Matkakohteenne

  • 2 561 204
  • 14 909

Eelie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, S.S Lazio
Onko jollain viime käden tietoa Saksan korona hässäköistä? Pitäisi kohta lähetä Berliiniin käymään ja olisi kiinnostava tietää mikä on esim. käytäntö maskien kanssa.
Kuukausi sitten Münchenissa julkisissa, kaupoissa ja kauppakeskusksissa piti käyttää.
 

zucchini

Jäsen
Onko jollain viime käden tietoa Saksan korona hässäköistä? Pitäisi kohta lähetä Berliiniin käymään ja olisi kiinnostava tietää mikä on esim. käytäntö maskien kanssa.
Berliinissä on FFP2-maskipakko julkisessa liikenteessä, ja sitä noudetettiin viime viikolla ihan hyvin. Yksittäisiä maskittomia näkyi mutta hyvin vähän. Lähinnä siis liikennevälineissä sisällä, metroasemilla maskeja ei juuri käytetty. Kaupoissa ja muualla pakkoa ei ole eikä maskeja näkynyt kovin paljon. Jotkut kaupat pyytävät yhä käyttämään. Muita rajoituksia ei ollut eikä ainakaan Finnairin lennoilla ollut käytännössä maskipakkoa, vaikka Saksa kai virallisesti sellaista toivoo lennoille. Kannattaa siis varata maskeja jonkin verran mukaan.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Berliinissä on FFP2-maskipakko julkisessa liikenteessä, ja sitä noudetettiin viime viikolla ihan hyvin. Yksittäisiä maskittomia näkyi mutta hyvin vähän. Lähinnä siis liikennevälineissä sisällä, metroasemilla maskeja ei juuri käytetty. Kaupoissa ja muualla pakkoa ei ole eikä maskeja näkynyt kovin paljon. Jotkut kaupat pyytävät yhä käyttämään. Muita rajoituksia ei ollut eikä ainakaan Finnairin lennoilla ollut käytännössä maskipakkoa, vaikka Saksa kai virallisesti sellaista toivoo lennoille. Kannattaa siis varata maskeja jonkin verran mukaan.
Lufthansalla pitää olla maskit. Junassa joku konnari / maskitarkastaja tuli ravintolavaunussa urputtamaan, että maskin saa ottaa pois vaan kun hörppää olutta ja muulloin se pitäisi olla naamalla. Tavallinen kirurginen maski oli käytössä eikä siitä tullut sanomista.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Kaverini pisti tänään hääkutsua tulemaan. Ensi vuoden kesäkuussa pitäisi sitten lähteä Brasilian Belo Horizonteen juhlimaan häitä paikalliseen tapaan. Kyseinen kaveri on ollut vuosia sitten nimenomaan Belo Horizontessa vaihdossa ja aikoinaan napannut tulevan vaimonsa sieltä matkaansa. Olen kuullut juttuja ryöstäjistä yms. Kysyisin kuitenkin Jatkoajan Etelä-Amerikan veteraaneilta, että minne muualle kannattaisi matkustaa kyseisellä mantereella, jos aikaa on noin pari tai kolme viikkoa. Buenos Aires ainakin mielessä. Naisen kanssa liikenteessä ja hieman kuumottaa etukäteen, mutta terveellä järjellä varmaankin välttää pahimmat eskalaation paikat. Myös päiväsaikaan tuskin tarvitsee liiemmin pelätä. Ikinä en ole siis tuolla päin liikkunut.

Sana on vapaa. Pahoittelut mahdollisen epäselvästä viestistä, ollaan nyt kilistelty tänään useamman juoman verran.
Vettä on virrannut Amazonissa ja paljon siitä kun itse tein 6 viikon Etelä-Amerikan turneen reilut 12.5 vuotta sitten, mutta muutamia suosituksia täältä voi kai silti heitellä. Tuolloin tuli reissattua akselilla Ecuador (Quito, Otavalo, Galapagossaaret), Bolivia (La Paz, Salar de Uyuni), Peru (Lima, Cusco, Machu Picchu, Puerto Maldonado), Chile (Santiago, viinitilat, Valparaiso), Argentiina (Buenos Aires, Iguazu), Uruguay (se pikkupaikka, jonne pääsee lautalla Buenos Airesista), Paraguay (Ciudad del Este), Brasilia (Iguazu, Rio).

Iguazun putoukset olivat hienot ainakin silloin marraskuun loppupuolella, mutta ilmeisesti kesäkuussa voi olla hiljaisempaa. Ja jos tuonne menee, niin kannattaa ehdottomasti tsekata putoukset sekä Argentiinan että Brasilian puolelta. Siinä saisi halutessaan piipahdettua myös Paraguayn puolella, joskaan siinä rajakaupungissa (Ciudad del Estekös se nyt oli nimeltään) nyt ei mitään erikoista nähtävää ole ja siltaa ei suositella ylitettävän ainakaan kävellen. Luin tästä toki vasta jälkeenpäin, mutta onneksi mitään ei sattunut.

Machu Picchu on tietysti must, jos Peruun suuntaa (ja mielestäni jo silloin, jos ylipäätään matkustaa Etelä-Amerikkaan). Me tehtiin 3 yön Inca Trail -vaellus, jolloin pääsee aamukuudelta näkemään Aurinkoportin ja Machu Picchun ennen busseilla saapuvia turisteja, mutta kyllä tuolla kannattaa käydä vaikka vain juna+bussiyhdistelmälläkin. Jos joku paikka pitäisi Etelä-Amerikasta valita, niin tuo.

Bolivia on mielenkiintoinen, selvästi köyhempi ja ehkä sen takia "autenttisempi" maa. La Paz korkealla sijaitseva pääkaupunki kannattaa katsastaa, jos Boliviaan eksyy. Ja Salar de Uyunin suola-aavikko.

Galapagossaaret on oma lukunsa ja jäi kyllä ikuisesti mieleen tuo muutaman yön risteily, jossa yön aikana siirryttiin aina uuden saaren rantaan ja siitä sitten tutustumaan luonnon ihmeellisyyksiin.

Rio on hieno. Normijärjellä ja päiväsaikaan liikkumalla pärjää, kun ei mihinkään vääriin paikkoihin eksy. Ja arvotavarat pois. Muutoinhan Brasiliassa sattuu ja tapahtuu ja ilmeisesti tilanne on pahentunut tässä viime vuosina, joten kyllä suosittelen siirtymistä Brasiliasta jonnekin muualle.

Ja joku Amazonin / sivujoen mesta keskellä viidakkoa voisi olla mielenkiintoinen myös. Itse lensin Puerto Maldonadoon Perussa ja sieltä sitten jokea pitkin parin tunnin matka lodgelle pariksi yöksi.

Meillä ei tuolloin 6 viikon aikana sattunut pahempaa. Ainoastaan Buenos Airesissa metrossa joku viiden-kuuden nuoren jantterin porukka ympäröi ja kädet menivät taskuille, mutta kun piti lompakostaan ja kännykästään kiinni, niin eivät nuo väkivaltaisiksi ruvenneet. Poistuivat ilman saalista seuraavalla asemalla ja muut matkustajat pyörittelivät päätään.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Yhdysvaltain osavaltio Idaho on valikoitunut matkakohteeksemme syyskuussa. En löytänyt hakutoiminnolla juttua Idahosta Jatkoajassa. Lähinnä kuljemme linjaa Boise - Coeur d'Alene. Joten jos jollakulla on siihen väliin tai lähimaille sopivia matkustusvihjeitä, niin voipi vastailla tähän viestiin. Lähinnä mina kiinnostavat kauniit näköalapaikat ja maisemat.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli sitten käytyä
Matkavinkkejä kaivataan. Tarkoituksena olisi pyörähtää parin about 10 vuotiaan lapsen kanssa 3-4 päivää Algarven alueella eteläisessä Portugalissa. Kohde ehkä Faro tai Lagos. (Reissu tehdään autolla Malagan seudulta, jossa loman "pääasumus".) Olisiko suosituksia noin lyhyelle tripille matkaseurue huomioiden. Tulisi itsellekin uusi maa, eli Portugali, käytyä. Cadiz on jo tuttu (sinne haluan joskus takaisin, se oli hieno), joten ehkä ei sen kautta, vaan mahdollisesti Sevillan kautta ajo. (Tietysti takaisin päin voi tulla vaikka eri reittiä, ehkä Gibraltarin kautta takaisin). Matkavihjeitä otetaan vastaan myös reitille Malaga-Algarve, mutta pääpointti on Algarven seutu.
Nyt muutamia juttuja reissusta, kun ovat vielä tuoreessa muistissa.
Portugalin matkakohteeksi valikoitui Portimao, joka oli aivan loistava valinta. Kolmen yön reissu, jonka aikana en kuullut kuin kerran suomea. Turisteja Portimaossa oli muutoinkin vähän verrattuna oikeastaan mihin tahansa aurinkorannikolla käymääni kaupunkiin.

Menomatkalla alun perin suunnitelmissa ollut välipysähdys Sevillassa skipattiin käymällä syömässä Sevillan kehän mäkkärissä. Näin matka jatkui ripeästi. Sevillassa oli 40 astetta lämpöä, joten ihan suosiolla jätettiin kaupunki katsomatta. Sevillasta motaria pitkin sitten kohti Portugalia. Motarilla vauhtia oli sen sallitun 120, kun auton vasen takarengas puhkesi. Motarilla ei tietenkään ollut mitään kovin isoja pientareita, mutta sain auton pientareelle siten, että motarin puoleista takarengasta vaihtaessa toinen kylki/olkapää oli about 5 cm valkoisesta sulkuviivasta pientareen puolella. Vaimo oli varoituskyltin kanssa parinsadan metrin päässä heilumassa, joten jopa rekat väistivät vasemmalle kaistalle (pääosin). Rengasta vaihtaessa kuumottavinta oli a) en tiennyt onko meillä ylipäätään vararengasta autossa, vai joku paikkaustuubi, ja oliko vararengas mallia "kapea vararengas hätätilanteisiin", vai ihan täysikokoinen vararengas (joka onneksi oli, sen vanteeseen oli tosin merkitty nopeusrajoitukseksi 80 km/h). Matkan jatkumisen kannalta tämä oli tärkeä tieto, sillä puhjennut rengas oli niin paskana, ettei sitä millään paikkausaineella olisi voinut korjata. Jonkun hinausauton venttaaminen motarin pientareella 40 asteen lämmössä ei ollut mitenkään kiva ajatus, etenkään, kun laskin hätäisesti, että hinausautoa voi hyvinkin joutua odottamaan tunnista kolmeen, jopa neljään tuntiin, (ihan hiha-arvio). Toiseksi kuumottavinta oli se renkaanvaihto tuossa paikassa. Vasta viimeisenä kuumotti se n. 40 asteen lämpö (varjossa), auringossa lämpöä oli sit vähän enemmän. Renkaan vaihtaminen on mulle tuttua, kun itse vaihdan Suomessa talvi- ja kesärenkaat, joten sinänsä se ei ollut iso juttu, kun kokemusta ko. operaatiosta on kertynyt. Joku paikallinen myös pysähtyi auttamaan, vaikken apua olisi tarvinnutkaan. Tästä oli kuitenkin pari selkeää hyötyä: pari ihmistä näkyy kauemmaksi kuin yksi kyykkivä (autot väistivät enemmän), ja ukon kiristäessä pultteja sain alkaa kasaamaan tunkkia, hajonnutta rengasta ja matkatavaroita takaisin takaluukkuun, joten pääsimme matkaan ripeämmin. Parin seuraavan kilometrin pätkällä oli myös kaksi muuta autoa pysähtynyt rengasrikon tähden, joten kai siinä tiessä oli sitten jotain renkaita rikkovaa ollut. Muutoin rengasrikkoja en nähnyt. Välipysähdys oli sitten Huelvassa, jossa saimme oikean renkaan vaihdettua ja vararenkaan takaisin takakonttiin. Rengasfirma oli tietty viettämässä siestaa, joten tuli sitten siinä siestan loppumista odotellessa käytyä Huelvan keskustaa ihmettelemässä aikaa tappaaksemme.

Jos vuokraatte auton tuolla, niin a) katsokaa, että vararengas löytyy (ja osaatte itse vaihtaa renkaan) ja b) ylämäet ovat sen verran pitkiä ja jyrkkiä, että autossa olisi syytä olla heppoja yli sata. (Se tunne, kun motarilla (120 km/h) vaihdat Fiestan (85hp) vitoselta neloselle, eikä nelonen jaksa, vaan vauhti tippuu 90 km/h, ja kolmosella kierrokset ovat jossain viidessä tonnissa...). Tiet ovat myös karkeita, joten jos radiota haluaa kuunnella, auton äänieristyksen tasoon kannattaa myös kiinnittää huomiota.

Portimaosta tehtiin päiväretki Ponta de Piedande:n näköaloja katsomaan. Samalla retkellä tuli vähän pyörittyä Lagosin vanhassa kaupungissa, joka oli hieno sekin. Varmasti oman muutaman päivän matkan arvoinen. Portimaossa oli turisteja vähän verrattuna esim. Lagosiin. Tykkäsin kovasti siitä, että "turistit" olivat portugalilaisia kotimaan matkailijoita.

Pari huomiota: portugali kuulostaa hyvin paljon venäjältä. Se oli outoa. Njet - sanasta tuttu nj - äänne ja stolishnajasta tuttu st - äänne vilisivät puheissa. Joskus pysähdyin katsomaan, onko puhuja venäläinen, mutta kyllä ne portugalilaisia olivat. Toinen hämmennys oli käteinen: useat (useimmat) kahvilat ja myymälät hyväksyivät vain käteisen. Käteisautomaatteja olikin sitten parinsadan metrin välein. Eipä ihme, jos valtio ei saa veroja kerättyä, kun liikkeissä on laput "cash only".

Atlantin merivesi oli muuten "raikasta". Sääappit kertoivat lämmöksi 15,9 ja paikallinen rantavahdin ilmoitustaulu antoi luvuksi 21. Kumpikaan luku ei luultavasti ollut oikein, vaan jotain siitä välistä. Arvioinnin vaikeuskerrointa lisäsi n. 30 asteen lämpötila, mikä teki olosta toisinaan vähän tukalan.

Jos jossain tiedetään että turistit syövät siellä missä muutkin syövät (yleisesti ottaen erinomainen ravintolan valintakriteeri), niin Portugalin ravintoloissa. Parista ravintolasta poistuin pienen vitutuksen kanssa, kun tarjoilu oli tarkoituksellisen hidasta ja laskua ei meinannut saada millään. Pöytiä siis pidetään varattuina, jotta muutkin turistit tulisivat "suosittuun" ravintolaan. Tällainen aikavarkaus on ihan perseestä, jos esim. ruokailun jälkeen olisi tarkoitus ehtiä jonnekin (katsomaan auringonlaskua, ehtiä majapaikkaan vielä uima-altaan ollessa auki... mitä se "jonnekin" sitten ikinä tarkoittaakin). Ehkä ei pitäisi olla liian kiltti, vaan marssia reippaammin kassalle pyytämään laskua. Tästä negatiivisesta kokemuksesta (poikkeus yleismeininkiin) huolimatta noin muutoin täytyy kehua Portugalin meininkiä, katukaupustelijat eivät ole nykimässä hihasta, paikalliset ovat ystävällisiä, rento meininki.

Portimaosta tuli tehtyä parin tunnin veneretki Portugalin rannikon luolia ja jyrkkiä kallioita katsomaan. Ehdottomasti money well spent. Tuosta saa kuvaa, minkälaisia maisemia tuli katsottua. Opas oli myös huumorimiehiä, joka tietty lisäsi kokemuksen nautittavuutta. "That is the vacation castle of the President of Portugal, so you can not rent it from Airbnb". :)

Yhden päivän retki tuli myös tehtyä Zoomarine Algarveen, joka oli lapsiperheelle erinomainen koko päivän retkikohde. Samalla aluella on niin eläimiä (hylje- ja delfiininäytöksiä, perhostalo, akvaariotalo...) huvipuiston laitteita ja tietysti vesipuisto. Kuumimpaan aikaan keskityimme noihin ensin mainittuihin (paidat päällä), ja uiminen alkoi sitten vasta joskun neljän jälkeen, kun aurinko ei enää ollut järjettömän polttavaa. Aurinkorasvan suojakerroin oli toki sen 50. Vähemmän yllättäen kaikki punanahkaiset paikalla olijat oli helposti tunnistettavissa briteiksi. Mikähän siinä on, että jos Aurinkorannikolla tai muulla Etelä-Euroopassa näkee pahasti itsensä polttaneen lapsen tai aikuisen, niin henkilö on 95 %:n varmuudella britti? Ja tähänkin voidaan lisätä se, että tuolla alueella oli kahvila, jossa maksut oli "cash only". Kertoo siitä, kuinka yleistä tuo käteisen vaatiminen on Portugalissa.

Paluumatkalla pysähdyimme Farossa ja teimme siellä kaupunkikierroksen turisteille tarkoitetulla sight seeing junabussilla. Jotenkin tuntui, että Faroon ei tarvitse jatkossa poiketa. Jotenkin tylsän tuntuinen kaupunki täynnä turisteja, jos vertaa em. Portimaoon tai Lagosiin.

Lopuksi huvittava huomio: Portugaliin saapuessa tien vieressä oli isot kyltit: "Welcome to Portugal" ja lähtiessä "See you again, thanks for visiting". Espanjan puolella ei ollut mitään vastaavia kylttejä. Ilmeisesti matkailijavirrat menevät suunnassa Espanja - Portugal.

Aivan viimeiseksi "lomakuva" vähän kärsineestä renkaasta, en tiedä mikä siihen osui, tai miksi se tuollaiseksi meni, mutta onneksi tie oli sillä kohtaa suora, eikä auto lähtenyt heittelemään tms. niin kuin formuloita katsellessa olen joskus nähnyt tapahtuvan.
 

Liitteet

  • rengas.jpg
    rengas.jpg
    72,9 KB · kertaa luettu: 128

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Berliinissä on FFP2-maskipakko julkisessa liikenteessä, ja sitä noudetettiin viime viikolla ihan hyvin. Yksittäisiä maskittomia näkyi mutta hyvin vähän. Lähinnä siis liikennevälineissä sisällä, metroasemilla maskeja ei juuri käytetty. Kaupoissa ja muualla pakkoa ei ole eikä maskeja näkynyt kovin paljon. Jotkut kaupat pyytävät yhä käyttämään. Muita rajoituksia ei ollut eikä ainakaan Finnairin lennoilla ollut käytännössä maskipakkoa, vaikka Saksa kai virallisesti sellaista toivoo lennoille. Kannattaa siis varata maskeja jonkin verran mukaan.

Sama homma oli pääsiäisenä. Ja maskeja oikeasti tosiaan valvottiin julkisissa. Lentokentällä ja itse koneessa ei tarttenut ollenkaan.

Muuten taisi ostarilla olla joku 1-2 liikettä/kahvilaa missä piti pitää.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Machu Picchu on tietysti must, jos Peruun suuntaa (ja mielestäni jo silloin, jos ylipäätään matkustaa Etelä-Amerikkaan). Me tehtiin 3 yön Inca Trail -vaellus, jolloin pääsee aamukuudelta näkemään Aurinkoportin ja Machu Picchun ennen busseilla saapuvia turisteja, mutta kyllä tuolla kannattaa käydä vaikka vain juna+bussiyhdistelmälläkin. Jos joku paikka pitäisi Etelä-Amerikasta valita, niin tuo.

Machu Picchu kannattaa myös käydä tsiigaamassa melko pian, jos ylipäätään sen haluaa nähdä. Olen ollut siellä neljästi, ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja viimeisen kerran taisi olla 2016, ja jo tänäkin aikana tilanne on muuttunut ja sen jälkeen edelleen. Koko rauniosysteemi on ilmeisesti vaarassa sortua vuorenrinteeseen ja kävijämääriä on rajoitettu isosti ja osia raunioista on jo kokonaan suljettu yleisöltä. Vähintään lippu ja oma slotti on syytä varata useampi viikko ennen vierailua.

Salar de Uyuni on minustakin mahtava paikka, mutta jos aikaa on vain pari viikkoa, niin kannattaa miettiä käynnin järkevyyttä, kun siihen esim La Pazista lähtien kuluu aikaa vähintään 3-4 päivää. Entinen kotikaupunkini La Paz on tosiaan kyllä todella hieno ja aina käymisen arvoinen. Ehkä eniten erilainen Etelä-Amerikan suurista kaupungeista.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Joku on varmaan käynyt jo uudessa Lentoparkki Itä:ssä? Onko se parkkialueena yhtä suuri kuin Länsi, joka menee nyt kiinni 14.8 alkaen. Millaisia ruuhkia tuolla Idässä mahtaa olla näin elokuussa? No toki ne pahenevat heti sen jälkeen, kun tuo Länsi menee kiinni.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joku on varmaan käynyt jo uudessa Lentoparkki Itä:ssä? Onko se parkkialueena yhtä suuri kuin Länsi, joka menee nyt kiinni 14.8 alkaen. Millaisia ruuhkia tuolla Idässä mahtaa olla näin elokuussa? No toki ne pahenevat heti sen jälkeen, kun tuo Länsi menee kiinni.
Sattuipa sopivasti, kun juuri eilen palailin viikon reissulta ja auto vietti aikaa Lentoparkki Idässä kyseisen ajan.

Sikäli en toki täysin osaa kysymykseesi vastata, että Lentoparkki Länttä en ole koskaan käyttänyt, joten kokovertailuun en pysty.

Oma kokemukseni oli kuitenkin varsin positiivinen, minkäänlaista ruuhkaa ei ollut ja tyhjää parkkipaikkaa ei joutunut kissojen ja koirien kanssa metsästämään. Kuljetukset lentokentälle ja takaisin hoituivat myös moitteettomasti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Oma kokemukseni oli kuitenkin varsin positiivinen, minkäänlaista ruuhkaa ei ollut ja tyhjää parkkipaikkaa ei joutunut kissojen ja koirien kanssa metsästämään. Kuljetukset lentokentälle ja takaisin hoituivat myös moitteettomasti.

Okei, kauhukuvissa olivat ne uutisissa olleet megaruuhkat lentokentällä ja sitä myöden todennäköisesti lentoparkkikin täynnä, varsinkin kun tuo toinen menee kohtapuoliin kiinni. Toistaiseksi autot ovat siis jakautuneet kahdelle parkkikentälle. Toki ennakkovaraus täytyy tehdä mutta ahdasta voi siltikin tulla ruuhka-aikoina.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Okei, kauhukuvissa olivat ne uutisissa olleet megaruuhkat lentokentällä ja sitä myöden todennäköisesti lentoparkkikin täynnä, varsinkin kun tuo toinen menee kohtapuoliin kiinni. Toistaiseksi autot ovat siis jakautuneet kahdelle parkkikentälle. Toki ennakkovaraus täytyy tehdä mutta ahdasta voi siltikin tulla ruuhka-aikoina.
Joo, ei tosiaan ollut itsellä mitään ongelmaa. Helsinki-Vantaalla pääsi myös kävelemään klo 8 pintaan aamulla suoraan turvatarkastukseen, eli siellä homma toimii kyllä jo aivan mainiosti.

Schiphol Amsterdamissa olikin sitten ihan toinen tarina, tuota kenttää kannattaa kyllä vältellä kuin ruttoa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Okei, kauhukuvissa olivat ne uutisissa olleet megaruuhkat lentokentällä ja sitä myöden todennäköisesti lentoparkkikin täynnä, varsinkin kun tuo toinen menee kohtapuoliin kiinni. Toistaiseksi autot ovat siis jakautuneet kahdelle parkkikentälle. Toki ennakkovaraus täytyy tehdä mutta ahdasta voi siltikin tulla ruuhka-aikoina.

Ei siellä ole ollut mitään megaruuhkia enää pitkiin aikoihin.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Okei, kauhukuvissa olivat ne uutisissa olleet megaruuhkat lentokentällä ja sitä myöden todennäköisesti lentoparkkikin täynnä, varsinkin kun tuo toinen menee kohtapuoliin kiinni. Toistaiseksi autot ovat siis jakautuneet kahdelle parkkikentälle. Toki ennakkovaraus täytyy tehdä mutta ahdasta voi siltikin tulla ruuhka-aikoina.
Meidän porukka käyttää nykyään aina Jumbon yläkerran GoParkingia. Sieltä on jatkuva kuljetus kentälle ja takaisin. Kesäkuussa 8 vrk maksoi vajaat 40 €. Vaikka asutaan Vantaalla, tulee halvemmaksi ajaa auto tuonne säilöön kuin mennä edestakaisin hima - lentokenttä -väli taksilla.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Meidän porukka käyttää nykyään aina Jumbon yläkerran GoParkingia. Sieltä on jatkuva kuljetus kentälle ja takaisin. Kesäkuussa 8 vrk maksoi vajaat 40 €. Vaikka asutaan Vantaalla, tulee halvemmaksi ajaa auto tuonne säilöön kuin mennä edestakaisin hima - lentokenttä -väli taksilla.

Olen myös käyttänyt viikonloppureissuilla samaa. Pari vuorokautta maksaa saman kuin yhden suunnan taksi kotoa kentälle. "Jatkuva kuljetus" on tosin ihan vaan Lähitaksin tavallinen auto mikä sattuukaan olemaan vapaana ja missä, mutta useimmiten sen on saanut nopeasti niin Jumbon päähän kuin kentällekin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei siellä ole ollut mitään megaruuhkia enää pitkiin aikoihin.

Jaa, no hyvä tietää. Ei ole itse tullut käytyä niin on ollut vain uutisten varassa
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Meidän porukka käyttää nykyään aina Jumbon yläkerran GoParkingia. Sieltä on jatkuva kuljetus kentälle ja takaisin. Kesäkuussa 8 vrk maksoi vajaat 40 €.

Kiitos vinkistä, täytyy tutustua tuohonkin vaihtoehtoon. Vuosikausia käyttänyt tuota Lentoparkki Länttä ja hyvin on toiminut sekin
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olen myös käyttänyt viikonloppureissuilla samaa. Pari vuorokautta maksaa saman kuin yhden suunnan taksi kotoa kentälle. "Jatkuva kuljetus" on tosin ihan vaan Lähitaksin tavallinen auto mikä sattuukaan olemaan vapaana ja missä, mutta useimmiten sen on saanut nopeasti niin Jumbon päähän kuin kentällekin.
Se oli kesäkuun alun vielä Lähitaksi, mutta muuttui juhannuksen jälkeen taas niiden omaksi kuljetukseksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No jaa, ennen koronaa en muista, että olisi 1 tunti 40 minuuttia ikinä kestänyt läpi turvatarkastuksen. Näin sunnuntaina puoli neljän jälkeen.

No tuossahan tulee jo joillekin aika kiire, kaikki eivät vieläkään varmasti tule 2h ennen lentoa kentälle. Varsinkin lähiseuduilla asuvat saattavat jättää kentälle menon aika viime tippaan versus Iisalmesta tulevat.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Moni näyttää pyörivän lomallaan Saksassa, joten laitan oman tipsini muiden sekaan: Speyerin tekninen museo. Speyer löytyy Heidelbergin kyljestä maan lounaisosasta.

Nettisivu kertoo enemmän, mutta painotus museokamassa on erilaisissa kulkuvärkeissä sukellusveneestä avaruuteen. Isoimpiin kulkuneuvoihin pääsee kävelemään sisälle. (Vanhassa neukkuajan Antonov-koneessa oli ajan kuvaan sopiva kalustus takaosan Zil-autoineen ja kommunismin ylivertaisuudesta puhkuvine oppikirjoineen.)

Koska tekniikka ja kulkuneuvot eivät ehkä jaksa kiinnostaa perheessä aivan kaikkia, on alueella myös entisajan muotia ja huonekaluja esittelevä Wilhelmsbaun rinnakkaisnäyttely. Auto- ja etenkin formula-fanien kannattaa pistäytyä rinnakkaismuseossa Sinisheimissa (n. 20 kilsan päässä). Ilmailun osalta esillä on mm. Concorde.

Speyeriin pysähtyvien kannattaa kurkata myös tuomiokirkko (Dom, Unesco-kohde) ja historiasta kiinnostuneiden ainakin se maailman vanhin ehjänä (sisältöineen) säilynyt viinipullo, joka löytyy domin lähistöllä olevasta museosta.

 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko kellään kokemusta hyvitysten saamisesta lentokenttien sekoilun takia myöhästyneiden lentojen osalta?

Lentoni Amsterdamista Helsinkiin oli viitisen tuntia myöhässä sen takia, että turvatarkastusjonossa jumittavia mattimyöhäsiä odotettiin lennolle. Finnair toki vetoaa siihen, että viivästyminen johtui poikkeuksellisista olosuhteista (lentokentän henkilöstövaje), eikä heillä ollut mahdollisuutta vaikuttaa asiaan. Mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää.

Lähinnä mietin, että kannattaako lähteä riitelemään asiasta. Lakipykälä noiden poikkeuksellisten olosuhteiden osalta kun ei ihan yksiselitteinen ole...
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähinnä mietin, että kannattaako lähteä riitelemään asiasta.
On jotain firmoja, jotka hoitavat näitä ja ottavat palkkionsa siitä palautettavasta summasta. Voi kokeilla sellaista, jos ei itse jaksa täyttää sitä korvausprosessilomaketta
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On jotain firmoja, jotka hoitavat näitä ja ottavat palkkionsa siitä palautettavasta summasta. Voi kokeilla sellaista, jos ei itse jaksa täyttää sitä korvausprosessilomaketta
Joo, lomakkeen siis jo Finnairille täytin ja tuli automaattivastauksen kera bumerangina takaisin.

Näistä firmoista olinkin tietoinen, ja lähinnä siis koitin ensin kysellä että maksaako vaivaa lähteä hoitamaan asiaa sitä kautta. Toki ei mitään maksa, että sama kai se sikäli on yrittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös