Ilmoitukset

Nimimerkki mountainsnaken viestien kirjoitusasussa on reilusti parantamisen varaa. Olemme huomauttaneet samasta asiasta jo lukuisia kertoja ja sen vuoksi annoimme hänelle nyt kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki lake79 on saanut kuukauden pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä. Hän kirjoitti Liigan kurinpitopäätöksiä käsittelevässä ketjussa viestin, jossa toivottiin vastustajan pelaajan vahingoittamista. Kyseinen nimimerkki oli juuri vapautunut hyvän maun vastaisen viestin vuoksi langetetusta pelikiellosta ja tämä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nick on passitettu kuukauden ajaksi huilaamaan. Hän rikkoi toistuvasti sääntöjen 10§:ää arvuuttelemalla toista nimimerkkiä moderaattoriksi ja kirjoitti useamman henkilökohtaisen hyökkäyksen. Juuri päättynyt pelikielto vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoitti viestin, jossa arvuutteli nimimerkin oikeaa henkilöllisyyttä. Tämä ei ole sallittua edes huumorin varjolla. Tämän rikkeen ja aiemman rikehistorian vuoksi olemme passittaneet kyseisen nimimerkin kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Linnankundi, 12.05.2017 klo 08.56.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Onhan tää mielenkiintosta, että IPK on tuon mukaan Mestiksen omavaraisin seura. IPKlla myös sellainen huomioon pistävä asia, että kärkijoukkueilta onnistuttu hyvin pisteitä kairaamaan myös, ja sarjan toiseksi paras kotijoukkue, huonoin vierasjengi. Otteluohjelma myös tavallaan suosii IPKta, Peliittoja vastaan on vain kerran pelattu tällä kaudella, Hermestä 3/6. KeuPaa vastaan 3/6 ja LeKiä vastaan vain kerran. KeuPalle ja LeKille tietenkin oletuksena, että joko A) osa pelaajista vaihtuu B) tulisi vihdoin se huono jakso. LeKin tippuminen pudotuspeleistä on jopa todennäköistä, ja toivotaan sitä, kyllähän se syö fiilistä tyhjässä hallissa playoffeja pelata.
   
 2. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Espoolla ei ole tainnu yhtään lainamiestä pelannut ottelua. Tutolla kaksi maalivahtia lainassa pelannut. IPK:lla neljä miestä ollur lainassa. Joka tapauksessa neljä on kiitettävä määrä lainamiehiä pienelle Mestis seuralle.
   
 3. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Almari taitaa olla Espoossa lainalla.
   
 4. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  OK. Eliteprospectsin sivuilla ei ollut vielä otteluita merkattu Almarille Espoon paidassa.
   
 5. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Tainnut pelata kuitenkin jo pari (2-3) peliä. Eliteprospectista löytyy kyllä välillä erikoisuuksia.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  EP:ssä ei näy joukkuerosterissa aina kaikkie kaudella seurassa käyneitä pelaajia, en tiedä miksi. Itse otin nuo luvut Mestiksen tilastot sivuilta.
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Kyllä näkyy, kun valitsee past rosters ja tämän kauden.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ok, asia selvä. Onkin varmasti niin että olen katsonut vain joukkue rostereita ja eihän siellä oikeastaan kuuluukaan näkyä pelaajat jotka eivät ole joukkueen sen hetkisessä vahvuudessa.

  E: tuolla tavalla näkyy kuitenkin myös sellaiset juniorisopimuksen omaavat pelaajat jotka eivät ole kuitenkaan olleet yhteenkään peliin rosteriin kirjattuina.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018 klo 11.30
 9. Kieltämättä karuja lukuja rosterien koosta ja pelaajamääristä, joita edellisellä sivulla nostettiin. Ketterän kohdalla harmittaa tuo iso pelaajamäärä, mutta edelleen haluaisin muistuttaa, että Ketterän nousu tuli todella myöhään. Joukkue oli valmistettu Suomi-sarjaan, ja nousun jälkeen Ketterä vahvisti joukkuetta Mestikseen.

  Katselin lukuja viimeisiltä vuosilta nousijajoukkueiden kohdalla. RoKilla kävi rosterissa nousun jälkeen 36 pelaajaa, IPK:lla ensimmäisellä Mestis-kaudella peräti 48 pelaajaa.

  Jotta sivutaan myös ketjun aihetta, niin kyllähän tuo KeuPa vaan on kova. Kuten muut, myös minä odotin KeuPan tuolta putoavan. Pakko se on alkaa myöntää, että kova ja hyvin valmennettu porukka heillä on kasassa.

  Eiköhän keväällä KeuPa, K-Vantaa ja villinä veikkauksena TUTO taistele mestaruudesta. SaPKo, LeKi sekä EU taistelevat viimeisestä välieräpaikasta. Toki Ketterääkään ei voi unohtaa, mutta kevät voi olla nousijalle vaikeaa aikaa.

  Mielenkiintoinen tosissaan tuo keskikasti, voi sieltä myös viime aikoina hyvin pelannut IPK nousta keväällä taistelemaan korkeista sijoista.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kasvaako Turussa jossain rahapuita? Pitäisi saada niistä siemen muillekin Mestispaikkakunnilla niin saataisiin hurja alasarja kasaan.
  TUTO on nyt päättänyt voittaa tämän sarjan, mutta miten se sitten onnistuu jää nähtäväksi.

  Viittaan tässä että Jarmo Jokilan liittäminen jo ennestään aika huimaan hyökkäyskalustoon on kyllä aika kova lisä jos vaan ukko on kunnossa, ja miksipä ei olisi.
  En yhtään tiedä minkälaisia sopimuksia Turussa on ruuvailtu, mutta pelaajalista on kyllä sitä luokkaa, että itseäni ainakin vähän jännittäisi seuran kannattajana, mahtaako koko porukka vielä siirtorajan jälkeen olla kasassa.

  Mutta, mikäli kaikki pelaavat keväällä ja loukit on takaisin askissa niin sarjassa on tasan yksi suosikki Mestariksi ja se on TUTO.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2018 klo 14.36
 11. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
   
 12. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Tämä siis kaikkien ollessa terveenä
   
 13. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  TUTOn neloskenttä olisi IPKssa kakkoskenttä. Ainakin noin nimellisesti, ja IPKn parhaat pelaajat siirrettäisiin ykköskenttään. On kyllä pelottavan kova joukkue.
   
 14. Linnankundi Jäsen

  TUTOlla on kova rosteri ilman Jokilaakin. Tietämättömänä voisin kuitenkin veikata, että Jokila ei paljoa nosta TUTOn tasoa, mutta varmaan taitoa riittää vielä Mestikseen. Pari edellistä kokonaista kautta Puolan liigassa hyvillä tehoilla ja syksy Budapestin joukkueessa yhdessätoista pelissä 0+7.
   
 15. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Aittola TuTon sivuilla sanoo, että Jokilan siirtymisessä TuToon oli suuri rooli hänelle järjestyneellä työpaikalla. Ilmeisesti Jokilasta TuTolle ei ole paljon kustannuksia.
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Siirtoraja muuten tule tälläkudella vasta helmikuun lopussa eli joukkueilla taitaa olla 1-3 matsia enää sen jälkeen runkosarjaa. Eli KeuPa tuskin isoa romahdusta ainakaan runkosarjassa tekee. Myöhäinen raja jopa taitaa tehdä sitä että liikenne vaan tuossa kovenee
   
 17. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Onko oikeasti siirtoraja helmikuun lopulla? Eikö se vuosi sitten ollut vielä 15.2.? Voin olla väärässäkin. Hieno homma jos sitä on siirretty. NOT.
  Menee ihan pelleilyksi kun yritetään muka luoda sääntöjä tuohon siirtelyrumbaan ja sitten kaikki saavutettuu tyritään ja munitaan takaisin.
   
 18. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Siirsivät olympialaisten takia. Minustakin tuo oli tarpeeton siirto. Mestis puolelta sinne ei pelaajia kuitenkaan ole menossa.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Sillä lailla, voittepa arvata mitkä pelit SaPKolle osuu 15.2 - 28.2. väliselle ajalle, KeuPa,RoKi,Peliitat ja LeKi.

  Siirtorajan jälkeen on kokonaista 3 kierrosta pelaamatta. Ai taivas että alko vituttaa.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja voisi kuvitella että moni seura pistäisi kaikki mahdolliset ylimääräiset pelaajat hakemaan tuntumaa juuri tuolloin olympiatauon aikana, esim. JYPistä Likola, Sund, Stråka, Lindroos, Honka, + a-junnuja on mahdollisesti tuolloin KeuPan mukana näiden jo koko kauden pelanneiden lisäksi, Siihen sitten mahdolliset lukon ja muiden pelurit niin Keupalla voi olla kovempi joukkue olympiatauolla kun jollain liigajoukkueella on tyhjennysmyynin jäljiltä siinäkohti.
   
 21. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Ei kyllä oikein jaksa ymmärtää mikä aivoitus tuossa siirtorajan siirrossa oikein taas on. Kai siellä jonkun liiton miehen mielestä Mestiksessä pelaa ihan liian vähän lainapelaajia. Luulen, ettei KeuPalla ole paljoa sananvaltaa jos JYP/Lukko haluaa lähettää ennen pudotuspelejä omia pelaajiaan hakemaan tuntumaa. Tämä vain sekoittaa KeuPan omaa palettia ennen kauden tärkeimpiä pelejä.

  Miten tällä kaudella menee nuo lainasäännöt siirtorajan jälkeen? Ilmeisesti tietyn ikäiset pelaajat saavat vielä senkin jälkeen liikkua, kuin myös maalivahdit. Tässäkään ei ole kyllä sitten juuri mitään järkeä. Toki nuoret pelaajat saavat peliaikaa ennemmin kuin istuvat katsomossa, mutta jos tätä porsaanreikää ei olisi, niin parhaassa tapauksessa liigajoukkueet voisivat antaa näitä pelaajia pidemmille lainoille hakemaan tuntumaa kovista peleistä. Joku Anttoni Honka esimerkiksi tuskin tulee kovin paljoa peliaikaa JYP:n nipussa kevään pudotuspeleissä saamaan.
   
 22. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Liigajoukkueillehan tuo siirtoraja määritellään. Mestis vain ottaa mitä annetaan. Kyllä mun muistini mukaan aiemminkin on olympiavuosina ollut myöhempään toi ikkuna auki. Mun mielestä tammikuun loppu olisi hyvä aika riippumatta pelataanko olympialasia tahi ei.
   
 23. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Onko muka Liigan puolella olympiatauko? Itse olen ollut siinä käsityksessä, että siellä puolella pelataan olympialaisten aikana, eikä aikaeron vuoksi edes tarvitsisi miettiä yhdenaikaisia otteluita maajoukkueen kanssa.

  Siirtorajan merkitys on viime vuosina hiipunut, kun on siirrelty lähemmäksi playoffeja ja asetettu näitä nuorten pelaajien ja maalivahtien pykäliä, joiden myötä siirtorajankin jälkeen voi liikutella pelaajia mielensä mukaan. Kaiken kuvavimman siirtorajapelleilyn aikanaan toi Sinkkonen SaPKoa valmentaessaan esiin. Harmittaa ihan ettei sitä viety niin pitkälle, että Roine aikanaan olisi Pelicansista tuotu maalivahtina lainalle, kuten säännöt olisi mahdollistanut. Vasta sen Sinkkosen avautumisen jälkeen se pykälä muutettiin, että maalivahdin oli pitänyt pelata aiemmin maalivahtina.

  Suomen sarjat voisi ottaa mallia naapurista ja iskeä siirtorajan joulukuulle, mutta eihän eräs osakeyhtiö siihen suostu, kun tyhjennysmyynnit on vain hyvä sauma paikata taloutta, kuten sen entinen tj asian ilmaisi.
   
 24. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Olympiatauko Liigassa kestää viikon.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Osittain nuo säänöt on hyviä joidenkin nuorten pelaajien kannalta, mutta varmaan tuotakin kannattaisi hiema kiristää ja varsinkin runkosarjan jälkeistä aikaa. Sitä ennen voi olla ihan hyväkin että osa pelaajista saisi jatkaa vielä pitempään mestiksessä eikä heti siirtyisi liigan farmiksi siirtorajan jälkeen. Tietenkin määrää voisi rajoittaa pariin pelaajaan.