Mikä espoolaisessa kiekossa mättää – mikä avuksi?

  • 54 759
  • 235

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Oletko ikinä matkustellut? Käytkö kaupungeissa vai niiden lähiöissä? Kuinka useasti käyt Helsingissä? Löytyykö _kaikki_ tarvitsemasi todellakin lähiöiden kauppakeskuksista?
Itselleni Espoon kamalat lähiöt tarjoavat enemmän tai vähemmän kaiken mitä arjessa tarvitsen. On selvää, ettei kaikki palvelut ole Espoossa samaa luokkaa kuin Helsingissä. Esimerkiksi ravintola- tai muut ajanviete-palvelut ovat parempia. Silloin kuin niitä tarvitsee, pääsee Espoosta helposti Helsinkiin. En usko, että espoolaisten elämä on sen kummempaa kuin Helsingin lähiöissä asuvien. Itselläni ei ole koskaan ole erityistä hinkua päästä asumaan Helsingin puolelle ja toisaalta itse voin sanoa, etten ainakaan häpeä millään tavalla olevani Espoosta.

Kun joku kysyy mistä olen kotoisin tai missä asun, sanon Espoo, enkä kaupunginosaa. Itse olen asunut useammassa lähiössä Espoossa ja muutamassa ulkomailla, eikä kokemukseni Haukilahdesta, Otaniemestä, Olarista tai Friisilästä ole sen kummempia kuin mitä ne ovat olleet lähiöissä muualla.

Sinänsä käsittämätöntä tämä keskustelu, koska muistan hyvin ajan jolloin Bluesissa pelasi harmaa armeija palkkasotureita muualta, eikä omille nuorille junnuille jäänyt peliaikaa. Silloin täällä purnattiin, ettei Bluesilla ole mitään sidettä Espooseen ja että omille nuorille pitäisi mahdollisuuksia ja rakentaa espoolainen joukkue. Silloin espoolaisuus nähtiin tavoittelemisen arvoisena asiana ja siitä oltaisiin silloin oltu hyvin tyytyväisiä. En kiistä millään tavalla Salonojan virheitä, mutta voisihan tämä keskustelu välillä keskittyä enemmän myös hyviin asioihin.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Haluisin loppuun painottaa, ettei Espoon kannatus Espoona tuota minulle henkilökohtaisesti ongelmaa. Voin hyvin tulla sinne huutamaan Espoota jatkossakin, mutta jos ihan realistisesti mietitään, miten kannattajapohjaa pystyisi laajentamaan nopeammilla toimenpiteillä kuin tulevien sukupolvien odotus, on syytä ottaa oppia muilta seuroilta, jotka operoivat samanlaisessa maantieteellisessä tilanteessa kuin me. Usein siellä kannatetaan enemmänkin organisaatiota, brändiä ja fiilistä, eikä niinkään pelkkää kaupunkia, vaikka se siellä taustalla voimakkaasti vaikuttaakin. Mainonta voi olla erilaista eri kohderyhmille. Jos kuitenkin laitetaan alueellinen TV-mainos koko Uusimaan nähtäväksi, ei niitä rahoja kannata kuluttaa pelkästään espoolaisten kosiskeluun.

Sellaisia seuroja jotka operoivat samanlaisessa maantieteellisessä tilanteessa ei ole. Liigassa. Mestiksessä on Kiekko-Vantaa. Ymmärsin kyllä pointtisi, mutta en oikein jaa johtopäätöksiä. Helposti käy nimittäin niin, että jos yrittää toimia varoen aina sitä ettei sulje ketään ulkopuolelle, ts. yrittää puhutella vähän kaikkia ei tule puhutelleeksi ketään. Kaiken kaikkiaan on vähän utopistista tällä hetkellä ajatella miten mainostettaisiin seuraa tehokkaasti laajemmin Uudellamaalla kun sitä ei mainosteta edes Espoossa.

Toisekseen noille kannustushuudoille asettaa seuran nimi omat rajoitteensa. On suht helppoa ja luontevaa huutaa hallilla "II-ÄF-KOO!" tai "TEE-PEE-ÄS!" mutta kokeileppa huudella "Bluus!". Ei taida oikein luonnistua. Espoo! on oikeastaan ainoa huuto, jonka tuosta nimestä saa. Tietysti vois kokeilla vaikka "SI-NI-SET! *tap tap tap* SI-NI-SET!". Jokatapauksessa se porukka, joka hallilla ylipäätään näkee vaivaa huutaa, tehdä lauluja ja niitä esittää on pieni ja mielestäni sen verran arvostettava porukka että en kyllä nostaisi ongelmaksi sitä kannustaako se oikein vai väärin.

Toisekseen mielestäni Espoon Bluesin ilmettä ja "brändiä" on lyhyen seurahistorian aikana muuteltu seuran organisaation toimesta enemmän kuin tarpeeksi. Ennemminkin ongelma on siinä, että se orastavakin brändin kehittäminen on onnistuttu tuhoamaan aina jollakin uudistuksella jolla ollaan palautettu koko homma takaisin lähtöruutuun.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Fanit, aktiivikannattajat ja hallilla eniten huutajat "päättävät" kannatetaanko siellä äänekkäästi kaupunkia vai seuraa. Tätä tietysti ohjaa voimaakkasti toimiston valinta, kelle joukkuetta "myydään" eli ketä sinne halliin saapuu. On luontevaa, että nykyisellä kannattajapohjalla kannatetaan Espoota, kotikaupunkia ja näitä alueeseen liittyviä juttuja, mutta voisihan siellä kannattaa myös kaupunkiin liittymättömillä iskulauseilla.

Kaupunkivs. seura, mikä ero. Samalla nimellä kannustetaan. Eikä muuten toimisto ohjaa voimakkaasti, jos ollenkaan. Ja meidän virsikirjasta löytyy huutoja ja lauluja molempiin tarpeisiin. Katso tuolta: bleg virsikirja ebnet:ssä

Sitäpaitsi "Espoo klap-klap" on kuulunut kannustukseen niin kauan kuin olen ollut mukana katsomassa matseja ja varmasti ajalla myös ennen kuin aloin käymään K-Espoon matseissa. Myös koko blues-nimen alla toimimisen ajan.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Jokatapauksessa se porukka, joka hallilla ylipäätään näkee vaivaa huutaa, tehdä lauluja ja niitä esittää on pieni ja mielestäni sen verran arvostettava porukka että en kyllä nostaisi ongelmaksi sitä kannustaako se oikein vai väärin.

Toivottavasti kukaan muu ei tee sitä virhettä, että käsittää mun viestit niin, että kritisoisin jotenkin tämän hetkistä kannustusjoukkoa heidän lauluistaan. Kuten sanoin, ne ovat nykyiseen tilanteeseen ja historiaan vedoten täysin valideja ja toimivia. Omissa aiemmissa viesteissäni kirjoitin hypoteettisesti tilanteesta, jossa meidän profiilia vietäisiin pois päin pelkästä Espoon kannustamisesta. Tällä hetkellä Espoo Blues on espoolaisten jengi.

Myös Pavlonin Koiran brändipuheet allekirjoitan, mutta tässäkin kohdassa haluan painottaa, että itse katselen jo tulevaisuuteen, en edes (suht karmaisevaan) nykyisyyteen. Jos joku Blues brändi on joskus ollut syntymässä, se on tapettu tekemättömällä brändin vahvistusduunilla.

Mielestäni olisi vaan järkevää, että organisaatiossa tehtäisiin kerrankin joku 10-vuotissuunnitelma siitä, että mihin suuntaan joukkueen ilmettä aiotaan viedä, ja sitä sitten toteutettaisiin. Eikä niin, että vuosittan vasta elokuussa ruvetaan pohtimaan, että millä tämän vuoden jengiä myydään. Kaikki puitteet on kohdallaan, mutta linjattomuus vaivaa.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
koko viesti
Samoilla linjoillahan tässä ollaan.

