Matkakohteenne

  • 2 449 783
  • 14 528

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Samanlainen kokemus tuosta kentästä, usempi kone oli lähdössä pienen ajan sisään ja halli oli aivan tupaten täynnä, istumapaikkoja ei ollut läheskään kaikille, eikä ollut edes aivan pahin turistiaika. Tuo duty free myymäläkin oli todella pieni ja sinne hirmuinen jono. On todennäköisesti epämiellyttävin lentokenttä missä käynyt.
Nämä kaikki eteläisen Euroopan turistikentät ovat samalaisia: pieniä, ahtaita, istumapaikkoja ei ole, surkea taxfree ja järkyttävät jonot check-inniin, turvatarkastukseen, vessoihin jne jne. Jo tämän takia kannattaa välttää matkustamista niiden kautta lomien aikana. Kevät ja syksy ovat muutenkin mukavampia kausia vierailla Etelä-Euroopassa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Nonnih - kotiuduttu Krakovasta viime yönä...
Päällisin puolin kaupunki on siisti, eloisa ja ähkyyn asti täynnä historiaa - kuulemma myös menomestoja löytyy nuorille, joskaan niistä ei ole minulla mitään käryä.
Toisaalta, turistikaupunkihan tuo Krakova kaikenkaikkiaan on, sisältäen kaiken sen negatiivisenkin, mitä "turistirysät" tuovat tullessaan eli tyrkyllä täysin ylihinnoiteltua kaikkea, mitä turistin voisi kuvitella ostavan. Sattuneesta syystä itseäni vitutti eniten taksien röyhkeä hinnoittelu pärstäkertoimen mukaan, kun niitä sattui kipeästi tarvitsemaan.
Ruoka oli yksi mielenkiinnon kohde eikä tuo pettänyt eli tuli maisteltua yhtä ja toista peripuolalaista sapuskaa ja pääsääntöisesti hyvää oli. Tuli myös testattua Milkbar Tomaso ihan jo kuriositeetin vuoksi ja olihan tuo varsin hauska paikka.
Maksoimme lähes kaiken käteisellä, joskin ne rahat olisi kannattanut vaihtaa vasta paikan päällä huomattavasti parempaan kurssiin kuin Forexilta sai Suomessa. Myöskään rahan nosto automaatista ei näyttänyt olevan erityisen kannattavaa verrattuna paikan päällä vaihtoon.

Tää reissu ei kyllä mennyt mitenkään putkeen, kun hotellivalinta epäonnistui ja lisäksi vaimo sairastui ja on tällä hetkellä sairaalassa täällä Suomessa. Aika paljon myös sanomista jäi matkavakuutuksemme sopimuslääkäriasemien halusta, kyvystä ja palvelualttiudesta - ei käytännössä saatu mitään apua. Perästä kuuluu...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Berliinin reissu tuli heitettyä vajaa pari viikkoa sitten. Vaikka olenkin paljon reissannut maailmalla ja Saksassa, Berliiniin päädyin nyt ensimmäistä kertaa. Reissuaikaa oli lauantai-illasta tiistaiaamuun, joten aikataulu oli tiukka, mutta hyvällä suunnitelmalla sai kuitenkin kaiken toimimaan.

Tuloiltana tuli lähinnä pyörittyä majapaikan ympäristössä. Friedrichshain, jossa hotellimme sijaitsi, oli todella mukavaa seutua. Suuret turistimassat olivat poissa, mutta paikallista eloa katuterasseineen riitti. Kun yksi todella kiva pienpanimoravintola löytyi, niin se jo ratkaisi paljon.

Ensimmäinen kokonainen päivä mentiin siten, että metrolla hurautettiin Unter den Lindenille. Siitä kävelyä sitten valtiopäivätalon, Brandenburgin portin ja juutalaismuistomerkin kautta Berlin Story -bunkkerimuseoon, jossa kului melkein kolme tuntia. Erikoisnäyttelyssä aiheina olivat Ukrainan sota ja Putin-meemit. Tuolta sitten myöhäiselle lounaalle Biergarteniin, ja sieltä vielä Tekniikan museoon, jossa lopulta aika loppui kesken. Hieno museo. Siitä sitten metrolla katsomaan Berliinin muuria ja sen katutaidetta. Ja sitten iltaa istumaan Friedrichshainiin.

Toinen päivä meni niin ikään museoita kierrellessä. Aloitus Stasi-museosta, minkä jälkeen kahvilan kautta DDR-museoon. Sieltä taas Biergarteniin lounaalle, minkä jälkeen juutalaismuseoon. Sen jälkeen istumaan iltaa samaan pienpanimoravintolaan, mistä reissu alkoi.

Hyvä reissu kaikkinensa. Kyllä tuollainen lyhytkin reissu suurkaupunkiin voi olla antoisa, kunhan vain suunnittelee ohjelman tarpeeksi hyvin. Hyvään suunnitteluun kuuluu kuitenkin se, että jättää aikatauluun sen verran väljyyttä, että rentoutumiseen ja muuhun spontaaniin jää myös aikaa. Vastaavanlaisen lyhyen reissun tein jokunen vuosi sitten Lontooseen, ja hyvin meni sekin.

Berliiniin tulee varmasti palattua takaisin. Ei kuitenkaan välttämättä ihan hetkeen, kun on maailmalla muutakin nähtävää.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nyt alkaa Puolan matkasta seurata enemmänkin jälkipyykkiä. Autovuokrausfirma vaatii(ja katevaruksensa turvin pystyy perimään) lisämaksua vahingosta, jota ei todellakaan syntynyt.

Onneksi mokasivat ja lähettelivät kuvia ihan eri autosta ja oman kaarani olin kuvaillut joka puolelta ennen ja jälkeen. Lähetin muutaman tulikivenkatkuisen viestin kuvatodisteiden kera, ja eivät ole niihin reagoineet.

Mutta jos nyt yrittävät vielä, niin mihin tahoihin olisi viisainta ottaa yhteyttä? Ainakin vakuutusfirmaan ja korttiyhtiöön, mutta tointaako Puolan poliisin kanssa lähteä Suomesta käsin operoimaan? Mulla ollut aiemmin yksi vastaava tilanne. Silloin neuvottelu vuokrafirman kanssa ei tuottanut mitään tulosta, mutta firma toimi laadukkaan hotellin tiloissa, ja kun laitoin keissin hotellin tietoon, niin vuokrafirma perui juttunsa samana päivänä pahoittelujen kera. Tuskin lentokenttäkään haluaa mitään koijareita tiloissaan pitää, joten sekin voi olla yksi mahdollinen reklamaation kohde.
Lainataan nyt itseäni, kun hommalla oli lopulta onnellinen loppu. Noiden damage-kuvien kanssa olivat hönöilleet ja laittaneet vahingossa vääriä, oli siellä sitten muutama skraidu kai ihan oikeasti ja yhdellä metsätiellä kyllä muistan puskan kylkeä laahanneen, josta kuvien skraidut voi olla, en kyllä itse kiinnittänyt huomiota noihin ja näkyykin vain tietyssä valossa. Lisäksi ilmoittivat, että asia hoituu suoraan heidän ja vakuutusfirman välillä, eikä minulta veloiteta mitään. Lopulta siis asia meni juuri kuten pitää, vaikka saattoi tietysti se avautumiseni vaikuttaa, mene ja tiedä. Carwiz oli siis firma.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@SamSpade @Dino @teude @1stApril

Matka tehty ja kiitokset teille oivallisista vinkeistä länsirannikolle. Kaikkia näitä emme kokeneet, mutta jotain kuitenkin:
* Yyteri ja erityisesti koiraranta - mahtava paikka nelijalkaisille
* Kallon majakka mukava poikkeama kahville ja jäätelölle
* Reposaari - aivan kuin olisi Loviisassa (pidän Loviisasta erittäin paljon)
* Rantatie - rauhallista rannikkoelämää ja pikkukaaupunkeja, ensimmäistä kertaa
* Pietarsaari - Svanen Camping, 48 vuotta sitten viimeksi ja taas - nostalgiaa
* Lumijoki - Varjakka - leirintäalue: pieni viihtyisä ja rauhallinen camping, missä lapsillekin tekemistä ja ystävällinen palvelu, plussana baari (tänne päädyimme, koska totesimme Varessäikän olevan hieno paikka, mutta leiriytymisen kannalta todella tylsä semminkin kun fish&chips sisälsi ylifriteerattua, kuivaa ahventa.

Muutoinhan jatkoimme Tornion ja Haaparannan (juhannusviinit) ja Pajalan ja Sonkamuotkan (kuuluisat kahvi+munkki=50c) kautta Enontekiölle. Vierailimme mm. lähellä Norjan rajaa sijaitsevalla Galdotievan tunturikeskuksella - en voi suositella.

Pohjoisesta etelään hieman vauhdikkaammin eikä erityistä paitsi viimeinen yöpyminen Konnevedellä, Jyväskylän lähettyvillä. Konneveden satamassa ensinnäkin oli rauhaisa alue leiriytyä, toiseksi erinomaiset pitsat ja kolmanneksi toivoin, että olisi ollut enemmän aikaa ja kajakit mukana: vaikutti erinomaiselta paikalta lähteä lyhyemmälle tai vaikka pitemmillekin melontaretkille.

Summa summarum: kesä on hienoa aikaa, nuoria paljon kesäduuneissa tehden mielettömän hyvää, ystävällistä asiakaspalvelutyötä, Suomi on mielenkiintoisen monimuotoinen maa luonnoltaan.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Las Vegasiin menossa lokakuussa. Kokemuksia tästä palstalaisilla? Ykkösjutut tehdä ja kokea?
Ihan mielenkiinnosta niin mitä kautta otit lennot? Tuonne kun ilmeisesti lentää nopeiten Yhdysvaltojen kautta, mutta vaihtoaika on monesti niin tiukka, että kannattaako sen kanssa ottaa riskiä, kun muodollisuudet vievät aikaa.
Lontoon kautta lentäminen lienee se helpoin ja varmin tapa päästä Vegasiin?
 
Onko kellään heittää vinkkejä akselille Garda-Verona-Bologna? Matka tulossa tuonnepäin kuukauden päästä ja tarkoitus olisi käydä ainakin Malcesine ja Limone Gardalla mutta mahdollisesti myös muita kohteita, jos joku on ylitse muiden. Ruokapaikkavinkit on myös tervetulleita etenkin Veronasta ja Bolognasta, jos joku paikka oli aivan mieletön.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Las Vegasiin menossa lokakuussa. Kokemuksia tästä palstalaisilla? Ykkösjutut tehdä ja kokea?
Pikku anekdoottina, ollaan todennäköisesti matkaamassa Las Vegasiin parin vuoden sisään, kun ystävät ovat muuttamassa sinne. Alustava suunnitelma (=ykkösjuttu?) on ottaa auto alle ja lähteä ihan muualle :D Matkaan on sen verran aikaa, etten taida pystyä parempia vinkkejä vielä antamaan.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Onko kellään heittää vinkkejä akselille Garda-Verona-Bologna? Matka tulossa tuonnepäin kuukauden päästä ja tarkoitus olisi käydä ainakin Malcesine ja Limone Gardalla mutta mahdollisesti myös muita kohteita, jos joku on ylitse muiden. Ruokapaikkavinkit on myös tervetulleita etenkin Veronasta ja Bolognasta, jos joku paikka oli aivan mieletön.
Viime kesänä olimme neljä päivää Veronassa ja sen lisäksi teimme päivän retket junalla Venetsiaan sekä Peschiera del Gardaan.
Verona oli mukava kaupunki jonne voisi mennä toistekin. Majoituksena meillä oli moderni ja nykyaikainen huoneisto neljälle hengelle pari korttelia Arena-aukiosta. Vanhassa kaupungissa pisti silmään katujen siisteys, ei liiemmälti näkynyt roskia.
Ruoka oli Veronassa hyvää, ei jäänyt mitään mieletöntä paikkaa mieleen.
 

Alejandro

Jäsen
Lähden muutaman entisen luokkalaisen kanssa poikien reissulle Varsovaan. Onko jotain ehdotuksia olut- ja ruokapaikoista, jotka pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon?

Ja onko muita ehdotuksia? Ajattelin, että käytäisiin ainakin kommunismimuseossa. Muuten ei välttämättä jaksa hirveästi museoissa pyöriä. Juutalaismuseo olisi tietysti yleissivistävä, mutta katsotaan. Keskitysleireillä on kuitenkin tullut käytyä ja aihealue on valitettavasti hyvinkin tuttu.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähden muutaman entisen luokkalaisen kanssa poikien reissulle Varsovaan. Onko jotain ehdotuksia olut- ja ruokapaikoista, jotka pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon?

Ja onko muita ehdotuksia? Ajattelin, että käytäisiin ainakin kommunismimuseossa. Muuten ei välttämättä jaksa hirveästi museoissa pyöriä. Juutalaismuseo olisi tietysti yleissivistävä, mutta katsotaan. Keskitysleireillä on kuitenkin tullut käytyä ja aihealue on valitettavasti hyvinkin tuttu.

Hauska sattuma, bookattiin eilen illalla myös kavereiden kanssa viikonloppureissu tuonne ja koitin tässä googletella missäpäin tuolla kannattaisi aikaa viettää. Joten suositukset kelpaa tännekin.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Lähden muutaman entisen luokkalaisen kanssa poikien reissulle Varsovaan. Onko jotain ehdotuksia olut- ja ruokapaikoista, jotka pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon?

Ja onko muita ehdotuksia? Ajattelin, että käytäisiin ainakin kommunismimuseossa. Muuten ei välttämättä jaksa hirveästi museoissa pyöriä. Juutalaismuseo olisi tietysti yleissivistävä, mutta katsotaan. Keskitysleireillä on kuitenkin tullut käytyä ja aihealue on valitettavasti hyvinkin tuttu.
Panorama Sky Barissa suosittelen käymään. Ei nyt ihan heti tule muuta mieleen. Kivoja pikku paikkojahan tuo on täynnä.
Käteistä jos nostatte niin tulette törmäämään samaan ongelmaan kuin allekirjoittanut, eli harvassa paikassa ottavat isoja tai edes "isoja" seteleitä vastaan.
20 zlotin seteli on monissa paikoissa suurin mikä huolitaan. Jos on tarve vaihtaa käteistä pienemmäksi niin Bank Pekaossa pitäisi onnistua.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Käteistä jos nostatte niin tulette törmäämään samaan ongelmaan kuin allekirjoittanut, eli harvassa paikassa ottavat isoja tai edes "isoja" seteleitä vastaan.
20 zlotin seteli on monissa paikoissa suurin mikä huolitaan. Jos on tarve vaihtaa käteistä pienemmäksi niin Bank Pekaossa pitäisi onnistua.
Itse perjantaina Krakovasta kotiutuneena en törmännyt moiseen ongelmaan juuri ollenkaan. Toki, järkikin jo sanoo, ettei katukärryistä ostettavaa parin kolmen zlotyn rinkeliä kannata yrittääkään maksaa satasella, korkeintaan vain vitosella...
Joka ravintolassa selvisimme ihan hyvin satasillakin, ihan kakistelematta ottivat vastaan ja takaisin sai tarkalleen oikein.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Itse perjantaina Krakovasta kotiutuneena en törmännyt moiseen ongelmaan juuri ollenkaan. Toki, järkikin jo sanoo, ettei katukärryistä ostettavaa parin kolmen zlotyn rinkeliä kannata yrittääkään maksaa satasella, korkeintaan taan vitosella...
Joka ravintolassa selvisimme ihan hyvin satasillakin, ihan kakistelematta ottivat vastaan ja takaisin sai tarkalleen oikein.
Ehkä Krakovassa on sitten asiat toisin. Itsellä oli vaikeuksia maksaa 50 Zlotyn setelillä keskustassa olevassa isossa ruokakaupassakin.
Yhdessä ainoassa ravintolassa ottivat viisikymppisen vastaan ja sekin hirveän tuskailun ja säädön jälkeen.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ehkä Krakovassa on sitten asiat toisin. Itsellä oli vaikeuksia maksaa 50 Zlotyn setelillä keskustassa olevassa isossa ruokakaupassakin.
Yhdessä ainoassa ravintolassa ottivat viisikymppisen vastaan ja sekin hirveän tuskailun ja säädön jälkeen.
Jouduin asioimaan sekä ruokakaupassa että apteekissakin eikä ongelmia seteleiden koon suhteen. Viisikymppinen kelpasi molempiin, vaikkei ostossumma järin suuri ollutkaan. Kun tuota tarjottua rahasummaa sääti kolikoilla siten, että vastattavaksi tuli vain seteleitä, olivat vain kovin mielissään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jokunen aika jo on, mutta Gdanskissa piti lentokentältä bussiin mentäessä olla käteistä. Nostimme ennakkoon pari viisikymppistä, mutta ei kelvannut kuskille. Siinä sitten ravasimme ympäri lentokentän kauppoja, joihin eivät kelvanneet niihinkään, kun yritimme jonkun vesipullon tai vastaavan ostaa. Puolenkymmentä putiikkia kävimme läpi, kunnes tärppäsi, ja pääsimme bussiin. Seuraavalla kerralla menimmekin sitten junalla, johon lipun taisi saada netin kautta ostettua. Taisi olla molemmat reissut 2018.

Edit. Viimeksi olin keväällä Puolassa, Krakova + Wroclaw, ja Krakovan juna-aseman matkalaukkuvarastoa lukuunottamatta kaikki tuli hoidettua kortilla tai sovelluksilla. Tavarasäilytyskin onnistui kortilla, mutta minut oikeaan paikkaan neuvonut henkilö kehotti nostamaan käteistä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ite ja Krakovassa käyneenä ei kyllä mitään valuuttaongelmia ollut. Ainut oli ehkä kun kävin kysäsees mihin lippu maksetaan Auschwitz-Birkenaun:ssa, kaunis neitokainen siihen "et tää on ilmainen paikka". Ja jos tonne menee, niin kannattaa mennä paikallisella bussilla. Ihan turha maksaa matkayhtiölle senttiäkään, kun se paikallinen bussi näyttää samat maisemat ja paikalla on ilmaista enkku kierrosta tarjolla jos sellaisen haluaa. Puolassa bussit on ihan pilkkahintaa verrattuna täkäläiseen. Varmaan 5 eurolla pääsee tonne ja juo vielä oluenkin :D.

Toinen kohde Krakovan seudulla on suolakaivos. Sinnekin kannattaa mennä omatoimisesti. Ko. paikkaan ei pääse ilman opastusta, joten miksi maksaa huonoa suomea puhuvasta, kun kierrokselle ei pääse ilman opasta. Ottaa ennen paikallisen enkkua puhuvan. Tuosta paikasta muuten jäänyt mieleen ruotsalaiset... omatoimimatkailijat rankkasateessa bussipysäkillä mihin bussi ei koskaan tule tai ehkä seuraavana aamuna :D .. teki mieli huutaa tulkaa nyt tien toiselle puolelle, mutta koska humalaisia ruotsalaisia jätin väliin :D
 
Viimeksi muokattu:

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
okunen aika jo on, mutta Gdanskissa piti lentokentältä bussiin mentäessä olla käteistä. Nostimme ennakkoon pari viisikymppistä, mutta ei kelvannut kuskille. Siinä sitten ravasimme ympäri lentokentän kauppoja, joihin eivät kelvanneet niihinkään, kun yritimme jonkun vesipullon tai vastaavan ostaa. Puolenkymmentä putiikkia kävimme läpi, kunnes tärppäsi, ja pääsimme bussiin. Seuraavalla kerralla menimmekin sitten junalla, johon lipun taisi saada netin kautta ostettua. Taisi olla molemmat reissut 2018.

Aika useasti Gdanskissa käyneenä lopetin käteisen käytön kokonaan viime vuonna. Toki jos jotain ihan pikku torikojuja kiertää niin eri tilanne mutta noin muuten kortti- tai mobiilimaksu on käynyt joka paikassa. Kentältä keskustaan Uber/ Bolt.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Toinen kohde Krakovan seudulla on suolakaivos. Sinnekin kannattaa mennä omatoimisesti.
Tästä kysymys kun olen syyskuussa menossa ja tarkoitus oli Wielickaan mennä.: Paikallisjuna/ bussi ilmeisesti paras vaihtoehto? En myöskään ajatellut kenellekään maksaa 30€ kolmen euron matkasta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ite ja Krakovassa käyneenä ei kyllä mitään valuuttaongelmia ollut. Ainut oli ehkä kun kävin kysäsees mihin lippu maksetaan Auschwitz-Birkenaun:ssa, kaunis neitokainen siihen "et tää on ilmainen paikka". Ja jos tonne menee, niin kannattaa mennä paikallisella bussilla. Ihan turha maksaa matkayhtiölle senttiäkään, kun se paikallinen bussi näyttää samat maisemat ja paikalla on ilmaista enkku kierrosta tarjolla jos sellaisen haluaa. Puolassa bussit on ihan pilkkahintaa verrattuna täkäläiseen. Varmaan 5 eurolla pääsee tonne ja juo vielä oluenkin :D.
On vähän muuttunut tuo Auschwitz, nykyään pitää varata aika vierailulle etukäteen, eli paikallisliikenteellä toimiessa kannattaa varata tarpeeksi aikaa matkaan. Tämä siis opastetulle kierrokselle, ilmaiselle omatoimikierrokselle pääsee varmaan edelleen lennosta.

Makuasioita nämä, mutta tuonne kannattaa minusta se opastettu kierto varata, riippuu oppaasta joka sattuu kohdalle, mutta noilla monesti mielenkiintoisia tarinoita leiriltä. Tuohonkin pystyi aiemnin vaikuttamaan enemmin, kun siinä pihalla jakaannuttiin lopullisiin ryhmiin, ja sai vähän arvioitua habituksen perusteella ja tunkea mieleisen ryhmään. Nyt se opas on se, joka siihen valittuun kierrokseen sattuu tulemaan. Lisäksi tuossa tulee tukeneeksi paikan ylläpitoa, ja maksaessa saa tehtyä vielä lisälahjoituksen.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Semmoinen vinkki tosiaan Puolaan matkaaville mitä @RauMan tuossa jo väläyttikin ja @Surukuku manasi aiemmasta reissustaan, eli ehdottomasti taksimatkat Uberilla. Kävin kaverini luonna Krakovan tienoilla muutama vuosi sitten ja hän neuvoi jo ennen lähtöäni ettei kannata perustakseja käyttää kun yrittävät kusettaa ulkomaalaisia hyvinkin avoimesti. Uber sen sijaan toimi moitteettomasti, matka etukäteen maksuun ja kaikki toimi luotettavasti. Boltista ei kokemusta kun ei vielä silloin tainnut tuolla operoida mutta ilmeisesti toimii vastaavasti myös.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tästä kysymys kun olen syyskuussa menossa ja tarkoitus oli Wielickaan mennä.: Paikallisjuna/ bussi ilmeisesti paras vaihtoehto? En myöskään ajatellut kenellekään maksaa 30€ kolmen euron matkasta.
Paikallisbussilla helpointa. Junallakin pääsee, muttei ihan niin hollille.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Se olisi alakouluikäisille muksuille ensimmäinen ulkomaan reissu tiedossa, kohteeksi valikoitui Praha. Viitisen kokonaista päivää tuolla olisi aikaa touhottaa. Eläintarha ja joku iso paikallinen vesipuisto saanevat omat päivät kumpainenkin. Eiköhän tuolta muutakin puuhasteltavaa löydetä, vaikka kulttuuri ja nähtävyydet taitavat mennä vielä yli ymmärryksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös