Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jatkoaika valloittaa maailman!

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Old TJ, 27.01.2005 klo 00.46.

 1. kiwipilot Jäsen

  Lainaus:
  Varmaan jotain maan ilmavoimien Tupolev -merkkisistä tukialushävittäjistä. Itse maatahan ei tietenkään ole olemassa vaan kaikki on pahvia sekä lavastusta.

  Itse valloitan parhaillaan Ring of Kerryä, sijainnin ollessa Kenmare eteläisessä Irlannissa. Kerrassaan hieno maa.
   
 2. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Oli siellä se nettihuone edelleen. Asiakkaita oli kyllä tasan nolla ja kaikki koneet kiinni. Sen verran kiire oli kentälläkin, ettei olisi oikein ollut edes aikaa testata. Check-innissä oltiin klo 9.00, ja Air Koryon Tupolev lähti kohti Beijingiä ihan ajallaan klo 10.00. Ei muuten ollut ollenkaan niin kehno yhtiö kuin väitetään!

  DMZ:ltä Koreoiden rajalta toki kokeilin, jos olisi päässyt Etelä-Korean kännykkäverkkoon, mutta ei yhdistänyt. Eli onneksi tosiaan postasin junasta matkalla, muuten en olisi luultavasti saanut kannettua Jatkoajan lippua edes naapurimaiden avustuksella tähän suljettuun maahan.

  Koska tuolla vapaan puolella on enemmänkin keskustelua tästä ainutlaatuisen hienosta maasta, niin postasin sinne pitkähkön viestin matkakokemuksistani Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa.

  Niin, ja jos joku joskus on tosissaan kiinnostunut matkasta Pohjois-Koreaan ja kaipaa asiaan vinkkejä, niin yv:llä sopii kysellä. Ei se oikeasti kovin vaikeaa ole, mutta maksaa toki jonkin verran. Oman reissuni perusteella tiedän ainakin yhden Kiinassa toimivan matkatoimiston, jonka kautta hommat hoituvat hienosti!
   
 3. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Transnistria

  Tässä ketjussa on ollut viime vuosina jo niin valitettavan hiljaista, että ehkä paremman puutteessa voi välillä kuskata Jatkoajan lippua myös epävaltioissa. Eli täällä ollaan Transnistriassa käymässä jonkinlaisen 10 tunnin transit-viisumin turvin, jonka sai Moldovan suunnasta tultaessa rajalta maksutta ja ilman mitään säätöä.

  Tämä on siis virallisesti Moldovaan kuuluva kaistale Ukrainan rajan tuntumassa, jolla on mm. jopa oma valuutta Transnistrian rupla. Alue haluaisi liittyä Venäjään, mutta syystä tai toisesta Venäjä (eikä mikään muukaan maailman valtio) ei ole edes tunnustanut Transnistrian itsenäisyyttä.

  Muutaman tunnin perusteella pääkaupunki Tiraspol ei ole kovin kummoinen mesta. Jonkinlaisen Neuvostoliiton muinaisjäänteen maineessahan tämä Transnistria taitaa olla, mutta enemmän niitä sirppejä ja vasaroita on näkynyt katukuvassa muistaakseni ainakin Minskissä ja Volgogradissa eli ei tämä nyt siinäkään mielessä kovin ihmeitä tarjoa.

  Mutta onpahan joka tapauksessa käyty täälläkin, ja jos ilman lahjusvaatimuksia tai muuta hässäkkää pääsee vielä illalla poiskin, niin sittenhän kaikki on oikein hyvin.
   
 4. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onko Andorra kuitattu? Jos ei niin nyt on. Lounaalla Michelinin suosittelemassa paikassa.
   
 5. Rolf Paski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
  Yksi elämäni "pienistä" tavoitteista oli päästä kirjaamaan ainakin yksi maa pois tästä ketjusta. Pari kertaa on viety maa nokan edestä. No nyt on tämäkin kunnossa ja tällä viestillä 130. maa ketjussa lukkoon.

  130. Bahrain

  Tarvi lähtee viikonloppureisulle Saudien Talliinnaan. Keli on kuuma ja kostee, mutta tarvii lähteä allasbaariin tästä vilvoittelemaan.
   
 6. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Hieno valloitus, @Rolf Paski!

  Tätä listaa ei ole näköjään taas kukaan päivitellyt yli kahteen vuoteen, joten otinpa homman hoitaakseni, kun muutenkin suht aktiivinen olen tässä ketjussa ollut.

  Eli tässä linkki edelliseen päivitykseen 1.4.2014 ja sitten perään uusi tilanne. Tuon jälkeen valloitetut yhdeksän uutta maata ovat listalla boldattuina.

  Alankomaat, Albania, Andorra, Antigua ja Barbuda, Arabiemiraattien liitto, Argentiina, Armenia, Australia
  Bahama, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Bhutan, Bosnia ja Hertsegovina, Bolivia, Botswana, Brasilia, Bulgaria
  Chile, Costa Rica
  Dominica, Dominikaaninen tasavalta
  Ecuador, Egypti, El Salvador, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea
  Fidži, Filippiinit
  Gambia, Georgia, Ghana, Guatemala
  Haiti, Honduras
  Indonesia, Intia, Iran, Irlanti, Islanti, Israel, Italia, Itävalta, Iso-Britannia
  Jamaika, Japani, Jordania
  Kambodža, Kanada, Kap Verde, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kirgisia, Kosovo, Kreikka, Kroatia, Kuuba, Kypros
  Latvia, Libanon, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg
  Makedonia, Malawi, Malediivit, Malesia, Malta, Marokko, Mauritius, Meksiko, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro
  Nepal, Nicaragua, Norja
  Oman
  Qatar
  Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Pohjois-Korea, Portugali, Puola,
  Ranska, Romania, Ruotsi
  Saint Lucia, Saksa, San Marino, Serbia, Seychellit, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sri Lanka, Suomi, Sveitsi
  Taiwan, Tansania, Tanska, Tadžikistan, Thaimaa, Tonga, Trinidad ja Tobago, Tšekki, Tunisia, Turkki
  Uganda, Ukraina, Unkari, Uruguay, USA, Uusi-Seelanti, Uzbekistan
  Valko-Venäjä, Vanuatu, Vatikaanivaltio, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Viro
  Zimbabwe

  = Yhteensä 130 maata valloitettuna

  Ja tässä sitten Ferron aikoinaan tekemän listan pohjalta suosituksia jatkoaikalaisten matkakohteiksi.

  Lisäsin itse vielä listalle Etelä-Sudanin, joka itsenäistyi jo vuonna 2011. Lisäksi listalle kuuluu toki myös Kongon demokraattinen tasavalta, joka sieltä on puuttunut koko ajan – Kongoja on siis näemmä todellakin kaksi, ja Kongon tasavalta on ollut listalla jo ennestään, mutta tämä toinen Kongo ei. Hetki menikin miettiessä, että mikä valtio tuolta puuttuu, kun lukemat eivät vaan tuntuneet täsmäävän...

  Listalla olevista valloitetusta maistahan taas itse asiassa Taiwan on hivenen kyseenlainen, eikä se kuulu esimerkiksi Wikipedian itsenäisten valtioiden listalle, mutta toisaalta eipä noita valloituksia kyllä nyt lähdetä jälkikäteen toki poistamaankaan. Valloittamattomista maista taas Palestiinaa Suomi ei ole tunnustanut, mutta on sille niin laaja kansainvälinen hyväksyntä, että kelpaa kyllä listalle.

  Valloittamattomia maita on siis 67 kappaletta näiden parin lisäyksen jälkeen:

  Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan
  Benin, Brunei, Burkina Faso, Burundi
  Djibouti
  Eritrea, Etelä-Sudan, Etiopia
  Gabon, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana
  Irak, Itä-Timor
  Jemen
  Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kiribati, Kolumbia, Komorit, Kongon demokraattinen tasavalta, Kongon tasavalta, Kuwait
  Laos, Lesotho, Liberia, Libya
  Madagaskar, Mali, Marshallinsaaret, Mauritania, Mikronesia, Mosambik, Myanmar
  Namibia, Nauru, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko
  Palau, Palestiina, Papua-Uusi-Guinea, Päiväntasaajan Guinea
  Ruanda
  Saint Kitts ja Nevis, Saint Vincent ja Grenadiinit, Salomonsaaret, Sambia, Samoa, São Tomé ja Príncipe, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia Sudan, Suriname, Swazimaa, Syyria
  Togo, Tšad, Turkmenistan, Tuvalu

  Mukavasti on siis edelleen tarjolla kohteita ns. vaihtoehtomatkailun ystäville ja/tai erikoisemmissa paikoissa työn puolesta reissaaville jatkoaikalaisille!

  Azerbaidžan nyt ainakin olisi mielenkiintoinen matkakohde eikä edes kovin kaukana. Tietysti viisumin hankinta saattaa olla hieman työlästä, kun suomalaiset eivät ole sitä enää vuosiin lentokentältä saaneet, eikä maalla ole myöskään lähetystöä Suomessa. Mutta kaikkihan nämä on järjestettävissä, jos vaan tarpeeksi mielenkiintoa on.

  Lisäksi listalla on edelleen joitakin Karibianmeren saarivaltioita, joiden valloittaminen nyt onnistuisi vaikka vaivatta ristelylaivalta käsin, kun vain sopivan matkan hankkisi. Ja tietysti myös Namibia, joka lienee Afrikan mittapuulla jopa suht turistimaa. Ja varmaan monta muutakin semihelppoa kohdetta, jotta ei kun vain Jatkoajan lippua viemään uusiin maailmankolkkiin!
   
 7. Rolf Paski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
  Lainaus:

  Itse asiassa Azerbaidzhan olI tarkoitus valloittaa syyskuussa, mutta viisumin vaikeus (vaimo Puolasta) siirsi reissun Kyprokselle joka listassa on jo.
   
 8. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Tämä jotenkin yllättää!

  Ei sikäli, että Afganistania miksikään turisti- tai edes vaihtoehtomatkailukohteeksi mieltäisin, mutta... eikö Afganistanissa ole viimeiset kymmenen vuotta ollut vuosittain noin parisen sataa suomalaista rauhanturva- tms. kriisinhallintatehtävissä? Nämä ovat vieläpä lähes poikkeuksetta noin vuoden komennuksella, joten äkkiä voisi laskea reilun puolitoista tuhatta suomalaista "vierailleen" Afganistanissa sinä aikana, kun tämä ketju on ollut olemassa.

  Eikö yhdelläkään heistä ole ollut Jatkoajan tunnuksia/nähneet tätä ketjua?
   
 9. julle-jr Jäsen

  Samoin Saudi-Arabiassa käy jonkin verran suomalaisia insinöörejä yms. Minunkin piti sinne taannoin joutua, mutta sain keploteltua itseni Ouluun samalla viikolla, joten en ehtinyt.
   
 10. Radiopää Jäsen

  Ja Laos on aika suosittu reppureissaajien keskuudessa. Enpä tosin muista, olinko omalla reissullani yhteydessä tiedon valtamereen.
   
 11. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  En ole insinööri enkä yms., enkä ole Saudi-Arabiassakaan käynyt, mutta sivumennen totean, että kävin Kuwaitissa Persianlahden lomareissullani kolmisen vuotta sitten. Unohtui silloin käydä tekemässä postaus tänne. Harmi, sillä en koe tarvetta ihan äkkiä palata maahan ainakaan omalla kustannuksellani. Kaksi yötä viivyin Kuwaitissa, josta jatkoin Dubain iloihin. Ilmaisu lienee sopiva, sillä Kuwait on selkeästi vakavamielisempi paikka näistä kahdesta, esim. alkoa ei taideta suvaita ollenkaan.

  Samalla turneella matkani suuntautui myös Arabiemiraatteihin ja Omaniin. Qatarin ja Bahrainin taisin minä kuitata tähän ketjuun, kun kävin noissa maissa joskus vuosikymmenen vaihteen tienoilla. Sillä reissulla oli mielessäni käydä Omanin puolelta myös Jemenissä, mutta ehkä parempi että jätin sen idean toteuttamatta.
   
 12. Gagne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Syöksykierteet, vapaat pudotukset ja sulamiset
  Pyydan suuresti anteeksi etten ala kikkailemaan tata tuonne listalle suoraan, on meinaan aavistuksen huojuva yhteys. Listan maa numero 131 on Afrikan Kuuba eli Eritrea. Asmaran kiekkoskene haltuun Crystal hotellista...
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämän vuoden alusta maahan saa e-visan. En ole tutustunut tarkemmin, koska olen maassa jo käynyt, mutta yleensähän tuollaiset järjestelyt tarkoittavat, että ihan vain pyytämällä saa.
   
 14. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  132) Azerbaidžan

  No niin, Azerbaidžan listalle tämän viestin myötä. Niin kuin yllä todettiin, valtio on ilmeisesti päättänyt sittenkin haluta turisteja tänne. Aiemmin viisumin hankkiminen olisi ollut työlästä ja kallista, mutta nykyisin homma hoituu vaivatta netissä eikä maksakaan kuin runsaat parikymmentä taalaa.

  Noin lähtökohtaisesti tämä maa ei ehkä toki ole kaikkien silmissä erityisen houkutteleva lomakohde: entinen neuvostotasavalta, muslimimaa ja jonkin sortin diktatuurikin vielä. Eivätkä omatkaan odotukset kovin suuret olleet, mutta Azerbaidžan on osoittautunut todella positiiviseksi yllätykseksi.

  Ainakin tämä parin miljoonan asukkaan pääkaupunki Baku on suorastaan hieno paikka futuristisine rakennuksineen, ja yleisilme on kaikkiaan suhteellisen siisti. Neuvostoliiton aikaiset rapistuneet kerrostalot ovat jo ihmeen harvassa eli muutos on varmaankin viime vuosina ollut kova, kun öljy- ja kaasurahoja on laitettu haisemaan. Joka puolelle näyttää nousevan edelleen hurjaa vauhtia kaikenlaista uutta, ja sen vastapainoksi täältä löytyy kuitenkin myös Unescon maailmanperintölistalle kuuluva vanha kaupunki.

  Paikallisista ihmisistäkään ei ole pahaa sanottavaa: ystävällistä porukkaa, ja nuoremmat osaavat jopa suht yleisesti englantia. Kaiken lisäksi hintaso on monin paikoin aivan naurettavan halpa: esimerkiksi iso tuoppi paikallista hyvää Xirdalan-olutta maksaa ydinkeskustan pubeissa tyypillisesti 1,50 manaattia eli noin 80 eurosenttiä.

  Bakun ulkopuolelta on tullut bongattua muun muassa mutatulivuoria ja metaanikaasun voimalla palava vuori Yanar Dag eli myös Azerbaidžanin luonnossa on nähtävää. Bakussa taas on parhaillaan menossa jonkinlaiset muslimimaiden omat olympialaiset, futista ja lentopalloa on tullut jo käytyä katsomassa.

  Azerbaidžan on siis kaikkiaan oikein antoisa ja leppoisa matkakohde eikä lainkaan mikään Uzbekistanin tms. kaltainen härövaltio. Mielestäni tätä voisi suositella melkein kenelle tahansa, Uzbekistania taas todellakaan ei.