Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Linnankundi, 12.05.2017 klo 08.56.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hyvinkin IPK voi yllättää ja menestyä tulevana kautena. Kysymysmerkkejä on tosiaan kuitenkin paljon ja hajanaisuudella tarkoitin juuri heidän saamistaan joukkueeseen sisälle. Miten saada eri taustoilta tulevia pelaajia toimimaan saumattomasti yhteen kentällä? Viime kaudella IPK päästi sarjan toiseksi eniten maaleja ja teki kaikista vähiten. Veskariosastolla suurinta vastuuta kantaa kaiketi sama mies kuin viime kaudella eli Tuomas Tolonen. Kakkosella on potentiaalia, mutta liekö tällä osastolla isoa muutosta viime kauteen? Pakistoon hankitulla Sulinilla on Mestis kokemusta reilusti enemmän kuin koko muulla pakistolla yhteensä. Sulinia lukuunottamatta IPK:n pakisto muistuttaa kuitenkin paljon viime kautta.

  Hyökkäyksessä uusia kasvoja taitavat olla Fomin, Kouvalainen, Pihlajamäki, Pyykönen, Viitanen ja ehkä Kivioja. Jos laskee vaikka heidän viime kauden mestis maalit yhteen saa lukeman 7+4+0+6+13+0=30 ja lyö sen viime kauden tehtyjen maalien perään maaliero olisi pakkasella vieläkin -18. Viime kauden tilastoissa sillä ehkä ohittaisi Akatemian ja Hokin, mutta ei juuri muita. Täysin tuulesta temmattuahan tämä on ja monia muuitakin muutoksia tulee varmasti viime kauteen. Äkkiseltään vaikuttaisi kuitenkin, että joukkue tarvitsisi kovan luokan maalipyssyä, jos puolustavassa roolissa pelaava 169 cm Janne Katosalmi oli viime kaudella se ykköspyssy (yhtään Katosalmen suoritusta väheksymättä). Vaihtoehtoisesti voi tietysti löytyä paljon muitakin syitä mistä maalinteko kiikastaa, vaikka se ketjun yhteispeli.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En lähtisi viime kauteen vertaamaan, kun viime kaudella oli SS joukkueesta todella paljon ns. palkintokaudella Mestiksessä, ja sitten yllätysyllätys taso ei riittänyt.

  Veskariosasto on kysymysmerkki joukkuetta seuraamattomille ja ymmärrän sen täysin, olisisin itsekkin halunnut tasonsa todistaneen parin Toloselle, enkä mitään arpaa, mitä Autio eittämättä on.
  Viime kaudella tosin Tolonen ei ollut selkeä ykkönen, vaikka peliesitysten puolestaan hänen olisi sitä pitänytkin olla. Valmentaja sokeasti pakkopeluutti Antti Leskistä välillä, mutta ei siitä sen enempää.

  Ehkä kirjoituksistani voi paistaa värilasisuus ulkopuolisille, koska tuo pakisto on tuntemattomampi, mutta voin sanoa että se on todella paljon parempi kuin viime kaudella.
  Nyt siellä on puolustajia, eikä puolet ole hasardeja neljänsiä hyökkääjiä.

  Otto Huttunen ei pelannut viime kaudella kuin muutaman pelin loukkaantumisen takia, Galin hommattiin vasta talvella. Sitten siellä takana oli vain Palve, Kinnunen ja Tolvanen jotka ovat hyökkääviä ja kehnompia omassa päässä, siitä johtui aika pitkälti viime kauden heikkous.

  Itse en nää edes Sulinia joukkueen ykköspakkina, vaan vasta arvojärjestyksessä kolmantena. Mutta se mitä Sulin on, niin puolustava puolustaja, sitä on myös Damir Galin. Ainut hasardi tuolla on Kinnunen, mutta hän onkin erittäin hyvä hyökkäyssuuntaan, kuten Otto Huttunenkin joka taitaa myös puolustuspään. Ensi kaudella ei ainakaan jää puolustuksesta kiinni, maalivahdeista ehkä.

  Tartun vielä sen verran tuohon alempaan vaikken sitä lainannutkaan. Se on kyllä totta, että jos Katosalmi on ykköspyssy niin ei hyvin mene. Mutta kuten aiemmin jo sanoin, niin viime kauteen vertaaminen ei ole ehkä kovinkaan korrektia IPKn tapauksessa.

  Maalitykkiä todellakin kaivataan, sitä voisi olla Jussi Viitanen sekä Henri Kivioja, mutta taetta sille ei ole, että kumpikin onnistuu. Jos tuo rosteri tuollaiseksi jää, niin pudotuspeleihin tuskin asiaa on. Sentteri tuohon joka sen 15 maalia räppäis, niin väittäsin että playoffeissa ollaan.

  Se nähdään sit!
   
 3. -Olvi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Leijonat
  1. Tuto
  2. K-Vantaa
  3. EU
  4. Hermes
  5. Jokipojat
  6. IPK
  7. Roki
  8. Leki
  ------------------
  9. Sapko
  10. Peliitat
  ------------------
  11. Ketterä
  12. Keupa
   
 4. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Huutonaurua yleiselle KeuPan aliarvioimiselle. Omissa papereissani tuolla rosterilla taistellaan runkosarjan lopussa vielä kotiedusta puolivälieriin, muu on alisuorittamista. Realismia sijat 5-6. Kärkinelikko (paperilla) EU, K-Jokerit, TuTo, SaPKo. Järjestys voi olla mitä tahansa ja mahdollisesti vähintään yksi floppaa.

  Tuon nelikon jälkeen näen kristallipallossani KeuPan, jonka perässä satunnnaisessa järjestyksessä Jokipojat ja Hermes. Kahdeksanneksi ja samalla ensimmäistä kertaa playoffeihin kampeaa RoKi. Ketterä aloittaa hyvin, mutta sarjanousijan veto ei aivan riitä. IPK parantaa, mutta ei riittävästi. Peliittojen ja LeKin rooliksi jää ratkoa jumbosija. Ero kärjen ja hännän välillä tulee olemaan tiukempi kuin aikoihin.

  Palatakseni KeuPaan, ei tuo hyökkäyskalusto tule kalpenemaan juuri kenellekään tässä sarjassa. Kysymysmerkkejä on puolustuspäässä ja maalivahtipelissä, mutta niiden pitäessä mitalisijakaan ei ole utopiaa. Paljon riippuu toki myös Lukon loukkaantumistilanteesta.

  Heitetään nyt sitten vielä hatusta runkosarjan sarjataulukko:

  1. TuTo
  2. SaPKo
  3. EU
  4. K-Vantaa
  5. KeuPa HT
  6. Jokipojat
  7. Hermes
  8. RoKi
  9. Ketterä
  10. IPK
  11. Peliitat
  12. LeKi

  En ota vastuuta, sijoille 6-12 sijoittamani joukkueet voivat löytyä keväällä mistä tahansa järjestyksestä, kärkiviisikko kiveen hakattu. Saa ottaa talteen ja nauraa räkäisesti runkosarjan päätteeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2017 klo 21.12
 5. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä ja lisää laatua tulossa hyökkäykseen. Huomenna julkaistaan uusi pelaajasopimus, ja on kova kaveri Mestikseen.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Valtaosassa on veikkailtu sijoille 3-8 niin en nyt tiedä onko se aliarvioimista. Mielestäni sija 3 on yliarviointia ja siitä alaspäin realismia. Enpä tiedä oliko tarve takertua, mutta tulipahan takerruttua. Minusta KeuPan puolustus ei ole top 5 joukkueen ja hetkelliset Lukkoavutkaan eivät nosta koko pakiston tasoa siinä määrin mikä ero on tasaisesti kauden yhdessä pelaava pakisto.
  IMO

  Jos teen tuosta EP:n mukaisesta joukosta ilman try-out miestä keskiarvomiehen niin viime kauden Mestis tilasto on 38 ottelua 1,33 maalia, 4,83 syöttöä ja tehotilasto -1,33

  Ellei tämä osasto vahvistu selvästi niin ei tule olemaan top 5 joukkue. Saa ottaa tämänkin talteen.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Olen tuossa hieman tutustunut Mestis joukkueisiin tarkemmin, jotta tiedän ketä ja mitä pitää ensi kaudella seurata, ja siinä samalla olen tehnyt Mestisveikkauksen tyyppistä räpellystä @Evertonin innoittamana. Mitenkä on, julkaisenko sen muille kisailtavaksi, vai haluaako vielä @Everton jatkaa omia hommiansa?
   
 8. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Ei kai nää ole mitenkään toisensa poissulkevia. Jakoon vaan jos kehtaat.
   
 9. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Laskeskelin huvikseni KeuPan keskivertosijoituksen tämän ketjun mukaan ja se on 7,41. Mediaanisijoitus olisi 8. Kaksi nimimerkkiä veikkasi KeuPan kolmossijalla ja näistä toinen on KeuPan kannattaja, tämän äänen jääväämällä keskiarvo on 7,68. Ennen tuota omaa viestiäni seitsemän edellistä nimimerkkiä oli veikannut KeuPaa sijoille 7, 10, 9, 8, 8, 10, 12, jotka kielivät aliarviointia. Olen valmis lyömään huomattavasta summasta vetoa siitä, että KeuPa on runkosarjan jälkeen sekä keskiarvo että mediaanisijoitustaan parempi eli runkosarjan seitsemän parhaan joukossa.

  Lainaus:
  On totta, että Salosen korvaaminen yksi yhteen on lähes mahdotonta. Ykköskorin hyökkäysosaamista tämän sarjan mittapuulla on kesän aikana kuitenkin KeuPaan tullut runsaasti. Tänään viimeisenä kermana kakun päälle Markus Jokinen liittyi joukkueeseen. Jokinen on terveenä pysyessään hyvin todennäköinen piste per peli -pelaaja Mestikseen. Siinä missä viime kaudella hyökkäyspeli oli jopa liikaa Salosen harteilla, tälle kaudelle kovan luokan hyökkäysosaamista on tarjolla kolmeen ketjuun. Löytyy muun muassa Jokinen, Huhdanpää, Liedes, Lehtonen, Piipponen jne, jotka onnistuessaan pystyvät paljoon tällä sarjatasolla. Huomioitavaa on, ettei näiden takana taso romahda vaan laatua löytyy jokaiseen hyökkäysketjuun. Joten joukkueen hyökkäys on kaikkea muuta kuin kapeahko. Huomattavaa myös on, että tälle kaudelle joukkueeseen on tullut maalintekijöitä, pelaajie joiden vahvuus on maalinteko. Aikaisempina kausina tällaiset pelaajatyypit ovat joukkueesta puuttuneet.

  On totta, että puolustus on kapeahko, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon hyökkäys kykenee sen puutteita kompensoimaan. Puolustuksen suurin vika on tylppä kärki kiekollisen osaamisen suhteen, muutoin sekin on varsin riittävä tälle tasolle. Omissa papereissani Espoon puolustus on tällä hetkellä ylivertainen ja omaa luokkaansa muihin verrattuna. Muiden puolustukset nyt eivät mitään aivan hurjia ole suhteessa KeuPaan. Onkin helppo ennustaa, että verkot tulevat heilumaan suhteellisen tiheään tahtiin molemmissa päissä KeuPan pelatessa. Maalivahtiosaston pitäisi olla kunnossa Lassi Lehtisen myötä.
   
 10. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Palstatoveri @Everton kertoi, ettei saa järjestettyä aikaa Mestisrankingille niin voisin yrittää ainakin SaPKon osalta samankaltaisen listauksen tehdä. Laitoin jo YVtä, että saisin vähän auttavaa kaavaa millä ne on laskettu aiemmin, joten edes hieman olisi samankaltaista listausta tulossa eikä pelkällä omalla mutulla. Jos itse saan aikaa järjestettyä niin voin kokeilla tehdä joka joukkueesta, mutta parempi olisi, jos oman joukkueen fanit tekisi omasta joukkueesta vaikka värilaseilla. (esim itsellä Rasmus Hämäläinen menee suoraan kakkoskoriin, koska mikäpä joukkue ei ottaisi ykkösketjuun runkosarjan maalipörssin 5. ja playoffien maalipörssin 1. Olisi melkein ykköskori tarjolla, mutta Hirso edelleen määrittää ykköskorin vaikka viime kausi menikin pahasti ohi.)

  Todennäköisimmin oma listaus menee tuonne syyskuun viimeiselle viikolle SaPKon osalta kunhan Liigapudokkaat ottavat paikkansa Mestiksestä.
   
 11. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Nyt on sitten kauden ensimmäiset tosipelit pelattu. Suomen Cupissa Espoo voitti Peliitat, IPK RoKin, KeuPa Ketterän ja TuTo Vantaan. Noista tämän päivän voittajista veikkaan Espoon ja TuTon olevan sarjassa kolmen parhaan joukossa.
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lupasin laittaa viestiä, mutta pistänkin tänne yleiselle puolelle jos vaikka joku muukin sorzan tavoin innostuu tekemään rankingia teemalla "enemmän faktaa, vähemmän mutuilua...". Kovin mielelläni olisin itsekin tällaisen vertailun rustannut myös tänä vuonna, siinä kun tulee tutustuttua sarjaan väkisinkin varsin hyvin, vaan kun ei aika vaan riitä. Mutta mielelläni luen muiden tuotoksia.

  Mielestäni olennaisimmat asiat puolueettoman vertailun tekoon ovat:
  • Selvät kriteerit, joiden mukaan pelaajat jakautuvat koreihinsa. Määräävät arvot tulisi olla matemaattisia tai muuten faktapohjaisia.
  • Kaavasta ei lipsuta. Vaikka kuinka kovasti tekisi mieli nostaa Jantunen ylempään koriin kuin Juntunen, niin yksikin poikkeama kaavasta on jo mutuilua. Kannattaa kirjoittaa nuo kriteerit selvästi ylös, jolloin niitä on helpompi noudattaa orjallisesti.
  • Kaikki joukkueet ja pelaajat käsitellään tismalleen samalla kaavalla. Eli käytännössä yhden ihmisen tehtävä kokonaan.
  Tuossa lähtökohta. Se, miten eri korien kriteerit asettaa (tai käyttääkö edes koreja) tai miten eri ominaisuuksia sitten painottaa, on kokonaan toinen juttu. En tiedä yhtään, oliko minun systeemissäni mitään järkeä vai ei, mutta esittelen sen alla pääpiirteittäin, niin voitte sitten halutessanne poimia sieltä mielestänne toimivat kohdat ja parannella muita.


  HYÖKKÄÄJÄT JA PUOLUSTAJAT
  1. osa-alue - tehopisteet
  Pisteodotuslaskurini on toiminut hyvin, eli suosittelen ottamaan sen käyttöön sellaisenaan. Kolmelta edelliseltä kaudelta maali- ja tehopisteet ottelua kohden. Viime kausi painotettuna, eli se kahteen kertaan. Sitten keskiarvo näistä kerrottuna runkosarjaotteluiden lukumäärällä, ja ollaan aika lähellä totuutta. Jos käyrä on ollut nouseva koko kolmen kauden ajan, niin kehityshyvitystä 2,5-5,0 tehopinnan verran. Sama kääntäen, jos ura ollut koko ajan laskusuunnassa. Huom: tehopisteissä on huomioitava sarjakerroin!
  2. osa-alue - kokemus
  Koko ura yhteenlaskien. Minä olen antanut jokaisesta liigakaudesta 2 pistettä, Mestis-kausista 1 piste ja junnuista/alasarjoista max 0,5p.
  3. osa-alue - yleistaso
  Minkä korin pelaaja oli viime kaudella. Tässä huomioidaan olennaisesti myös muu kuin pelkät tehopisteet. Jonkun verran joutuu soveltamaan, jos pelaaja on pelannut viime kaudella muualla kuin Mestiksessä, mutta kunhan vaan määrittelee tarkat ehdot, niin ei aiheuta ongelmaa.

  MAALIVAHDIT
  1. osa-alue - yleistaso

  Minkä korin pelaaja oli viime kaudella. Jos pelannut oleellisen määrän otteluita useammassa sarjassa, niin keskiarvo niiden korisijoituksesta.
  2. osa-alue - kokemus
  Mestis-molarit ovat oleet viime vuosina selvästi kenttäpelaajia kokemattomampia, joten muuten samoin kuin yllä ohjeistettu, mutta muistaakseni kerroin heidän osaltaan kokemuspisteet joko 1,5 tai 2:lla.
  3. osa-alue - ura
  Korirankingien keskiarvo uran aiemmilta kausilta. Vertailua varten kannattaa tutustua aiempien kausien sarjatilastoihin: millaiset olivat hyvän maalivahdin tilastot Suomi-sarjassa 2015-2016 tai millainen oli kauden 2013-14 keskivertomolari A-junnujen SM-sarjassa. Tuollaisen vertailun perusteella on helppo löytää oikeat korit joka kaudelle.

  Sitten kun kaikki nämä on laskettu, niin aloin jakaa pelaajille pisteitä asteikolla 0-6 jokaisella osa-alueella. Kutosen sai, jos oli luokkaa "ylihyvä Mestikseen" - eli viime kaudella oletusarvoinen Hirschovits... Viisi pinnaa sai, jos oli puolestaan ihan sarjan terävimmässä kärjessä.

  Esim 5 pinnan hyökkääjillä tehopiste-osa-alueessa oli rajana, että suurin piirtein kymmenen parasta maalien/tehopisteiden osalta pääsi tähän kastiin. Keskiarvoon 2,5-3,0 pinnaa sitten sillä, mikä on mediaani koko sarjan kaikkien pelaajien pisteodotuksista. Siitä sitten lineaarisesti ylös- ja alaspäin.

  Kokemuksessa sama juttu, eli parhaat pisteet vain selvästi kokeneimmille sotureille. Niitä oli viime vuonna noin yksi / joukkue ja heillä historiassaan suurinpiirtein 9 Mestis-kautta.

  Lopuksi sitten keskiarvo kaikista näistä kolmesta kategoriasta - ja se määritteli sitten sen, mihin koriin pelaaja sijoittuu. Varsinaisissa laskelmissa käytin kuitenkin tuota keskiarvoa, eli julkaisemani korilajittelu oli lähinnä käyttäjäystävällinen ja suuntaa-antava karkea depth chart -tyylinen esitys.

  Korijaot ilmoitin vapaamuotoisesti ja löysänä ohjenuorana viime vuonna näin:
  Yli 5:n keskiarvo = 1. KORI - tähtipelaaja, joka olisi pelipaikkansa kiistaton ykkönen missä tahansa joukkueessa.
  Yli 4:n keskiarvo = 2. KORI - kärkipelaajat. Voisivat pelata ykköskentässä tai ykkösvahtina missä tahansa joukkueessa.
  Yli 3:n keskiarvo = 3. KORI - runkopelaajat. Hyviä Mestis-tason pelaajia kakkos-kolmoskenttiin, pätevä Mestis-tason ykkösmolari.
  Yli 2:n keskiarvo = 4. KORI - peruspelaaja. Lähtökohtaisesti neloskenttätason pelaaja, mutta kolmoskentässä, jos parempia ei löydy. Maalivahti Mestis-tasoa, mutta epäselvää riittääkö rahkeet ykkösveskariksi.
  Yli 1:n keskiarvo = 5. KORI - tuuraajat. Reservitason pelaajat, joiden rahkeet riittävät max rotaatioon tai nelosketjuun. Maalivahtina satunnaisia pelejä saava varamies.
  Alle 1:n keskiarvo = 6. KORI - täytepelaajat. Käyttöä vain siinä, että harjoituksiin ja kokoonpanoihin saadaan tarvittava määrä pelaajia. Heillä ei siis pitäisi olla asiaa pelaavaan miehistöön, ellei sitten hinkuyskä kaada puolta joukkuetta petiin..
  .

  Viime vuonna yritin myös ennustaa mahdollisia kauden aikana käyviä lainapelaajia sekä pelattujen otteluiden määrää. Laskin/arvioin jokaiselle pelaajalle kertoimen sen mukaan, kuinka suuren prosenttiosuuden he todennäköisesti tulevat pelaamaan runkosarjan otteluista. Tässä on pyritty huomioimaan loukkaantumisherkkyys aiemmilta kausilta, rooli joukkueessa, millainen sopimus on ja millaiset toimintatavat seurassa on, lainatapauksissa emäseuran intressit ja vielä vähän sitäkin, onko pelaaja ollut kuinka aktiivinen vaihtamaan seuraa kesken kauden.

  Vertailuissa pelaajien tason keskiarvo on kerrottu tuolla prosenttilukemalla = pelaajan vaikutus joukkueen tasoon koko kauden mittakaavassa. Lopputuloksessa huomioitu sen mukaan 12 parasta kulloinkin käytettävissä olevaa hyökkääjää, 7 puolustajaa ja 1 maalivahti.

  Eli nyt jos vaikka tiedettäisiin, että Jani Kautto tulee olemaan Vantaalla vain puolet kaudesta ja hänen pisteensä olisi 2,5 niin lopputulos olisi 2,5 * 0,5 = 1,25. Ratilainen ja Leinonen puolestaan pelaisivat loput pelit puoliksi ja olisivat vaikka 2,0 pisteen molareita, niin silloin K-Vantaan maalivahtiosaston pisteet menisivät näin:
  Kautto 2,5 * 0,50 = 1,25
  Ratilainen 2,0 * 0,25 = 0,50
  Leinonen 2,0 * 0,25 = 0,50
  ---------------------------------
  K-Vantaa yhteensä 2,25

  Valmennukselle olen käyttänyt seuraavanlaista ynnälaskettavaa taulukkoa.
  Tulokset 0-10
  Eli ihan kylmästi: mitä päävalmentaja on saanut urallaan aikaiseksi. Nousu liigaan, liigakausi tai Mestiksen mestaruus ovat yhden pisteen arvoisia. Mestis-mitali tai onnistuneet karsinnat puolikkaan.
  Tulokset materiaali huomioon ottaen, kouluarvosana 4-10
  Lähtökohtana arvosana 7. Jokaisesta odotetun kaltaisesta kaudesta 0, onnistumisesta plussaa 0,5 tai 1 ja miinukset vastaavasti.
  Negaatiot 0…-5
  Tässä kategoriassa tulee vain ja ainoastaan miinuksia. Niitä ei ropise siitä, että jostain valkusta valitetaan palstalla. Sen sijaan potkuista ja tiedossa olevista erimielisyyksistä yms. pinnat laskee.
  Kokemus 0-5
  Kokemus lähinnä päävalmentajana, jonkun verran huomioidaan myös muita tekemisiä. 0 on täysi noviisi, 3 rutinoitunut Mestis-koutsi ja femma olisikin sitten jo joku Jortikka.
  Jatkuvuus 0-3
  Seura, sarja ja apurit. Yksi piste jos jatkaa samassa seurassa, toinen jos sarjataso on säilynyt ennallaan ja kolmas jos koko tiimi on pysynyt kasassa.
  Viime kausi -3…+3
  Pisteitä siitä, kuinka onnistunut viime kausi oli. (arvosana 4-10 -7)
  Apurit 0-2
  Lopuksi huomioidaan vielä se, jos valmennusryhmässä on joitain spesialisteja.

  Nämä sitten ynnättynä yhteen ja valmennukset sen perusteella paremmuusjärjestykseen.


  Sarjakertoimia tarvitaan noissa tehopisteissä. Nämä laskin viime vuonna suhteellisen isolla pelaajamäärällä. Voi kysyä, jos on tarvetta muiden sarjojen kertoimille, mutta tässä yleisimmin tarvittuja:

  LIIGA 2,50
  SUOMI-SARJA 0,37
  II-DIVISIOONA 0,20
  A-JUN SM 0,50
  A-JUN MESTIS 0,20
  A-JUN SUOMI-SARJA ja II-DIV 0,10
  B-JUN SM 0,30
  ALLSVENSKAN 1,15
  RUOTSIN I-DIV 0,70

  Tarkoittaa siis yksinkertaistettuna sitä, että yksi Suomi-sarjassa tehty tehopiste olisi Mestiksessä vain 0,37 tehopistettä, kun taas 10 tehopistettä liigassa kerännyt iskisi samassa määrässä Mestis-pelejä 25 pinnaa.
   
 13. stemme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, RoKi, Kärpät
  Jääkiekkolehden kausiennakosta:

  1-2. TuTo, SaPKo
  3-4. Hermes, Espoo United
  5-6. K-Vantaa, KeuPa
  7-8. LeKi, Jokipojat
  9-10. Peliitat, IPK
  11-12. RoKi, Ketterä
   
 14. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Jokipojat näköjään taas rankattu alas, kuten joka kausi. Minun veikkaus:

  1. TuTo
  2. K-Vantaa
  3. SaPKo
  4. Keupa HT
  5. Jokipojat
  6. Peliitat
  7. Espoo
  8. Hermes
  9. Leki
  10. Roki
  11. Ketterä
  12. IPK

  Puolivälierät

  TuTo - Hermes 4-1
  K-Vantaa - Espoo 4-3
  SaPKo - Peliitat 3-4
  Keupa HT - Jokipojat 3-4

  Välierät

  TuTo - Peliitat 4-0
  SaPKo - Jokipojat 2-4

  Finaalit

  TuTo - Jokipojat 4-0
   
 15. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Mutta nyt ennusteet sijoille 8-11 on osuvat. Jokipoikien rosteri on heikko maalivahteja lukuunottamatta, eikä valmennus tarjoa peliin jokerikorttia.

  SaPKo on potentiaalinen romahtaja ennusteisiin nähden.
   
 16. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  K-Vantaa diskataan ja SaPKo saa säälipaikan välieristä? :hymiö:
   
 17. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Ite näen että Jokipojilla on pakistossa ainakin 2 varmaa suorittajaa ja 2 aika varmaa. Viirlas ja Raitanen. Ollitervo ja Ranskan mieski voi olla kovaluu. Siks ite nostin Jokipojat tuonne 6-8 sijoille, eli sija 6.
   
 18. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Farmijoukkueet pääsevät automaattisesti jatkoon, kävi miten kävi peleissä, jotta liigapudokkaat saavat hyvää kokemusta pudotuspeleistä tulevia kausia silmälläpitäen. Tuplafarmijoukkueet finaaliin, kävi miten kävi.
   
 19. Linnankundi Jäsen

  Tanhuvaarassa pelatussa SaPKo - Jokipojat pelissä jäi Jokipojista mieleen Niemi maalissa ja juuri tämä ranskalainen pakki, joka osaa luistella ja käsiäkin näytti olevan, veivasi komean maalin luisteltuaan koko kentän läpi. Jokipojat tulevat olemaan sarjassa noin puolivälissä.
   
 20. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Moni voi SaPKoa aliarvioida, kun mestaruuskrapulasta kärsivästä joukkueesta poistui Lepaus, Tanus, Jürgens ja Aho. Tosi asia on kumminkin, että paperilla puolustus on huomattavasti parempi kuin vuosi sitten. Toinen fakta on, että mestaruus joukkueesta jatkaa 14 pelaaja ja mahdollisesti Siiki on 15. pelaaja, jos hänen lainasoppari jatkuu pidemmälle kauteen.

  Joku voi kertoa huvikseen missä joukkueessa olisi mietittävä onko Kuronen, Laamanen vai Mäkinen 7. puolustaja. Pulli on Casimiria parempi hyökkäyspäähän ja Marva puolustussuuntaan. Marva ei pisteillä mässäile, mutta valitettavan usein on vastustajan kannalta SaPKon maalin aikana jäällä ja hän voittikin playoffien +/- tilaston. Hyökkäyksessä on edelleen omasta mielestä play offien tärkein ketju edelleen kasassa vaikka Tanus ja Lepaus niitä maaleja teki ja Hämäläinen mätti runkosarjassa 23 maalia ja voitti playoffien maalipörssin.

  Maalivahtipuolella moni voi miettiä, että Urpolahti - Toivonen häviää Aho - Toivonen parille, mutta Urpolahti on näyttänyt kykynsä voittaa pelejä. Ja aina voidaan Yrjölä ottaa joukkueeseen, jos jompikumpi maalivahdeista joutuu telakalle.

  Vaikka pitäisi muistaa mestaruuskrapula ja yrittää pitää itseään penkissä hilliten värilaseilla katsomista niin SaPKolla tuolla joukkueella ei voi olla muuta tavoitetta kuin uusia mestaruus. Runkosarjassa jääminen kahden parhaan ulkopuolelle on pettymys kuten playoffeissa finaalin ulkopuolelle jääminen.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Voin paljastaa salaisuuden, kaikki te jotka olette veikanneet Ketterän sijoituksen olevan 12. Olette veikanneet väärin. Ellei Mestiksen taso ole ottanut isoa loikkaa ylös niin Ketterä tulee pärjäämään sarjassa varsin kohtuullisesti.

  E: enkä nyt tarkoita että omat veikkaukset osuvat sen paremmin. Tai oikeastaan jo muutaman ihme homman huomaankin omista veikkauksista.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017 klo 22.10
 22. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Jääkiekkolehti veikkasi ennakossaan SaPKo:n sijoille 1-2. Minä ennustan, että SaPKo on taas oikeaan aikaan vedossa. 14 viimekautista mestismestaria ja nyt toinen kausi yhdessä takaa kyllä sen, että romahdukseen on hyvin pieni todennäköisyys.
   
 23. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Veikkausrivi:

  1. TuTo - Vaihtuvuutta jonkin verran, mutta kokonaistaso ennallaan. Perustasoltaan sarjan suosikki, ellei joku muu sitten yllätä pelaamalla huippukautta kuten viime kauden SaPKo. Joka tapauksessa ennakkosuosikki jokaisessa kotimatsissa ja kerää rutiinilla pisteitä myös vieraista.

  2. SaPKo - Heikentynyt selvästi, mutta mestaria ei parane enää aliarvioida. Joka tapauksessa nyt kovassa testissä, kun käytännössä kaikki viime kauden tärkeimmät palaset poissa. Edelleen hyvä perusrunko, mutta en näe kovan luokan ratkaisijoita - olin tosin sokea niiden osalta myös vuosi sitten... Jonkun sanonnan mukaan huipulla on vaikeampi pysyä kuin päästä sinne, mutta olen eri mieltä - ainakin parin kauden mittaisista periodeista puhuttaessa. Koko Mestiksen aikana mestari on jäänyt seuraavalla kaudella runkosarjassa ulos top-4:sta vain kerran (Jukurit oli 7. kaudella 2013-14). Runkosarjan voittajistakin vain TuTo (5. 2001-02 ja 5. 2008-2009) ja Sport (6. 2007-2008).

  3. Kiekko-Vantaa
  - Vahvistunut ainakin paperilla selvästi, mutta on vielä aiempaakin nuorempi ja kokemattomampi jengi. Arvosen paluu fläppitaulun ääreen ihan mielenkiintoinen juttu, olikos se juurikin Arvonen joka vertasi aikoinaan Mestistä vauvan pyllyyn? Oli tahi ei, niin sama metafora sopii myös hänen valmennusuraansa; koskaan ei voi tietää mitä sieltä tulee.

  4. Hermes
  - Parempi puolustus kuin viime kaudella, hyökkäyksessäkin tulijoiden pitäisi korvata lähtijät. Vaihtuvuus on ollut kuitenkin todella merkittävää, käytännössä ykkös- ja kakkoskentät on menneet kokonaan uusiksi ja lisäksi molarikin. Harkkapelit ovat menneet hyvin, mutta ei silti kannata arvioida Hermestä ensimmäisen kuukauden perusteella. Todennäköisesti menee vähän kauemmin, ennen kuin joukkue hitsautuu yhteen.

  5. LeKi
  - Mahdollinen yllättäjä? Kokoonpano on tällä hetkellä merkittävästi parempi kuin mitä se oli viime kauteen lähdettäessä. LeKin ollessa kyseessä sillä ei toisaalta ole juurikaan merkitystä. Äijää tulee lappaamaan sisään ja ulos siihen tahtiin, että Lempäälän Würthiltä loppuu saranarasva jo ennen joulua, eli todellinen taso nähdään aina jokaisena ottelupäivänä. Aiempaa laajempi ja omavaraisempi materiaali. Siirtorajakikkailukin taitaa olla edelleen sallittua, eli kevät ei välttämättä heikennä farmijengejäkään automaattisesti.

  6. Jokipojat - Voisi periaatteessa olla ihan kärkisijoillakin. Tasapainoinen joukkue ja kenttäpelaajien osalta hankinnat ehkä hitusen parempia kuin lähtijät. Kummallakin maalivahdilla potentiaalia sarjan tähdistöön, mutta toisaalta myös riskinsä. Joku kuitenkin mätti viime kaudella, eli saattaa jäädä nytkin tylsästi keskikastiin vääntämään tiukkoja pelejä; välillä tulee maalin voitto, välillä maalin tappio.

  7. Espoo United
  - Viime kaudella iso suosikki ja iso pettymys. Nyt vähintään yhtä suuren huomion kohteena, mutta lähinnä negatiivisista asioista johtuen. Vuosi sitten sarjan paperilla parhaalla materiaalilla yllettiin lopulta sijalle 5. Kentällä taso ei ollut kuitenkaan sama kuin paperilla, eli vaikka materiaali on nyt suurin piirtein samaa tasoa kuin vuosi sitten, niin ei ansaitse suosikin asemaa. Kukaan ei myöskään voi olla satavarma, pelataanko Espoossa edes koko kautta läpi.

  8. KeuPa HT - Isohko vaihtuvuus. Hyökkäykseen tullut lisää vaihtoehtoja, mutta peräpään osalta aiempaa hiukan heikompi. Saattaa romahtaa joissain peleissä, mutta toisaalta taas onnistua ottamaan yllätysvoittojakin. Uskoisin, että joutuu kisaamaan kovasti päästäkseen pleijareihin.

  9. RoKi
  - Leveyttä hieman enemmän kuin viime kaudella, mutta kärki vielä aiempaakin kapeampi. Pätevä valmentaja saattaa kuitenkin olla se ratkaiseva tekijä, jonka ansiosta Rovaniemellä saatetaan hyvässä lykyssä päästä seuraamaan jopa pudotuspelejä. Helppo homma se ei tällä kokoonpanolla tule kuitenkaan olemaan. Välttänee joka tapauksessa karsinnat.

  10. Peliitat - Heikentynyt kaikista sarjan joukkueista eniten. Kaikki viime kauden kärkipelaajat poissa, enkä näe wow-superyllätys-potentiaalia uusissa tulijoissa. Harkkapelien hurlumhei-hengen valossa voi kuitenkin hyvinkin olla koko sarjan viihdyttävin jengi, jonka peleissä punavalo palaa tiheään kummassakin päädyssä. Ehkä joutuu jopa vierailemaan tylyssä kaupungissa tsekkaamassa jonkun pelin. Voi nousta hyvässä lykyssä pleijareihin, mutta voi ihan yhtä hyvin jämähtää jumboksikin.

  11. Ketterä
  - Hyvä ote Suomi-sarjassa ja muutama kohtalaisen kova hankinta, joten voi kutsua ihan oikeaksi ja varteenotettavaksi Mestis-jengiksi. Kuitenkin nyt edessä hyppy tuntemattomaan, kärki tylppä ja materiaali kokonaisuudessaan sarjan heikoin. Nousijan innolla välttää jumbosijan, mutta se jäänee ainoaksi saavutukseksi tällä kaudella.

  12. IPK - Ei välttämättä jää vikaksi, mutta jokuhan tällekin sijalle pitää sijoittaa... Plussaa siitä, että vaihtuvuus on ollut poikkeuksellisen pientä. Päästi viime kaudella paljon maaleja, eikä puolustus ole siitä ainakaan vahvistunut. Maalintekijätkin olivat vähissä, eikä niitäkään ole tainnut kesän aikana uida verkkoihin. Periaatteessa viisi vikaksi rankkaamaani joukkuetta ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan, että jopa 8. sija voisi olla mahdollinen. Todennäköisesti kuitenkin sijoilla 9-11.
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minulla on sellainen kutina, että Ketterä on yksi pudotuspelijoukkueista. Siellä on alakerrassa kaksinkertainen Mestismestari Jekunen, liigaakin tahkonnut Lipari, SaPKossa erinomaisen Mestiskauden pelannut Ventelä ja ihan OK tulokaskauden Mestiksessä pelannut Tanhua.
  Maalilla Mestismieheksi varsin hyvä Myllyniemi ja hyökkäyksen kärkenä Juntheikki - Vuoti.
  Tuo hyökkäyspää on vähän kapea mutta toisaalta siellä on paljon SaiPa taustaisia Liigavauhtia kokeilleita pelaajia niin ovat ihan kelpo pelaajia.

  Aika näyttää miten tuossa hommassa käy. Itse tosiaan uskon, että menee kahdeksan joukossa keväällä jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2017 klo 17.29
 25. -Olvi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Leijonat
  Lainaus:
  .

  Kyllähän se vaan on IPK pakisto parempi kuin viime vuonna. Galin on kovemmassa kunnossa kuin edellisellä kaudella ja hasardi Pälveen tilalle saatiin Koponen Kalpasta. Kapteeni Huttunen on tervehtynyt ja on elämänsä kunnossa, se tulee näkymään taululla. Iiro Sulin saatiin peruspakiksi ja Saku Kinnunen on Kalpan mukana vetänyt rajun kesän eli paremmalle näyttää. Korhonen oli hieno löytö alakertaan myös, jalat liikkuu kuten myös kiekko. Autio maalissa on olllut itse varmuus jos vertaa Leskiseen viimekaudella. Vaihtuvuutta on ollut kuitenkin parin kentän verran hyökkäykseenkin ja viime kauden vapaamatkustajille ei ole paikkoja annettu. Reenipeleissä ei olla jalalla hävitty kellekkään kun taas vuosi sitten oltiin liikkeessä kaikkia perässä.
  Täällä lähdetään luottavaisin mielin kauteen, kaikki muu kuin play-off paikka on pettymys.