Matkakohteenne

  • 2 448 818
  • 14 527

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Jos Zalgiris pelaa koriksen champions liiganpelejä silloin niin kannataa ehdottomasti käydä katsomassa. Koris on ihan ykkös juttu siellä.
Baareista voin suositella Republic no 1 ja 3 (viikonloppuisin musiikki on vähän kovempaa), Kaukas, Genys taproom sekä oma suosikkini HopDoc. HopDocissa on myös erinomaista ruokaa, varsinkin jos on grillattua. Kokeilkaa ehdottomasti paikallista paistettua leipää, kepta duonas, juustodipin kera jossain baarissa.
Grill Londonista saa hyvää perus ruokaa, jos haluaa jotain hienompaa niin Uoksas, Nüman tai Dia ovat hyviä vaihtoehtoja. Voin myös suositella Reziseriusta, varsinkin jos tilaa läjän pieniä grillivartaita.
Jos leivokset maistuu kannattaa käydä Ali nimisessä paikassa.

Kiitoksia vinkeistä, grillatut ruoat ovat löhellä sydäntä, tulee varmasti testattua. Tuon koripallon tsekkasin jo aiemmin, ei osu peliä tuohon väliin. Ensi kerralla sitten se.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Ollaan suunnitteluasteella Pohjois-Amerikan reissun suhteen. Suuntana 95% varmuudella New York ja kestona jotain 7 - 10 kohteessa vietettyä päivää. Ajankohdaksi todennäköisesti loppuvuosi ja ainakin kiekkoa pitää päästä MSG:lle katsomaan.

Palstalaisilla lienee kokemusta kaupungista, mitä tehdä ja paljonko budjetoida ruokaan ym siten, ettei ihan tarvitse penniä venyttää. Riittääkö 100e henkeä kohti päivälle syömisiin jne? Kaksi aikuista siis lähdössä. Mitä huomioida lippujen suhteen ym. Kannattaako lähialueille tehdä päiväreissua? Ihan yleisiä vinkkejä, kokemuksia ja näkemyksiä kaipailisin, kiitos!
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Palstalaisilla lienee kokemusta kaupungista, mitä tehdä ja paljonko budjetoida ruokaan ym siten, ettei ihan tarvitse penniä venyttää. Riittääkö 100e naama per päivä? Mitä huomioida lippujen suhteen ym. Kannattaako lähialueille tehdä päiväreissua? Ihan yleisiä vinkkejä, kokemuksia ja näkemyksiä kaipailisin, kiitos!

Omasta ekasta Jenkkilän reissusta tulee kesällä kuluneeksi 10 vuotta, kierrettiin NYC:n ohessa itärannikolla Philadelphiassa, Washington D.C:ssä ja Bostonissa. Philly on muistaakseni parin tunnin päässä (bussi halvempi kuin juna) ja jos kyseessä eka Amerikan matka, niin voisi olla ihan kiva päivän tai kahden kohde, kuitenkin iso kaupunki ja saa vähän toisenlaista perspektiiviä. Kalleinta NYC:ssä on varmaan majoitus, ruokaa löytyy kaikessa hintaluokassa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan yleisiä vinkkejä, kokemuksia ja näkemyksiä kaipailisin, kiitos!
Täällä on New Yorkille oma ketju, pari ekaa sivua kannattaa ainakin siitä lukea, miksei koko ketjukin. Rahaa siellä saa menemään kyllä, MSG:ssä olen varmaan juonut kalleimmat tuoppini... Mutta eiköhän tuo huntti päivässä ole ihan jees. Jos pääsyliput eri mestoihin vielä lisää päälle.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kopion kirjoitukseni NHL-matkat ketjusta tännekin @sampio n pyynnöstä:

Tässä kuitenkin jotain ajatuksia Denverin 10 päivän reissustamme, jossa vietimme osan ajasta Kaliforniasta tulleiden kavereiden kanssa.

Denver on mukava, noin Helsingin kokoinen kaupunki, jonka keskusta-alue on kompakti ja kävellen pääsee lähes joka paikkaan. Kaupunki sijaitsee preerian reunalla aivan Kalliovuorten kupeessa ja yhtä päivää lukuunottamatta nautimme kirkkaasta auringonpaisteesta. Denverissä taitaa olla n 300 aurinkoista päivää vuodessa.

Denverin lentokentältä pääsi mukavasti junalla (25 min) Union Stationille kaupungin keskustaan reilulla kympillä. Lyfti, jota kalifornialaiset käyttivät maksoi n 35 taalaa. Lentokentän opasteet ovat aika huonot, emmekä selvinneet siellä kysymättä neuvoa saapuessa tai lähtiessä. Emme vuokranneet autoa koko reissun aikana.

Asuimme AirBnb:ssä Lower Downtownissa (LoDo) Corrs Fieldin (baseball -stadion) vieressä. Mukavaa seutua, jossa oli paljon vanhoja ja osin kunnostettuja punatiilirakennuksia. Hyviä ruokapaikkoja oli paljon ja mikropanimoita joka sormelle. Olut oli hyvää, joskin Suomen hinnoissa ja ruoho haisi vähän siellä ja täällä. Meiltä oli kävelymatkaa Union Stationille oli 15 min ja Pepsi Centeriin n 25 min, halli oli mukavasti ihan keskustan vieressä. Vinkkinä hallille käveltäessä Wynkoop -katua pitkin: ennen jokea ylittävää siltaa on Marg's -niminen pikkuinen tacopaikka. Olipa hyviä tacoja!

Kävimme katsomassa yhden Nuggetsin pelin ja kaksi Avalanchen peliä. Pepsi Center on vanhahko ja vähän karu halli mallia perus. Kaikissa peleissä oli kuitenkin tupa lähes täynnä ja tunnelma oli hyvä, fanit jaksoivat kannustaa äänekkäästi. Erityisesti Avs vs Stars pelissä oli mökää, sillä paikalla oli paljon Starsin faneja olihan peli Division rivalry -peli. Fanikamakauppa oli pieni ja samassa putiikissa oli Avsin, Nuggetsin ja Mammothin (lacrosse-jengi) tarjolla. Avsin lippis lähti mukaan, vaikka olisi Rantasen pelipaitakin ollut tarjolla (240 taalaa). Olut hallilla oli aika ryöstöhintaista (4 bisseä yli 50 taalaa), mutta niin se on kai kaikkialla. Liput hommasi mun ukkoni, joten siihen käytäntöön en osaa kommentoida, ei siinä kuitenkaan mitään ongelmaa tuntunut olevan. Avalanchen pelin liput olivat aika kohtuuhintaiset, Nuggetsin peliin paljon kalliimmat. Meillä oli hyvät paikat joka pelissä n. rivillä 15.

Kävimme reissun aikana Castle Rock -nimisessä outletissä, johon oli n. puolen tunnin ajomatka ja Lyftillä maksoi 35 taalaa yhteen suuntaan. Paikka oli normioutletin kokoinen ja tarjoukset tietysti hyviä. Outletin pääpaino oli vaatteissa, kengissä ja sen sellaisessa, esim. elektroniikkaa näkyi vain parissa puodissa, tosin emme niiden perässä olleetkaan. Myös Denverin pohjoispuolella on outlet, mutta tämä valikoitui kohteeksi kiinnostavampien putiikkien vuoksi. Paikan päältä ei löydetty tavarataloja, tosin 16th street on olevinaan ostoskatu, mutta sielläkin vain muutama putiikki kiinnosti. Cherry Creekin alueella (ei keskustassa) olisi ollut shopping centre, mutta ei lähdetty sinne asti. Jos ulkoiluvaate/varustemerkit REI tai Montbell sanovat jotain, niin niiden putiikit löytyi. REI:ltä flagship store. AirBnb-asujan kannattaa ottaa huomioon se, että kaupungilla ei käytännössä ole kuin yksi ruokakauppa: Whole Foods market Union Stationin takana tai ainakaan muita emme löytäneet.

Muuta vapaa-ajan ohjelmaa kaupungilla pyörimisen ja panimokuppiloissa vierailujen ohessa (katsoimme paikan päällä Super Bown -semifinaalit) olivat yksi talvipatikkapäivä Kalliovuorilla ja toinen sighseeing -reissu samoille the Rocky Mountain National Parkiin. Hyviä reissuja molemmat. Patikka varattiin AirBnb:n tarjoaman kautta ja kaverit varasivat toisen kai Tripadvisorin suosittelun kautta. Kalliovuorten maisemat ovat kyllä harvinaisen upeita ja eläimiäkin nähtiin, tosin karhut olivat talviunella vaikka niistä varottavia kylttejä oli ainakin patikkapolun varrella. Tuli fiilis, että tuonne pitäisi päästä joku kesä tai syksy patikoimaan uudelleen. Pysähdyimme lounastamaan sightseeingillä Estes Park -nimiseen paikkaan, jossa oleva kartanohotelli on tunnettu siitä, että Stephen King näki siellä painajaisia ja kirjoitti niistä kirja nimeltä the Shining... Ei käyty paikassa, mutta ajettiin ohi. Skimbaamistakin olisi ollut tarjolla hienoissa kohteissa: Vail, Aspen, Breckenridge, Steamboat - aika ei vaan riitä kaikkeen ja USA:n hiihtokohteet ovat kalliita, jopa törkeän kalliita.

Summa summarum: menisinkö uudestaan? Menisin, vaikka lennot olivat pitkät ja aikaero 9 h ja jet lag sen mukainen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Palstalaisilla lienee kokemusta kaupungista, mitä tehdä ja paljonko budjetoida ruokaan ym siten, ettei ihan tarvitse penniä venyttää. Riittääkö 100e henkeä kohti päivälle syömisiin jne? Kaksi aikuista siis lähdössä. Mitä huomioida lippujen suhteen ym. Kannattaako lähialueille tehdä päiväreissua? Ihan yleisiä vinkkejä, kokemuksia ja näkemyksiä kaipailisin, kiitos!
100 euroa riittää hyvin per päivä per henkilö syömisiin, tai sitten sen voi kuluttaa yhteen viinilasilliseen. Nykistä löytyy kaikentasoista ruokapaikkaa.

En itse lähtisi tekemään päiväreissuja minnekään, koska kyseisessä kaupungissa on niin paljon nähtävää. Rangersin pelin lisäksi kannattaa katsoa josko koripalloa pääsisi katsomaan. Käytiin vaimon kanssa Brooklyn Netsin pelissä ja se oli kyllä hyvin erilainen amerikkalainen kokemus kuin Rangersin peli.

Suosittelen myös käymään katsomassa jonkun Broadway-shown. Me ei olla mitään teatteri- tai korkeakulttuurin ystäviä, mutta käytiin eräs komedia katsomassa ja se oli kyllä todella hauska. Alla olevan linkin takaa löytyvä firma myy ylijäämälippuja saman päivän näytöksiin alennuksella parissa eri kojussa Manhattanilla. Itse ostettiin puoleen hintaan liput samana päivänä. Kyllähän ne toki kalliit silti olivat, mutta helposti sen arvoiset.


Staten Islandin lautalla voi matkustaa ilmaiseksi edestakaisin maisemia katsellen sekä työmatkalaisia ihmetellen. Vapaudenpatsaankin näkee lautalta, mutta toki aika kaukaa.

Nykistä tosiaan taitaa olla oma ketjukin, josta löytyy vaikka mitä.
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Onko joku käynyt Barcelonan Primavera Sound festareilla? Millainen yleisfiilis, toimiiko homma? Myydäänkö päivälippuja vai pitääkö ostaa koko viikonlopun passi?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mikä olisi helpoin tapa tehdä Pietarin reissu? Viisumi matkatoimistosta?
Joo. Ja sit hyppäät junaan. Viisuttomiakin reissuja voi toki tehdä laivalla, mutta siinä on rajoitettu kaupungissaolo, 72h. Ja laivalla siis meno-paluu. Viisumivapaus
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Joo. Ja sit hyppäät junaan. Viisuttomiakin reissuja voi toki tehdä laivalla, mutta siinä on rajoitettu kaupungissaolo, 72h. Ja laivalla siis meno-paluu. Viisumivapaus

E-viisumilla saa matkustaa muutoin kuin junalla rajan yli eikä e-viisumi maksa mitään. Matkustuksellisesti helpointa on mennä Allegrolla, koska raja- ja tullitarkastus tehdään liikkuvassa junassa (pl. ihan ruuhkaisimmat vuorot). Siihen tarvitaan normaali viisumi, jonka hakeminen on toki matkatoimistoista helppoa, mutta maksaa sen 70-80 euroa kertaviisumina ja kestää vajaat pari viikkoa.

E-viisumin saa haettua itse netistä, se on maksuton ja sen saa neljässä päivässä. Silloin pitää liikkua joko bussilla tai henkilöautolla tms. (myös fillarilla saa Suomen ja Venäjän välisen rajan ylittää, mutta kävellen ei).
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kesälomakohteeksi valikoitui lopulta hieman yllättäenkin Varsova. Aika vahvasti tuntuu jakavan mielipiteitä kyseinen kaupunki, mutta jotenkin alkoi vetää puoleensa, mitä enemmän siihen tutustui. Ja pintaa syvemmältä kaivamalla alkoi löytyä runsaasti positiivisia mielipiteitä, minkä myötä rohkaistuin tekemään tämän valinnan. Uskon, että on juuri meille sopiva kohde. Historiaa tällä kaupungilla ainakin riittää, vaikka rakennuskanta onkin sattuneesta syystä kautta linjan uudempaa. Ja nyt kun tässä on kuukausikaupalla aikaa (heinäkuussa lähtö) tehdä taustatyötä ja laatia sotasuunnitelmaa Google Mapsin avulla, uskon että kaupungista saa paljon irti.

Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä Varsovaan liittyen, niin sopii kertoa. Aika paljon perustietoa minulla on jo olemassa ja tulee kertymään, mutta varsinkin "hidden gems" -osaston edustajia olisi hienoa kuulla, esimerkiksi ravintoloiden osalta.
 
Kuulisin mieluusti, millainen mesta. Barcelonan olen kokenut, enkä vihannut. Pieni etu saattoi olla tuo, etten majaillut aivan ytimessä. Madridiin en mielelläni menisi, koska merenranta ei ole yhtä lähellä. Seuraavaksi mieluummin menisin Espanjan mantereen puolelle kuin Kanarialle.
Malagasta palattu. Tässä vähän tiivistelmää.
Lentokenttä on todella lähellä keskustaa. Aamulaskeutuminen oli upea kun Andaluciassa oli edellisviikolla satanut rajusti lunta. Vuortenhuiput olivat edelleen lumipeitteessä. Ensimmäinen hotelli oli NH Hotel Group
Hyvä hotelli puoli kilometriä keskustasta.

Vanhassa kaupungissa ensimmäinen hämmästyksen aiheuttaja oli siisteys. Roskia ei missään ja graffitejakin todella vähän. Lounaaksi vedin häränhäntäburgerin. Pirun hyvä burgeri. Hinnasta ei tietoa kun ei mennyt omasta lompsasta. Kaunis on tuo vanha kaupunki ja edullinen suomen hintatasoon verrattuna.

Toisena päivänä illallinen syötiin Jose Carlos Garcia nimisessä Michelin ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja joissain ruokalajeissa oli selkeitä yhtymäkohtia El Bullin resepteihin. Illan kruunasi parin tunnin Flamenco esitykset. En ole Flamencoa aikaisemmin livenä nähnyt mutta vaikuttava esitys oli.

Kaveri oli käynyt Malagassa noin kuukausi sitten ja sain hyviä vinkkejä. Anchoita ravintolasta löytyy maittavaa Venezuelalaista ruokaa. Perunat, papumuhennokset ym. todella hyviä eikä mikään hinnan kirous. Drinkkilista on myös tutustumisen arvoinen.
Lähistöllä on myös metallimusiikkiin keskittynyt baari Ragnarök. Menin varmaan liian aikaisin kun puolilta öin perjantaina olin ainoa asiakas.

Paikallisen kollegan suosituksesta kävin syömässä lounaan Tapas ravintola El Pimpissä. Hyvää ruokaa ja mainittakoon että Antonio Banderas omistaa kyseisen ravintolan. Näkyy selkeästi sisustuksessa. Tapaksia muuten ei tarjoiltu juuri missään juoman ohella. Lienee enemmän tapana jossain muualla.

Keskustan pohjoispuolella on jo sitten enemmän rosoa ja turistit puuttuvat kokonaan. Juomat ja snackit ei tuolla maksa yhtään mitään. Paikalliset katsoivat baarissa futista ja varmaan ydinpommin räjähdys ei olisi saanut niitä irroittamaan katsetta telkkarista. Satama-alue taasen oli jollain tavalla tylsä. Ehkä odotin jotain riviera tyyppistä aluetta.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava kaupunki. Paras niistä missä espanjassa olen käynyt. Viikko tuolla olisi ehkä vähän liikaa ellei tee pistomatkoja kaupungin ulkopuolelle. Lämpötilat päivällä 20-23 astetta. Yöllä viileää mutta tarkeni ilman takkia.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Seuraavan koko perheen matkan kohteeksi valikoitui Berliini ja ajankohta on Helmikuun alku. Berliinistä onkin ollut jo paljon tässä ketjussa juttua ja suurin osa reissusta mennee nähtävyyksiä ihmetellen ja hyvästä ruoasta nauttien. Berliinissä olen kerran aiemmin käynytkin, mutta siitä on aikaa n. 25 vuotta ja silloinkin visiitti oli n. 2-3 tunnin mittainen. Eli käytännössä kyseessä on ihan outo kaupunki koko porukalle.

Eläintarhassa tulee varmasti ainakin käytyä, mutta kaipailisin vinkkejä mitä muuta hauskaa näkemistä/tekemistä kaupungista löytyisi mukaan lähteville 11- ja 13-vuotiaille lapsille?

Reissu tuli heitettyä ja eilen illalla palattiin Suomeen. Hieno kaupunki!

@Snakster Lapsille tuota luonnontieteellistä museota ehdotin - oli vielä jopa yhden U-bahn -pysäkin päässä majapaikastamme - mutta kumpikaan ei lämmennyt. Mua tuo olis kyllä kiinnostanut, mutta yksin en viitsinyt mennä, kun perhelomalla oltiin, ja ei ketään voi väkisinkään minnekään viedä.

Nimimerkiltä @sampio tuli jopa hengästyttävän pitkä lista tipsejä - kiitos siitä! Jokunen listalta tulikin läpi käytyä.

Pientä rapsaa reissusta näin tuoreeltaan: Eka päivänä (saavuttiin Tegeliin puolen päivän jälkeen) otettiin majapaikka haltuun, tutustuttiin lähiympäristöön ja käytiin ihmettelemässä muurin jäänteitä Bernauer Strassella.

Toisena päivänä pääkohde oli läntinen eläintarha. Nimimerkistänikin saattaa pystyä päättelemään, että jo käyminen "Zoo Stationilla" oli elämys sinänsä. Lapset (ja toki aikuisetkin) pitivät kovasti eläintarhasta - jossa vuodenajasta huolimatta oli paljon porukkaa! Pandat, pingviinit ja gorillat olivat kierroksen kohokohtia. Samalta suunnalta tsekattiin myös KaDeWe ja Kurfürstendamm. Välissä tuli poikettua currywurstille.

Kolmannen päivän pääkohde oli Brandenburger Tor ympäristöineen. Päivä alkoi Checkpoint Charlielta, joka oli mulle must-kohde. Sitten kävimme Ritterillä ja lapset taiteilivat suklaalevynsä tekeytymään. Hieno konsepti on tuo. Pari muutakin lähistön suklaakauppaa käytiin tsekkaamassa. Siitä sitten Unter den Lindenille, siitä Portille ja juutalaisten muistomerkille. Samalla kertaa käytiin ihmettelemässä myös Sony Center ja Mall of Berlin. Sitten takaisin Ritterille ja suklaalevyt haltuun. Dönerillä herkuteltiin myös.

Viimeisen kokonaisen päivän suunta oli itäpuolella: East Side Gallery oli näkemisen arvoinen. Sitten pyörähdettiin Alexanderplatzilla ja museosaarella. Ruokailu illalla oli erikoinen kokemus: huomattiin, että vajaan 2km päässä majapaikastamme oli Lähi-Itään suuntautuva ravintola, joka sijoittui TripAdvisorissa koko Berliinin ravintoloista sijalle 5! Hienonta oli se, että paikan kallein annos maksoi hulppeat 12,50€. Paikan päällä rafla osoittautui Pohjois-Irakilaiseksi - eipä ole aiemmin tullut irakilaista ruokaa syötyäkään! Ruoka oli hyvää, palvelu myös.

Paluupäivänä yleistä hengailua, viimeiset currywurstit naamaan ja kotia kohti. Kelit suosivat vuodenaikaan nähden: joka päivä oli 3-8 astetta lämmintä ja vettäkään ei tullut paria hyvin pientä ja lyhyttä tihkua lukuunottamatta. Kaupunki teki ihan näin pintaraapaisullakin positiivisen vaikutelman. Ehkä joskus kesäaikaan uudelleen? Metroverkosto toimii loistavasti ja kattaa keskusta-alueen kutakuinkin täydellisesti. Ruoka (ja juoma) oli hyvää ja suomalaisittain halpaa. Ainoan miinuksen annan Tegelin lentokentälle, joka on luvalla sanoen aika kämäinen. Ymmärrän toki, että kenttään ei liiemmin enää panosteta, kun se uusi (BER) lentokenttä avautuu varmasti "ihan kohta"...
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kesälomakohdetta haetaan ja Balkan kiinnostaisi jälleen. Kroatia, Slovenia ja Montenegro ja käyty aiemmin. Auton voisi vuokrata, mutta koska 2-vuotias on mukana, niin päivässä olisi korkeintaan 2h ajoa. Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?

Itse olen ajanut Kroatian läpi Sarajevoon Italian suunnalta ja lähtenyt sieltä sitten pohjoiseen, eli kokemukseni Bosnia-Hertsegovinasta ovat yksinomaan Sarajevosta. Kyseessä on kaunis, joskin pienehkö kaupunki värikkäällä historialla. Oma 5-päiväinen tuntui aika täydelliseltä ajoitukselta ko. paikkaan, kerkesi hyvin kiertää merkittävimmät museot ja muut kohteet ja kuitenkin rauhoittuakin välillä.
 

444

Jäsen
Kesälomakohdetta haetaan ja Balkan kiinnostaisi jälleen. Kroatia, Slovenia ja Montenegro ja käyty aiemmin. Auton voisi vuokrata, mutta koska 2-vuotias on mukana, niin päivässä olisi korkeintaan 2h ajoa. Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?
Sarajevo on kaunis ja täynnä historiaa. Mutta en osaa olla suosittelematta Albaniaa tai toisaalta myöskään Pohjois-Makedoniaa. Albanian osalta ehkä rantalomakohteet kannattaa unohtaa, esim. Durres, ellei halua autenttista Sunny Beach -meininkiä, mutta Tirana on monella tapaa upea paikka. Pohjois-Makedoniassa olen käynyt vain Skopjessa ja Ohridissa, ja molempia voin suositella. Skopje on mielenkiintoinen paikka, kunhan vain muistaa, että kaikki vanhalta näyttävä ja ”upea” on todellisuudessa vajaat 20 vuotta sitten valmistunutta ja ehkä juuri siksi niin käsittämätöntä. Historiaakin sieltä löytyy, mutta sitä löytääkseen täytyy mennä turkkilaiskortteleihin. Ohrid puolestaan on kaunis pieni kaupunki järven rannalla, hyvinkin näkemisen arvoinen.
Kosovoon jos päädytte, niin Pristina kannattaa mielestäni unohtaa. On siellä kai nähtävääkin, mutta lähtökohtaisesti yksi Euroopan rumimmista pääkaupungeista. Sen sijaan Prizren on jotain aivan muuta. Turisteja sieltä löytää varmasti, mutta kovin on tunnelmallinen pikkukylä siinä vuorten kupeessa ja miellyttävä tallustella ympäriinsä.
Balkanin alueella on niin paljon kaikkea, että on oikeastaan vaikea suositella yksittäisiä kohteita. Tuossa nyt kuitenkin jotain vaihtoehtoja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä on Sarajevoa hehkutettu kovasti, kuinka kauan tuolla viihtyisi ja minkälaisia roadtripejä porukka on tehnyt lähiseuduille?

Mostar on suositeltava kohde. Toki siellä pörrää turistia reippaasti, kun tekevät Dubrovnikista bussiretkiä sinne.

Itse olin Sarajevossa muistaakseni neljä päivää, joista yhtenä tein retken Mostariin. Se vei reilu puoli vuorokautta. Muutama päivä siis riittää minusta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Oma reissu Sarajevoon kesti viisi päivää, sisältäen päiväreissun Mostariin. Mielestäni passeli aika, ehti rauhassa kiertää kaikki näkemisen arvoiset paikat yms. Suosittelen myös niitä opastettuja kävelykierroksia kaupungissa. Ei maksa mitään (pl. tippi omantunnon mukaan), mutta pääsee vähän jyvälle kaupungin historiasta (muustakin kun sodasta) ja kuulee hyviä menovinkkejä. Ne kestää sellasen puolisentoista tuntia, eli voi hyvin sovittaa päivän muihin menoihin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.

Museoista tulee varmasti parempaa vinkkiä muilta, mutta Fellini-niminen italialainen ei ole pettänyt kertaakaan.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Toisen maailmansodanmuseo ja Solidaarisuuskeskus ovat molemmat ehdottomasti näkemisen arvoisista Gdanskissa.
Fine diningia ei ole tuolla tullut hirveästi harrastettua mutta kehutun Fellinin lisäksi Fino on toimiva. Linkki Tripadvisoriin Fino Restaurant, Gdanskin ravintola-arvostelut - Tripadvisor
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ollaan menossa duuniporukan kanssa Gdanskiin kevään lopulla ja kahdeksi päiväksi pitäisi keksiä ohjelmaa. Antakaa vinkkejä, meitä on kymmenkunta ja kaikki Gdanskiin ja historiaan liittyvä kiinnostaa. Varamme käyttöömme kuljetuksen ja tarvittaessa oppaan. Ehtisimme toisena päivänä ehkä johonkin lähihoodeillekin, jos joku näkemisen arvoinen paikka on lyhyen ajomatkan päässä.

Samoin, jos joku tietää hyvän fine dine -ravintolan tai kaksi niin sellainen vinkkikin on tervetullut.
Pari kertaa olen käynyt, mutta molemmat ovat olleet sellaisia aika pikaisia viikonlopun settejä, joten kovin erikoisia vinkkejä en osaa muualta sanoa kuin siitä ytimestä. Toisen maailmansodan museo on jättimäinen ja tasokas, jos käyttää pieniä filttereitä sen polski-nationalismin suodattamiseen. Mutta ehdottomasti suosittelen, jo pelkästään se 30-luvun reaalikokoinen kadunpätkä on kova, samoin diktatuurien huoneet.

Vanha kaupunki on ihan kiva, kuten muutkin pastellinsävyin ja EU-varoin puunatut "vanhat kaupungit". Drukarnia-niminen kahvila on yksi, minkä nostan esiin, koska jäi se heidän banoffeensa mieleeni, makean ystävä kun olen. Samoin kahvi oli erittäin laadukasta. Paikka itsessään on kyllä pieni kymmenelle, mutta jos joku sattuu siinä nurkilla haahuilemaan pienemmän porukan kanssa.

Ei aivan fine dinea, mutta pykälän verran fiinimpää bistroa tarjoilee Craft Beer Hotel Central alakerran isossa ravintolassaan (Browar PG4 tjsp.) . Toimii vanhassa panimossa aivan rautatieaseman vieressä kiskojen toisella puolella vanhasta kaupungista katsottuna, panimohotelli siis nimensä mukaan. Vanha vaaleanpunainen rakennus. Panimo toimii muistaakseni syrjemmällä nykyään, mutta nimikko-oluet löytyvät alakerran raflasta ja niiden kera erinomaista apetta, kuten talon tartar tai pelmenit, leipäkeitto, ja mitä kaikkea kananpoikaa siellä nyt olikaan. Tilaa on ja porukkaa ainakin meidän visiitillämme riitti, joten jos rennompi meno nappaa, kannattaa tuonne ehkä pöytä varata.

Prologue oli listoillamme kehuttuna paikkana, mutta emme ehtineet sinne. Tämä siis fine diningia. Home
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös