Mikä meni pieleen - vai menikö mikään?

  • 39 306
  • 221

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: cobol

Viestin lähetti mixu
Kyse oli siitä kiinnostaako ryminäkiekko vai ei?
Ja kai kaikki pitäisi tehdä mitä tehtävissä on että yleisömäärät saataisiin nousuun.

Ryminäkiekko kiinnostaa minuakin. Sen takia olen aina HIFK:n otteluissa kun vaan muilta kiireiltäni ehdin. Ja HIFK pelaa Jokereihin verrattuna ryminäkiekkoa. Tosin jos mittariksi asetetaan ryminäkiekko ennen vanhaa, HIFK:kin pelaa lähinnä munat taskussa. En ole ryminäkiekkoa vastaan, vaan ehdottomasti sen puolesta. Olen ollut vaatimassa sitä sovittettuna Jokereihin jatkuvasti. Jokereiden tiivis viisikkopuolustaminen on myrkkyä jääkiekolle - olkoonkin, että Jokereiden kannattajista monet ovat aivan eri mieltä.

Mutta vierastan tapaa, jolla asiat perustellaan yksinomaan tai lähes yksinomaan julkisuuden lähtökohdista. Maksimaalinen julkisuus tai suuret yleisömäärät eivät voi olla itseisarvo.
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Re: Re: Re: Apteekkireissu - tai johtotroikka vaihtoon

Viestin lähetti mixu
Yhdestään maalista tai hienosta syötöstä ei kirjoiteta niin paljon kuin tappeluista tai ylilyönneistä.

Näin varmasti onkin. Mutta mille helkkarille lätkäjoukkueen pyörittäminen perustuu? Voin kertoa, ettei esim. Rangers-fania hirveästi kiinnosta, jos rahaa pursuaa taloon kaikista ikkunoista ja ovista, mutta joukkue on urheilullisesti koko liigan naurunaihe. Toisin kuin IFK:ssa, Manhattanilla otettiin se peili käteen ja todettiin, että todelliset fanit katoavat, jollei muutosta tehdä.

IFK ja NYR ovat joukkueina kuin eri planeetoilta, mutta sama peruskysymys koskee kumpaakin: mitä joukkueelta halutaan? Niitä intressejähän riittää: on pelityyliä, on bisneksen tekemistä, on urheilullisen menestyksen tavoittelua. Mutta ennen kaikkea on kysymys painotuksista ja tarvittaessa niiden muuttamisesta/muuttumisesta.

Manhattanilla muutokseen vaikutti pelko siitä, että urheilullista menestystä janoavat pitkäaikaiset fanit katoavat hallista, jos linjaa ei muuteta. Sama on edessä IFK:ssa. Jos jääräpäinen pitäytyminen yksipuolisessa pelityylissä jatkuu, alkaa se satavarmasti näkymään myös katsomoissa Nordiksella. Ainakaan mua ei kiinnosta viedä poikaani katsomaan joka helvetin kevät jäänpinnassa konttaavaa IFK:ta. Ja entisenä kilpaurheilijana mua ei kiinnosta pätkääkään hohkaaminen jostain tappelusta, kun samanaikaisesti puolet miljoonajoukkueen äijistä ei edes pelaa omalla tasollaan!

Kovuusko on lohduke urheilulliselle konttaamiselle? Ei mulle.

Pitkällä tähtäimellä IFK:n on muututtava. Joukkueessa pitää saada balanssiin taitokiekko ja taklauspeli. Se vuorostaan edellyttää lusikan ottamista kauniiseen käteen ennen kaikkea norsunluutornissa ja tinkimistä IFK:n nykyisestä, surkeisiin tuloksiin johtaneesta peli- ja johtamiskulttuurista.
 
Viimeksi muokattu:

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Re: Re: Loistavaa tekstiä Kuvernööri!

Viestin lähetti JHag
Jos HIFK palkkaa The Penan jatkamaan valmennusta ja jokaisessa matsissa on nyrkkitalkoot, HIFK senkun jatkuu vaan erittäin paljon isompana juttuna kuin Saipa. Jota vastaan mulla ei ole yhtään mitään.
Hippa!
Mistä teitä oikein sikiää siellä? Ai että oikein isompana juttuna? Itsekeskeisempää porukkaa saa kyllä hakemalla hakea.
Anteeksi, poistun!
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Joukkueen rakentaminen ei onnistu Perusmummoilta

Valitettavasti Lukko-ottelut osoittivat sen, mitä P. Matikaiselta puuttuu: kyky rakentaa menestyvä JOUKKUE. Ennen NHL-apujen saapumista oli aivan samantekevää, olisiko jääty säälipleijareiden ulkopuolellekin: joukkueessa oli lahjoja vajaaseen yhteen ketjuun ja 1½ pakkipariin (joista viimeksimainituistakin T. Söderholm vaelsi koko kauden varjojen mailla).

OJ:n, Marren ja Lyden tulo valaisi vähän pimeyttä, mutta ei tarpeeksi: T. Vokoun osoittautui liian kevyeksi verrattuna Hra Rolosoniin ja "Länget" Lundell osoitti, ettei hänestä ole sadomasokistiliigan ykköstorjujaksi.

OK. Loukkaantumisia oli yli kotitarpeen, mutta murheellisinta on se, että "Omat pojat" -projekti oli jälleen kerran tyhjää täynnä. Kukaan näistä pojista, joihin on luotettu ja uskottu pitkään ei ole noussut kädellisten kastiin, ei edes luottopelaajaksi. Eikä taida valitettavasti noustakaan. On aika siirtää katseet nykyisiin A/B -junnuihin ja nostaa sieltä uusia toivoja. Nykyiset ovat juuttuneet kastiin "Topi ja toivottomat".

Ilman suursiivousta niin toimitusjohdossa, valmennuksessa kuin pelaajistossakin IFK on tuomittu jatkossa sadomasokistiliigan keskikastiin yhdessä JYP:n ja Tuppuran kanssa. Masentavaa.

Siivouksen aloittaisin seuraavasti:

maalivahdit: kaikki pois

puolustus: jäljelle Jergus, Kultsi, Hanky Panky ja Turusen Mikko (valitettavasti Mikko Kurvisen paikat eivät ilmeisesti kestä). Muut pois.

hyökkäys: jäljelle Turre, Lennu, Fagu, Taikuri Luttinen sekä neloskentän sentteriksi Häppädä. Muut pois

Uskottavasti kaikki NHL-vahvistukset lähtevät taas kultaa vuolemaan, joten ulkomaalaisia pitää etsiä lähempää. Etsittävää riittää, koska sekä ykkös- että kakkosketju puuttuvat kokonaan.

Toimitusjohtaja: myyrä vaihtoon.

Valmennus: jäljelle Sakke. Muut pois.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Scoutti
1. HIFK Hockeyn hallitus käytännössä valvoo itseään, koska eiköhän täällä kaikki puhu kiekosta eikä erillään toimivasta yleisurheilun emoseurasta.

2. Junioritoiminta ja sen mahdollinen menestyminen ei suinkaan ole yksin Nybondaksen ansiota. Kyllä isoin kiitos menee juniorijoukkueiden vapaaehtoisille, yleensä junnujen vanhemmille.

Numerot olen lisännyt.
1. Lähinnä heittoni tarkoitti sitä, että nykypäivänä kun yleisesti puhutaan HIFK:sta tai kirjoitetaan HIFK:sta, niin tarkoitetaan jääkiekkoa. Kuitenkin tiedän, että tämä ei ihan hirveästi miellytä itse seuran johtoa (urheiluseura ei yleisurheiluseura) koska virallinen lyhenne HIFK tarkoittaa juuri emoseuraa. Ehkä tämä asia on seuran ulkopouolisille yksi hailee, mutta seuran sisällä ei.

2. Junioritoiminnan menestyminen on tieteenkin myös vapaaehtoisten ansiota enkä suinkaan väittänyt Nybondaksen yksinään olleen menestyksen arkkitehti, mutta minä tarkoitin lähinnä sen organisoimista nykyiseen malliin sekä organisaation sisällä tapahtuvasta. Ennen 90-lukua junioritoiminta oli sitä "perinteistä" nyt vanhemmat junnut ovat Oy:n alaisia ja nuoremmilla on oma ry:nsä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Re: Joukkueen rakentaminen ei onnistu Perusmummoilta

Viestin lähetti Aurinkotuuli
- - -
Valmennus: jäljelle Sakke. Muut pois.

Muuten aikas lailla samoilla linjoilla, mutta Saken pitäisi nyt jo itsekin ymmärtää että hyvä maalivahti ei välttämättä ole hyvä mv-valmentaja ilman koulutusta.

Nyt lepo vaan, ja Sakke koulun penkille. Siinä sivussa voi hoitaa noita joukkueenjohtajan rutiineja ja palataan sitten aiheeseen kun on hieman valmennuksen perusoppeja käyty kuittaamassa.

Jos ja kun Kuitunen on nostettu ykköseen ja Sakke ymmärtää pitää välivuoden, niin sitten ihan oikeasti eli aikuisten oikeasti tarvittaisiin myös IFKoohon oikea maalivahtivalmentaja. Ihan niinkuin kaikissa muissa sm-liigajoukkueissa on ollut jo vuosikausia.

Eihän tämä niitä tärkeimpiä asioita ole, ainakaan jos ajatellaan paria viime kautta, mutta....
 
Re: Re: Hyvä analyysi

Viestin lähetti Roman
Olikohan viime vuonna kun kävin palstallanne vinoilemassa että eikös Pärä olekkaan enää teidän riveissä se tuttu runkosaraja pelaaja, joka oli Kerhossa ollessaan? No vastaukset oli tietysti teiltä että, on tullut voimaa ja taitoa lisää. Juu, juu. Oikeasti, mikä tekee Pärästä play offsien erikoimiehen? Mies on urallaan pelannut useammat pleijarit ja vain harvoin, todella harvoin on pystynyt auttamaan joukkuettaan. Hämeenlinnassa ei muitaakseni koskaan. Te varmaan tiedätte paljon paremmin mikä on Pärän arvo ollut teille Pleijareissa. Tänä vuonna mies ainakin palasi ns normaali tasolleen. Ainakaan minä en osannut Pärältä enempää odottaa.

Taas tätä. Huoh. Niin paljon meni tänä vuonna pieleen, ettei viitsi edes aloittaa kaikkien läpi käymistä, mutta näihin täysiin paskapuheisiin on pakko puuttua. Oletko katsonut tilastoja. Pärssinen on uransa alusta lähtien tehnyt pisteitä lähes samalla tahdilla play-offeissa kuin runkosarjassakin. Ensin A-nuorten sm-karsinnassa lähes 2 p./peli, Hermeksessä 8 peliä ja 9 pistettä ja HPK:ssa kaksissa play-offeissa 16 peliä ja 15 pistettä, ollen jälkimmäisissä joukkueen paras pistemies. Tähän voidaan lisätään 25 peliä MM-kisoissa ja 20 pistettä.

On totta, että Hifkissä play-offit eivät ole sujuneet samalla tavalla, mutta viime vuoden ja tämän vuoden play-offien vaisuuteen on oikeasti päteviä syitä, jotka oikeasti vaikuttavat hyvänkin pelimiehen esityksiin.

Nimenomaan pitkässä juoksussa, ympäröivät olosuhteet huomioiden, ei ole mitään todellista syytä väittää, että Pärssinen hyytyisi play-offeissa. Vielä kun ottaa huomioon sen seikan, että Pärssinen on siitä harvinainen tähti-pelaaja, että hänestä on joukkueelle hyötyä vaikka hän ei tekisi yhtään pistettä, työnteon ja tsempin muodossa.
 

Omega

Jäsen
Re: Viiltävä analyysi - floppien floppi 2005

Viestin lähetti Kuvernööri
Luoja tietää, kuinka moni muu entinen HIFK-jyrä tähän kerhoon kuuluu. Ei IFK voi olla mikään vanhojen partojen fantasialiigajoukkue. Tiedän sen, että nämä herrat eivät vahingossakaan edes harkitse sitä mahdollisuutta, että he tekisivät jotain väärin. Hallituksen eroaminen ei ole mahdollista. Nämä herrat jättävät IFK:n sitten, kun kuolema heidät korjaa. Ja seuraajaksi tulee samanlaisia käyräselkiä, kaverisuhteilla tietenkin. Missä muussa jääkiekkoseurassa paikkoja jaetaan vanhoilla kaverisuhteilla?

Lisää perspektiiviä Kuvernöörin kirjoitukseen löytyy 3.9.2004 Urheilulehdessä julkaistuissa kirjoituksissa

http://www.urheilulehti.fi/parhaat/smliiga/article118556-1.html
http://www.urheilulehti.fi/parhaat/smliiga/article118555-1.html
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Re: Re: Re: Hyvä analyysi

Viestin lähetti Riistoporvari
Nimenomaan pitkässä juoksussa, ympäröivät olosuhteet huomioiden, ei ole mitään todellista syytä väittää, että Pärssinen hyytyisi play-offeissa.
Niin no. Niin no. Tästähän tuo kenkä taitaa puristaakin. Kerhossa peluu aikanaan meille nimenomaan pääkaupunkiseudulta väitettiin ettei näin olisi. Sitä oliko asialla Hifk- vai Jokerifanit en muista, enkä viitsi sitä mistään kaivaakaan.

Hämeenlinnan aikainen totuus on kuitenkin ettei Pärssinen-Kapanen-Hentunen sen paremmin kuin Simicek-Vlasak ja kuka milloinkin tuossa kolmantena pyöri pystynyt pelaamaan Kerholle yhtään ns suuria pelejä. Vaisuja, hyvinkin vaisuja olivat lähes koko tuo edellä mainittu porukka Pärssinen etunenässä. Pisteistä viis. Ne ei taida tässä kohtaa kertoa totuutta mihen kyvyistä pärjätä peleissä joissa joutuu repimään ja raastamaan. Siis joissa muutkin repii ja raastaa kuin itse Pärä.
Ilman minkäänlaista tilaston vilkaisua voisin jopa epäillä Pärän pisteiden olevankin etupäässä pleijareiden ensimmäiseltä kierrokselta, jossa vastus ei aina ole pystynyt täysin koville pistämään. Tämä siis vain mutuna.
Pleijareista ei vain Pärän osalta ole minulle jäänyt mieleen mitään suurta. Vaikka kyseinen hemmo täällä runkosarjassa meitä monta vuotta viihdyttikin. Joista sitten muistuukin erittöin lämpimästi mieleen muuan Karalahden uunottaminen. Jokohan Jere on muuten antanut anteeksi?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti cobol
Aika köyhät on eväät, jos sen mukaan pitää toimia, josta media kirjoittaa eniten.

...

Kun oma oleminen ja onnistuminen määritellään yksinomaan lähinnä roskasta koostuvan julkisuuden kautta, ollaan todellisuudessa aika kaukana siitä, mitä esimerkiksi minä ymmärrän HIFK-hengellä ja jääkiekolla.

Tämän suuntaisesti minäkin asiaa tarkastelen, näkyvyys mediassa ei saa olla se suoranainen itseisarvo vaan se on korkeintaan seuraus sen itseisarvon toteuttamisesta, tässä HIFKn tapauksessa se itseisarvo voi olla perinteiden kunnioittaminen ja niihin parhaalla mahdollisella tapaa tukeutuminen, unohtamatta samalla urheilullisen menestymisen mahdollisuutta.

Väitän, että HIFK-henkisellä ryminäkiekolla voi menestyä, tai kiekolla mikä muistuttaa hyvin paljon tätä useiden fanien takaa-ajamaa ryminäkiekkoa, väittäisin siis, että kiekolla missä taito ja fyysisyys yhdistyvät voi pärjätä myös kotoliigassamme. Tällä metodilla menestyminen ei tule helpoimman kaavan mukaan vaan se vaatii täydellistä onnistumista koko organisaatiolta koska kyse ei ole ns. varman päälle pelaamisesta. Pelityylillä mikä poikkeaa radikaalilla tapaa valtavirrasta on mahdollista menestyä mutta, kuten kirjoitin, se vaatii onnistumista kaikilla tasoilla seurassa.

Ehkäpä HIFKn tapauksessa on otettava yksin askel taakse ja kaksi eteen päästäkseen etenemään kuoppaisella tiellä.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Jokerit, Roosters, Philadelphia Flyers, Dall
Miksi maalivahti on tärkeä miksi kunto on tärkeä Miksi???

Miksi pelataan hyvin silloin kun muut treenaavat. Miksi aina kun Aravirta valmentaa tauon jälkeen menee huonosti. Miksi Aravirralla on aina ollut heikko kakkonen. Miksi tsekit ovat tsekkejä ja loukkaantuvat (henkisesti) ja pelaavat huonosti. Miksi muilla joukkueilla alkaa luovuus hyökkäyssiniviivan jälkeen ja HIFK:lla puolustussiniviivan jälkeen. Miksi karvataan seisten ja odotetaan. Miksi peluutetaan pelaajia joilla ei todellakaan kulje. Miksi suunnanmuutos on niin hidas. Miksi keskialue ylitetään kävellen. Miksi taklataan aina vähän myöhässä. Miksi ei ammuta suoraan syötöstä. Miksi ei avata heti. Miksi ei hyökkääjät tarjoa heti avausta. Miksi pelaajat luovuttavat puolustussiniviivan ja antavat vastustajan laukoa ollen itse maskina. Miksi HIFK:n hyökkääjät heittävät kiekon väärään kulmaan väärällä nopeudella ja väärään aikaan hyökkäyspäässä. Miksi Lukon puolustajat näyttivät niin hyvältä. Miksi Lukon maalivahti näytti niin hyvältä. Miksi Hifk:n pelaajat ovat koko ajan jäähyllä. Miksi Olli Jokinen lensi ulos. Miksi Jarkko Ruutu ottaa jäähyn jälkeen jäähyn. Miksi Pärssinen on oma varjonsa. Miksi Tsekit on Tsekkejä. Mikä Söderholm. Kenen Kultanen. Oliko Ollin poika Kimmo Kuhta 100%: Miksi Matikainen astui puikkoihin kun p****t oli jo housuissa. Miksi lehdet kirjoittavat mitä kirjoittavat.

OMA VASTAUKSENI: Virheet tehtiin jo aikoja sitten. Ne vain kulminoituivat tähän sarjaan juuri nyt. Rautakorpi ja Makkonen kävivät oman oppituntinsa Tapparan puikoissa Kari Lehtosta ja Summasta vastaan muutama vuosi sitten ja ehkä oppivat maalin puolustamisesta jotain.
Ilman taitoa ja mielikuvitusta hyökkäyspäässä ei voi nykyajan huippumaalivahteja ohittaa. Hyvä maalivahti ja hyvä puolustuspeli käy käsi kädessä. Summasen World Cup- joukkueen tärkein osa- alue oli 1 ja 2 alue maalin edustalla. Oikea sijoittuminen koko ajan ja mailojen tai kroppien laukausten eteen laittaminen kertoo pelaajien asenteesta puolustukseen. Missä oli HIFK:n asenne puolustukseen. EI MISSÄÄN. Scotty Bowman sanoi, että jos joukkueessasi on yksikin mätä omena heitä se heti pois tai se saastuttaa koko joukkueen. HIFK oli tänä kautena täynnä mätiä omenia.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Re: Re: Re: Hyvä analyysi

Viestin lähetti Riistoporvari
Nimenomaan pitkässä juoksussa, ympäröivät olosuhteet huomioiden, ei ole mitään todellista syytä väittää, että Pärssinen hyytyisi play-offeissa. Vielä kun ottaa huomioon sen seikan, että Pärssinen on siitä harvinainen tähti-pelaaja, että hänestä on joukkueelle hyötyä vaikka hän ei tekisi yhtään pistettä, työnteon ja tsempin muodossa.

Paskan marjat. Kovissa peleissä Pärssinen hyytyy AINA. Edes tsemppaamisesta ei ole enää tietoa. Päätöntä kohellusta. Runkosarjassa onnistuneet kikat eivät onnistu sitten millään pleijareissa. Maaleja ei tehdä parhaistakaan paikoista. Minun näkemykseni mukaan Pärällä on paskat housuissa, kun Johtajaa kaivattaisiin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
-Maalivahtipeli oli huonoa, etenkin Vokoun haparoi play-offseissa.
-Kaikki NHL-pelaajat eivät pystyneet parhaimpaan suoritukseen. Myöhään kasattu joukkue ei tainnut keretä hioutua Joukkueeksi.
-Viime kauden ykkösketju ei pystynyt tällä kaudella yhtä hyvään suoritukseen kuin edellisellä kaudella. Etenkin Söderholm, Harkins ja Pärssinen pelasivat reilusti alle odotusten.
-Muutaman vuoden jo ollut junnuprojektikaan ei ole tuottanut odotettua tulosta. Harva "junnu" nosti tasoaan edelliseen kauteen verrattuna.
-Valmennuksessakin taisi olla sekaannusta, ja lopulta Aravirta sai potkut.

IFK hankki liigassa eniten NHL-pelaajia. Riski kannatti siltä osin että NHL ei alkanut kesken kauden. Tuohon johtoportaan keskusteluun en viitsi ottaa kovinkaan suurta kantaa kun en asiasta paljoakaan tiedä. Vähän kuitenkin ihmetyttää usean kirjoittajan kanta täällä. Kyllä kait asiat voivat hoitua hyvin nykyiselläkin systeemillä. Ainakin itselleni pelityyli on tärkeintä, ja se on suurin syy miksi olen aina kannattanut Ifk.ta. Itse ymmärrän Aravirran potkut ja Matikaisen tilalle tulemisen. Mielestäni Matikainen saisi jatkaa Ifk.ssa.

Nyt tietenkin kauden loppu harmittaa, mutta loppujenlopuksi hyvät fiilikset kaudesta jää. Pelityyli oli ajoittain kovaa, joten media ja fanit saivat mitä halusivatkin. Lisäksi oli kiva nähdä Jokinen, Zizlicky, Ruutu jne. pelaamassa.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti vlad
Pelityylillä mikä poikkeaa radikaalilla tapaa valtavirrasta on mahdollista menestyä
On toki ja tämähän se on ideaali. Perinteet ovat hieno asia ja niistä on syytä pitää kiinni. Mutta ne eivät saisi mielestäni olla niin suuressa asemassa että muodostuvat taakaksi päivittäiselle tekemiselle. Organisaation energia ei saisi liikaa kohdistua pelityylin varjeluun menestyksen kustannuksella.
Joka ukolle tulee lisäpaineita ylimaallisesta 'viihdyttämisestä'.
Voittaminen ja hienot byyrit kun eivät riitä.

Näistä paineista ja puheista huolimatta mitään erityistä ei välttämättä kentällä näy. Usein, ehkä juuri em. kulttuurin ja hämmentämisen takia, ei _edes_ sitä voittamista ja hienoja byyrejä. Vaikka olisi siihen kykeneviä tekijöitä remmissä. Kelpaako lopulta mikään näille vanhoille parroille? Paitsi itse aikanaan voitetut mestaruudet.

Kyllä siellä kentällä ajeluita ja ajoittaisia ylilyöntejä nähdään, vaikka ne eivät koko aikaa olisikaan huomion keskipisteenä. Siitä pitävät Jeret ja kumppanit kyllä huolen.

Perhejuttu on osa IFK:n viehätystä. Uskoisin että perheestä saisi voittamisen kulttuurilla varustetun, jos todellista halua olisi, kuten Göran Stubb Urheilulehdessä viittasi. Tällöin perinteet voivat olla voimavara - me pelataan ja pärjätään, ennenkin ollaan pärjätty. Ei taakka - meidän pitää ennenkaikkea 'viihdyttää' niin pirusti, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan, ennenkin ollaan...

Siellä tulen taas orrella nököttämään kausikorttini kanssa ensi kaudellakin. En ole gloryhunter, parinkymmenen kauteni aikana IFK on ollut mitaleilla muutaman kerran, kerran mestari. En ole siirtynyt pois, enkä siirry kuin puskutraktorin avulla tai Monosen kyydillä. Kuitenkin näkisin, että IFK voisi tarjota perinnejuttunsa ohella myös voittavampaa kiekkoa kannattajilleen, ennenkaikkea tasaisemmin, jos haluttaisiin todella. IFK:n resurssit, niin henkiset kuin rahallisetkin, kun kohdentaa oikein saa kilpailukykyisen jengin jokaiselle kaudelle. Eikä sen tarvitse silti olla tylsä tai HMV.
 

Morgoth

Jäsen
Re: Viiltävä analyysi - floppien floppi 2005

Viestin lähetti Kuvernööri
toportaaseen henkilöille Tuohimaa, Moberg ja Heino. IFK:n koko seurakulttuuria leimaa kaverihenkinen puuhastelu, sisäpiirin vanhojen muistojen fiilistelykerho, ylimielisyys, vastustajan

Hieno kirjoitus. Näin ulkopuolisena juuri HIFKn ongelma tuntuu olevan tuo ylimielisyys ja oma sisäänpäinlämpiävyys ja kangistuminen omiin kaavoihinsa.

Samanlaista ongelmaa, kun on TPSsäkin, jossa tuntuu, että se suuri syy viime vuosien "menestykseen" on siellä seuran hallituksessa. Homma on ehkä joskus ollut halussa, mutta ei enää. Liian monta vuotta samoissa tehtävissä ja samoissa piireissä ja kykyä uudistua katoaa ja sitä kautta menestyskin?
 

pale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lebarin Pantterit
Mielestäni Svantelta tasapainoinen ja erittäin osuva, kelpo suorite.

"Miettiä saa myös sitä onko järkeä pitää omistaja ry:tä suljettuna hyvä-veli yhdistyksenä vai tulisiko tätä "urheiluseuraa" avata muille halukkaille"

Aivan, veli Svantte. Mutta miten se tapahtuu? Itse kävelin 90-luvun alussa, ( silloin vielä pelkkä ry) hifkin toimistoon, tosin ensi soitettuani ja pyydettyäni audienssia Frankin kanssa ja hetken empimisen jälkeen se myönnettiinkiin mutta ainoa ketä tapasin Carolan jälkeen oli Herra Uutela joka kohteliaasti ilmoitti ettei tähän ry:hyn niin vain kävellä sisään. On kaikkee sitä ja tätä. Myi se mulle paidan ja tarran takaikkunaan. Hmm...

Miten ry muuttuu oy:ksi ja ketkä tässä tapauksessa peri ry:n? Ja miten?

Miten niitä osakkeita voi ostaa ja keneltä?
Miten ne osakkeet jakautuu hyvä-veli systeemillä, onko Frankillä eniten ja Uutelalla vähiten kun on nuorin? Onko nuorimmalla hyvä-veli osakkaalla mahdollisuus "periä" vanhimmalta hyvä-veli Donilta tämän kohta kuoltua lisää osakkeita? Vai siirtyykö IFK:n johtaminen normaalin perintökaaren mukaan Ninalle?

Paljon kysymyksiä, vitun vähän vastauksia.

Vähän liikaa alkaa Hifki näyttää joillekin pelkälle rahasammolle, kuin urheiluseuralle. Sääli.

Minä ainakin liputan itseni ulos.

Pale
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Viestin lähetti pale


Miten ry muuttuu oy:ksi ja ketkä tässä tapauksessa peri ry:n? Ja miten?

Miten niitä osakkeita voi ostaa ja keneltä?
Miten ne osakkeet jakautuu hyvä-veli systeemillä, onko Frankillä eniten ja Uutelalla vähiten kun on nuorin? Onko nuorimmalla hyvä-veli osakkaalla mahdollisuus "periä" vanhimmalta hyvä-veli Donilta tämän kohta kuoltua lisää osakkeita? Vai siirtyykö IFK:n johtaminen normaalin perintökaaren mukaan Ninalle?

Paljon kysymyksiä, vitun vähän vastauksia.

Ei kai niitä voi ostaa, eikä niitä kukaan yksityinen henkilö omistakaan. Jos Ry omistaa HIFK Oy:n, niin silloin osakkeet on ry:n hallussa, eikä kenelläkään yksittäisellä henkilöllä. Eli tällöin osakkeiden suoma valta on niillä, jotka kuuluvat hallitukseen ja päättävät asioista. Eli Moberg tai kukaan muukaan ei siis omista yhtään osaketta, jos siis olen ymmärtänyt tilanteen oikein. Sitä minä en tiedä miten tuohon hallitukseen voi päästä, kun en ole ollenkaan perehtynyt asiaan.

Ps. Jos jollain on parempaa tietoa, niin saa korjata.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukahon pääsee hallitukseen kun Heino ja Moberg lopettavat? :-)
Siis oikeasti, ketä mahdollisia äijiä on olemassa? Ei sinne voida ketään vähemmän mafiamaistakaan ottaa eikä sopivaa taida löytyä omasta porukasta. Al Pacino kävisi mulle, tietää lätkästä varmaan enemmän kuin Don Frank.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Viestin lähetti lintu
Kukahon pääsee hallitukseen kun Heino ja Moberg lopettavat? :-)

No tuota asiaa ei varmasti tarvitse murehtia vielä pitkään aikaan, sillä tuskin lähtevät muutoin, kuin jalat edellä.

Omia ehdokkaitani voisivat olla: Peter Fryckman, Uotin veljekset tai sitten ei.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti lintu
Kukahon pääsee hallitukseen kun Heino ja Moberg lopettavat?
Mun puolesta vaikka Suvi Linden kunhan nähdään ähinän, puhinan ja kaatuilun ohella nättejä byyrejä ja kunnon joukkuepeliä.

Ja tosiaan, en yhtään osaa sanoa keitä sinne voisi sitten sadan vuoden päästä tulla tilalle. Raikas tuulahdus ei kuitenkaan tekisi pahaa, näkis vaan.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti TommyT
.

Ainakin faneille tuntuu tällä hetkellä olevan IFK:n toiminnassa tärkeintä se, että päästään vakuuttelemaan muulle Suomelle että IFK vastaa ainakin 80% Sm-liigasta yleisessä mielenkiinnossa ja että muiden joukkueidenhan suorastaan pitäisi maksaa siitä ilosta että saavat IFK:n kotihalliinsa vierailulle. Kun joukkue tippuu playoffeissa, ja muut ihailevat Lukon urheilullista saavutusta, IFK-fanit rientävät osoittamaan vähäistä kiinnostustaan itse lajia kohtaan vähättelemällä loppukevään playoffeja, koska ne eivät mediaseksikkyydessä enää ole "juuri mitään" IFK:n pudottua.


Heh, osaatkos sitä enää paremmin sanoa. Tuo on niin totta kun vaan voi olla, tyypillinen IFK-jatkoaikafani.

Spekulointia. Jos NHL olisi alkanut tai IFK ei olisi hommannut ensimmäistäkään ännärivahvistusta, missä joukkue olisi tällä hetkellä? Kesälomilla. Runkosarjassa sijoitus olisi ollut pari sijaa huonompi ja sillä materiaalilla jota suunnitelmaB sisälsi, ei olisi ollut asiaa ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Ykkössentterimme Harkins on ollut koko kauden jäässä ja Hirso alkoi saavuttamaan Harkinsin tasoa, ei pleikkareissa olisi ollut mitään sanaa. Siis annan Penalle synninpäästön.

Muistatteko talven ottelun IFK-Blues 1-0? Muistaakseni Häppölä teki ainokaisen ekan erän 7.minuutilla. Siinä oli kaikkien aikojen surkein jääkiekko-ottelu minkä olen ikinä nähnyt. Vaikka plakkariin tuli kolme pistettä ja tulos miellytti teksti-tv -faneja, ei tälläisiä otteluita saa pelata kotona eikä mieluiten vieraissakaan. Jos tuontyyppistä peliä olisi koko kausi, en kävisi matseissa kuin korkeintaan finaaleissa tarkastamassa pytyn kunnon. Ei hankita tulosta pelityylin kustannuksella, eihän? Tietysti isät jotka toivat lapsensa peliin olivat tyytyväisiä peliin jossa ei tapeltu eikä taklailtu.

Muutoin IFK tarjoili taas tänäkin vuonna koko tunneskaalan laidasta laitaan. Kiitos siitä! Mielestäni tapa jolla Pena peluutti joukkuetta oli oikea, mutta tulos vaan jäi puuttumaan. Tuskin ensi kaudella pääsemme näkemään Marekin jalkakikkoja kahden pakin välistä tai Rudyn ryskyävää taklauspeliä. Harmi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt palattuani Lapista, pikkuhiljaa karvaan pleijari tappion tuoma vitutus alkaa poistua.

Tässä mielestäni muutama syy, miksi me tipuimme pleijareista:

- Maalinteko, siinä se suurin ongelma on, jos perkele ammutaan 206 laukausta, tehdään 6 maalia, ja tiputaan 4-1 Lukolle. Siinä voi meidän "maalintekijät" Pärä ja Kibe katsoa peiliin.

- Maalivahtipeli, harmittaa Vokounin puolesta, ei ole helppo saada torjuntavirettä päälle, kun vastustajan eka kunnollinen hyökkäys tulee siinä 7 minuutin kohdalla. En kuitenkaan sano, että Vokoun onnistui, hänelle menneet maalit olivat melkein kaikki otettavissa, mutta kuten jo tuossa edellä mainitsin, on vittumaista olla IFK.n veskari, kun noita laukauksia tulee, niin vähän.

- Avainpelaajien alisuorittamiset, Harkins, Söderholm ja Pärä eivät olleet sitä mitä heiltä odotettiin.
 

#76

Jäsen
Urheilullisesti kausi meni alakanttiin. Taloudellisesti kausi lienee ollut todella tappiollinen.

Kun näihin yhdistetään viime vuosien muut luvut ja saavutukset:
Viimesen neljän vuoden aikana kerran ulkona puodtuspeleistä, kahdesti pihalla ekalta kierrokselta ja yksi pronssi, niin urheilullisesti HIFK on jäänyt satsauksiin nähden hyvin paljon tavoitteestaan.

Taloudellisesti on ollut yksi plus-miinus kausi, yksi voitollinen ja kaksi tappiollista. Siis tällä mittarilla ei voi antaa joukkueelle hyvää arvosanaa.

Johtamisen suhteen tuloksena on ollut valmentajien osalta neljät potkut ja pelaajista harvempi on pysynyt kauaa joukkueessa eikä todellisiä tähtiä ole löydetty juurikaan. Omat nuoret ovat kauttaaltaan flopanneet, vaikka aikaa ja mahdollisuuksia on annettu.

Kun tarkastelee HIFK:n toimintaa pidemmällä aikavälillä, niin seura on epäonnistunut kaikilla mittareilla. Seurauksena ei voi olla kuin pöydän puhdistus ja nykyisten päättäjien korvaaminen paremmilla. Ensi ja tuleviin kausiin lähdettävä rakentamaan pitkän tähtäimen joukkuetta, jossa yhdistyisi seuraavat elementit:

- taito
- taklaukset
- taistelu

Liian paljon olemme nähneet virkamiesmäisesti palkkaanostavien pelaajien surffailua kaukalossa.
 

pyy

Jäsen
Tuota, ihan mielenkiintoinen ketju, mutta... Ehkä joku tarkemmin joukkuetta seuraava osaa kertoa mitä ansioita esim. Hirsolla on, mutta näin ulkopuolisesta kuvio tuntuu olevan vuodesta toiseen se että joukkueen runko koostuu yhdentekevistä kahden suunnan pelaajista (suomeksi suht hyödytön kummassakin päässä kenttää). Hommaa paikkaamaan hankitaan sitten tähtiviisikko, ja sitten kun tähtiviisikko ei yksinään voita pelejä niin ne on huonoja, ja seuravaksi kaudeksi hankitaan uudet sateentekijät jotta on syntipukki ensi kevääksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös