Jatkoaika valloittaa maailman!

  • 105 623
  • 488
K

kiwipilot

@Bird'in valloitus on todella hieno, mutta mitä tähän sanoo nimimerkki @Zalmonella?

Varmaan jotain maan ilmavoimien Tupolev -merkkisistä tukialushävittäjistä. Itse maatahan ei tietenkään ole olemassa vaan kaikki on pahvia sekä lavastusta.

Itse valloitan parhaillaan Ring of Kerryä, sijainnin ollessa Kenmare eteläisessä Irlannissa. Kerrassaan hieno maa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Uudella lentokentällä on internet-huone, mutta viime elokuun raporttien mukaan sieltä ei ollut pääsyä nettiin. Käy nyt katsomassa, vaikka tuskinpa se mihinkään on muuttunut.
Oli siellä se nettihuone edelleen. Asiakkaita oli kyllä tasan nolla ja kaikki koneet kiinni. Sen verran kiire oli kentälläkin, ettei olisi oikein ollut edes aikaa testata. Check-innissä oltiin klo 9.00, ja Air Koryon Tupolev lähti kohti Beijingiä ihan ajallaan klo 10.00. Ei muuten ollut ollenkaan niin kehno yhtiö kuin väitetään!

DMZ:ltä Koreoiden rajalta toki kokeilin, jos olisi päässyt Etelä-Korean kännykkäverkkoon, mutta ei yhdistänyt. Eli onneksi tosiaan postasin junasta matkalla, muuten en olisi luultavasti saanut kannettua Jatkoajan lippua edes naapurimaiden avustuksella tähän suljettuun maahan.

Koska tuolla vapaan puolella on enemmänkin keskustelua tästä ainutlaatuisen hienosta maasta, niin postasin sinne pitkähkön viestin matkakokemuksistani Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa.

Niin, ja jos joku joskus on tosissaan kiinnostunut matkasta Pohjois-Koreaan ja kaipaa asiaan vinkkejä, niin yv:llä sopii kysellä. Ei se oikeasti kovin vaikeaa ole, mutta maksaa toki jonkin verran. Oman reissuni perusteella tiedän ainakin yhden Kiinassa toimivan matkatoimiston, jonka kautta hommat hoituvat hienosti!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Transnistria

Tässä ketjussa on ollut viime vuosina jo niin valitettavan hiljaista, että ehkä paremman puutteessa voi välillä kuskata Jatkoajan lippua myös epävaltioissa. Eli täällä ollaan Transnistriassa käymässä jonkinlaisen 10 tunnin transit-viisumin turvin, jonka sai Moldovan suunnasta tultaessa rajalta maksutta ja ilman mitään säätöä.

Tämä on siis virallisesti Moldovaan kuuluva kaistale Ukrainan rajan tuntumassa, jolla on mm. jopa oma valuutta Transnistrian rupla. Alue haluaisi liittyä Venäjään, mutta syystä tai toisesta Venäjä (eikä mikään muukaan maailman valtio) ei ole edes tunnustanut Transnistrian itsenäisyyttä.

Muutaman tunnin perusteella pääkaupunki Tiraspol ei ole kovin kummoinen mesta. Jonkinlaisen Neuvostoliiton muinaisjäänteen maineessahan tämä Transnistria taitaa olla, mutta enemmän niitä sirppejä ja vasaroita on näkynyt katukuvassa muistaakseni ainakin Minskissä ja Volgogradissa eli ei tämä nyt siinäkään mielessä kovin ihmeitä tarjoa.

Mutta onpahan joka tapauksessa käyty täälläkin, ja jos ilman lahjusvaatimuksia tai muuta hässäkkää pääsee vielä illalla poiskin, niin sittenhän kaikki on oikein hyvin.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Yksi elämäni "pienistä" tavoitteista oli päästä kirjaamaan ainakin yksi maa pois tästä ketjusta. Pari kertaa on viety maa nokan edestä. No nyt on tämäkin kunnossa ja tällä viestillä 130. maa ketjussa lukkoon.

130. Bahrain

Tarvi lähtee viikonloppureisulle Saudien Talliinnaan. Keli on kuuma ja kostee, mutta tarvii lähteä allasbaariin tästä vilvoittelemaan.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Hieno valloitus, @Rolf Paski!

Tätä listaa ei ole näköjään taas kukaan päivitellyt yli kahteen vuoteen, joten otinpa homman hoitaakseni, kun muutenkin suht aktiivinen olen tässä ketjussa ollut.

Eli tässä linkki edelliseen päivitykseen 1.4.2014 ja sitten perään uusi tilanne. Tuon jälkeen valloitetut yhdeksän uutta maata ovat listalla boldattuina.

Alankomaat, Albania, Andorra, Antigua ja Barbuda, Arabiemiraattien liitto, Argentiina, Armenia, Australia
Bahama, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Bhutan, Bosnia ja Hertsegovina, Bolivia, Botswana, Brasilia, Bulgaria
Chile, Costa Rica
Dominica, Dominikaaninen tasavalta
Ecuador, Egypti, El Salvador, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea
Fidži, Filippiinit
Gambia, Georgia, Ghana, Guatemala
Haiti, Honduras
Indonesia, Intia, Iran, Irlanti, Islanti, Israel, Italia, Itävalta, Iso-Britannia
Jamaika, Japani, Jordania
Kambodža, Kanada, Kap Verde, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kirgisia, Kosovo, Kreikka, Kroatia, Kuuba, Kypros
Latvia, Libanon, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg
Makedonia, Malawi, Malediivit, Malesia, Malta, Marokko, Mauritius, Meksiko, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro
Nepal, Nicaragua, Norja
Oman
Qatar
Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Pohjois-Korea, Portugali, Puola,
Ranska, Romania, Ruotsi
Saint Lucia, Saksa, San Marino, Serbia, Seychellit, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sri Lanka, Suomi, Sveitsi
Taiwan, Tansania, Tanska, Tadžikistan, Thaimaa, Tonga, Trinidad ja Tobago, Tšekki, Tunisia, Turkki
Uganda, Ukraina, Unkari, Uruguay, USA, Uusi-Seelanti, Uzbekistan
Valko-Venäjä, Vanuatu, Vatikaanivaltio, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Viro
Zimbabwe

= Yhteensä 130 maata valloitettuna

Ja tässä sitten Ferron aikoinaan tekemän listan pohjalta suosituksia jatkoaikalaisten matkakohteiksi.

Lisäsin itse vielä listalle Etelä-Sudanin, joka itsenäistyi jo vuonna 2011. Lisäksi listalle kuuluu toki myös Kongon demokraattinen tasavalta, joka sieltä on puuttunut koko ajan – Kongoja on siis näemmä todellakin kaksi, ja Kongon tasavalta on ollut listalla jo ennestään, mutta tämä toinen Kongo ei. Hetki menikin miettiessä, että mikä valtio tuolta puuttuu, kun lukemat eivät vaan tuntuneet täsmäävän...

Listalla olevista valloitetusta maistahan taas itse asiassa Taiwan on hivenen kyseenlainen, eikä se kuulu esimerkiksi Wikipedian itsenäisten valtioiden listalle, mutta toisaalta eipä noita valloituksia kyllä nyt lähdetä jälkikäteen toki poistamaankaan. Valloittamattomista maista taas Palestiinaa Suomi ei ole tunnustanut, mutta on sille niin laaja kansainvälinen hyväksyntä, että kelpaa kyllä listalle.

Valloittamattomia maita on siis 67 kappaletta näiden parin lisäyksen jälkeen:

Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan
Benin, Brunei, Burkina Faso, Burundi
Djibouti
Eritrea, Etelä-Sudan, Etiopia
Gabon, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana
Irak, Itä-Timor
Jemen
Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kiribati, Kolumbia, Komorit, Kongon demokraattinen tasavalta, Kongon tasavalta, Kuwait
Laos, Lesotho, Liberia, Libya
Madagaskar, Mali, Marshallinsaaret, Mauritania, Mikronesia, Mosambik, Myanmar
Namibia, Nauru, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko
Palau, Palestiina, Papua-Uusi-Guinea, Päiväntasaajan Guinea
Ruanda
Saint Kitts ja Nevis, Saint Vincent ja Grenadiinit, Salomonsaaret, Sambia, Samoa, São Tomé ja Príncipe, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia Sudan, Suriname, Swazimaa, Syyria
Togo, Tšad, Turkmenistan, Tuvalu

Mukavasti on siis edelleen tarjolla kohteita ns. vaihtoehtomatkailun ystäville ja/tai erikoisemmissa paikoissa työn puolesta reissaaville jatkoaikalaisille!

Azerbaidžan nyt ainakin olisi mielenkiintoinen matkakohde eikä edes kovin kaukana. Tietysti viisumin hankinta saattaa olla hieman työlästä, kun suomalaiset eivät ole sitä enää vuosiin lentokentältä saaneet, eikä maalla ole myöskään lähetystöä Suomessa. Mutta kaikkihan nämä on järjestettävissä, jos vaan tarpeeksi mielenkiintoa on.

Lisäksi listalla on edelleen joitakin Karibianmeren saarivaltioita, joiden valloittaminen nyt onnistuisi vaikka vaivatta ristelylaivalta käsin, kun vain sopivan matkan hankkisi. Ja tietysti myös Namibia, joka lienee Afrikan mittapuulla jopa suht turistimaa. Ja varmaan monta muutakin semihelppoa kohdetta, jotta ei kun vain Jatkoajan lippua viemään uusiin maailmankolkkiin!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Valloittamattomia maita on - - -:

Afganistan

Mukavasti on siis edelleen tarjolla kohteita ns. vaihtoehtomatkailun ystäville ja/tai erikoisemmissa paikoissa työn puolesta reissaaville jatkoaikalaisille!
Tämä jotenkin yllättää!

Ei sikäli, että Afganistania miksikään turisti- tai edes vaihtoehtomatkailukohteeksi mieltäisin, mutta... eikö Afganistanissa ole viimeiset kymmenen vuotta ollut vuosittain noin parisen sataa suomalaista rauhanturva- tms. kriisinhallintatehtävissä? Nämä ovat vieläpä lähes poikkeuksetta noin vuoden komennuksella, joten äkkiä voisi laskea reilun puolitoista tuhatta suomalaista "vierailleen" Afganistanissa sinä aikana, kun tämä ketju on ollut olemassa.

Eikö yhdelläkään heistä ole ollut Jatkoajan tunnuksia/nähneet tätä ketjua?
 

julle-jr

Jäsen
Samoin Saudi-Arabiassa käy jonkin verran suomalaisia insinöörejä yms. Minunkin piti sinne taannoin joutua, mutta sain keploteltua itseni Ouluun samalla viikolla, joten en ehtinyt.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ja Laos on aika suosittu reppureissaajien keskuudessa. Enpä tosin muista, olinko omalla reissullani yhteydessä tiedon valtamereen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Samoin Saudi-Arabiassa käy jonkin verran suomalaisia insinöörejä yms. Minunkin piti sinne taannoin joutua, mutta sain keploteltua itseni Ouluun samalla viikolla, joten en ehtinyt.
En ole insinööri enkä yms., enkä ole Saudi-Arabiassakaan käynyt, mutta sivumennen totean, että kävin Kuwaitissa Persianlahden lomareissullani kolmisen vuotta sitten. Unohtui silloin käydä tekemässä postaus tänne. Harmi, sillä en koe tarvetta ihan äkkiä palata maahan ainakaan omalla kustannuksellani. Kaksi yötä viivyin Kuwaitissa, josta jatkoin Dubain iloihin. Ilmaisu lienee sopiva, sillä Kuwait on selkeästi vakavamielisempi paikka näistä kahdesta, esim. alkoa ei taideta suvaita ollenkaan.

Samalla turneella matkani suuntautui myös Arabiemiraatteihin ja Omaniin. Qatarin ja Bahrainin taisin minä kuitata tähän ketjuun, kun kävin noissa maissa joskus vuosikymmenen vaihteen tienoilla. Sillä reissulla oli mielessäni käydä Omanin puolelta myös Jemenissä, mutta ehkä parempi että jätin sen idean toteuttamatta.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Pyydan suuresti anteeksi etten ala kikkailemaan tata tuonne listalle suoraan, on meinaan aavistuksen huojuva yhteys. Listan maa numero 131 on Afrikan Kuuba eli Eritrea. Asmaran kiekkoskene haltuun Crystal hotellista...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Itse asiassa Azerbaidzhan olI tarkoitus valloittaa syyskuussa, mutta viisumin vaikeus (vaimo Puolasta) siirsi reissun Kyprokselle joka listassa on jo.

Tämän vuoden alusta maahan saa e-visan. En ole tutustunut tarkemmin, koska olen maassa jo käynyt, mutta yleensähän tuollaiset järjestelyt tarkoittavat, että ihan vain pyytämällä saa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
132) Azerbaidžan

No niin, Azerbaidžan listalle tämän viestin myötä. Niin kuin yllä todettiin, valtio on ilmeisesti päättänyt sittenkin haluta turisteja tänne. Aiemmin viisumin hankkiminen olisi ollut työlästä ja kallista, mutta nykyisin homma hoituu vaivatta netissä eikä maksakaan kuin runsaat parikymmentä taalaa.

Noin lähtökohtaisesti tämä maa ei ehkä toki ole kaikkien silmissä erityisen houkutteleva lomakohde: entinen neuvostotasavalta, muslimimaa ja jonkin sortin diktatuurikin vielä. Eivätkä omatkaan odotukset kovin suuret olleet, mutta Azerbaidžan on osoittautunut todella positiiviseksi yllätykseksi.

Ainakin tämä parin miljoonan asukkaan pääkaupunki Baku on suorastaan hieno paikka futuristisine rakennuksineen, ja yleisilme on kaikkiaan suhteellisen siisti. Neuvostoliiton aikaiset rapistuneet kerrostalot ovat jo ihmeen harvassa eli muutos on varmaankin viime vuosina ollut kova, kun öljy- ja kaasurahoja on laitettu haisemaan. Joka puolelle näyttää nousevan edelleen hurjaa vauhtia kaikenlaista uutta, ja sen vastapainoksi täältä löytyy kuitenkin myös Unescon maailmanperintölistalle kuuluva vanha kaupunki.

Paikallisista ihmisistäkään ei ole pahaa sanottavaa: ystävällistä porukkaa, ja nuoremmat osaavat jopa suht yleisesti englantia. Kaiken lisäksi hintaso on monin paikoin aivan naurettavan halpa: esimerkiksi iso tuoppi paikallista hyvää Xirdalan-olutta maksaa ydinkeskustan pubeissa tyypillisesti 1,50 manaattia eli noin 80 eurosenttiä.

Bakun ulkopuolelta on tullut bongattua muun muassa mutatulivuoria ja metaanikaasun voimalla palava vuori Yanar Dag eli myös Azerbaidžanin luonnossa on nähtävää. Bakussa taas on parhaillaan menossa jonkinlaiset muslimimaiden omat olympialaiset, futista ja lentopalloa on tullut jo käytyä katsomassa.

Azerbaidžan on siis kaikkiaan oikein antoisa ja leppoisa matkakohde eikä lainkaan mikään Uzbekistanin tms. kaltainen härövaltio. Mielestäni tätä voisi suositella melkein kenelle tahansa, Uzbekistania taas todellakaan ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös