Kuka kantelun teki, ja mikä oli tulos?Kummasti vaan karsinnat palautettiin kun Liigan asemasta jääkiekossa tehtiin kantelu kilpailuvirastoon.
Kuka kantelun teki, ja mikä oli tulos?Kummasti vaan karsinnat palautettiin kun Liigan asemasta jääkiekossa tehtiin kantelu kilpailuvirastoon.
Yksityishenkilöt teki kantelun, mutta sitä ei otettu käsittelyyn, koska kantelun olisi pitänyt tehdä kärsivä yritysosapuoli, eli joku seuroista. Yksityishenkilöt olisivat voineet tehdä kantelun myös silloin, jos olisivat olleet esim. kärsivän seuran osakkeenomistajia. Eivät olleet.Kuka kantelun teki, ja mikä oli tulos?
KooKoon toiminnanjohtaja on koko ajan todennut johdonmukaisesti, että ko. kaksikko tulee palaamaan KooKooseen ja pelaavat täällä loppukauden. Näin on ainakin Liukkosen kohdalla, muistaakseni myös Niemen. Jos Niemi jäisi Tapparaan, täytyy siitä tulla vaihdossa pelaaja/pelaajia takaisin. Jos näin tapahtuu, tekee KooKoo senkin ihan omasta vapaasta tahdostaan, koska se näkee kaupan kannattavaksi tavoitellessaan paikkaa kohti SM-liigaa. Tämä tavoite ei ole KooKoo-johdon suusta muuttunut mihinkään.
Pointti on se, että Suomen suurinta, näkyvintä ja tuottavinta bisnestä pidetään monopoli-asemassa
Näin sivuhuomautuksena, mutta ei kai kukaan nyt oikeasti pidä liigajoukkueen pyörittämistä mitenkään kovin tuottavana, superlatiiveista nyt puhumattakaan, liiketoimintana?
Kuinkas monta liigajoukkuetta teki voittoa? Taisi olla yhden käden sormissa aika helposti. Ei se talouden pito siitä muuta yhtään sen autuaamaksi, kuin se on Mestiksessä.En täsmentänyt tarpeeksi, että kyse oli urheilubisneksestä toki.
Liigassa taasen liikutaan aivan eri budjeteissa ja miljoonien kerääminen vaikka syväkymin alueelta on aikas haasteellista.
Syväsavossa yleisömäärät pyörivät vain 1000 katsojan kantturoissa vaikka puhutaan mestiksen kärkijoukkueesta, joka jo sinänsä tiputtaa kyseisen alueen pois spekulaatioista, kun puhutaan mahdollisista uusista liigapaikkakunnista
Onko jossain kriteereissä määrätty, että jo Mestiksen peleissä on käytävä liigatasoisesti yleisöä? Tämä on mennyt ihan ohi, jos näin on. Mikkelissä ei vaan enää neljän mestaruuden jälkeen perusrunkosarjan pelit innosta suurta yleisöä. Ratkaisupeleissä taas halli on täynnä, niinkuin viime keväänäkin. Liiga kyllä vetäisi Mikkelissäkin, mutta jos tuo edellä mainittu kriteeri sen estää, niin ei voi mitään.
Onko jossain kriteereissä määrätty, että jo Mestiksen peleissä on käytävä liigatasoisesti yleisöä?
Niin sen kauden pelasti kun se oli SM-liigalle kannattavampaa kuin se mitä Mestiksessä tehtiin tällä kaudella.Niin, Pelicansin pelasti Liiga. Eli muut 12 seuraa, jotka SM-Liiga OY;n asioista päättää. Ilman Liigan lainarahaa, Pelicans olisi nyt ehkä selvittänyt tiensä Mestikseen, ja olisi samassa asemassa Sportin, KooKoon, Jokipoikien yms yms. kanssa.
...[asiaa televisioinnista]...
Pari kysymystä ja omaa mietintää.
Jos mestiksessä korvattaisiin nuo pikkuisimmat seurat joita käyvät katsomassa se 200-300 ihmistä per peli farmiseuroilla, niin mestiksen katsojamäärä luultavasti kasvaisi. Voisi jopa saada sitä kautta näkyvyyttä?
Toiseksi, jos tuolla olisi vaikkapa se 6/14 (tai nyt 13) farmijoukkuetta ja siis loput "omia joukkueita" ja noissa kuudessa pelaisi melkein liigatason pelaajia, niin eikö tämä nostaisi mestiksen tasoa? Ja eikö tämä helpottaisi myös liigakarsintaan pääsevää joukkuetta? Vai kumpi auttaa joukkuetta valmistautumisessa enemmän pelit LeKiä vastaan vai pelit jyp-akatemiaa vastaan? tai mieluummin d-teamia kun oli vielä voimissaan
Pari kysymystä ja omaa mietintää.
Jos mestiksessä korvattaisiin nuo pikkuisimmat seurat joita käyvät katsomassa se 200-300 ihmistä per peli farmiseuroilla
Nämä pikkuisimmat seurat ovat juurikin enemmän tai vähemmän niitä farmiseuroja, joten tämä ajatus on nyt kyllä pikkuisen hassu. Sarjan neljä pahnanpohjimmaista yleisömäärissä ovat K-Vantaa, Peliitat, JYP-Akatemia ja LeKi. Sattumoisin juurikin nämä joukkueet ovat niitä, jotka mielletään yleisimmin lainarallin pyörittäjiksi ja/tai ihan puhtaiksi farmeiksi.
Se on tosiaan päivänselvää jo nyt, että farmit/lainamiehistöä paljon käyttävät seurat kiinnostavat vähiten yleisöä, ja "liigakarsintaan valmistautumisessa" ei ole sanottavaa hyötyä, jos pelaa ottelut Jyp-Akatemiaa tai K-Vantaata vastaan. Ennemmin tiukat pelit muita kärkiseuroja vastaan tai sitten niitä seuroja, joilla on vahvat perinteet.
Arvostushan siitä vain laskee, kun vastaan tulee joukkue, mistä ei koskaan tiedä kuka siellä joukkueessa luistelee. Pelaajia tulee ja menee pelipäivänkin aamuna, pelipaitoihinkaan ei ole saatu nimiä, ottelulehtisessäkään ei tiedetä pelaajasta mitään.Muistaakseni D-team johti mestistä joulutauolla jonkin aikaa sitten. Eikö sitä vastaan pelatut ottelut olleet hyvästä? Eikö se nostanut mestiksen arvostusta
Mitä vähemmän farmitoimintaa tapahtuu, sitä parempi. Näin se vain menee. Liigassa ollaan tottakai sitä mieltä, että Mestikseen vaan kaikki pelaamaan, ketkä ei Liigaan mahdu. Mutta se on luonnollista, koska Liigaseurojen pussiinhan se menee tuossa skenariossa. Mestiksen kannalta farmisopimuksissa ei ole montaakaan hyvää puolta, ja ne hyvätkin on vain muutaman seuran kohdalla edes jollakin tavalla loogisia.Niinno, tuo parin pelin lainapesti on kuitenkin eri asia kuin farmijoukkue. Näen että 75% farmijoukkueen pelaajista ei pääse liigaan kauden aikana, vaan runko pysyy samana. Jos viisi pelaajaa pääsee haistelemaan liigaa ja viisi liigasta hakemaan vauhtia , en näe sitä huonona asiana. Kuinka paljon Sportille vittuillaan Aki "Liigalaina" Kangasmäestä? Miten tämä eroaa siitä että vaikkapa HC satakunnassa pelaisi satakunnan joukkueiden parhaimpia junnuja ja potentiaalisia liigapelaajia? Verrattuna siihen että Jutila tulisi pelaamaan yhden matsin vaikka Lekin paidassa? Eihän sitä hissiliikettä kokoajan tarvitse tapahtua. Joukkueen rungon pitäisi pysyä samana. Pari palaa voi vaihtua. Näen itse enemmän hyviä kuin huonoja puolia tässä skenaariossa. Tärkeintä olisi kuitenkin tv-sopimus, ilmaiskanavalle. Aika harva mestisfani ostaa urhoa nähdäkseen liigaa ja aika harva liigafani ostaa 19.99€ maksavaa pakettia nähdäkseen mestistä.
Ymmärrän totta kai, että ottelut kärkiseuroja vastaan hyödyttävät enemmän kuin näitä "lainajoukkueita" (siis silloin, jos ne eivät juuri ole niitä kärkijoukkueita). Sen sijaan en nyt oikein ymmärrä, miksi ottelut vahvojen perinteiden seuroja vastaan olisivat mitenkään erilaisia. Katsojien kannalta eroa varmasti voi olla, mutta mikä se olennainen ero on joukkueen kannalta?