Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Michel Miklík JYPiin

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Joe Plop, 26.12.2016 klo 10.30.

 1. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Mä väitän että Miklik ratkaisi Jypille tänään välieräpaikan ensimmäisen maalin oivalluksellaan. Äkkiä jatkoa ukolle. Jätetään vaikka joku luokkakokoustaja ottamatta(ei Jakke)
   
 2. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Voi kun jatkais, eihän tähän muuta voi todeta. Ihme, että pystyi vielä töötin jälkeen palaamaan ja isompi, että noin valmiina. Miklik ei ole myöskään mikään pelkkä maaliruisku, vaan näkee kentän hyvin ja pystyy jakamaan oivaltavia syöttöjä ketjukavereilleen. No, ainakin tämän kevään saa moisesta nauttia.
   
 3. Ikijää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Toronto Maple Leafs
  Toivottavasti tulee verorajan jälkeen takaisin ensi kaudella. Suoraan jatkosopimukseen en usko jo ihan niiden verojen takia, ikävä kyllä. Muistaakseni Boycen kanssa toimittiin näin. Huikea maalintekovainu kaverilla. Sitä ei ole koskaan ollut JYPissä liikaa.
   
 4. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Miklik tarjoaa pelille rytmitystä aivan saatanan hyvin. Tehoja söi paljon kerhosarjassa kun yritti tulkita ketjukavereita.
   
 5. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  On se huikea pelimies. 5+2 ja tähän mennessä pudotuspelien pörssikärki. Tänään, game sevenissä teki kaksi isoa maalia. Tehotilastokin lukemassa +3. Sormet ristiin ja peukur pystyyn että tavalla tai toisella nähdään mies myös ensi kaudella JYP-nutussa. Yleisö myös tykkää, kyllä Miklikin nimeä maalin jälkeen huudetaan aina pari desibeliä kovempaa kuin muiden.
   
 6. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Se mikä tänään kiinnitti mun huomion, oli rttä Miklik puolusti myös todella hyvin, eli luisteli kiokonmenetyksen jälkeen hyökkääjän kiinni. On todella iso osa JYPin tämän kevään snaiper osastoa, tästä jätkästä on meille vielä paljon iloa!
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lieneeköhän vain suuntana ehkä KHL takaisin näiden näyttöjen jälkeen. Toki ikääkin alkaa olemaan että ehkä haluaa jossain kohti asettua enemmän paikoilleen, varmaan jonkin verran kerennyt myös rahastaa jo. Verojen takia kyllä isoista rahoista puhutaan jos jatkosopimusta suoraan tehdään, mutta kaikkihan on varmaan mahdollista. Isoin kysymys varmaan on vain että kuinka isoon tarjoukseen on varaa kun tilaa pelaajabudjetista ei välttämättä hirveästi vapaudu ja huhuttu myös paria paluumuuttaajaa. Toki Akatemian mahdollisen alasajon jälkeen saattaa hieman pelaajabudjettiin vapautua lisää tilaa.
   
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miklikin haastatteluista on saanut sellaisen kuvan, että mies todellakin viihtyy Jyväskylässä. Samalta se näyttää myös kentällä.

  Raha ratkaisee, mutta mahdotonta Miklikin jatko ei taatusti ole. Jos artistisopparilla otetaan, niin Miklik saa aivan taatusti pelata kotimaassaan alkusyksyn ajan.
   
 9. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
 10. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Miklik liittyy Slovakian MM-leiritykseen tällä viikolla. Hän sanoo slovakkimediassa, että toivoo jatkavansa Jyväskylässä, mutta ei osaa sanoa, onko JYP:n budjetissa tilaa. Kehuu seuraa ja kertoo viihtyneensä erinomaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2017 klo 21.52
 11. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Voisi voittaa lotossa, niin tekisin budjettiin vähän tilaa.
   
 12. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Artistina vaan kehiin ensi kaudella. Alkukauden vois pelata vaikka Slovakiassa niin saa olla lähellä perhettään.
   
 13. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Samassa jutussa oli mainintaa, että Miklík menee ilmeisesti tänään vielä jonkinlaiseen lääkärin tutkimukseen tms joka ilmeisesti juontaa edelleen juurensa siihen Finleyn taklaukseen. Mistään vakavasta ei tuon jutun mukaan ole kyse, mutta herättää ajatuksen että olikohan myös playoffeissa pientä vaivaa Miklíkillä. Hyvin yleistähän tuo toki muutenkin on että pleijareissa pelaajat pelaa vaikka toinen jalka haudassa.
   
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kun aivotärähdyksestä puhutaan, niin pelaajia ei kyllä kentälle päästetä, ellei kunto tunnu sataprosenttiselta. Jos on raajoissa jotain vammoja, niin niiden kanssa voidaan kyllä väkisin pelata.

  Todennäköisesti kyse on ihan tavallisesta jälkitarkastuksesta, joka kuuluu aina asiaan näissä tapauksissa.
   
 15. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Tai sitten tuo vamman kärsinyt olkapää ei ole liikeratojen osalta täysin parantunut koska rasitetta sille jääkiekkoilija antaa paljon. Se voi olla että se ole riittävästi parantunut jolloin sen pelikuntoa pitää vielä arvioida.
   
 16. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin HPK-sarjassa Miklík näytti kuin olisi pelannut yhtäkkiä eripituisella mailalla kun suti useammin ohi kiekosta kuin sai kunnon osumaa siihen. Olisiko vamma vaivannut ja/tai ollut jokin voimakkaampi tuki tai side käytössä joka hankaloitti ylävartalon liikkumista.

  Pronssipelissä mitalin ratkaissut veto lähtikin jo sitten enemmän Finleyn taklausta edeltäneeseen tyyliin!
   
 17. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Miklik on kyllä siitä poikkeuksellinen maalintekijä, että eihän noita joka oksalla kasva. Pelillisesti tietysti juuri sitä, mitä JYP tarvitsisi tuohon laituriosastoon jotta muhkea sentteriosasto ei menisi puukätisten laitureitten ansiosta hukkaan.

  Toisella puolella painavat sitten raha-asiat eli etenkin verot, jotka nousevat aika reippaasti mikäli Miklikin sopimusta jatketaan. Toinen on sitten edelleen se että jos jengi on täynnä ikämieskerhon rajamailla pyöriviä veteraaneja, kuinka jalka riittää pitkän kauden aikana ja mihin sitten luodaan se jatkuvuus sekä paikat esim. Turkulaiselle ja Topi Nättiselle?

  Artistisopimuksen näen myös siinä mielessä ongelmallisena, että miten se vaikuttaa tiettyjen pelaajien alkukauteen jos tiedossa on että sieltä se slovakki tulee sen paikan viemään, pelasit miten pelasit? Että jos jatketaan, niin jatketaan sitten heti - mikäli budjetti riittää.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ja pyh. Se voi vaikuttaa negatiivisesti tai positiivisesti. Käytännössä tuon voi nähdä myös niin, että Miklik on tavallaan alusta asti joukkueessa, mutta parin kuukauden ajan hänen tilallaan on mahdollisuus yhdellä tai useammalla nuorella pelaajalla näyttää kykyjään. Eli tarjotaan tilaisuutta hopeatarjottimella sellaiselle pelaajalle, joka kykenee sen tilaisuuden hyödyntämään.

  Loukkaantumisia tulee väistämättä eteen kauden aikana ja pelaajien suorittaminen voi olla muutoin alle oman tasonsa, jolloin rotaatiota kokoonpanossa tulee olemaan. Miklikin tulo ei siis tarkoittaisi sitä, että jonkun pelaajan pelipaikka vietäisiin käsistä koko loppukaudeksi, mikäli hän sen paikan ansaitsee.

  Toki minullekin kävisi normaali soppari alusta alkaen, mutta jos rahalliset vaikutukset ovat liian suuria, niin se ei ehkä ole järkevää ja sitä kautta mahdollista. Miklikin kohdalla artistisopparin toteuttaminen tuskin olisi hirvittävän hankalaa, sillä hän löytää taatusti kotimaastaan pelipaikan alkusyksyn ajaksi.
   
 19. Möksy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punainen. Musta. Valkoinen.
  Lainaus:
  Mihinkäs Köpiltä on unohtunut kiekollisesti lupaavien Arttu Likolan, Micke Saaren tai Filip Riskamaisen Joel Sundin läsnäolot joukkueessa. Lisäksi joukkueessa pelaa Henri Kanninen, josta on muovautumassa hyökkäyksen monitoimiosaaja, jota pystytään tarpeentullen peluuttamaan niin laidassa kuin keskellä. Joukkueessa on hyvässä suhteessa kokemusta ja nuoruutta. Nuorille pelaajille pitää antaa näyttömahdollisuuksia ja niitä JYP on nuorilleen tarvinnutkin. Hiljalleen organisaatiossa on löydetty silmä, jolla hiomattomia timantteja pystyy löytämään. Tulevalla kaudella siihen on edeltäviin kausiin verrattuna huomattavasti tukevampi pohja.
   
 20. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Tietysti artistisopimukset tuovat tuon motivaation mahdollisen lopahtamisen jos tietää varmasti että sieltä tulee suuri ja mahtava slovakki joka paikan tulee viemään. Ellei sitten tehdä vain lyhyttä sopimusta jonkun toisen pelaajan kanssa jolle tehdään selväksi että sopimusta ei tulla jatkamaan mutta nyt on perhanan hyvä antaa näyttöjä jollekin toiselle työnantajalle.

  Kolmas vaihtoehto on hankkia jokin toisen maan artistisopparipelaaja mutta nämähän ovat todella harvassa. Jälkimmäisen vaihtoehdon toteutumiseen en usko itsekään mutta häviävän pieni vaihtoehto sekin on.
   
 21. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vastaan tähän hieman vaikka kysymys on osoitettu @Köpi lle. Eiköhän ajatus ole että JYP taistelisi ensi kaudella suomenmestaruudesta. Siihen yhtälöön ei sopine se, että meillä on tällä hetkellä kärkilaitureina: Louhivaara, Tuppurainen, J.Nättinen (sentteri) ja Turkulainen. + paljon muita joista kukaan ei ole takuuvarma maalintekijä tms. Eipä ole nuo 4 ensin mainittuakaan. Likolaa, Saarta tai Sundia tuskin on soviteltu ratkaisijan rooliin, ainakaan vielä ensi kaudelle. Tietysti kauteen voi lähteä jo nykyisellä rosterilla, mutta silloin tavoitteet lienee järkevää asetella uudelleen.
   
 22. Möksy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punainen. Musta. Valkoinen.
  Lainaus:
  Kyllä ihan yleisesti ajatukseni ilmoille päästin, vaikka suoranaisesti sen Köpille osoitin.

  Jos mennään ajassa taaksepäin, niin millaisissa olosuhteissa JYPissä sellaisista pelaajista kuin mm. T. Pihlman, H. Pesonen, M. Nenonen tai M. Hännikäinen ja osittain myös J. Tuppurainen muovautui aikoinaan valioluokan laitureita. Jokainen em. laitureista hioutui loistoonsa kokeneempien laitureiden takana. En näe mitään syytä miksei mainitsemieni pelaajien kohdalla voisi käydä samoin. Toisin sanoen, timantit on nyt kädessä, ne pitäisi vaan hioa.

  Se, että joukkueeseen hankitaan rutinoituneita ja pomminvarmoja pisteidentekijöitä, ei yhtään heikennä tätä asetelmaa. Näen pelkästään joukkueen vahvuutena Immosen paluun sekä mahdollisen Miklikin jatkon.

  Edit. Mielestäni ainoa asia, mitä kehittäisin on yhtenäinen pelitapa runkosarjan ottelusta nro. 1 lähtien. Tänä keväänä finaalipaikka ratkesi hyvin pitkälti siihen, että oman pelin kanssa sekoiltiin lähes ensimmäinen puolikas runkosarjasta. Tämän talven ja kevään pelikirja käyttöön runkosarjan 17 - 18 alusta, niin JYP on kevään 2018 finaaleissa. Mutta joo, tämä taitaakin olla jo toisen keskustelun aiheita...
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2017 klo 12.06
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  En ole varmasti yksin sen ajatuksen kanssa, että yhden kokeneen maalintekijän tuo joukkue tarvitsee ja Miklik on osoittanut olevansa juuri sellainen. Miklikistä tiedettäisiin mitä saadaan ja mies itse on jo tykästynyt JYPin riveissä pelaamiseen.

  Mielestäni tässä on niin paljon hyvää, että Miklik täytyy jollain keinolla saada ensi kaudeksikin joukkueeseen. Uskon myös, että näin tulee käymään.
   
 24. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Aika olennainen asia minusta on se, että varauksin yhtä lukuunottamatta(Hännikäinen) nuo kaikki mainitsemasi pelurit ovat hiotuneet timanteiksi muiden valmentajien alaisuudessa kuin Marko Virtasen.
  Veltsun aikana nuorten pelaajien kasvaminen vastuullisiin rooleihin on ollut hyvin vähäistä. Vai voiko joku sanoa että Mikko Salmio, Markus Poukkula, Matias Myttynen tai Topi Nättinen olisivat selkeästi kehittyneet Veltsun valmennuksessa?

  Lainaus:
  Ei mihinkään. En vaan näe Likolassa tai Saaressa mitään ratkaisija-aineksia ainakaan ensi kaudelle. Likolan A-junnupisteet ovat muuten aika hyvin verrattavissa juuri edellisessä viestissä mainittuun Poukkulaan.
   
 25. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Tavallaan kyllä kehittyivät mutta tavallaan taas jäivät junnaamaan paikoilleen. En kyllä nähnyt Topi Nättisen erityisesti kehittyvän tällä kaudella Dufvan valmennuksessakaan, vaan aika samaan pistetahtiin veteli kuin Virtasen valmennuksessa. Ehkä hieman jopa huonommassa. Tosin eri roolissa ja nelosketjussa. Mutta tietysti tarkoituskin oli saada vain peliaikaa ja kokemusta lisää ennen paluuta JYPiin.

  Laaja (liian) materiaali on myös syynä siihen, että kehittyvät nuoret pelaajat eivät ole saaneet peliaikaa niin paljon kuin tarvitsisivat kehittyäkseen. JYPin ongelma on myös ollut tietynlainen kärsimättömyys varsinkin omien kasvattien kanssa. Heti yhden huonon kauden jälkeen ollaan oltu valmiita luopumaan pelaajasta toiseen seuraan. Sitten läpimurto onkin tapahtunut heti uudessa seurassa. Tästä on useita esimerkkejä. Ensi kaudella nähdään todennäköisesti taas yksi, Juuso Pullin osalta.