Fridayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Blues: Ainakin Raksilassa vaisu vastus, vaikka pisteitä välillä viekin mukanaan. Vaisuus johtuu tylsistä otteluista ja siitä ettei Espoon kyykyttäminen oikein jaksa kiinnostaa minua eikä ilmeisesti kärppäpelaajiakaan. Kespoon viimeisten divarikausien aikana nuori ja vauhdikas joukkue. Pelaajista tulee mieleen Lehterä ja Lehtinen, nykyisistä lähinnä Laddy Kohn.

HIFK: Hitaiden, väkivaltaisten mussuttajien joukkue. Liigan toiseksi ärsyttävin joukkue Tapparan jälkeen. Mukava vastus kuitenkin, vähän kuin Ruotsi jääkiekossa, IFK-pelit pitää aina merkitä kalenteriin. Fanit keskimäärin hyviä kirjoittajia, ainoa joukkue, jonka jatkoajan erikoisosiota tulee seurattua, Kärpät mukaanlukien.

HPK: Hassuttelee vastustajaa näppärällä neppailukiekolla. Melko kärppämäinen jengi, toivottavasti voittaa pronssia tänäkin vuonna. Mikalartamoiden, igorkuznetsovien ja hannuväisästen joukkue.

Ilves: Raipen velkasaneeraajat. Tylsempi tamperelainen, ehkä siksi ettei kärppäkytköksiä löydy oikeastaan ollenkaan. Ollaankohan oltu edes pleijareissa vastakkain muulloin kuin kuluvan vuosituhannen ensimmäisen liigakautemme pronssiottelussa?

Jokerit: 80-luvulla heikohko, mutta sympaattinen joukkue. Hieno logo, johon Oulun poika ihastui. Hjallis mukavalla tavalla ärsyttävä persoona, näitä tarvitaan aina. Kakkossuosikkini Kärppien jälkeen. 90-luvun alun mestaruudet lämmittivät kun pohjoisen timantti vasta kiteytyi Raksilan ikiroudassa.

JYP: Kahvakiekon kehittäjä. Pärjää perinteisesti hyvin stadilaisia vastaan. 'Oululaispelaajien' siirtomaa, Paananen, Riihijärvi, Arbelius ja Lindroos (ok, vain 2 kautta täällä mutta ehdin tykästyä). Nykyjoukkueella liigan fiksuin valmentaja ja 'kärppämäisin' ykköskeskushyökkääjä. Tammikuussa tai viimeistään kesällä siirto 338km pohjoiseen, jooko?

Lukko: Satakunnan kakkonen. Sitkeä pikkukaupungin joukkue, mukava kun ovat liigassa. Kettulogo suolesta, samoin Kärppienkin vuonna '86 käyttämä maalilaulu.

Pelicans: Hyviä vääntöjä Kärppien kanssa jo Kiekko-Reippaan divariajoista lähtien. Silloin hyviä vahvistuksia tyyliin Valek, Sindel, Hagman, Högbacka. Elorannan tehokas peruuttelukiekko, vähämaaliset ottelut. Putosi liigasta muttei pudonnutkaan. Toivottavasti saa homman toimimaan joskus.

SaiPa: Hieno maalilaulu, yksi idän ihmeistä. Seura, jota on mukava kuppailla tammikuun lopulla, ketähän lähtee tällä kertaa? Kokko meille, inkkari Jokereihin, Jamo HIFKiin?

Tappara: Kärppien vihollisjoukkue #1, finaalit '81, '87 ja '93, liigakarsinta '94 (vai oliko '93..?). Grönstrand - Kames - Grönvall, Juti, Olli, Rane ja Susi. Joukkue yleensä täynnä väkivaltaista kahvakiekkoa pelaavia isoja miehiä. Onneksi ei olla näille hävitty vuoden 2003 jälkeen.

TPS: Ylpeät turkulaiset, 'voittamisen kulttuuria' yli oman tarpeen. Osaavat hävitäkin, ainakin vanhin Koivu. Onnitteli meikäläistäkin henkilökohtaisesti viime keväänä, ohjeisti myös juhlistamaan tapahtumaa asianmukaisella tavalla. Näin myös tein.
Pelasi Jursinovin aikaan näyttävää, vauhdikasta hyökkäyspeliä, Jortikan viimeisestä turun keikasta lähtien tarjonnut vain ärsyttävää, vastahyökkäyksiä kyttäävää rottakiekkoa. Kyllä nääkin silti pitää nähdä, kun Ouluun asti vaivautuvat.

Ässät: Porin punaiset pirut, ilkeät perkeleet, pikku-HIFK. Satakunnan ykköset. Javanainen, Levo, Korpisalo ja Peltonen (joko se on oppinut sirklaamaan oikealle..?).
...

Kärpät: Arvostelun yläpuolella. Aiheuttanut verta, tuskaa ja kyyneleitä 80-luvun alusta lähtien. Liigasta tippumisen aiheuttama masennus, ensimmäisen divarikauden nousutoiveiden kariutuminen 10 vuoden via dolorosaksi. Välillä myös hetkellisiä onnentunteita, mestaruuksista liiganousuun. Meikä on koukussa näihin, fiilikset löytyvät lähes 1-1:een Nick Hornbyn Fever Pitch (suom. Hornankattila) -kirjasta, vaikka urheilulaji ei olekaan sama. Ylivoimainen kärppälegendahan on, totta kai, Reksa, mulle tärkeitä myös Kojo, Veivo, Piku² ja Vlado Kames.


Edit: törkeä vuosilukuvirhe Tapparan kohdalla ;)
 
Viimeksi muokattu:
only the cool people can rule

Fridayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Mane
1981, 1984 ja 1985
Kiitos tiedosta, Mane, divariinputoaminen ilmeisesti formatoi kasarikiintolevyni. 1985 hävittiin sitten mestareille, nettisivunne mukaan saatiin jopa 1 voitto pörrökorvista! Kaikkihan tietävät, että ipalla on historiaa. Mane todistaa, että joku jaksaa tutkiakin sitä ;)

-Fridayman-
 
only the cool people can rule

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Fridayman

HIFK: Hitaiden, väkivaltaisten mussuttajien joukkue. Liigan toiseksi ärsyttävin joukkue Tapparan jälkeen. Mukava vastus kuitenkin, vähän kuin Ruotsi jääkiekossa, IFK-pelit pitää aina merkitä kalenteriin. Fanit keskimäärin hyviä kirjoittajia, ainoa joukkue, jonka jatkoajan erikoisosiota tulee seurattua, Kärpät mukaanlukien.

Nyt seuraa pilkunnussintaa, mutta mitä lajia sää käsittelet nuissa mielikuvissa;)
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Fridayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Eddie
Nyt seuraa pilkunnussintaa, mutta mitä lajia sää käsittelet nuissa mielikuvissa;)
Niin, tuon suolteenihan voi ymmärtää siten, että IFK-matsit eivät ole jääkiekkoa ollenkaan... Oisko ne sitten jotain suurempaa? Ainakin viimeistä kohtaamistamme käsittelevän otteluketjun pituuden perusteella ovat. Brandy jyrää ryminällä Kansan tajuntaan :)

-Fridayman-
 
only the cool people can rule

Krypton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Fridayman
Lukko: Satakunnan kakkonen.
Ässät: Satakunnan ykköset.
Sattui vaan silmään tälläinen pohjoisen pojan kirjoituksesta. Mahtaako tämäkin mielikuva olla peräisin tuolta yli kymmenen vuoden takaa!:) Raumahan on Poria noin puolet pienempi kaupunki ja usein Poria kutsutaan Satakunnan pääkaupungiksi. Jääkiekossa Lukko ja Ässät ovat kuitenkin painineet viime vuosina aivan eri sarjassa. Ässät on pelannut viimeksi playoffseissa vuonna 1998, Lukko taas on taistellut pudotuspeleissä tämän jälkeenkin (-00, -01, -04). Satakunnan paikallisotteluissa on nähty myös kunnon maalijuhlia..Lukon johdolla. Muistin virkistämiseksi tämän kauden ottelut Lukolle 6-1, 2-1 ja 4-0. Että näin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Blues: Hieno halli, tyylikkäät peliasut ja vilkas pelaajaliikenne. Hyvä lisä pääkaupunkiseudun kiekkoilulle. Monen "asiantuntijan" ylisuuret odotukset joka kaudella. Materiaali nähdään usein paremmaksi kuin se todellisuudessa on. Blues tulee vielä.

HPK: Rinkelinmäki ja vierailut siellä. Menestyy joka vuosi yllättävänkin hyvin ja pelaa varsin mukavannäköistä kiekkoa. Katsojien ja radioselostajien uskomaton puusilmäisyys. Pronssi.

Ilves: Sami Helenius ja Raipe. Mukava joukkue, joka kuitenkin on jotenkin pudonnut terävimmän kärjen kelkasta. Paljon menestystä takana, vaikea nähdä kuitenkaan nykyisellään taistelemassa tosissaan mestruudesta. Peltomaa.

JYP: Nuorekas, vauhtia ja taitoa. Paljon mukavia muistoja Jyväskylän reissuilta. Löytänyt oman paikkansa liigassa ja pelaa aina suunnilleen resurssiensa mukaisesti.

HIFK: Veikko Niemikorpi.

Lukko: Vaikea sanoa oikeastaan mitään. Kuuluu sm-liigaan kuin parta joulupukille. Ilmeisen hyvin hoidettu seura. "Maukka" Kuusisto.

Pelicans: Vaikeudet kentällä ja kentän ulkopuolella. Todella veemäinen vastus Jokereille etenkin Lahdessa. Ikuinen odotus siitä, koska urheilukaupunki Lahteen syntyy kunnon kiekkobuumi.

SaiPa: Itä ja astronautit. Katsomon voimapeput. Arvin suosikki nro 1. Hauska ja mukava seura, oikeastaan vain positiivisia mielikuvia.

Tappara: Tällä hetkellä vahvempi tamperelainen. Käsittämättömän väriset pelihousut ja Janne Ojanen. 70 ja 80 luku, ei missään mielessä moderni seura. Teemu takaisin perkele.

TPS: Turkulaisuus. 90-luvun kiistakumppani. Koko Suomen yhteinen vittuilun aihe, turkulaisuus. Loistava seura, joka on tehnyt itsestään suuren. Vakaa.

Ässät: Tuanoin niin, Isomäki. Vellu Ketola. Viimeisimmät vuodet jollakin tapaa hukassa ja vailla suurempaa menestystä.

Kärpät: Jokerit 90-luvun puolivälissä. Divarista tähtiin, rahaa ja kiekkohypetystä. Armottomat taistot Kärppä-kaverini kanssa jääkiekosta.
 

scholl

Jäsen
Blues: Matinkylä Garden nousi valitettavasti kaikkien automyyjien unelman vuoksi vähän väärään paikkaan eli Tapiolaan - eläkeläisten luvattuun maahan. Kiva halli, mutta fanit puuttuu. Ei ole cool olla blues-fani. Taksikuskit mainostaa, mutta Salkun kirstuun ei tule rahaa. Långbacka, Ikonen, Merra, Salkku, Chrisu ja ex-iiefkoopelaajat. Tulevaisuuden mestarijengi?

HPK: Hockey Night! Peliasut ja landemeininki kuin suoraan Saukkosen kotoa. Koko suku mukana meiningissä?
Lisäksi neitikiekkoa ja hyvä maalintekotaito, mutta huono veskari. Kyy.

Ilves: Ailahteleva joukkue. Upeita kausia, mutta myös konttaamista. Tamperelainen pikkuveli. Risto Jalo, Hannu Järvenpää, Raipe ja Miksa Mäkelä.

Jokerit: Ilmalasta kajahtaa. Aimo, Äikäs, Kummola, Taito Tuunanen ja Hjallis. Sohlman, Kurri ja nallipyssyketju. Teemu ja Keke, Otto, Ketterer, Wade ja Ströba + Wahlstenit ja Variksen Petri + Arvi Lintu sekä Törmänen ja Sulo. Vantaalaista kiekkoa. Ennen pikkutyttöjen turkoosiunelma. Nykyään liike ja taito, mutta ei tunnetta mukana.

Jyp HT: Tsekit, Seat Ibiza, kirjapaino pelipaidoissa, Lindroos, Risto Kurkinen, Matti Nykänen, Ara ja Siekkinen A-P. Odotuksia parempi yleensä aina.

Kärpät: Poronkuseman päässä jostakin. Kalpa ja Junno, Arbelius, Järvelä, Rexi ja kumppanit. Menestys, tuho, uho ja menestys. Oulun IT-jengi.

Lukko: Pikkuseura Raumalta. Kalle Sahlstedt, Matti Forss, E. Hämäläinen, Pasi Saarela, Jari Torkki ja Seppo Mäkelä. Ydinvoimaa tulossa lisää.

Pelicans: Mikä tää on? Lottopallossa k-reipas, h-reipas ja muut reippaat. Tiimari, Toni Nieminen ja Pasi Nurminen.

Saipa: Neuvostoliitto, Petri Skriko ja Kaarna. Rämmitään, rämmitään, muttei upota.

Tappara: "Tappara on paperia, Kärpät on rautaa" kuului katsomosta joskus 80-l alkupuolella, Rauno Korpi, Janne Ojanen, Juti, kirves, reissumies, kotipizza, Hannu Kamppuri. Paha vastus 80-luvulla. Dominoi aikanaan.

TPS: Hunajata, hunajata hunajata sulle. Turpa turpa turpa turpa kii. 100v kuuluttaja, jolla fullvittupää-ääni. Typhoon, Kipru, Jukka Vilander, Essi Keskinen, Mal Davis, Miksa Mäkelä, paljon nuoria veskareita, Koivu, Nurminen ja Lola Odusoga. Ennen paha vastustaja, nykyään vain vittumaisin joukkue ja kaupunki.

Ässät: Vellu Ketola, Arto Javanainen, Kari Makkonen, Korpisalo. Kylmä halli, seisomakatsomot sekä menestymistä joskus ennen.
 
Tiedote: scholl is back!

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti bozik
HIFK: Veikko Niemikorpi.
Tää oli helmi. Putosin. :)

Ketjua selaillessa tuntuu välillä siltä, että kuulisi kiekkoyön kliseelätinää, mutta onhan se hyvä että liigan demarimeininki ei ole vielä onnistunut tasapäistämään kaikkia joukkueita samaan muottiin. Mielenkiintoista tulee olemaan myös valtaväestön mielikuva mahdollisesta neljännestätoista joukkueesta (KalPa). Kaikki kunnia paikallisuudelle ja aluepolitiikalle, mutta näistä syrjäkylän joukkueista pitäisi kyllä pystyä tekemään edes jotenkin mielenkiintoisia. Nyt minusta vain Ässät pystyy tähän ja sekin osittain vanhentuneilla meriiteillä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Viestin lähetti Krypton
Sattui vaan silmään tälläinen pohjoisen pojan kirjoituksesta. Mahtaako tämäkin mielikuva olla peräisin tuolta yli kymmenen vuoden takaa!:) Raumahan on Poria noin puolet pienempi kaupunki ja usein Poria kutsutaan Satakunnan pääkaupungiksi. Jääkiekossa Lukko ja Ässät ovat kuitenkin painineet viime vuosina aivan eri sarjassa. Ässät on pelannut viimeksi playoffseissa vuonna 1998, Lukko taas on taistellut pudotuspeleissä tämän jälkeenkin (-00, -01, -04). Satakunnan paikallisotteluissa on nähty myös kunnon maalijuhlia..Lukon johdolla. Muistin virkistämiseksi tämän kauden ottelut Lukolle 6-1, 2-1 ja 4-0. Että näin.
Mielipiteistähän täällä puhutaan...

Voi että kun tuo waybackmachine -nettisivu löytäisi Kiekkopesän aikaisia kirjoituksia. Tein sinne kovalla työllä joskus vuosituhannen vaihteessa hyvin empiirisen tutkimuksen näiden kahden rakkaan kilpakumppanin menestyksestä, vertailukohteena sarjasijoitukset, NHL-varaukset, maajoukkuekutsut, playoffsien tulokset, pistepörssit, oikeastaan kaikki mahdollinen saatavilla ollut informaatio. Ja sanotaanko että Ässät oli siinä sen verran ylivoimainen että vielä viisikään kautta ei tee mitään. Jos joku tuon viestin kaivaa esiin niin olisin todella iloinen, jostain syystä se ei ole edes omalla kovalevylläni vaikka yleensä tuollaiset säästänkin. Ja kuten silloinkin totesin (todistin) niin nämä menestyskaudet menivät molemmilla muutaman vuoden sykleissä joten pian alkaakin olemaan Ässien vuoro.

EDIT: Ja Krypton, Poriahan ei suotta kutsuta Satakunnan pääkaupungiksi vaan Pori ON Satakunnan maakunnan pääkaupunki.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti bozik
HIFK: Veikko Niemikorpi.
Perjantain paras :-) Tuon kommentin voisi kuvitella tulevan Wagnerin suusta. On muutenkin jollain viehkolla tavalla IFK-brändin henkinen sarjis. Vai mitä, cobol?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Juu, hieman hankala on suhteellisen pitkään Jatkoaikaa lukeneena erottaa toisistaan mielikuvaa joukkueista ja sen kannattajista. Jotenkin tuntuu, että niistä syntyy yksi iso klimppi. Eli mielipiteitä, mielipiteitä...

Blues
Joukkue, jolla pitäisi olla kaikki eväät taistella mitaleista kaudesta toiseen, mutta ei vain toimi. Rahaa ja kokoa on tarpeeksi. Kuin Titanic, paitsi ei ole vielä uponnut pohjaan. Ei herätä intohimoja, tasaisen harmaa ja pehmeä perhemyönteinen virkamiesimago. Alias: Aulis Gerlander.

HIFK
Karskien ja kovien Marlboro-miesten joukkue. Ei pitkiä kalsareita, mikään ei tunnu miltään. Kiltit pääsee taivaaseen, tuhmat kisut joka paikkaan. Usein lööppeihin. Perinteet, faksi, KOFF, on/off, Pena ja xylitol. Joo, kyllähän HIFK on käsite. Alias: Matti Nykänen.

HPK
Pronssi ei oo häppee. Kriittinen yleisö. Maaleja syntyy molempiin päihin, ja tyylillä. Maalivahtiongelmat. Tsekit, joskuu osuu joskus ei. Taitavia yksilöitä. RY. Mukava halli, nasukatsomo. Ylittää yleensä asiantuntijoiden odotukset. Pieni suuri joukkue. Symppisjoukkue, josta monet pitävät. Alias: Mika Häkkinen.

Ilves
Taitokiekon symboli, nykyisyys hieman muuta. Raipe, Raipe ja Raipe. Perinteitä hallin katossa esiteltäväksi. Syöttö parempi kuin laukaus. Laukaus parempi kuin taklaus. Asiantuntevat ja asialliset fanit. Hieman haalea mielikuva: Ilves on lätkäkenttien herrasmies, joka ei tee maalivahtien eteen maskia, jotta maalivahdillekin jäisi mahdollisuuksia. Alias: Arvi Lind.

Jokerit
Hjallis, Teemu, Meri-Kukka, raha, rags to riches. Media pikkusormen ympärillä. Gloryhunterit. Aiempi imago: sietämätön ökyjoukkue, joka vei kermat päältä. Ostettiin ostamisen ilosta. Nykyisin rauhoittunut, jopa siedettävä. Jokerit on menestyvä duunarijengi, jossa hikikin saa jo haista. Alias: Jorma Ollila.

Kärpät
Lappi. Poro. Junno. Nopea kehitys. Kulta on värimme. Nopea kentällä ja sen ulkopuolella. Rahaa löytyy. Juniorit vs. ulkomaiset ratkaisupelaajat. Joukkueena erinomainen, kannattajilla asenteissa parantamisen varaa. Imago haussa? Alias: Kalle Palander.

Lukko
Ydinvoimaa ykkösketjuun, siivotaan maalinedusta huolella. Pori sytyttää. Talous hoidettu hyvin. Kehityssuunta? Hankkii kovia ulkolaispelaajia. Perinteet kunnossa, mutta jotenkin etäinen. Kuuma yleisö, jos omat tappiolla. Pelityyli vaihdellut vuosien saatossa puolelta toiselle. Alias: Martin Saarikangas

Pelicans
Ilmalaiva Brandenburg. Monet nimet, samat tarinat.. Sympatiapisteitä liigassa eniten, oikeita vähiten. Yrittää, muttei jaksa loppuun saakka. Tuottaa kuitenkin huippujunnuja, jotka puhkeavat kukkaan muualla. Alias: Don Quijote

SaiPa
Siemie. Tammikuun vallankumous. Symppisseura, kusipäisyys näkyy kentällä, ei faneissa. Tekee kovasti töitä, mutta jokin jää puuttumaan. Ulkomaalaishyökkääjät pirun vaarallisia. Nimettömyys vaivaa, ei herätä voimakkaita tunteita, etenkään vastaan. Alias: Aku Ankka

Tappara
Perinteet, paljon faneja ympäri maata. Ojasen Janne. Kiva logo. Pyynikin portaat. Mestaruuskrapula vieläkin päällä. Hiljainen halli kotiotteluissa. Isojen miesten kankea joukkue, joka petraa playoffeihin. Imago 80-lukulainen. Alias: Timo Jutila

TPS
Hunajata, hunajata...ei enää hunajata? Tyhjä Elysee, lentokenttä, Koivut, liikkuvuus. Aiempi maagisuus kateissa, mutta yhä vahva,menestyjä. Juniorimyllynä Suomen kärkeä. Joka tapauksessa liigan klassikkoseuroja. Alias: Jari Litmanen.

Ässät
Hulluus, OPM katsomoihin ja kentälle. Intohimoiset fanit, äänestävät usein jaloillaan. Puheet vs. teot, riittää vs. ei riitä. Ryminää ja räiskettä, neppailijat Raumalle. Wannabe-HIFK.
Alias: Irwin Goodman.
 
Minä oon syöny sen piirakan!

Krypton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti korkki
Voi että kun tuo waybackmachine -nettisivu löytäisi Kiekkopesän aikaisia kirjoituksia. Tein sinne kovalla työllä joskus vuosituhannen vaihteessa hyvin empiirisen tutkimuksen näiden kahden rakkaan kilpakumppanin menestyksestä, vertailukohteena sarjasijoitukset, NHL-varaukset, maajoukkuekutsut, playoffsien tulokset, pistepörssit, oikeastaan kaikki mahdollinen saatavilla ollut informaatio. Ja sanotaanko että Ässät oli siinä sen verran ylivoimainen että vielä viisikään kautta ei tee mitään.


Niinhän se on, että mielipiteitä on niin paljon kuin on ihmisiä. Eikä se ole väärin. Mielikuvat joukkueista muuttuvat toisilla nopeastikin (esim. valmentajan vaihdoksen myötä jonkun mielikuva pitkän historian omaavasta seurasta ja pelityylistä saattaa muuttua täysin). Myönnän, että pidemmälle menneisyyteen ulottuva mielikuva on varmasti oikeampi kuin muutaman viime vuoden otteet.

Hienoa ettei muutaman vuoden rämpiminen muuta mielikuvaa koko seurasta. Eikä omakaan mielikuvani Ässistä ole kovasti vaihtunut. Rakas paikallisvastus Satakunnan pääkaupungista:), vanha perinteikäs seura, 70-luku parasta aikaa, porilainen hulluus, taisteleva, suuria nimiä löytyy (Vellu, Javanainen, Makkonen, Levo, Korpisalo...), Isomäen hornankattila jne. Lukolla myös pitkät perinteet, menestys suurinta ennen sm-liigan aikakautta, suuria pelaajia (Mölli, Peltonen, Vehmanen, Rastio, Forss, Torkki, Eepi...) jne. Kaikkien aikojen tilastot ovat toki niukasti Ässien hyväksi. Lukon suurin menestys on tullut sm-sarjan/mestaruussarjan aikana ja Ässät taas ovat pärjänneet sm-liigassa paremmin.

Mieleni teki kyseenalaistaa tämä Satakunnan kiekkokaupunkien järjestys. Sanotaan, että viime vuodet ovat horjuttaneet mielikuvaa Ässistä ykkösenä ja Lukosta kakkosena.
 
Viimeksi muokattu:

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Blues: Värittömin ja perinteetön joukkue.

HIFK: Eniten kannustajia Suomessa(?) Helsinkin joukkueista se johon on hiukan neutraalimpi suhtautuminen kuin siihen toiseen.

HPK: Maalinsiirto, mailanmittaus, siat

Ilves: Raimo Helminen

Jokerit: Ottaa köyhiltä parhaat pois joka vuosi, helvetin ärsyttävä joukkue jonka häviöstä iloitsen aina.

Jyp: Pieni budjetti mutta käyttää sen viisaasti ja yleensä menestyy.

Kärpät: Joukkue jota Lukko ei voita vieraissa koskaan.

Lukko: Simply the best.

Pelicans: Rahasotkut, Mikko Purontakanen.

SaiPa: Lähellä Venäjää, myy parhaat pelaajansa joka kevät.

Tappara: Vahvempi Tamperelainen joukkue tätä nykyä, Ville Nieminen.

TPS: Joukkue joka on varastanut Lukolta pelaajia liiankin kanssa, menestyy lähes joka vuosi hyvin.

Ässät: Piste-automaatti Lukolle.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti sinikettu
SaiPa: Lähellä Venäjää, myy parhaat pelaajansa joka kevät.
Jälleen kerran tämä vähintäänkin koominen mielikuva. SaiPa vuokrasi kahtena keväänä pelaajia, joista ensimmäisellä kerralla pistettiin pihalle pahiten epäonnistuneitakin. Joka kevät siis? Mutta mielikuvat ovat mielikuvia.
 
Don't cross the streams.

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Viestin lähetti Murmeli
Jälleen kerran tämä vähintäänkin koominen mielikuva. SaiPa vuokrasi kahtena keväänä pelaajia, joista ensimmäisellä kerralla pistettiin pihalle pahiten epäonnistuneitakin. Joka kevät siis? Mutta mielikuvat ovat mielikuvia.
mm. Lukko osti viime kaudella kaksi pelaajaa SaiPa:lta.
Machulda on muutaman kerran lähtenyt ja viime vuonna lähti lopullisesti.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Viestin lähetti sinikettu
SaiPa: Lähellä Venäjää, myy parhaat pelaajansa joka kevät.
Nykyisillä näytöillä tehnee sen tänäkin vuonna ja mikä ettei onhan siellä kuitenkin muutama oikea pelimieskin joukossa.
Ovat meinaan Banham ja Myllys kovaa valuuttaa tamiikuussa.
 
Same shit different day!

Elämä on ihmisen parasta aikaa! by Matti Nykänen

cherry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko tuotteena.
Blues: Ei sytytä, tuote epäkunnossa, hakee paikkaansa, ei perinteitä, ei kulttuuria, taitavia jätkiä, epäonnistumisen kehto

HIFK: Tuote kunnossa ja brandin mukainen, vihastuttanut ja ihastuttanut, Nordis, B2, fiilistä, lööppiherkkää, stadi

HPK: Taitokiekkoa, Rinkelinmäki, sikakatsomo, moni lähtenyt, pärjää vuodesta toiseen

Ilves: Raipe

Jokerit: Hjallis, Keke, Teme, Otto - Jokereiden motto, Mäkinen, "näillä mennään", Sulo, tunnelma jäi Nordikselle, raha, häikäilemätön, junnutoiminta

Jyp: Kahvakiekkoa, sisukas, Siekkinen, Ara, Riihijärvi

Lukko: Mölli, Briza, aliarvostettu

Pelicans: Reipas, talous, itseluottamus

SaiPa: Sputnik, isompien kiusaaja - varsinkin takavuosina

Tappara: Ojanen, Juti, ei iske, Niemisen Ville - ikoni Suomelle

TPS: Vihan tunnetta, nykyään lähellä väritöntä, ei sytytä omiaankaan enää, Saku, Jursinov

Ässät: Vellu Ketola, Tami, Korppi, Levonen, 90-luvun alun Jokeri-pelit, tunne mukana vahvasti
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti sinikettu
mm. Lukko osti viime kaudella kaksi pelaajaa SaiPa:lta.
Machulda on muutaman kerran lähtenyt ja viime vuonna lähti lopullisesti.
Kerropas ne kaikki "muutamat" kerrat. Ketkä muut ovat vuokranneet / ostaneet Machuldan Jokerien ja Kärppien lisäksi?

Enkä ole missään vaiheessa väittänyt kahdesta edellisestä kaudesta mitään vastaista. Kaksi kautta kuitenkaan tuskin tekee asiasta sellaista, että voidaan puhua tyyliin "joka kevät".

Mutta kuten jo mainitsinkin, mielikuvistahan tässä onkin kyse. Tekee toki mieli välillä niitä mielikuvia vähän korjailla, kun faktat katoavat.

Wade: Säälittävän heikko provo.
 
Don't cross the streams.

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Viestin lähetti Murmeli
Kerropas ne kaikki "muutamat" kerrat. Ketkä muut ovat vuokranneet / ostaneet Machuldan Jokerien ja Kärppien lisäksi?

Enkä ole missään vaiheessa väittänyt kahdesta edellisestä kaudesta mitään vastaista. Kaksi kautta kuitenkaan tuskin tekee asiasta sellaista, että voidaan puhua tyyliin "joka kevät".

Mutta kuten jo mainitsinkin, mielikuvistahan tässä onkin kyse. Tekee toki mieli välillä niitä mielikuvia vähän korjailla, kun faktat katoavat.

Wade: Säälittävän heikko provo.
No joo, ei SaiPa myy joka kevät pelaajia. Vain silloin kun se ei menesty. Ja se on mun mielestä väärin joukkueen omia kannattajia kohtaan. Toivottavasti SaiPa:n uusi tj. ei käyttäydy yhtä typerästi kuin Kaarna jos käy niin ettei SaiPa ole play-off taistossa mukana.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti sinikettu
No joo, ei SaiPa myy joka kevät pelaajia. Vain silloin kun se ei menesty. Ja se on mun mielestä väärin joukkueen omia kannattajia kohtaan. Toivottavasti SaiPa:n uusi tj. ei käyttäydy yhtä typerästi kuin Kaarna jos käy niin ettei SaiPa ole play-off taistossa mukana.
Joo, typerästi toimi. Järkevämpää olisi ollut peluutta joukkuetta kauden loppuun asti täysillä pelaajakuluilla reilusti yleisökeskiarvotavoitetta pienemmille katsomoille.
 

-KBR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Liberec White Tigers
Blues: Joka ikinen vuosi paperilla mestari, kaukalossa paperia

Hpk: Pronssia, Sikakatsomo

Ilves: Raipe, 98-finaalit

Jokerit: Hjallis areenan businesskatsojat, isoin budjetti, rakas
paikallisvastustaja, Pave

Jyp: Kahvakiekko, Rummut katsomossa

Lukko: Ei herätä mitään mielikuvia

Kärpät: IT-rahat, talous kunnossa, Halli täynnä.

Pelicans: Aina jumbo, Rahat loppu, muiden jengien hylkäämät
pelaajat

Saipa: Sputnikit, Machulda

Tps: Joka vuosi puolet jengistä häipyy, mutta aina omat junnut paikkaa, Jursi, Saku

Tappara: Life is life nan naa na na na, Juti, Kirvesrinnat

Ässät: Vellu Ketola, Patapaita, Lippukassasotkut
 
"En kommentoi"-J.Karalahti

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Blues: Mitäänsanomaton joukkoe. Tiedetäänköhän Espoossa edes että siellä on lätkäjengi?

HIFK: Upea, kova ja mielenkiintoinen joukkoe. Suomen parhaat fanit heti Kärppäfanien jälkeen.

HPK: Upean törkeä yleisö. :) Yleensä kovia maalaamaan. Pronssi, pronssi, pronssi jne. :(

Ilves: Raipe. Se mukava Tampereen joukkoe.

Jokerit: Hjallis (siis negatiivisessa mielessä). Iljettävä rahajoukkoe, tosin nykyään mukava ja sympaattinen kun häviävät aina pudotuspeleissä! :)

JYP: JYP? Neutraali joukkoe.

Kärpät: Koko pohjosen joukkoe. Suomen paras kiekkokaupunki.

Lukko: Sympaattinen pikkuseura. Toivottavasti pärjää ja näyttää isoille!

Pelicans: Jalkapallokaupunki. Yhhyh...

Tappara: Aina ällöttävä joukkoe. Hirveän rumat paidat!

TPS: Guru-valmentajat. Iljettävän huonot kannattajat. Iljettävät pelaajat. Ei kuitenkaan sytytä.

SaiPa: Sympaattinen pikkuseura. Toivottavasti pärjää ja näyttää vielä jonain päivänä isoille.

Ässät: Porilainen hulluus? Nielikäinen. :) Joukkoe joka aina romahtaa mj-tauon jälkeen. :\
 
LIIGA KUNNOLLA AUKI JA VÄHÄN ÄKKIÄ!

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Blues: Ei perinteitä, kovat vahvistukset.
HIFK: Kova peli, hienot perinteet.
HPK: Sikakatsomo.
Jokerit: Hjallis, raha, valmentaja-ruletti.
JYP: Pieni seura, taistelee hyvin, kiusaa isompiaan.
Kärpät: Pari vuotta sitten vielä sympaattinen joukkue, nyt on kannattajilla noussut menestys päähän.
Lukko: Eepi Hämäläinen, Pasi Saarela, kova kotiyleisö.
Pelicans: Jumbojoukkue.
SaiPa: Idän ihmeet, nyky joukkueesta mieleen tulevat Jamo ja Banham.
Tappara: Rakas vihollinen.
TPS: 'Kulta on värimme' ikuinen menestyjä. Tuottaa kauhiasta kovia pelaajia.
Ässät: Sympaattinen joukkue toivottavasti menestyisivät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy