Metallica-keskustelu

  • 713 045
  • 3 757

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa koko 15.6.2009 setti(valkoisella, jottei mene herneet nokkaan:)

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Leper Messiah
Holier Than Thou
Broken, Beat And Scarred
My Apocalypse
Sad But True
Welcome Home (Sanitarium)
The Judas Kiss
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Dyers Eve
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
The Wait
Hit The Lights
Seek and Destroy
 

Miguel

Jäsen
Huh, eipä olisikaan ollut paljon vaaraa vaikka olisi eilisen setin etukäteen katsonutkin. Niin uskomaton oli tuon kattauksen muutos kahden illan välillä. Paperilla katsottuna tämä sopi meikäläisen makuun jopa paremmin.

Ensin kevyet miinukset:

- Rajansa bassosoundillakin. Monissa raskaammissa kappaleissa oli kuin olisi ollut ydinsota päällä, ja siellä keskellä Kirkin kitaranvingutus kuulosti linnunlaululta ja Jamesin lauluääni kaikui jostain luolan syvyyksistä.
- Onneton laulatusyritys Sad But Truen alkajaisiksi. Hyvä yrittää saada yleisö mukaan, kun tahti on jotain ihan omiaan verrattuna levyversioon. Muutenkin pikkuisen puuroinen sovitus.
- Itsetarkoituksellinen pitkittäminen. Pikkuisen turhaa venytystä loppupäässä, ei se keikka nimittäin siitä parane, vaikka viimeisiä hetkiä vähän vetäisi naatiskellen. Tai voi parantua, mutta silloin pitää olla homma hanskassa ja tehdä pitkitys hillitysti.
- Paikka yläkatsomossa. Energinen osallistuminen on minulle aina puoli nautintoa, mutta keskellä istumakatsomoa on kiusallisempaa elehtiä. Jos keikka oli nytkin loistava, miltä se olisi tuntunut alhaalla kentällä? Kenties soundikin olisi ollut parempi kuin katonrajassa.

Sitten vähän paksumpia plussia:

++++ Tajuttoman hyvin rakennettu setti! Hyvä kuin olisi itse fantasiamanageroinnilla saanut parempaa aikaan. Keikan lopussa ehdin jo unohtaa, että itsestäänselvältä valinnalta tuntunut All Nightmare Long jäi puuttumaan. Hyvä biisihän se, mutta paremmat ajoivat edelle. Leper Messiahin jysähtäminen heti aloitusduon perään pumppasi melkoiset määrät adrenaliinia heti alkuunsa.
+ Onnistunut sovitus Nothing Else Mattersista. Hieno kappale olisi voinut tuntua kokonaisuudessa vähän aneemiselta, jos se olisi läpilaulettu samalla tavalla kuin levyllä, mutta nyt oli pientä piristävää vivahdetta. Muuten sovituksissa oli aika vähän ylimääräistä kikkailua ja ihan hyvä niin.
+ Yleisöystävällinen bändi. Jaymz on jo aika kiltti ja keski-ikäinen spiikeissään, mutta ehkä juuri siksi tuntuu uskottavalta, kun ei yritä heittäytyä tekorankaksi.

Hieno kokemus.
 

Miguel

Jäsen
Ylle postattuun settiin muuten sen verran lisäystä, että encoreiden aluksi soittivat pari minuuttia Suicide & Redemptionia. Onneksi eivät kokonaan, kun muutenkin meinasi mennä pitkittämiseksi. Mutta muutenhan Death Magneticin kappaleet upposivat kuin häkä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Mä ylltätyin miten hyvin The Day That Never Comes toimi livenä. Se kun ekana kuuntelukertana oli vähän ristiriitainen, kun särki ihan helvetisti, mutta tosiaan livenä toimi.

Jätkät soitti paremmin mitä 2004 stadionilla, paljon paremmin. Todella ehjä kokonaisuus koko setti. Piippuhyllyllä bassot kumisi, mut minkäs sille voi. Laser-show oli hieno! Pyrot oli vähän yksipuoliset Onen alussa mutta eipä sisätiloissa voi isoja paukkuja räjäytelläkään. Enter Sandmankin on hivenen kulunut biisi mutta aina livenä sytyttää ja toimii. Holier than Thou yllätti täysin.

Oishan sitä halunut Rideltä kuulla biisejä, Justicelta pari muuta lisää ja Puppetsilta Disposable Heroes mutta tällä kertaa tälläinen setti ja ihan tyytyväinen voi olla :-)
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Metallica, maailman paras bändi!

Voi kiesus sentään mikä keikka! Ei pysty sanoin kuvailemaan kuinka kova eilinen oli. Itsellä tuli korkattua Metallican "hallineitsyys", ulkona tullu nähtyä viisi kuusi kertaa. Nyt harmittaa, ettei pysty ostaa lippuja Poriin. On se niin kova.

Poimintoina eilen pankin räjäytyksestä: Sanitarium, täysin puskista ja ilman mitään ennakko-odotuksia. Leper Messiah, toimii! Ja totaali dynamiitti, ensimmäistä kertyaa kuulin livenä, Dyers Eve perkele! Sitten päälle vielä Hit the Lights! Aijaijai kun oli kova setti. Metallica tosin voi soittaa minkälaisen settilistan tahansa, niin se on pirun kova.

Ainoa miinus mikä täytyy järjestäjille mainita, Lamb of Godin soundit oli totaali perseestä, täyttä muhjua. On nimittäin helvetin kova bändi! Oli pelko, että yläritsille kuninkaat olisivat kuulostaneet myös muhjulta, mutta ei onneksi!

Leper Messiah, Dyers Eve, Welcome Home (Sanitarium), Hit The Lights. Tulin. Huhhuh, loistava keikka.

HEH! Samat mehut!

Kyllä täytyy lisätä listaan vielä Blackiltä Holier than thou! Aivan timantti!
 
Viimeksi muokattu:

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Sunnuntain settilistan nähtyäni ei hirveästi haitannut ettei tullut lähdettyä katsomaan mutta tää eilinen settilista.. Perkele..
Tietysti voi lohduttautua sillä, että Sonispheressäkin olisi mahdollisuus kuulla esim. Leper Messiah tai Dyers Eve, kun ne näköjään jossain setissä vilahtelee.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
LiveMetallica.comiin on näköjään tullut jo kummatkin Helsingin keikat myyntiin .mp3 ($9,95)/.flac ($12,95) -muotoisina. Itse laitoin juuri eilisen keikan lataukseen. Pakkohan se on päästä fiilistelemään vähän lisää. Toissakesän Stadikan keikan julkaisussa kesti useampi päivä, mutta tällä kertaa sai yllättättyä positiivisesti. Ihan loistava palvelu kyllä tämä LiveMetallica!

Itsekin yllätyin. Ja kiva olisi ollut saada noi tänään matkamusaksi bussiin mutta ei mun luottokortti kelvannut, heh. Kerro toki sitten kuuluuko yleisö hyvin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Pyrot oli vähän yksipuoliset Onen alussa mutta eipä sisätiloissa voi isoja paukkuja räjäytelläkään.

Voi kuule voi. Ainakin LOAD tourilla vanhassa jäähallissa oli Onen alussa sellainen tykistökeskitys päällä ettei tosikaan. Tämä, että tällä rundilla käytetään noita "liekinheittimiä" taisi olla ihan tietoinen valinta. Toimi kyllä. Itsellä olisi ainakin pieni pelko persiissä jos joutuis veivaamaan grillin päällä. :D Kova jätkä James, kerran jo kärähtänyt ja ei kun lisää liekkejä vaan kehiin.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipahan mahtava keikka. Tuli nyt ensimmäistä kertaa nähtyä Metallica, vois sanoa että vihdoin ja viimein vaikka bändiä jo tullut pitkään kuunneltua.
Uudet biisit toimi livenä tosi hyvin, mutta tietysti muutama yllättävämpi veto vanhemmilta levyitä oli melekeen illan parasta antia. Lämppäreistä lamb of god vaikutti hyvältä ja täytyykin tutustua bändiin tarkemmin. Mahtava fiilis vieläkin ja ääni mennyt niinkuin pitääkin hehe.Oli itelle oikea veto aloittaa lomat eilisestä päivästä.
 

Carcillo13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Joo oli kyllä mahtava keikka. Hyvin jätkät jaksaa vielä. Niin kuin tässä ketjussa on jo hehkutettu olipa loistava settilista ja kaiken kruunasi encorena kuultu Hit the Lights. Alun laser-show oli todella hienon näköinen. James vaati kolmea asiaa kotiinpäin lähdettäessä ja kyllä kaikki toteutuivat: korvat soivat, ääni oli pois ja hymy naamalla. Lamb of God onnistui kyllä lämppäämisessä todella hyvin. Olipahan jätkät opetelleet tärkeimmät suomalaiset sanatkin: Suomi, kiitos, vittu, perkele ja vittuperkeleellä sitten yleisöä lämmiteltiin.

Hieno kokemus!
 

jäinenjänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton & Espoo
Olipas moinen keikka. Nyt on Metallicakin koettu ensimmäisen kerran. Hienot laserit ja valoshow muutenkin. Yllätävän hyvin toimi tuo lava keskellä kenttää, ainakin omasta mielestäni, tosin olin piippuhyllyllä, joten en tiedä kentällä olleista.

Vähän liikaa Death Magnetic piisejä mun makuun, vaikka hyivä ovatkin ja hyvin vetivätkin. Ride The Lightning -levyn kipaleita olisi ollut mukava kuulla, jolloin keikka olisi hiponut täydellistä. Pitänee odottaa tulevaisuuten, että niitä kuulee livenä, Sonisphereen en ainakaan näillä näkymin ole menossa.

Leper Messiah vähän yllätti ja oli hienoa kuultavaa. Dyers Eve heti MOPin perään oli vaikuttavaa. En tiedä kiinnitikö muut huomiota mutta sytkärit pimeässä hallissa Ecstasy Of Goldin aikana oli helevetin makeen näkönen.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
mp3 ($9,95)/.flac ($12,95) -muotoisina.

Kertokaas joku lyhyesti mitä eroa noilla on? Eikä tartte sataa vastausta, kun menee ohi otsikon.

Kyllä karvat nousee edelleen pystyyn, kun katsoo settilistaa. JAU!
 
Viimeksi muokattu:

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Loistavan keikan Metallica pisti eilen. Death Magnetic-rallatukset toimi mielestäni paljon paljon paremmin kuin levyllä. Maailmanluokan bändi - maailman luokan show (parit pommit olisi tietysti Onen alussa saanut tosin vielä pikkuplussat). Lämppäritkin toimivat ihan ok, vaikkei aiempaa tiedostettua kuuntelua oikein kummastakaan aiemmin ollut.

Nyt olen vain kahden vaiheilla; ladatakko keikkataltiointi ja fiilistellä keikkaa uudestaan vai tyytyä siihen hyvään oloon mikä keikasta jäi. Yleensä nämä taltioinnit ei välitä nimeksikään sitä fiilistä mitä itse keikalla on kokenut.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaas joku lyhyesti mitä eroa noilla on? Eikä tartte sataa vastausta, kun menee ohi otsikon.
MP3-tiedostot ovat pakattuja tiedostoja ja FLAC-tiedostot pakkaamattomia, eli ns. lossless tiedostoja. Peruskuuntelija ei todennäköisesti kuule näiden kahden välillä juurikaan eroa. Itse latasin keikan MP3-muodossa.

Tästä YouTube-playlististä löytyy muuten käytännössä koko eilinen keikka yhden ihmisen kuvaamana ihan ok kuvan- ja äänenlaadulla: http://www.youtube.com/view_play_list?p=E23C00905BB49BB4
 

Kaivanto

Jäsen
MP3-tiedostot ovat pakattuja tiedostoja ja FLAC-tiedostot pakkaamattomia, eli ns. lossless tiedostoja. Peruskuuntelija ei todennäköisesti kuule näiden kahden välillä juurikaan eroa.

Jos pilkkua nussitaan niin kyllä flac-tiedostotkin ovat pakattuja. Waviin verrattuna tiedostokoko pienenee melkein puoleen. Flacit ovat häviöttömästi pakattuja erotukseksi mp3:sta ja vastaavista formaateista, joissa pakkaus hävittää peruuttamattomasti osan informaatiosta.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Loistavan keikan Metallica pisti eilen. Death Magnetic-rallatukset toimi mielestäni paljon paljon paremmin kuin levyllä. Maailmanluokan bändi - maailman luokan show (parit pommit olisi tietysti Onen alussa saanut tosin vielä pikkuplussat).

Kyllä, keikka oli loistava ja täyttä vastinetta koko rahalle. Areena tarjoaa mainiot tilat noinkin kovalle maailmanluokan bändille toteuttaa koko shownsa alusta loppuun saakka hienosti eiliseen malliin.

Ainakin yksi tuttu oli päässyt jopa kentälle saakka. Vaan kyllä katsomossakin viihtyi mainiosti minä ja moni muu, vaikka ei oltukaan kokonaan mustaan pukeuduttu.
 

ihmelaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voi kuule voi. Ainakin LOAD tourilla vanhassa jäähallissa oli Onen alussa sellainen tykistökeskitys päällä ettei tosikaan.
Eikä pelkästään "One", vaan ko. kiertueen loppuspektaakkelissa sitä tulta ja tulikiveä ilmassa olikin - kaatuvia valopylväitä, palavia miehiä, pauketta ja jytinää...

Koko komeuden voipi tsekata näin jälkikäteen Cunning Stunts - DVD:ltä.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
LiveMetallica.comiin on näköjään tullut jo kummatkin Helsingin keikat myyntiin .mp3 ($9,95)/.flac ($12,95) -muotoisina. Itse laitoin juuri eilisen keikan lataukseen. Pakkohan se on päästä fiilistelemään vähän lisää. Toissakesän Stadikan keikan julkaisussa kesti useampi päivä, mutta tällä kertaa sai yllättättyä positiivisesti. Ihan loistava palvelu kyllä tämä LiveMetallica!

June 14, 2009 Hartwall Arena, Helsinki, FIN
June 15, 2009 Hartwall Arena, Helsinki, FIN

Tuli käytyä eilen keikalla. En ihan kauheasti lämmennyt tuolle järkyttävälle puurolle. Tai ainakin siltä se kuulosti alakatsomon alaosaan. Meininki oli ihan ok, mutta olishan se ollu siisti vähän jotain soitantaa ja lauluakin kuulla.


Yritin käydä ostamassa tuon mp3-muotoisen paketin, mutta eipä tuntunut toimivan. Kortilta taisi rahat kyllä kelvata. "Server Error in '/' Application.
Runtime Error " ja mukava defaulttivirheilmoitus lävähti ruudulle paypalmaksun jälkeen palatessa livemetallican sivulle.


EDIT: voi pippeli sentään noita metallisivuja. Kävin sitten näpyttelemässä palautteen sivulla http://www.livemetallica.com/support.aspx
Sanokaapa joky käytettävyydestä ymmärtävä, että onko submit ja reset oikeinpäin? Ja arvatkaa kumpaa painoin, kun sain muutaman rivin vuodatukseni kirjoitettua... t nimim: "mihin sitä resettiä muka oikeasti tarvitaan?"


EDIT2: noi pippeli sentään uudestaan. Nyt osuin siihen oikeaan namiskuukkeliin siinä lomakkeella ja palautelomakekin räjähtää samaan server erroriin.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
noi pippeli sentään uudestaan. Nyt osuin siihen oikeaan namiskuukkeliin siinä lomakkeella ja palautelomakekin räjähtää samaan server erroriin.

Jooh, et ole ainoa kuka on tuon palvelun kanssa saanut purra kynnet halki poikki pinoon ja repiä tukkaa päästä.
2007 Helsingin keikan kanssa tuli talvella "jonkun aikaa" väännettyä siellä palautteiden kera, mutta viimein kappaleet tulivat kuin tulivatkin koneelle ja rahatkin taisi sinne jenkkeihinpäin lähteä. Yksinkertainen systeemihän tuon pitäisi olla, mutta....
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli käytyä eilen keikalla. En ihan kauheasti lämmennyt tuolle järkyttävälle puurolle. Tai ainakin siltä se kuulosti alakatsomon alaosaan. Meininki oli ihan ok, mutta olishan se ollu siisti vähän jotain soitantaa ja lauluakin kuulla.

No areenan keikaksi oli yllättävän hyvät soundit, ainakin jos vertaa pariin viimekertaiseen Iron Maideniin tai vaikkapa Kissiin. Niin ja alakatsomon alaosasta minäkin kuuntelin. Jännä juttu oli noiden Hetfieldin laulujen kanssa, kun ne kuuluivat parhaiten, mitä kauemmassa mikrofonissa se oli laulamassa. Ei ihan mennyt meikäläiselle jakeluun, miten voi olla noin. Oli muuten tekniikan pojat tällä kertaa katsomossa lattian sijasta. Olisiko tällä jotain tekemistä soundien kanssa.

StevieY
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös