Matkakohteenne

  • 2 609 020
  • 15 090

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maltalle tuli otettua semmonen lyhyt 5 päivän synttärireissu. Lähtö 19.10. Pieni paikka ja varmasti tulee nähtyä tärkeimmät viidessä päivässä. Yksi päivä tulee varmaan vietettyä vesillä, joten jos joku tietää hyvän venevuokraamon niin otan vinkin kiitollisena vastaan.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Mikä olisi sellainen eurooppalainen kohde missä olisi palvelut suhteellisen normaalisti auki jouluna? Puoliso kovasti haluaisi jouluksi lähteä johonkin mutta ajatus jostain "autiokylästä" ahdistaa.

Esim. Amsterdam, internetissä tutkittuani taitaa iso osa paikoista olla kiinni?
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En ole itse käynyt jouluna mutta voisi kuvitella isoissa kaupungeissa Berliini, Rooma, Lontoo, Pariisi jne olevan joulunakin paikat auki. Sitten taas joku München voisi olla mielenkiintoinen, saksalaiset kyllä panostavat joulunviettoon.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole itse käynyt jouluna mutta voisi kuvitella isoissa kaupungeissa Berliini, Rooma, Lontoo, Pariisi jne olevan joulunakin paikat auki. Sitten taas joku München voisi olla mielenkiintoinen, saksalaiset kyllä panostavat joulunviettoon.
Lontoossa yhden joulun vietin joitakin vuosia sitten. Joulupäivänä oli kaupunki käytännössä suljettu (joukkoliikenne seisoo, kaupat kiinni), mutta mainio joulukaupunki oli
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En ole itse käynyt jouluna mutta voisi kuvitella isoissa kaupungeissa Berliini, Rooma, Lontoo, Pariisi jne olevan joulunakin paikat auki. Sitten taas joku München voisi olla mielenkiintoinen, saksalaiset kyllä panostavat joulunviettoon.
Saksa taitaa olla aikalailla kiinni pyhinä, kuten suurin osa näistä perinteisistä kristityistä maista. Lainsäädäntö jyrännee klubit ja kauppakeskukset säppiin. Toki joku Wien tai München on varmasti tunnelmallinen paikka sopivalla säällä joulun aikaan.

Mites ex-kommarit, kuten joku Albania?
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Olen lähdössä pian Pohjois-Intiaan. Uttarakhandin osavaltioon.
Onko jotain suosituksia mitä pitäisi ehdottomasti kokea? :)

Myös Delhin seudulla tulee oltua eli sieltä toki kiinnostaa myös vinkit :)
Alkureissusta ollaan paljon "maalla" / vuorilla ja syrjäseudulla, mutta reissun loppua kohden olisi kiva kokea kaupungissakin jotain. Onkohan mitään yöelämää tarjolla Delhissä tai vaikka tuolla Uttarakhandin seudulla? :)

A+B -hepatiittirokotus 2 annosta 140e ja toinen samallainen satsi tarvii vielä laittaa
(yhteensä siis 4 annosta,jos oikein muistan, 2 ekaa annosta oli tosiaan tuo ~140e)
En tiedä kerkeänkö niistä saamaan mitään suojaa kun abaut viikkoa ennen reissua eka piikki ja toinen päivää ennen reissua, mutta melkein 300e tulee rokotteille hintaa kaikkinensa.
Jos olisin käynyt ne lääkärissä laitattamassa, niin melkein 100e pala olisi ollut pelkät käynnit. Onneksi sisko on pätevöitynyt piikittäjä, niin tuossa taisin säästää tuollaisen 400e.
Aika hinnoissa on piikittelyt.

Elinikäinen suoja toki.
 
Mikä olisi sellainen eurooppalainen kohde missä olisi palvelut suhteellisen normaalisti auki jouluna? Puoliso kovasti haluaisi jouluksi lähteä johonkin mutta ajatus jostain "autiokylästä" ahdistaa.

Esim. Amsterdam, internetissä tutkittuani taitaa iso osa paikoista olla kiinni?
Kööpenhaminassa on sekä saksalainen että tanskalainen joulutori. Lisäksi kaupat ja ravintolat auki paljon vapaammin kuin etelä-Tanskassa eli Saksassa.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Varsovasta tuli kotiuduttua eilen, viiden yön reissu. Yli kaksi vuotta sitten piti alun perin reissu tehdä, mutta nyt se vasta vihdoin toteutui. Laitetaanpa tänne kokemuksia, jos joku sattuu joskus samaan paikkaan matkustamaan. Puolassa olen aina viihtynyt, eikä Varsova tehnyt kyllä poikkeusta tähän. Eloisa metropoli, jossa hienosti sekoittuu uusi ja "vanha". Turisteja ainakin tähän aikaan vuodesta oli varsin vähän. Paljon hulppeita pilvenpiirtäjiä ja moderneja kauppakeskuksia, vastapainoksi vanhan näköistä rakennuskantaa, joka tosin on rakennettu uusiksi toisen maailmansodan jälkeen.

Hotellina meillä oli businesskeskustan puolella sijaitseva legendaarinen Polonia Palace. Hotelli oli tyylikäs ja superior-huoneesta avautui komea maisema pilvenpiirtäjien sekä Kulttuuriin ja tieteen palatsin suuntaan. Aamupala oli ihan ok, ei nyt mikään tajunnanräjäyttäjä. Kaikin puolin peruslaadukas hotelli, joskin hintaansa nähden hienoinen pettymys. Kylpyhuoneessa haisi hieman home, siitä ainoa miinus puitteisiin. Sijainti hyvä, lentokentältä kun tuli junalla asemalle, oli käytännössä yhdet portaat tunnelista ylös ja tien toisella puolella odotti hotelli. Hotellin ravintola jätti totaalisen kylmäksi, kallis hintataso ja heikkoa ruokaa. Ribsit enimmäkseen luita ja ne vähäiset lihat mauttomia, eivätkä irronneet kunnolla luista. Ranskalaiset oli vaihtunut jostain syystä keitettyihin perunoihin.

Lauantaina käytiin Legia Warszawa - Warta Poznań -matsissa. Kiitos vinkistä tänne foorumille, kannatti todellakin käydä, vaikkei jalkapallo niin valtavasti kiinnostakaan. Aivan huikea tunnelma, reilut 20 000 henkeä oli paikalla. Liput maksoi n. 11 euroa kappaleelta ja tosiaan passia vaadittiin nettiostoon. Passia ei sitten enää tarkistettu pelipaikoilla. Poliisit oli aika vahvasti läsnä stadionin liepeillä ja melkoisessa varustuksessa myös. Rauhallista oli kuitenkin ennen peliä ja myös sen jälkeen, vaikka ääntä riitti kannattajissa vielä bussissakin. Poliisit näkyi siihen malliin yleisesti ottaen katukuvassa, että tuolla oli kyllä helppo tuntea olonsa turvalliseksi iltamyöhäiselläkin. Stadion oli hieno ja piti tehdä vielä toinen visiitti alkuviikosta, että sai ostettua Legian fanikamaa. Tiistainahan tuolla olisi ollut Shakhtar Donetskin ja Real Madridin Mestareiden Liiga -ottelu, mutta lompakko ei venynyt yli satasen tiketteihin.

Ravintolat kaupungissa oli hyviä, laitetaan suosituksina Ciao Napoli, Beef & Pepper ja Reforma Urban. Ciao Napolissa oikein maukkaat italialaistyyppiset pizzat ja ystävällinen palvelu. Beef & Pepper oli ihan laadukas pihvipaikka, ei isoa moitittavaa. Paras ravintolakokemus oli Reforma Urban, jossa ribsit olivat suussa sulavia ja palvelu erityisen ystävällistä. Puolison Speghetti Aglio e Olio kuulemma myös herkullinen. Ruokien kanssa helppo suositella erilaisia oluita, hyviä makuja löytyi edulliseen hintaan.

Museoista tuli käytyä Kansannousun museo ja Marie Curie -museo. Kansannousun museo oli omalla kohdalla reissun isoin pettymys. Oli periaatteessa ihan hieno paikka, mutta toteutus oli sekava ja välillä oli todella vaikea seurata missä on mikäkin kartalla näkyvä paikka. Audioguide oli Suomeksi, mutta tosiaan ongelmaksi nousi tuo kohteiden numeroimattomuus. Lisäksi rakennuksen ainoa kahvio oli kiinni, syystä tai toisesta. Kannattaahan tuolla museossa käydä, jos kaupungissa on, mutta ei kannata odottaa liikaa, niin voi välttyä pettymykseltä. Toisen maailmansodan museo Gdańskissa oli paljon parempi. Oikeastaan myös saman kaupungin solidaarisuusmuseo oli merkittävästi onnistuneempi toteutus.

Marie Curie -museoon vain pikavisiitti, eikä siellä nyt paljoa nähtävää ollut. Ilmainen sisäänpääsy tiistaina tuli hyödynnettyä. Aika "turha" museo olisi sinänsä, ellei olisi Marie Skłodowska-Curie synnyinpaikka kyseessä. Se kompensoi hieman käyntiarvoa, mutta noin muuten aika keskinkertainen.

Kaikki liput muuten kannattaa mahdollisuuksien mukaan ostaa netin kautta, koska tuntui olevan enimmäkseen käytäntönä jonottaa niitä lippuluukulta tai automaatilta. Ihan kaikkia lippuja ei netistä saanut, mutta suurimman osan sai varsin helposti. Ja kannattaa myös kärkkyä tiettyjen päivien ilmaisia sisäänpääsyjä museoihin ym. mutta toki omalla vastuulla. Nimittäin kansannousun museossa oli aika reilusti koululaisryhmiä, kun oli vapaa pääsy.

Eläintarha Pragan kaupunginosassa oli toinen pieni pettymys, sen osalta parasta antia oli tieto paikan historiallisesta merkityksestä. Sellainen puistomainen eläintarha, missä kyllä helposti pari tuntia kierteli, mutta kokonaisuutena selkeästi heikommasta päästä, missä olen käynyt. En ihan kaikkien eläinten olosuhteista täysin vakuuttunut, mutta sellaista se on. Prahan eläintarha on toistaiseksi parhaiten selvittänyt oman tiukan seulan, siellä oli mukava kierrellä.

Łazienkipuisto oli upea paikka kierrellä syksyn ruskaa ihailemassa. Mihinkään ei maksettu sisälle, mutta ulkoilmassakin riitti kierreltävää ja kuvattavaa. Oravat olivat kovin tuttavallisia, harvoin tulevat noin lähelle ihmisiä. Puistoalue on helppo yhdistää vaikkapa Legian fanikaupassa käyntiin.

Wilanówin palatsin alueella käynnistyi juuri sopivasti viime viikonloppuna Royal Garden Of Lights -tapahtuma, missä oli valtava määrä erilaisia valotaideteoksia ja viikonloppuisin myös esityksiä palatsin julkisivulle heijastettuna. Upea kokemus oli tuolla kierrellä ja ilmeisesti on paikallisten keskuudessa todella suosittu tapahtuma. Jos kaupunkiin sattuu tuon aikana (lokakuu-helmikuu), ei kannata missata. 10 kilometriä keskustasta, bussilla pääsee lähelle.

Kaupungin joukkoliikenne oli varsin toimivaa sorttia, aina pääsi ainakin lähemmäs haluttua paikkaa. Kolmen päivän liput joukkoliikenteeseen oli hyvä sijoitus, koska niillä sai kulkea rajoituksetta busseilla, metroilla ja raitiovaunuilla. Julkisia kannattaa kyllä käyttää Varsovassa, koska kaupunki on todella valtava ja kartalla näennäisesti pienet välimatkat ottaa kyllä todellisuudessa siirtymissä aikansa. Aikataulujen ja pysäkkien suhteen oli välillä pieniä haasteita, mm. tietöiden takia. Google Mapsia käytin aikataulujen selaamiseen, sieltä oli suht helppo löytää aina joko vähiten kävelyä vaativa tai muuten vain nopein yhdistelmä joukkoliikennevälineitä.

Hintataso oli luonnollisesti suomalaisen kukkarolle miellyttävä. Kaupoista tuli hotellille jonkin verran ostettua eri oluita ja tietysti tuliaisena itselle monenlaista puolalaista vahvempaakin juotavaa. Käväistiin myös täällä suositellussa ukrainalaisten kirsikkalikööribaarissa Pijana Wiśniassa, jossa oli melko reilusti porukkaa.

Ukraina näkyi ja kuului. Sinikeltaisia lippuja oli siellä täällä ja kaduilla oli jonkin verran ukrainalaisia ja valkovenäläisiä laulamassa ja keräämässä rahaa. Piti muutamaa ihan jäädä kuuntelemaan ja varsinkin Lyapis Trubetskoyn Maidan 2014 myötä suurempaan tietoisuuteen noussut Voiny Sveta -biisin tulkinta parin ukrainalaisen toimesta saattoi jopa kostuttaa hieman silmäkulmaa. Slava Ukraini!

Varsova on kyllä upea kaupunki, varsinkin kun miettii missä kunnossa se oli toisen maailmansodan jälkeen. Monesti tuli hotellin ikkunasta katseltua maisemia ja mietittyä millainen paikka oli 40-luvulla. Suurten tunteiden reissu, varsinkin nykyisessä maailmantilanteessa.

Pääsisipä taas pian reissuun, kyllä matkustelu on vaan mukavaa!
 

Lavis

Jäsen
Onko palstalaisilla suositella Lontoosta sota-aiheisia tai urheiluun liittyviä nähtävyyksiä, museoita? Myös näiden aiheiden ulkopuolelta voi ehdottaa, jos on joku must see -juttu.

Myös ruoka & pubikulttuuri kiinnostaa eli (olut)ravintoloita voi myös suositella.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko palstalaisilla suositella Lontoosta sota-aiheisia tai urheiluun liittyviä nähtävyyksiä, museoita? Myös näiden aiheiden ulkopuolelta voi ehdottaa, jos on joku must see -juttu.


Tuossa useampikin sotaan liittyvä nähtävyys. Tämä "päämuseo" tuli katsastettua syksyllä 2019, ja sille varaukseton suositukseni. On vielä ilmainen.


Itse tykkäsin myös vesibussimatkasta Battersean voimalalta (Pink Floydin Animals-levyn kannesta tuttu) Towerille. Ja kyllä Tower oli myös näkemisen arvoinen. Sinne liput kannattaa ehdottomasti ostaa netistä ennakkoon.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo Imperial War Museumin alla oleva HMS Belfast on myös minusta vierailun arvoinen, siellä pääsee kiertelemään yllättävän laajalti joten näkemistä riittää.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko palstalaisilla suositella Lontoosta sota-aiheisia tai urheiluun liittyviä nähtävyyksiä, museoita?
Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaa RAF-museota voi varauksetta suositella, mikäli sotilasilmailun kiinnostaa. Valtava alue, jossa useita halleja. Koneita on WWI ajoista nykyaikaan - WWII toki vahvasti edustettuna. Myös saksalaisia ja jenkkikoneita oli hyvä valikoima.

Spitfire oli ymmärrettävistä syistä eniten esillä - löytyi myös museon ravintolan olutvalikoimasta...

Paikalle pääsee metrolla.

The Royal Air Force Museum | RAF Museum free entrance
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Myös ruoka & pubikulttuuri kiinnostaa eli (olut)ravintoloita voi myös suositella.
Ravintolasuositusten kysyminen miljoonakaupungissa on vähän sama kuin kysyisi kalapaikkoja Suomesta - niitä on helvetisti, ja jonkun yksittäisen henkilön suosituksen vuoksi ei kannata lähteä tekemään tunnin matkaa, kun vastaavan tasoinen löytyy todennäköisesti omilta kulmilta. Ainakin katuruoan suhteen, fine dining sitten erikseen.

Kannattaa melkein mennä fiiliksen mukaan ja Google Mapsia hyödyntäen. Eli ellei juuri näkökentässä ole jotain sopivaa raflaa tai baaria, jonne pyrkii myös muitakin kuin turisteja, Mapsissa haku lähistön paikoista ja sitten tähtien mukaan sopiva paikka kohteeksi.

Toki tietyt alueet ja kaupunginosat ovat profiloituneet etnisten keittiöiden mukaan. Berliinissä, jonka tunnen paremmin, esim. Neukölln ja Kreutzberg eivät petä Lähi-idän cuisinen osalta, Prenzlauer Bergissä on paljon italialaisia paikkoja ja muutenkin laatumestoja, koillisessa vietnamilainen tori jne. Joku Lontoon paremmin tunteva voi vinkata sieltä alueita. Camdenin alue ainakin oli ihan jees ruokahaahuiluun.

Eikä edellinen millään pahalla, mutta tosiaan hyviä ruokapaikkoja on Lontoon kokoisessa metropolissa niin älyttömästi ja genre elää koko ajan pienempien pop uppien osalta, ettei ihan hirveästi kannata lähteä suosittelemaan välttämättä yksittäistä raflaa, ellei se ole aivan erityinen lajissaan. Multa kysytään usein juuri Berliinistä ravintolasuosituksia, mutta harvemmin sanon mitään eksaktia, koska tosiaan, niitä on niin helvetisti ja kaupunki laaja.
 

Mr.Lemieux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Pittsburgh Penguins
Lähiviikkoina olisi tarkoitus lähteä ns sekalaisella porukalla(ikähaarukka 20-45v ja miehiä+naisia, mutta ei pariskuntia) Fugeen. Olisko palstalaisilla heittää vinkkejä mm hyvistä ruokapaikoista/pihvipaikoista, tekemisistä, shoppailupaikoista,nähtävyyksistä, baareista ja miksei kaikesta muustakin mitä siellä kannattaa kokea ja tehdä? Myös julkiset/taksien hinnat tms kiinnostaa.

Itse suht paljon reissanu pitkin palloa, mutta nyt tosiaan menossa Fuge-neitsyys ja olisi mukava saada vähän jotain semmosta vinkkiä etukäteen mitä ei välttämättä esim netistä löydä.

Käsittääkseni hotellimme sijaitsee ns pelipaikoilla.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Lähiviikkoina olisi tarkoitus lähteä ns sekalaisella porukalla(ikähaarukka 20-45v ja miehiä+naisia, mutta ei pariskuntia) Fugeen. Olisko palstalaisilla heittää vinkkejä mm hyvistä ruokapaikoista/pihvipaikoista, tekemisistä, shoppailupaikoista,nähtävyyksistä, baareista ja miksei kaikesta muustakin mitä siellä kannattaa kokea ja tehdä? Myös julkiset/taksien hinnat tms kiinnostaa.

Itse suht paljon reissanu pitkin palloa, mutta nyt tosiaan menossa Fuge-neitsyys ja olisi mukava saada vähän jotain semmosta vinkkiä etukäteen mitä ei välttämättä esim netistä löydä.

Käsittääkseni hotellimme sijaitsee ns pelipaikoilla.
Ensinnäkin taksia en ottaisi. Lentoaseman vieressä lähtee paikallisjuna, jolla pääsee helposti Fugeen. Muutenkin tuolla junalla, taikka busseilla on todella helppo liikkua

Benalmadenassa kävisin katsomassa lintupuiston. Park de paloman. Sitten sataman ja siellä syömään wok nimiseen buffettiin.

Miramar ostoskeskus on Fugessa ja siellä ainakin kävisin. Primark niminen rätti kauppa löytyy tuolta. Varmasti täyttää odotukset, ja jotain ostettavaakin löytyy

Itse suosinut Mercadona kauppoja ja niitä löytyy. Paikallista herkkua hotellihuoneeseen. Ravintoloita on kaikenlaisia, mutta itse suosin paikkoja, joista oluen kylkeen ottaa tapaksia sen verran kuin haluaa.

Must see kohde on mielestäni Tauski baari. Tykkää Tauskista tai ei. Ei ole enää Tauski Peltosen omistuksessa, mutta kannattaa käydä!

Mikäli Mundo on auki, niin suositukseni tuolle baarille!

Aika monta kertaa olen Fugessa käynyt ja reilun kuukauden päästä uudestaan.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähiviikkoina olisi tarkoitus lähteä ns sekalaisella porukalla(ikähaarukka 20-45v ja miehiä+naisia, mutta ei pariskuntia) Fugeen. Olisko palstalaisilla heittää vinkkejä mm hyvistä ruokapaikoista/pihvipaikoista, tekemisistä, shoppailupaikoista,nähtävyyksistä, baareista ja miksei kaikesta muustakin mitä siellä kannattaa kokea ja tehdä? Myös julkiset/taksien hinnat tms kiinnostaa.

Itse suht paljon reissanu pitkin palloa, mutta nyt tosiaan menossa Fuge-neitsyys ja olisi mukava saada vähän jotain semmosta vinkkiä etukäteen mitä ei välttämättä esim netistä löydä.

Käsittääkseni hotellimme sijaitsee ns pelipaikoilla.

Kuten yllä mainittiin niin junalla pääsee aika kätevästi liikkumaan, tosin kannattaa huomioida maskipakko julkisissa.

Taksit on halpoja jos liikkuu lyhyttä pätkää, Uber ja Bolt toimii yhtälailla nykyään Costalla. Fugen sisällä tuskin saatte 5-10€ enempää taksilla suhatessa kulutettua, mutta jos lähdette kentälle/Malagaan tms niin taksi voi olla yllättävän kallis (40-60€).

Kreppn mainitseman Miramarin lisäksi shoppailua varten kannattaa suhata junalla Plaza Mayorille. Sieltä löytyy perusvaateliikkeet, halpis C&A (vähän vastaava kuin Primark) ja nykyään myös outlet-kylä jossa on esim Hilfigerin, Ralph Laurenin ja muiden merkkien myymälöitä. Plaza Mayorilta löytyy myös Posada De Brasil niminen brassibuffa, jos lihasta tykkää niin tuolla tarjoillaan erilaisia lihoja niin kauan kuin itse jaksaa syödä.

Suosittelen myös tekemään ainakin yhtenä päivänä reissun Malagan Centro Historicoon mikäli ette ole aiemmin käyneet. Siellä on komea kävelykeskusta, paljon hyviä ravintoloita ja baareja.

Pihvipaikoista ainakin El Rancho De Salva Asador oli muistaakseni hyvä Fugessa. Lisäksi Los Bolichesissa päin on rantakadulla perinteinen espanjalainen Bodega El Tapeo Andaluz josta saa hyvää espanjalaista ruokaa.

En itse suomibaareista kovin paljoa välitä, mutta Uusi Reflassa näkyy liigaa ja muuta urheilua, heidän kautta on myös mahdollisuus mennä helposti katsomaan Malaga CF:n kotimatsia jos sellainen osuu aikatauluihin. Muistaakseni myös Roosters Centro Finlandialla näyttää kattavasti urheilua. 2016 nuorten mm finaali tuli tuolla väijyttyä.

Viihteelle jos lähdette niin paikalliset ilmestyy pe/la öisin klubeille vasta aamukahdelta. Paras meno kesän ulkopuolella taitaa olla Malagan kaupungissa, jos kiinnostaa niin voin antaa lisää vinkkejä :D

Facebookissa on ”Costalla mitä tahansa ja koska tahansa-ryhmä jossa on paljon suomiraflojen mainoksia/tarjouksia. Muutenkin sieltä löytää esim kenttäkuljetuksista tarjouksia jos yöllä saavutte.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Makujahan on monia, mutta Fugen ja koko Aurinkorannikon paras puoli minusta on se, että se on kohtuullisen etäisyyden päässä Andalusian muista kaupungeista ja kylistä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Noniin, Venetsiaan joulukuun alussa perjantai-illasta maanantai-aamuun, B-luokan reissu eli oma vaimo mukana. Mitä, missä, milloin siellä tulisi tehdä? Lentokentältä (M. Polo) vissiin pääsee ainakin jollain vesibussilla ytimeen, onhan sekin jo jotakin!?

Ei oikeastaan mitään koppia koko paikasta niitä kliseitä lukuunottamatta, romanttiset gondolit ja kanaalit ym. lööperit. Sopii siis suositella kaikenlaista; ruoka & juoma maistuu, jalat kantaa ja ulkoilmakaan ei ole ongelma. Luontoa tuolla ei kaiketi oikein ole, mutta jos se korvataan historialla ja fiilistelyllä, niin mitkä mestat on must-see?

Majoitus saa olla tasoa siedettävä, kun siellä todennäköisesti vain yövytään - aamupala toki plussaa. Onko suosituksia mistä kaupunginosasta majapaikkaa kannattaa naarata? Onko tuolla jotain "keskustaa", jossa kannattaa pyöriä ja siten myös sieltä herätä? Näyttäisi olevan tarjontaa rutkasti ihan joka puolella ja off-seasonilla hinnatkin siedettävämmät kuin Comolla heinäkuussa.

Tää on vähän semmonen bucket list -kohde, kun nyt sattui hyvä rako niin mennään käymään. Hyvin todennäköisesti kaksi reissua samassa - eka ja vika.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, itselleni Venetsia jäi paikaksi, mikä oli kiva nähdä, mutta ei sinne mitään erityistä hinkua ole takaisin. Toisaalta sitten näillä klassikkokohteilla on se syynsä, miksi ovat nousseet klassikoiksi, eli jäätävä setti historiaa.

Me olimme kauttakulkumatkalla ja lähinnä käytiin tsekkaamassa Venetsia pois, kun Marco Polon kautta Rainerilla matkustettiin. Hotellia en siksi lähde suosittelemaan, koska otimme sen tarkoituksella aamulennon vuoksi läheltä kenttää - Guest house Bella Onda oli kyllä siisti perus B&B, jos joku sellaista tarvitsee, ja omistaja selkeästi tottunut pomppulentäjiin ja Venetsian päiväkävijöihin, koska ennakoi tarpeemme kenttätakseista julkisiin erinomaisesti.

Kentältä pääsee erinäisin yhteyksin suoraan vanhaan kaupunkiin eli sinne pääsaarille, ja varsinkin alkukesästä tuo vesiyhteys oli ilmeisen suosittu. Myös muut kentältä suoraan lähteneet kulkupelit, muistaakseni joku bussi/junalinja, tekivät kauppansa jenkkien parissa. Itse olin sen verran googlaillut, että paikallisliikenteen pysäkit ovat majapaikkamme lähellä, ja ajattelin respalta kysyä niistä tarkemmin, kun hintaeroa oli reilusti nelihenkisellä perheellä tuon suoran yhteyden ja paikallisbussin välillä.

Respa sitten ottikin tilanteen haltuun, kuten edellä jo viittasin, ja myi meille sisäänostohintaan menoliput saarille, muistaakseni 1,50 euroa per naama. Tunsi erinomaisesti kohteetkin, olikohan ollut joskus oppaana tms, ja piirsi meille ihan perinteiselle paperikartalle reitin peruskohteista. Voin kyseistä illemmalla vaimoltani, josko tuo on tallessa vielä. Teillä @disco-stu toki on aikaa haahuilla siellä enemmän, joten tuosta reitistä ei sinänsä ole hyötyä. Kirkkoja ja aukioita erinäisiä siinä oli, San Marco tietenkin, jossa toukokuussa jo parveili helvetisti jenkkejä ja katubändit soittivat hittihumppaa. Ei ihan sellainen fiilis kuin ehkä tuollaiseen kohteeseen kaipaisin.

San Marcon läheltä bongasin kylläkin ihan viihtyisän pikku panimopubin, Birreria Forst, jossa oli hyvä meno, pientä purtavaa ja kioskin omat kaljat. Kaiken neipa- ja hapanolutkiihkon keskellä oli ihan hauska, kun tarjolla oli vaaleaa ja tummaa lageria kahdessa eri koossa. Ilmeisesti sen verran katveessa kuitenkin pienellä sivukujalla, ettei ainakaan tuolloin kuulunut englantia yhtään pl. tarjoilijan meille puhumana. Muistaakseni saarilla oli myös toinenkin pienpanimo tai ainakin sellaisen tuotteisiin erikoistunut paikka, mutta jäi sen verran syrjään, etten käynyt.

Vesibusseja kannattaa hyödyntää, saa ihan hyviä kuvia napattua sään salliessa. Se Canal Grande kannattaa sään salliessa vetää ihan päästä päähän kertaalleen ja tirkistelijä paikallisten arkea. Ja onhan ne sillat paikoin aika näyttäviä, sekä koko vesiliikenne hassu juttu sellaisenaan. Parhaat kanaalikuvat sain kuitenkin laitakaupungilta, kun jengiä ei sinne saakka tuolloin vielä riittänyt häiriköimään. Perkeleen turistit.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kiitokset @sampio , kyllä tuosta hyvät askelmerkit saadaan! Ja nyt kun mainitsit, maanantain paluulento on klo 08.00 eli täytyykin harkita jos vikan yön ottaisikin jostain "mantereen" puolelta läheltä lentokenttää.

Sen verran ehdin tutkia, että toi pääsaarihan on vaan about 6km pitkä kaistale eli siellähän käveleekin helposti mihin vain. Sitten on toi Murano-Burano, missä varmaan pitäisi käydä kun sitä monessa paikassa suositellaan.

Paikallisliikenteen eli vesibussien parin päivän lippu täytynee ottaa alle ja seilailla sinne tänne sitten kaikessa rauhassa. Ja Birreria Forst meni välittömästi reittisuunnitelmaan, tänks! Untappedin perusteella Venetsiassa on kaksi verified venuea, Beerbanti ja Devil's Forest Pub, mutta panimoita ei löytynyt. Pitänee käydä kuitenkin tutkimassa, jos valikoimissa olisi jotain paikallisia herkkuja.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Sen verran vielä vinkkiä @Mr.Lemieux lle, että mikäli kerkeätte vielä liput saada, niin ehdottomasti kannattaa yksi päivä käyttää vierailuun El chorrossa. Tuolla on kohde nimeltä Caminito de Ray. Aivan häikäisevät maisemat! Liput kannattaa ostaa ennakkoon, koska loppuvat yleensä jo jonkin aikaa aiemmin, ellei sitten osta opastettua reissua matkatoimistosta fugesta. Tuonne pääsee helposti junalla fugesta.

Itse olen nyt viettänyt kolmatta päivää Peschiera del gardassa. Oikein mukava pikkukylä. Kävellen alkaa olla joka paikka koluttu tässä ajassa. Lähinnä tänne tultiin ottamaan annos aurinkoa Suomen harmauden keskelle. Kelit onkin suosineet. Eilen oli reissun lämpimin päivä ja 26 astetta.

Matkaseurana rouvan sijaan on poika, joka on keliaakikko. Kohtuu masentavaa on ravintola tarjonta hänelle, kun halusi syödä pihvi&perunoiden sijaan pizzaa ja pastaa. Yksi ravintola löytyi, josta saa gluteenitonta Al taglio tyylistä pizzaa. Onneksi marketeista on löytynyt melanzanea, makkaroita, leikkeleitä, juustoja... Ynnä muita herkkuja hänellekin. Tässä mökillä ollaan kyllä herkuteltu huolella italialaisilla herkuilla. Tänään käytiin japanilaisessa ravintolassa lounaalla, jossa kiinteään hintaan sai tilata niin paljon ruokaa listalta kuin jaksoi syödä. Ja löytyi kiitettävästi tarjontaa pojallekin.

Huomenna junaillaan täältä Bergamoon, josta matka jatkuu lentäen takaisin rakkaaseen Lappeenrantaan.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Must see kohde on mielestäni Tauski baari. Tykkää Tauskista tai ei. Ei ole enää Tauski Peltosen omistuksessa, mutta kannattaa käydä!

Mikäli Mundo on auki, niin suositukseni tuolle baarille!
Must see paikka on Mundo. Tauskissa en käynyt kertaakaan, vaikka rapiat kaksi kuukautta siellä olinkin.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miramar ostoskeskus on Fugessa ja siellä ainakin kävisin. Primark niminen rätti kauppa löytyy tuolta. Varmasti täyttää odotukset, ja jotain ostettavaakin löytyy
Tähän lisäyksenä vielä se, että samalla suunnalla on Decathlon niminen urheilutavaraliike, jos niitä vermeitä etsii.

Malagan lähellä oleva automuseo on ehdottomasti käymisen arvoinen, jos autot kiinnostavat. Autot ovat yhdeltä (!) perheeltä, joka on toiminut vaate-/muotibisneksessä, joten autojen vieressä olevat mallinuket on puettu kunkin auton aikakauteen ja tyyliin sopiviksi. Museo on toteutettu tyylikkäästi, ja se sijaitsee entisessä tupakkatehtaassa. Autoja on niin paljon, että pari tuntia tuolla vierähtää.

Mercadonasta saa Thermacelleihin sopivia pralletriini- myrkkytyynyjä (about 1,5 €/30 kpl paketti, myrkky on samaa kuin Thermacelleissä ja sitä on sama määräkin. Vastaava määrä Suomessa on luokkaa 50-60 € (niine pienine kaasupatruunoineen, joita aina jää yli), Suomesta ei taida pelkkiä tyynyjä saada ilman kaasujen pakkomyyntiä. Noiden maahantuonti Suomeen on kiellettyä, enkä maahantuontia siten suosittele, mutta voitte kuitenkin käydä Mercadonassa ihmettelemässä mahtavaa hintaeroa ja miettiä, kuka vetää välistä. Hevosmiesten tietotoimistosta kuulin, että nuo toimivat suomalaisiin hyttysiin siinä missä brändituotekin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös