Matkakohteenne

  • 2 565 176
  • 14 915

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Edit: Ja tarkoitus on lähteä lähitulevaisuudessa (=2 kk-8 kk) pitemmällekin reissulle tuonne Indonesiaan, jos siis kaikki menee täysin nappiin. Varmaahan se ei ole, mutta vähän on pistetty kaverin kanssa mietintämyssyyn... Mutta jos palstaveljet on siellä päin matkustellut, niin olisi kiva kuulla millainen maa, kuinka isolla eli pienellä budjetilla paikan päällä pärjää esim. kolme kuukautta?

No näppituntumaa siitä minkälainen maa Indonesia on ei ole kuin Balin ja Lombokin(lähinnä Gili-saaret)osalta, joissa tuli viimeinen kuukausi pyörittyä. Nämä mestat olivat kyllä asiallisia je ehdottomasti sinne asti raahautumisen arvoisia. Helvetin halpaahan siellä on. Esimerkiksi safkat ravintolassa(ei siis katukojusta josta lähtee halvemmalla)maksoivat pikkuisen päälle 2 euroa/pääruoka. Siihen hintakategoriaan mahtuu kaikkea kivaa paikallisesta safkasta pastaan, pizzaan ja burgereihin. Kalleimmillaan taisi Ubudissa hienostoravintolassa maksaa neljän ruokalajin illallinen sellaiset alta 10 eur/lätty kun rouvan kanssa heittäydyttiin höveleiksi. Iso bisse(0,65l) irtoaa palanpainikkeeksi 1,5-2 euron lisäkustannuksella. Jos haluaa pihistää niin mehut ja limsat maksoivat yleensä puolet siitä ja vesi sitten taas puolet viimemainituista.

Majoituksesta en osaa sanoa että miten halvalla sitä selviäisi. Meillä yleensä oli ilmastoitu bungalowi jotka maksoivat sen 30-50% ilmastoimatonta enemmän. Itseasiassa kuukauden vedollakin se ilmastointi oli loppuajan ihan turha ekstra kun elimistö sopeutui paikalliseen ilmastointiin. Me maksoimme majoituksesta 2-25eur/lätty/yö. Femmalla/lärvi saa jo enemmän kuin asiallisen majoituksen, kunhan jaksaa etsiä. Tuo 25eur/lätty olikin matkan loppupuolella Seminyakista hedonistisesti valitun luksusmestan hinta. Huoneesta löytyi kaikkea kivaa taulutelkkarista pelikonsoleihin ja miljöö täytti muutenkin heittämällä "Boutique-luokituksen".

Mä luulen että mulla kului rahaa majoitukseen, safkaan ja "ynnämuihin" ehkä jotain 10-15eur/päivä. Tietty kun kotiinviemisiä alkoi ostelemaan niin siihenhän nyt sitten aina hujahtaa euro jos toinenkin.

Aika suppeahan tämä minun otokseni siis koko Indonesiaa ajatellen on mutta nämä mestat missä pyörittiin olivat halpoja ja turvallisia. Tosin Balilta lähdettiin Singaporeen juuri kun niitä 2002 pommi-iskujen suunnittelijoita alettiin jossainpäin Jaavaa teloittamaan. Tuolloin Balilla oli ainakin helvetisti sotilaita ja poliiseja ja hivenen normaalista rentoudesta poikkeava tunnelma.

Paikallinen erikoisuushan tuolla on että tinkiä pitää niin perkeleesti. Niin kauppiailta(varsinkin)kuin majoitusliikkeiden pitäjiltä. Monesta majapaikasta lähti hinnasta alta aikayksikön n.20% hinnasta pois, välillä liki puolet. Lonely Planetin ynnämuiden kaupanteko-ohjeet Balia koskien olivat täyttä roskaa. Niiden mukaan myyjälle pitäisi tarjota kolmannes siitä mitä se pyytää. Paskat. Ne ovat Lonely Planettinsa lukeneet(tietty)! Sillä kaavalla maksat törkeää ylihintaa melkein kaikesta, itse pistin kauppiaan laskimeensa napauttamaan hintaan /10 ja aika lähelle sitä tavarat sitten mukaan lähtivät. Taksilla ajellessa vaadi AINA mittari päälle! Ainakin Balilla jossa turistipoliisi valvoo touhua mittari napsautetaan pyynnöstä kiltisti päälle. Eihän ne niiden könttänä pyytämät hinnat meidän hintatasoon verrattuna kuullosta miltään mutta ei sitä nyt huvikseen kannata jokaisesta ajokerrasta maksaa 2-3xhintaa. Kunhan paikalliseen hintatasoon pääsee perille niin pidemmät matkat saa sitten tingittyä edullisisksi jopa mittaritaksaan verrattuna. Meillä esim. yli 100 kilometrin taksireissulle muodostui sovittuna hintaa vähemmän kuin stadissa taksien lähtömaksu on viikonloppuöisin.

Kokonaisuudessaan meidän reissun Indonesia-osuudesta jäi suuhun erittäin hyvä maku. Molemmat digattiin paikoista joissa kävimme ja säätkin suosivat ihan käsittämättömällä tavalla vaikka sadekauden piti olla jo pahimmillaan. Sadekuuroja ei tullut kuin vuorilla. Rannikolla oli koko reissun tylyt +35C lämmintä. Ihan hauskoja juttuja ja mahdollisuuksiahan siellä on pilvin pimein. Itse kun olen likimain "kahvifriikki" niin oli hienoa päätyä vahingossa kahvifarmille ja saada tuhti tietopaketti kahvinviljelystä ja jalostamisesta. Pisteenä i:n päälle tarjolla oli Luwak-kahvia pilkkahintaan. Vähän alle 2euroa "kärsin" kupillisesta. Jos multa kysytään niin menkää ihmeessä Indonesiaan ja varatkaa matkaan vähintään se kaksi kuukautta! Älkää myöskään rakennelko ylioptimistisia aikatauluja paikasta a paikkaan b siirtymiseksi. Saattaa tulla vähän ylläreitä(nimim.11 tuntia 3 tunnin lauttamatkaan. Ja se nyt ei edes ollut kovinkaan paha heitto :D ). Rennosti vaan, turha noin kauas on lähteä stressaamaan ja kiirehtimään!

Samalla reissulla tuli siis poikettua Singaporessa, Kuala Lumpurissa ja Bangkokissa. Ihan kivoja mestoja mutta kyllä se Indonesia osuus oli meidän reissun tärkein ja paras. Lisäksi Thaimaa ja varsinkin Singapore ovat noin rinkkaselässä matkustavan kannalta helvetin paljon Balia ja Lombokia kalliimpia. Vaikka halvempaahan Singaporessakin oli kuin Suomessa. Malesiassa hintataso oli halvempaa kuin esim. Thaimaassa mutta jonkun verran silti Indonesiaa kalliimpaa.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkä viikonloppu (pe-ma) Amsterdamissa tyttöystävän kanssa. Olisko jollain jotain vinkkejä, mitä siellä kannattaa tehdä tai käydä katsomassa? Siis muutakin ku katsoa Ajaxin peliä tai istua kahvilassa kiskomassa avaruuskakkua. Toki naiseni on kokenut Hollannin kävijä, mutta mieluumminhan sitä kuuntelee nohevien palstaveljien neuvoja kuin omaa muijaansa...
Semmoinen paikka siellä on kuin Sexmuseum. Kävin siellä noin kymmenen vuotta sitten ja millainen vaikutus sillä olikaan tyttöystäväni halukkuuteen...suosittelen siis lämpimästi.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Vaikka halvempaahan Singaporessakin oli kuin Suomessa. Malesiassa hintataso oli halvempaa kuin esim. Thaimaassa mutta jonkun verran silti Indonesiaa kalliimpaa.

Pääsääntöisesti Thaimaa on oikeasti hippasen Malesiaa edullisempi. Erot tulevat lähinnä alkoholista ja majoituskustannuksista, muuten mennään aika samoissa. En tiedä missä kohteissa olet käynyt, kun olet hiukan 'vääristyneeseen' johtopäätökseen tullut. Tämä on siis ihan faktatietoa, jota myös omat kokemukset tukevat.

Joka tapauksessa, täältä ääni myös Indoille. Bali + Gilit toimi myös itelle, jonka lisäksi Sumatra ja erityisesti Lake Toba vei sydämen mennessään, täydellinen paikka. Ensi kerralla varaan huomattavasti enemmän kuin 1½kk aikaa, mitä viimeksi oli.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkä viikonloppu (pe-ma) Amsterdamissa tyttöystävän kanssa.
Semmoinen paikka siellä on kuin Sexmuseum. Kävin siellä noin kymmenen vuotta sitten ja millainen vaikutus sillä olikaan tyttöystäväni halukkuuteen...suosittelen siis lämpimästi.

Samaa olin postaamassa, vaikka en noheva palstaveli olekaan :) Sijaitsee Damrakilla, löytyykin helposti. Tyttöystäväsi saattaa myös pitää kuljeskelusta Albert Cuyp Marktilla. Myytävänä on vaikka mitä, hedelmiä, pähkinöitä, vihanneksia, kenkiä, kankaita, alusasuja, vaatteita, koruja... Ostin elämäni parhaat miniluumutomaatit sieltä.

Vondelpark on myös mukava paikka kuljeskella, jos sää sallii.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Pääsääntöisesti Thaimaa on oikeasti hippasen Malesiaa edullisempi. Erot tulevat lähinnä alkoholista ja majoituskustannuksista, muuten mennään aika samoissa.

Njoo. Se vaan jäi näppituntumaksi. Alkoholia ei juurikaan tullut vedeltyä bisseä lukuunottamatta joten ehkä se Thaimaan edullisuus jäi sitten tässä yhteydessä "saamatta".

Mitenkäs sixtus kun täällä on siis Indoihin reissua suunnittelevia niin onko se 25usd maksava "Visa on arrival" maksettava kaikilla saarilla maahansaavuttaessa vaiko vain ja ainoastaan Balilla? Eli Balille jos nykyään haluaa lentää on syytä olla koneesta astutteassa 25usd taskussa jotta saat ostettua itsellesi kuukauden viisumin. Denpasarin kentällä joutui vielä pois lähtiessä maksamaan 150 000 rupiaa(hippasen päälle 10eur)jonkinsortin veroa. Eli nuo nyt ainakin kannattaa muistaa niin ei heti tule ylläreitä.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Mitenkäs sixtus kun täällä on siis Indoihin reissua suunnittelevia niin onko se 25usd maksava "Visa on arrival" maksettava kaikilla saarilla maahansaavuttaessa vaiko vain ja ainoastaan Balilla? Eli Balille jos nykyään haluaa lentää on syytä olla koneesta astutteassa 25usd taskussa jotta saat ostettua itsellesi kuukauden viisumin. Denpasarin kentällä joutui vielä pois lähtiessä maksamaan 150 000 rupiaa(hippasen päälle 10eur)jonkinsortin veroa. Eli nuo nyt ainakin kannattaa muistaa niin ei heti tule ylläreitä.

25usd on se kuukauden viisumin hinta. Maksettava joko saavuttaessa tai hankittava etukäteen. Lisäksi viisumin saannin vaatimuksena on esittää jatko-/paluulippu 30pv sisällä. Indoihin ei siis saa vastaavaa ilmaista oleskeluoikeutta, kuten Thaimaassa 30pv ja Malesiassa ja Singaporessa 90pv. Jos tarkoitus on oleskelle maassa pidempään (suositus!), kandee homata 2kk viisumi etukäteen, maksaa jotain 40€. Tota voi sitten enemmän tai vähemmän virallisesti jatkaa mestoilla korvausta vastaan.

Indonesiassa on tosiaan olemassa vielä tuo lentokenttävero poistuttaessa, joka on kenttäkohtainen ja liikkuu välillä 100-150k tms. En muista, onko voimassa myös kotimaan lennoilla vaiko vain kansainvälisillä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Lisäksi viisumin saannin vaatimuksena on esittää jatko-/paluulippu 30pv sisällä.

Joo tuo paluulippu kannattaa olla vaikkei meillä esimerkiksi moisia ollut Thaimaaseen, Malesiaan, Singaporeen eikä Indonesiaan mennessä. Ei ne niitä hirveän hanakkaan kyselleet mutta jos sattuvat kysymään niin eipähän ala sitten vituttamaan kun et pääsekään maahan. Veikkaisin että 9/10 pääset "vastoin lainkirjainta" maahan ilman että kukaan kyselee pätkääkään paluu-/jatkolipuista.

Juuh ja Seminiyakissa asuva tuttu tosiaan naureskeli tuolle viisumin jatkamiselle että rahallahan siitä on tähänkin saakka selvinnyt. On nyt ollut siellä puolisenvuotta sitä 30 päivän viisumia jatkaen.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Joo tuo paluulippu kannattaa olla vaikkei meillä esimerkiksi moisia ollut Thaimaaseen, Malesiaan, Singaporeen eikä Indonesiaan mennessä. Ei ne niitä hirveän hanakkaan kyselleet mutta jos sattuvat kysymään niin eipähän ala sitten vituttamaan kun et pääsekään maahan. Veikkaisin että 9/10 pääset "vastoin lainkirjainta" maahan ilman että kukaan kyselee pätkääkään paluu-/jatkolipuista.

Juuri näin. Itseltä jatkolippua on kysytty ainoastaan kerran ja tämä tapahtui viime kesänä Singaporen kentällä Jetstarin check-in virkailijan toimesta. Kohteena oli Bangkok. Ilman jatkoyhteyttä ei olisi koneeseen ollut asiaa (viisumiakaan ei siis ollut).
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Juuri näin. Itseltä jatkolippua on kysytty ainoastaan kerran ja tämä tapahtui viime kesänä Singaporen kentällä Jetstarin check-in virkailijan toimesta. Kohteena oli Bangkok. Ilman jatkoyhteyttä ei olisi koneeseen ollut asiaa (viisumiakaan ei siis ollut).

Meiltä kyllä kysyttiin Kuala Lumpurissa Air Asian tiskillä Denpasariin lähtiessä. Koneeseen kyllä päästiin ilman tikettiäkin kun lupasimme käydä Air Asian myyntitiskillä chekkauksen jälkeen hankkimassa paluupiletin. Tosin jätimme hankkimatta koska myyntivirkailija sanoi suoraan että saamme samat liput heidän verkkosivuiltaan 40% halvemmalla kun lippuihin ei lisäillä mitään palvelumaksuja. Niinpä lähdimme ilman paluutikettejä ja ostimme ne sitten aikanaan Kutalla netistä halvemmalla.

Mutta eipä itse rajavalvojia kiinnostanut pätkääkään onko sitä pilettiä vai ei. Bangkokissa taisin nähdä joltain rouvalta sitä immigration-tiskillä kyseltävän mutta luulen että siinäkin oli enemmälti kyseessä rouvan kansalaisuus eikä pilkulleen määräyksiä toteuttava rajavalvoja.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Barcelonaan lähden keväällä, maaliskuussa ja tulen pois huhtikuun lopussa, eli noin 6 viikkoa siellä paikan päällä, onko kenelläkään tiedossa halpaa majoituspaikkaa ko. cityssä?
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Olen menossa käymään vkolopuksi Tallinnaan ja nyt kysyisinkin, että missä kannattaa käydä vaihtamassa kruunuja reissua varten? Kotimaassa pankissa, terminaalissa, laivalla, jossain muualla?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Olen menossa käymään vkolopuksi Tallinnaan ja nyt kysyisinkin, että missä kannattaa käydä vaihtamassa kruunuja reissua varten? Kotimaassa pankissa, terminaalissa, laivalla, jossain muualla?

Lasken aina omalle työlle hinnan, joten vastaan automaatista kannattaa nostaa. Montaa kolikkoa et säästä, menit sitten mihin hyvänsä. Olettaen tietenkin, että et ole menossa esimerkiksi isoa kasaa amfetamiinia hakemaan, mutta se kai maksettaisiin euroilla muutenkin.

Jos sinulla ei jostain syystä ole mitään korttia, niin Forex on kaiketi hyvä vai onko se vain markkinajohtaja. Ei nyt pankissa ainakaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tämä voi olla vähän epämääräinen kyssäri, mutta ensi kesän reissuksi olen miettinyt jotain lämmintä paikkaa missä voisi tehdä erilaisia asioita.
Jonkinlainen etäinen kiinnostus on aina ollut Karibian aluetta kohtaan, mutta vaihtoehtoja on paljon ja iso osa paikoista kenties täynnä amerikkalaisturisteja, olkoonkin että ajankohdaksi olen miettinyt kesäkuun alkua.

Onko kellään mitään kokemusta/hajua paikoista, jotka täyttävät suurinpiirtein seuraavat kriteerit:
1. Suora lento Euroopasta alueelle (pikavilkuilulla esim. BA lentää Nassauhun yms. AF taas vastaavasti omiin siirtomaapaikkoihinsa). Tai korkeintaan jonkin Miamin kautta.
2. Erilaisia aktiviteetteja tarjolla, kävelyretkiä sademetsissä/tulivuorilla, ehkä vähän sukeltelua/snorklausta ja toisaalta purjehdusta. Biitsillä löhöilyä jaksaa tehdä ehkä pari tuntia.
3. Budjettina olen pitänyt kahden viikon setistä jotain 1500-2000 euroa (mieluummin lähempänä alapäätä), eli juuri sen takia Aussit/NZ oikeastaan jäävät pois laskuista. Vähän tiukkaa tekee tuon Karibiankin kanssa, kun lennot alueelle ovat luokkaa 1000 euroa.

Tällä hetkellä pakka on aikalailla täysin auki, on vain jonkinlaisia visioita.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko kellään mitään kokemusta/hajua paikoista, jotka täyttävät suurinpiirtein seuraavat kriteerit:

Ei ole suoranaista kokemusta, mutta jotain hajuilua kuitenkin, koska itsekin olen Latinalaisesta Amerikasta haaveillut jo jonkin aikaa. Ja tähän haaveiluun on liittynyt luonnollisesti matkojen alustava suunnittelu vaihtoehtojen kartoittamisen vuoksi.

Muistelen, että KLM ainakin lentelee aika paljon suoria ja jopa melko edullisiakin lentoja Euroopasta tuonne Väli-Amerikan alueelle. Kannattaa vaan tutkailla yhtiön kotisivuilta ja metsästää alennuksia. Joskus oli jotain todella edullisia (n. 600€ HKI - Amsterdam - Väli-Amerikka) hintojakin tarjolla.

Omien kartoitusteni perusteella Panama ja Costa Rica voisivat täyttää hyvinkin nuo vaatimuksesi. Erityisesti CR on ollut kehuttu eräällä suljetulla matkailijafoorumilla, jonne allekirjoittanutkin kirjoittelee. Valitettavasti en voi linkittää niitä viestejä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Omien kartoitusteni perusteella Panama ja Costa Rica voisivat täyttää hyvinkin nuo vaatimuksesi. Erityisesti CR on ollut kehuttu eräällä suljetulla matkailijafoorumilla, jonne allekirjoittanutkin kirjoittelee. Valitettavasti en voi linkittää niitä viestejä.

CR onkin ollut yksi vaihtoehdoista, et taida Pallontallaajiin viitata, sieltä nyt voisi katsella näkemyksiä, mutta en nyt tiedä minkälaisesta salaseurasta puhut, jos ei edes foorumin nimeä voi mainita :)

CR:n etu on kai aika vahva dollarisidonnaisuus, eli asioitten pitäisi olla semihalpoja. Toisaalta lennot ovat sitten jo tuota tonnin luokkaa, mikä nyt on pieni nihkeys, kun toisaalta pari hunttia lisää ja sitä pääsisi jo Ausseihin päin.
Puhumattakaan että joku 3 vaihdon härdelli kyllä kiinnostaa lähes yhtä paljon kuin turpiinsaaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
CR onkin ollut yksi vaihtoehdoista, et taida Pallontallaajiin viitata, sieltä nyt voisi katsella näkemyksiä, mutta en nyt tiedä minkälaisesta salaseurasta puhut, jos ei edes foorumin nimeä voi mainita :)

En viittaa Pallontallaajiin. Enkä tiedä, onko tuo toinenkaan foorumi nyt mitenkään ihmeellinen salaseura, mutta sen viestejä ei voi kuitenkaan lukea ilman kirjoitusoikeuksia. Ja kirjoitusoikeuksia ei taas saa kuin kutsusta. Muistelen, että tuon foorumin säännöissä on mainittu, ettei sen nimeä huudeltaisi jostain syystä hirveästi muualla, enkä viitsi ottaa riskiä kirjoitusoikeuksieni menettämisen suhteen. :) Ja toisaalta, linkityksestä ei kai olisi hyötyä, koska et niitä ketjuja kuitenkaan kykenisi lukemaan.

Mutta Pallontallaajista löydät kyllä ihan saman informaation ja ehkä jopa enemmänkin tietoa, koska sama porukka kirjoittelee pitkälti molemmille foorumeille. Pallontallaajien ongelmana vaan on, että sinne kirjoittelee hirvittävän paljon kirjoittajia, joilla "ei ole annettavaa palstalle", joten lukeminen ja tiedon haku saattaa olla aika työlästä.

Tonnin verran Costa Ricaan? Olipa yllätys. Muistelen nimittäin naapurimaa Panaman lentoja irronneen yleensä jo seitsemällä sadalla. Mitenkäs olisi sitten yhdistelmämatka Panama - Costa Rica? Sellaista mietin itsekin joskus. Tosin olisikohan ollut niin, että tuossa rajan yli kulkeminen olisi ollut hankalaa...


edit: http://wikitravel.org/en/Costa_Rica

Tuolla kyllä puhutaan, että Panamasta kulkisi bussiyhteyksiä. Olisikohan se vaan niin, että yhteydet olivat niin hitaita, että kulkeminen on siinä mielessä hankalaa?
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
En viittaa Pallontallaajiin. Enkä tiedä, onko tuo toinenkaan foorumi nyt mitenkään ihmeellinen salaseura, mutta sen viestejä ei voi kuitenkaan lukea ilman kirjoitusoikeuksia. Ja kirjoitusoikeuksia ei taas saa kuin kutsusta. Muistelen, että tuon foorumin säännöissä on mainittu, ettei sen nimeä huudeltaisi jostain syystä hirveästi muualla, enkä viitsi ottaa riskiä kirjoitusoikeuksieni menettämisen suhteen. :) Ja toisaalta, linkityksestä ei kai olisi hyötyä, koska et niitä ketjuja kuitenkaan kykenisi lukemaan.

Okei, kuulostaa kyllä paikalta, joka ei sitten kyllä edes kiinnosta. Sisäsiittoinen "me tiedetään kivoja juttuja, mutta ei kerrota niitä muille ettei ne tyhmät tavisturistit tuu sinne, btw. Madventures on muuten tosi kliffa ohjelma"- meininki on lähes yhtä kiinnostavaa kuin 3:n vaihdon lentoruljanssit.

Tonnin verran Costa Ricaan? Olipa yllätys. Muistelen nimittäin naapurimaa Panaman lentoja irronneen yleensä jo seitsemällä sadalla. Mitenkäs olisi sitten yhdistelmämatka Panama - Costa Rica? Sellaista mietin itsekin joskus. Tosin olisikohan ollut niin, että tuossa rajan yli kulkeminen olisi ollut hankalaa...

Tonnia noin suurinpiirtein tarjotaan, satkun halvemmalla pääsee jos on tosiaan valmis vaihtamaan konetta kolmeen kertaan=varmasti matkalaukut hukkuvat.

Tuolla kyllä puhutaan, että Panamasta kulkisi bussiyhteyksiä. Olisikohan se vaan niin, että yhteydet olivat niin hitaita, että kulkeminen on siinä mielessä hankalaa?

Mulla on ollut aina ohjenuorana, että joko sitä matkataan länsimaalaisella laatutasolla tai sitten vaelletaan erämaassa luonnon armoilla, mikään epämääräinen bussikyyti vuohien yms. aboriginaalien seassa jossain mutatulvien täyttämillä vuoristoteillä ei kauheasti nappaa, kuten ei muutenkaan minkäänlainen reppumatkailu.
Pitää ihmetellä vaihtoehtoja.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mites Mexico? Sielläkin on tulivuoria, viidakkoa, intiaanien temppeleitä ja sukellusta. Paikoissakin on valinnan varaa niin ettei ole pakko ängetä jenkkituristien ylikuormittamille alueille.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Okei, kuulostaa kyllä paikalta, joka ei sitten kyllä edes kiinnosta. Sisäsiittoinen "me tiedetään kivoja juttuja, mutta ei kerrota niitä muille ettei ne tyhmät tavisturistit tuu sinne, btw. Madventures on muuten tosi kliffa ohjelma"- meininki on lähes yhtä kiinnostavaa kuin 3:n vaihdon lentoruljanssit.

Tästä olen kanssasi täysin samaa mieltä, enkä rehellisesti sanottuna edes oikeastaan tiedä, miksi minut aikanaan kutsuttiin tuolle foorumille. Anyway, hyvä tietolähde se on siinä missä Pallontallaajatkin, ja käytän sitä oikeastaan puhtaasti tiedonhakuun. Ja tässä se on minusta selkeästi parempi, kuin PT, jonka ongelma on minusta nykyään kirjoitusten heikko taso (lähellä jotain suomi24:ää). Siksi en halua menettää oikeuksiani.

Tonnia noin suurinpiirtein tarjotaan, satkun halvemmalla pääsee jos on tosiaan valmis vaihtamaan konetta kolmeen kertaan=varmasti matkalaukut hukkuvat.

Jeps, näyttää olevan niin, että vaihtoja täytynee Suomesta käsin mentäessä tehdä 2-3 kpl. Itse heitin kokeeksi tuon kohteen Ebookersin hakuun ja toukokuulle 2009 sai halvimmillaan 780€:lla parin viikon lennot HKI-San José -välille. Vaihtoja olisi ollut molempiin suuntiin kaksi kappaletta (Tukholma ja NY). Panama City näytti niin ikään olevan samoissa hinnoissa. Ja kahta vaihtoa näilläkin lennoilla näyttää olevan.

Mulla on ollut aina ohjenuorana, että joko sitä matkataan länsimaalaisella laatutasolla tai sitten vaelletaan erämaassa luonnon armoilla, mikään epämääräinen bussikyyti vuohien yms. aboriginaalien seassa jossain mutatulvien täyttämillä vuoristoteillä ei kauheasti nappaa, kuten ei muutenkaan minkäänlainen reppumatkailu.
Pitää ihmetellä vaihtoehtoja.

Jotenkin olen siinä käsityksessä, että Väli-Amerikasta löytyy kyllä ihan länsimaiset standardit täyttäviä bussiyhteyksiä. Eli näitä em. kauhuskenaarion kaltaisia kokemuksia tuskin joutuisit kohtaamaan. Esim. nämä erään costa ricalaisen bussiyhtiön bussit vaikuttavat minusta ainakin ihan päteviltä: http://www.ticabus.com/ing_flotilla.html. Tieolosuhteet saattavat toki olla heikommat, vaikka kaiketi pääteillä ollaan aika hyvissä olosuhteissa.
 
Bremen

Bremeniin olisi tarkoitus lähteä lyhyelle viiden päivän visiitille tammikuussa. Onkos jollain kertoa kaupungista? Missä kannattaa käydä, minkälainen hintataso, ruokapaikat?

Lennot ja hotelli yhteensä n. 200€ / lätty. Ei paha, sanoisin.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Bremeniin olisi tarkoitus lähteä lyhyelle viiden päivän visiitille tammikuussa. Onkos jollain kertoa kaupungista? Missä kannattaa käydä, minkälainen hintataso, ruokapaikat?

Lennot ja hotelli yhteensä n. 200€ / lätty. Ei paha, sanoisin.

Viisi päivää on kyllä Bremenissä aika pitkä aika. Pari kertaa Ryanairilla olen sinne lentänyt viikonlopuksi, mutta molemmat on kyllä ollu ns. kesäaikaan, eli toukokuun alussa ja syyskuun alussa. Lähinnä siellä voi katsella vanhan kaupungin sinällään hienoa arkkitehtuuria ja maistella olutta.

Becksin panimolla en itse ole käynyt, mutta viiden päivän matkaan moinen varmaan kannattaa jo mahduttaa. Weserin jokiristeily on täysin turha, jos ei halua nähdä miljoonaa kuutiometriä puuta ja kilometreittäin maakaasuputkia.
Rantaa pitkin menee noin kilometrin mittainen kävelykatu Schlahte jonka molemmilla puolilla on juottoloita (rannan puolella terassit ja toisella puolell aitse ravintolat). Toukokuussa meno oli hienoa ja hinnat kohdallaan, mutta tammikuussa voi olla aikasta rauhallista.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns

Valitettavasti kyseinen paikka on Suomessa ja olen nyt 27 vuoden aikana ehtinyt tutustua Suomen kesään sen verran perinpohjaisesti, että ikiaikainen toteamus "lyhyt mutta vähäluminen" on varsin tarkka.

Idea olisikin päästä jonnekin, missä voisi ihan oikeasti harkita purjehtimista t-paidassa ja shortseissa ja käydä pulahtamassa meressä ilman pelkoa välittömästä hypotermiasta (heinäkuun puolivälissä kun kumpaakaan ei voinut tehdä viime kesällä).
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ensi heinäkuussa tulee tehtyä viiden päivän täsmäisku Maltalle. Saari on kyllä niin pieni, että varmasti ehtii tuossakin ajassa katsoa suurimman osan mielenkiintoisista paikoista. Majoitusta saa ihan kohtuullisella hinnalla ja muutenkin hinnat ovat kuulemma ihan kohtuulliset. Bonuksena on tietysti se, että euro on käypää valuuttaa.

Sitä ennen käyn Dubaissa kääntymässä myös. Aeroflotilla Moskova Dubai 199€ edestakaisin. Sattumalta pääsen Moskovaan ja takaisin pikkurahalla, niin ei haittaa edes nuo Dubain melko kalliit majoitushinnat, kun niissäkin on hieman neuvotteluvaraa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Valitettavasti kyseinen paikka on Suomessa ja olen nyt 27 vuoden aikana ehtinyt tutustua Suomen kesään sen verran perinpohjaisesti, että ikiaikainen toteamus "lyhyt mutta vähäluminen" on varsin tarkka.
Hmph, no ajattelin ehdottaa, kun täytti kuitenkin määrittelemäsi ehdot; ei tarvitse vaihtaa konetta, erilaisia aktiviteettejä tarjolla ja kokonaisbudjetti jää helposti alle 1500 euron.

Olisit heti sanonut, että haluat ulkomaille.

Idea olisikin päästä jonnekin, missä voisi ihan oikeasti harkita purjehtimista t-paidassa ja shortseissa...
No en kyllä osaa sanoa, missä tämä ehto täyttyisi. Tuskin edes jenkeistä löydät noin isoja shortseja. Texasista korkeintaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös