Mainos

Matkakohteenne

  • 2 566 293
  • 14 917

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Syyslomalla lennot Alicanteen. Kummassa yöpyisit ennemmin Valenciassa vai Sevillassa? Viikon reissu kyseessä, joten molemmat eivät tule kyseeseen, kun ovat päinvastaisissa suunnissa Alicantesta katsottuna.

Sevilla on upea kaupunki, mutta Alicantesta on sinne kyllä tooooodella pitkä matka. Varmaan helpommalla pääsee esim Madridiin.

Sekoititkohan johonkin toiseen kaupunkiin?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos junat muutenkin kiinnostavat, niin Berliinin tekniikan museo on kiinnostava paikka.
Berliinin tekniikan museon sivusto

Jos eksytte München niin vähän vastaava mesta siinä joessa olevalla saarella kannattaa jättää väliin. Eipä ollut kovin häävi mesta?
Sen sijaan jos haluaa käydä "mulkkujen" museossa, niin siinä Olympiapuiston nurkilla on Bemarin museo.
Paljon autoja ja moottoreita ja moottoripyöriä esillä.
Tien toisella puolella oli BMW World tjsp. Ei käyty.

Tuonne pääsee Marienplazilta muistaakseni E3 ja E8 metrolla?

Ja ehdottomasti näkötorniin kannattaa mennä. Alpit näkyy sinne hienosti, jos on vaan hyvä keli
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Sen sijaan jos haluaa käydä "mulkkujen" museossa, niin siinä Olympiapuiston nurkilla on Bemarin museo.
Paljon autoja ja moottoreita ja moottoripyöriä esillä.
Ja aito kikkelimuseo taasen on Reykjavikissa. Sieltä löytyy museoesineiden joukosta myös ihmisen pippeli.
 

Northbound

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niinpäs onkin

Niimpäs onkin. Toki Ryanair lentää tuon välin. Ehkä Google sitä siksi ehdottikin. Täytynee Valenciaan "tyytyä".

Valenciaan "tyytyminen" on onneksi yksi iso jättipotti. Omaan makuuni ihan siellä kärkisijoilla mitä tulee Espanjan eri kaupunkeihin. Sopivan iso, että riittää tekemistä päiväkausiksi, mutta sopivan pieni niin se ei ole aivan täynnä turisteja (verrattuna esim. Barcelonaan).

Suosittelen ainakin City of Arts and Sciences - aluetta lähellä keskustaa, sekä vanhaa kaupunkia. Toki lähes joka nurkalla on jotain nähtävää, oli kyse sitten hienoista kirkoista tai hyvistä ravintoloista. Kaupungista on lähtöisin paella, joten jos se yhtään maistuu niin kannattaa ehdottomasti syödä sitä nimenomaan Valenciassa.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Vuodenvaihteessa tiedossa reissu Ranskan alpeille ja Italiaan. Reissu alkaa Tres Vallesissa laskettelulla pari päivää, josta siirrytään viettämään UV-aatto Monacoon.

Sieltä ajetaan vielä pariksi päivänsi Roomaan ennen kotiinlähtöä. Kiinnostaisi kuulla etenkin väliltä Monaco - Rooma hienoimmat paikat ja nähtävyydet kun rannikkoa pitkin liikutaan. Toistaiseksi sieltä on scoutattuna kalastajakylä Riomaggiore sekä Pisa, josta oletan kaltevan tornin löytyvän.

Myös jos on Roomasta tai Tres Vallesista hyviä tai huonoja kokemuksia luen niitä mielelläni.



Edit. Myös jos on ehdottaa yöpymispaikkoja Meribel-Mottaret - Monaco väliltä, kuitenkin kuuden tunnin ajo laskupäivän päätteeksi voi olla vähän liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kokemuksia Liettuasta?

Tässä mietin, riittäisikö pelkkä pe-su viikonloppureissu Vilnaan vai onko suosituksena napata vähän pidempi viikonloppu ja käydä myös Kaunasissa? Saako tuolla ajan kulumaan?

Tuli tässä kesällä käytyä Riikassa ja jäi sellainen tunne, että tuo pe-su oli aika lailla maksimi siihen kaupunkiin ja Vilna vielä tähän nähden vähän mitäänsanomattomampi?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jatkan Staneista sen verran tuota taannoista viestiäni, että matka-ajankohta siirtyi kesäkuun alkuun, jolloin olisi kyllä kaikin puolin messevämpää matkustaa 25-30 lämpöön kuin mahdolliseen loskaan tahi pakkaseen. Todennäköisesti jotain myös tapahtuu ulkosalla noilla lämmöillä ja patikoillekin viitsii lähteä.

Samarkandiin näyttäisi pääsevän luotijunalla Tashkentista halvalla 1. luokassa, ja Kazakstaniin ilman viisumia, siinä nurkilla kun olisi. Kellään kokemusta rajan ylityksestä tuolla Taskentin huudeilla Kazakstanin puolelle?

---
Joululoma mennee nyt tosiaan täällä kameleiden keskellä, mutta sen verran maisemaa olisi tarkoitus vaihtaa, että Omaniin mieli tekisi ajella. Jonkin verran vuoristoa ja vehreyttä olisi tarjolla, ja kaikkien käyneiden mukaan Arabian niemimaan ylivoimaisesti miellyttävin kohde kaikin puolin, koska expatteja ei juuri ole, vaan yhteiskunta pyörii paikallisin avuin. Samanlaista pömpoosia rakennuskulttuuria ei ole kuin rikkaammissa naapurimaissa, ja luontoa kehutaan hienoksi näille leveysasteille.

Ajomatkalla voi pysähtyä Saudeissa ja Emiraateissa kahvilla tahi lounaalla, niin voi sanoa niissäkin käyneensä. Tosin Dubaissa on toisinaan ihan hyviä metallibändejä, viime viikonloppuna mm. Apocalyptica, joten sinne tulee varmaan muutenkin vielä mentyä. Saudit eivät läpiajoa enempää kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Edit. Myös jos on ehdottaa yöpymispaikkoja Meribel-Mottaret - Monaco väliltä, kuitenkin kuuden tunnin ajo laskupäivän päätteeksi voi olla vähän liikaa.
Riippuu siitä, mitä kautta ajatte. Nopein reitti taitaa olla Italian kautta koukkaamalla, joten Torino osuu siihen matkalle hyvin.

Monacon ja Rooman välissä ennen Pisaa on Carraran marmorikaupunki. Siellä voi käydä katsomassa marmorilouhoksia ja ostaa kaikenlaista kivi- ja puolijalokivikamaa. Sinänsä kaupungissä ei ole muuta nähtävää, mutta marmori on maailmankuulua ja louhos on iso. Siellä on sahattu kiveä jo Rooman valtakunnan aikana. Onhan matkalla rannikolla muutakin, Menton, Genova...
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Tulipa varattua ensi keväälle maisemabongausreissu Islantiin, joka on ollut pitkäaikaisena haaveena. Päätettiin tällä kertaa kokeilla matkatoimiston valmista pakettia ja pyydettiin Sagamatkoilta tarjous, joka sisältäisi lennot, auton vuokrauksen viideksi päiväksi ja hotellit kuudeksi yöksi. Tarkoituksena olisi kiertää lähinnä eteläistä Islantia, lähtien kultaisesta kolmiosta, sitten eteläkärkeen Vikin kylään ja kaukaisin kohde olisi Vatnajökull -jäätikkö. Sain tarjouksen, joka sisältää suorat lennot Iceland airilla, auton viidelle päivälle (auton saa lentokentältä), kuljetus lentokentälle sekä ihan tasokkaan näköiset hotellit joista neljä yötä eri puolilla maaseutua (kaksi yötä samassa hotellissa Vikissa) ja kaksi viimeistä yötä Reykjavikissa. Hinta oli kokonaisuuteen nähden mielestäni jopa halpa: kahdelta henkilöltä yhteensä 3000 euroa. Toki Islanti on kallis maa ja kyllähän tuolla varsinkin syömiseen saa varmasti vielä pennin kulumaan mutta lähtökohtaisesti tämä on ns. once in a lifetime -reissu, jonne ei olla menossa nirsoilemaan.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sunnuntai-iltana piti olla Finnairin lento Dubrovnikista Helsinkiin, mutta se peruuntui tuulen takia. Huomenna sitten aamupäivästä uusi yritys.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyprokselle pitäisi lähteä räntää pakoon lokakuun lopulla. Viisaampien palstalaisten arviot tai tuoreet kokemukset kiinnostaa, miten lähilalueiden konflikti mahdollisesti vaikuttaa perheloman laatuun tuolla juuri nyt? Itseä kun alkoi ihan tosissaan kaduttaa (kauan aikaa sitten toki tehty) matkakohteen valinta, kun tilanne eskaloitunut ihan fyysisestikin jälleen Iranin ja Israelin välillä. Kuitenkin ihan konttausikäistä penskaakin lähdössä matkaan mukaan.

Ainakin laajoihin evakuointeihin sota-alueilta tuolla on varauduttu, ja onpa valtiolle Israelin liittolaisena ihan suoranaista uhkaustakin jaettu Hizbollahin toimesta. Kaipa meidän ulkoministeriö pian tiedottelee myös, jos tuonne matkustamista ei voi enää suositella.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Juuri saavuin Istanbuliin Turkmenistanin Ashgabatista ja kaikenkaikkiaan reissu meni odotettua paremmin, vaikka säätöä jonkun verran oli. Ennakkoluulot paikkaa kohtaan olivat tällä kertaa kovempia kuin koskaan ennen matkustaessa.
Saavuttaessa Ashgabatiin oli lentokentällä säätö melkoista. Ensin jonotettiin koronatestiin, missä työntekijä vähän kutitteli tikulla nenän päätä ja heitti testin samaan kasaan muiden testien kanssa. Eli tuskin oli oikea testi ja vaikka olisi niin eivät kyllä pystyisi sanomaan, kenen se positiivinen testi siinä kasassa on kun niitä ei mitenkään merkattu.

Sitten todella turhauttava jonotus viisumitiskille, jossa oli yksi ainoa työntekijä. Vartijoita kyllä riittää tönöttämään kymmenen metrin välein, mutta tuossa tiskillä ei enempää työntekijöitä ollut. Kaikennäköisiä maksuja siinä lätkäistiin, ehkä parin sadan dollarin edestä, enkä oikeastaan tiennyt edes mitä kaikkea velottivat. Rahaa vaihdoin lentokentällä ja sain 20 Dollarilla 60 manaattia. Seuraavana päivänä sain oppaalta 20 dollarilla 550 manaattia, joten kurssit olivat kohdallaan kentällä...

Sitten kun passit oli tarkistettu sataan kertaan ja olin astumassa ulos niin eteen tuli vielä turvatarkastus. Varmaan näitä jossain päin maailmaan on, mutta itselle ensimmäinen kerta kun lentokentältä poistuessa on turva-tarkastus.
Sieltä astelin sitten tuloaulaan, jossa piti olla kuski odottamassa, mutta eipä ollut. Pihalle menin toiveissani saada taksin, mutta siellä ei ollut yhtään autoa tai ihmistä, yhtä toista turistia lukuunottamatta, jonka kyyti ei ollut myöskään saapunut.
Siinä sitten tuskailtiin keskellä yötä ja ilman internettiä, että mites tässä edetään. Yritimme mennä takaisin sisälle lentokentälle, mutta vartija tuli heti huutamaan, että Exit only ja ohjasi ulos. Puolisen tuntia varmaan tuli tilannetta tuskailtua, kunnes eri kohtaa lentokenttää löytyi bussi johon joku paikallinen opasti. Kuulemma tie lentokentälle oli blokattu minkä vuoksi takseja yms. Ei päässyt paikalle.

Lopulta aamu viideltä olin hotelissa, mikä sinällään ei ollut kovinkaan hohdokas, mutta ajoi asiansa kun nukkumaan sinne vain meninkin. Hotellihuoneen ovi ei mennyt lukkoon, mutta luotin siihen ettei täällä mitään varkaita ole. Passin hotellivirkailija takavarikoi vierailun ajaksi.

Aamulla klo 11 kun todella hämy aamiainen oli syöty, opas tuli kuskin kanssa hakemaan ja lähdettiin kiertelemään Ashgabatia. Sinällään ihan kiva opas, mutta puhui aluksi aivan liikaa, kun olisi vain halunnut rauhassa katsella autosta ympärilleen maisemia.

Kun astuttiin ulos autosta niin kävi eräänlainen "Intiaefekti" ja samassa paikassa ollut opiskelijaporukka halusivat kaikki ottaa kuvan allekirjoittaneen kanssa. No siinä sitten hetki valokuvailtiin.

Todella erikoinenhan ja outo tuo kaupunki kyllä on suunnittelultaan. Kaikkea hienoa ja suurta nähtävää löytyy, mutta silti tuntuu todella kolkolta paikalta, kun moni nähtävyys on lätkäisty keskelle ei mitään. Tuo fiilis olikin oikeastaan kaikkialla mihin uuden kaupungin alueella meni.
Lakihan kieltää Ashgabatissa, muut kuin vaaleat autot ja tarkasti tätä noudatettiin, sillä näin reissun aikana vain yhden mustan auton. Mikähän iso herra oikein mahtoi olla kun tuolla tavalla lakia rikkoo?

Basaarilla käynti oli ihan mielenkiintoinen, mutta samalla epämiellyttävä kokemus. Sehän oli aikalailla tyhjillään ihmisistä, joten ihan jokainen myyjä hyökkää kimppuun tyrkyttämään krääsäänsä. Yhden matkamuiston ostin myyjän mieliksi ja tämä valehtelematta vetää melkein jutipumppu tason tuuletuksia kun saa myytyä tavaraa.

Kuudelta illalla oli oppaan aika lähteä kotiin ja pääsin vapaa-ajalle. Hirveän pitkälle en viitsinyt lähteä ilman karttaa ja kun taksitkin olivat tuolla mitä ovat. Virallisia takseja on tosi niukasti ja taksikyydit tapahtuvat pääsääntöisesti liftaamalla tien varressa toivoen, että joku satunnainen auto pysähtyy.
Kuitenkin tuli lähdettyä kävelyllä hotellin lähistölle ja siellä näki oikeastaan ensimmäistä kertaa ihan tavallista elämää reissun aikana. Hintatasoltaan maa on kyllä todella halpa, kunhan saat vaihdettua dollarit pois hyvällä kurssilla.

Takaisin lähtiessä lentokentällä oli vastassa samaa kuin saapuessa. Kolme turva-tarkastusta ja passi katsottiin läpi 8 kertaa ennen kuin pääsin lähtöportille.

Kaiken kaikkiaan kyllä hyvä kokemus tämäkin. Vähän nihkeydellä suhtauduin oppaan paikalla oloon, mutta loppupeleissä oli ihan hyvä, sillä ilman autoa tuolla kiertely olisi todella haastavaa.
 
Viimeksi muokattu:

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Ruokapaikoista:

Itse tykkäsin Alexanderplaz juna-aseman lähettyvillä olevasta Hofbräu Wirtshaus Berlin paikasta. Helvetin iso paikka, jossa voi olla useita satoja asiakkaita, mutta ruoka tuli kyllä nopeasti. Schnizeli oli loistava?

Toinen vaihtoehto voisi olla Block-House pihvimesta. Vuosikymmeniä toiminut ketju. Itse käyny 1990 ja heti perään 2023.
Kiitos vinkeistä myös täältä. Loppukuusta menossa. Tuolla Hofbrau Wirtshausilla näytti olevan tolkun hintaiset lounaat myös. Toki Octobertfest varmaan näkyy ja kuuluu lähes joka paikassa, mutta tuolla etenkin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No niin, kotia päästy ja reissu taas tehtynä. Suunniteltuna oli lento Splitiin ja paluu Dubrovnikista ja siinä samalla sitten käynnit Bosnian ja Montenegron puolella.

22.9 sunnuntaina kone laskeutui Splitiin aamupäivästä, siitä vuokra-auto alle ja nokka kohti Plitvicen järviä. Todella upea paikka, mutta täytyy sanoa että ihmisten paljous yllätti. Ajattelin, että sesonki olisi jo ollut ohi, mutta ei päässyt suoraan sisään vaan piti odotella puolisen tuntia että seuraava porukka otettiin sisään. Samoin veneisiin piti odottaa varmaan kolme varttia että pääsi kiertämään aluetta isommin.
Voi myös olla että sesonki olikin jo ohi, mutta lämmin sää saanut ihmiset liikenteeseen normaalia myöhemmin. En edes halua kuvitella miten paljon porukkaa liikkuu kesällä tuolla. Onneksi iltaa kohden hiljeni ja lopulta sai rauhassa ihmetellä paikkoja.
Yöpyminen Rastokessa, todella upea paikka, harmillisesti aamulla lähdettiin sen verran aikaisin liikenteeseen että myllyn alue oli vielä kiinni.

Rastokesta matka jatkui kohti Baska Vodaa, josta oli otettu majapaikka seuraavaksi kolmeksi yöksi. Zadarin ja Sibenikin kautta rantaa pitkin ajeltiin Krkan putouksille. Täällä olikin jo porukkaa vähän väljemmin, vaikka paljon oli edelleen. Yllätti myös, että puiston sisällä ei pääse oikein kätevästi liikkumaan, vaan helpoin mennä "ulkokautta" sitten muille nähtävyyksille. Autolla ajettiin sitten vielä Roski Slappiin, mutta tämä alue jäi pettymykseksi. Toki ravintolassa oli upea pöytä keskellä koskea missä oli mukava istuskella viileän veden keskellä.

Tiistaina oli sitten vuoro käydä Splitissä, karmea rankkasade sattui kohdalle mutta onneksi se päättyi kun saavuttiin Splitiin. Matkalla vettä tuli sen verran railakkaasti, että mutaa ynnä muuta tulvi tielle ja hetki piti pelätä valuukohan rinteiltä kohta joku talo syliin.
Itse kaupungissa käytiin vain vanhassa kaupungissa. Tietenkin Game of Thrones museossa ja muuten pööpöilemässä nähtävää. Aamulla sai vielä suht rauhassa olla mutta pois lähtiessä oli taas jo ryysistä. Klisin linnassa käytiin iltapäivällä ja sitten vielä ajo Biokovon Skywalkille, mutta sinne ei enää päässytkään sinä päivänä. Makarskassa pieni stoppi ihmettelemässä satamaa.

Keskiviikko oli varattu Bosnialle, mutta sitä ennen heti kahdeksaksi Skywalkille jossa saatiinkin olla ainoat kävijät heti aamusta. Upea usva oli vuorilla, onneksi se oli sen verran ylhäällä että alas kuitenkin näki.
Sieltä sitten matka kohti Mostaria, rajanylitykset sujui tuona päivänä todella sujuvasti, käytin molempiin suuntiin Orahin kylässä olevaa asemaa ja yhteensä sinä päivänä meni varmaan viisi minuuttia ylityksiin.
Mostarin vanha kaupunki oli hieno, jännä sekoitus erilaisia kulttuureja. Täälläkin, kuten muuallakin aasialaisia turisteja oli todella paljon.
Mostarista ajettiin Blagajiin jossa ihmeteltiin koskea ja syötiin.
Viimeinen stoppi Bosnian puolella oli Kravican putoukset, jonne oli todella kätevä mennä.

Torstaina olikin aika siirtyä Montenegron puolelle ja ensimmäinen kohde oli Kotor. Ylityspaikaksi valikoitui kahdesta pohjoisempi jossa taas toiminta oli todella ripeää ja parissa minuutissa oli päästy molemmista tulleista läpi. Matkalle osui reissun toinen vesisateista, taas hyvä tuuri kun liikenteessä oltiin muutenkin.
Ensimmäisenä suunnattiin serpentiini tietä ylös ja se olikin omanlainen seikkailu kun pienellä vuoristotiellä turistibussit yrittivät venkoilla ylös ja alas. Oman aikansa se otti, mutta lopulta pääsi ylös asti Lovcen puistoon.
Harmillisesti keli oli vähän pilvinen eikä selkeää näkymää alas ollut, upeat näkymät kuitenkin.
Kotorin vanha kaupunki oli todella hieno vaikkakin aika pieni paikka. Siellä tuli ilta vietettyä, seuraavana aamuna mentiin vielä uudelleen sinne suuntaan ja kiivettiin Sveti Jurajille takakautta.

Perjantaina sitten suunta oli pienen aamureippailun jälkeen kohti Durmitorin luontopuistoa, Zabljakissa oli majapaikka. Siellä olikin kovat rakennustalkoot käynnissä, joka nurkkaan oli nousemassa uutta majataloa tai hotellia, tuli mieleen Ruka vai vastaava hiihtokylä pohjoisesta.
Durmitorin puistossa vietettiin sitten perjantai ja lauantain aamupäivä ja todellakin voin suositella, upeaa maisemaa silminkantamattomiin.
Lauantaina paluumatkalla valittiin nyt eteläisempi asema kun mapsi näytti molempiin tulipunaista ruuhkaa ja melkein pari tuntia siellä jonottaessa vierähtikin. Mutta maisemat oli hienot, joten mikäs siinä oli odotellessa.

Viimeinen majapaikka (tai niin luultiin) oli sitten otettu Mlinistä, lähellä Dubrovnikia. Sunnuntaina aamusta heti Dubrovnikiin ja siellä pyörittiin vanhassa kaupungissa ja lähimaastossa ihmetellen mm. GoTin kuvauspaikkoja. Iltapäivästä sitten kentälle, auton palautus ja lentoa odottamaan, mikä ei sitten lopulta lähtenytkään.
Odottelun ja ihmettelyn jälkeen lento peruttiin, matkalaukut piti hakea ja bussi vei matkalaiset Valamar Lacroman hotelliin Finnairin piikkiin, yhdeksi yöksi. Puolen yön jälkeen vihdoin pääsi nukkumaan, tunnin verran varmaan piti jonottaa huonetta kun oli vain yksi työntekijä yövuorossa.

Maanantaina sitten julkisilla taas vanhan kaupungin suuntaan ja aikaa tappamaan, tiistaina sitten aamulla uusi yritys ja lopulta odotusten jälkeen kone oli ilmassa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Sitten kun passit oli tarkistettu sataan kertaan ja olin astumassa ulos niin eteen tuli vielä turvatarkastus. Varmaan näitä jossain päin maailmaan on, mutta itselle ensimmäinen kerta kun lentokentältä poistuessa on turva-tarkastus.
Balilla oli näin. Passintarkastuksen jälkeen vielä matkatavarat läpivalaisimista läpi. Seinällä luki kissankokoisilla kirjaimilla, että huumausainerikoksesta maksimirangaistus on kuolemantuomio. Mulla ainakin olisi siinä vaiheessa mennyt kalsarit vaihtoon jos mulla olisi joku kokkelinyytti ollut mukana.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Balilla oli näin. Passintarkastuksen jälkeen vielä matkatavarat läpivalaisimista läpi. Seinällä luki kissankokoisilla kirjaimilla, että huumausainerikoksesta maksimirangaistus on kuolemantuomio. Mulla ainakin olisi siinä vaiheessa mennyt kalsarit vaihtoon jos mulla olisi joku kokkelinyytti ollut mukana.
Vietnamissa oli myös passintarkastuksen jälkeen laitettava matkatavarat vielä läpivalaisuun. Tai epäilen kyllä vahvasti, että kyseinen laatikko eli paikallinen läpivalaisulaite oli vain liukuhihna joka kulki jonkinlaisen laatikon läpi ja siinä vilkkui katolla valo. Tosin laitetta kyllä jämerästi valvoi pari ilmeisesti ihan upseeritason sotilaspukuista virkamiestä, mutta mitään näyttöjä he eivät katselleet. Lähinnä yrittivät murtaa mahdolliset salakuljettajat tuimalla katseellaan.
 

Subbanisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Vietnamissa oli myös passintarkastuksen jälkeen laitettava matkatavarat vielä läpivalaisuun. Tai epäilen kyllä vahvasti, että kyseinen laatikko eli paikallinen läpivalaisulaite oli vain liukuhihna joka kulki jonkinlaisen laatikon läpi ja siinä vilkkui katolla valo. Tosin laitetta kyllä jämerästi valvoi pari ilmeisesti ihan upseeritason sotilaspukuista virkamiestä, mutta mitään näyttöjä he eivät katselleet. Lähinnä yrittivät murtaa mahdolliset salakuljettajat tuimalla katseellaan.
Myöskin Uudessa-Seelannissa voi joutua läpivalaisemaan matkatavarat passintarkastuksen jälkeen. Kaksi kertaa menin Uuteen-Seelantiin maaliskuussa ja ensimmäisellä kerralla en joutunut, mutta kun tein välireissun Tongalle niin sen jälkeen piti läpivalaista matkatavarat. Aika summan mutikassa se touhu näytti menevän, ketkä pääsee ilman matkatavaroiden läpivalaisua maahan ja ketkä eivät. Myös toki Tongalla läpivalaistiin tavarat, kun sinne meni.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Myöskin Uudessa-Seelannissa voi joutua läpivalaisemaan matkatavarat passintarkastuksen jälkeen. Kaksi kertaa menin Uuteen-Seelantiin maaliskuussa ja ensimmäisellä kerralla en joutunut, mutta kun tein välireissun Tongalle niin sen jälkeen piti läpivalaista matkatavarat. Aika summan mutikassa se touhu näytti menevän, ketkä pääsee ilman matkatavaroiden läpivalaisua maahan ja ketkä eivät. Myös toki Tongalla läpivalaistiin tavarat, kun sinne meni.
Uudessa Seelannissahan taitavat olla tarkkana maahantulotarkastuksessa erityisesti siksi, että pyrkivät suojaamaan maan ainutlaatuista luontoa, ettei turistien mukana pääse mitään vieraslajeja jne. maahan. Siellähän piti jo ennakkoon täytellä jokin lappu, jossa piti luetella löytyykö jotain tiettyjä asioita matkatavaraoista ja ilmoittaa hyvinkin tarkkaan, minkälaisia kenkiä on mukana. Noita kenkiä sitten tarkisteltiin aika tiukkaan, mikäli oli ilmoitettu jotain vaelluskenkiä tms. ulkoilukenkiä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos vinkeistä myös täältä. Loppukuusta menossa. Tuolla Hofbrau Wirtshausilla näytti olevan tolkun hintaiset lounaat myös. Toki Octobertfest varmaan näkyy ja kuuluu lähes joka paikassa, mutta tuolla etenkin.

Kyllähän Berliinissä kannattaa käydä syömässä jossain muualla kuin ihan keskustassa. Parhaat ruokapaikat löytyvät minusta tätä nykyä Friedrichshainin alueelta ja kyllähän vanha kunnon Prenzlauerberg pitää edelleen myös pintansa. Jos lähi-idän meininki tai turkkilaistyyppiset hommat kiinnostaa, niin Kreutzberg on ehdoton.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Dohan kentällä läpivalaistaan myös laukut aivan viimeiseksi, alkoholin ja sianlihan varalta. Tai en tiedä, kuinka tarkkaan ne jotain pekonipaketteja oikeasti kyttää, ja olen kuullut joidenkin tuoneen joulun alla pieniä kinkkuja naudanpaisteiksi naamioituina kylmälaatikoissa, mutta viinan kanssa ollaan sitten oikeasti tarkkoja. Tai en ainakaan viitsi lähteä kokeilemaan, vaikka vähän kateellisena esim. tämän palstan olutketjua luenkin.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Kyllähän Berliinissä kannattaa käydä syömässä jossain muualla kuin ihan keskustassa. Parhaat ruokapaikat löytyvät minusta tätä nykyä Friedrichshainin alueelta ja kyllähän vanha kunnon Prenzlauerberg pitää edelleen myös pintansa. Jos lähi-idän meininki tai turkkilaistyyppiset hommat kiinnostaa, niin Kreutzberg on ehdoton.
Onko heittää vinkkejä. Teinin kanssa menossa ja sen eka reissu Berliiniin, niin pitää varmaan ne peruspaikat käydä katsastamassa, siksi keskustan ruokamestat kiinnostelee. Lähi-itä ja turkkilainen pitää varmaan jättää toiseen reissuun.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko heittää vinkkejä. Teinin kanssa menossa ja sen eka reissu Berliiniin, niin pitää varmaan ne peruspaikat käydä katsastamassa, siksi keskustan ruokamestat kiinnostelee. Lähi-itä ja turkkilainen pitää varmaan jättää toiseen reissuun.
Kyllä tuolla kannattaa yksi turkkilainen, saksalainen kai se enemmän on, elikkäspäti döner vetää. Katsot jostain pikkuisen turistikohteiden takaa jonkun putkan, jossa on porukkaa, ja sinne. Ne ihan halvimmat ja tyhjät kannattaa jättää väliin.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Toki Octobertfest varmaan näkyy ja kuuluu lähes joka paikassa, mutta tuolla etenkin.
Itse asiassa ei näy eikä kuulu. Se on baijerilainen traditio, ei mitenkään yleissaksalainen saati berliiniläinen. Toki jossain Hofbräuhausin tyyppisissä turistimestoissa (Kyllä, Berliinissäkin on tuo kuuluisan Müncheniläisen oluttuvan etäispesäke) näkyy ihan samalla tavoin kuin muidenkin maiden vastaavanatyyppisissä mestoissa.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko heittää vinkkejä. Teinin kanssa menossa ja sen eka reissu Berliiniin, niin pitää varmaan ne peruspaikat käydä katsastamassa, siksi keskustan ruokamestat kiinnostelee. Lähi-itä ja turkkilainen pitää varmaan jättää toiseen reissuun.

Friedrichshainissa Boxhagener Platzin ja Warschauer strasen välinen alue on täynnä hyviä ravintoloita. Sinne vaan flaneeraamaan. Samalla voi käväistä lähellä olevassa muurimuseossa ja east side galleryssa.

Kreuzbergissä Oranienstrasen ympäristö, Kottbusser Tor ja siitä etelään Kottbusser strase on aika mukavaa ja eksoottistakin menoa. @sampio n suositteleman döner-meiningin lisäksi on hyvin monenlaista meze- yms mestaa. Myös kiva kauppahalli lähistöllä, en muista nimeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös