Matkakohteenne

  • 2 596 137
  • 15 020

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Onko joku käynyt Barcelonan Primavera Sound festareilla? Millainen yleisfiilis, toimiiko homma? Myydäänkö päivälippuja vai pitääkö ostaa koko viikonlopun passi?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mikä olisi helpoin tapa tehdä Pietarin reissu? Viisumi matkatoimistosta?
Joo. Ja sit hyppäät junaan. Viisuttomiakin reissuja voi toki tehdä laivalla, mutta siinä on rajoitettu kaupungissaolo, 72h. Ja laivalla siis meno-paluu. Viisumivapaus
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Joo. Ja sit hyppäät junaan. Viisuttomiakin reissuja voi toki tehdä laivalla, mutta siinä on rajoitettu kaupungissaolo, 72h. Ja laivalla siis meno-paluu. Viisumivapaus

E-viisumilla saa matkustaa muutoin kuin junalla rajan yli eikä e-viisumi maksa mitään. Matkustuksellisesti helpointa on mennä Allegrolla, koska raja- ja tullitarkastus tehdään liikkuvassa junassa (pl. ihan ruuhkaisimmat vuorot). Siihen tarvitaan normaali viisumi, jonka hakeminen on toki matkatoimistoista helppoa, mutta maksaa sen 70-80 euroa kertaviisumina ja kestää vajaat pari viikkoa.

E-viisumin saa haettua itse netistä, se on maksuton ja sen saa neljässä päivässä. Silloin pitää liikkua joko bussilla tai henkilöautolla tms. (myös fillarilla saa Suomen ja Venäjän välisen rajan ylittää, mutta kävellen ei).
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kesälomakohteeksi valikoitui lopulta hieman yllättäenkin Varsova. Aika vahvasti tuntuu jakavan mielipiteitä kyseinen kaupunki, mutta jotenkin alkoi vetää puoleensa, mitä enemmän siihen tutustui. Ja pintaa syvemmältä kaivamalla alkoi löytyä runsaasti positiivisia mielipiteitä, minkä myötä rohkaistuin tekemään tämän valinnan. Uskon, että on juuri meille sopiva kohde. Historiaa tällä kaupungilla ainakin riittää, vaikka rakennuskanta onkin sattuneesta syystä kautta linjan uudempaa. Ja nyt kun tässä on kuukausikaupalla aikaa (heinäkuussa lähtö) tehdä taustatyötä ja laatia sotasuunnitelmaa Google Mapsin avulla, uskon että kaupungista saa paljon irti.

Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä Varsovaan liittyen, niin sopii kertoa. Aika paljon perustietoa minulla on jo olemassa ja tulee kertymään, mutta varsinkin "hidden gems" -osaston edustajia olisi hienoa kuulla, esimerkiksi ravintoloiden osalta.
 
Kuulisin mieluusti, millainen mesta. Barcelonan olen kokenut, enkä vihannut. Pieni etu saattoi olla tuo, etten majaillut aivan ytimessä. Madridiin en mielelläni menisi, koska merenranta ei ole yhtä lähellä. Seuraavaksi mieluummin menisin Espanjan mantereen puolelle kuin Kanarialle.
Malagasta palattu. Tässä vähän tiivistelmää.
Lentokenttä on todella lähellä keskustaa. Aamulaskeutuminen oli upea kun Andaluciassa oli edellisviikolla satanut rajusti lunta. Vuortenhuiput olivat edelleen lumipeitteessä. Ensimmäinen hotelli oli NH Hotel Group
Hyvä hotelli puoli kilometriä keskustasta.

Vanhassa kaupungissa ensimmäinen hämmästyksen aiheuttaja oli siisteys. Roskia ei missään ja graffitejakin todella vähän. Lounaaksi vedin häränhäntäburgerin. Pirun hyvä burgeri. Hinnasta ei tietoa kun ei mennyt omasta lompsasta. Kaunis on tuo vanha kaupunki ja edullinen suomen hintatasoon verrattuna.

Toisena päivänä illallinen syötiin Jose Carlos Garcia nimisessä Michelin ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja joissain ruokalajeissa oli selkeitä yhtymäkohtia El Bullin resepteihin. Illan kruunasi parin tunnin Flamenco esitykset. En ole Flamencoa aikaisemmin livenä nähnyt mutta vaikuttava esitys oli.

Kaveri oli käynyt Malagassa noin kuukausi sitten ja sain hyviä vinkkejä. Anchoita ravintolasta löytyy maittavaa Venezuelalaista ruokaa. Perunat, papumuhennokset ym. todella hyviä eikä mikään hinnan kirous. Drinkkilista on myös tutustumisen arvoinen.
Lähistöllä on myös metallimusiikkiin keskittynyt baari Ragnarök. Menin varmaan liian aikaisin kun puolilta öin perjantaina olin ainoa asiakas.

Paikallisen kollegan suosituksesta kävin syömässä lounaan Tapas ravintola El Pimpissä. Hyvää ruokaa ja mainittakoon että Antonio Banderas omistaa kyseisen ravintolan. Näkyy selkeästi sisustuksessa. Tapaksia muuten ei tarjoiltu juuri missään juoman ohella. Lienee enemmän tapana jossain muualla.

Keskustan pohjoispuolella on jo sitten enemmän rosoa ja turistit puuttuvat kokonaan. Juomat ja snackit ei tuolla maksa yhtään mitään. Paikalliset katsoivat baarissa futista ja varmaan ydinpommin räjähdys ei olisi saanut niitä irroittamaan katsetta telkkarista. Satama-alue taasen oli jollain tavalla tylsä. Ehkä odotin jotain riviera tyyppistä aluetta.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava kaupunki. Paras niistä missä espanjassa olen käynyt. Viikko tuolla olisi ehkä vähän liikaa ellei tee pistomatkoja kaupungin ulkopuolelle. Lämpötilat päivällä 20-23 astetta. Yöllä viileää mutta tarkeni ilman takkia.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Seuraavan koko perheen matkan kohteeksi valikoitui Berliini ja ajankohta on Helmikuun alku. Berliinistä onkin ollut jo paljon tässä ketjussa juttua ja suurin osa reissusta mennee nähtävyyksiä ihmetellen ja hyvästä ruoasta nauttien. Berliinissä olen kerran aiemmin käynytkin, mutta siitä on aikaa n. 25 vuotta ja silloinkin visiitti oli n. 2-3 tunnin mittainen. Eli käytännössä kyseessä on ihan outo kaupunki koko porukalle.

Eläintarhassa tulee varmasti ainakin käytyä, mutta kaipailisin vinkkejä mitä muuta hauskaa näkemistä/tekemistä kaupungista löytyisi mukaan lähteville 11- ja 13-vuotiaille lapsille?

Reissu tuli heitettyä ja eilen illalla palattiin Suomeen. Hieno kaupunki!

@Snakster Lapsille tuota luonnontieteellistä museota ehdotin - oli vielä jopa yhden U-bahn -pysäkin päässä majapaikastamme - mutta kumpikaan ei lämmennyt. Mua tuo olis kyllä kiinnostanut, mutta yksin en viitsinyt mennä, kun perhelomalla oltiin, ja ei ketään voi väkisinkään minnekään viedä.

Nimimerkiltä @sampio tuli jopa hengästyttävän pitkä lista tipsejä - kiitos siitä! Jokunen listalta tulikin läpi käytyä.

Pientä rapsaa reissusta näin tuoreeltaan: Eka päivänä (saavuttiin Tegeliin puolen päivän jälkeen) otettiin majapaikka haltuun, tutustuttiin lähiympäristöön ja käytiin ihmettelemässä muurin jäänteitä Bernauer Strassella.

Toisena päivänä pääkohde oli läntinen eläintarha. Nimimerkistänikin saattaa pystyä päättelemään, että jo käyminen "Zoo Stationilla" oli elämys sinänsä. Lapset (ja toki aikuisetkin) pitivät kovasti eläintarhasta - jossa vuodenajasta huolimatta oli paljon porukkaa! Pandat, pingviinit ja gorillat olivat kierroksen kohokohtia. Samalta suunnalta tsekattiin myös KaDeWe ja Kurfürstendamm. Välissä tuli poikettua currywurstille.

Kolmannen päivän pääkohde oli Brandenburger Tor ympäristöineen. Päivä alkoi Checkpoint Charlielta, joka oli mulle must-kohde. Sitten kävimme Ritterillä ja lapset taiteilivat suklaalevynsä tekeytymään. Hieno konsepti on tuo. Pari muutakin lähistön suklaakauppaa käytiin tsekkaamassa. Siitä sitten Unter den Lindenille, siitä Portille ja juutalaisten muistomerkille. Samalla kertaa käytiin ihmettelemässä myös Sony Center ja Mall of Berlin. Sitten takaisin Ritterille ja suklaalevyt haltuun. Dönerillä herkuteltiin myös.

Viimeisen kokonaisen päivän suunta oli itäpuolella: East Side Gallery oli näkemisen arvoinen. Sitten pyörähdettiin Alexanderplatzilla ja museosaarella. Ruokailu illalla oli erikoinen kokemus: huomattiin, että vajaan 2km päässä majapaikastamme oli Lähi-Itään suuntautuva ravintola, joka sijoittui TripAdvisorissa koko Berliinin ravintoloista sijalle 5! Hienonta oli se, että paikan kallein annos maksoi hulppeat 12,50€. Paikan päällä rafla osoittautui Pohjois-Irakilaiseksi - eipä ole aiemmin tullut irakilaista ruokaa syötyäkään! Ruoka oli hyvää, palvelu myös.

Paluupäivänä yleistä hengailua, viimeiset currywurstit naamaan ja kotia kohti. Kelit suosivat vuodenaikaan nähden: joka päivä oli 3-8 astetta lämmintä ja vettäkään ei tullut paria hyvin pientä ja lyhyttä tihkua lukuunottamatta. Kaupunki teki ihan näin pintaraapaisullakin positiivisen vaikutelman. Ehkä joskus kesäaikaan uudelleen? Metroverkosto toimii loistavasti ja kattaa keskusta-alueen kutakuinkin täydellisesti. Ruoka (ja juoma) oli hyvää ja suomalaisittain halpaa. Ainoan miinuksen annan Tegelin lentokentälle, joka on luvalla sanoen aika kämäinen. Ymmärrän toki, että kenttään ei liiemmin enää panosteta, kun se uusi (BER) lentokenttä avautuu varmasti "ihan kohta"...
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kesälomakohdetta haetaan ja Balkan kiinnostaisi jälleen. Kroatia, Slovenia ja Montenegro ja käyty aiemmin. Auton voisi vuokrata, mutta koska 2-vuotias on mukana, niin päivässä olisi korkeintaan 2h ajoa. Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?

Itse olen ajanut Kroatian läpi Sarajevoon Italian suunnalta ja lähtenyt sieltä sitten pohjoiseen, eli kokemukseni Bosnia-Hertsegovinasta ovat yksinomaan Sarajevosta. Kyseessä on kaunis, joskin pienehkö kaupunki värikkäällä historialla. Oma 5-päiväinen tuntui aika täydelliseltä ajoitukselta ko. paikkaan, kerkesi hyvin kiertää merkittävimmät museot ja muut kohteet ja kuitenkin rauhoittuakin välillä.
 
4

444

Kesälomakohdetta haetaan ja Balkan kiinnostaisi jälleen. Kroatia, Slovenia ja Montenegro ja käyty aiemmin. Auton voisi vuokrata, mutta koska 2-vuotias on mukana, niin päivässä olisi korkeintaan 2h ajoa. Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?
Sarajevo on kaunis ja täynnä historiaa. Mutta en osaa olla suosittelematta Albaniaa tai toisaalta myöskään Pohjois-Makedoniaa. Albanian osalta ehkä rantalomakohteet kannattaa unohtaa, esim. Durres, ellei halua autenttista Sunny Beach -meininkiä, mutta Tirana on monella tapaa upea paikka. Pohjois-Makedoniassa olen käynyt vain Skopjessa ja Ohridissa, ja molempia voin suositella. Skopje on mielenkiintoinen paikka, kunhan vain muistaa, että kaikki vanhalta näyttävä ja ”upea” on todellisuudessa vajaat 20 vuotta sitten valmistunutta ja ehkä juuri siksi niin käsittämätöntä. Historiaakin sieltä löytyy, mutta sitä löytääkseen täytyy mennä turkkilaiskortteleihin. Ohrid puolestaan on kaunis pieni kaupunki järven rannalla, hyvinkin näkemisen arvoinen.
Kosovoon jos päädytte, niin Pristina kannattaa mielestäni unohtaa. On siellä kai nähtävääkin, mutta lähtökohtaisesti yksi Euroopan rumimmista pääkaupungeista. Sen sijaan Prizren on jotain aivan muuta. Turisteja sieltä löytää varmasti, mutta kovin on tunnelmallinen pikkukylä siinä vuorten kupeessa ja miellyttävä tallustella ympäriinsä.
Balkanin alueella on niin paljon kaikkea, että on oikeastaan vaikea suositella yksittäisiä kohteita. Tuossa nyt kuitenkin jotain vaihtoehtoja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?

Mostar on suositeltava kohde. Toki siellä pörrää turistia reippaasti, kun tekevät Dubrovnikista bussiretkiä sinne.

Itse olin Sarajevossa muistaakseni neljä päivää, joista yhtenä tein retken Mostariin. Se vei reilu puoli vuorokautta. Muutama päivä siis riittää minusta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Oma reissu Sarajevoon kesti viisi päivää, sisältäen päiväreissun Mostariin. Mielestäni passeli aika, ehti rauhassa kiertää kaikki näkemisen arvoiset paikat yms. Suosittelen myös niitä opastettuja kävelykierroksia kaupungissa. Ei maksa mitään (pl. tippi omantunnon mukaan), mutta pääsee vähän jyvälle kaupungin historiasta (muustakin kun sodasta) ja kuulee hyviä menovinkkejä. Ne kestää sellasen puolisentoista tuntia, eli voi hyvin sovittaa päivän muihin menoihin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.

Museoista tulee varmasti parempaa vinkkiä muilta, mutta Fellini-niminen italialainen ei ole pettänyt kertaakaan.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Toisen maailmansodanmuseo ja Solidaarisuuskeskus ovat molemmat ehdottomasti näkemisen arvoisista Gdanskissa.
Fine diningia ei ole tuolla tullut hirveästi harrastettua mutta kehutun Fellinin lisäksi Fino on toimiva. Linkki Tripadvisoriin Fino Restaurant, Gdanskin ravintola-arvostelut - Tripadvisor
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.
Pari kertaa olen käynyt, mutta molemmat ovat olleet sellaisia aika pikaisia viikonlopun settejä, joten kovin erikoisia vinkkejä en osaa muualta sanoa kuin siitä ytimestä. Toisen maailmansodan museo on jättimäinen ja tasokas, jos käyttää pieniä filttereitä sen polski-nationalismin suodattamiseen. Mutta ehdottomasti suosittelen, jo pelkästään se 30-luvun reaalikokoinen kadunpätkä on kova, samoin diktatuurien huoneet.

Vanha kaupunki on ihan kiva, kuten muutkin pastellinsävyin ja EU-varoin puunatut "vanhat kaupungit". Drukarnia-niminen kahvila on yksi, minkä nostan esiin, koska jäi se heidän banoffeensa mieleeni, makean ystävä kun olen. Samoin kahvi oli erittäin laadukasta. Paikka itsessään on kyllä pieni kymmenelle, mutta jos joku sattuu siinä nurkilla haahuilemaan pienemmän porukan kanssa.

Ei aivan fine dinea, mutta pykälän verran fiinimpää bistroa tarjoilee Craft Beer Hotel Central alakerran isossa ravintolassaan (Browar PG4 tjsp.) . Toimii vanhassa panimossa aivan rautatieaseman vieressä kiskojen toisella puolella vanhasta kaupungista katsottuna, panimohotelli siis nimensä mukaan. Vanha vaaleanpunainen rakennus. Panimo toimii muistaakseni syrjemmällä nykyään, mutta nimikko-oluet löytyvät alakerran raflasta ja niiden kera erinomaista apetta, kuten talon tartar tai pelmenit, leipäkeitto, ja mitä kaikkea kananpoikaa siellä nyt olikaan. Tilaa on ja porukkaa ainakin meidän visiitillämme riitti, joten jos rennompi meno nappaa, kannattaa tuonne ehkä pöytä varata.

Prologue oli listoillamme kehuttuna paikkana, mutta emme ehtineet sinne. Tämä siis fine diningia. Home
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kesälomakohdetta haetaan ja Balkan kiinnostaisi jälleen. Kroatia, Slovenia ja Montenegro ja käyty aiemmin. Auton voisi vuokrata, mutta koska 2-vuotias on mukana, niin päivässä olisi korkeintaan 2h ajoa. Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?

Sarajevo ja Mostar tuossa tulikin mainittu, lämpimästi suosittelen molempia. Ja tosiaan Makedoniassa tuo Ohrid on mukava, pieni kohde, voisi sanoa rantakohteeksi, kun Ohridjärvellä on biitsejä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ketään Saksassa junalla matkustaneita? Mitähän junalipussa lukevat merkinnät wg. 33, Pl 51 53 mahtavat tarkoittaa?

Ensin mietin, että wg tarkoittaa wagenia, eli vaunua ja Pl = Platz = paikat. Mutta missä junassa on 33 vaunua?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ketään Saksassa junalla matkustaneita? Mitähän junalipussa lukevat merkinnät wg. 33, Pl 51 53 mahtavat tarkoittaa?

Ensin mietin, että wg tarkoittaa wagenia, eli vaunua ja Pl = Platz = paikat. Mutta missä junassa on 33 vaunua?

Ihan oikein olet merkinnät lukenut. Eivät ala mitenkään välttämättä ykkösestä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Ketään Saksassa junalla matkustaneita? Mitähän junalipussa lukevat merkinnät wg. 33, Pl 51 53 mahtavat tarkoittaa?

Ensin mietin, että wg tarkoittaa wagenia, eli vaunua ja Pl = Platz = paikat. Mutta missä junassa on 33 vaunua?
Auschwitziin menneissä junissa?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Olisiko Lofooteille jotain vinkkejä tai ehdottomia kohteita muutaman päivän reissulle?

Vähän näiden yleisimpien paikkojen ulkopuolelta mitä ei löydä jokaisesta Lofootteja käsittelevästä artikkelista ja postauksesta. Nämä "pakolliset" Reinebringen ja Kvalvika Beach tulee varmaankin käytyä joka tapauksessa.
Tuliko käytyä, mitään tärppejä?

Meillä olisi kesällä tarkoitus mennä heinäkuun lopulla ja teltassa olisi tarkoitus olla suurin osa öistä, mutta pari yötä voisi olla vähän kivemmin esim. noissa kalastajamökeissä.

Autolla tarkoitus ajaa Kilpisjärven kautta ja takaisin sitten varmaan Ruotsin läpi ja Tornion läpi Suomeen.
 

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
Viro, Latvia, Ruotsi ja Venäjä. Ei ole tullut paljoa reissattua.

Ja Venäjästä täytyy sanoa, että siinä on kyllä paska maa!
Kulttuurishokki oli valtava, kun päästiin venäjän puolelle, rupesi teiden varsilla olla roskia ja muuta paskaa. Ja jotain mummoja myymässä karpaloita ja risuja.

Kuivun tähän! :)

Venäjällä ei ole tullut reissattua, mutta Ruotsissa ja Norjassa sitäkin enemmän. Suomen lappi mukaanlukien.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Tuliko käytyä, mitään tärppejä?

Meillä olisi kesällä tarkoitus mennä heinäkuun lopulla ja teltassa olisi tarkoitus olla suurin osa öistä, mutta pari yötä voisi olla vähän kivemmin esim. noissa kalastajamökeissä.

Autolla tarkoitus ajaa Kilpisjärven kautta ja takaisin sitten varmaan Ruotsin läpi ja Tornion läpi Suomeen.
Tuli käytyä, nopea pyrähdys se lopulta oli, vain kaksi päivää itse Lofooteilla. Toisaalta tuokin riitti siihen, että kaikki olennainen tuli nähtyä eli juurikin mainitsemani Reinebringen ja Kvalvika Beach. Etenkin Reinebringenin huipulle on pakko antaa erityismaininta. Jonkin verran on tätä maailmaa tullut kierrettyä, mutta tuo yksittäinen kohta ja näkymä huipulta menee aikalailla oman listani kärkeen. Vaikka tuota kuinka kuvissa näkeekin, ei se (yllätysyllätys) vedä vertoja sille, mitä se on luonnossa.

Ajoimme tuonne juuri päinvastoin eli ensin Kiirunan kautta, ensimmäisen yön olimme Svolvaerissa hotellissa ja toisen airbnb:n kautta vuokratussa talossa jossakin Å i Lofotenin lähellä. Ihan hyvin tuossa reilussa kahdessakin päivässä ehti ja kaikki nämä suositut paikat nähtyä, mutta ehkä vähintään yksi lisäpäivä olisi ollut tarpeen pelkästään kasuaalille kiertelylle. Jo pelkkä ajaminen noissa maisemissa on itsessään kokemus. Itselläni ei oikein Lofooteista ollut ennen tuota reissua mitään odotuksia, lähinnä pidin ylihehkutettuna paikkana, kun kaikki tuolla tuntuu nykyään käyvän ja itse tällaisia paikkoja tavallisesti kartan. Mutta olin kyllä pahasti väärässä, mielestäni yksi sellaisista paikoista, jotka jokaisen tulisi jossain vaiheessa nähdä.

Mennessä pyörähdimme pikaisesti Narvikissa, takaisin tullessa puolestaan olimme yhden yön ja seuraavan päivän Tromssassa. Joskus seuraavalla pohjoisen visiitillä voisikin juuri Tromssaan tutustua enemmän, vaikutti sympaattiselta pohjoisen kylältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös