Mainos

Matkakohteenne

  • 2 569 259
  • 14 917

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Milanosta / italialaisista

Olin siis pitkän viikonlopun muijaa moikkaamassa Milanossa.

Lentokoneen noustua Vantaan kentältä ensimmäiset italialaiset olivat jo pystyssä kälättämässä keskenään paljon ennen turvavyövalon sammumista. 2 italialaista aikuista naista seurustelivat koneen käytävällä yli puolet matkasta. Todella huonoa käytöstä.

Malpensan kentällä mainostettiin jotain Shuttle-bussia, joka menisi Milanon keskusrautatieasemalle 7 eurolla 40 minuutissa. Seuraava bussi lähtisikin parin minuutin päästä, joten hyppäsin siihen. Bussi lähti lopulta 10min. myöhässä ilman mitään selkeää syytä ja matka kesti 1h 40min!! Kuski yritti monta kertaa tappaa kaikki ohittamalla autoja moneen otteeseen oikealta liittymän kiihdytyskaistan kautta. Vittu mikä urpo, jumalauta. Takaisin ymmärsin tulla junalla.

Keskurautatieasemalla persvälille haiseva sateenvarjomyyjä liimautui välittömästi kiinni. En halunnut 3,5e sateenvarjoa, koska menin suoraan metroon. Metroasemalla oli palvelutiskit jo kiinni, joten automaatista ostamaan sarjalippua. 10 matkan kortti maksoi muistaakseni 9,20e. Mulla kädessä 20 euron seteli ja automaatissa lukee, että "max change 9,95e". Automaatissa oli myös kolo luottokortille, mutta ei kelvannut Master, Visa, eikä Electron. Paska mikä paska. Onneksi oli pari kolikkoa ja sain kertalipun. Metroaseman opasteet olivat aivan suolesta ja oikea linja löytyi kävelemällä ihan tuurilla väärän laiturin läpi ja portaat ylös toisesta päästä. Kertalipulla siis matkaan ja perillä vettä tuli jo niin vitusti, että pakko se varjo oli ostaa. Hinta olikin tällä kertaa 5e ja vaihtorahaksi sain likaisimmat ja ryppyisimmät euron setelit, mitä olen ikinä koskaan nähnyt. Hyi saatana. Yllätys yllätys, tuuli väänsi varjon solmuun minuutin kävelyn jälkeen ja heitin sen helvettiin.

Siinä 10min. kävelyn aikana tulikin heti tutuksi paikallinen pysäköintikulttuuri. Sitä ei ole. Kadun vieressä on autoja peräkkäin aina seuraavan risteyksen suojatien päälle saakka. Se nyt on noissa persläpimaissa ihan tavallista. Sen lisäksi autot olivat käytännössä vallanneet leveämmät jalkakäytävät vinoparkille. Ajavat siis jalkakäytävän kautta vinoparkkiin kadulle pysäköityjen autojen ja talojen väliin. Ihan saatanan hullua. Tuon lisäksi auton voi jättää käytännössä ihan mihin vaan, vaikka keskelle tietä, kunhan laittaa hätävilkut päälle. Urpot. Ajokulttuuri on muutenkin täysin välinpitämätön ja kärsimätön. Voin ajaa pk-seudulla kuukauden joka päivä kuulematta kertaakaan tööttiä. Milanossa ei onnistu puolta minuuttia. Meikäläisittäin katsottuna kaikki ajavat aivan päin vittua koko ajan.

Joku väitti, että Italiassa on paljon hienoja autoja. Ei ole. Autokanta on keskimäärin Suomen tasoa. Jonkun verran on enemmän kalliimpia saksalaisia merkkejä, mutta vastaavasti joka toinen auto on kolhittu Fiat punto. Ferrareita en nähnyt yhtään ja ihmeen vähän esim. Alfan 159:jä.

No niin, kadunnimet olivat kuitenkin asiallisesti merkitty ja kohta olenkin jo hotellissa edessäni italiankielinen sisäänkirjoittautumislomake ja vastaanottovirkailija, joka ei ymmärrä, eikä puhu sanaakaan englantia. Onneksi muija oli jo tuossa vaiheessa pelastamassa pinteestä. Mutta silti vittu, eurooppalaisen hotellin vastaanotossa englantia taitamatonta henkilökuntaa. Tulevien päivien aikana selvisi, että yksi tapaamistani neljästä virkailijasta osasi englantia. Kyseinen intialaisen näköinen heppu oli töissä vain öisin, kätevää :/

Joku väitti myös, että Italiassa on hienoja vaatteita. Voi olla, että muotimaailman kärki on jossain tuolla, mutta kansa kulkee kyllä ryysyissä suomalaisiin verrattuna. Farkut roikkuvat vanhuuttaan, ovat likaisia ja polvipussit loistavat kilometrin päähän. T-paidat roikkuvat housujen päällä ja puvun takit ovat ryppyisiä ja ja huonosti istuvan näköisiä. Pahimpana järkytyksenä tuli italialaisten kengät. Ne kävelevät ihan pokkana juoksulenkkarit jalassa kaupungilla. Jopa ravintoloissa oli porukkaa puvut päällä ja lenkkarit jalassa. Itse en ole varmaan kymmeneen vuoteen käyttänyt muuta kuin nahkakenkiä ja vähän arveluttikin, että noinkohan kehtaan mennä Italiaan jo vähän kuluneissa, mutta mukavissa kengissä. Oli turha pelko. Toki siellä tuli vastaan jokunen yksittäinen kävelevä muotinukke, mutta 98% ihmisistä on aivan spurkuja. Lisäksi käsittämättömän moni siistinkin näköinen mies haisee tuolla metrin päähän vanhalle pistävälle hielle.

Yhtään ainutta sopivaa vaatekappaletta (paria alupaitaa lukuunottamatta) en Milanosta löytänyt. Lyhythihaisten kauluspaitojen suurin koko oli olevinaan XXXL, mutta nekin oli revetä jo päälle laitettaessa. Suurin housujen vyötärökoko oli normikaupoissa 34 (tai 54). Kaikki ottivat kuitenkin kiinni reisistä, viimeistään perseestä. Edes shortsit eivät sopineet. Dieseleitä tuolla olisi luullut olevan joka toisessa paikassa, mutta oli turha luulo se. Enkä ole mikään mahdottomaman kokoinen. Luganosta löysin heti ekasta kaupasta kolme täysin sopivaa paitaa.

Luottokortti toimii tuolla käsittämättömän huonosti. Visa toimii monessa paikassa, Master vähän huonommin. Käteistä on pakko olla aina taskussa. Suomessa ei olla moneen vuoteen tarvittu arkena käteistä juuri mihinkään. Olin pannut merkille yhden kaupan, joka olisi sunnuntaina auki klo 20 asti. Päätin hakea viimeiset tuliaisviinit tuolloin ennen sulkemisaikaa. Kaupalle oli hotellilta 20 min. kävely kaatosateessa. Se oli kiva matka taittaa vain huomatakseen kaupan olevan pimeänä ja ovella jonkun lapun, jota en ymmärtänyt. Onneksi oli pari pulloa hommattuna jo aikaisemmin.

Kävin myös pitsalla. Päätin ottaa varman päälle ja valitsin jonkun simppelin oloisen kinkkupitsan. Pitsa oli kiitettävän iso ja täytteet ennakko-odotusten mukaan huolimattomasti paiskottu siten, että suurin osa pinta-alasta oli pelkkää juustoa. Oregano puuttui kokonaan ja pitsa oli muutenkin mauton. Ala-arvoiseksi pitsa meni siinä vaiheessa, kun suuhun alkoi sattua pieniä luun palasia kinkusta. Pitsapaikassa ei annettu eri laseja viinille ja vedelle. Kun huomasin, että muissa pöydissä porukka joi vesilaseista viiniä, niin tein samoin. Hölmöä.

Hanavesi on olevinaan juotavaa, mutta maistuu paskalle.

Italialaiset ovat aivan vaan raivostuttavan äänekästä porukkaa. Keskusteluissa huutavat poikkeuksetta toistensa päälle välittämättä lainkaan ympäristöstä. Esim. ravintolassa, julkisissa ja lentokoneessa vitun ärsyttävää. Italialaiset eivät osaa kävellä kadulla. Täysin satunnaisesti joka kolmas vastaantulija yrittää väistää oikealta, joka kolmas vasemmalta ja joka kolmas ei vaan väistä, ei edes hartiaa taita auttaaksen ohitusta. Idiootit. Liukuportaista puuttuu kokonaan "seiso oikealla, ohita vasemmalta"-kulttuuri. Metroon yrittävät tunkea ennen kuin edelliset pääsevät ulos. Tietynlainen kollektiivinen järjestelmällisyys ja yhteispeli puuttuu täysin. Kun sekoittaa juutalaisen, mustalaisen ja meksikolaisen huonot puolet, niin saadaan italialainen ja se on paska persoona se.

Jonottamaan kiirehtiminen on myös hassu italialainen tapa. Kun esim. lentokentällä näyttäisi ehkä kohta alkavan boarding, niin italialaiset menevät jonottamaan innoissaan. Malpensassa mietin 20 minuuttia
istuessani boarding-jonon vieressä, että miksi vitussa?

Paluulennolla edessäni istuva italiaano ei halunnut millään sammuttaa läppäriään nousun ajaksi. Kun lopulta uskoi, niin koneen sammuttaminen vei monta minuuttia, kun spede tallensi dokumenttejaan ja keksi niille nimiä. Sama heppu kävi jossain välissä veskissä. Haistoin heti röökin, kun se tuli takaisin. Hetken päästä tulikin lentoemäntä sanoen hepulle, että oli polttanut veskissä. Kehari päätti kieltää polttaneensa. Myönsi sitten, kun emo kertoi savuhälyttimistä, mutta ei suostunut antamaan tietojaan johonkin rutiinilomakkeesen, joka täytetään kaikkien kärähtäneiden kohdalla. Ne väänsi varmaan vartin siinä, kunnes tiedot irtosivat.

Italialaisilta meni muuten 1,5kk järjestää muijalle paikallinen SIM-kortti. Nyt kyseiseen liittymään ei mene tekstiviestit läpi, jee jee. Muijalta muutenkin kuullut enemmänkin juttua paikallisten työkulttuurista, joka on myös aika mahdoton. Yksi suomalainen tekee parissa tunnissa hiljaa saman asian huolellisemmin, paremmin ja tehokkaammin kuin 10 kälättävää italialaista päivässä.

Kehujakin

Söin elämäni parhaan Kebabin Milanossa, söin toisenkin. Söin myös tämän vuoden parhaan ravintola-annokseni Milanossa. Rehellisesti sanottuna en ole ehkä koskaan saanut niin hyvää lihaa kuin mitä tuo
joku Toscanan elukka oli.

Julkinen raideliikenne toimii helvetin hyvin ja on edullista. Lugano (paratiisi Milanoon verrattuna), Como järvi ja tosiaan Venetsia ovat kohtuullisen junamatkan päässä.

Sekuntiakaan en tuntenut oloa turvattomaksi.

Niin ja vaikka muuta voisi luulla, niin oli mulla ihan mukava reissu, kunhan kiinnitin huomiota epäkohtiin länsieurooppalaisin silmin. Pärjään ja viihdyn kyllä paljon pahemmissakin koloissa, mutta Italia ja varsinkin italialaiset ihmisinä oli kyllä melkoinen rimanalitus nimenomaan ennakko-odotuksiin nähden.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Jonottamaan kiirehtiminen on myös hassu italialainen tapa. Kun esim. lentokentällä näyttäisi ehkä kohta alkavan boarding, niin italialaiset menevät jonottamaan innoissaan. Malpensassa mietin 20 minuuttia
istuessani boarding-jonon vieressä, että miksi vitussa?
Puututaan nyt tähän, vaikka muutenkin tuo teksti nyt sopisi melkeinpä mihin maahan ja mihin kaupunkiin tahansa.

Kyllä sitä Suomessakin kiirehditään jonottamaan täysin samalla lailla.
 

nikozwan

Jäsen
Italiassa olin viime syksynä Roomassa ja Napolissa, kyllä maa mielestäni "toimii" ihan kohtalaisesti ainakin Roomassa, mutta tietysti korruptiota on paljon ja turisteja kyllä vedätetään aika huolella. Verrattuna esim. espanjalaisiin italialaiset ovat kyllä melko nihkeetä kansaa. Liian ylpeitä ja epäystävällisiä, asiakaspalvelu on täysin tuntematon käsite siinä maassa. Kulttuuri ja historia kyseisessä maassa kuitenkin ihastuttavat meikäläistä. Sekä tietysti jalkapallo.

Nyt olisi sitten syyskuussa tarkoitus lähteä Lissaboniin viikoksi. Onko kellään kokemuksia tai vinkkejä sieltä päin? Mitä tehdä ja mitä vältää? Mitenkäs portugalilaiset?
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Aika lailla koko avautumisen voisi siirtää kokemusteni mukaan käytännössä mihin tahansa Euroopan maahan, jos oma asenne ja/tai tuuri ei ole kohdallaan. Kiitos hauskasta ja luettavasta matkakertomuksesta.

Erikoisena pidän kuitenkin näkemystä, että missä tahansa Euroopan maassa pitäisi hotellihenkilökunnan puhua englantia, ties vaikka henkilökunta olisi puhunut kymenkuntaa muuta eurooppalaista kieltä. Ihmeellistä, että Italiaan matkustava ei osaa sanaakaan italiaa; suomella ja englannilla ei voi kuvitella ihan joka paikassa pärjäävänsä. Urpo.
 

Aatos

Jäsen
Italiassa olin viime syksynä Roomassa ja Napolissa, kyllä maa mielestäni "toimii" ihan kohtalaisesti ainakin Roomassa, mutta tietysti korruptiota on paljon ja turisteja kyllä vedätetään aika huolella. Verrattuna esim. espanjalaisiin italialaiset ovat kyllä melko nihkeetä kansaa. Liian ylpeitä ja epäystävällisiä, asiakaspalvelu on täysin tuntematon käsite siinä maassa. Kulttuuri ja historia kyseisessä maassa kuitenkin ihastuttavat meikäläistä. Sekä tietysti jalkapallo.

Nyt olisi sitten syyskuussa tarkoitus lähteä Lissaboniin viikoksi. Onko kellään kokemuksia tai vinkkejä sieltä päin? Mitä tehdä ja mitä vältää? Mitenkäs portugalilaiset?

Itse olen Italiassa "kuin kala vedessä". Ja kannattaa erottaa toisistaan rikas pohjoinen ja köyhä etelä. Etelässä ihmiset ovat helposti lähestyttäviä, ja jos hieman muutaman lauseen viitsii Italiaa opetella, aina parempi.

Portugalissa olen ollut kuutisen viikkoa, ja maa on ihmisine kaikkineen mielestäni verraton. Ja Lissabon on hieno city. Portugali on melko köyhä maa, mutta - kuten usein - köyhät ihmiset ovat ystävällisiä. Ja onhan se Eu-maa, joten köyhyys on melko suhteellista. Kaiken kaikkiaan kivaa paikkaa, maa jolla on pitkä historia. Tykkäsin !
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
AnaMasan tilitys kyllä ihmetyttää, koska kuten jo aikaisemmin kirjoitin, omat kokemukseni ovat aivan päinvastaiset.

Metroaseman opasteet olivat aivan suolesta ja oikea linja löytyi kävelemällä ihan tuurilla väärän laiturin läpi ja portaat ylös toisesta päästä.
Ainakin tämän saat ottaa omaan piikkiisi. Metrolla liikkuminen on Milanossa naurettavan helppoa, jos vain viitsii hankkia ilmaisen kartan metrolinjoista, sama kartta löytyy myös jokaisen metroaseman seinältä. Opasteet olivat niin selkeitä kuin vain voivat.

Italiassa on tullut käytyä useamminkin, ja aivan varmasti menen uudestaankin.

Ja koska joku asiaa kysyi, niin Milanosta Venetsiaan menimme tosiaan junalla. Matka kesti noin kolme tuntia suunta, ja maksoi muistaakseni noin 50 euroa, menopaluu.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Mälsä pierumäki kiekko.
Hyvää matkaa, Barcelona on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani. Euroopassa se on Prahan jälkeen kakkosena.
Kiitos ja kiitos myös vinkeistä kaupungin suhteen. Tietää nyt jotain, mitä muuta tehdä normaalin kaupungilla norkoilun lisäksi.

Prahassa olen itsekin käynyt ja siitä jäi erinomaiset muistot myös minulle. Jotenkin tuntuu niin ihmeelliseltä, että lähes kaikki Prahassa käyneet kehuvat kaupunkia kovasti, mutta totta se on. Sama koskee myös Barcelonaa.

Tsekeistä jäi mieleen myös Ceske Budejovice, jossa oltiin yksi yö viime kesänä, kun ajettiin Tsekin läpi. Jotenkin mutkatonta ja lunkia porukkaa siellä. Hintataso miellyttää tietenkin näin suomalaista myös.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Ainakin tämän saat ottaa omaan piikkiisi. Metrolla liikkuminen on Milanossa naurettavan helppoa, jos vain viitsii hankkia ilmaisen kartan metrolinjoista, sama kartta löytyy myös jokaisen metroaseman seinältä. Opasteet olivat niin selkeitä kuin vain voivat.
Totta. Milanossa metrolla liikkuminen on nimenomaan huomattavan paljon helpompaa kuin useissa muissa Euroopan maissa. Menevät nuo AnaMasan tilitykset jo hieman yli. Huono päivä vaan tainnut sattua.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Sunnuntai aamuna lähtö Kreikkaan R(h)odokselle, kuulemma aika samanhintainen paikka kun tää kotimaakin. Löytyykö joltain silti jotain erikoista kerrottavaa mikä olis hyvä tietää kyseisestä paikasta?
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Erikoista on se, että Suomi-poika ei tarvitse pakata mukaan hernekeittoa ja ruisleipää vaan niitä löytyy paikan päältä sekä pärjää myös suomenkielellä. Hyvää ja turvallista lomaa ulkosaaristossa!

Kiitos näistäkin ;)


Emännän kommentti tähän oli:

Ei hitto, ei sinne sit oo kiva lähtee jos ne molkottaa siellä suomee ja vetää hernaria. Oliko toi nyt sit tosissaan on vaikee sanoo näin sähköpostin välityksellä.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Nykyjäänhän ei edes kehtaa sanoa käyneensä ulkomailla, jos on pistäytynyt Tallinnassa. Verkkokalvoille pamahti kuitenkin netin syövereistä fakta: 2.-6.7.08 etelänaapurin pääkaupungissa on Õllesummer-festivaali. Itse kotiudun intistä pe 4.7. ja samana iltana Tallinnan kekkereillä esiintyy muuan Franz Ferdinand. Onko kenelläkään kokemusta ko. festareista, hot vai not? Entäpä hintataso? Ajankohta olisi osuva, ja tulisipa jotain pientä reissuntynkää samalla. Liekö tapahtuman nimi muuten enne - onko festareilla mitään antia olutkulttuurin suhteen (vrt. esim. kotimaan Suuret oluet, pienet panimot) vai onko suurin mielenkiinto siinä, mistä teltasta saa Saku Originaalia halvimmalla?

EDIT: Lauantaina 5.7. olisi muuten vielä FC Floran kotipeli A Le Coq Arenalla! Mitähän matsiin mahtaa maksaa liput ja mikä on pelin taso? Meistriliigan lentopallotuloksista päätellen kentällä Suomen sarja voittaa, mutta entä katsomossa?
 
Viimeksi muokattu:
Ensi sunnuntaina Helsinkiin ja sieltä sitten tiistaina kohti Loontoota kunnon lomalle. Ehdottomasti kahden viikon reissun kokokohta on Britannian bröm bröm GP Silverstonessa reissun puolessa välissä. Tarkoituksena olisi myös tutustua Liverpooliin ja sen lähellä oleviin paikkoihin.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
RaiPen reippaat pojat
Parin viikon päästä lähden Barcelonaan neljäksi päiväksi. Hotelli on Ramblasin nurkilla, joten ilmeisesti ainakin suhteellisen lähellä ihmisvilinää yövytään. Koskaan en ole Barcelonassa käynyt, joten vinkkejä otetaan vastaan, jos niitä jollakulla on. Ilmeisesti kaupungissa on myös ihan kohtuullinen uimaranta ja muita aktiviteetteja, joissa reilu neljävuotias tyttäreni voisi tuhlata ylimääräistä energiaa pois?

Tästäkin ketjusta löytyy paljon vinkkejä Barcelonan matkalle. Itse kävin siellä emännän kanssa tasan vuosi sitten viikon lomalla. Pidimme kaupungista kovasti. Alle muutamia vinkkejä, tosin paikkojen nimet ovat jo ehtineet hävitä mielestä aika tehokkaasti.

Barceloneten ranta on keinotekoisesti rakennettu olympialaisia varten. Itse ranta ei mielestäni ole kovin kummoinen. Olimme siellä pari päivää ja molempina oli keltaiset liput meduusojen takia. Lisäksi koko ajan joku oli kauppaamassa "rili koul pier mai frent" tai kiinalaisnaiset tuputtivat hierontapalveluitaan. Suosittelisin menemään kaupungista junalla reilun puolituntisen Costa Bravan suuntaan, josta löytyy jo kunnon hiekkarantoja ja siellä saa ottaa arskaa rauhassa.

Itse otimme ensimmäisenä päivänä kaupungin kiertoajelun kaksikerroksisella turistibussilla. Lippuja sai Katalonian aukiolta (?), ihan Ramblan yläpäästä. Hinnat koko päivän lipulle oli muistaakseni ~30e/aikuinen. Reittejä oli kaksi, jotka kiersivät kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Bussista voi hypätä pois milloin halusi, käydä katsomassa nähtävyys ja ottaa seuraava. Lipun kyljessä tuli vihkonen jossa oli alennuskuponkeja useimpiin nähtävyyksiin.

Satamassa on akvaario ja kaupungista löytyy myös eläintarha. Itse emme kummassakaan vierailleet, mutta tyttärellesi nuo voivat olla mieleen. Eläintarhan vieressä on myös kaupungin suurin puisto Ciutadella, jossa paikalliset käyvät viettämässä vapaa-aikaa.

Antoni Gaudin suunnitelemat Güellin puisto ja Sagrada Família -katedraali kannattaa käydä katsomassa. Kirkkoon maksoi sen verran paljon sisään, että emme käyneet keskeneräistä rakennelmaa ihailemassa sisältä. Güellin puisto on puolestaan hyvä kohde pienelle piknikille.

Me kävimme myös Montjuic-vuorella, jonne pääsee satamasta köysiradalla. Vuorella on sijaitsee vuoden 92 olympiapaikat.

Voit myös yllättää naisväen viemällä heidät museoon. Silloin oikea paikka on tietenkin Camp Nou. Stadionin kyljessä on jalkapallomuseo ja stadionille pääsee kiertokäynnille. Lähes 100 000 ihmistä vetävä urheilupyhäkkö on jo itsessään näkemisenarvoinen kohde.

Ravintoloita on sitten kaupungissa joka makuun ja hintaan. Niin, ja siellä Ramblalla kannattaa pitää kukkarosta ja kamerasta huoli. Jollekin tuhansista afrikan laittomista siirtolaisista ne varmasti kelpaavat. Hyvää reissua!
 

d2uce

Jäsen
Heitetään tällainen pieni kysely ilmoille, kun tässä on tullut seuraavaa matkakohdetta mietittyä. Ihn kauhean paljon ei ole tullut kuitenkaan reissattua, joten melko huolettomasti saa ehdotuksia viljellä. Ja voihan sitä samassa paikassa useastikin toki käydä.

Matka olisi tarkoitus suorittaa mahdollisesti talvella ("hiihtoloma", 1vko). Lämpötiloista sen verran, että mitä lämpimämpi, sen parempi.

Jotain shoppailumahdollisuuksia, eli kaupunkiloma voisi olla hyvä. Muutama nähtävyyskään ei olisi pahitteeksi, mutta mikään älytön monumenttifriikki en ole, joten mitään hulppeaa viikon historiakierrosta en kaipaa.

Englannilla olisi hyvä tulla toimeen, sillä saksan taitojani en aloittanutkaan hioa suunnitelmista huolimatta. Hintatasolla nyt ei niin älyttömästi ole väliä, kunhan ei kauhean paljon Suomen tason ylitse mennä.

Kokemuksia esim. USA:n itärannikosta? Käsittääkseni lentoja saa suht halvalla talvisaikaan, jos vielä ajoittaa menot ja paluut viikolle. Boston tässä nyt on ollut New Yorkin ohella eniten tapetilla, mutta kyllä joku Euroopan kaupunkikin kelpaa.

Asiallisia vinkkejä ja ehdotuksia odottaen,

nimimerkillä Talviloma jossain muualla
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Entä Miami?

Lämmintä, shoppailua, halpa taala, paljon hotelleja, autonvuokraus ja esim. Key West... Itse ainakin tykkään kaupungista ja lähialueista sekä vuokra-autolla on helppo käydä vähän kauempanakin. Hotelli Miami Beachiltä ja bussilla pääsee kätevästi downtowniin tai ostareille. Rannat max. pari sataa metriä hotellista.

Me likes.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Dubai

Heitetään tällainen pieni kysely ilmoille, kun tässä on tullut seuraavaa matkakohdetta mietittyä.

Itse tuli vietettyä muutama vuosi sitten talviloma Dubaissa. Tai no, tammikuun alussa oltiin viikko. Lämpötila oli oikein sopiva, eli semmoista 25:ttä astetta. Matkan hintakaan ei ollut mikään älytön, muistaaksen 500€ per perse.

Kaupunkihan on hauskasti helvetin överi. Shoppailumahdollisuudet on helvetin hyvät, mutta myös muuta tekemistä löytyy. Ei tuolla itse tullut mitään historiallisia muistomerkkejä kierrettyä, kun ei niitä juuri ole. Lähinnä kieerreltyä kaupunkia ihmetellessä. Ja tuo viikko oli juuri sopiva aika siihen.

Yleinen hintataso oli hiukan Suomea halvempi, tiedä sitten nykyään. Rafloissa sai syödä hyvin kohtuullisella hinnalla. Viinaa nyt ei tietysti saa muualta kuin hotelleista, ja parista muusta paikasta. Vaatteet, elektroniikka yms. oli kohtuuhintaista. Englannilla pärjää hyvin ja rannoille pääsee suht helposti.

Voin kyllä suositella paikkaa, ainakin erilainen kaupunkiloma.
 
Viimeksi muokattu:

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Rooma

Kesäloman toisena ulkomaankohteena on sitten Rooma. Löytyykö palstalta Ikuisen kaupungin ja varsinkin sen hotellien tuntijoita? Melko hyvissä hotelleissa on tottunut asumaan ja niin ajattelin nytkin asua. Eli kolme-neljä tähteä ja Trastevere olisi paras asuinkohde, toki lähellä kyseistä aluettakin käy. Olen kerran aiemmin käynyt Roomassa ja tiedän miten vaikeaa Trasteveresta on löytää hotellia, mutta jos nyt joku kuitenkin. Trilussa Palacessa olen yöpynytkin kerran, mutta jotain muuta olisi kiva koittaa.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kesäloman toisena ulkomaankohteena on sitten Rooma. Löytyykö palstalta Ikuisen kaupungin ja varsinkin sen hotellien tuntijoita?

Ei Trasteveressa, mutta pirun keskeisellä ja hyvällä sijainnilla Terminin ja Colosseumin puolivälissä, rauhallisen pikkukadun varrella Hotel Colosseum, via Sforza 10. Viime vuoden pääsiäisen alla 180 egeä yö. Paikalliset kolme tähteä eli suomalaiseen makuun aika vaatimaton, mutta sijainti on mielestäni aika helmi.
 
K

kiwipilot

Ensi kevään lennot hommattu, viikko Tokiossa, kuusi Uudessa-Seelannissa ja viikko San Franciscossa. Hinta kohtuullinen 1342€ per naama. Lähtö tosin Frankfurtista mutta sinne lennättää onneksi Finnair Plus;).
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Gdansk

Nyt pitäisi saada apua Puolaa kokeneelta tai puolan kieltä osaavalta. Olen menossa Gdanskiin ja tarkoitus on jatkaa sieltä bussilla Varsovaan. En kuitenkaan löydä netin syövereistä luotettavia aikatauluja. Voi polska sentään, että voi olla vaikeaa löytää yhtäaikaa sekä toimivaa että englanninkielistä sivustoa.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Nyt pitäisi saada apua Puolaa kokeneelta tai puolan kieltä osaavalta. Olen menossa Gdanskiin ja tarkoitus on jatkaa sieltä bussilla Varsovaan. En kuitenkaan löydä netin syövereistä luotettavia aikatauluja. Voi polska sentään, että voi olla vaikeaa löytää yhtäaikaa sekä toimivaa että englanninkielistä sivustoa.

Tässä on ainakin jotain:

http://www.polskiexpress.pl/rozklad_jazdy.html

Jos tuosta ei selviä ja tiedät tarkan matkapäivän, laita tietoa, niin kysyn puolalaiselta kollegaltani, joka istuu tuossa kahden metrin päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös