Metallica-keskustelu

  • 704 863
  • 3 722
Joo. Kokonaisuutena parempi levy mitä odotin. Spit out the bone ja Halo on fire ovat kyllä kovimmat. Pidän myös Atlas, Rise! ja Now that we're dead ralleista kovasti. Yhtään sellaista todella huonoa biisiä ei ole vielä vastaan tullut, mutta ehkäpä ManUnKind edustaa levyn heikointa antia. Positiivinen yllätys tämä on ja suattaapi viihtyä soittimessa jonkin aikaakin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
On tätä nyt jo sen verran paljon kuunnellut että uskaltaa pari asiaa levystä sanoa. Halo on Fire = 2000-luvun parasta Metallicaa. Pidän ihan pirusti tuosta biisin jälkimmäisestä puoliskosta. Muuten levy on kyllä valitettavasti kovin tylsä ja ei oikein jää mikään mieleen, eli ihan sama tauti vaivaa kuin jo monta levyä ennen tätäkin. Atlas, Rise! on kanssa ihan kiva ralli, mutta eiköhän tämä noin muuten tule ihan kohtuullisen kerroksen pölyä keräämään päälleen hyllyssä ennen kuin seuraavan kerran sen sieltä otan esiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lars Ulrichilla on tänään muuten synttärit, täyttää 53 vuotta. Eli kun nyt kuitenkin Jatkoaikaa luet, niin tillykke med fødselsdagen vaan Lars! En kyl tiiä menikö oikein, Google-kääntäjää käytin...

Mut ei mitään, Larssi se vaan porskuttaa menemään. Hieno mies.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Lars Ulrichilla on tänään muuten synttärit, täyttää 53 vuotta. Eli kun nyt kuitenkin Jatkoaikaa luet, niin tillykke med fødselsdagen vaan Lars! En kyl tiiä menikö oikein, Google-kääntäjää käytin...

Mut ei mitään, Larssi se vaan porskuttaa menemään. Hieno mies.

Onnea täältäkin Larsille. HC-fanit ja ns. "fanit " haukkuu ja lyttää jokaisen levyn jälkeen ( ja yleensä jo ennen levyä ), mutta Lars ja kumppanit vain porskuttaa. Mahtanee v**uttaa..
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tein Hardwiredin 3 levyn paketista tiivistetyn version autosoittoon:

Atlas, Rise!
Moth into Flame
Dream No More
Remember Tomorrow
Lords of Summer
Halo on Fire
Spit Out the Bone

Toimii huomattavasti paremmin kuin koko levyn läpi kuuntelu.
 
Itellä taas ekassa levyssä toi Dream No More on ainoa mikä ei millään lähde. Muista viidestä biisistä pidän kyllä. Tokassa levyssä taas ainoastaan Spit Out The Bone on sellainen mitä tulee kunneltua. Eli 6/12 biiseistä on omaan mieleeni. Kokonaisuutena silti parempi kuin Death Magnetic.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime päivien Aasian keikoilla on Hardwiredin ensimmäiseltä levyltä soitettu kappaleet 1-4 sekä viimeinen. Myös kakkoslevyn eka on nyt otettu mukaan joten ihan mukava osuus on uutta materiaalia tuleville Kööpenhaminan keikoille mahdollisesti tulossa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Song Exploder on podcast, jossa muusikot käyvät läpi yhden biisin syntyhistoriaa, sävellyksestä ja sanoituksesta äänitykseen, ja pari viikkoa sitten vieraana olivat Hetfield ja Ulrich juttelemassa Moth into Flamesta. Suora linkki Metallica-jaksoon tässä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heitetään tänne muutama sana eilisillan keikasta Kööpenhaminassa. Bändi ei ollut parhaassa vireessään kun pari jäsenistä olivat sairastuneet. Erityisesti Jamesin ääniongelma oli kipeän kurkun takia paha, toinen potilas taisi olla Kirk. Muutaman biisin jälkeen Kirkin jäätyä lavalle sooloilemaan, näin kuinka Jamesille juoksutettiin jotain kurkunkurlausnestettä ja mies sitä huolella näytti käyttävänkin.

Jonkin ajan päästä Lars ja James pitivät palaverin lavalla, jonka jälkeen James marssi mikrofonille kertomaan että tästä ei tule nyt mitään, että pistetään pillit pussiin ja tehdään keikka syksymmällä uudestaan. Yleisö kuitenkin vaati laulajaa jatkamaan, joten James kiitti luottamuksesta ja bändi jatkoi soittamista.

Toki Hetfieldin laulu oli välillä pahaa kuunneltavaa,mutta muuten meininki oli kokemisen arvoista. Uudet biisit sopivat settiin erinomaisesti ja toki ne kuluneimmatkin klassikot on aina yhtä mahtavaa kuulla livenä.

Kööpenhaminan uusi areena oli oikein toimiva ja helposti saavutettavissa (vuoden päästä siellä kaiketi pelataan lätkän mm-kisoja).

Kaikenkaikkiaan taas yksi reissun arvoinen keikka, Metallica on paskimmillaankin parasta.

Settilistan löytää vaikka täältä: 2017-02-03 Copenhagen, Denmark - Metallica
 

Lavis

Jäsen
Hienoa, että jäsen heavy eilen koki ja näki Metallican keikan. Vaikkakaan bändi ei sattuneista syistä ollut täydessä iskussa. Itse eilistä keikkaa jännitin Kööpenhaminassa aluksi sen takia, että mitä biisejä he soittavat. Twitteristä kuitenkin varhain keikan alettua löysin videon, jossa Hetfield puhui mikkiin yleisölle ja oli perua keikan. Tänään päivitellyt Twitteriä tiuhaan tahtiin, odototellut uutisia mahdollisesta huomisesta keikasta. No nyt on tullut uutisia: keikkaa ei huomenna ole ja keikka on siirretty 2. syyskuuta pidettäväksi.

Olen siis tullut Kööpenhaminaan vain ja ainoastaan katsomaan keikkaa. Tulin toki jo torstaina tyttöystäväni kanssa. Vähän täytyy kaupunkiin tutustua jne. Mutta nyt on kyllä todella outo olo. Kai se on syyskuussa pakko tulla uudestaan tai onhan se, ei voi olla tulematta. Sillon on pakko olla jotain spesiaalia keikalla. Eikä vain näitä "pakollisia" nothinelsematterssadbuttrueunforgiven rallatuksia. Syyskuuta odotellessa ja toivottavasti muut keikat ovat ajallaan!

Saattaa olla sekavaa tekstiä.

Edit. En siis ollut eilisellä keikalla, vaan huomikseksi on ainoastaan lippu. Jos nyt jäi jotenkin epäselväksi tekstistäni.

Niin, ja neljä kertaa olen aiemmin bändin nähnyt Suomessa ja piti olla viides keikka ja ulkomailla. No syyskuussa on!
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen siis tullut Kööpenhaminaan vain ja ainoastaan katsomaan keikkaa.
Just huomasin Metallican viestin aiheesta, harmin paikka sulle. Näin tosi lievästi ilmaistuna.. Tiedän tunteen kuitenkin...

Kyllähän nuo lupailivat jotain spesiaalia syksyn keikalle, toivottavasti on jotain toisen reissun arvoista.. Itse jään odottelemaan että ilmoittavat tuohon syksyn keikan yhteyteen kokonaisen Euroopan halliikiertueen ja saapuvat myös Stadiin silloin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hartwall-arena ke 9.5.2018 ja pe 11.5.2018.
Lähde: Live Nation FB.

Metallica vetää ensi vuoden toukokuussa kaksi keikkaa Hartwall Arenalla!

Yhtyeen "World Wired Tour" -Eurooopan kiertueen päätöstä juhlitaan Helsingissä:
Ke 9.5.2018 (helatorstaita edeltävänä keskiviikko)
Pe 11.5.2018

Kaksi keikkaa, 360 ° - tästä tulee kova!

Liput tulevat myyntiin pe 24.3. klo 9
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eiköhän se ole piletti lunastettava jälleen, kun tämä orkka astelee estradille näillä nurkilla. Päivämäärätkin ovat sellaiset, että kansa on varmasti juhlatuulella. ' Tallica gives you heavy!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kai se pitää mennä. En ole nähnyt Metallicaa kohta 20 vuoteen. Tosin en usko, että se on siitä ainakaan parantunut.
 

Outsider

Jäsen
Pitäisiköhän mennä oikein molemmille keikoille, kun settilistassa on kuitenkin yleensä pientä vaihtelua, toisin kuin monilla muilla megabändeillä. Toiselle nyt ainakin varmasti, jos vaan saa hankittua lipun.

Onkohan ylimpien rivien akustiikka mistään kotoisin, kun liput on näköjään hinnoiteltu selvästi muita alemmas?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosi siistiä että on hallikeikkoja eikä mitään Hämeenlinnan pellolle kyhätty "megatapahtuma'. Toki lippujen saanti on hieman haasteellista, mutta eiköhän sinne kenttäliput clubin kautta saa.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saa taas, kuten vanhoina hyvinä aikoina, päivystää netin ääressä ja alkaa klo 8.55 takoa F5ttä vimmalla, tai sitten ottaa aamupäivän vapaata ja jonottaa hyvissä ajoin lipunmyyntipisteellä. Hienoa nähdä (olettaen että lipun ehtii saada) Metallica ensimmäistä kertaa jäähallissa. Tähän mennessä olen nähnyt bändin Tallinnassa ja Sonispheressä Porissa ja Helsingissä (jälkimmäiset olivat muuten järjestelyiltään kaksi ylivoimaisesti paskinta keikkaa joissa olen koskaan ollut), joten onhan tuo jäähallikeikka vähän erilaista, puolensa kummassakin.

Tänään ilmoitettiin keikasta, ja jo nyt esim. FBssä on n. 2500 ilmoittanut osallistuvansa tai olevansa kiinnostuneita, tähän peilaten veikkaan että lipunmyyntipäivän lounastauon jälkeen ei tarvitse enää lipuista haaveilla, jollei sitten halua alistua trokarin nyljettäväksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tämä keikka jäänee väliin ihan siksi, että ei kiinnosta. Metallica on nähty jo kolmesti joten ei kiinnosta maksaa 60 euroa siitä että Metallica soittaa Enter Sandmanin ja Nothing Else Mattersin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jo nyt on vi¤#u että jo reilusti yli vuosi ennakkoon tarvii ostella keikoille lippuja. Miksi tämä tällaiseksi on mennyt?
Noh, nimim. Heavyn kanssa samoilla linjoilla, että mukavaa että tulee halliin eikä mihinkään pelloille tai rannoille. Kai sitä jompaankumpaan olisi lippu ostettava, viimeksi Metallican näinkin juuri kyseisessä hallissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämä keikka jäänee väliin ihan siksi, että ei kiinnosta. Metallica on nähty jo kolmesti joten ei kiinnosta maksaa 60 euroa siitä että Metallica soittaa Enter Sandmanin ja Nothing Else Mattersin.
Itselläkin osittain tämä, mutta suurin syy se että sinne on vielä yli vuosi aikaa ja en todellakaan ala ostamaan lippua tuonne näin paljoa etukäteen. Tokihan sen varmasti saisi myytyä lähempänä ajankohtaa jos tarve on, mutta siltikin. Katsellaan jos tulee joskus lähempänä keikkaa (puoli vuotta-muutama kuukausi) lippuja uudelleen myyntiin, koska veikkaan että niitä vielä tulee kun sinne on tosiaan niin helvetin pitkä aika.

Mielelläänhän bändin näkisi vielä joskus uudestaan, kolme kertaa tosiaan nähty itsekin ja kova bändihän se on, ei siinä mitään. Itse onnistunut vielä pääsemään sopivasti erilaisille keikoille aina, eli Hartwallilla 2009 oli Death Magneticin maailmankiertue, Kalasatamassa 2012 Black Albumin juhlakeiikka ja 2014 oli se Metallica by Request. Olisihan tästäkin varmasti saanut omanlaisensa kokemuksen kun uuden levyn ympärille tämä kiertue tulee rakentumaan.

Hartwall Areenalla olisin kyllä mielellään bändin nähnyt vielä uudestaankin, koska pidän sitä erittäin mukavana keikkapaikkana. Sopivan iso jonne mahtuu keikoille kuitenkin iso määrä porukkaa (joku 13-15k) joka luo hyvää fiilistä, mutta silti sopivan intensiivinen tunnelma sisätiloissa. Tuo näkemäni 2009 keikka Jaffalla on varmasti paras näistä kolmesta jossa olen itse ollut.

P.S Lipun hinta 60 euroa on varmaan alakanttiin, kahdella edellisellä keikalla hinta on ollut lähempänä satasta ja 2009 taisi olla myös jonkun 80 euroa. En usko että kamalasti tuon alle tulee menemään nytkään.

Kai se pitää mennä. En ole nähnyt Metallicaa kohta 20 vuoteen. Tosin en usko, että se on siitä ainakaan parantunut.
20 vuotta sitten elettiin niitä musiikillisesti -krhm- erikoisempia (voisin sanoa että paskimpia mutta makuasia) aikoja, joten bändihän on nykyään parempi kuin silloin, eikä Hetfieldkään ole koko aikaa niin kännissä kuin aikanaan. Miehen lauluääni ei ehkä ihan ole samalla tasolla kuin 20 vuottta sitten, mutta eipä bändin kokonaisvireessä ole nykypäivänäkään valittamista.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
P.S Lipun hinta 60 euroa on varmaan alakanttiin, kahdella edellisellä keikalla hinta on ollut lähempänä satasta ja 2009 taisi olla myös jonkun 80 euroa. En usko että kamalasti tuon alle tulee menemään nytkään.

Onhan nuo jo ilmoitettu, tosiaan halvimmat piletit karvan alle 60 euroa. Permannolle varmaan saa sitten pulittaa sen 90 euroa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Huvittavia nuo Iltasanomien ylilyöntiotsikot.

Metallica saapuu Suomeen – luvassa kaksi jättikonserttia

Todellisia jättikonsertteja, eli kaksi perusjäähallikeikkaa.

Stadion-tason keikat eli vähintään Ratinalla tai esimerkiksi Hämeenlinnassa olisivat olleet jättikonsertteja, joku isompi festarikin kuten Ruisrock olisi voinut olla jättikonsertti. Jäähallin peruskeikka ei ole Metallican tasoiselle bändille jättikonsertti.

Kiva kun silti tulevat. En jaksa kumminkaan tuonne lähteä, Helsinki on niin etäällä ja liput liian kalliita. Olisivat tulleet Turkuhalliin jättikonserttiin, niin olisin voinut harkita. Kelpo keikan nuo vetivät kun viimeksi bändin näin 2012 Kalasatamassa, vaikka tuon paikan järjestelyt olivat aika lailla perseestä ja keikkakin myöhästyi tolkuttomasti. No, ehkä sittenkin näitä jäähallikonsertteja kuin mitään Kalasatamia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onhan nuo jo ilmoitettu, tosiaan halvimmat piletit karvan alle 60 euroa. Permannolle varmaan saa sitten pulittaa sen 90 euroa.
Okei, seison siis korjattuna tässä vaiheessa. En sen enempää tarkistellut että millasia lipputyyppejä on myynnissä. :)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kelpo keikan nuo vetivät kun viimeksi bändin näin 2012 Kalasatamassa, vaikka tuon paikan järjestelyt olivat aika lailla perseestä ja keikkakin myöhästyi tolkuttomasti.
Olet tuosta myöhästelystä kirjoitellut tänne aiemminkinn, mutta ei se keikka mitenkään erityisen "tolkuttomasti" myöhästynyt, vaan 20 minuuttia. Vanhan puhelimen kätköistä löytyy valokuvia kyseiseltä keikalta ja olen kuvannut videolle myös intropätkän ja sen kuvaaminen alkoi klo 21.20, ilmoitettu alkamisaika oli klo 21. Onhan se myöhässä joo, mutta aika normaali tämän luokan bändeille. Toki olisihan se suotavaa aloittaa ajallaan ei siinä mitään, mutta aika kaukana ollaan mistään Axl Rose -tason myöhästelystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös