Matkakohteenne

  • 2 448 244
  • 14 524

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kirjoitanpa hieman New Yorkista, pitkän ajan unelmakohteestani. Parin viikon reissu päättyi siis jo 27.6., mutta muuttokiireinen heinäkuu muodostui työlääksi lomakuukaudeksi. No, onneksi opettajalla näitä lomakuukausia riittää... (hymiö)

New York oli magneettinen. Huolimatta siitä, etten mitään kaupunkia ole tuntenut yhtä hyvin siellä käymättä, kaikki tuntui silti hämmentävältä - rakennukset, arkkitehtuuri, kaupungin mittasuhteet ja kulttuuri-infrastruktuuri... Tietyllä tavalla Lower Manhattanin muuta kaupunkia kapeammilla ja mutkittelevimmilla teillä kävely muistutti kokemuksiani vuoristoista. Koko ajan katse hakeutuu suunnattoman korkealla oleviin kattoihin ja oman mausteensa tuo rakennusten kerroksellisuus. Koko ajan yritettiin arvata, miltä vuodelta mikin rakennus on.

Ravintola- ja muu tarjonta oli myös vertaansa vailla, vaikka dive-in-pubit olivat yleisesti liian meluisia omaan makuun. Kaupunki on todellinen oluen ystävän taivas, Other Halfin ja KCBC:n tuotokset jäivät eniten mieleen. Joka kaupunginosasta löytyy hyviä pienpanimopaikkoja. Hinnat olivat tippeineen aika lailla Suomi-tasoa niin ravintoloissa kuin pubeissakin.

Broadway, museot (jätimme nämä tarkoituksella muutamaan kappaleeseen) ja keikkapaikat (Tears for Fears MSG:lla ja Between the Buried and Me Irving Plazalla) olivat tietysti jonkinlaisia tähtihetkiä, mutta reissukaavana toteutimme jo Euroopassa opittua tapaa, eli kartalta ympyröidään kiinnostavat alueet ja tehdään niihin arkkitehtuurikävelyjä, ihmetellään ihmisiä ja pysähdytään milloin syömään jotain, kahvittelemaan, olustelemaan tai mitä vain - yksinkertaisesti hengaillaan ja tunnustellaan, millaisen fiiliksen paikasta saa ja miten ympärillä olevat ihmiset elävät. Tämä oli NYCissä helpompaa kuin oletimme, sillä puheet newyorkilaisten kiireisyydestä ja paikan hektisyydestä osoittautuivat vahvasti liioitelluiksi. Kävelimme itse monesti paikallisia nopeammin. 20 km tuli täyteen useampana päivänä, mutta niin vain jäi paljon näkemättäkin. Manhattan tuli otettua aika hyvin haltuun ja huomaan nyt elokuvia ja sarjoja katsoessani tyytyväisenä tietäväni, mistä paikasta puhutaan kun jotain mainitaan.

Hieno reissu, varmasti menen uudestaankin. Kulttuurisesta puolesta, shokeista, kodittomista ja muusta tällaisesta voisi kirjoitella myöhemmin lisääkin. Nyt jatkan muuttokamojen purkamista.
Koska paikkojen tutkiskelusi ja intressisi vaikuttavat varsin samanlaisilta kanssani, olisin otettu, jos jossain välissä ehtisit avata tuollaisen pariviikkoisen budjettia ja majoituksen tasoa. Iso omppu kun on kohde, joka kuuluu bucketlistiin mullakin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Koska paikkojen tutkiskelusi ja intressisi vaikuttavat varsin samanlaisilta kanssani, olisin otettu, jos jossain välissä ehtisit avata tuollaisen pariviikkoisen budjettia ja majoituksen tasoa. Iso omppu kun on kohde, joka kuuluu bucketlistiin mullakin.

Nämä ovat sitten erittäin hyvissä ajoin valmistautuneen tarjoushaukan hintoja.

Lennot (1 ruumalaukku): 510€
1. viikko Greenwich Villagen Washington Square - hotellissa ~1350€.
2. viikko Long Island Cityn Best Western Vista-hotellissa 1150€.

Hotellit olivat aika hyviä, mutta ei luksusta. Village on loistava sijainti, koska se on iltavilkasta, mutta leppoisaa ja kaunista seutua. LIC sijaintina on "ok", skyline huoneen ikkunasta oli silmiä hivelevä ja julkisia liikkui hyvin, mutta itse paikkana tuo on enemmän nukkumalähiö kuin kaupunki, vaikka täältäkin pilvenpiirtäjäkeskus löytyy.

Museot ja muut nähtävyydet jonkin verran kalliimpia kuin Euroopassa, mutta ei mitään mahdotonta. Päivittäiset kulut voi virittää haluamalleen tasolle, koska pika- ja streetfood on puoli-ilmaista. Aamiaiset nautimme dinereissa (joita on PALJON) ja ravintolat vs. pizza ym.-ratio oli ehkä 70/30. Tärkeää on etukäteen seuloa ruokapaikkoja, koska hintahajonta on valtavaa ja hinta ei aina ole tae laadusta. Päivittäiskuluihin meni ehkä keskimäärin n. 100 usd/päivä näistä on tosiaan mahdotonta mitään vertailukelpoista dataa tarjota.

Summasummarum, reissu oli ennakoitua halvempi, vaikkei yritetty säästää!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Veronpalautus massien, ja työkaverin kovan suosittelun seurauksena olisi syyslomalla edessä vierailu Bakussa.
F1 radan läpikävelyä ja Ladojen bongausta ainakin tiedossa.
Vaikea sanoa mitä reissulta odottaa. Voi yllättää todella positiivisesti tai sitten olla ihan kauhea paikka. Kaippa tuo kokemuksesta menee ja pääseepähän syksyn pimeyttä pakoon muutamaksi päiväksi.
Ihan kiva paikka se Baku on, ei siellä mitään rähjäistä kehitysmaameininkiä todellakaan ole tarjolla. Keväällä 2017 tuli vietettyä vajaa viikko Azerbaidžanissa (lyhyt raportti paikan päältä löytyy ketjusta Jatkoaika valloittaa maailman). Ei toki ole niitä maita, joihin kovin isosti hinkuisin uudestaan, kun kerran nähty on. Mutta tämä nyt pätee valtavan moneen muuhunkin paikkaan ja maahan eli ei ole varsinaisesti moite Bakua tai Azerbaidžania kohtaan.

Oma liittymähän tuolla ei toimi vaan pitää ostaa paikallinen prepaid. Onko kokemusta että voiko omaa whatsappia edelleen käyttää vieraalla sim kortilla vai pitääkö luoda uusi wappi tuolle uudelle numerolle?
Jos nyt puhutaan ihan tavallisesta suomalaisesta puhelinliittymästä, niin kyllä ne Azerbaidžanissa toimivat. Datasiirto voi tietysti olla normihinnalla törkykallista, mutta onhan niitä kaikenlaisia reissunettipalveluita. Esim. Elisalla näyttää saavan Azerbaidžanissa gigan dataa käyttöön 20 euron hinnalla, jonka nyt luulisi riittävän helposti Whatsapp-käyttöön ja muuhun pieneen lyhyelle reissulle, kun kuitenkin vähintään majapaikasta löytynee myös wifi.

Mutta jos sulla on puhelin, jossa on kaksi sim-korttipaikkaa, niin sitten tietysti paikallisen predpaidin hankinta voi olla oikein hyvä idea. Ite kokeilin tuota ekaa (ja toistaiseksi ainoaa) kertaa muutama vuosi sitten Ukrainassa, ja se ei aiheuttanut mitään ongelmia Whatsappin tai minkään muunkaan kanssa. Piti toki vaan jaksaa vähän säätää asetuksia kohdalleen, että kumpaa sim-korttia puhelin käyttää mihinkin tarkoitukseen.
 

444

Jäsen
Eilen saavuttiin Inariin. Inarissa ihmisen on hyvä olla. Kilpisjärvi oli suunnitelmissa, mutta koska säätiedotus näyttää mitä näyttää, niin päädyttiin tänne idän puolelle. Tänään on ollut huilipäivä, käytiin lähinnä Siidassa ja itse pyörähdin myöhemmin Ivaloon nukuttamaan vauvaa, kun vaunut eivät mahtuneet autoon. Huomenna matka jatkuu jonnekin. Koiraa ei olla saatu hoitoon eikä todennäköisesti saada, eli ulkomaat jäävät tällä kertaa kokematta. Sanoisin myös, että on ihan vihoviimeinen kerta, kun tuon karvaperseen kanssa lähden yhtään mihinkään reissuun. Eilen kilahti takakontissa syystä X tai D, todennäköisesti märästä asfaltista. Herätti skitsoilullaan vauvan ja reissun pisimmästä siirtymästä tuli myös henkisesti pisin siirtymä.

Kilometrejä on nyt takana 1370. Kolme aikuista, vauva, koira, helvetisti kamaa ja suksiboksi katolla. Kulutus tällä perheihmeellä on 5,35l/100km. Täällä Inarissa saisi auton jopa lataukseen, eli parilla eurolla pääsisi taas 50km eteenpäin. Olisi se halvempaa, mutta kun kilometrejä tulee tällä tahdilla 3000-4000, niin eipä tuo oikein jaksa houkutella kävelemään muutamaa kilometriä ylimääräistä. Yleisesti ottaen hintaero bensan osalta on pienempi kuin aiempina vuosina. Pellossa sain tankattua eilen 1,83€/l ja tänään painelin Ivalossa 2,04€/l tankkiin. Halvempaa siis kuin Lohjalla vastaavina viikonpäivinä.

Poroja täällä luonnollisesti on aivan helvetisti. Tähän mennessä ei ollut tarvinnut erikoisempia manööverejä suorittaa, mutta tänään Ivalon keikalla yhteensä 7 kertaa. Viisi mennessä ja kaksi palatessa. Eli siis todella kova jarrutus ja ryömien ohi, kun nuo tahtoivat tallustaa keskellä kaistaa suoraan kohti. Söpöjä otuksia ja kivasti pitävät vähän väsähtäneen kuskin hereillä.
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
@444 Pakko kyllä nostaa hattua, en itse lähtisi tuolla kokoonpanolla tuollaisia kilometrejä autoilemaan. Vieläkin puistattaa ne muutamien satojen kilometrien matkat vauvan kanssa kesähelteillä ilmastoimattomassa autossa, siinä oli minulle seikkailua tarpeeksi ja sen jälkeen mentiinkin vuosia vain laivalle, kylpylään tms.

Mutta kiva näitä raportteja on lukea, toivottavasti saatte itse nautittua reissusta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse olen tässä myös Inari-Saariselkä-välillä viikon viettänyt, enkä muista kesäaikaan nähneeni niin vähän poroja kuin nyt. Aika lailla vuosittain täällä kuitenkin tulee pyörittyä. Latausinfra paranee (siitä tuolla sähköautoketjussa kirjoitinkin) muuten koko ajan, kohta on Inarissakin Saariselän ja Ivalon lisäksi HPC. Norjan puolellahan tilanne on sitten jo hävettävän hyvä.

Jo Aanaar itsessään on hyvä syy käydä täällä, tänään jälleen aivan upea illallinen siellä. Jos ravintola olisi Helsingissä, sillä olisi ainakin yksi, ehkä kaksikin tähteä.
 

444

Jäsen
@444 Pakko kyllä nostaa hattua, en itse lähtisi tuolla kokoonpanolla tuollaisia kilometrejä autoilemaan. Vieläkin puistattaa ne muutamien satojen kilometrien matkat vauvan kanssa kesähelteillä ilmastoimattomassa autossa, siinä oli minulle seikkailua tarpeeksi ja sen jälkeen mentiinkin vuosia vain laivalle, kylpylään tms.

Mutta kiva näitä raportteja on lukea, toivottavasti saatte itse nautittua reissusta.
Onneksi tässä on ilmastointi. Toisaalta helteetkin ovat pysyneet pois kuvioista. Huomenna lähdetään Nuorgamiin metsästämään ensimmäistä hellepäivää tähän reissuun. Vesisadetta on myös luvattu, mutta jospa tuo halpisteltta pitää nuo muutamat millit ulkopuolella, niin kovin kiva.

Vauvan kanssa matkatessa, etenkin tuollaisen hyvin aktiivisen tapauksen kanssa, olennaista on ajoittaa matkat hänen unirytmiinsä. Tähän mennessä se on onnistunut kerrassaan hyvin, mutta tuo koiran sekoilu sotki edellisen etapin kyllä ihan täysin. Telttaillessa on sekin hyvä puoli, että lähdön kanssa ei ole niin tunnin päälle toisin kuin mökkihommissa. Itse uskaltauduin tähän siitäkin syystä, että ollaan perheen kanssa omakin lapsuus menty telttameiningillä ympäri Suomea ja muita Pohjoismaita niin pitkään kuin oma muisti kantaa. Tämän haluan siirtää myös omalle jälkikasvulleni.

Ollaan myös hyvin tottuneita matkustamiseen, kun Lohjan ja Tampereen väliä sahataan kuukausittain ja toisinaan myös Pohjois-Karjalassa pitää käydä sukuloimassa. Ei se aina nautintoa ole, mutta mieluummin sen kestää kuin jättää kestämättä.

Itse olen tässä myös Inari-Saariselkä-välillä viikon viettänyt, enkä muista kesäaikaan nähneeni niin vähän poroja kuin nyt. Aika lailla vuosittain täällä kuitenkin tulee pyörittyä. Latausinfra paranee (siitä tuolla sähköautoketjussa kirjoitinkin) muuten koko ajan, kohta on Inarissakin Saariselän ja Ivalon lisäksi HPC. Norjan puolellahan tilanne on sitten jo hävettävän hyvä.

Jo Aanaar itsessään on hyvä syy käydä täällä, tänään jälleen aivan upea illallinen siellä. Jos ravintola olisi Helsingissä, sillä olisi ainakin yksi, ehkä kaksikin tähteä.
Sähköautolla tilanne varmaan onkin oikein hyvä. Tätä feikkisähköä ei kuitenkaan viitsi jättää mihinkään latautumaan edes yön yli, koska se tarkoittaa pitkää kävelymatkaa ja toisaalta marginaalista säästöä kokonaisbudjetissa, koska valtaosa reissusta menee kuitenkin bensalla. Ehkä sinä päivänä, kun markkinoille ilmestyy budjettiin sopiva täyssähköauto tälle poppoolle, niin pistetään ostoslistalle. :)
 

444

Jäsen
Eilen saavuttiin helteiseen Nuorgamiin. Juuri ennen sateita. Sen jälkeen vettä onkin piisannut. Toki on myös lämmintä. Tänään jätettiin koira mökkiin (ei kiinnostanut kokeilla, ehtiikö tuon valtavan teltan kasata ennen vesisadetta (ei olisi ehtinyt) joten otettiin mökki) ja paettiin sateilta Norjan puolelle. Berlevågiin päädyttiin, koska tie vei sinne, syötiin siellä ja palattiin takaisin. Høyholmen käytiin tsekkaamassa matkalla, koska näytti kartalla hauskalta. Berlevågista lähdettiin juuri, kun sateet löivät päälle, Nuorgamissa ei enää satanut. Kätevää.

Huomenna matka jatkuu kohti Pohjois-Karjalan anoppilaa. Vähän jännittää jo etukäteen, kun vain yhden yöpymisen taktiikalla meinattiin liikahtaa tuo 950 km matka. Huomenna varmaan pysähdytään Inarissa kurkkaamaan pride-tapahtumaa, koska tuttu on sitä järjestämässä, ja sinä aikana vauveli toivottavasti väsyttää itsensä taas riittävän matkustuskuntoiseksi. Jos sitä vaikka jonnekin Sodankylä-Kemijärvi -akselille ehtisi noiden unien aikana. Ehkä jopa Kuusamoon, mutta en pidättele hengitystäni sitä odotellessa. Kilometrejä on nyt takana 1920 kuuden päivän aikana, eli ihan hyvää harjoitusta perslihakset ovat saaneet. Keskikulutus on painunut 5,2l/100km paikkeille, mikä on selvästi matalampi kuin mitä olin tällä kokoonpanolla budjetoinut. Se erotus on toki otettu takaisin moninkertaisesti syömällä ravintoloissa ja yöpymällä mökeissä teltan sijaan. Mutta kerran kesässä sitä vain reissataan, eikä edes joka kesä.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eilen saavuttiin helteiseen Nuorgamiin. Juuri ennen sateita. Sen jälkeen vettä onkin piisannut. Toki on myös lämmintä. Tänään jätettiin koira mökkiin (ei kiinnostanut kokeilla, ehtiikö tuon valtavan teltan kasata ennen vesisadetta (ei olisi ehtinyt) joten otettiin mökki) ja paettiin sateilta Norjan puolelle. Berlevågiin päädyttiin, koska tie vei sinne, syötiin siellä ja palattiin takaisin. Høyholmen käytiin tsekkaamassa matkalla, koska näytti kartalla hauskalta. Berlevågista lähdettiin juuri, kun sateet löivät päälle, Nuorgamissa ei enää satanut. Kätevää.

Huomenna matka jatkuu kohti Pohjois-Karjalan anoppilaa. Vähän jännittää jo etukäteen, kun vain yhden yöpymisen taktiikalla meinattiin liikahtaa tuo 950 km matka. Huomenna varmaan pysähdytään Inarissa kurkkaamaan pride-tapahtumaa, koska tuttu on sitä järjestämässä, ja sinä aikana vauveli toivottavasti väsyttää itsensä taas riittävän matkustuskuntoiseksi. Jos sitä vaikka jonnekin Sodankylä-Kemijärvi -akselille ehtisi noiden unien aikana. Ehkä jopa Kuusamoon, mutta en pidättele hengitystäni sitä odotellessa. Kilometrejä on nyt takana 1920 kuuden päivän aikana, eli ihan hyvää harjoitusta perslihakset ovat saaneet. Keskikulutus on painunut 5,2l/100km paikkeille, mikä on selvästi matalampi kuin mitä olin tällä kokoonpanolla budjetoinut. Se erotus on toki otettu takaisin moninkertaisesti syömällä ravintoloissa ja yöpymällä mökeissä teltan sijaan. Mutta kerran kesässä sitä vain reissataan, eikä edes joka kesä.
Mikä plug-in nyt olikaan käytössä? Kulutus on aika pieni kyllä. Itsellä auton vaihto edessä ja kai se on naftasta luovuttava vaikka ei huvittaisi.

Ja en halua neuvoa mutta pieni lapsi ei saisi kovin montaa tuntia olla kaukalossa yhtä menoa. Kun oma oli kaukaloikäinen niin olisi istunut vaikka vuorokauden putkeen siellä auton kyydissä, päinvastoin jouduttiin välillä pitämään ihan taukoja sen takia että pääsi liikkumaan.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleisesti vielä loppuun, jos nyt Iso-Britanniaa matkakohteena miettii niin ihan mitään perhelomaa en välttämättä suosittele ihan pienten kanssa, tai silloin kannattaa ainakin Lontoo kiertää kaukaa. Ehkä pienemmissä kaupungeissa pystyisi paremmin liikkumaan lasten kanssa.

Oma kokemuksen mukaan pienten lasten kanssa on helpointa kaupungeissa, joissa on mahdollisimman laaja metroverkosto. Niillä pääsee helposti nähtävyyksien lähelle, vaikka majoitus olisi kauempanakin. Liiallinen kävely on pienille lapsille myrkkyä. Lontoon metro ja maanpäällinen junaverkosto on erinomainen ja lisäksi jalkakäytävät rattaille pääsääntöisesti ihan ok.

Eli rohkeasti vain lasten kanssa Lontooseen, New Yorkiin, Berliiniin, Roomaan, Pariisiin jne.
 

444

Jäsen
Mikä plug-in nyt olikaan käytössä? Kulutus on aika pieni kyllä. Itsellä auton vaihto edessä ja kai se on naftasta luovuttava vaikka ei huvittaisi.

Ja en halua neuvoa mutta pieni lapsi ei saisi kovin montaa tuntia olla kaukalossa yhtä menoa. Kun oma oli kaukaloikäinen niin olisi istunut vaikka vuorokauden putkeen siellä auton kyydissä, päinvastoin jouduttiin välillä pitämään ihan taukoja sen takia että pääsi liikkumaan.
Seat Leon Sportstourer e-hybrid. Kyydissä tosiaan kolme aikuista, vauva ja keskikokoinen koira. Katolla 500-litrainen suksiboksi. Olin tosiaan budjetoinut kulutukseksi n. 6l/100km, jonka tuo ilomielin kyllä viekin, jos nopeus kasvaa yli 100km/h -lukemien, mutta toistaiseksi en ole niitä vauhteja päästellyt kuin ensimmäisinä päivinä.
Nyt tilanne muuttuu auton osalta mutkikkaammaksi, kun seuraava tenava putkahtaa riemuksemme kevättalvella. Alkaa käydä takapenkki aikuiselle ahtaaksi, ja ”hukkatilaa” ei saa enää samalla tavalla hyödynnettyä.

Ei tuo vauva useita tunteja kerrallaan joudu ”vankina” olemaan. Kuskikaan ei jaksa montaa tuntia putkeen, joten kun on tauon paikka, niin siinä sitten vierähtää tunti jos toinenkin, kun pirpana paahtaa menemään pitkin taukopaikkaa. Hyvin pitkälti tuon pienokaisen ehdoilla joudutaan kulkemaan, koska hän ilmaisee kyllä hyvin selkeästi, jos jokin asia vituttaa. Ja kyllä mun mielestäni saa neuvoa, kun kyse on kuitenkin aika universaalista asiasta.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Loppusyksystä taasen Espanjan lämpöön. Tuohon en vinkkejä kaipaa. Paluumatkalla on useamman tunnin välilasku öisessä Amsterdamissa Schipholin kentällä. Seuruettamme kovasti houkuttelee käydä muutama tunti pyörähtämässä damin yössä. Mikäli jollakulla vinkkiä hyvästä juottolasta kohtuullisen taksimatkan päässä kentästä, niin kiitollisuudella otan vinkit vastaan.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Loppusyksystä taasen Espanjan lämpöön. Tuohon en vinkkejä kaipaa. Paluumatkalla on useamman tunnin välilasku öisessä Amsterdamissa Schipholin kentällä. Seuruettamme kovasti houkuttelee käydä muutama tunti pyörähtämässä damin yössä. Mikäli jollakulla vinkkiä hyvästä juottolasta kohtuullisen taksimatkan päässä kentästä, niin kiitollisuudella otan vinkit vastaan.
Ei varsinaisesti vinkki, mutta mikä voisikaan mennä pieleen tällä etapilla?
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Loppusyksystä taasen Espanjan lämpöön. Tuohon en vinkkejä kaipaa. Paluumatkalla on useamman tunnin välilasku öisessä Amsterdamissa Schipholin kentällä. Seuruettamme kovasti houkuttelee käydä muutama tunti pyörähtämässä damin yössä. Mikäli jollakulla vinkkiä hyvästä juottolasta kohtuullisen taksimatkan päässä kentästä, niin kiitollisuudella otan vinkit vastaan.

Schipholin asemalta pääsee about vartissa junalla Damin keskustaan, mutta kannattaa varmaan selvittää miten tuo damin kenttä nykyään toimii. Ainakin vuosi sitten siellä sai jonottaa 2-4 tuntia turvatarkastukseen niin en lähtisi kokeilemaan jos meno on edelleen sama.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Ei varsinaisesti vinkki, mutta mikä voisikaan mennä pieleen tällä etapilla?
Syöttö lapaan ja takatolpalta sisään!

Onhan tuossa toki riskinsä, kun tarkemmin ajattelee.
Schipholin asemalta pääsee about vartissa junalla Damin keskustaan, mutta kannattaa varmaan selvittää miten tuo damin kenttä nykyään toimii. Ainakin vuosi sitten siellä sai jonottaa 2-4 tuntia turvatarkastukseen niin en lähtisi kokeilemaan jos meno on edelleen sama.
Aika kovalta jonotukselta kuulostaa. 6:45 lähtee lento Helsinkiin. Jotenkin luulisi, ettei noin aikaisin vielä hirmuisia jonoja olisi.
 

444

Jäsen
Tyylikkäästi itse itseäni lainaten.
Päästiin viimein eilen liikkeelle. Tampereelta startti, yhdellä istumalla Pyhäjärvelle. Ei siihen Tampereen Pyhäjärvelle, vaan sinne missä on Vaskikello. Jotenkin ikävä huomata, että se oman lapsuuden yksi suosikkipaikoista on aika pitkälti jämähtänyt niille aikakausille. Murkinat nassuun ja läheiselle leirintäalueelle yöksi. Tänään matka jatkui Pelloon telttailemaan. Yhteensä ollaan siis tultu kahdessa päivässä n. 740 km, mitä pidän oikeasti hyvänä saavutuksena. Vauva on nukkunut matkasta suunnilleen 80 %, eli toistaiseksi merkki on ollut aika hyvin kohdallaan.

Oulussa kuitenkin muistui tämän reissun osalta yksi aika olennainen unohdus. Koiran paperit. Siis passinhan saa aika nopeastikin eläinlääkäriltä, mutta yritäpä selittää hänelle, että on sillä koiralla kyllä rokotteet kunnossa. Ekinokokkilääkitystä ei nyt lähdettäisi yhden Ruotsissa vietettävän vuorokauden takia ostamaan, ja Norjaan sitä ei Suomesta saavuttaessa tarvita, mutta kun tarvitaan todistus myös rabiesrokotuksesta. Sitäkään ei hätäpäissään auta ottaa, edes ylimääräisenä, kun sen pitäisi olla voimassa sen kolme viikkoa ennen maahantuloa. Vaihtoehtoja on siis kaksi:
1) Jäädä Suomen puolelle, jolloin matkasta katoaa n. 95 % hohdosta, koska niitä ”tuntureita” näkee ihan Lohjallakin.
2) Löytää jostain koiralle hoitopaikka n. 1,5 viikon ajaksi ja mennä rajan yli ilman häntä.

Eli: Onko kellään tietoa jostain koirahotellista tai edes yksityishenkilöstä, joka ottaisi hoivaansa tuollaisen italianajokoiran? Mieluiten jossain Länsi-Lapin alueella. Rovaniemellä varmaan olisi, mutta toki mieluusti matka ei veisi taaksepäin, vaan homma hoituisi jossain Pello-Kilpisjärvi -välillä. Riskillä voisi täräyttää toki rajan yli karvaturrinkin kanssa, mutta ei jotenkin hirveästi houkuta.

Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.
Tämä reissu on nyt sitten taputeltu. Hyvin eri tavalla meni kuin mikä oli tarkoitus, mutta tulipahan tehtyä. Alkuun ehkä ahnehdittiin kilometrejä vähän liikaakin, joten ehti vähän iskeä väsy. Toisaalta myöskään säät eivät suosineet telttailijoita, vaan turhan paljon piti yrittää etsiä sellaisia paikkoja, joissa pääsisi toteuttamaan ulkoilu- ja muita ajatuksia. Reilu viikko sitten lähdettiin 12-asteisesta ja sateisesta Nuorgamista etelään, yövyttiin Rovaniemellä ja seuraavana päivänä jatkettiin anoppilaan Nurmekseen. Siellä vietettiin allekirjoittaneen nelikymppiset ja jatkettiin torstaina takaisin Tampereelle. Puoleentoista viikkoon istuttiin autossa yhteensä n. 3500 km. Pääsääntöisesti askel osui lankulle vauvan unien suhteen hyvin, mutta toisinaan aika katastrofaalisesti. Etenkin viimeinen siirtymä Nurmeksesta Tampereelle oli mallia ”sielu irtoaa ruumiista”, kun lähtö viivästyi parilla tunnilla ja toinen ehti ottaa hyvät unet alle.

Ehkä vielä jonain päivänä mäkin pääsen sinne Lofooteille. Missään nimessä yksikään nelijalkainen ei enää lähde tällaisille reissuille mukaan, monestakin syystä. Ja ihan ehdoton vaatimus on, että myös muut osallistuvat ajamiseen. Eihän ajamisessa mitään vikaa itsessään ole, mutta siinä missä muut saavat levätä koko päivän, niin kuskilla sitä lepoa ei juuri päivän aikana ole. Sen lisäksi on kuitenkin myös ne muut perheeseen liittyvät velvollisuudet.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Ovat noi kotimaan hotellihinnatkin nousseet roimasti kuten tuosta näkee. Oli joku satunnainen kevätviikonloppu tänä vuonna ja piti mennä Ouluun pariksi yöksi, niin viikonloppuna kaikki hotellit yli 150 euroa per yö 2 aikuiselle ja yhdelle 2-vuotiaalle. Kyse kuitenkin ihan perus scandiceista ja s-ketjun hotelleista. Mielestäni aika tyyristä.

Ulkomaan matkailu onkin ollut suhteellisen edullista.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ovat noi kotimaan hotellihinnatkin nousseet roimasti kuten tuosta näkee. Oli joku satunnainen kevätviikonloppu tänä vuonna ja piti mennä Ouluun pariksi yöksi, niin viikonloppuna kaikki hotellit yli 150 euroa per yö 2 aikuiselle ja yhdelle 2-vuotiaalle. Kyse kuitenkin ihan perus scandiceista ja s-ketjun hotelleista. Mielestäni aika tyyristä.

Olen useana kesänä käynyt eräässä kotimaisessa kaupungissa ja yöpynyt samassa S-ryhmän hotellissa. Hinnat ovat aikaisempina vuosina S-ryhmän kampanjatarjouksessa vaihdelleet 85e-109e välillä. Hetki sitten tuli joku mainos, että -25% yöpymisistä niin päätin katsella hotellia elokuun loppuun - syyskuun alkuun. Lähtöhinnat olivatkin nyt sellaista noin paria sataa riippuen päivästä, joten alehintakin pyöri siellä 140e-160e välissä. Aika huima on nousu ollut... päätin sitten ottaa tuolla hinnalla pari yötä ulkomailta
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen useana kesänä käynyt eräässä kotimaisessa kaupungissa ja yöpynyt samassa S-ryhmän hotellissa. Hinnat ovat aikaisempina vuosina S-ryhmän kampanjatarjouksessa vaihdelleet 85e-109e välillä. Hetki sitten tuli joku mainos, että -25% yöpymisistä niin päätin katsella hotellia elokuun loppuun - syyskuun alkuun. Lähtöhinnat olivatkin nyt sellaista noin paria sataa riippuen päivästä, joten alehintakin pyöri siellä 140e-160e välissä. Aika huima on nousu ollut... päätin sitten ottaa tuolla hinnalla pari yötä ulkomailta
Täysin samat kokemukset itsellä.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Itse olen yöpynyt työnantajan piikkiin pääasiassa PK-seudulla ja hinnat on arkena aivan järkyttäviä. Pahin on ollut Glo:n huone Espoossa joku ke tai to, noin 220€ per yö. Sen mitä vähän on ulkomaita katsellut ja yöpynyt, niin ei hinnat ole ihan samaan tahtiin monessakaan kohteessa mutulla nousseet.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Ensi viikolla olisi tarkoitus lähtee Turkin suuntaan viikoksi ottaa lämpöä. Reissussa on mukana 12-13 lapset. Vieläkö porukka on vaihtanut valuuttaa noilla Turkin reissuilla? Mietin että annanko lapsille käteen suoraan euroja vai pitääkö käydä vaihtelee vielä liiroja taskuun. Ainakin mitä noita YouTube videoita on katsonut hotellista niin siellä olevissa marketeissa/kioskeissa näyttää hinnat lukevan kyllä ihan euroissa
 

Lavis

Jäsen
Naisystävän kanssa menossa Riikaan. Otetaan vinkkejä vastaan aamupala, lounas ja illallispaikoista. Lisäksi kiinnostaa erilaiset nähtävyydet, voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.

Tiedän, että netti on pullollaan vastauksia kysymyksiini, mutta mieluummin kuulen täältä puolueettomia näkökulmia ja suosituksia. On ennenkin toiminut muuan Gdanskissa edesmenneen palstaveljen vinkit.
 

Cranbrooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Red Wings
Ensi viikolla olisi tarkoitus lähtee Turkin suuntaan viikoksi ottaa lämpöä. Reissussa on mukana 12-13 lapset. Vieläkö porukka on vaihtanut valuuttaa noilla Turkin reissuilla? Mietin että annanko lapsille käteen suoraan euroja vai pitääkö käydä vaihtelee vielä liiroja taskuun. Ainakin mitä noita YouTube videoita on katsonut hotellista niin siellä olevissa marketeissa/kioskeissa näyttää hinnat lukevan kyllä ihan euroissa
Tämä kiinnostaa itseäkin, kun tuo vanhikon kanssa lähdemme häämatkalle. Ja mites kortin käyttö, luotto/debit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös