Mika Pyörälä – rikkaan miehen mikapyörälä

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mika Pyörälä. Pyörälän Mika. Meidän Spede. Lupaan olla paikalla, kun 30-50 vuoden päästä peliuran loppumisen jälkeen nostellaan paitaa Raksilan kattoon. Sitä ennen pistellään kuitenkin kaikki mahdolliset ennätykset uusiksi, ja pellaillaan ketjukaverit NHL:ään.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä oltiinkin ansiokkaasti nostettu Speden ketju ansaitusti ylös. Kaikkien aikojen Kärppä. Joukkueen jos saisi täyteen Mika Pyörälöitä, joukkue ei häviäisi kaudessa peliäkään. Virheetön pelaaja ja kaiken lisäksi huikean tehokas myös hyökkäyspäähän.

Sytyn.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niklas Bäckström kommentoi äsken Spedeä Liigalivessä. Kuulemma yhteisistä pelivuosista jäi Spedestä mieleen se, ettei kauden päätteeksi koskaan muistanut Speden tehneen yhtään ainoaa virhettä, ja joka pelissä tämä herra teki pelikavereistaan parempia. Hienoa kuulla, ettei nämä ole vaan meidän kannattajien mielipiteitä. :)
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermonen-Koskenkorva-Karvinen
Kuulemma yhteisistä pelivuosista jäi Spedestä mieleen se, ettei kauden päätteeksi koskaan muistanut Speden tehneen yhtään ainoaa virhettä --
Tänään katselin lehtereiltä myös, että hän ei hävinnyt yhtäkään kaksinkamppailua.

Parin viime ottelun aikana olen tuumaillut, että Pyörälä on nyt yhtä hyvässä vireessä kuin 16-17 -kaudella, jolloin hän vei Kärppien sisäisen pistepörssin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään katselin lehtereiltä myös, että hän ei hävinnyt yhtäkään kaksinkamppailua.

Parin viime ottelun aikana olen tuumaillut, että Pyörälä on nyt yhtä hyvässä vireessä kuin 16-17 -kaudella, jolloin hän vei Kärppien sisäisen pistepörssin.
Pyörälässä parasta on se, että häntä ei oikeastaan edes miellä pisteiden tekijäksi. Spede on kerta kaikkiaan niin käyttökelpoinen kaikessa, että välillä ihan unohtuu se tosiasia, että hän naputtelee parikymmentä maaliakin kauteen kuin kauteen.

Kiinnostaisi kyllä tietää, miksi Pyörälän NHL-ura jäi yhden kauden mittaiseksi. Se on selvää, että 37-vuotiaita eurooppalaisia ei enää änäriin haeta, mutta silti väitän että Pyörälä pärjäisi edelleen nhl:ssäkin sopivassa roolissa. Jos Jokinen tavoitteli viime kaudella vakavissaan nhl-paikkaa, Pyörälä menisi sinne heittämällä.

Pyörälä on oikeasti sellainen pelaaja, että tekee ketjukavereistaan parempia. Aina. Sellaiset pelaajat on melko harvassa loppujen lopuksi.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Pyörälä on oikeasti sellainen pelaaja, että tekee ketjukavereistaan parempia. Aina. Sellaiset pelaajat on melko harvassa loppujen lopuksi.
Spede on sellainen köyhän miehen Aho, siksi :)

Ja pidemmän kaavan kautta: Jokisestahan me ollaan aina tiedetty, että hänen murheenkryyninsä on luistelu. Se oli silloin jo junnuna kun Kärppiin tuli edustusjoukkueeseen pelaamaan, se oli koko uran ajan NHL:ssä ja se on edelleen. Pyörälä on aina ollut toista maata, hänellä on suunnilleen puolet siitä juonikkuudesta mitä Jokisella on, mutta luistelu on toiselta planeetalta. Sitten on tosiaan Sebastian Aho, jolla pyörii samat tietokoneet päässä Jokisen ja Pyörälän kanssa, mutta jossa sitten myös yhdistyy luistelu tuollaiseen kombinaatioon.

Kun ajatellaan kaikkien noiden kolmen pelaajan vahvuuksia, niin joku vääräleuka voisi kyllä väittää, että S. Aho on nimenomaan Jokisen ja Pyörälän rakkauslapsi. Sen verran paljon noissa kolmessa pelaajassa on samaa.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Telaketju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Spedeä olen seurannut viime vuosituhannelta lähtien ja olen oikeastaan aika ylpeä siitä, että näin hänessä valtavasti potentiaalia jo silloin, kun hän ei vielä keikkunut joukkueen pistepörssin kärkisijoilla (saa kaivaa vanhoja kirjoituksiani keskustelupalstoilta). Todellinen kärppien kärppä, eikä puhettkaan, etteikö paita kuuluisi kattoon uran päätyttyä. Sinne kuuluisi oikeastaan luistimet, maila, munasuojat ja ihan kaikki, sillä tämän miehen panosta joukkuelle ei voi kyllin hehkuttaa.

Tuosta luistelusta tulee erityisesti mieleen kaksi asiaa: ensiksi kyky liukua esim. maalinedustalla haamumaisesti pisteestä A pisteeseen B ja takaperinluistelu, joka on erinomaista. Joskus on tullut nähtyä (ja kuultua) jopa Pyörälän jysäyttämä perstaklaus, mikä liiskasi vastapuolen hyökkääjän täysin levyksi laitaa vasten. Sellaista ajoitusta ja kovuutta ei saa ilman täydellistä takaperinluistelun hallintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kungen Nicklas
Todellinen kärppien kärppä eikä puhettkaan, etteikö paita kuuluisi kattoon uran päätyttyä. Sinne kuuluisi oikeastaan luistimet, maila, munasuojat ja ihan kaikki, sillä tämän miehen panosta joukkuelle ei voi kyllin hehkuttaa.
Paidan sijasta kattoon kiskaistaan Spede itse? Tai edes joku koko sotisopaan puettu mannekiini tms.

Vuosien kuluttua aikaan kun peli ei kulje, huutelemme sitten Speden mannekiinia kentälle..
 

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä rakastan Mika Pyörälää
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noin 15 vuotta sitten pelasin eräässä nimeltämainitsemattomassa u20-harrastejoukkueessa "aktiiviurani" päättämän polvivamman kuntouttamisen jälkeen.

Tämän kyseisen joukkueen kummina toimi silloin muuan Reijo Ruotsalainen, jonka kanssa pääsimme pelaamaan yhden 60-minuuttisen eräänlaisen hyväntekeväisyysottelun merkeissä saman yhdistyksen aikuisten joukkuetta vastaan. Reksa toi otteluun mukanaan edelliskaudella Mestiksessä KalPan paidassa hirmutehot tehneen Kärppäkasvatin Tomi Mustosen sekä kolmatta täyttä Liigakauttaan, sekä näin jälkikäteen ajateltuna kenties sitä varsinaista läpimurtokauttaan pelanneen Mika Pyörälän.

Tunnelma kopissa oli - tietenkin - hyvin arvostava ja jännittynyt. Kaikki katsoivat Reksaa suu pyöreänä ja kukaan ei oikein uskaltanut puhua, kunnes kopin keskikäytävältä alkoi paukkua. Siellä nimittäin alkoi, jo oman joukkueensa kopissa sattuneesta syystä lempinimen "Spede" saanut herrasmies heittää huulta. En enää muista yhtään niitä juttuja, mutta sen muistan, että tunnelma kopissa keveni välittömästi, eikä ketään enää jännittänyt.

Peli pelattiin ja nämä nuorten miesten idolit näyttivät esimerkkiä sekä jäällä että jään ulkopuolella meille, joiden kilpaura kiekon parissa oli syystä tai toisesta jo päättynyt. Spedenkin viesti oli selvä: "pitäkää hauskaa niin jäällä kuin kopissa, tää ei oo niin vakavaa". Yhteiskuvat otettiin ja tiemme erkanivat.

Nyt vuosia jälkeenpäin tuo kyseinen ikinuori on pelannut tiensä allekirjoittaneen sydämeen yhdessä satojen ja tuhansien Kärppähenkisten kanssa. Tuo sama elämänfilosofia näkyy Speden pelissä edelleen, hauskaa pitää olla. Ja mikäs siinä kun kulkee.

Hieno mies, kertakaikkiaan. Tuolloinhan sitä en tiennyt, mutta voinpahan sanoa, että olen pelannut samassa joukkueessa kahden herran kanssa, joiden paita roikkuu Raksilan katossa. Toinen ei toki siellä vielä ole, mutta sinne se kuuluu ja siellä se tulee varmasti vielä joskus olemaan.

#17, yksi isoimmista Kärpistä ikinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös