Mestiksen arvostus

  • 171 658
  • 802

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Rehti ja avoin SM-liiga nostaisi Mestiksenkin mielenkiintoa, kun nousuun panostavia seuroja löytyisi. Kahdentoista joukkueen liiga toisi Mestikseen kaksi kovaa joukkueellista laadukkaita pelimiehiä.

Mestis kaipaisi tunnettuja pelimiehiä, valmentajia (joita on jo mukavasti nähtykin) ja muita tuttuja naamoja. Sarjaa voisi muutenkin markkinoida enemmän. Tuntuu vaan jotenkin käsittämättämättömällä Mestiksen arvostus kaikenmaailman tulos ja urheiluruuduissa sun muissa iltalehdissä. Tulokset saattavat hyvänä päivänä urheiluruudussa nopeasti alalaidassa vilahtaa ravihevosen tallirengin haastattelun lomassa. Sarjataulukon saattaa nähdä kerran kaudessa ja tulosruudussa tuskin koskaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä unohdat sen, että liigan runkosarjassa energiavarat tyhjenee ihan eri lailla kuin Mestiksen runkosarjassa, onhan kyseessä kaikin puolin vaativampi sarja.

No jaa. Muistetaan nyt kuitenkin, että lähes kaikki liigapelaajat ovat ammattilaisia. Eli pelaavat ja harjoittelevat jääkiekkoa työkseen. Siinä missä suurimman osan Mestis-pelaajista on jaettava energiansa ja aikansa lätkälle sekä muulle elämälle, eli siis töille, opiskelulle tai armeijalle, niin liigamiesten ylimääräiset rasitukset rajoittuvat lähinnä pleikkarin pelaamiseen.


Linkin kuva poimittu tästä vanhasta Karo Koivusen ja Ville Uusitalon haastattelusta:
Espoolaiskaverukset löysivät paikkansa Pelicansista - kolumnit - SM-liiga - www.jatkoaika.com
 
Tässä unohdat sen, että liigan runkosarjassa energiavarat tyhjenee ihan eri lailla kuin Mestiksen runkosarjassa, onhan kyseessä kaikin puolin vaativampi sarja.

Esitän eriävän mielipiteen. Väitän, että harjoittelu, pelaaminen, reissaminen + työssäkäynti/opiskelu tyhjentävät energiavarastot tehokkaamin kuin harjoittelu, pelaaminen ja reissaaminen.
Kun liigajoukkue saattaa viettää yön reissussa, niin Mestis-joukkueet paukuttavat pääsääntöisesti matkan ilman välimajoituksia, pikkutunneilla kotiin ja aamulla töihin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
MTV3 ainakin nykyään tunkee Mestistä niin netissä, tekstikanavalla kuin ruudussakin. Tämä lisääntynyt kiinnostushan ei mitenkään johdu siitä, että ko. sarja on konsernin ns. kanavalaji. Päätös lienee tehty täysin journalistisin perustein vai mitä Pekka Karhuvaara?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Me kaikki Mestistä seuraavat tiedämme kuinka hyvä pakki Vaarasuo on. Pelit mitä itse olen näiltä kyseisiltä herroilta nähnyt, niin niiden perusteella taas minä ottaisin ennemmin Vaarasuon kuin Mielosen joukkueeseeni. Okei.. Yksi vääristävä tekijä tähän näkökantaan voi olla Mestiksen ja Liigan välinen tasoero, joka saa Vaarasuon näyttämään paremmalta kuin Mielosen.

Ilahduttavaa että allekirjoittaneen kommentti on inspiroinut tärkeän ketjun nostamiseen. Kirjoitustani voin puolustella vain sillä että yleissivistyksessäni tosiaan oli Ilkka Vaarasuon kokoinen aukko. Se taas johtui nähdäkseni kahdesta asiasta, Mestiksen vähäisestä huomiosta valtamedioissa ja toisaalta pelaajien suuresta vaihtuvuudesta nykypäivän sm-liigassa; kun pelaaja on muutaman kauden liigasta pois, hänet on helppo unohtaa. Lisäksi asiayhteys vaikutti jonkin verran: joku Ässät voi vuokrata pelaajan Mestiksestä, mutta suurseura ja hallitseva mestari Hifk tekee sitä perin harvoin. Heillä kun on varaa hankkia pelaajia myös vapailta markkinoilta. Siksi "Mestimiehen" vuokraus tuntui ensiajatuksena kummalliselta.

Mestistä vastaan sarjana minulla ei ole yhtään mitään, kuulun myös avoimen Sm-liigan puolestapuhujiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kommentoin kerralla vähän useampaa kohtaa ja viestiä, ettei tarvitse ketjua kuormittaa erillisillä viesteillä.

Mestiksen taso ja arvostus nousisivat, jos liigasta tiputettaisiin kaksi heikointa suoraan Mestikseen.

Näinhän se olisi - tosin samalla pitäisi sitten avata SM-liiga ihan oikeastikin ja poistaa nykyinen monimutkaisen hankala liigakarsintamalli. 12 joukkueen SM-liiga nostaisi myös SM-liigan arvostusta, varsinkin jos pudotuspelijoukkueita olisi vain kahdeksan eikä pelattaisi nykyisiä typeriä säälipleijareita (ei liigassa eikä Mestiksessä).

Yksi vaihtoehto on myös se, että palataan vanhaan hyvään aikaan, jolloin ei mitään pleijareita divarissa pelattu, vaan runkosarjan voittaja karsi liigan jumbon kanssa.

Toinen vaihtoehto olisi 12 joukkueen SM-liiga, josta Ruotsin malliin kaksi viimeistä päätyisi karsintasarjaan neljän parhaan Mestis-joukkueen kanssa, karsintasarjan kaksi parasta pääsisivät seuraavan kauden SM-liigaan. Tosin kävisi sekin malli, että turhia pleijareita ei pelattaisi Mestiksessä eikä SM-liigassa. Jalkapallossakin toimii mainiosti se malli, että runkosarjan voittaja on Suomen mestari ja tämän lisäksi pelataan pudotuspelityyppinen Suomen Cup. Ainakin olisi voitto joka kerta ansaittu, eikä vain sen kevään tuurista/kuntopiikistä kiinni.

Ovathan pudotuspelit tavallaan jännittäviä, mutta monesti ne ovat vain turhan ylihypetettyjä ja pakollisia rahastuskierroksia. Ainakin pudotuspelikierrosten määrää tulisi vähentää. Ehkä voisi pelata vain välierät siten, että runkosarjan joukkueet 1-2 pääsisivät suoraan välieriin ja joukkueet 3-6 karsisivat puolivälierissä toisista välieräpaikoista.

(Tiedetään, tiedetään... ei tule tapahtumaan, koska rahastahan noissa on kyse, ja siitä ei tingitä.)

Tässä unohdat sen, että liigan runkosarjassa energiavarat tyhjenee ihan eri lailla kuin Mestiksen runkosarjassa, onhan kyseessä kaikin puolin vaativampi sarja.

Mestiksen perusrunkosarjapelejäkin on 48 kappaletta, joten ei Mestiskään mitään leikintekoa ole energiavarantojen kannalta, varsinkin kun huomioi usein melko karut matkustusolosuhteet. Ja kyse on siitä, miten ottelut painottuvat: SM-liigan runkosarjan loppuosio ei ole vaativampi kuin Mestiksen pleijariputki, varsinkin jos pudotuspelejä on pelattu armottomalla tahdilla putkeen jopa 15 kappaletta. Mestiksen pleijarithan runnotaan läpi liiankin nopealla tahdilla, pelejä on joka toinen päivä. Ja näissä matseissa taistellaan joka vaihdossa täysillä, toisin kuin SM-liigan perusrunkosarjapeleissä. Toki viime kaudella meni poikkeuksellisen tiukaksi ennen kuin liigajumbo selvisi, mutta silti.

Pidemmän lepoajan kannalla. Playoutit eivät kiinnostaneet katsojia, eikä pelaajia. Varsin epäonnistunut kokeilu kaikkien muiden paitsi SaiPan ja Sportin kannalta.

Playoutit ovat Mestiksessä edelleen käytössä, joten mikseivät olisi liigassakin ainakin kahden viimeisen seuran kesken? Liian laajat playoutit eivät ole tarpeellisia, vaikka ne ovatkin käytössä esimerkiksi Sveitsissä ja toimivat siellä. Itse lopettaisin ensimmäisenä säälipleijarit, jotka koen täysin turhiksi ja tarpeettomiksi rahastuspeleiksi, jotka vähentävät runkosarjan merkitystä.

Noin muuten lienee aika yleinen ajatus, että muutamien seurojen selvä farmistatus laskee Mestiksen arvostusta. Tietenkin näiden seurojen Mestiksessä ololle on niin kauan oikeutus, kun mikään ei onnistu niitä sarjaporrasta alemmas sysäämään tai konkurssiin ajamaan.

Tähän pitäisi tehdä muutoksia hallinnollisesti. Eli farmit kiellettävä tai niiden toimintaa hankaloitettava siirtosäännöksien ja pelaajasopimussäännöksien avulla. Esimerkiksi joukkueessa pitäisi olla vähintään 15 omaa sopimuspelaajaa ja liigasta Mestikseen tuleva joutuisi olemaan esim. viikon pelaamatta ennen kuin saisi pelata toisella sarjatasolla. Hankaloittaisi kummasti farmitouhua, kun seurojen pitäisi pärjätä ihan omilla miehillä.

Tai sitten voisi perustaa liigajoukkueille jonkun oman pieni piiri pyörii -farmisarjan, josta ei voisi nousta eikä pudota. Siellä voisi Jyp-Akatemia pelata jotain vastaavaa Akatemiaa vastaan 20 ottelua kaudessa. Osa Mestis-joukkueista voisi siirtyä tänne vapaaehtoisestikin todettuaan, että seuralla ei ole omaa identiteettiä, omia tavoitteita tai mitään muuta tarjottavaa kuin olla liigan ylijäämämiesten puuhamaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No jaa. Muistetaan nyt kuitenkin, että lähes kaikki liigapelaajat ovat ammattilaisia. Eli pelaavat ja harjoittelevat jääkiekkoa työkseen. Siinä missä suurimman osan Mestis-pelaajista on jaettava energiansa ja aikansa lätkälle sekä muulle elämälle, eli siis töille, opiskelulle tai armeijalle, niin liigamiesten ylimääräiset rasitukset rajoittuvat lähinnä pleikkarin pelaamiseen.
Eli pidetäänkö siis amätööriurheilu erossa ammattilaisurheilusta? ;)

Olen sitä mieltä, että Ruotsin tyylinen karsintamalli vaatisi 10 joukkuetta liigaan ja 10 Mestikseen. 12 ei riittäisi vielä mihinkään. Neljän nykyisen liigajoukkueen lisäksi Mestiksessä voisivat olla nykyisistä Mestis-seuroista vaikkapa KooKoo, Sport, Jokipojat, Jukurit, TuTo ja Hokki. Siinä vaiheessa voitaisiin puhua jo vakavasti otettavasta sarjasta, kun lekit, peliitat, k-laserit, jyp-akatemiat sun muut turhakkeet pelaisivat niissä sarjoissa, jonne kuuluvat.
 

scholl

Jäsen
Olen sitä mieltä, että Ruotsin tyylinen karsintamalli vaatisi 10 joukkuetta liigaan ja 10 Mestikseen. 12 ei riittäisi vielä mihinkään.

Tuosta olen samaa mieltä. Ehdotin jo usea vuosi sitten, että olisi yksi liiga vain, jonka 1. sarjatasolla olisi 10 joukkuetta ja 2. sarjatasolla myöskin 10. Se herätti melkoista vastustusta, koska joku menettäisi saavutetun edun, sementoidun liigapaikan.

Liigatasojen välisen taloudellisen eron pitäisi kaventua, jolloin liigan hännillä ja mestiksen kärjessä operoitaisiin suurin piirtein samoilla pelimerkeillä.
 

scholl

Jäsen
Tässä scholl on aivan oikeassa, koska Mestis on hyvin hajanainen sarja mitä lähemmin rupeaa joukkueiden speksejä tutkimaan ja siksi yhteistä imagoa on vaikea luoda. Tuohon Allsvenskaniin vertaaminen on hieman erikoista, koska a) Elitserien ei ole koskaan ollut suljettu sarja (, joka onkin ajanut sen selkeästi SM-liigaa heikompaan asemaan, vai miten se meni...) b) jo mainittu tiettyjen paikkakuntien taloudellisten mahdollisuuksien epäsuhta eli case Malmö ja ehkä myös kliseisesti c) ruotsalainen palloilukulttuuri. Myös tuo liigakelpoisten pelaajien hankkiminen on ihan aito pointti eli taloudellinen ympäristö ja junioripuoli pitäisi saada (ainakin lähes) liigatasolle jo sinne yritettäessä. Itse näen pidemmällä aikavälillä aidon liigamahdollisuuden oikeastaan vain KooKoolla, Sportilla ja TuTolla. Jukurit rajatapauksena.

Toisaalta on siellä pieniä paikkakuntia Elitserienissäkin ja muitakin satsaajia on Allsvenskanissa vuosien varrella ollut kuten Leksand, Södertälje, Skellefteå ja Björklöven muistaakseni ainakin.

Se, että Suomessa on tehty virhe sulkemalla sarja ei tarkoita sitä, etteikö voitaisi oppia virheistä. Kouvola ja Vaasa nyt ainakin ovat riittävän isoja paikkakuntia, jotta voisivat välillä pudottaa Hämeenlinnan, Lappeenrannan ja kumppanit 2. sarjaan ja TuTo voisi pudottaa kanssa vaikkapä Ilveksen. Sehän on normaalia urheilussa, että välillä mennään ylös ja välillä alas. Jos käy huonommin niin skarpataan ja noustaan taas.

Se, että palloilukulttuuria ei ole niin se pitää luoda. Olen yrittänyt selittää noissa halliketjuissa, että otteluihin voi myydä aktiivisesti lippuja ja siitä voi tehdä sellaisen must-jutun jollakin paikkakunnalla, että jokainen käy peleissä. Onhan se niin jo pesäpallossa jossain hiton Vimpelissä. Minkä ihmeen takia paljon suositumpi laji lätkä ei voisi olla sellaisessa asemassa suuremmissa kaupungeissa, että ihmiset olisivat henkeen ja vereen oman seuran puolesta. Se on vain markkinoitu huonosti toistaiseksi. Tarina, historia jne. ei ole välitetty sukupolvilta toisille kunnolla.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Eli pidetäänkö siis amätööriurheilu erossa ammattilaisurheilusta? ;)

Olen sitä mieltä, että Ruotsin tyylinen karsintamalli vaatisi 10 joukkuetta liigaan ja 10 Mestikseen. 12 ei riittäisi vielä mihinkään. Neljän nykyisen liigajoukkueen lisäksi Mestiksessä voisivat olla nykyisistä Mestis-seuroista vaikkapa KooKoo, Sport, Jokipojat, Jukurit, TuTo ja Hokki. Siinä vaiheessa voitaisiin puhua jo vakavasti otettavasta sarjasta, kun lekit, peliitat, k-laserit, jyp-akatemiat sun muut turhakkeet pelaisivat niissä sarjoissa, jonne kuuluvat.

Mielestäni 10 joukkuetta on liian vähän. Miljoona ottelukierrosta samoja naamoja vastaan ei pidemmän päälle inspiroi. Ruotsin malli olisi toisaalta kiinnostava, mutta toisaalta mietityttää mitä ne muut tekee, ketkä ei Mestiksestä siihen kuviteltuun karsintasarjaan pääse...

Ps. Peliitat ei muuten ole mikään turhake. Kele. Mestiksessä pelaa ja sinne ainakin tällä hetkellä kuuluu.
 

scholl

Jäsen
Mielestäni 10 joukkuetta on liian vähän. Miljoona ottelukierrosta samoja naamoja vastaan ei pidemmän päälle inspiroi.

Ketä sen pitäisi sitten inspiroida? Pelaajat tarvitsevat kovia pelejä ja mitä vähemmän joukkueita niin sitä parempi taso on. Yleisölle puolestaan näyttää olevan parasta se, että joka matsi on paikallismatsi, eivät kuulemma kyllästy, vaikka viime kaudella taisi olla 14 keskinäistä peliä. Sitä paitsi kun häntäpään joukkueet vaihtuvat joka vuosi (esim. 10. putoo ja 9. karsii) niin silloinhan se juuri inspiroi, kun tänä vuonna näkee SaiPan ja HPK:n, ensi vuonna Sportin ja TuTon jne.

Ruotsin malli olisi toisaalta kiinnostava, mutta toisaalta mietityttää mitä ne muut tekee, ketkä ei Mestiksestä siihen kuviteltuun karsintasarjaan pääse...

Ruotsissa on enemmän asukkaita kuin täällä, joten siellä sopii 12 joukkuetta, täällä 10 olisi parempi.

Ps. Peliitat ei muuten ole mikään turhake. Kele. Mestiksessä pelaa ja sinne ainakin tällä hetkellä kuuluu.

Ei niin. Pitää muistaa myös se, että 2. sarjatasollakin olisi sama tilanne kuin ensimmäiselläkin eli nykyisen Mestiksen pohjalla ja seuraavan sarjatason kärjen välillä olisi kova vaihtuvuus. Silloin se, joka sillä hetkellä pelaa mestistä niin ei se mikään turhake ole, vaan juuri sillä hetkellä ansainnut paikan 10 joukkueen joukossa.
 

Rocco

Jäsen
Mielestäni 10 joukkuetta on liian vähän. Miljoona ottelukierrosta samoja naamoja vastaan ei pidemmän päälle inspiroi. Ruotsin malli olisi toisaalta kiinnostava, mutta toisaalta mietityttää mitä ne muut tekee, ketkä ei Mestiksestä siihen kuviteltuun karsintasarjaan pääse...
Toki jos Liigassa olisi 10 joukkuetta, se olisi passeli määrä pelejä kuusinkertaisessa sarjassa, 54 matsia. Sen jälkeen kahdeksan parasta normaalisti pudotuspeleihin, ja ne kaksi heikointa karsintasarjaan. Siinä kenenkään kausi ei pääty runkosarjaan, vaan kaikille tulee lisää pelejä.

Mestiksen puolella vastaavasti jos on 10 joukkuetta, 54 matsia runkosarjassa täälläkin, samalla tavalla 8 pudotuspeleihin, neljä voittanutta joukkuetta jatkosarjaan kahden huonoimman liigajengin kanssa, ja neljä hävinnyttä aloittaa loman. (tai ehkä ei näinkään, koska sitten Mestis-joukkueet pelaisi enemmän kuin Liigajoukkueet. Kiireessä kirjoitettu, mutta ajatus joku tällanen.)
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ihan positiivinen ajatus.

Jos sitäkään. Kyllä tämä sarja rapautuu seurojen talousvaikeuksiin ja farmiruljanssiin eikä videotaulujen puutteeseen.

Sarjasta tekisi ammattimaisemman ja paremman muutaman liigajoukkueen tiputtaminen sarjaan ja samalla pelaajaruletin hillitseminen. Mutta nämä toiveajattelut varmaan on tullut jo turhankin usein kirjoitettua tänne.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Niin. Millähän tavalla nuo videotaulut ja joustopleksit sun muut auttaa noita seuroja joilla on ne talousvaikeudet? Ilmaiseksihan niitä ei varmasti saa mistään.

Hienojahan ne varmasti on. Talvisalossa videotaulu, jippii. Kunhan ei kattopalkkeihin asenna voi romahtaa vielä koko paska.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Jos sitäkään. Kyllä tämä sarja rapautuu seurojen talousvaikeuksiin ja farmiruljanssiin eikä videotaulujen puutteeseen.

Sarjasta tekisi ammattimaisemman ja paremman muutaman liigajoukkueen tiputtaminen sarjaan ja samalla pelaajaruletin hillitseminen. Mutta nämä toiveajattelut varmaan on tullut jo turhankin usein kirjoitettua tänne.

Ei vielä siltikään tarpeeksi usein, koska siellä liiton norsunluutornissa ei osata katsoa kentälle kuin hetkellisesti. Tämä lisenssijärjestelmä on ideana hyvä, mutta kuten Mauri tuossa toteaa, niin tämä sarja ei todellakaan kaadu valotaulujen vaan uskottavan ja mahdollisuuksia antavan liiganousujärjestelmän puutteeseen.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sarjahan tuhoutuu täysin huoraamisen takia eikä videotaulujen puuttumiseen. Mikseivät rajoita lainapelaajien määrää? Voi vittu Liitto, nyt niitä valoja päälle!

Miksi Liigan ulkopuolella edes pelataan kiekkoa? Jokaisen ei-liigaseuran tulisi vaan laittaa lappua luukulle, eihän tästä tule yhtään mitään. Pelleilyä koko touhu.
 

Rocco

Jäsen
Ajatus hyvä, ajoitus väärä. Ainut mikä on ehdottomasti kannatettava ajatus, on tuo NHL-tyylinen turvakaukalo. Nämä nykyiset betonikaukalot ovat todella vaarallisia pelaajille.

Muuten... Valitettavasti Mestiksen arvostus on Liigan päätettävissä. Ei toki ihan suoraan, muta välillisesti ainakin. Liigassa kun tehdään päätökset Liigan silmin, eikä siellä ajatella Mestistä lainkaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Miksi Liigan ulkopuolella edes pelataan kiekkoa? Jokaisen ei-liigaseuran tulisi vaan laittaa lappua luukulle, eihän tästä tule yhtään mitään. Pelleilyä koko touhu.

Valitettavasti olen kanssasi jotakuinkin samoilla linjoilla. Yleisön pettämistähän tämä kiekkoilu liigan ulkopuolella on. Syteemi ei tue itsenäisesti omaa toimintaansa kehittämään pyrkiviä seuroja vaan liigaseurat käyttävät Mestistä raakasti hyväkseen silloin kuin se niitä palvelee. Poikkeuksena on ehkä muutama seura, jotka ovat hoitaneet asian fiksumminkin, mutta ne ovat vähemmistössä. Ja jos yrität Mestiksessä kehittyä suureksi, teet konkurssin - näin se menee. Omia junnujakaan ei kannata enää kehittää, koska heti kun jannut heittävät yli 30 pisteen kauden, tullaan liigasta kieli pitkällä viemään kaverit ihan vain VARMUUDEN VUOKSI. Samalla tapetaan monen yksilön kehityskaari, kun pelaamaan ei sitten suurella todennäköisyydellä pääsekään. Olosuhteet toiminnan kehittäiseksi on tehty MAHDOTTOMIKSI Mestis-seuran kannalta.

Siitäkö pitäisi maksaa viikoittain 15 euroa, että näen jäällä kotijoukkueen, jonka pelaajista suuri osa poistuu kirkkaimpiin valoihin seuraavaksi kaudeksi?Mmuutaman euron kun laittaisi lisää niin näkisi jo liigatason kiekkoa ja oman kylän huippupojat pelaamassa kolmivuotisilla pahvella. Jos Sport pelaisi liigassa, olisi hyvinkin mahdollista, että meillä olisi Kivimäki ja Luomala ringissä pitkillä sopimuksilla, eikä Kujanpääkään olisi vielä muutamaan vuoteen lähdössä yhtään minnekään. Onnistuuko nykysysteemillä Mestiksessä!? NO EI!

Vaasa, Kouvola ja Mikkeli ei tule koskaan pelaamaan liigaa jos tämä pelleily saa jatkua. Nousuun ei yksinkertaisesti jää taloudellisia eikä urheilullisia resursseja. That's it ja piste.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
SM-liiga oikeastikin auki. Pari heikointa seuraa Mestikseen suoraan ja sen jälkeen Ruotsin mallin mukaiset liigakarsinnat joka kausi, jossa kaksi heikointa liigaporukkaa kohtaa Mestiksen neljä parasta, ja kaksi jatkaa liigaan. Tai edes 1+3 -karsintamalli.

Sen jälkeen Mestikseen lainapelaajien määrän rankka rajoitus ja/tai paljon pidemmät siirtoajat liigasta-Mestikseen/Mestiksestä-liigaan siirtyvien pelaajien välille. Jos pelaa liigassa torstaina, niin ei pelaa Mestiksessä perjantaina tai lauantaina, vaan vaikkapa vasta viikon päästä torstaina. Ja sama tietty toiseen suuntaan. Joka joukkueella pitää olla kentällä esimerkiksi vähintään 15 sopimuspelaajaa, muuten ei Mestis-lisenssiä tipu.

Mestiksen pudotuspelit siten, että runkosarjan ykkönen ja kakkonen pääsevät suoraan liigakarsintavaiheeseen ja joukkueet 3-6 taistelevat keskenään kahdesta muusta liigakarsintavaiheen paikasta. Loput aloittavat kesäloman ja kaksi huonointa päätyy sarjakarsintoihin.

Tämä nostaisi sitä uskottavuutta vähän eri tavalla kuin turvakamera.

Toki joustopleksit ovat erittäin hyvä asia pelaajien turvallisuuden takia, se ei liity uskottavuuteen. Enkä pane videotauluakaan pahakseni, sellaisen olisi uudelle Kupittaalle saanut alun perinkin asentaa rakentamisen yhteydessä. Mutta eivät ne videotaulut ja turvakamerat auta, jos sarjan sisällölle ei aseteta samanlaisia laatu- ja kehitysvaatimuksia kuin ulkoisille puitteille.

Yksi keino uskottavuuden lisäämiseen olisi toki sekin, että johtavat kiekkoaiheiset printtimediat käsittelisivät Mestistä kunnolla ja tosissaan. Esimerkiksi Jääkiekkolehti, joka mielestäni on paras painettu jääkiekkoaiheinen aviisi Suomessa. Muuten hieno lehti, mutta Mestikselle on varattu lehden takaosasta yksi aukeama. Voisi sitä Suomen toiseksi suosituinta ja seuratuinta palloilusarjaa edes vähän enemmän käsitellä jääkiekkoaiheisessa lehdessä.

Iso osahan ihmisistä saa valitettavasti edelleen tietonsa ja käsityksensä Mestiksestä printtimediasta, ja vielä valitettavammin tämä printtimedia saattaa olla Urheilulehden tai Veikkaajan kaltainen taho, joka on parhaimmillaan välttävä ja pahimmillaan täysi vitsi. Jos lehdet käsittelisivät Mestistä sen edestä ja arvosta, mitä sillä on Suomessa katsojia (toistan, Suomen toiseksi seuratuin sarja ohi Veikkausliigan), niin ne Pertti Perusfanit ja Lasse Liigamiehetkin saattaisivat paremmin tiedostaa Mestiksen, sen joukkueet ja sen merkityksen. Tämä taas voisi johtaa siihen, että Mestis saisi enemmän jalansijaa eikä liiga pääsisi yksinvaltiaana määrittelemään missä mennään.
 
Pieniä, mutta kelvollisia uudistuksia. Lisäksi toivoisin myös Mestikseen jonkinlaisen minimiyleisökapasiteetin, esim. 2 000 katsojan hallit.

Jos puhutaan koko Mestiksestä, niin ei ole hyvää mainosta sarjalle, että joukkueet pelaavat jossain Lempäälän tyylisissä ladoissa ja otteluita seuraa paikan päällä parisataa katsojaa.
 
Yksi keino uskottavuuden lisäämiseen olisi toki sekin, että johtavat kiekkoaiheiset printtimediat käsittelisivät Mestistä kunnolla ja tosissaan.

Kysyntää on, tarjontaa ei = ?

Omalta kannaltani toteaisin, että uskottavuuden puute johtuu muutamasta väärästä seurasta. Tervehtisin ilolla esim. RoKin ja Hermeksen paluuta Mestikseen LeKin ja Jyp-Akkojen kustannuksella.
 
Pieniä, mutta kelvollisia uudistuksia. Lisäksi toivoisin myös Mestikseen jonkinlaisen minimiyleisökapasiteetin, esim. 2 000 katsojan hallit.

Jos puhutaan koko Mestiksestä, niin ei ole hyvää mainosta sarjalle, että joukkueet pelaavat jossain Lempäälän tyylisissä ladoissa ja otteluita seuraa paikan päällä parisataa katsojaa.

Toejoen Veikko kiteytti asian aika hyvin. Jäähallit pitäisi kyllä olla jo kohtalaisen tasoisia tällä tasolle ja onhan tuo naurettavaa, että jotkut seurat vetävät parisataa katsojaa per peli.

Toivonkin tulevaisuudessa, että sarjasta tippuisi pois muutama jengi ja tilalle nousisi esim. Hermes, Roki, Titaanit tai vaikka Seinäjöki sitten kun siellä on puitteet saatu kuntoon.
 

Harley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks
Veikko puhuu asiaa, vielä kun oisit maininnut Vantaan niin olis ok.
Mitä mieltä on tosiaan joukkueilla jotka ovat SM-Liiga joukkueiden käsi kassaroita , siis eivät edes välitä satsausksista omiin junioreihin,(missä tulevaisuus)eivät siis katso pitemmälle kuin kausi kerrallaan.

Keskusteluun ottaisin vielä nykyisen Suomi sarjan joka voisi olla oikea kilpasarja 16 joukkuetta ja kaksi lohkoa. Erottuisi sieltäkin jyvät akanoista .

Suomi kiekossa haetaan kuulemma pitkiä ja kehittäviä pelaaja polkuja, huh..kumpa ei nyt vaan menisi ne polut metsään.. kun ei oo sieni /marja aikakaan.

Taitaa tuosta Mestiksestä olla kaavailuissa tätä menoa SM-Liigan farmi sarja tulossa,jonne on mahdoton päästä...sekö on sitä pelaaja polkujen luomista? ja uudet kyvyt(pelaajat) saavat tarpoa 3 div/ 2div ja nykyisiä lukemattomia SS karsintoja..päästäkseen eteenpäin. Tosi asia on että Suomisarjastakin on tehty ylenmalkainen karsinta sarja. Katsotaan sit parin vuoden päästä kun Euro liiga tulee niin mitä sitten ..kait kaikki sarjat jaetaan uusiksi. Nopeet syö hitaat.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Sarjasta tekisi ammattimaisemman ja paremman muutaman liigajoukkueen tiputtaminen sarjaan ja samalla pelaajaruletin hillitseminen.

Mainittu pelaajaruletin hillitseminen "samalla" ei muodosta yhteyttä liigajoukkueiden määrän vähenemiseen. Vaikka molemmissa sarjoissa olisi esim. kymmenen joukkuetta, voisi niitä pelaajia lainailla silti. Ei se tuolla tavoin automaattisesti mihinkään muutu. Eikä kahteen täysammattilaissarjaan riitä Suomessa rahat eikä kiinnostus (tämän toki ymmärtää jo lapsikin). Suomen jääkiekon etu on mahdollisimman monta elinvoimaista paikkakuntaa ja mieluiten liigatasoista kiekko-organisaatiota.

Liigaseurojen määrän supistamisen seurauksena on vain muutaman liigaorganisaation alasajo nykyisten Mestis-seurojen tasolle. Kakkossarja on kuitenkin aina kakkossarja. Uusista seuroista tulisi alemmalla tasolla myös samanlaisia pelaajien lainaajia kuin muistakin Mestis-seuroista, eli tosi asiassa hyvin vähän tulisi muutosta mihinkään.

Tuo Mestis-lisenssi sen sijaan saa minulta varauksettoman tuen. Sarjassa on muutama jo tuossa ylempänä mainittu seura, joiden "yleisolemus" heikentää yleistä kiinnostusta sarjaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös