Matti Vanhanen: ääliö tahallaan vai tahattomasti?

  • 141 912
  • 1 234

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
median synnyttämän kohun perusteella?

Tästä voinee päätellä, ettei mielestäsi mitään vilunkia ole koskaan tapahtunutkaan, vaan pahantahtoinen kiusanhenkinen media rakentelee tyhjästä kohuja syyttömien niskaan?

Ehkä yhteinen käsikynkkä kykyjen ja suokustan välillä indikoi sitä, ettei vallasta luovuta kun se on kerran saatu, joko pelkästään vallan itsensä vuoksi tai näiden sukarien suomisoffamaan rakennus on vielä kesken, puuttuu vielä monta nurmijärveä ja ostoshelvettiä ja kun siitä on jo maksettukin, niin eihän maksavaa asiakasta sovi pettää, ainakaan samantekevän kansanvallan takia.

On sinänsä pakko kysyä, näiltä joille tuo pimeä rahoitus sopii justiinsa eikä melkein, että kun kerran olette vaaleissa valmiita rustaamaan jonkun numeron hyvin mielin tietämättä hevonvittujakaan, missä se ehdokkaan ruskea kieli oikein lilluu, niin voisitteko allekirjoittaa mulle blancon vekselin. Samanlainen valtakirjahan se kuin tämä demokratiakin nykyformussaan. Toki vekkuli mulle tulis varmaan lopulta miljoonasti halvemmaks, mitä nyt vähän lomailisin ja shoppailisin kotimaista yrittäjyyttä tukien, suoraansanoen työllistäen. Itseasiassa olisin oikeastaan hyväntekijä (hyvä minä!), laittakaa siis blancoja vekkuleita tulemaan mitä pikimmin, hyväntekijä on valmiina ja lähtökuopissa.
 

Viljuri

Jäsen
Rahaa liikkui politiikassa jo 1950-luvulla / HS

Vieläkin mielenkiintoisempi kuin 1950-luvun CIA- ja KGB-rahat olisi 1960- ja 1970-luvun tilanne, jolloin KGB:n tiedustelulinja ja NKP:n poliittinen linja kilpailivat verisesti suomalaisista yhteyshenkilöistä, mihin myös kaiken kaikkiaan liittyi laajamittaista rahaliikennettä ja kaikenkattavaa korruptiota.

Kun rahasta (puhumattakaan aatteesta) yhteistyöhaluisia löytyi puolueiden lisäksi järjestöistä, suuryrityksistä, sivistyneistöstä ja viranomaisista, niin melkoinen läpileikkaus yhteiskunnasta syntyi. Historiankirjoitus on tältä osin edelleen hyvin puutteellista ja ideologisesti värittynyttä, johtuen osin myös siitä, että eniten hyötyä itselleen keränneet ovat näihin päiviin saakka olleet päättävissä ja korkeimmissa yhteiskunnallisissa valta-asemissa niin politiikassa kuin liike-elämässä ja ovat siten päässeet vähintäänkin ohjaamaan julkisen ja akateemisenkin keskustelun suuntaa.

Osin organisaatioiden "historiallisesta muistista" on kysymys tämänkin kohun osalta, kaikki toimijat huomioiden.
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tästä voinee päätellä, ettei mielestäsi mitään vilunkia ole koskaan tapahtunutkaan, vaan pahantahtoinen kiusanhenkinen media rakentelee tyhjästä kohuja syyttömien niskaan?
En minä sitä. Tarkoitan, että poliitikot eivät halunne antaa medialle valtaa päättää ministerinposteista ja vastaavista. Ihan varmasti kaikista kansanedustajista, kuten kenestä tahansa tavallisesta kunniallisesta kansalaisestakin löytyy "uutisia", joita sopivasti tulkitsemalla, paisuttelemalla, osittain kerrottuna ja sopivasta näkökulmasta katsottuna muuttuu nopeasti kohuksi ja skandaaliksi. Jos näitä juttuja käytettäisiin lyhytnäköisiin puoluepoliittisiin eduntavoitteluihin, todellinen valta suistuisi täysin median edustajille.
 

Viljuri

Jäsen
Keskustaväki haluaa Vanhasen jatkavan puheenjohtajana / HS

Asia ei ole uusi tai yllättävä, keskustan kenttäväellä ja erityisesti puolue-elimillä on ihan omat premissit kun arvostellaan puoluejohdon onnistumista.

Vanhasen suurin ongelma uskottavana keskustan puoluejohtajana on ollut se, että Vanhasen julkisuuskuva "keskustan rehellisimpänä" miehenä ei ole palvellut tarpeeksi niitä päämääriä, joita sydän- ja rintamailla keskustapuolueelle ja siinä vaikuttaville asetetaan. Tämä on näkynyt puolueen kannatuksessa, varsinkin kun talouden taantuma ja rakennemuutos ovat iskeneet myös selkosille.

Vanhasen seikkailut naismaailmassa ovat tietysti tuoneet jo joitakin tarvittavia värisävyjä "kalvinistiseen asiallisuuteen", mutta pelkästään vonkaaminen tai navetassa käynti jakkaran kanssa ei sentään riitä edes keskustassa substanssiksi, joten aivan välttämättömäksi Vanhasen uskottavuuden kannalta onkin tullut pääseminen samaan sarjaan Paavo Väyrysen tai Mauri Pekkarisen kanssa mielikuvien puolella.

Tyypilliset keskustaan assosioituvat tavat tehdä politiikkaa, kuten koplaaminen, hajasijoittaminen, iltalypsäminen ja risu- ja tukipaketit näyttäisivät taas mahdollisilta asioilta, kunhan vain tahtoa on keskustaväellä tarpeeksi!

Erityisesti Kemijärven tehtaan alasajon yhteydessä kannattajien "vilpitön" usko keskustan erityisosaamiseen elinkeinopolitiikan saralla ja sitä myöten puoluejohdon uskottavuus kärsi. Tilannetta voitaisiin verrata siihen hetkeen, kun lapselle kerrotaan Joulupukin olevan vain tarina, eikä lapsi näin muodoin voi odottaa ehtymätöntä vastikkeettomien lahjojen tulvaa ainakaan ilman että on useimmiten kiltti iskälle ja äiskälle.

Luottamus keskustaan lienee nyttemmin elpynyt, kun esimerkiksi Rovaniemen moottorikelkkatehdasta koskevat julkis-yksityistä yhteistyötä sisältävät kuviot ovat tulleet ainakin osittain julkisiksi.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Otetaas ketjua taas vähän esiin. "Meidän" Mattille on nyt päässyt käymään pienen pieni erehdys / sekaannus, jos on uskominen Taloussanomien Juttua. Kiinalaisethan kävi tässä pari päivää sitten tekemässä vähän tilauksia täällä Suomessa ja Matti kirjoitti noista tilauksista omassapäiväkirjassaan, että tilausten arvo olisi ollut todellisuudessa 2 miljardia euroa. No olihan sen tilauksen arvo tuon 2 miljardia, mutta se oli dollareissa !. Euroissa se on 1,4 miljardia...
No 600 miljoonaa euroa ei ole paljon mitään =). Se on alle viidesosa autoilijoilta vuosittain kerätyistä "maksuista" joilla pönkitetään velkaisen valtion tivolin pyöritystä.

E: no kyllähän se näppäilyvirhe voi tulla helposti, kun näppäimistöllä tuo euronmerkki ( E -näppäimessä) ja dollarinmerkki ( 4 -näppäimessä ) ovat ihan vierekkäin...
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Matilta kysyy, paljonko kello on, kannattaa ottaa sekin vähän varauksella. Miten voi yhden ihmisen kohdalle osuakin noin paljon muistamattomuutta ja 'inhimillisiä' erehdyksiä?
Mutta onhan se kunnollisen miehen näköinen...

Ja kun lukee 'laadukasta asiakapalvelua' -ketjua, taitaa se useimmille riittääkin :)
 

Salama44

Jäsen
Matti Vanhanen pitää tänään tiedotustilaisuuden klo 12.30.

Tämä vaalirahajupakka alkaa saada laajat mittasuhteet . Vanhanen sanoo, että hän ei asetu kaikkien puolesta syntipukiksi. Nyt on kuitenkin kyse siitä, että Vanhasesta itsestään paljastuu koko ajan uusia asioita, joita hän alkaa muistaa hämärästi vasta pakon edessä. Vanhasen talosotkut on viimeinen ilmitullut asia. Mistään vähäpätöisestä asiasta ei ole kyse, koska nyt myös KRP tutkii onko asiassa tapahtunut rikos.

Suomea on pidetty maailman vähiten korruptoituneena maana, mutta nyt tuo maine on saamassa ainakin kovan moraaalisen kolauksen kun päättävän asemaan pääsee henkilö tai puolue se joka saa eniten avustuksia. Epäilemättä näihin avustuksiin liittyy myös myötämielinen suhtautuminen haluttuihin pätöksiin kuten tonttikauppoihin. Kuinka paljon Vanhanen itse kestää näitä kolhuja. Ruotsissa muutama vuosi sitten usea ministeri joutui eromaan kun he käyttivät valtion luottokorttia omiin ostoksiinsa. Nyt Vanhasen puolesta on ehkä maksettu laskuja, jotta asiat pysyisivät paremmin pimennossa eikä niiden jäljille päästäisi yhtä helposti.

Taas tuli keskustalaiselle pääministerille avustuksia pyytämättä ja yllättäin. Mielenkiintoista on kuulla miten hän selittää nämä "epäselvät laskut".
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtaako tipahtaa pommi ja Vanhas Masa sanoo moro, ja painuu maan alle? Vai änkyttääkö koko tilaisuuden ajan liiba laabaa? Prkl pitäskös oikeen jäädä teeveen eteen ja jatkaa töiden tekoa myöhemmin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Nyt on kuitenkin kyse siitä, että Vanhasesta itsestään paljastuu koko ajan uusia asioita, joita hän alkaa muistaa hämärästi vasta pakon edessä. Vanhasen talosotkut on viimeinen ilmitullut asia. Mistään vähäpätöisestä asiasta ei ole kyse, koska nyt myös KRP tutkii onko asiassa tapahtunut rikos.
Ei tässä ole mitään yllättävää. Vanhanen ainoastaan pitää Keskustan perinteitä yllä ja puhuu "niin totta kuin osaa".
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kepu pettää aina. Vanha viidakon sanonta osoittautui taas paikkansa pitäväksi.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Ei tässä ole mitään yllättävää. Vanhanen ainoastaan pitää Keskustan perinteitä yllä ja puhuu "niin totta kuin osaa".

Lisäksi epäselvä mielikuva on eri asia kuin valehtelu. Matilla lie epäselvä mielikuva talonrakentamisesta myös. Pitäisikö mehun myyminen alistaa lain alle samoin kuin alkoholi, jos tuo mehu tuntuu olevan noin kovaa kamaa että muisti lähtee. Vai mitä lie Coca-Cola Zeroa "masa69" nyt joikaan (maksettu mainos sekin?!?).

Vaikea kuvitella, että löytyisi munaa erota itse tässä vaiheessa. Eiköhän selittelyä ole tiedossa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Matti hoiti tilanteen ihan tyylikkäästi tässä vaiheessa. Nyt KRP tutkii ja on tosiaan löydyttävä todisteita siitä, että jotain sellaista on tapahtunut, että on syytä käynnistää esitutkinta jonkun lain rikkomisesta. Ei Matin tiedotustilaisuus puhdistanut Mattia, mutta siirtää tapahtumien tutkimisen normaaliin KRP:n tapaan selvittää tällaisia väitteitä, joita YLE 28.9.2009 esitti.

Ihan tyhjä tilaisuus sisällöltään, mutta lykkäsi tietysti yleistä lynkkausmielialaa Mattia vastaan pois sotkemasta loppuviikon vaalirahoitus-keskustelua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Matti hoiti tilanteen ihan tyylikkäästi tässä vaiheessa. Nyt KRP tutkii ja on tosiaan löydyttävä todisteita siitä, että jotain sellaista on tapahtunut, että on syytä käynnistää esitutkinta jonkun lain rikkomisesta. Ei Matin tiedotustilaisuus puhdistanut Mattia, mutta siirtää tapahtumien tutkimisen normaaliin KRP:n tapaan selvittää tällaisia väitteitä, joita YLE 28.9.2009 esitti.

Ihan tyhjä tilaisuus sisällöltään, mutta lykkäsi tietysti yleistä lynkkausmielialaa Mattia vastaan pois sotkemasta loppuviikon vaalirahoitus-keskustelua.

KRP:n tutkimukset pääministerin toiminnan suhteen toki ovat meille arkipäivää! Tunnustan kyllä ettei voinut kun nauraa, kun Vanhanen päätti tilaisuuden, kun vastauksia ei kuulunut medialta. Ei välttämättä kuulu edes Korvolan hommiin olla tiedotustilaisuuksissa, mutta varmasti Vanhanen huomasi poissaolon ja ripitti YLE:ä kuin rehtori kolttosista kiinni jäänyttä pikkupoikaa. Aika velikultia nämä poliitikot! Vähän oli hölmistyneitä ilmeitä toimittajien joukossa...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Matti hoiti tilanteen ihan tyylikkäästi tässä vaiheessa. Nyt KRP tutkii ja on tosiaan löydyttävä todisteita siitä, että jotain sellaista on tapahtunut, että on syytä käynnistää esitutkinta jonkun lain rikkomisesta. Ei Matin tiedotustilaisuus puhdistanut Mattia, mutta siirtää tapahtumien tutkimisen normaaliin KRP:n tapaan selvittää tällaisia väitteitä, joita YLE 28.9.2009 esitti.

Ihan tyhjä tilaisuus sisällöltään, mutta lykkäsi tietysti yleistä lynkkausmielialaa Mattia vastaan pois sotkemasta loppuviikon vaalirahoitus-keskustelua.

Kyllähän Vanhanen ja keskusta on ryssinyt noissa vaalirahajutuissa, mutta tässä Ylen tapauksessa on kyllä hieman ajojahdin makua. Olisi mukava tosiaan saada vastaukset noihin väitteisiin hieman yksityiskohtaisemmin. Silminnäkijää en eilen nähnyt. Masa kyllä sanoi tiedotustilaisuudessa, että joku koivulautakasa on tullut joskus vuonna x kirjahyllyä varten. Onhan se tietysti merkittävä osuus, kun kysessä on kuitenkin 378,5 neliöinen kämppä uima-altaalla ja helikopterikentällä...

Itse en ole vieläkään maksanut talostani 4-5 vuoden takaisia ikkunanpeltejä, kun laskua ei ole tullut. En ole lähtenyt kyselemään, kun en ole varma maksoiko sen rakennusliike (jonka piti tulla tätä kämppää rakentamaan, mutta ei sitten tullut, jonka kautta pellittäjä tuli paikalle), vai olisiko itse sen pitänyt maksaa. En edes muista kuka yrittäjä tai mikä firma ne asensi. Eli jos 10 vuoden kuluttua olen poliitiikassa, niin ei muuta kuin nimetöntä vihjettä julkisuuteen.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Itse en ole vieläkään maksanut talostani 4-5 vuoden takaisia ikkunanpeltejä, kun laskua ei ole tullut. En ole lähtenyt kyselemään, kun en ole varma maksoiko sen rakennusliike (jonka piti tulla tätä kämppää rakentamaan, mutta ei sitten tullut, jonka kautta pellittäjä tuli paikalle), vai olisiko itse sen pitänyt maksaa. En edes muista kuka yrittäjä tai mikä firma ne asensi. Eli jos 10 vuoden kuluttua olen poliitiikassa, niin ei muuta kuin nimetöntä vihjettä julkisuuteen.
Tämmöisiä nyt sattuu jokaisessa rakennusprojektissa. Omastanikin on rakennusyhtiöltä laskuttamatta viimeinen pieni erä. Eivät varmaan sitä ikinä laskutakaan kun ilmoitin että haluan ennen sen lähettämistä aikaisemmista laskuista vähän tarkempaa dataa. Voihan tuotakin toki lahjuksena pitää kun jättivät laskuttamatta. Politiikkaan en tosin meinaa sotkeutua...

Oletettavasti YLEllä löytyy pitävät todisteet, muuten ilmeisesti YLEn toimittaja(t)kin leikkii oman työpaikkansa kustannuksella.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Vanhanen ja keskusta on ryssinyt noissa vaalirahajutuissa, mutta tässä Ylen tapauksessa on kyllä hieman ajojahdin makua.

Ei sillä, etteikö Masa voisi minun puolestani lähteä vaikka samantein, mutta kyllä tämä toden totta nyt vähän ajojahdilta vaikuttaa. Mielenkiintoista kyllä nähdä, joutuuko YLE asiasta tilille, jos KRP ei löydä mitään rikollista Masan talonrakennusprojektista. Ruususkäräjät taitavat jäädä aika pieniksi, jos YLE:ltä on oikeasti mennyt puurot ja vellit sekaisin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mitä merkitystä sillä on jos jollain yksityishenkilöllä on jäänyt ikkunapellit maksamatta? Ei mitään. Politiikoilta odotetaan vähän eri tyyppistä selkärankaa ja sitoutumattomuutta.
Kenkää heti Matille, kun ei raukka osaa itse erota.
 

Veijari

Jäsen
Tuskin on mistään merkityksettömästä lautakasasta kyse tai jos on niin sitten on YLE:n toimittaja kusessa.
 

HemmoP

Jäsen
Onkos missään tullut esille rahasummaa josta tässä nimettömän (mutta valaehtoisen) ja nimeämättömän (mutta Nuorisosäätiölle urakoineen(varmaan niitäkin joku kymmenen)) rakennusyrityksen erittelemättömässä laskussa on kyse ?

Saman verran vai enemmän kuin esim Kokkolan kaupungin (Jutan faijan) Jutan kannatusyhdisykseltä ostamissa tauluissa, eli about 10k€ ?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän Vanhanen ja keskusta on ryssinyt noissa vaalirahajutuissa, mutta tässä Ylen tapauksessa on kyllä hieman ajojahdin makua. Olisi mukava tosiaan saada vastaukset noihin väitteisiin hieman yksityiskohtaisemmin. Silminnäkijää en eilen nähnyt. Masa kyllä sanoi tiedotustilaisuudessa, että joku koivulautakasa on tullut joskus vuonna x kirjahyllyä varten. Onhan se tietysti merkittävä osuus, kun kysessä on kuitenkin 378,5 neliöinen kämppä uima-altaalla ja helikopterikentällä...

Väitehän itse asiassa oli aika lailla vakavampi (kannattaa katsoa ohjelma jos mahdollista, se on ilmeisesti vähin äänin poistettu YLE:n Areenalta) - eli tässä oli kytkös tähän Keskustan johtamaan säätiöön ja sen bisneksiin. Tyylikkäästi Vanhanen supisti sen puolen kokonaan pois ja oli viattoman yksittäisen talonrakentajan roolissa tuossa "tiedotustilaisuudessa". Kaikkosen silmät siinä eilisessä haastattelussa olivat kyllä vähän kun leijonaan törmänneellä bambilla, oli hätä jotensakin lähellä... Mutta tosiaan, kiinnostava nähdä löytyykö ohjelmalta lopulta mitään uskottavaa todistusaineistoa väitteidensä taakse. Aikamoista pokeria epäilemättä pelataan puolin jos toisinkin tässä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onkos missään tullut esille rahasummaa josta tässä nimettömän (mutta valaehtoisen) ja nimeämättömän (mutta Nuorisosäätiölle urakoineen(varmaan niitäkin joku kymmenen)) rakennusyrityksen erittelemättömässä laskussa on kyse ?

YLE: Vanhaselle merkittävä lahjoitus
"Ei mikään kirjahylly"

Iltalehteen johtavan linkin mukaan kyseessä huomattavan kokoinen summa, myös pääministerin mittakaavassa.

Iltapäivän aikana YLE lupaillut lisäinfoa, ans katsoa mitä löytyy ja mitä Vanhasella siihen on sanottavaa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä merkitystä sillä on jos jollain yksityishenkilöllä on jäänyt ikkunapellit maksamatta? Ei mitään. Politiikoilta odotetaan vähän eri tyyppistä selkärankaa ja sitoutumattomuutta.
Kenkää heti Matille, kun ei raukka osaa itse erota.

Aika vähissä olisi tässä maassa poliitikot, jos noilla tiedoilla, joita tuosta Vanhasen "laskut maksamatta"-episodissa on, ruvettaisiin porukkaa erottamaan. Varsinkin kun vielä ei ole lyöty pöytään Ylen toimesta mitä on maksamatta. Jos todistaja kerta löytyy niin ei muuta kun tarkat tiedot materiaalista ja hinnoista pöytään. Sen jälkeen on Vanhasen vuoro kaivaa kuitit, jos niitä löytyy. Ja jos ei, niin sitten pitää tuota eroamisasiaa arvioida uudestaan. Ei vielä siinä vaiheessa kun joku nimetön puhuu "merkittävästä" materiaalihankinnasta.

Toki olen sitä mieltä, että Vanhasen pitäisi erota jo tuon vaalirahaepisodin takia, mutta sehän on toinen juttu se.
 

Iso-Oskari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Itse en ole vieläkään maksanut talostani 4-5 vuoden takaisia ikkunanpeltejä, kun laskua ei ole tullut. En ole lähtenyt kyselemään, kun en ole varma maksoiko sen rakennusliike (jonka piti tulla tätä kämppää rakentamaan, mutta ei sitten tullut, jonka kautta pellittäjä tuli paikalle), vai olisiko itse sen pitänyt maksaa. En edes muista kuka yrittäjä tai mikä firma ne asensi. Eli jos 10 vuoden kuluttua olen poliitiikassa, niin ei muuta kuin nimetöntä vihjettä julkisuuteen.

Kyse ei olekaan pelkästään siitä onko Matti maksanut jonkun laskun vai ei. KRP tutkii onko tämä rakennusliike toimittanut Mazalle rakennustarvikkeita lahjontamielessä. Rakennusliike X on sittemmin saanut hoitaakseen useita Nuorisosäätiön isoja rakennushankkeita...tuon samaisen säätiön puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana Matti on toiminut.

Samaa mieltä siinä, että Ylellä on paras löytyä tukea väitteille muuten uhkaa lähteä joiltakin toimittajilta duuni.

Huvittavaa jos Matti jäisi kiinni lahjuksen ottamisesta ja kyseessä olisi niinkin huikea lahjus kuin pino koivuja.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Väitehän itse asiassa oli aika lailla vakavampi (kannattaa katsoa ohjelma jos mahdollista, se on ilmeisesti vähin äänin poistettu YLE:n Areenalta) - eli tässä oli kytkös tähän Keskustan johtamaan säätiöön ja sen bisneksiin.

Ei tätä ohjelmaa kyllä ainakaan minun käyttämässäni internetissä ole mihinkään Areenalta poistettu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
YLE: Vanhaselle merkittävä lahjoitus
"Ei mikään kirjahylly"

Iltalehteen johtavan linkin mukaan kyseessä huomattavan kokoinen summa, myös pääministerin mittakaavassa.

Iltapäivän aikana YLE lupaillut lisäinfoa, ans katsoa mitä löytyy ja mitä Vanhasella siihen on sanottavaa.

Jos taas tästä YLE/Korvolan väitteestä on todisteet ja todistajat, niin Matti on aika pian entinen pääministeri ja puoluejohtaja. Antaa KRP:n tutkia ja täyttyykö esitutkinnan vaatimukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös