Mestiksen yleisömäärät

  • 361 223
  • 1 767

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sinänsä vaan tuntuu oudolta, jos kaikki kausikortit lasketaan mukaan, koska minkä takia silloin niitä kausareita luettaisiin lukijalla? Ja KooKoollahan olisi varmaan joka pelissä 2500 ihmistä jo sittenkin.

Kuulin kyllä tänään, että ainakin Kouvolassa yleisömääräksi lasketaan vain paikalla olijat ja juuri noin kuten KKtig mainitsee niin sen takia Kouvolassa luetaan kausikortit lukijalaitteella, joka rekisteröi näin kausikortilla peliin tulleet.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Kouvolassa oli ainakin viime kausina laskurit ovilla, jotka luettiin suunnilleen toisella erätauolla ja niistä yleisömäärä (ja varmaankin lipuista). Onhan näitä mahdollisia tapoja useampia, jos ei ole yhtä tiettyä sarjassa sovittu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuulin kyllä tänään, että ainakin Kouvolassa yleisömääräksi lasketaan vain paikalla olijat

Mutku karate mauri laski ne!

Itse arvostan kyllä sitä, että pyritään ilmoittamaan oikeasti paikalla olevat katsojat. Tai vielä enemmän, jos ilmoitetaan paikalla olevat maksaneet katsojat. Tähän on pyritty ja ohjeistettukin Mestiksessä - mutta toisaalta pistää mietityttämään, että miksi? Liitto ja ainakin mainosmyyjät kuitenkin tykkäisivät ilmoittaa mahdollisimman isoista lukemista, joten sikäli ihmetyttää. Kun joka tapauksessa pahempaakin fiilua ja filunkipeliä samat tahot harrastavat.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Lasketaanko kausikorttilaiset automaattisesti katsojamääriin?

Savonlinnassa osa kausikorteista lasketaan yleisömäärään mukaan, vaikka kaikki sisäänkulkevat lukaistaan viivakoodeista. Se mikä määrä ilmoitetaan on vähän pimennossa. Käsittääkseni siinä on ilmoittavalla taholla oma liikuntavara.
Jokatapauksessa tedän, että näin toimitaan.
Muista paikkakunnista en osaa sanoa, mutta voisin kuvitella, että samansuuntaisesti mennään.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tähän on pyritty ja ohjeistettukin Mestiksessä

Kertoisitko lisää tästä? Tosiaan ainakin taannoin nimenomaan käytäntö oli, että lasketaan kausikorttilaiset tietyllä prosentilla.

Mutku karate mauri laski ne!

Tämä meni ainakin pieleen. Valitettavasti en tänään ollut seuraamassa kouvolalaisten huimaa taistoa naapuriseuraa vastaan. Sen sijasta olin Joensuun Mehtimäellä, missä tänään oli muuten ilmoitettu olevaksi enemmän yleisöä kuin mitä siellä teillä. Lupaan kuitenkin värvätä Kouvolassa asuvan tätini laskemaan yleisöä iloksesi, kunhan hän hallille palaa. Tämä kuulemma ei kuitenkaan tapahdu ennen kuin Juha Juujärvi saa kenkää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kertoisitko lisää tästä? Tosiaan ainakin taannoin nimenomaan käytäntö oli, että lasketaan kausikorttilaiset tietyllä prosentilla.

Kouvolassa hankittiin viivakoodilukijat ~5 vuotta sitten. Tuolloin oli ohjeistettu, että käytäntö pyritään yhdenmukaistamaan ja nimenomaan niin, että kausikorttilaisista lasketaan oikeasti paikalle tulleet. Samalla kaudella lukijat tulivat käyttöön muutamalla muullakin paikkakunnalla. En kyllä enää muista missä.

Enkä kyllä puhunut mitään tämän päiväisestä. Terkkuja kuitenkin tädillesi! ps. Kouvolassa on perinteikästä mennä halliin ainoastaan huutamaan potkuja päävalmentajalle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Turussa kausikorttilaisten kortit tosiaan luetaan viivakoodinlukijalla ovella, joten yleisömäärissä ei ole ilmaa. Itse asiassa tällä kaudella on käynyt minullekin usean kerran niin, että olen matsin aikana arvioinut paikalla olevan yleisömäärän monta sataa alakanttiin. Olen arvioinut, että paikalla olisi vaikkapa noin 2100 katsojaa, ehkä 2200, ja sitten on ilmoitettu esim. reilut 1900 katsojaa.

Takavuosina meni yleensä toisin päin, eli pahimpina aikoina arvioin, ettei yleisöä olisi ollut kuin ehkä 700 ja silti ilmoitettiin lähemmäs tuhannen katsojan lukumääriä. Tällöin luultavasti laskettiin kausikorttilaiset ja erilaiset sponsoriliput jo etukäteen, käytettiin niitä tai ei.

Jos lukemia haluttaisiin järjestäjien taholta vetää ns. markkinamielessä yläkanttiin, niin silloin olisi helppo ilmoittaa sellaisiakin lippuja yleisölukemaan, joita ei tosiasiassa käytettykään. Mutta näin ei enää tehdä. Ei, vaikka esim. TuTo-Sport -ottelun yleisömäärä jäi harmittavasti 1999 katsojaan, eli kahden tonnin lukemasta jäätiin yhden ainoan katsojan verran.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Löytäisikö joku Kalpan yleisömääriä suomisarja+mestiskausilta 2000-2005? Siinä olisi mututuntuman lisäksi yksi tilastollinen vertailukohta katsojamäärien ja sarjatason mahdollisesta korrelaatiosta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Löytäisikö joku Kalpan yleisömääriä suomisarja+mestiskausilta 2000-2005?

2003-04: 1562 (2.)
2002-03: 1165 (3.)
2001-02: 1150 (3.)

Tuossa kolmelta ekalta Mestis-kaudelta. Kertaakaan ei noina kausina ollut siis sarjassa eniten yleisöä kerännyt joukkue. Vikalta kaudelta ja Suomi-sarjasta mulla ei ole tietoja.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
2003-04: 1562 (2.)
2002-03: 1165 (3.)
2001-02: 1150 (3.)

Tuossa kolmelta ekalta Mestis-kaudelta. Kertaakaan ei noina kausina ollut siis sarjassa eniten yleisöä kerännyt joukkue. Vikalta kaudelta ja Suomi-sarjasta mulla ei ole tietoja.

Täydennetääs:

2004-05: 2421 (2.)

Suomi-sarjasta kaudelta 2000-01 ei sen sijaan runkosarjan tilastoja löydy edes Jääkiekkokirjasta. Pudotuspelien kotiotteluiden yleisökeskiarvo on kuitenkin laskettavissa ja oli 1126 katsojaa. Mestiksen karsintasarjassa KalPan yleisökeskiarvo oli sitten 1453.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onneksi sentään jotkut matsit vetävät yleisöä. Turussa tehtiin tänään Jukurit-matsissa kauden yleisöennätys, 2799 katsojaa. Maksimi siis 3000 katsojaa (ja käytännössä vähän pienempi, kun lehdistöpaikoillekin on varattu lähes 50 paikkaa), eli tupa oli miltei täynnä.

Katsojamäärät ovat ihan erilaisia silloin kun joukkueella on selkeä tähtäin ylöspäin ja liigaan on edes teoreettinen mahdollisuus.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Komea lukema Turussa. Tuollaisia lukuja näkee aina mielellään paikkakunnasta riippumatta.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Komea lukema Turussa. Tuollaisia lukuja näkee aina mielellään paikkakunnasta riippumatta.

Nimenomaan. Tunnelma nousee vallan mainioksi kun häkki on lähes täynnä ja sarjakärki putoaa kyydistä. Huomenna meitä tulee n. 30 TuToistia nostamaan Kouvolan katsojalukua.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
TUTO on kyllä koululaisille tällä kaudella lippuja jakanut joihinkin matseihin, mutta eipä niitä nyt ainakaan erityisesti misään katsomossa näkynyt.
 

Oadie

Jäsen
Paljonko tuossa oli ilmaiseksi tulleita? Koululaisillehan oli kai jaettu lippuja. Komea luku silti.

Niin tuossahan on sellainen systeemi ollut, että jokainen TUTO:n pelaaja vuorotellen tietyin aikavälein saa antaa lippuja valitsemalleen kohteelle esim. vanha pelaajan koulu taikka sairaalan osasto jne. Nyt Markus Mäkinen kävi vierailulla käsittääkseni pienessä Maunun koulussa (lippujen käyttöaste lienee kymmeniä). Eli mitään koululaiskamppanjaa ei erikseen ollut. Kassa kiitti varmaan eilen, sellainen kuhina kävi ostospisteissä ja etenkin bisseä taisi mennä aika määrät.Täytyy sanoa etten kyllä hetkeen muista noin hyvä tunnelmaista ottelua katsomossa Turussa nähneeni. Kai täällä pienen pieni buumi sitten on.
 

lätkäheebo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat, Winnipeg Jets
Onneksi olkoon, Turku!

Mahtavaa, että Turussa alkaa vihdoin katsojamäärät nousemaan oikeille lukemille. Tätä Mestis kaipaakin eli positiivisia uutisia kaiken negatiivisen uutisvirran jatkeeksi.
Katsojamäärät Mestiksessä kuten Sm-liigassakin ovat olleet aika lailla alamaissa. Koko hommalta tippuu pohja pois, jollei katsojat käy peleissä. Tuntuu siltä, että suomalaiset jääkiekkopäättäjät ovat yrittäneetkin tehdä kaikkensa, jotta lätkä tippuu suosituimmuuslistalla jonnekin shakin ja hiihtosuunnistuksen seuraamisen tasolle.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Kassa kiitti varmaan eilen, sellainen kuhina kävi ostospisteissä ja etenkin bisseä taisi mennä aika määrät.Täytyy sanoa etten kyllä hetkeen muista noin hyvä tunnelmaista ottelua katsomossa Turussa nähneeni. Kai täällä pienen pieni buumi sitten on.

Onkohan 'koskaan' runkosarjassa ollut noin paljon väkeä. Itse muistan finaalisarjoissa ja TUTO-TPS harjoitusotteluissa olleen mökin about täynnä. Tietysti vklpeli ja sarjakärki tuo tohon niin paljon lisää, että ei tuota voi laskea normaaliksi tilanteeksi, mutta todella TODELLA hienoa oli etsiskellä vapaita paikkoja jostakin välistä ekassa erässä kun saavuin paikalle. TUTO-korttilaisilla ei siis kuitenkaan syytä huoleen ettei sisään mahtuisi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Heinolassa perjantaina paikalla HeKin/Peliittojen Mestis-aikojen ennätysyleisö, jos en ihan väärin muistele. Paikalla siis 1393 katsojaa. Ilmeisesti viitisensataa päässyt sähköfirman kustantamilla lipeteillä sisään, mutta väkeä oli muutenkin kuin pipoa. Tämä hilasi Peliittojen katsojakeskiarvon 500 paremmalle puolelle.

Toki wanhan ja alkuperäisen Peliitta-joukkueen I-divariaikaan 80-luvulla hallissa ylitettiin välillä 2000 katsojan rajapyykki ja tonni paukkui rikki tuon tuostakin. Mestiksessä ja HeKin Suomi-sarja ja II-divaripeleissä on päästy korkeintaan 1200 päälle runkosarjapeleissä. Harjoituspelissä Pelicansia vastaan on päästy noin 1600 silmäpariin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tilanne Mestiksen kuuden kärjen yleisömäärissä marraskuussa ja nyt (tavoite/toteutunut).

Marraskuun lopulla 2012:

Jukurit; 1400 / 1177 (-223)
Hokki; 800 / 860 (+60)
KooKoo; 2500 / 2147 (-353)
TuTo; 2500 / 2042 (-458)
Sport; 2400 / 2278 (-122)
Jokipojat; 2000 / 1843 (-157)

Tammikuun lopulla 2013:

Jukurit; 1400 / 1197 (-203)
TuTo; 2500 / 1997 (-503)
Sport; 2400 / 2246 (-154)
Hokki; 800 / 860 (+60)
KooKoo; 2500 / 1996 (-504)
Jokipojat; 2000 / 1730 (-270)

KooKoolla ja Jokipojilla on laskenut määrät eniten, samoin TuTolla ja Sportilla laskua. Jukureilla on lievä parannus ja Hokki pysynyt samoissa. (Hokin lukema on täsmälleen sama kuin muutama kuukausi takaperin, onkohan mahdollista)

Tuosta voisi laskea esim. KooKoon tilanteen. 22 kotiottelua x -504 katsojaa = 11088 miinuskatsojaa. Tuon jos kertoo esim. lipun hinnalla 12 €, niin takkiin on tullut tavoitteesta yli 130 000 €. Ei kovin kiitettävästi ole nämä "vetonaulat" joukkueessa toimineet..
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tuosta voisi laskea esim. KooKoon tilanteen. 22 kotiottelua x -504 katsojaa = 11088 miinuskatsojaa. Tuon jos kertoo esim. lipun hinnalla 12 €, niin takkiin on tullut tavoitteesta yli 130 000 €. Ei kovin kiitettävästi ole nämä "vetonaulat" joukkueessa toimineet..
KooKoon budjetoitu tavoite on 2200 eikä 2500 katsojaa.

Jos lasketaan tämän hetkistä yleisön tulovirran eroa esim. Mikkeliin, niin toisaalta ihan hyvä että jotkut oligarkit syytävät vielä sitä valuuttaa Jukurien toimintaan. Ilman tuota Mikkelissä olisi aika hiljaista tällä hetkellä.

Mikkelin ja Kouvolan keskinäisessä vertailussa 12 euron lipuilla laskettuna tulee yleisötuottojen eroksi kaudessa noin 230.000 euroa Kouvolan hyväksi, ja se on sangen paljon Mestiksen mittakaavassa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mikkelin ja Kouvolan keskinäisessä vertailussa 12 euron lipuilla laskettuna tulee yleisötuottojen eroksi kaudessa noin 230.000 euroa Kouvolan hyväksi, ja se on sangen paljon Mestiksen mittakaavassa.

TuTon kohdalla lipputulojen laskeminen onkin hankalampi kysymys. On kolmenlaisia kausikortteja, joista halvin maksaa 75 euroa. Kausareita on myyty ilmeisesti noin puolitoista tuhatta ja risat, oletettavasti valtaosa näistä on näitä halvempia. Irtolipun hinta onkin sitten 20 euroa, mitään erityiskategorioita ei ole. Tosin nyt loppukaudeksi TuTo palautti ns. lastenliput eli 10-15-vuotiaat pääsevät kympillä ja alle 10-vuotiaat ilmaiseksi (harva alle 10-vuotias tosin yksinään matsiin tulee, mutta saavatpahan vanhemmat vähän säästöä).

Tämän takia on vaikea arvioida, mitä TuTo tosiasiassa saa lipputuloina. Välillä on kuitenkin ollut iltoja, jolloin häkki on ollut lähes täynnä (esim. Jukurit-matsissa noin 2850/3000) ja yleensä peruspeleissä on noin 1700-1900 katsojaa, joten niitä irtolippujenkin ostajia on - ja niillä on tosiaan hintaa 20 euroa.

TuTon TJ Santtu Kiili tosin sanoi jossain haastiksessa, että TuTon lipputulojen on budjetoitu kattavan vain noin 15% budjetista, loput tulot tulevat muualta. Oheismyynti tuo varmaan mukavasti, ainakin olut virtaa, oheistuotteita on iso kasa ja eri ruokavaihtoehtoja myös. Ja totta kai kun halvoilla kausikorteilla kansa käy paljon useammin matseissa niin oheistuloja tulee enemmän koko kauden ajan.

Halvat kausarit ja parituhatta ihmistä per peli on sekä myynnin että tunnelman kannalta paljon parempi vaihtoehto kuin kalliit kausarit ja esim. 1000 ihmistä per peli.

Saapa nähdä, miten pleijareissa käy. Valitettavasti on sellainen kutina, että yleisömäärät laskevat rajusti, koska kausikorteilla ei enää pääse, pleijarikausikortin hinta on naurettavan korkea (165€!) ja irtolippujen hinnat kohoavat kaavalla 20€-25€-30€ (puolivälierät, välierät ja finaalit) jos TuTo vain kauttaan jatkaa. Alkaisi kyllä joku 25-30 euroa olla erittäin suolainen hinta Mestis-välierästä tai -finaalista.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkelin ja Kouvolan keskinäisessä vertailussa 12 euron lipuilla laskettuna tulee yleisötuottojen eroksi kaudessa noin 230.000 euroa Kouvolan hyväksi, ja se on sangen paljon Mestiksen mittakaavassa.

Näitä nyt ei voi vertailla keskenään eikä kannatta. Jokainen joukkue, myös Jukurit ja KooKoo, ole tehneet budjettinsa omien intressiensä mukaan. Jokaisella joukkueella on omat tavoitteet yleisömäärissä ja niiden mukaan eletään. KooKoolle vaan näyttäisi yleisömäärien osalta tulevan aika helvetisti nekkuun. Toki Jukureillekin, mutta ei lähekkekään samaa luokkaa.

Mazaayup kirjoitti:
KooKoon budjetoitu tavoite on 2200 eikä 2500 katsojaa.

Täällä väitetään ihan muuta (Linkki Mestis-ennakkoon Kiekko-Vantaan sivuilla): Ma 10.9.2012 - Mestis-kausi 2012-2013 käynnistyy keskiviikkona

Ja samassa suhteessahan otteluiden muu tuotto pienenee, kun yleisötavoitteista ollaan perässä.
 
Viimeksi muokattu:

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Näitä nyt ei voi vertailla keskenään eikä kannatta. Jokainen joukkue, myös Jukurit ja KooKoo, ole tehneet budjettinsa omien intressiensä mukaan. Jokaisella joukkueella on omat tavoitteet yleisömäärissä ja niiden mukaan eletään. KooKoolle vaan näyttäisi yleisömäärien osalta tulevan aika helvetisti nekkuun. Toki Jukureillekin, mutta ei lähekkekään samaa luokkaa.

Se on sitten siitäkin kiinni miten seurat ovat budjetoineet noita rahoja kiinni, paljonko on tulovirtaa on ajateltu tulevan lipputuloista, paljonko muusta. Eli ihan rahaan suoraan noita ei kannata sitoa jonkun lipun keskihinnan mukaan, vaikka varmasti se suuntaa antaakin. Voi olla, että KooKoolla on jäänyt saamatta tuo 130000€, jos tuo on todellinen tavoite. Ja jos nuo muut tavoitteet on kohdillaan, niin suhteessa tavoitteeseen ollaan tällä mallilla nyt:

KooKoo 79,84%
TuTo 79,88%
Jukurit 85,5%
Jokipojat 86,5%
Sport 93,58%
Hokki 107,5%

Jos KooKoo on taas budjetoinut tuon 2200 mukaan, niin sitten tavoitteessa ovat 90,72%. Ja sitten samaan jauhantaan kaikki ilmaisliput etc, jotka lienevät mietittykin seurojen taholla jo valmiiksi, eikä meidän tarvii niitä vatvoa.

Enivei, lähes kaikilla on vajetta tuommosen logiikan mukaan, paitsi Hokilla tästä kuusikosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös