Kasvitieteellisen puutarhan puisto kannattaa käydä istuksimassa eväiden/juomien kanssa tai kävelemässä läpi. En ole mikään floristi, mutta helmikuun alussa pyörähdin tuolla työmatkan yhteydessä ja paikkaa esitellyt tarttolainen kertoi, että pitävät usein piknikkiä siinä kukkulalla. Keskellä talveakin pystyi kyllä kuvittelemaan, että voisi olla vierailun arvoinen paikka.Tuli heinäkuulle suunniteltua ja hankittuakin parin päivän matka Tartoon. Kesällä vissiin kohtuu hiljainen kaupunki, kun opiskelijat ovat poissa, mutta ehkä siellä jotain tekemistä keksii. Onko vinkkejä? Erityisesti kiinnostaa hyvä ruoka (vege), kulttuurikohteet sekä flaneeraus.
Ok. Luulin että olit käynyt tuolla lähiaikoina. 15 vuodessa huumekauppiaat ovat siirtyneet satamasta enemmän Bairro Alton ja Rossion suuntaan.Pataan voi saada missä vain, riippuu tosiaan omasta käytöksestä. Omasta Lissabonin reissusta kohta 15 vuotta. Enemmän huumekauppiaita oli silloin satama-alueella, pilveä sai ostettua helpolla, kokkeliakin tarjottiin, muttei kiinnostanut.
Joo, olin itse syyskuussa 2008 ja kaverit olivat tuosta muutaman vuoden kuluttua ja kuulemma silloin oli huumeita hyvin saatavilla Bairro Altossa. Itse en muista, että tuolloin 15 v sitten olisi hirveästi myyjiä ollut liikenteessä, vaikkakin möyhyn tuoksu oli vahvasti ilmassa - toisaalta on kaikkialla Etelä-Euroopassa, missä enemmän jengiä radalla.Ok. Luulin että olit käynyt tuolla lähiaikoina. 15 vuodessa huumekauppiaat ovat siirtyneet satamasta enemmän Bairro Alton ja Rossion suuntaan.
Tässä Pühaste Kelderissä istuskellessa voin myös suositella. Viron paras panimo, jolta löytyy myös Tallinnasta mukava kuppila. Toinen paikka jossa tulee Tartussa käytyä on Lokaal Pirogov ihan vaan sen takia, että tuolta saa mainioita puolalaisia sour aleja. Vähän sellainen punk-tyylinen asiakas- ja henkilökunta, ja paikka onkin saanut nimensä Pirogovin puistosta, joka kuulemma on ainoa puisto kaupungissa, jossa saa ihan luvan kanssa nautiskella julkista alkoholia.Jos hyvä olut maistuu niin ehdoton vierailupaikka Tartossa on paikallisen panimon Pühasteen ravintola Pühaste Kelder.
Aikamoista, ihan tismalleen samaa olin tulossa tänne kyselemään. Niin ikään viikon reissu tiedossa Kotoriin ja lähtö tässä lähestyy kovaa vauhtia!Onko täällä Montenegron kävijöitä? Viikon reissu olisi tarkoitus tehdä, Kotor majapaikkana. Mitäs must see nähtävää tuolla on? Lisäksi, onko kellään kokemusta autoilusta/auton tai skootterin vuokraamisesta kyseisessä maassa? Pieni maa kyseessä, joten ilmeisesti auton kanssa pääsisi parhaiten tutkimaan paikkoja hieman kauempanakin.
2011 mentiin ilman ennakkolippuja iltapäivästä. Olisko ollu noin 1/2 tunnin jonotus. Samaan aikaan oli ranskan avoimet päällä.Kokemuksia Eiffeliin menosta ilman ennakkolippuja? Unohtui ostaa ja näyttää täyttä jo ajankohdalle, sivuilla lukee että on mahdollista myös ilman ennakkolippuja. Varmaan hyvissä ajoin ennenkuin aukeaa niin jonottamisen kautta mahd. päästä?
2019 tuli Montenegrossa käytyä, ja Kotor on kyllä paikkana todella upea! Majailtiin silloin Budvassa ja vietettiin Kotorissa yksi päivä, mutta nyt jos reissun uudelleen suunnittelisin, niin majoitus Kotorista olisi varmastikin valintani.Onko täällä Montenegron kävijöitä? Viikon reissu olisi tarkoitus tehdä, Kotor majapaikkana. Mitäs must see nähtävää tuolla on? Lisäksi, onko kellään kokemusta autoilusta/auton tai skootterin vuokraamisesta kyseisessä maassa? Pieni maa kyseessä, joten ilmeisesti auton kanssa pääsisi parhaiten tutkimaan paikkoja hieman kauempanakin.
Koska olen laiska, en jaksa lukea mitä linkin takana lukee. Mutta mulle tosiaan 2018 ystävällinen hostelliyrittäjä mainitsi, että sitä ”kiipeämishintaa” ei kannata maksaa, kun rahat valuvat Kotorin sijaan pääkaupunkiin eikä siitä näin ollen ole mitään hyötyä heille itselleen. Lähtee vain rannasta katsottuna vasemman kautta kiertämään muurin ulkopuolelle ja sieltä merkkaamatonta reittiä kohti ulkopuolisia portaita. Nuokaan portaat eivät ainakaan silloin olleet häävissä kunnossa, mutta flunssainen diabeetikko pääsi ne kuitenkin kuumana hellepäivänä kapuamaan pitkän raki- ja oluttauon siivittämänä. Matkalla on siis joku baari tai vastaava, jonka takapihalla isäntä tarjoili itse polttamaansa rakia sen jälkeen, kun oli kaatanut jostain sadevesisaavista pari kauhallista vettä päälleni. Taisin olla aika surkea ilmestys laahustaessani ylöspäin.2019 tuli Montenegrossa käytyä, ja Kotor on kyllä paikkana todella upea! Majailtiin silloin Budvassa ja vietettiin Kotorissa yksi päivä, mutta nyt jos reissun uudelleen suunnittelisin, niin majoitus Kotorista olisi varmastikin valintani.
Risteily Kotorinlahdella kannattaa ehdottomasti laittaa kalenteriin, noita lähtee vanhankaupungin (joka on itsessään varsin upea) rannasta tiheään tahtiin, eli ei vaadi sen suurempaa suunnittelua etukäteen.
Hiekkarantojahan Kotorissa ei ole, eli jos rannalla lojuminen kiinnostaa, niin helpoin lienee suunnata Budvaan. Budvan keskustan läheiset rannat olivat itselleni aika suuri pettymys, ainakin 2019 täynnä venäläisiä turisteja ja roskaa sen mukaisesti. Mukavamman rantakokemuksen saa ottamalla Budvasta laivan läheiselle Sveti Nikolan (paikallisten kesken Hawaii) saarelle.
Kotorin yllä olevaan linnoitukseen kannattaa myös kiivetä, mutta ei ihan kuumimpana aikana. Portaista (jotka olivat ainakin tuolloin varsin heikossa kunnossa) perivät melko sikamaista hintaa, joten rahoistaan tarkempi matkaaja kiipeää tuonne "takakautta". Ohjeet esim. täältä.
Durmitorin kansallispuisto jäi itsellä kokematta, mutta se on kuulopuheiden mukaan upea paikka. Eli jos autoa olette vuokraamassa, niin siinä yksi varteenotettava kohde.
Maisemiltaan tuo Montenegron rannikkoseutua on kyllä yksi upeimmista mistä on tullut reissattua, eli nauttikaahan reissusta! Ruoka ja juomakin oli ainakin muutama vuosi takaperin vielä suomalaisen lompakolle varsin edullista.
Tägätään myös @diavolo , kun samaa kyselit.
Vietin muutaman vuosi Kotorissa viikon verran. Itse tuli kiivettyä rinteelle sekä maksullista reittiä että ilmaista polkua, silloin en ainakaan päässyt tuolta polulta linnoitukseen sisään, näin kun jotkut kiipesivät tikkaita aukosta ylös mutta sitten tikkaat vedettiin sisään. Kiipesin sitten vaan polkua pitkin ylös asti, maisemat oli kyllä komeat ja olut maistui todella hyvälle keskellä rinnettä olleessa baarissa alas tullessa.Onko täällä Montenegron kävijöitä? Viikon reissu olisi tarkoitus tehdä, Kotor majapaikkana. Mitäs must see nähtävää tuolla on? Lisäksi, onko kellään kokemusta autoilusta/auton tai skootterin vuokraamisesta kyseisessä maassa? Pieni maa kyseessä, joten ilmeisesti auton kanssa pääsisi parhaiten tutkimaan paikkoja hieman kauempanakin.
Aika hyvin tuolla ilman käteistä pärjäsi viime reissulla. Ainoastaan Pyhän Annan kirkon tornin näköalapaikasta piti maksaa käteisellä, onneksi oli juuri sen verran jäänyt edelliseltä reissulta paikallista valuuttaa varastoon. Tuota paikkaa voin suositella, tarjoaa hyvät näkymät moneen suuntaan.Juuri tulin Varsovaan ja heti huomasin, että jos käteistä ottaa mukaan niin parempi ottaa sitten niin pienenä kuin mahdollista. Forexihan antoi 100 Zlotyn seteleitä ja 2 viimeistä tuntia yrittänyt epätoivoisesti saada pankeissa ja rahanvaihtoliikkeissä vaihdettua tuota pienemmäksi, kun eivät missään huoli vastaan.
Pitää kohta varmaan alkaa pysäyttelemään paikallisia ja kysymään olisiko vaihtaa rahaa, mutta liekkö uskovat, että puhtaat jauhot on pussissa kun tällaista kyselee.
Tokihan täällä kortti ilmeisen laajasti käy, mutta kun tuli rahaa nostettua niin kiva sitä olisi käyttää.
Edit: Bank Pekao nimisessä pankissa onnistui viimeinkin vaihto pienempään käteiseen niin se olkoot pro tip jos jollakin sama ongelma edessä.
Oma kokemus ei varmaan mene ihan yks'yhteen. Kävimme viime vuoden lokakuussa tuolla ja ennakkoliput jäi meilläkin ostamatta. Jonotettiin ehkä 1,5..2h tuntia, mutta saatiin lopulta liput ja päästiin torniin. Kävi vielä sikäli hyvä tuuri, että yläosa oli taulun mukaan loppuunmyyty liki koko jonotuksen ajn. Sitten kymmenkunta minuuttia ennen kuin päästiin lipputiskille niin yläosakin avautui ja päästiin ihan huipulle. Luulisi äkkiseltään että tähän aikaan joutuu jonottamaan pidemmän ajan kuin lokakuun lopussa.Kokemuksia Eiffeliin menosta ilman ennakkolippuja? Unohtui ostaa ja näyttää täyttä jo ajankohdalle, sivuilla lukee että on mahdollista myös ilman ennakkolippuja. Varmaan hyvissä ajoin ennenkuin aukeaa niin jonottamisen kautta mahd. päästä?
On minusta tippikin kivempi antaa käteisellä, mutta onnistuu toki hyvin ilmankin.Aika hyvin tuolla ilman käteistä pärjäsi viime reissulla. Ainoastaan Pyhän Annan kirkon tornin näköalapaikasta piti maksaa käteisellä, onneksi oli juuri sen verran jäänyt edelliseltä reissulta paikallista valuuttaa varastoon. Tuota paikkaa voin suositella, tarjoaa hyvät näkymät moneen suuntaan.
Toinen valuutan tarve tietty katusoittajat ym. jos haluaa rahaa laittaa heille. Tällöinkin toki pienempi raha parasta, ellei oikein avokätiseksi heittäydy. Katumuusikoista puheen ollen, ukrainalainen Romario Punch oli oma suosikkini Varsovassa. Instagramista löytynee lähes päivittäin tietoa, missä mies menee. Päivittää aika ahkerasti tarinaa.