Linjattomuus on vaivannut seuraa about liiganoususta lähtien, pitkän linjan kannattajaa sellainen nyppii aika hitosti. Varsinkin kun molemmilla kerroilla kun Blues on saanut mitalin, ei siitä mahdollisesti saatavissa ollutta nostetta hyödynnetty millään tavalla vaan päinvastoin homma on kummallakin kerralla ajettu alas vissiin kuvitellen että mitään ei tarvi enää tehdä.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Eikä muuten toimisto ohjaa voimakkaasti, jos ollenkaan. Ja meidän virsikirjasta löytyy huutoja ja lauluja molempiin tarpeisiin. Katso tuolta: bleg virsikirja ebnet:ssä

Sitäpaitsi "Espoo klap-klap" on kuulunut kannustukseen niin kauan kuin olen ollut mukana katsomassa matseja ja varmasti ajalla myös ennen kuin aloin käymään K-Espoon matseissa. Myös koko blues-nimen alla toimimisen ajan.

Kuitataan nyt tähänkin, että en missään nimessä ole sanomassa täällä, että teidän pitäisi laulaa yht'äkkiä aivan eri lauluja. Se on täysin naurattava ajatus ja pahoittelen, jos joku sellaisen kuvan on viesteistä saanut. Nykyiset laulut osuu tämän hetkisen kannattajaporukkaan varsin hyvin ja itsekin samaistun useimpiin niistä. On kuitenkin melko selvää, että teidänki laulujen painotusta ohjaa se porukka kuka niitä keksii ja laulaa (aktiivisimmat). Jos tähän porukkaan alkaisi toimiston onnistuneen brändiduunin myötä virtaamaan myös väkeä naapurikunnista, muuttoisi painotus ajanmyötä sen porukan tarpeita ja samaistumisen kohteita vastaavaksi.

Sen vuoksi voikin mielestäni sanoa, että toimisto ohjaa tältä osin teidän toiminnan kehittymistä, koska jos toimisto tekee hommansa oikein, alkaa myös teidän joukkoon virrata uusia jäseniä. Ja ellei teidän jengiin pääse messiin, syntyy uusia kannattajaryhmiä. Katsokaa vaikka mitä on käynyt Pasilassa Hjalliksen myötä.
 

trap

Jäsen
Melkoista rakettitiedettä taas tehty suhteellisen yksinkertaisista asioista. Ei nämä ongelmat mistään seuran nimestä johdu, eikä espoolaisuuskaan varmasti ihan merkittävin tekijä näiden ongelmien keskellä ole. Ihan hyviä ideoita esim. markkinointiin viimeisimmissä viesteissä, en sitä sano, mutta ihan yleisestikin karannut aika pitkälle tämä analysointi. Mun mielestä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Melkoista rakettitiedettä taas tehty suhteellisen yksinkertaisista asioista. Ei nämä ongelmat mistään seuran nimestä johdu, eikä espoolaisuuskaan varmasti ihan merkittävin tekijä näiden ongelmien keskellä ole. Ihan hyviä ideoita esim. markkinointiin viimeisimmissä viesteissä, en sitä sano, mutta ihan yleisestikin karannut aika pitkälle tämä analysointi. Mun mielestä.

Mut se taasen on ihan luonnollista ja osoittaa vaan sen, että jengi on huolestunut asioiden tilasta. Jokainen sitten löytää eri syitä ongelmiin.

Pääasia kai olisi, että Blues olisi _jotain_. Nyt kun yhtä "virallista" tarinaa ei kerrota, näkevät ihmiset seuran ihan erilaisena eri suunnilla - vaikka sitä kannattaisivatkin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Oletko ikinä matkustellut? Käytkö kaupungeissa vai niiden lähiöissä? Kuinka useasti käyt Helsingissä? Löytyykö _kaikki_ tarvitsemasi todellakin lähiöiden kauppakeskuksista?

Olen matkustellut, ja käyn kaupungeissa sekä niiden lähiöissä. Hesassa käyn about pari kertaa kuussa, ja ainoa syy, miksi käyn siellä, on jokin urheilu- tai kulttuuritapahtuma (=festari, muu musiikkikeikka). Toki tähän voi sanoa, että kaikki kaipaamani ei löydy Espoosta, kun käyn esim. Tuskassa hesassa.. Mutta noin muuten, lähiöiden kauppakeskukset ja muut palvelut riittävät oikein hyvin minulle.

trapin kanssa samaa mieltä, että kyllä tässä nyt ajaudutaan rakettitieteen puolelle. Espoolaisuudella, sen syvimmällä merkityksellä ja sillä, mistä kukin ostaa maitotölkkinsä ja Adidaksen kenkänsä ei ole mitään tekemistä Bluesin yleisökadon kanssa.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Linjattomuus on vaivannut seuraa about liiganoususta lähtien, pitkän linjan kannattajaa sellainen nyppii aika hitosti. Varsinkin kun molemmilla kerroilla kun Blues on saanut mitalin, ei siitä mahdollisesti saatavissa ollutta nostetta hyödynnetty millään tavalla vaan päinvastoin homma on kummallakin kerralla ajettu alas vissiin kuvitellen että mitään ei tarvi enää tehdä.

Tätä olen kovasti ihmetellyt monien ei niin HC-fanien vaan on kiva piipahtaa hallilla- Blues fanien kanssa.

Teiltä puuttuu edelleen näkyvät "julkkis-fanit" hypettämässä Bluesia, no joo Soinin Timppa oli finaaleissa mutta silti. Ei ole ketään Mikko Kivistä, Taneli Mäkelää tai edes Samu Huberia ja Ilari Sahamiestä saati Lindholmin Ollia joka liputtais Bluesin puolesta. En muista koskaan nähneeni muita kuin Räikkös Kimin ns. Bluesin miehenä julkisuudesssa. Niin ja lauloihan Kristian Meurman joskus Maamme laulun. Toisaalta onko olemassa espooolaisia julkkiksia?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Teiltä puuttuu edelleen näkyvät "julkkis-fanit" hypettämässä Bluesia, no joo Soinin Timppa oli finaaleissa mutta silti. Ei ole ketään Mikko Kivistä, Taneli Mäkelää tai edes Samu Huberia ja Ilari Sahamiestä saati Lindholmin Ollia joka liputtais Bluesin puolesta. En muista koskaan nähneeni muita kuin Räikkös Kimin ns. Bluesin miehenä julkisuudesssa. Niin ja lauloihan Kristian Meurman joskus Maamme laulun. Toisaalta onko olemassa espooolaisia julkkiksia?

Lenni-Kalle Taipale, Paula Koivuniemi ja Antti Seppinen ovat äkkiseltään mieleen tulevat julkkis Blues-fanit. Heistä tosin vain viimeisenä mainittu on nähty hallilla viimeisen kolmen kauden aikana allekirjoittaneen toimesta..
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Oli paikalla finaaleissa mutta tuntui enemmän kannattavan punaista joukkuetta

Ainakin männä vuosina Paula Koivuniemi on liputtanut vahvasti Bluesia. Tiedä sitten onko Paulan(kin?) takki kääntynyt?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Yksi nimi lisää listaan, vaikka ei ole ainakaan julkisesti sitä koskaan myöntänyt: Jari Isometsä kävi monena kautena poikansa kanssa peleissä ja ainakin skidi oli Bluesin puolella.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No nyt on päästy pitkälle kun listataan ns. julkkiksia, jotka Bluesia kannattavat. Ollaan asian ytimessä: lööppiurpojen puutteestahan tämä nykytila johtuu!
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt on päästy pitkälle kun listataan ns. julkkiksia, jotka Bluesia kannattavat. Ollaan asian ytimessä: lööppiurpojen puutteestahan tämä nykytila johtuu!

äläs nyt palkokasvia sieraimeen vetäisi, ihan rakentavassa hengessä asiaa pohdin. Itse olen paljonkin teidän hallia/joukkuetta vuosien varrella rahoittanut myös silloin kun IFK ei ole siellä pelannut. No nyt on lippujen hinnoissa tullut raja vastaan, enää en rahoita. Ja mitä lööppiurpohin tulee niin eikös se niin ole että kaikki julkisuus on hyvästä, pääasia että puhutaan.
 

Kisalihis

Jäsen
Toisekseen mielestäni Espoon Bluesin ilmettä ja "brändiä" on lyhyen seurahistorian aikana muuteltu seuran organisaation toimesta enemmän kuin tarpeeksi. Ennemminkin ongelma on siinä, että se orastavakin brändin kehittäminen on onnistuttu tuhoamaan aina jollakin uudistuksella jolla ollaan palautettu koko homma takaisin lähtöruutuun.

Jatkuvuuden ja pitkäjänteisyyden puute on hyvä pointti. Bluesin logokin on uudistunut aika tiuhaan samalla kun muut joukkueet vaihtaa logonsa ja peliasunsa takaisin alkuperäisiin versioihin tällä hetkellä (yleisemmälläkin yhteiskunnan tasolla) vallitsevan nostalgia- ja retrohengen mukaisesti.

Ehkä sitä jatkuvuuden tunnetta lisäisi myös se, että olisi niitä joukkuekuvia hallin seinillä kertomassa Bluesin lyhyestä, mutta verrattain hohdokkaasta historiasta. Joku näistä joukkuepotreteista mainitsikin tässä tai jossain toisessa viestiketjussa.
 

Kapo

Jäsen
Linjattomuus on vaivannut seuraa about liiganoususta lähtien, pitkän linjan kannattajaa sellainen nyppii aika hitosti. Varsinkin kun molemmilla kerroilla kun Blues on saanut mitalin, ei siitä mahdollisesti saatavissa ollutta nostetta hyödynnetty millään tavalla vaan päinvastoin homma on kummallakin kerralla ajettu alas vissiin kuvitellen että mitään ei tarvi enää tehdä.
Jaa miten niin? :=)

Ensimmäisen hopean jälkeen "kaikki halukkaat pelaajat saa lähteä" ja toisen jälkeen vedettiin toimistolla kesä kaljaa ja kauden kynnyksellä alettiin sitten miettimään kausareiden myyntiä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Jaa miten niin? :=)

Ensimmäisen hopean jälkeen "kaikki halukkaat pelaajat saa lähteä" ja toisen jälkeen vedettiin toimistolla kesä kaljaa ja kauden kynnyksellä alettiin sitten miettimään kausareiden myyntiä.

Niin eihän tuota linjattomuudeksi oikein voi kutsua. Tarvittaisiin joitain oikeita espoolaisia kiekkotekijöitä talkoisiin. Vaikkapa Lehtinen, Lehterä ja Törmänen. Ikävä kyllä kaikki myöhemmin nostivat palkkaansa jossain ihan muualla. Lehtinen ja Lehterä onneksi kävivät nostamassa joukkueen tälle sarjatasolle.

e. Meinasi unohtu Ikonen. Kaikki mukaan nostamaan buumia.
 

Sunax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Philadelphia Flyers
Niin eihän tuota linjattomuudeksi oikein voi kutsua. Tarvittaisiin joitain oikeita espoolaisia kiekkotekijöitä talkoisiin. Vaikkapa Lehtinen, Lehterä ja Törmänen. Ikävä kyllä kaikki myöhemmin nostivat palkkaansa jossain ihan muualla. Lehtinen ja Lehterä onneksi kävivät nostamassa joukkueen tälle sarjatasolle.

e. Meinasi unohtu Ikonen. Kaikki mukaan nostamaan buumia.

Niin no, Ikonen taitaa valmentaa Blues Matinkylän junnuja ja Lehterä Blues Teamissä tällä kaudella.

Törmänen vei parisen kautta sitten A-junnut mestaruuteen valmentajana, kunnes Hjalliksen fyrkat kutsuivat. Antti valmentaa tällä hetkellä Sveitsissä Vaasan reissun jälkeen.

Lehtinen taitaa viihtyä liian hyvin Dallasissa ja kärkkyy Starsista työpaikkaa vanhan pelikaverin Joen (GM) avustuksella.

Olen kyllä samaa mieltä, että vanhoja pelaajia tulisi nostaa mukaan sekä valmennushommin että toimistolle. Tässä on kuitenkin hyvä pitää joku roti mukana, että myös osaamista pitää löytyä. Toisin sanoen, ei mitään suojatyöpaikkoja aleta kehittämään jokaiselle vanhalle pelurille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös