Mediaketju – YLE ja muut

  • 26 321
  • 203

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olinko kuulevinani Hollanti-Ukraina pelin selostuksessa vähän sellaista vanhaa kunnon värilasimeininkiä? Kysyn vissiin itseltäni. No olin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näissä kisoissa on ollut todella vaihtelevat studio-osuudet. Tämä myöhäisillan kaksikko oli aivan loistava: osasivat analysoida pelejä, halusivat ottaa puheenvuoroja, eivät jännittäneet ja nauttivat selvästi taktisten asioiden purkamisesta. Olisipa tämä kaksikko joka pelissä paikalla.

Kääntöpuolena sitten Halsti, Perpa ja muut, joilla ei sanat tunnu millään löytyvän, eikä ole oikein mielipiteitäkään. Studioisännillä vähän samaa vikaa. Aivan kuin prompterista lukisivat jokaisen lainin.

Nyt on kuitenkin niin huikeaa futisviihdettä, että moiset pikkuasiat ei pahemmin vaivaa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Juho Rantalalle lisää peliminuutteja studioissa. Tämän illan esitys studiossa oli aika suvereeni. Niin ulosannin, kuin analysoinninkin saralta. Rantalalle synkkasi myös kemiat todella hyvin Pihlajan kanssa, jolta häneltäkin tuli hyviä huomioita ja asiapitoista tekstiä. Luontevaa tekemistä. Harmi, että kirpparitason-Sipilä velttona villasukkana imee energiaa ja intoa studiosta, kun "ei ole Huuhkajan peli".

Hänelle maksetaan (ihan rahallista korvausta otaksun?) siitä, että hän on tuolla studioissa, on objektiivinen, asiallinen, asiantunteva, luo innostuneisuutta, luo keskustelua ja toimii, kuten hyvän hostin kuuluukin toimia. Nyt mies lähinnä kiemurtelee ja valittelle, "kun ei millään jaksais, kun ei ole Suomen peli". Ryhti ja olemus muutenkin on velttoa makoilua. Ei missään täydellisessä ysikympin kulmassa tarvitse olla, mutta, kun miehen koko lapamato-olemus huokuu, että ei vaan vittu kiinnosta.

Juho Rantala sen sijaan on ammattimies. Oli tänään todella innostunut, loi hyvää pöhinää studiossa, osallistui innolla keskusteluun ja mies näytti aidosti siltä, että futis ja arvokisat kiinnostaa. Ja vaikka ei oliskaan kiinnostanut, niin hyvin antoi vaikutelman, että kiinnosti ja teki hyvää tuotantoa yleisölle ja futisfaneille. Eikä se tarkoita, että jos innostuu muista peleistä ja maista, että Suomi ja Huuhkajat eivät kiinnostaisi tai, että niitä Suomen pelejä ei odottaisi vesikielellä.

Rantala veti tänään timanttisella ja innostuneella asenteella, vetäisi varmasti huomennakin illalla Espanja-Ruotsi pelissä samalla tavalla ja vetäisi pomminvarmasti timanttisella asenteella myös Suomi-Venäjä pelissä. Koska on ammattilainen. Siitä niille maksetaan, että ollaan innostuneita ja, että edes esitetään kiinostunutta. Eikä vittu kitistä ja valiteta koko ajan kun ei kiinnosta ja ollaan muutenkin koko olemukselta löysiä villasukkia.

Harmi, että YLE on päättänyt pistää parhaat juontajansa eli Salmisen ja Laineen "roadin päälle" ja nyt joudutaan tyytymään kirppari-Sipilään ja siihen toiseen todella kuivakkaan ja niuhaan kaveriin, joka oli tänään aiemmissa peleissä hostina. Tykkään hieman vakavammista ja asiapitoisemmista kavereista, mutta se kaveri oli jo niin kuivakka, hapan ja jäinen, että kiitos ei. Studio-hostin karisma oli luokkaa teflonpannu. Ei mitään tarttumapintaa. Eikä kaverin kompetenssikaan tehnyt sen suurempaa vaikutusta.

Sipilälle vinkkiä, että jos ei kiinnosta, niin ei siellä ole pakko olla. Järjestetään koe-esiintymiset ja otetaan sinne kaveri, ketä futis kiinnosta ja innostuu arvokisoista ja hoitaa tuon tontin. Korvaajia varmasti riittää ja löytyy. Otetaan kaveri ketkä kiinnostaa, eikä kitise ja valittele koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Ihan hyvää stutiota, kiva että on, Enpä näistä lähtökohtaisesti mitään mullistavaa odotakaan kun Jatkiksessa on kumminkin (minun) netin parhaat asiantuntijat ja ennakoidenkirjoittajat.

Mutta onko siis strategia, että kun vaikka Hollanti pelaa niin siihen otetaan asiantuntijaksi joku hollantifani? Tunnelmaa ja kiihkoa saattaa tuoda ehkä joo, mutta. Mutta onko oletus, että jos on nähnyt kaikki maailman hollannin maajoukkuepelit ja pääsarjapelit ja osaa ehkä puhuakin hollantia niin se tuo syvää kulmaa studioon?

En lähde moittimaan studioita nyt kumminkaan, ihan hyvää settiä jos ehtii Jatkisanalyyseiltä kuunnella. Välillä vain kyseenalaistan termin asiantuntija. Starwars nelosen tekstityksen olisi osannut tehdä kuka tahansa pystymetsästä repäisty menninkäinen paremmin telkkariin, mutta luotettiin ammattilaiseen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytyy sanoa että itse en tulkinnut Rantalan puheita objektiivisuutta syöväksi fanitukseksi koska kyllä hän kuitenkin aika perusteellisesti analysoi peliä kokonaisuutena ja avasi katsojille sitä miksi Hollannin peli oli niin hyvää, unohtamatta kuitenkaan vastustajankaan huomioimista. Minusta on yksinomaan hyvä että studiossa on intohimoa ja jos objektiivisuus tosiaan kaatuu yhteen sanaan, saattaa katsojankin asenteissa olla korjattavaa.

Jos katsotte Viasatin futisstudioita, niin Pasi Rautiainen rakastaa siellä milloin mitäkin, samoin ulkomaisilla kommentaattoreilla rakkaus kuuluu kielenkäyttöön. Minusta tuo ennen kaikkea sitä että peli otetaan vakavasti, asenne mikä Suomessa on liian harvalla.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mun mielestä YLE menetti aikanaan Teemu Niikossa valtavan paljon, kun hän siirtyi Maikkarille. Vaikka kuinka on Skoda Cupia ja väsynyt maikkarin mm-studio, niin mun mielestä Teemu Niikko on jo nyt todella vakuuttava, tilan haltuunottava ja karismaansa luonut studion kapellimestari, joka antaa muillekin tilaa hengittää. Asiallinen, miellyttävä ääni ja taustat kunnossa, josta näkyy innostus urheilua kohtaan laajemminkin. Olisi ollut aineksia tietynlaiseen Tapsamaiseen yleismiehen asemaan Ylellä yli lajirajojen. Ihan vaikka tässäkin turnauksessa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Sipilä on korismies, mikä valitettavasti näkyy studiossa. Koripallon puolella pidän paljon Sipilän selostuksesta ja todennäköisesti olisi studioisäntänäkin eri tasolla, mikäli käynnissä olisivat koripallon arvokisat. Muutoin Yle veti eilen hieman paremmin kuin edeltävinä päivinä, mutta vain hieman. Illan lähetys pelasti paljon, mutta mukana oli edelleen liikaa Huuhkajat-klippejä ja muuta moneen kertaan kuultua/luettua materiaalia.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
En jaksa googlettaa, enkä muista näiden mimmien nimiä jotka ovat studiossa olleet, mutta kympin suorituksia heiltä. Selkeesti ovat asiantuntioita ja osaavat hyvin avata nyansseja katsojalle joka vaan satunnaisesti katsoo fudista. Perpe oli ihan sukka ja taas Rantala ihan huikea. Fanius pitää näkyä, koska kliininen höpötys on unettavaa. Jos sinne vaan otetaan monotoninen höpöttäjä, niin eihän se anna mitään ja silloin ainakin minä menen jääkaapille/paskalle/grillamaan, eli tekemään muuta kuin kuunnella taktiikoita.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En jaksa googlettaa, enkä muista näiden mimmien nimiä jotka ovat studiossa olleet, mutta kympin suorituksia heiltä.

Maiju Ruotsalainen ja Heidi Pihlaja siis kyseessä. Linkit wikipediaan.

Ruotsalaista on aika paljon haukuttu kun ulosanti on heikkoa mutta asiantuntemusta kyllä on ja se pääsisi paremmin esiin jos olisi hyvin syöttävä studiosisäntä ja/tai kommentaattoripari. Rantala saisi varmaan kenet tahansa syttymään, jopa Sipilä osoitti illalla joitain elonmerkkejä.

Iki-tyrkky Perpa on kyllä aina yhtä raskasta kuunneltavaa, Halsti nyt meni lakonisuudessaan sentään joten kuten. Ex-pelaajista kaipaisi kyllä Peetu Pasasta ja Aki Riihilahtea studioon.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Muistaakseni oliko 2012 kisat, kun Juha Reini oli paljon YLE:n studiossa. Oli ennen kaikkea sanavalmis, viihdyttävä ja huumorikin lensi. Ennen kaikkea hänellä oli mielipiteitä.

Jos studiossa ei ole mitään sanottavaa, niin silloin ovat epäonnistuneet kaikki. Mun mielestä siellä pitää näkyä liekki silmistä ja aatteen palo hommaa kohtaan. Kaikki kunnia Perpalle, mutta välillä mulle tuli mieleen, että ihan kuin osoittaisi mieltään, kun yhtäkkiä ei olekaan enään Riven maajoukkueessa (vaikka itse lopetti mj-uran). Niin ankeaa oli meno välillä. Pitää toivoa, että YLE ei raahaa näitä Moisandereja, Arkivoita tai Ringejä sun muita Roma Eremenkoja tuonne sen enempää, ketkä ovat jääneet enemmän ja vähemmän omasta tahdostaan pois maajoukkueen hommista juuri ennen Riven aikakautta.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Casting voi olla hyvä ajatus jatkossa. Miksi pitää ottaa entisiä pelaajia tai valmentajia studioihin? Voisiko siellä olla joku hardcore fudisfani, joka pystyisi tykittämään ilman minkäänlaista varovaisuutta asiat hieman erillä tavalla? Luulen että tuolta saataisiin eniten sitä tunnetta yhdistettynä tietoon.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Casting voi olla hyvä ajatus jatkossa.

Olihan YLE:llä ennen aika usein täsmähankintoja studioon, varmaan aina Italian peleihin mukaan otettu Jukka Pakkanen kovin suoritus näiltä osin. Tuli muutakin kuin otsikkotason tietoa. Enpä nyt osaa sanoa ketkä olisi nykyisin hyviä kommentaattoreita kun ei enää paljoa seuraa koko lajia. Mutta tuntuu, että YLE:llä on myös tehty tietoinen valinta, että asiantuntijoiksi otetaan vähemmän iäkkäitä miehiä (jotka ennen oli käytännössä koko ajan), enemmän nuorempaa osastoa ja naisia. Ja onko näistä monet olleet aiemmin studioissa, eli voi olla alkuun aika isot saappaat mutta ehkä se lähtee vielä tästä paranemaan kun hyvät taisteluparit löytyy asiantuntijoista, joilla juttu luistaa.

Mutta studion osalta roolit on tärkeät ja sitä kautta kemiat. Juontajan tulee vetää keskustelua ja ohjata sitä oikeaan suuntaan, kysellä lisää, haastaa, nostaa esille asioita jne. Nyt on vähän pliisua kun sanotaan että "kommentit ekalta puoliajalta". Ja kaiken a ja o ovat valmistautuminen ja etukäteen tehty pohjatyö. Sitä matskua ja aiheita pitää olla reservissä loputtomiin, jos mikään asia ei synnytä keskustelua ja ne vaan kahlataan läpi 20 sekunnissa. Tuntuu nyt että hyvä keskustelu tai asia loppuu liian äkkiä. Ja eikö niitä kikkavideoita tms turhaa täytettä voisi näyttää pelien välissä olevalla n. tunnin mittaisella tauolla. Turha niitä on alkaa näyttämään ottelun ollessa tauolla.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
En näe kikkavideoiden tyrkytyksellä primetime - aikaan mitään muuta funktiota kuin entisestään laiskistuvan nuorison herättelyä ja kosiskelua kisatunnelmaan. Suomessa on siitäkin huolimatta, että nyt ollaan kisoissa ensimmäistä kertaa virallisesti, niin syvää futisymmärrystä vastaanottimen toisella puolen, että tuollaisten liikuntaleikkien esittäminen parhaimpaan studion analyysiaikaan on aikamoista katsojien aliarviointia suurimmaksi osakseen.

Miksei noita hauskutteluja voida siirtää esim. Areenan puolelle? Jonnet on jatkuvasti puhelimella, joten sieltä he löytävät ne melkeinpä kaikista kätevimmin. Sanoisin, että tv-lähetyksen katsojien keski-ikä on ottelusta riippuen sangen korkea.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Sitä matskua ja aiheita pitää olla reservissä loputtomiin, jos mikään asia ei synnytä keskustelua ja ne vaan kahlataan läpi 20 sekunnissa. Tuntuu nyt että hyvä keskustelu tai asia loppuu liian äkkiä. Ja eikö niitä kikkavideoita tms turhaa täytettä voisi näyttää pelien välissä olevalla n. tunnin mittaisella tauolla. Turha niitä on alkaa näyttämään ottelun ollessa tauolla.
Tämä on asia mikä itseänikin ärsyttää. Ne studioanalyysit ja analyysit itse pelistä pyritään ikään kuin kahlaamaan todella nopeasti pois alta, ihan puolessa minuutissa-minuutissa, jotta päästään näkemään jotain kikkavideoita tai muuta hassutelumateriaalia. Puhimattakaan loputtomalla loopilla pyörivistä Huuhkajat-matskusta, jota tungetaan nyt ihan jokaiseen peliin ja tauolle. Nyt mennään tämän suhteen ihan väärään suuntaan. Sen pelin mikä sillä hetkellä on käynnissä, niin se pitäisi olla pääosassa ja niiden analyysien siitä pelistä. Käydään rauhassa ja ajatuksella se peli ja tapahtumat läpi ja sitten, jos jostain käsittämättömästä syystä, materiaali ja jutut loppuvat, niin hätätapauksessa voidaan ottaa jotain kikkavideota tai Huuhkajat-videoita, mutta kun ei niiden juttujen saisi loppua, eikä ne Huuhkajat videot vaan kuulu mihinkään esim. Englanti-Kroatia tai Hollanti-Ukraina pelin tauoille.

Ja itse asiassa en edes usko, että ne jutut loppuisivat, jos asiantuntijoille annettaisiin sauma vain puhua ja keskustella ja itse hostina yrittää johdatella sitä keskustelua ja haastaa asiantuntijoita (Sipilän kohdalla not gonna happen). Ihan pomminvarmasti Rantalalla olisi tullut eilen illalla juttua, vaikka maailmanääriin, jos olisi annettu tsäänssi puhua siitä Hollanti-Ukraina pelistä. Mutta oli kiire näyttämään jotain Huuhkajat klippejä ja katkaista se studio keskustelun hyvä flow, joka kerta jollain hassuttelukamalla. Ollaan ihan väärillä urilla, että käynnissä oleva peli perataan kusisesti läpi, eikä se itse peli ole keskiössä, vaan se jauhetaan ikään kuin paska nieltäväksi, jotta päästään äkkiä "pääaterian" eli Huuhkajat-videoiden ja hassuttelukaman ääreen. Antakaa niiden asiantuntijoiden jumalauta puhua siitä pelistä ja niistä sillä hetkellä pelaavista joukkueista. Kyllä siellä on sen verrna kovia futismiehiä, eträ ei niiltä jutut lopu. Mutta jos tuotanto ja muut tätä hassuttelukulttuuria kannattavat iskevät väliin, eivätkä anna mahdollisuutta, niin ei siitä silloin tule mitään.

Nykyään ollaan vain siirrytty siihen noiden studioiden osalta, että enää ei tehdä asiapitoista urheilujournalisimia, vaan _viihdettä_. Tämä oli mm. Dplayn linjaus Leijonien lätkäpeleihin, minkä takia siellä pyöri jotain hassuttelijoita, oikeiden asiantuntijoiden sijaan ja myös aikanaan, kun Liiga siirtyi Telialle, niin linjaus oli, että "tehdään viihdettä". Kyllä, tehdään suurille massoille, mutta eikö niiden "ei niin paljon pelistä ymmärtävien tai kiinnostuvien" älynystryöitä voisi edes hieman haastaa analyyttisemmällä ja asiapitoisemmalla keskustelulla? Miksi pitää laittaa aivot narikkaan ja ikään kuin aliarvioida katsojia ja nostaa joku viihde-aspekti ja hassuttelumateriaalit tikunnokkaan. "Tätä ne nyt haluaa nähdä kun kikkapoika-Ilari paukuttelee, jossain Pansion nurtsikentällä palloa ylärimaan Halstin kanssa". Voisiko sitä suurta massaa ja heidän älynystyröitään edes vähän, hieman haastaa? Ei se ole urheilujournalismin tai studioiden tehtävä alentaa juttujensa tasoa hassutteluksi, suuren yleisön vuoksi (siis minun mielestäni, yritän toki ymmärtää toisenkin kannan, vaikka en ihan ymmärrä).

Juttujen taso samaksi, mitä se on ollut ja ei hätää, kyllä se suuri yleisö oppii ja tulee perässä, kun heitä haastaa. Tottuisivat hekin, edes ripauksen analyyttisimpiin juttuihin. Jotkut perustelevat tätäkin, että "ei niitä perus Jarkkoja ja Jaanoja kiinnosta pelitaktiikat, kun ei ne ymmärrä niistä yhtään mitään". Siis ihan niin kuin siellä studioissa halottaisiin jotain atomeja tai käsiteltäisiin jotain kvanttifysiikkaa!? Se on vain jalkapalloa, urheilua ja sen pelitaktiikoita. Toki senkin voi viedä todella taktiselle tasolle, mutta ei se siltikään mitään täysin mahdotonta tai täysin ymmärtämätöntä tähtitieteen alaa ole.

Pakko vielä sanoa, että ennen kisoja oli ihan oikeasti pelko persiissä, että tämä Huuhkajien mukanaolo tulee näkymään negatiivisesti näissä studioissa ja niin siinä on valitettavasti käynyt. Pelko oli, että menee hassutteluksi ja Huuhkajat-fanitukseksi ja muut pelit, maat ja niiden analysoinnit kärsivät. Ymmärrän, että kuulostan nyt ihan mulkulta, joka imee pois ilmaa Huuhkajien hype-ilmapallosta, mutta ei voi mitään.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Kyllä tuo näkyy melko selvästi näissä studioissa, että studion ykkösnyrkki oli matkannut Suomen perässä Tanskaan. Eiköhän sitten lohkovaiheen jälkeen saada pääosin ykkösmiehistö studioon, mikä tulee näkymään myös studioiden tasossa. Riku Salminen on erittäin hyvä studioisäntä ja Erkkakin on ihan hyvä asiantuntija näissä kisoissa, kun Messi ei ole mukana. Juho Rantala oli eilen hyvä ja Heidi Pihlajakin täytti paikkansa. Tuohon Salmisen juontamaan studioon kun saadaan vielä valmentajia, kuten Honkavaara, Malinen ja Koskela, niin eiköhän se taso tuosta vielä nouse.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Mun mielestä YLE menetti aikanaan Teemu Niikossa valtavan paljon, kun hän siirtyi Maikkarille. Vaikka kuinka on Skoda Cupia ja väsynyt maikkarin mm-studio, niin mun mielestä Teemu Niikko on jo nyt todella vakuuttava, tilan haltuunottava ja karismaansa luonut studion kapellimestari, joka antaa muillekin tilaa hengittää. Asiallinen, miellyttävä ääni ja taustat kunnossa, josta näkyy innostus urheilua kohtaan laajemminkin. Olisi ollut aineksia tietynlaiseen Tapsamaiseen yleismiehen asemaan Ylellä yli lajirajojen. Ihan vaikka tässäkin turnauksessa.
Kyllä. Niikko on itselleni ollut ns. slow burner, eli vähitellen olen oppinut tykkäämään valtavasti hänen tyylistään. Niikko taisi juontaa silloin Ylellä aikanaan välillä Leijona-studioita, eli tuurasi Tapsaa, ja silloin tuli vähän meh-fiilis, koska Suominen sattui olemaan vain täysin suvereeni ammattilainen siinä hommassa. Tätä nykyä Teemu on takuulla tämän maan kärkipäätä noissa studiohommissa, jollei jopa paras. Asiantunteva, analyyttinen, karismaattinen ja tarpeen tullen osaa huumorinkin, ja kykenee erittäin monipuoliseen keskusteluun asiantuntijoiden kanssa, ketä tahansa siellä sattuu olemaankaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olihan YLE:llä ennen aika usein täsmähankintoja studioon, varmaan aina Italian peleihin mukaan otettu Jukka Pakkanen kovin suoritus näiltä osin. Tuli muutakin kuin otsikkotason tietoa. Enpä nyt osaa sanoa ketkä olisi nykyisin hyviä kommentaattoreita kun ei enää paljoa seuraa koko lajia. Mutta tuntuu, että YLE:llä on myös tehty tietoinen valinta, että asiantuntijoiksi otetaan vähemmän iäkkäitä miehiä (jotka ennen oli käytännössä koko ajan), enemmän nuorempaa osastoa ja naisia. Ja onko näistä monet olleet aiemmin studioissa, eli voi olla alkuun aika isot saappaat mutta ehkä se lähtee vielä tästä paranemaan kun hyvät taisteluparit löytyy asiantuntijoista, joilla juttu luistaa.

On varmasti tehty myös tietoisia valintoja, mutta näen että taustalla on tapahtunut myös isoja menetyksiä sen myötä kun Mestarien liiga siirtyi Yleltä CMorelle. Siellähän vaikuttavat nykyään muun muassa Pasanen, Litmanen ja Forssell jotka ovat kaikki tuoneet aiemmissa arvokisoissa lisäarvoa studioihin. Vanhempia ukkoja kuten Martti Kuuselaa en itse studioon kaipaa, mutta näillä itse korkealla tasolla pelanneilla ei liian vanhoilla kavereilla on yleensä ollut studioissa mukavan dynaamista otetta.

Siihen uskon kyllä kanssa että homma paranee myös studioissa kisojen vanhetessa koska niin on käynyt ennenkin kisojen kestäessä. Viimeistään taso nousee Suomen tippuessa, niin katketansuloista kuin se onkin, kun saadaan parhaita voimia irti Huuhkajista ja studioon.
 

Fordél

Jäsen
A-J Sipilä on studiossa todella jäykkä, pateettinen ja jopa lannistava. Ihan kuin olisi palattu monta vuosikymmentä ajassa taaksepäin ja vielä johonkin ajankohtaisohjelman mv-lähetykseen. Perpa asiantuntijana on myös heikko. Ei näin. P arhaat avut ovat tosiaan maailmalla eli Salminen ja Lehtola. Jos heidät saisi takaisin studioon ja siihen päälle nykyisistä asiantuntijoista mm. Juho Rantala, Heidi Pihlaja sekä Maiju Ruotsalainen niin olisi hyvä porukka kasassa.

En oikein edes ymmärrä tätä nykyistä konseptia. Miksi pitää olla paikan päällä selostaja ja kommentaattori (Härkönen ja Lehtola), 'juontaja' ja toinen kommentaattori (Salminen ja Pohja) sekä lisäksi Pasilassa vielä erikseen studioporukka. Ihan hyvin riittäisi, että paikan päällä olisi selostaja ja mahdollisesti komnentaattori, ja sitten tultaisiin aina Salmisen vetämään studioon Pasilaan, jossa olisi laadukkaat asiantuntijat. Kentän laidalle ja kisakaupunkeihin voi tarvittaessa tunkea jonkun Ylen urheilutoimittajan aistimaa tunnelmaa, tekemään fanien haastatteluita jne. Nykyinen konsepti ja koostumus ei toimi.
 

Koge

Jäsen
4k lähetys oli huono vitsi, koska oli pari minuuttia myöhässä ja tosiaan pikselimössö oli taattua, pätkimisestä puhumattakaan. Tuskinpa toimii jatkossa yhtään sen paremmin.
Saisi kyllä olla 4K myös ainakin muutamassa muussa "vähemmän tärkeässä" ottelussa kuin Suomen pelit ja finaali. Nyt ei oikein päässyt kunnolla testailemaan, kun ensin lähetystä oli vaikea löytää, kun etsin väärästä paikkaa suorien lähetysten joukosta. Sitten kun löysin oikean lähetyksen, oli ottelu jo alkanut ja muutaman pätkäisyn jälkeen oli pakko siirtyä varmatoimiseen tv-lähetykseen HD-tarkkuudella.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
En oikein edes ymmärrä tätä nykyistä konseptia. Miksi pitää olla paikan päällä selostaja ja kommentaattori (Härkönen ja Lehtola), 'juontaja' ja toinen kommentaattori (Salminen ja Pohja) sekä lisäksi Pasilassa vielä erikseen studioporukka. Ihan hyvin riittäisi, että paikan päällä olisi selostaja ja mahdollisesti komnentaattori, ja sitten tultaisiin aina Salmisen vetämään studioon Pasilaan, jossa olisi laadukkaat asiantuntijat. Kentän laidalle ja kisakaupunkeihin voi tarvittaessa tunkea jonkun Ylen urheilutoimittajan aistimaa tunnelmaa, tekemään fanien haastatteluita jne. Nykyinen konsepti ja koostumus ei toimi.
Unohdit vielä kentänlaita raketit eli Laineen ja Forsselin. Eli itse asiassa näitä "toimipisteitä" joiden välillä lähetyksissä pompitaan on kolme. Ja se on ihan luonnollista, että mitä enemmän näitä toimipisteitä ja "studioita" on, niin sanoo sen järkikin, että joka paikkaan ei vain riitä tarpeeksi laadukasta leidiä ja gentlemania, joiden taso riittäisiä avaukseen niin sanotusti. Esim. asiallinen Laine menee ihan hukkaan tuolla kentän laidalla Forsselin vierellä, kun kaveri saa ruutuaikaa pelkästään Huuhkajien peleissä ja niissäkin peleissä, vain aivan marginaaliosan. Samaa mieltä, että pistetään nämä Porttilat sun muut joka paikan höylät juoksemaan näiden pelien perässä ympäri Eurooppaa ja aistimaan fanien tunnelmia ja antamaan, jotain makupaloja kentän laidalta yms.

Jos studiossa ei ole mitään sanottavaa, niin silloin ovat epäonnistuneet kaikki. Mun mielestä siellä pitää näkyä liekki silmistä ja aatteen palo hommaa kohtaan. Kaikki kunnia Perpalle, mutta välillä mulle tuli mieleen, että ihan kuin osoittaisi mieltään, kun yhtäkkiä ei olekaan enään Riven maajoukkueessa (vaikka itse lopetti mj-uran). Niin ankeaa oli meno välillä. Pitää toivoa, että YLE ei raahaa näitä Moisandereja, Arkivoita tai Ringejä sun muita Roma Eremenkoja tuonne sen enempää, ketkä ovat jääneet enemmän ja vähemmän omasta tahdostaan pois maajoukkueen hommista juuri ennen Riven aikakautta.
Sama pistänyt silmään Perpan olemuksesta. Vähän on ankean ja katkeran kuuloista itkuvirttä välillä. Aito innostus ja kiinnostus on aika nollissa. Valitettavasti Forssel menee kentänlaita rakettina samaan kategoriaan. Ei mitään käyttöä. En halua alkaa kenenkään persoonaa, olemusta tai käyttäytymistä arvostelemaan, mutta ei tuo Forssel tuo mitään lisäarvoa lähetyksiin. En tiedä onko sitten itse halunnut tuohon rooliin, mutta on mielestäni ihan sen näköinen, kuin olisi pakotettu tuonne kentän laidalle. Leuka rinnassa mumisee, näyttää katkeralta ja lähes vittuuntuneelta.

Kuten sanoin, jokainen meistä on oma persoonansa ja, vaikka Forssell olisi jopa ihan itse halunnut tuohon rooliin (näyttää kyllä enemmän siltä kuin olisi tuohon pakotettu, niin väkinäistä on), niin on kyllä niin mukavuusalueensa ulkopuolella, että ihan kiusallista katseltavaa on. Laine yrittää vieressä pumpata juttua, mutta ei happamannäköisestä Forsselista saa yhtään mitään irti. Ei mitään aitoa innostusta ja kuten sanoin vähän on katkeran kuuloista tekeminen. Taisi avauspelissä itse asiassa todeta, että harmittaa vietävästi, kun ei ole kentän puolella pelaamassa, mutta yritetään sentääs olla iloisia, että saa edes olla näin lähellä peliä. Katkeruus, happamuus ja suoraan sanottuna kyrpiintyminen näkyy tekemisestä.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Porukkaa YLE on tosiaan haalinut ihan tarpeeksi studioihin, mutta.... Minusta on ihan loistavaa, että studiossa olevilla asiantuntijoilla on ihan oikeasti aikaa tässä matsien välissä analysoida joukkueita, eikä mennä ihan hirveällä höyryllä koosteesta, "Mitä ihmettä" -listoista ja asiasta toiseen.

Ja pääasiassa asiantuntijat vaikuttavat asiantuntijoilta! Tamit, Lehterät ja Nurmiset jätetty aika minimiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tänään päästiin Suomen matsin jälkeen jo ihan mukaviin kierroksiin. Salminen halusi oikeasti pureutua syihin eikä seurauksiin kysymysten osalta ja Pohja latasi mukavan rehtiä tekstiä kaunistelematta tiskiin. Tykkään myös siitä, että Forssell uskalsi olla eri mieltä eli sellainen sikoiteltu yhtenäinen joojoomiesten hymistely on sama kuin studiota ei olisi ollenkaan ja nyt siis hienoa, että keskustelu polveili sinne tänne.

Tosin taas on kiire joka vaiheessa pakkosyöttömäisesti Suomen pelien uusintaklippeihin ja haastatteluihin. Ihan kuin ei olisi jo selväksi tullut.
 

redpecka

Jäsen
Pahoittelut @Tifosi -merkille kun Italian peliä ei käsitellä vaan vedetään aastudioo.

Mutta tämän takia arvostan jalkapalloa eniten urheiluista kun se koskettaa koko palloa. Siis että tarpeeksi jämäkästi puututaan syrjintään. Vielä kun saataisi nuo pahat ja ahneet kattojärjestöt muun pelihengen tasolle.

Minä en tykkää turkista kun eivät halua olla eurooppalaisia niin pelaisivat sitten siellä omassa maanosassaan. Sama israel. Tai sitten otetaan ne kutsuvieraina kuten viisuissa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Pahoittelut @Tifosi -merkille kun Italian peliä ei käsitellä vaan vedetään aastudioo.

Mutta tämän takia arvostan jalkapalloa eniten urheiluista kun se koskettaa koko palloa. Siis että tarpeeksi jämäkästi puututaan syrjintään. Vielä kun saataisi nuo pahat ja ahneet kattojärjestöt muun pelihengen tasolle.

Minä en tykkää turkista kun eivät halua olla eurooppalaisia niin pelaisivat sitten siellä omassa maanosassaan. Sama israel. Tai sitten otetaan ne kutsuvieraina kuten viisuissa.

Niinkuin sanoin niin tärkeä aihe mutta samalla heitin piikkiä ylelle että saksasta puhuttiin kaksi iltaa joista jälkimmäinen taltiointi edellisillalta joten ehkä siinä ensimmäisessä joka tapahtui iltana jona saksa ei edes pelannut niin aikaa olisi ollut tärkeälle aiheelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös