joukkoon, on myös maineteko. Viime kaudella nosti Sportin Mestiksen hopealle ja taisteli hyvin Mestikseen kuulumatonta joukkuetta vastaan.

Muistaako joku jotain muuta?

Edit. Toivola ei ole yltänyt yhteenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Patasydän kirjoitti:
Loistava kirjoitus verolta. Asia pähkinänkuoressa.

Peesaan. Komea kirjoitus ja samoja asioita miettinyt itsekin. oikeasti.

Patasydän kirjoitti:
Ässien materiaali ei huippuhyvä ole ja, vaikka täällä olisi millainenkin valmentajavelho sijoitus ei paljoa korkeampi olisi, mutta kyllä se ainakin sijan tai kaksi parempi olisi. Ehkä enemmänkin.


Ässät ovat pelanneet hyvin. Hiton hyvin. Ainakin jossain vaiheessa. Eilinen Kerho-peli oli taas esimerkki hyvästä puolustuspelistä (miinus ehkä viimeinen erä) ja hyvästä taklauspelistä. Jossain vaiheessa kolmatta erää ässät kuitenkin lyö liinat kiinni ja puolustaa. Mikä siinä on, että kun ollaan kaksi maalia johdolla, täytyy alkaa ihmeellinen varmistelu ja pehmittely. Pienoisen puolustelun ymmärtää, mutta... Noh. Ässien otteita seuraavat tietävät, mistä puhun. toivottavasti. Mikä ihme tähän lääkkeeksi? Ei yltiöpäisesti saa hyökätä siinä vaiheessa, mutta totaalinen peruuttelu on vain typerää.
Aina jossain vaiheessa pirteä ketju (yleensä nelonen tai kolmonen) katoaa vilttiin ratkaisuhetkillä. Viivamiehen paikalla nähdään Pasi "Syötän kohta" Peltonen ja Atte "ohjausleppu" Pentikäinen. Päteviä viivamiehiä vain ei ole. Forrest on kova luu viivalla, mutta hukkaa kiekkoa armottomasti. Muutenkin miehestä on löytynyt kovasti Sorokinsmaisia piirteitä. Miten herra itseasiassa eroaa Olegsista? Virheitä ei vielä katsota niin tarkkaan kuin Spinnerin virheitä aikoinaan, mutta kyllä tässä "lupaavat" merkit taas on. Nickerson ja Toivonen pystyvät koviin vetoihin sentään viivalla. Luojan kitos.
Hyökkäyksessä meillä on heittää kakkosylivoimaan auttamattoman pieni Hisey, Semi-Kädetön Nielikäinen (joka on ottanut roolikseen tuoda kiekkoa. Missä on viimekauden Maskimies-Pasi?) ja Kaipainen. josta en vaan keksi pahemmin hyvää sanottavaa. (Eräs kaveri totesi, että "me saatiin kaipainen tonne Ässiin" "Ai?" "Joo. Se on ihan paska") Maskissa viihtyy milloin Kaipainen, milloin Forrest. Missä on Joensuu? Ei Jesse vain VOI olla niin paska (vaikka ei ole samaa tasoa viime kauteen verrattuna) että ei pärjäisi Kaipaiselle tai Nielikäiselle OLLENKAAN. Jesse yleensä puree ylivoimat tuppea hiljaa vaihtoaitiossa. Chewbaccaakin voisi kokeilla maskimieheksi. Mies pelaa suurella sydämellä (viimekauden nielikäinen), vaikka käsiä ei ole tippaakaan. Silti mielestäni Ässien parhaita pelaajia. Mahtavia niittejä.

Mikä avuksi? En minä vaan tiedä. Kunhan valitan.
Mukavaa olisi kuitenkin, jos se peluutus ei olisi NIIN automaattista. Forrest näki SaiPa-pelissä jääaikaa sitä enemmän, mitä enemmän virheitä tuli. PEltonen on kentällä maailman tappiin asti, vaikka mies ei tällä kaudella ole oikeastaan saanut paljon mitään aikaan.
Kuka odotti Pentikäiseltä jotain? tai Saariselta?

Kerho-pelistä vielä sen verran (jaksa kirjoittaa otteluketjuun) että kolmanteen erään asti Mavella riitti pelihuumoria ja naureskeli jotain ennen aloitusta. Kolmannen erän puolessa välissä alkoi armoton mussutus tuomareille (maalia tarkastettaessa muu joukkue kuunteli Toivolaa, Mave mussutti linjurille). Jossain vaiheessa jo mutisi omillekin jotain.
Mielialapelaaja, paha laittaa kuriin.

Asiasta kymmenenteen: mikä AUKia vaivaa? Kivenmäeltä ei asennepuolelta odota mitään (joskus yllättyy mahtavasti). Kuusela taas tsemppaa mahtavasti. Isoja niittejä ja haastoa. Pelaa hiton hyvää kautta. Missä on AUK? Yksi hyvä oivallus SaiPa pelissä. Mies on uskomattoman pehmeä ja selvissä taklaustilanteissa (joissa olisi jopa eduksi), mies huitoo mailalla kaukaa. Ei noin. Miksi sitä kokoa ei voi käyttää? Mihin katoaa ajatus?

Ja ei Rynnäs vielä ole ihan valmis liigatasolle (ylläri), mutta hiton hyvä maalivahti. Tunnollinen harjoittelija ja niin päin pois. Olisihan se ollut kova veto heittää Jussi maaliin 2-2-tilanteessa, mutta en hetkeäkään edes luullut, että Toivola tekisi niin.
HElppohan se on nostaa nyt taskurahoja noista peleistä (kolme tai neljä vielä? kaksi? Jotain se sanoi. En muista), koska Toivola laittaa vasta Äärimmäisessä Hädässä Jussin maaliin. Jos silloinkaan. Luotto ei korkealla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Itsekin ihmettelen miksei Jesseä käytetä ylivoimalla. Toivola ei vaan uskalla luottaa nuoreen kaveriin, mutta kolme vuotta vanhempi Hisey kyllä saa luottoa (ei varmasti saisi jos ei olisi ulkomaalainen). Jesse olisi esityksillään ansainnut paikan ylivoimassa mutta kun meidän valmentaja ei sitä ole antanut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pêr un pugno di dolari kirjoitti:
Eikös ainakin Ranskan valmentanut maan kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen, eli puolivälieriin MM-kisoissa? Sama taisi olla Sveitsin kohdalla. Viimeisin valmentaja, joka on johtanut Ässät 8 parhaan joukkoon, on myös maineteko. Viime kaudella nosti Sportin Mestiksen hopealle ja taisteli hyvin Mestikseen kuulumatonta joukkuetta vastaan.

Muistaako joku jotain muuta?

Edit. Toivola ei ole yltänyt yhteenkään.

Eli Tamminen ei ole voittanut mitään. Mies voitti Ranskan peräsimessä yhden pelin Kanadan C -joukkuetta vastaan ja sai siitä maineensa...

Ässien olisi pitänyt olla sillä materiaalilla neljän joukossa ja Sportissa uhottiin nousua.

Kukaan ei muista TPS:n tai Kärppien ylivoimaista materiaalia, joista Tami ei saanut mitään irti tai miksi hän ei saanut enää sopimusta SM liigaan vaikka tarjosi itseään jokaiselle joukkueelle tai miksi hänelle ei ollut käyttöä ulkomaillakaan. Tai miksi tuli lähtö naisten maajoukkueesta??

En ole Toivolan puolustaja, mutta jos joku puhuu Tammisesta liigavalmentajana niin silloin ärähdän.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veron huomiot allekirjoitan täysin.

Toivola on valmennusuransa alussa ja ei ole vakuuttanut minua Tosiasia kuitenkin on ettei Ässillä ole rahaa vaihtaa Toivolaa ja toisaalta se ei ole ratkaisu.

Valmentaminen alkaa joukkueen kokoamisesta ja siinä on tehty virheitä, joista osa johtuu Toivolasta ja osa Ässistä. Täällä ei ole rahaa ja toisaalta Poriin ei ole tunkua, onko syy kaupungissa, seurassa vai Toivolassa, en tiedä. Esimerkkinä mainittakoon Jypin Männikkö, jolle Ässät tarjosi noin kaksin kertaista sopimusta Jyppiin verrattuna, mutta silti meni Jyväskylään. Eli jo lähdössä täällä on vähän valittavaa.

Toisaalta Toivola luottaa pelissä liikaa ns. kokeneisiin miehiin ja niitä pitää joukkueeseen saada. Kun Alatalo Jypissä hankkii hyviä nuoria kantamaan joukkuetta eli ykkö- kakkoskentään, täällä hankitaan kakkosluokan kokeneita pelaajia ratkaisijoiksi ja nuoret kolmos - neloskentään. Kuka kuvitteli että Rautee tai Kaipainen tekisivät yli 30 pistettä ensi kaudella?? Jos vastasit kyllä, niin katso kavereiden tilastot ja herää. Eli rakennus vaiheessa pitäisi luottaa enemmän nuoriin lahjakkuuksiin ja hankkia vähemmän kokemusta. Tällöin rahalla saisi enemmän laatua.
Harjoittelun Toivola osaa, joukkue on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvässä kunnossa fyysisesti. Mutta henkilökohtaisten taitojen kehittäjänä Toivola ei ole huippu. Ässistä on noussut liiga tasolle joukko pelaajia, mutta ne todelliset tähdet puuttuvat. Jos verrataan vaikka HPK:n viimeiseen viiteen kauteen, olemme statisteja.
Peluuttamisessa Toivola on varsin konservatiivinen eli luottaa kokeneisiin pelaajiin, harvoin sekoittaa pakkaa ja supistaa aina kolmannessa erässä materiaalia ja muutenkin peluuttaa ratkaisijoita liikaa. Esimerkiksi Ässät - HPK pelissä Ässien ykkönen ja varsinkin Kivenmäki oli ihan poikki. Toisaalta hän ei puutu pelin aikana kovin helposti kurittomuuksiin tai virheisiin.
Kaiken kaikkiaan Toivola on Ässien näköinen ja tasoinen valmentaja, joka mielestäni saa jatkaa kauden loppuun, vaihto ei auta.
Mutta toisaalta valmentaja kuviot liigassa heittivät hieman häränpyllyä, kun Jalonen ei mennytkään HIFK peräsimeen, sillä Toivola oli suuntaamassa Hämeenlinnaan...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alatalo on suosittu pelaajien keskuudessa ja tulostakin näyttää tulevan paremmin yhtä paskalla rosterilla, kuin Ässilläkin.Joten tässä olisi oikea mies valmentamaan Poriin, sen jälkeen kun Toivola lähtee.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Olen samaa mieltä kuin Angnus siitä että Alatalo olis sopiva valmentaja Ässille.

Ikävä vaan että monet muutkin taitavat nähdä Alatalon tulokset ja hintalapun koko kasvaa jatkuvasti. Luulisinpa melkein, että jatkaa Jypissä, tai hyppää jonkun ns. "isomman" seuran puikkoihin tulevaisuudessa.

Noh. Toivossa on hyvä elää. Uskoisinpa jopa että Toivolaa tulee vielä ikävä siinä vaiheessa kun seuraava valmentaja (Lehkonen? tms.) pistää tappiokierteen uusiin ulottuvuuksiin.
 
Viimeksi muokattu:

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
korkki kirjoitti:
Itsekin ihmettelen miksei Jesseä käytetä ylivoimalla. Toivola ei vaan uskalla luottaa nuoreen kaveriin, mutta kolme vuotta vanhempi Hisey kyllä saa luottoa (ei varmasti saisi jos ei olisi ulkomaalainen). Jesse olisi esityksillään ansainnut paikan ylivoimassa mutta kun meidän valmentaja ei sitä ole antanut.

Hisey on kuitenkin aika paljon taitavampi pelaaja kuin Joensuu, joten siksi on ihan perustellusti yv:llä. Vaikka Hiseystä tuskin koskaan yhtä lupaavaa pelaajaa tulee kuin Joensuusta, on miehen kädet kuitenkin ihan eri tasolla ainakin vielä tänä päivänä kuin Jessellä. Toki Joensuuta voisi yv:llä kokeilla siinä missä jotain Nielikäistä tai Kaipaistakin, mutta Hiseyltä en lähtisi yv-aikaa pois ottamaan, kun ei muitakaan kädellisiä pelaajia ole tilalle laittaa.

Tässä Toivolan arvostelussa on kuitenkin hyvä pitää mielessä millainen rosteri Ässillä on. Tuosta porukasta ei vaan tällä kaudella millään irtoa parempaa, varsinkaan hyökkäystehoissa. Nytkin mielestäni Kuusela ja Uusikartano pelaavat tehollisesti ihan ylärajoilla, ja kohta saattaa tulla heillekin pudotus. Ainoastaan Mavea pidän takuuvarmana koko kauden pistetehtailijana.

Se ero Toivolan materiaalissa on esim. Jypin tai SaiPan vastaaviin, että meillä ei ole edes sellaista materiaalia, jolla olisi potentiaalia hyökkäystehoihin. Kaikista joukkueista löytyy muutama takuuvarma pisteiden tekoon kykenevä pelaaja (Ässillä lähinnä Kivenmäki, Kuusela ja Uusikartano), mutta siinä missä Ässien loppurosteri on kädettömiä ja jo hyökkäyspäässä tehottomiksi todettuja kaipaisia, rauteita, nielikäisiä, kiilholmia ja forsbackoja, löytyy Jyväskylästä ja Lappeenrannasta nousevia kykyjä ja potentiaalisia pelaajia kiekollisiin rooleihin, malliin Grünn, Piispanen, Pihlström, Immonen, Holma, Viitaluoma ja Vihko.

Tässä suhteessa mielestäni Ässät tekee joka vuosi väärin verrattuna muihin pikkuseuroihin. Tänne hankitaan aina jo valmiita ja kalliihkojakin konkaripelaajia (Kaipainen, Rautee) tiettyihin erityisrooleihin, sen sijaan, että panostettaisiin nekin rahat muualla vähälle peliajalle jääneisiin lupaaviin ja - mikä tärkeintä - kiekollista osaamista esittäneisiin nuoriin, kuten juuri esim. Jyväskylässä, Lappeenrannassa ja HPK:ssa tehdään. En usko, että Alatalo, Mälkiä tai edes Jukka Jalonen loihtisivat yhtään enempää hyökkäystehoja irti näistä meidän kaipaisista ja rauteista.

Toki Ässätkin oli ja on aiemminkin ollut ainakin Vihkon ja Hirschovitsin perässä, mutta mielelläni näkisin isompaakin linjausta tuohon suuntaan, jolloin jätettäisiin kokonaan nämä kaipaiset ja rauteet hankkimatta. Silloin joukkueella ainakin olisi joka kausi rosterissa huomattavasti enemmän potentiaalia hyökkäyspäässä kuin näihin jämärottiin ja likaisen työn tekijöihin panostamalla. Tälläkään kaudella Ässillä ei ole hyökkäyksessä yhtään sellaista pelaajaa, joka on nuori, lupaava, taitava ja tehnyt hyvin pisteitä ainakin junnusarjoissa, ja joka on jo sillä tasolla, että saattaa milloin tahansa lyödä läpi liigatasollakin. Lähinnä Komarov, Joensuu ja Tasku sellaisia edes jossain määrin ovat, mutta heilläkin menee vielä ainakin pari kautta ennen kuin tulosta alkaa aikuisten tasolla kunnolla tulla. Hiseyn lasken mainitsemani kaltaiseksi pelaajaksi, mutta jätetään hänet nyt huomioimatta ulkomaalaisuutensa vuoksi.

Luulen myös, että tämän kaltainen joukkueen rakennus on ollut varmasti aika pitkälti Toivolankin tahto, joten siitä annan ison miinuksen hänelle. Muuten mielestäni Toivolan arvostelu on ainakin tämän alkukauden osalta vähän turhaa, koska tuolla hyökkäyksellä ei mielestäni kuulu yhtään korkeammalla ollakaan. Toki jokaisella valmentajalla on varmasti parannettavaa peluutuksessa ym. asioissa, eikä Toivolakaan niissä täydellisesti ole onnistunut. Silti kritiikki on mielestäni vähän liioiteltua, kun vertaa sarjasijoitusta meidän nimilistaan.

Edit: Lisätään nyt sen verran, että en itsekään riemusta kiljuen katsele Toivolaa penkin takana, mutten keksi yhtään parempaakaan mahdollista valmentajaa, jolla tulokset tuolla materiaalilla olisivat yhtään parempia. Tihonov, JJalonen, Jortikka tai Aravirta olisivat toki loistavia nimiä, mutta mahdottomia. Mitään kajmatalamäkiä en todellakaan jaksaisi.

Edit2: Jaahas, TosiFani tuossa ylempänä jo samasta puhuikin eli vioista joukkueen rakentamisessa.
 
Viimeksi muokattu:

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
TosiFani kirjoitti:
Toisaalta hän ei puutu pelin aikana kovin helposti kurittomuuksiin tai virheisiin.

Riippuu pelaajasta. Nuori oma kasvatti -> penkille. Kokenut tai ulkomainen -> joka toista vaihtoa vaan kehissä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
TosiFani kirjoitti:
Eli Tamminen ei ole voittanut mitään. Mies voitti Ranskan peräsimessä yhden pelin Kanadan C -joukkuetta vastaan ja sai siitä maineensa...

Off topiccina mainittakoon, että kyllähän se oli kova temppu nostaa aikoinaan TuTo liigaan ja Ruotsissa nosti myös joukkueensa Elitserieniin. En todellakaan ole Tami-fani, mutta kyllä häneltä sentään jotain meriittejä löytyy, ei silti niin paljon kuin itse luulee.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paikallinen media meillä kuitenkin on jo rakennellut jonkinlaista kriisinpoikasta. Puhuttiinkin siitä joukkueen kanssa, eikä meillä kyllä minun mielestäni sen suurempaa kriisiä ole
Näin Mika Toivola Urheilulehdessä.

Kuulostaa kovin tutulta. Joka vuosi alamäen alkaessa Toivola on toistellut samaa. Kriisi tai ei, mutta mielestäni olisi mukava voittaakin välillä.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Veron eilisen kirjoituksen vois lähettää faksina toimistolle luettavaksi, sen verran paljon siinä oli järkeä ja asiaa. Itse olin eilen kirjoittamassa hyvin samanlaista tekstiä mutta jäi kiireessä tekemättä. Tuon kuitenkin Toivolasta muutamia asioita mitkä ovat viime vuosina vaivanneet itseäni todella paljon.

1. Aikalisät
Toivolalla ei ole mitään käryä koska ja missä vaiheessa aikalisä otetaan. Aikalisä otetaan silloin kun jotain tarvitsee tehdä eikä silloin kun paska on tullut jo housuun. Hyvin tyypillistä Toivolaa on ottaa aikalisä silloin kun vastustaja on tahkonnut yhtä maalia ja tasoittanut pelin. Ei suinkaan silloin kun peli on ollut totaalisen sekaisin. Syistä lisää seuraavassa kohtaa.

2. Rauhoittaminen/nollaus

Toivolalta puuttuu selkeästi kyky rauhoittaa omia pelaajia. Lisäksi joukkueen nollaus hienojen voittojen jälkeen tuntuu olevan aina yhtä vaikeaa. Tästä hyvänä esimerkkinä tämän kauden eräs lauantainen Blues vieraspeli josta napsaistiin mainiolla vieraspelillä pisteet kotiin. Kolmen päivän päästä Jaffalassa lähdettiin peliin täysin takki auki ja ilman mitään järkeä. Takki oli täynnä vielä lauantaita. Nollaus ei onnistunut. Sen sijaan seuraavana torstaina pelattiin taas Lukkoa vastaan mainio vieraspeliä.

3. Kiekon hallintaan perustuvan pelin rakentaminen
Ässät on olleet koko Toivolan ajan todella suurissa vaikeuksissa useasti kun vastassa on ollut "huonompi" joukkue. Kun pitäisi ottaa pelillinen hallinta eikä pelata ns. vieraskiekkoa ei joukkue pelaa lähelläkään sitä tasoa mitä pitäisi. Ei todellakaan. Sen sijaan vieraspelaaminen on ollut mielestäni pääosin riittävän hyvää. Kotikenttä on kuitenkin tärkeämpi, vaikka pisteet ovatkin samoja vieraissa ja kotona.

4. Ketjukoostumukset
Minun vahva mielipiteeni on että toimimattomat ketjukoostumukset pitää vaihtaa. Kyllä toimiviakin löytyy kun vain jaksetaan yrittää. Tämäkin kausi ollaan hakattu päätä seinään miltei samoilla kentillä, uutta ei olla yritetty. Mitä vittua AUK tekee ykkösketjun sentterinä kun Hisey voisi hyvinkin näyttöpaikan saadessaan tehdä vaikka mitä...?

5. Taktinen näkemys aloitustilanteissa
Hei pistetään oman pään (tai vieraspään) aloitukseen saman aikaan kentälle kaks sentteriä jotka osaavat aloittaa ettei tule niitä 100-0 häviöitä joka fuckin kerta kun on elintärkeä aloitus. Näistä on tullut tukkaan viime vuosina niiiin paljon.

6. Veron mainitsema ylivoima
Ei lisättävää veron tekstiin.

7. Kokeneen pelaajakaartin luottamus valmentajaan
Mikäköhän on asian oikea laita tämän suhteen. Korppari pisti viimeisessä Jatkoajan haastattelussa aika suoraa palautetta. Jäi vähän paha maku suuhun. Luottaako joukkue oikeasti valmentajaansa?

Muitakin asioita on mutten jaksa nyt enempää kirjoittaa. Ei mulla muuta.
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ketjukoostumukset

Olen edellisen kirjoittajan kanssa vähän samoilla linjoilla noiden ketjukoostumusten suhteen. Tuntuu että Toivolalla on linja keksiä kesällä kentälliset ja ajatella, että ne pysyvinä kauden aikana kasvavat yhteen.

Viestissäni aikaisemmin ketjussa "Ässien uudet vahvistukset" peräänkuulutin ajattelua, että jokainen peli ja jokainen piste on elintärkeä. Siten ajatelen on aika tyhmää, lyödä samoilla vitjoilla päätä seinään ajatellen sen tuottavan loppukaudesta hedelmää. Ai milloin loppukaudesta? Silloinko, kun pelataan pleijareiden ensimmäistä säälikierrosta ja vastassa on Jokerit tai Tps ja pataan tulee.

Viimekaudella esim. KORPISALOA ja Mavea ei tuntunut voivan lainakaan erottaa. Olihan Tuo TV-JW-PT ketju hyvä, mutta Maveakin olisi voinut Virkkusen paikalla kokeilla useammin, olisi voineet pelit jatkua pidempään.

Harmittaa oikeasti, että uutta nuorta kanukkia ei voi heittää kokeilemaan Maven rinnalle ykköseen. Olen itse ainakin nähnyt hänessä melkoisen pelinlukuneron ja mainiot kädet. Totta on, että sitten olisi meillä kasassa TODELLINEN kääpiöykkönen,mutta pitäisihän tuota kokeilla. Väitän että edes J.W ei noin vähällä peliajalla kuin nuorempi seuraajansa olisi pystynyt tekemään mitään sen ihmeempiä.

Siitä, että luottaako joukkue valmentajaansa...jokainen joukkuelajeja pelannut tietää, miten kopissa vanhempi joukkueeseen kuuluva suhtautuu nuorempaansa...Ymmärrän KORPIN kommentit kyllä.

Totta on myös se, että tuolla rosterilla ei voi paljon parempaan pystyäkkään...mutta tuolla rosterilla pitäisi pelata pelistä toiseen yhtä hyvin.On tälläkaudella taas todistettu, että PATA voi voittaa ihan kenet tahansa! Ei joukkue voi ailahdella noin paljoa, siihen voi valmentaja vaikuttaa...Minä olen jo kauden alussa päättänyt, että tämä kausi on Toivolalle viiminen näytönpaikka. Toivotaan että torilla tavataan;)
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saattaapi olla, että Toivola tietää jotain, mitä me emme, mutta tahtoisin itsekin nähdä Hiseyn ykkösessä. Toiset tuolla miestä käsittelevässä ketjussa sanovat, että ei ole selitys pisteiden vähyydelle, että kaverit ei tee paikoista. Kuitenkin, kun katsoo Robin tilastoja junnusarjoista, niin mitäs pisteitä se olikaan eniten kerännyt? Ettei vaan olisi ollut syöttöpisteitä. Hisey pääsi alkuu juuri siihen ketjuun, jossa itsekin ajattelin hänen pärjäävän, mutta ilmeisesti nuoret pojat eivät oikein tulleet toimeen (pelillisesti) keskenään.
Toivola on ihan oikein ajatellut, että hyvin peliä tekevä mies voisi tuoda leveyttä ratkaisureserviin. Mutta, siinä vaiheessa, kun maaleja ei tule, pitäisi herätä koittamaan jotain uutta, että saataisiin edes yksi ketju tekemään maaleja.

En nyt Toivolaa pois ole potkimassa, mutta miehen pitäisi saada oppia joltakulta, että miten joukkuetta motivoidaan ja herätellään. Korpisalo penkin taakse tai jotain ;)
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Ehkä se nyt oli toki osittain myös sattumaa, mutta kuitenkin...

..Eli kukas sen Kuuselen maalin Tappara pelissä syöttikään? Useasti täällä hehkutetaan tutkaparista Hisey - Mave, mutta ihan yhtälailla tutkapariksi voisi muodostua Hisey - Kuusela. Kuuselalla olis musta vieläkin kovempi potenttiaali iskeä börsiä noissa pelitilanteissa, joissa puolustus käännetään hyökkäykseksi. Eli siis päästä nopeisiin vastaiskuihin luovemman sentterin ollessa laatikossa samaan aikaan (Hisey). Itseasiassa siis tuosta ykkkösestä sais myös mun mielestä vieläkin maagisemman yhdistämällä Hisey - mave - kuusela yhdistelmän.

Kakkonen vois olla vaikka muodossa AUK - Joensuu - Nielikäinen jne. Ehkäpä Kuparisen vitjalle vois lisätä vastuuta hieman, koska ihan hyvinhän tuo nelonenkin taitaa toimia.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän Ässien ykkönen latoo tällä hetkellä maaleja kuin liukuhihnalta, joten ei sitä kannata nyt alkaa muuttamaan mihinkään suuntaan. Toinen mikä toimii on nelonen. Eli muista pitäisi saadaa aikaan kohtuullisesti toimiva kakkonen ja loput sitten kolmoseen, joka peliajassa olisi sitten neloskentän roolissa.

Itse taipuisin jotenkin siihen, että Rautee on kuitenkin kiistämättä laatupelaaja, eli pitäisin hänet kakkosen keskellä. Kokeilisin Hiseytä toiseen laitaan ja toiselle laidalle Jesse. Näin sekä Hisey että Jesse saisivat hyvin hyökkäysvoittoiset roolit ja tulosta saataisi alkaa tulemaan. Ja Rauteekin saataisiin ehkä pelaamalla kuntoon myös fyysisesti.

Kolmosen sentteriksi Kaipainen, koska laidalla ei ainakaan tapahdu mitään. Toiseen laitaan Nielikäinen ja toiselle laidalle vaikka sitten Takala. Ylimääräisenä hyökkääjänä Tasku, joka on mielestäni huomattavan monipuolinen ja voisi tarvittaessa vaikka kesken pelin hypätä mihinkä ketjuun tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös