Matkakohteenne

  • 2 452 017
  • 14 528

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kovasti houkuttelisi muutaman päivän reissu Barceloonaan, kun sinne helposti pääsisi Tampereelta.
Jos vähänkään urheilu kiinnostaa niin Barcelonassa kannattaa käydä futis- ja korispeleissä. Ja Euroopan huippukäsipalloakin on nähtävissä.

Viimeksi kävin helmikuun puolessa välissä Barcelonassa. Perjantaina kävin katsomassa euroliigan korispelin Milan Armania vastaan, lauantaina futispelin Rayo Vallecanoa vastaan ja sunnuntaina Espanjan liigan korispelin. Lauantaina olisi ollut mahdollisuus katsoa myös käsipallon euroliigan peli Paris SG:tä vastaan ennen futispeliä.

Barcelonan koripallo/käsipallohalli on Camp Noun yhteydessä, mistä voi ostaa myös lippuja peleihin. FC Barcelonan pelien lippujen hinnat riippuvat vastustajasta. Esim. Rayo Vallecanoa vastaan erittäin hyviltä paikoilta sai liput 70 eurolla. Real Madridia vastaan hinnat ovat moninkertaiset ja niitä ei saa silti rahallakaan. Mutta 6-0 päättyneen pelin katsominen oli erittäin viihdyttävää, kun hyviltä paikoilta näki, miten Barca pyöritti peliä. Ja aina Messin tehdessä maalin, koko yleisö mylvi hänen nimeään.

Korispeleissä on intiimimpi tunnelma, kun sinne mahtuu noin 7.000 katsojaa. Molemmissa päädyissä ylhäällä ovat Regalin eri kannatusjoukot, jotka kilpailevat siitä kumpi saa pidettyä kovempaa meteliä. Muutenkin minun mielestäni korispeleissä ihmiset suhtautuvat intohimoisemmin peliin. Koripallopeleihin pääsee halvalla. 18 euroa ylhäällä päädyissä, mistä joka paikasta näkee loistavasti. Alhaalla on paikoitellen isoja tolppia, joiden takaa näkymä on rajoitettu. Siksi en alhaalta ostaisi netistä lippua, koska tolppia ei ole merkitty katsomokarttaan.

Lippuja kaikkiin peleihin voi ostaa Camp Noun lipunmyyntipisteestä tai netistä FC Barcelonan sivuilta (muualta netistä lippuja Barcan peleihin ei kannata ostaa), jolloin voi etukäteen valita paikat, maksaa ja sitten Barcelonassa käydä lunastamassa liput Camp Noulta nettiostoksesta saadun kuitin, maksuun käytetyn luottokortin ja passin kanssa. Hankala käytäntö on luotu mustan pörssin kaupan vaikeuttamiseksi. Liput netistä ostettuna verrattuna siihen, että ne ostaisi suoraan Camp Noulta ovat muutaman euron kalliimpia. Toisaalta paikan päältäkin saa aina lippuja lukuunottamatta ehkä ratkaisupelejä ja pelejä Realia ja paikallisvastustaja Espanyolia vastaan
 
Viimeksi muokattu:

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Kovasti houkuttelisi muutaman päivän reissu Barceloonaan, kun sinne helposti pääsisi Tampereelta. Onko kenelläkään kokemuksia Montserratista tai vaihtoehtoisesti Pyreneistä? Olisi mukava päästä vähän maisemia katseleen pelkän kaupunkilomailun kylkiäiseksi.

Muitakin vihjeitä totta kai otetaan vastaan. Jos tuonne suuntaan lähdetään, niin ajankohdaksi osuu elokuu ja varmaan kaupungissa on perkeleen kuuma ja paljon turisteja.

Oltiin viime kesäkuussa perheen kanssa viikko Barcelonassa ja majoituimme Castro Exclusive Residences Sant Pau-huoneistohotelliin. Oli siisti ja hyvä mesta: 3 makuuhuonetta, 2 kylppäriä, olohuone ja kohtuullisesti varustettu keittiö. Maksoi about 130€/vrk Booking.comin kautta ja huoneistossa oli tilaa ruhtinaallisesti enemmän kuin normi hotellihuoneessa.
Guinardo metroasema on kulman takana ja La Sagrada Familia oli noin kilsan päässä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos vähänkään urheilu kiinnostaa niin Barcelonassa kannattaa käydä futis- ja korispeleissä. Ja Euroopan huippukäsipalloakin on nähtävissä.

Kiinnostaa ilman muuta ja noi kävin ensimmäisenä tarkistamassakin, mutta valitettavasti mahdollinen lomaviikko osuu sen verran aikaisin elokuussa, ettei ole pelit kerennyt alkaa. Tosin jotain harjoitusotteluita kai voisi ollakin. Pitänee tarkistaa.

Oltiin viime kesäkuussa perheen kanssa viikko Barcelonassa ja majoituimme Castro Exclusive Residences Sant Pau-huoneistohotelliin.

Ok, kiitos. Pitää laittaa korvan taakse, kunhan nyt ensin saadaan vapaat varmistettua ja matkat varattua.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olen lähdössä heinäkuussa Prahaan ensimmäistä kertaa, joten jos jotain hyviä vinkkejä tai kohteita on suositeltavana, niin niitä otetaan vastaan.

Yksi kohtuullisen mielenkiintoinen kohde oli keskiaikaisen kidutuksen museo tuossa kohtuullisen lähellä siltaa. Tarkkaa osoitetta en tähän hätään muista. Pieni mesta ja useassa kerroksessa, mutta tavallaan puhutteli. Noiden masiinoiden suunnittelija ei todellakaan miettinyt mitään pieniä nyansseja tai ihmisten hyvinvointia, sen verran karuja masiinoita on. Juutalainen museo Vltavan lähettyvillä lienee myös mielenkiintoinen. Kaupungilla on hyvinkin pitkä historia juutalaisten kotipaikkana, joten tuo on vähän muutakin kuin holocaustia. Toki holocaust on tuollakin melkoisen vahvasti läsnä, mutta pelkästään siihen ei keskitytä.

Muutenkin tuo vanhan kaupungin alue lähiympäristöineen on mahtavaa seutua jos kaupunkiloma vähääkään inspiroi. Kävelyetäisyydet ovat melkoisen ihmimilliset ja "taukoja" voi hyvin ottaa paikallisten ravitsemusliikkeiden puolella. Ja siis noihin lasken kahvilatkin, hyvän bissen lisäksi tuolla tuntuu olevan hieman kahvibuumia ilmassa.

Ruoan osalta ainakin itse menin hyvinkin lihaisalla menuulla. Lihaa tuntuu myyvän lähes ravintola kuin ravintola ja vähääkään ns. pääkatujen takana olevissa paikoissa hinta oli juomineen vajaa 200 korunaa, eli vajaa kymppi. Mitään yksittäistä mestaa en osaa nimetä, nyrkkisääntönä käytin kuitenkin asiakasmäärää; huono paikka vähääkää sivummalla ei vedä. Kuriositeettina vielä sen verran, että kaupungista löytyy Hooters. Nätit tshekkitytöt ja pikaruoka ovat ihan kiva yhdistelmä, sitä ei käy kieltäminen.

Tuo keskitysleiri itselläni oli kiikarissa viime reissulla, mutta vielä toistaiseksi kohde on tarkastamatta. Sen verran tiiviillä aikataululla tuli paahdettua, että aika yksinkertaisesti tuppasi loppumaan kesken; Praha vei mennessään. Ainakin busseja tuonne meni, mutta hinnoista, saatavuudesta tai mukavuudesta en nyt osaa sanoa juuta tai jaata.

Noin muuten suosin itse joukkoliikennettä. Metro ja ratikka olivat sen verran helppoja ja halpoja käyttää, että noilla pärjäsi sen mitä tarvitsi. Näin ulkomuistista 24h lippu oli vähän rapeat 100 korunaa (~4e) ja kolmipäiväinen ehkä noin 10 euron luokkaa. Tarkkaa hintaa en muista, mutta skaala oli tuota luokkaa. Kentältäkin on melkoisen helppo suunnistaa kaupungin suuntaan, bussi 119 vetää suoraan metroaseman kylkeen. Sen verran kuitenkin varoituksen sanaa, että dösäkuski ei huolinut 200 korunan seteliä. Tiedä sitten oliko vaihtokassa lopussa vai mikä, mutta piti vielä käydä lentoasemalla tuo seteli rikkomassa ja odottaa seuraavaa. Vuoroväli oli kuitenkin sen verran inhimillinen, että juomarahoiksi ei sentään kehdannut jättää. Tosin rehellisyyden nimissä tuntui siltä, että varsinkin venäläiset vain painelivat dösään ja maksaminen taisi jäädä...

Takseista tuolla on jonkin verran varoiteltu, kuulema epävirallisempaa suharia on melkoisesti ja kusetusmahdollisuudet ovat suuret. AAA Taxia kovasti on suositeltu jos taksilla liikkuu, kuulema tuo on se "rehellisin" lafka. Itse en käytännössä takseilla liikkunut ollenkaan, mitä nyt lentokentälle päätin ottaa hotellin kyydin. Tuosta maksoin muistaakseni 700 kruunua (~25e) sisältäen kuskille jokusen kympin hyvän miehen lisää. Vaikka toki tuossa kilometrejä tuli melkoisesti, niin joukkoliikenteeseen verrattuna hupi oli kallista. Tämä toki oli hotellin oma kuski ja hinta kiinteä ja jo ennalta ilmoitettu.

Huono idea ei ole metrokartan uppaaminen kännykkään. Noita metrolinjoja on kuitenkin se 3 kappaletta ja kohtaavia asemia on useampikin, riippuen mistä olet tulossa ja minne menossa. Asemien välit ovat melko lyhyitä ja asemilla on helppo liikkua, mutta turhaa vaivaahan pysähtyminen väärällä pysäkillä aiheuttaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Australia, Melbourne, elokuu, siinä kai ne tärkeimmät ja toivottavasti myös Adelaide, kun ei oikein kehtaa käydä Ausseissa niin ettei kävisi Adelaidessa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Australia, Melbourne, elokuu, siinä kai ne tärkeimmät ja toivottavasti myös Adelaide, kun ei oikein kehtaa käydä Ausseissa niin ettei kävisi Adelaidessa.
Syksyiset vaatteet mukaan vaan, keskilämpötila elokuussa Melbournessa on noin +10 C ja vettä sataa joka toinen päivä keskimäärin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
No, seuraava kohde on Moskova ja kun on paikallinen alkuasukas kaverina, niin ei tarvitse paljoakaan itse suunnitella, että mitähän sitä tekisi. Toki saa vinkkejä antaa, että osaa kaverilta vaatia pääsyä juuri niille mestoille.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Berliini, vau. Jos sille on jo oma ketju niin pahoitteluni, mutta ei osunut lyhyellä etsinnällä eteen.

Mutta joo, tykkäsin. Reissu nyt oli yhtä tykitystä läpeensä, mutta sen verran omaakin aikaa siellä sai, että ehdin pari pistoa tehdä ja oluen käydä ryystämässä. Nähtävyyksistä ei tässä se enempää, vaikka olihan nuo aika vaikuttavia, esim. Brandenburgin portti yövalaistuksessa tai Charlotteburgin linnan posliini- ja hopeahuoneet. Enemmän jäi mieleen se kaupungin elävyys ja monipuolisuus sekä tietenkin laajuus. Jostenkin vain hupaisaa, että tykittää vartin u-bahnilla eteenpäin ja sama syke jatkuu - katuruokaa, kahviloita, kauppoja ja kauppakeskuksia. Tietysti normijuttu monelle, mutta mulle suurin kaupunki on tähän saakka ollut Bryssel ja sekin parin tunnin keikauksena keskustassa, joten tekihän tuo vaikutuksen.

Mulla oli se hyvä puoli, että vaikka luokkaretken valvojana omat mahdollisuudet ovat hiukan rajoitetut, sain toisaalta mahdollisuuden tutusta perusjuttuihin paikkakunnalla asuneet tyypin opastuksella. Samalla tuli ihan hyviä pointteja ostosalueista sekä muita käytännön vinkkejä ynnä tietysti tietoa paikoista ja alueista. Kokemuksista, joita suosittelen ehdottomasti varsinkin aikuisille, ovat Asisi Panorama ja Berlin Unterwelten. Jälkimmäisessä teemanamme oli muurin alta kaivetut pakotunnelit, ja oli todella mielenkiintoinen paketti hienosti eläytyneen oppaan kera. Moni nappaa varmasti jonkin natsiteeman tuttuna juttuna, mutta suosittelen myös tuota pakotunneliteemaa. Sai aika paljon syvyyttä päällisiin puolin tuttuihin juttuihin, kun näki paikat ja rekonstruktiot tarinoiden takana.

Mustafa's Gemüse Kebapia jonotimme 45 minsaa, kokemus jo sinänsä. Hassu paikka, laskivat grillipaperitaskulle yhteisen summan eikä kuitista hajuakaan. Mutta pakko sanoa, että oli se todella hyvää. En tiedä maailman parhaasta mutta älyttömän hyvää kuitenkin.

Mutta joo, pakko tuonne on uudestaan päästä ihan kunnolliselle omalle matkalle.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Praha - Sivu 6 - Jatkoajan keskustelupalsta

Prahalle on tosiaan ihan oma ketjunsakin, jota kannattaa vilkaista. Toki osa jutuista on melko vanhoja, mutta eipä ne nähtävyydet mihinkään katoa, ravintolat saattavat.

Kiitos vinkistä.

Myös sekolustille kiitos hyvistä tärpeistä ja kokemuksista, pistetään niitä korvan taakse. Hotellini on 119-bussin varrella, ilmeisesti lähellä metrolinjan päätepysäkkiä, josta pitäisi olla pari pysäkinväliä vanhaan kaupunkiin.

Kidutusmuseo kuulostaa ihan minun kohteeltani. Arvostan matkakohteissani hyviä museoita ja vanhan koulukunnan taidetta (moderni taide on rappiotaidetta), kidutus- ja miehitysmuseoiden tyyppisiä paikkoja, keskitysleirejä ja eläintarhoja sekä sekalaisia muita kiinnostuksen kohteita. Punainen lanka on olemassa, vaikka se onkin välillä vähän sotkuinen.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Vaikka mitään ei kysyttykään, niin totean silti Eureka Skydeckin Edge Experiencen olevan suurinta rahastusta ikinä missään. Muuten ihan ok torni ja komeat näköalat.

Melbournen ilmainen ratikkareitti on muuten varsin hyvä tapa tutustua kaupunkiin.

Kiitos tästä vinkistä, ehkä käyn tutustumassa maisemiin. Tällä hetkellä näyttäisi olevan 8,67 € joten ei ole pahan hintainenkaan.

Ratikka ja Adelaiden vastaava bussilinja on tullut testattua vuonna 2000 ja voisi testata uudestaan nyt.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Onkos jengillä kokemuksia minicabin käyttämisestä LHR-LGW-siirtymään.
VAihtoehtoja on toki paljon ja osalta löytyy helposti hinnatkin, osalta ei, mutta tietenkin jos nyt joku on jotain palvelua käyttänyt äskettäin ja hyväksi todennut.

Muuten pitänee katsella flyertalkin puolelta, mutta etsinnän määrä on suuri.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Onkos jengillä kokemuksia minicabin käyttämisestä LHR-LGW-siirtymään..

Onko minicab pakollinen vaihtoehto jostain syystä? Nimittäin meneehän Heathrowilta bussikin Gatwickille. Matka kestää suunnilleen saman verran molemmilla (n. pari tuntia), mutta bussi maksaa huomattavasti vähemmän, £25 suunta. Samalla lailla bussilla ovelta ovelle pääsee kuin cabillakin.

Toki jos on joku pakollinen syy käyttää taksia, niin se on sitten eri asia. Hinnoista en osaa sanoa, mutta kaikilla taksifirmoilla ne on suunnilleen samat muutaman punnan heitolla toisistaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Onko minicab pakollinen vaihtoehto jostain syystä? Nimittäin meneehän Heathrowilta bussikin Gatwickille. Matka kestää suunnilleen saman verran molemmilla (n. pari tuntia), mutta bussi maksaa huomattavasti vähemmän, £25 suunta. Samalla lailla bussilla ovelta ovelle pääsee kuin cabillakin.

Toki jos on joku pakollinen syy käyttää taksia, niin se on sitten eri asia. Hinnoista en osaa sanoa, mutta kaikilla taksifirmoilla ne on suunnilleen samat muutaman punnan heitolla toisistaan.

Bussiin ahtautuminen on rasittavaa, hidasta jne. ja 2+1 hengellä hintakin alkaa olla jo todnäk samoissa tuntumissa kuin bussilipuissa olettaisin, mutta oletus voi olla vääräkin.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Halvemmalla pääsee metro + Gatwick Express-yhdistelmällä
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Wienistä vielä! Oon itse tässä kesällä menossa sinne, kuten tossa pari sivua sitten jo vähän kirjoittelinkin! Mietin vaan et kumpaan kaupunkiin ois järkevämpi matkustaa wienistä, Salzburgiin vai Bratislavaan? :) Bratislavaan menee se tunti, mut on kuulemma vähän tylsähkö kaupunkina? On toisaalta ihan wienin vieressä, tulis samalla käytyä Slovakiassa ja taitaa olla halpakin? Salzburgiin menee junalla se 2,5h, mut näyttää paljon mielenkiintoisemmalta kaupungilta ja samalla näkis hieman alppejakin/vuoria. :)

Veikkasin et täältä löytyy ihmisiä jotka ovat käyneet kummassakin kaupungissa, niin kumpaa suosittelisitte? Toki voisin käydä kummassakin, mut sitten aikaa wienissä olemiseen jäisi vaan pari päivää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Veikkasin et täältä löytyy ihmisiä jotka ovat käyneet kummassakin kaupungissa, niin kumpaa suosittelisitte? Toki voisin käydä kummassakin, mut sitten aikaa wienissä olemiseen jäisi vaan pari päivää.

Heitän peliin kolmannen vaihtoehdon: Budapestiin on 2,5-3h junalla, ja sehän on kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki se alkaen Budan linnavuorelta ja Pestin pääkaduista.

Salzburgissa en ole ollut, mutta varmasti hieno paikka. Bratislavassa olin pääsiäisen tienoilla, se jätti minut vähän kylmäksi, vaikka hyvä siellä oli tulla käytyä, niin tuli sekin paikka ja maa ns. plakkariin. Sinne pääsee tosiaan myös nopeasti ja halvalla.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Veikkasin et täältä löytyy ihmisiä jotka ovat käyneet kummassakin kaupungissa, niin kumpaa suosittelisitte? Toki voisin käydä kummassakin, mut sitten aikaa wienissä olemiseen jäisi vaan pari päivää.

Minä tekisin pari vaihtoehtoista matkasuunnitelmaa ja ottaisin käyttöön sen, joka perille päästyä osoittautuu parhaaksi. Vaikka Wien säväyttää, niin mitä sielläkään tekee, jos sataa vettä. Tai jos se ei säväytä, niin silloin on parempi matkustaa ja nähdä jotain muuta.

Bratislava ja Salzburg ovat molemmat kivoja kaupunkeja, joista Salzburg on näyttävämpi. Budapest taas on sen verran iso, ettei sinne mielestäni kannata matkustaa Wienistä, jos aikaa ei ole paljon. Sinne on kuitenkin Suomesta suorat ja edulliset yhteydet. Mielummin suuntaisin Ljubljanaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Budapest taas on sen verran iso, ettei sinne mielestäni kannata matkustaa Wienistä, jos aikaa ei ole paljon.

Tää kaupunkien koko ja tarjonta on hyvä huomioida Keski- ja Itä-Euroopassa reissatessa. Tietyissä kohteissa "kaiken oleellisen" saa bongattua päivässä, osassa taas koettavaa riittää loputtomiin. Vielä kun ihmisten intressit ovat hieman erilaisia, ei oikein voi suoraan sanoa missä kaupungissa 5h riittää ja mikä vaatii useamman päivän. Joku tahtoo viettää viikon Riian huorissa, toinen arvostaa päivää Prahan vanhassa kaupungissa ja kolmas viettää muutaman päivän tutustuen Budapestin yleisilmeeseen.

Mutta joo, Budapest itsessään on jo sellainen, mesta, että helposti siihen sen useamman päivän saa kulumaan. Kannattaa vähän haastaa itseään ja miettiä mitä oikeasti haluaa; kierretäänkö vain muutama "tärkein" kohde vai halutaanko oikeasti nähdä kaupunkia.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Erinomaisia vastauksia! Ajattelinkin suunnitella reissun "säävarauksen" mukaan, joten ajattelin paria eri vaihtoehtoa. :) Budapest houkuttelisi, mutta on sen verran iso kaupunki, et ei siihen kerkee oikein päivässä tutustumaan kunnolla. :/ Bratislava houkuttelisi sen takia, kun on lähellä Wieniä ja tutustuis vähän erilaiseen kulttuuriin, mutta Salzburg houkuttelee vielä enemmän maisemiltaan ja on ehkä juuri semmosta keski-eurooppaa, jota haluankin fiilistellä. :)

Toisaalta jos sataa kaatamalla, niin mielummin Bratislavaan kuin Salzburgiin tai ehkä jopa vierailen kummassakin jos tulee semmonen fiilis.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Pieni toi Salzburgh kyllä on, mut ei se kuvien perusteella ainakaan vaikuta tylsemmältä kuin Bratislava. :) Toisaalta Bratislava on huomattavasti suurempi, joten siellä luulis olevan enemmän nähtävää ja tekemistä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pieni toi Salzburgh kyllä on, mut ei se kuvien perusteella ainakaan vaikuta tylsemmältä kuin Bratislava. :) Toisaalta Bratislava on huomattavasti suurempi, joten siellä luulis olevan enemmän nähtävää ja tekemistä.

Bratislavassa käsittääkseni suurin osa yleensä ihmisiä kiinnostavasta sijaitsee aika pienellä alueella, eli vanhassa kaupungissa. Se on ihan mukavan tunnelmallista seutua, mutta ei mitään maata mullistavaa. Itse vietin Bratislavassa iltapäivästä seuraavaan aamupäivään, ja se tuntui ihan riittävältä. Budapestiin en tosiaan lähtisi päiväreissulle, kpska kaupunki vaatii minusta vähintään parin yön visiitin.

Salzburg voisi olla ihan hyvä päiväreissukohde. Omat kokemukseni ovat tosin hyvin rajalliset; olen viettänyt siellä interrail-reissullani vaivaiset kolme tuntia, ja senkin keskellä yötä junaa vaihtaessa. Meillä ei ollut edes karttaa, eikä tuolloin ollut mitään älypuhelimiakaan keksitty. Lähdimme hatusta heitettynä kävelemään asemalta johonkin suuntaan, mutta päädyimme johonkin nukkumalähiöön... Noh, olihan siellä ihan hyvä nakkikioski. Ihan jo sen perusteella voin suositella kyseistä kaupunkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös