Mestiksen tuomaritoiminta

  • 269 596
  • 1 158

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko kukaan muu pannut merkille että Latviassa vihellettäisiin pitkiä ihan eri lailla kuin Suomessa. Ainakin Kiekko-Espoon peleissä pisti silmään että tuomarit mielummin jättivät viheltämättä kuin vihelsivät. Eli jos oli pienikin syy olla viheltämättä peli jatkui. Ihan sääntöjen mukaan tuo siis mielestäni meni mutta tulkinta oli ns. toisesta päästä asteikkoa kuin kotimaassa missä vihelletään ellei ole täysin selvää ettei vihelletä.

Itse kyllä pidän tuosta Latvian linjasta. Se karsii turhaa rikkonaisuutta pelistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Siellä varmaan tuomariklubilla katsellaan tyytyväisenä vierasjoukkueen valmentajan kanssa Hokki-Peliitat -ottelun onnistumisia Dartfishistä. Herrat #8 ja #30 tarjosi kainuulaisyleisölle sellaisen syväkyykkyisen perseennäytön, että eipä ole moista mahtunut auramiehen 40-vuotisuralle vielä kertaakaan. Luulin tosin että hokin tappaja #8 olisi saanut jo elinikuisen porttikiellon aikaisempien otteidensa ansiosta (mm. tämä meni ohi: KeuPa HT:n Juuso Ketolalle kolmen ottelun pelikielto), mutta niin vain onnistui veljet yhdistämään voimat tämän Seppelinin tuuletuksesta suuttuneen partnerinsa kanssa.

Videokoostetta tarkkaillessa voi kysyä, montako B-joukkueen rikettä jäi viheltämättä, samalla kun A:lle vihellettiin hipaisusta? Montako mailaa lyötiin käsistä? Monestiko kädet kävivät lanteilla lopussa? Miten meni omasta mielestä?

Jos näillä kahdella ja sillä kolmannella siellä pikkukopissa yläkerrassa on niin vaikeata olla Kajaanissa, niin eikö ihan oikeasti löydy mistään tuomareita, joilla ei ole niin suuria antipatioita kotijoukkuetta kohtaan. Samanlaisia maksavia asiakkaita ne on kainuulaisetkin kuin muualla Suomessa. Siellä junioreitten vanhempien selkärangasta maksetaan saatana teidänkin tuomaripalkkiot ja kiitoksena siitä tarjoilette tuollaista ylimielistä paskaa. Eritoten #30 innokkuus kotijoukkueen jäähyjä viheltäessä ei varmaan jäänyt huomaamatta keneltäkään?

Eikö teitä jumalauta hävetä Neva, Pelkonen ja Seikkula?
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Hyvin pitkälti samoja ajatuksia, Hokki ei ollut parhaimmillaan, mutta herrat Pelkonen ja kumpp. olivat kaikkea muuta kuin Mestis tason viheltäjiä ja kaikki loka Pasi Räsäsen suuntaan,(arvostelee näitä puulaakitason pillipiipareita oikeutetusti), voimia Hokki ja Räpsä!
Milloin on Kajaanissa viimeksi ollut tasapuoliset tuomarit?
 
Suosikkijoukkue
FPS
En sitten tiedä, mitä tarkoittaa Mestistason viheltäjä, mutta kyllä ainakin Forssassa tuomarit ottivat pelin hyvin haltuun heti alussa. 30:n sekunnin jälkeen näytettiin heti mikä päivän linja on.

Mahtaako liittyä tilanteeseen, mutta jostain syystä Ketterän valmennuksesta molemmat pistivät fläppitaulun naaman eteen tilanteen jälkeen. Tarkkaa kotikatsomoa ei kuitenkaan huijata. Ei ainakaan, jos nauretaan vedet silmissä.

Hyvin näytetty linja unohtui kyllä tämän jälkeen, mutta hyvä aloitus silti. Ja tulihan niitä jäähyjäkin sen jälkeen.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Onko pohjoisessa huonommat tuomarit kuin etelässä, kun Kajaanissa ja Rovaniemellä havaintojeni mukaan arvostellaan eniten tuomareita. Vai ovatko pohjoisen ihmiset kovempia kitisijöitä.

Mielestäni tuomarit ovat Turussa puhaltaneet ihan tyydyttävästi ja tasapuolisesti, vaikka joskus jommalle kummalle joukkueelle on saattanutkin tulla vähän kyseenalainen jäähy.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Sitä en ymmärrä kun nämä ei kehity näistä hölmöilyistä. Niva-Parkkila parilla on kaksi vikaa jotka osiltaan liittyy toisiinsa. Eli linjan muuttuminen pelin sisällä, se on pelaajille se kaikista vaikein. Sitten tasottelu, toinen näistä omistaa lempinimen "Salomon".

Eilen alkoi sillä että selkeät pois ja muuten pelataan. No sitte tuli se tasoittelu. Mikko Perttu kävi kitisee kaks kertaa tilanteista missä ei ollu mitään, no kolmatta ei tarvinu kitistä se tuli. Sitten vielä toinen perään jotta saatiin jäähyt tasoihin.

Sitten mentiinkin pelin loppuun että pelataan, Satolle kiinnipitäminen jota en ois antanu ku samanlaisia roikkumisia oli koko toinen ja kolmas erä. Viimeisen vihelsi linjuri ku Keupa haki seittemällä kavennusta.

Ja vaikuttaako peliin, erän loppuun 53YV josta peli tasoihin. Ja kun pelin virtaus on täysin päinvastainen.

Tämä siis on yksi esimerkki, mutta kun 15 vuotta on siinä katsomossa kattonu tätä toimintaa niin ei voi käsittää miksi ihminen ei kehity?! Palautetta ainakin tulee ja kattooko nämä omia tuomioita videolta ja ottaa sitä kauttakin palautteen?
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onko pohjoisessa huonommat tuomarit kuin etelässä, kun Kajaanissa ja Rovaniemellä havaintojeni mukaan arvostellaan eniten tuomareita. Vai ovatko pohjoisen ihmiset kovempia kitisijöitä.

Mielestäni tuomarit ovat Turussa puhaltaneet ihan tyydyttävästi ja tasapuolisesti, vaikka joskus jommalle kummalle joukkueelle on saattanutkin tulla vähän kyseenalainen jäähy.
Mutkan kautta olen erään pohjoisen joukkueen valmentajan suusta kuullut, että täällä tuomareiden taso ei ole samaa luokkaa kuin etelässä. Vaikea ottaa tuohon kantaa. Luulen, että osansa on myös sillä, että Rovaniemelläkin taitaa viheltää vain kolme päätuomaria niin totta kai vuosien aikana siltä eniten viheltävä joutuu ihmisten hampaisiin, kun naama tulee tutuksi.

Täällä eniten viheltävä Niva taitaa turhauttaa eniten juuri tuon aiemmin mainitun linjattomuuden takia. Pelaajilta sen sijaan joskus kuulunut kiitostakin, koska kestää pään aukomisen ja kettuilee tarvittaessa takaisin.

Olen tuomaroinut aikoinaan toisessa palloilulajissa aikuisten SM-sarjassa, ja olen aivan varma tuomareiden saavan jatkuvasti palautetta eikä se ole mitään silkkihansikkailla käsittelyä todellakaan. Kaikista palloilulajeista pitäisin jääkiekkoa vaikeimpana tuomita, sillä peli on niin nopeaa ja kuolleita kulmia jää väistämättä tuomarille. Uskaltaisin jopa väittää, että Mestis on joiltain osin tuomarille haastavampaa kuin Liiga, kun kentällä tapahtuu enemmän tilanteita, joita ei ole ennustanut, koska niitä ei voi järjellä aina selittää.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mestis on tuomarille paljon vaikeampi sarja kuin Liiga, koska mailaa välillä käytetään aika surutta sekä käsin roikutaan paljon. Ja sitten kun joku kaatuu, se onkin kampitus. Enemmän varmaan olisi kitinää, jos kaikki puhallettaisiin pois, kun silloin ei juuri 5v5 pelattaisi.

En ole itse jaksanut tuomareita kritisoida, kun K-Espoo nyt on pääsääntöisesti pelit voittanut, vaikka lähes joka matsissa tuntuu linjan suosivan vastustajaa. Yleisesti enemmän kiekossa olevaa joukkuetta kuitenkin rikotaan enemmän kuin kiekotonta, mutta jäähyt kuitenkin on lopulta about tasan. Ja monesti olisin voinut hermostua kyllä, jos mariginaalit ottelussa olisi ollut pienemmät.

Keväältä vaan toivon, että linja on tasapuolinen ja ottelut on jääkiekkoa eikä painia.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Sellaistakin olen ollut huomaavani, että linja lähtee Mestistuomareilla helpommin käsistä. Onnistuvat kyllä välillä, tulee hyviä otteluita, mutta kun se ote lähtee horjumaan, niin homma karkaa kovin usein käsistä. Vaikka tuo, että tuolla purnaamisella saa jäähyjä. Kun toinen saa, niin toisen joukkueen pelaajat huomaavat (viimeistään) tässä vaiheessa lähteä huutokauppaan mukaan. Seurauksena penalteja arvotaan miten sattuu.

Tai sitten tuomarit puhaltavat ekan erän keskenään eri linjalla. Koittavat sitten löytää yhteisen sävelen, ja pelaajat eivät mitenkään voi tietää miten se linja seuraavaksi muuttuu. Mutta enemmän taitaa kuitenkin olla ok- onnistumisia kuin ohipelejä. Helposti sitä tietysti vain muistaa epäonnistumiset

Mielestäni pudotuspeleissä yleensä on onnistuttu paremmin. Kaipa tuomaritkin tsemppaavat ja toisaalta kauden jälkeen ovat ehkä hekin ns. kuntohuipussa. Ja poff-linjakin taitaa olla jokaiselle tuomarille melko samanlainen.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mielestäni pudotuspeleissä yleensä on onnistuttu paremmin. Kaipa tuomaritkin tsemppaavat ja toisaalta kauden jälkeen ovat ehkä hekin ns. kuntohuipussa. Ja poff-linjakin taitaa olla jokaiselle tuomarille melko samanlainen.

Siellä ne antaa sen pelin viedä ja selvät vihelletään jolloin se on heleppoa. Miksi ne tekee itelle vaikeaksi tuon vetäsemällä hatusta noita aivan käsittämättömiä?!

Iisalmessa Niva-Parkkila pari puhalsi ottelun ja siitä puhutaan vieläkin Savossa. Kaikki kiitteli. Sitten Lappi Areenalla joku vissiin nykii langoista ku alkaa sätkyminen jossain vaiheessa peliä.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Nyt isoimpia ongelmia ellei isoin on se, ettei uskalleta viheltää. Kyllä tuomarin silmän pitäisi sen verran kokenut ja nähnyt olla, että käsillä sitomiset ja kaatamiset pitäisi onnistua myös rangaistusaitioon johdattelemaan, eikä antaa siimaa kuten nyt. Samoin mailan käytöt. Ei ne pelaajat itsekseen kaatuile. Ja jos filmaaminen alkaa yleistyä, kyllä se kentällä myös vastajoukkueen kuittailun ja toimien myötä putsaillaan. Ei se filmaaminen pelaajilla tavaksi tule. Tämä viheltämättömyys turhauttaa pelaajia enemmän.
 
Suosikkijoukkue
FPS
Olen potku viestistäsi lähes samaa mieltä, mutta kyllä uskalletaan viheltää, jos kaatuminen tapahtuu. Itse näen suurimpana ongelmana kiekon tuomaroinnissa tällä hetkellä sen, että pelaajia on ohjeistettava kaatumaan, jos moraali ja menestymisen nälkä sen sallii. Viimeiseen asti pelaamista ei ainakaan kiekollisena tällä hetkellä palkita.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Miksi pleijareihin pitäisi ottaa vankilasäännöt käyttöön. No siksi että taidoltaan heikompi joukkue voisi pärjätä. Olisi paljon parempi että säännöt pysyisi samana ja myös kurinpito pitäisi linjansa. Silloin paras voittaisi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Miksi pleijareihin pitäisi ottaa vankilasäännöt käyttöön. No siksi että taidoltaan heikompi joukkue voisi pärjätä. Olisi paljon parempi että säännöt pysyisi samana ja myös kurinpito pitäisi linjansa. Silloin paras voittaisi.
Onhan se noinkin, mutta kun kiekko ei ole pelkkä taitopeli. Se on fyysinen peli, jossa voi voittaa esim. olemalla taidokkaampi kuin toinen, pelaamalla vastustaja sekaisin. Tai toisaalta olemalla fyysisesti kovempi kuin toinen, taklaamalla mehut pihalle. Paras joukkue on paras yhdistelmä taitoa ja kovuutta. Toki jos ajettelee, että molemmat pelitavat vaativat taitoa, niin sitten voi ajatella näin. Tietysti pitkälle näin onkin.

Oli miten oli, niin parhaassa tapauksessa tuomarilinja olisi sama läpi kauden. Harmi, ettei se yleensä ole.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onhan se noinkin, mutta kun kiekko ei ole pelkkä taitopeli. Se on fyysinen peli, jossa voi voittaa esim. olemalla taidokkaampi kuin toinen, pelaamalla vastustaja sekaisin. Tai toisaalta olemalla fyysisesti kovempi kuin toinen, taklaamalla mehut pihalle. Paras joukkue on paras yhdistelmä taitoa ja kovuutta. Toki jos ajettelee, että molemmat pelitavat vaativat taitoa, niin sitten voi ajatella näin. Tietysti pitkälle näin onkin.

Oli miten oli, niin parhaassa tapauksessa tuomarilinja olisi sama läpi kauden. Harmi, ettei se yleensä ole.
Taklaaminen kuuluu jääkiekkoon. Koukkiminen, pystypaini (ehkä pelikatkoja lukuunottamatta) ja kiekottoman minkäänlainen estäminen taas eivät. Noi kolme hidastaa peliä, laskee taitovaatimusta ja tekevät ottelusta pitkäveteisen.

Hasteena näissä on nollatoleranssin puute. ”Melkein” on suhteellinen termi ja tarkoittaa jokaiselle vähän eri asiaa. Tämä pätee myös tuomareihin. Nollatoleranssi olisi helpompi pelaajille, valmentajille ja tuomareille. Toki se päättäisi jonkun pelaajan uran. Samalla joku toimen nousisi tähdeksi. Valmentajat varmasti aluksi valitsisivat tästä pitkällä aikavälillä nollatoleranssi on kuitenkin ainoa linja, jolla on edes teoriassa mahdollisuus toimia. Kaikki välimallit ovat kuin sosialismi, lisäävät byrokratiaa, vaikeuttavat ihmisten elämää ja loppujen lopuksi toimivat vain paperilla.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Taklaukset toki kuuluvat jääkiekkoon. Mutta kun nekin voi tehdä niin eri tavoin. Esim. Ville Vahalahti ryösti kiekon ja edisti peliä useita kertoja taklaamalla mutta ei lentänyt koko urallaan ulos jostakin aivopierusta. Reilu sääntöjen mukainen taklauspeli on ihan muuta kuin hyppytaklaus takaapäin päähän tai poikkari kokokentän vauhdilla selkään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Jürgens väliaikaiseen pelikieltoon eilisen loppuhässäkän seurauksena.

Oman mielipiteeni tuosta tuomiosta kerroin kovaäänisesti jo eilen hallilla, joten ei siitä sen enempää.

Mielenkiinnolla odotan mitä siitä arvotaan.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jürgens väliaikaiseen pelikieltoon eilisen loppuhässäkän seurauksena.

Oman mielipiteeni tuosta tuomiosta kerroin kovaäänisesti jo eilen hallilla, joten ei siitä sen enempää.

Mielenkiinnolla odotan mitä siitä arvotaan.
Mua lähinnä ihmetyttää miksi piti laittaa väliaikaiseen pelikieltoon kun Kiekko-Espoon seuraava peli on vasta keskiviikkona. Luulisi ehtivän käsitellä asian ennen sitä joka tapauksessa.

RoKin Heinon tapaus ei ilmeisesti sitten johtanut pelikieltoon. Ilmeisesti sanomiset ei olleet niin pahoja että pitäisi käsitellä kurinpidossa. Nyt vaan jää ikuiseksi arvoitukseksi mistä se ulosajo tuli.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mikä mahtoi olla syy, että melkein "siiirrteystä" rangaistuksesta tehty maali hylättiin ja vastusta jäähylle ? Kyse siis Zemgale TuTo pelin kolmannen erän loppuvaiheesta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikä mahtoi olla syy, että melkein "siiirrteystä" rangaistuksesta tehty maali hylättiin ja vastusta jäähylle ? Kyse siis Zemgale TuTo pelin kolmannen erän loppuvaiheesta.
Linjuri vihelsi paitsion ja vihellyksen jälkeen voi tulla maalia vaikka se menihin ihan vihkoon. Rantahan oli vielä puoliksi keskialueella. Sehän tuomittiin sitten tuomarivirheeksi kun aloitus laitettiin hyökkäysalueelle.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Linjuri vihelsi paitsion ja vihellyksen jälkeen voi tulla maalia vaikka se menihin ihan vihkoon. Rantahan oli vielä puoliksi keskialueella. Sehän tuomittiin sitten tuomarivirheeksi kun aloitus laitettiin hyökkäysalueelle.
Ok tuo on hyvä peruste. Sinu pitäisi lähtetä kiekkoliittoon tai vähintään tuomariksi ja pitää tik tokkia via mikä se onkaan.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Heinon kohdalla ihmettelen todella paljon jos mitään ei seuraa kun jopa Rokin fanit myöntävät teon ulosajon arvoiseksi. Päätösten pitäisi kyllä tulla ennen seuraavia pelejä niin todella miksi Jurgens väliaikaiseen pelikieltoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös