Matkakohteenne

  • 2 445 975
  • 14 516

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
3 viikon päästä Nizzaan ja meillä on huoneisto vuokrattuna. Osaako kukaan sanoa että pitääkö tuonne ottaa etukäteen yhteyttä avaimien luovutusta varten vai mitenköhän homma pelaa?

Jos ei ole huoneistohotelli niin on suotavaa. Yleensä sovitaan etukäteen missä ja monelta on avainten luovutus. Riippuu mitä kautta otettu mutta Ranskassa ja muuallakin Airbnb:n kautta saattaa tarjoajalla olla useitakin kämppiä ja juoksupoika on sovittuun aikaan avaamassa ovia ja kiirehtii sitten seuraavaan paikkaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos ei ole huoneistohotelli niin on suotavaa. Yleensä sovitaan etukäteen missä ja monelta on avainten luovutus. Riippuu mitä kautta otettu mutta Ranskassa ja muuallakin Airbnb:n kautta saattaa tarjoajalla olla useitakin kämppiä ja juoksupoika on sovittuun aikaan avaamassa ovia ja kiirehtii sitten seuraavaan paikkaan.
Okei, otin tuonne yhteyttä, katotaan mitä vastaavat. Barcelonassa pelasi sillä tavalla että piti soittaa jonnekin jotta sai avainkoodin ulko-oveen ja siellä sisällä oli sitten sellainen ihmeellinen apparaatti joka sylki varaustietoja vastaan sen avaimen.
 

Outsider

Jäsen
^Luulin jo, että nyt saatiin asiantuntevin kommentti Dachausta, mutta ei...

Jos joku eksyy joskus Dolomiiteille, niin Selva di val Gardenasta löytyy mielenkiintoinen The Goalies Pub, jonka katto on täynnä jääkiekkomaalivahtien pelipaitoja ja muuta rekvisiittaa. Mukana suomalaisista Lassila ja Valtonen. Omistaja on entinen maalivahti (ja ainakin puheidensa mukaan) Valtosen hyvä kaveri ja entinen joukkuekaveri. Mielenkiintoista juttua riittää sen verran, että olisi varmaan edellispäivien maastopyöräilyt ja patikoimiset jäänyt väliin, jos tänne olisi tajunnut tulla aiemmin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kiitos @Tadu, @Pleksi(t) ja @ProcampTäytyy vielä pohtia ottaako lisäturvan vai ei...
En tiedä mikä tarkalleen tässä on tämä "lisäturva", mutta kyllä mä tuolla päin liikkuessa ottaisin (ja olen ottanutkin) aina täyden turvan vuokrakärryyn. Mikään ei nimittään voisi olla vittumaisempaa kuin pilata lomansa jonkun paikallisen törttöilyn takia ja viranomaisten kanssa tapellessa, saati sitten jos vaikka itse jotain mokaisi.

Joskus vuosia sitten Kroatiassa meidän vuokra-Passattiin oli joku sankari saanut melkoisen syvät skraidut takaoven kohdalle, parkkipaikalla siis. Kellään ei tietenkään mitään tietoa mistään, mutta kun oli tuo kaiken kattava turvajuttu niin vuokraamossa vaan täytettiin vahinkoilmoitus ja thats it. Parilta toverilta kuullut sitten toisenlaisia sattumuksia, kun jossain peräkylillä joku slobo on jyrännyt kännissä peltiä ruttuun ja siinä sitten on ulkomaalainen vähän heikoilla kaikella tavalla kun hommia aletaan selvittämään ja maksettavaa sitten vähintään se isompi omavastuu eli joku tonni ja pahimmillaan vähän enemmänkin.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Elokuun lopussa lento Müncheniin, vuokra-auto alle ja sieltä Bad Gasteiniin Itävaltaan. Münchenin lentokentältä ajattelin poiketa ensin Dachaun keskitysleirille. Ilmeisen käymisen arvoinen paikka. Onko kenelläkään kokemusta kauan aikaa tuonne kannattaa varata? 2h?

Splitiin sitten syyskuussa. Hotelli on varattu Podstranasta ja ainekin tuonne Omisiin pitäisi mennä käymään, näyttää kivalta paikalta. Jos jollain on jotain hyviä ehdotuksia ravintoloiden ja must see-paikkojen suhteen, olen kiitollinen.

Vaikka et ilmeisesti ole majoittumassa tuonne Splitin keskusta-alueelle, päätin silti kertoa pari suositusta itse Splitistä.

Itse kävin tuolla Splitissä viime elokuussa. Asuimme itse melko keskellä kaupunkia yhdessä hostellissa, josta oli mukava kävelymatka joka paikkaan. Oli kyllä antoisa kaupunki, vaikka turisteja olikin erittäin paljon.

Hvarissa kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka päiväretkellä, Splitin satamasta menee lauttoja pitkin päivää. Nämä lauttamatkat kannattaa toki ostaa ajoissa, sillä samalle päivälle voi olla haastavaa saada lauttalippuja.

Suosittelen myöskin retkeä Krka - vesiputouksille. Ihmisiä kyllä sielläkin runsaasti, mutta on näkemisen arvoinen paikka. Bussilippuja saa ostettua bussiasemalta, ja myöskin nämä liput kannattaa ostaa pari päivää ennakkoon.

Ravintolat eivät olleet mitään sen kummempia, ainoastaan ravintola Kitchen 5 oli kokeilemisen arvoinen. Tännekin kannattaa varata pöytä ennakkoon, me emme tätä tienneet niin jouduimme odottamaan yli 2 tuntia jotta meille vapautuisi pöytä. En tasan tarkkaa muista ruoka-annokseni virallista nimeä, mutta se oli eräänlainen frutti di mare - ruukku, joka mielestäni maistui aivaan taivaalliselle. Suosittelen lämpimästi.

Lisäksi jos jalkapallo kiinnostaa, niin Kroatian pääsarjaa edustavan Hajduk Splitin ottelussa kannattaa käydä. Tunnelma on kyllä katossa, sekä liput myöskin halpoja. Myöskin olut oli halpaa ja hyvää. Näitä lippuja saa ostettua keskustan fan storesta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tännekin kannattaa varata pöytä ennakkoon, me emme tätä tienneet niin jouduimme odottamaan yli 2 tuntia jotta meille vapautuisi pöytä. En tasan tarkkaa muista ruoka-annokseni virallista nimeä, mutta se oli eräänlainen frutti di mare - ruukku, joka mielestäni maistui aivaan taivaalliselle. Suosittelen lämpimästi.

Nyt tarvitsisi vähän tarkemmat tiedot miksi kannattaa odottaa kolmisen tuntia. Millaisissa tiloissa odotus tapahtui, oliko siellä baaria. Näkikö pelejä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Viikko Gdańskissa vietetty, eikä kyllä Puola pettänyt tälläkään kertaa. Kuuden vuoden takaisesta Krakovan reissusta jäi pelkästään lämpimiä muistoja ja samaan lokeroon päätyy tämäkin reissu. Kirjaillaan nyt tähän kokemuksia, jos joku sattuu suunnittelemaan kyseiseen kohteeseen reissua. Tekemistä riitti mainiosti kokonaiseksi viikoksi, vaikka paljon kuului ennakkoon kommentteja, että Gdańsk olisi parhaimmillaan pidennetyn viikonlopun viettämiseen.

Lento yhdistelmällä Finnair (Oulu-Helsinki) & Norra (Helsinki-Gdańsk) oli miellyttävä. Jälkimmäinen väli lennettiin ATR-potkurikoneella, mutta kyyti oli oikein tasainen. Paluumatkalla pientä turbulenssia ja ukkosta ilmassa, mutta hyvin sujui matka salamointia katsellessa. Lennoissa ei siis moittimista ja Gdańskin
Lech Wałęsan nimeä kantava lentokenttä oli sopivan kompakti, kaikki meni mallikkaasti. Mennessä ja tullessa kuljimme junalla lentokentälle. Aseman englanninkielellä toimivasta automaatista halvat liput ja matkaan. Raiteita asemalla on vain kaksi, joten oikean valitsemisen kanssa ei tullut ongelmaa.

Majapaikkana toimi Mercure Gdańsk Stare Miasto, lähellä rautatieasemaa ja kivenheiton päässä vanhasta kaupungista. Hotelli oli siisti ja viihtyisä, 14. kerroksen privilege-huoneesta avautui hulppea maisema telakka-alueelle. Aamupala oli ihan ok, mutta hintaansa nähden valikoima oli varsin suppea ja mitään vaihtelua siihen ei viikon aikana tullut. Tämä tuli otettua lähinnä helppouden vuoksi, ettei tarvinnut etsiä aamupalaa muualta. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja Winestone-ravintola oli viihtyisä. Parina iltana tuli istuttua baarissa ja tilattua pikkupurtavaa. Ravintolan burgeri ei ollut omaan makuun mikään erikoinen ja hintataso oli hieman korkea.

Hotellin lähellä Madison-kauppakeskus oli ihan ok, muutama ravintola ja joitain kauppoja, ei mikään suuri ostosparatiisi. Snacks & juomaostoksia teimme hieman epämääräisellä paikalla hotellin takana sijaitsevasta Biedronka-myymälästä. Epäsiisti ja jokseenkin sekava, mutta mikä tärkeintä, halpa kauppa. Kaupan ympäristössä pyöri ilta-aikaan sen oloista porukkaa, että lompakostaan kannatti pitää kiinni. Mutta näitä nyt on joka paikassa.

Vanha kaupunki oli täynnä vilinää, luultavasti vielä normaalia enemmänkin, kun käynnissä olivat St. Dominic's Fair -markkinat. Ihan mielenkiintoista tuolla oli kuitenkin kierrellä, myyjätkään eivät olleet sitä sorttia, että olisivat tyrkyttäneet väkisin myytäviään. Rauhassa sai katsella. Kokonaisuudessaan vanha kaupunki oli miellyttävä ja kaunis.

Zoo Gdańsk Oliwaan tehtiin puolen päivän retki junalla. Oliwan rautatieasemalta jonkin verran kävelemistä, mutta ruuhkia oli sen verran, että bussimatka ei olisi juurikaan nopeuttanut kulkemista. Eläintarhaan oli edulliset liput ja nähtävää oli paljon. Ihan puhtaita papereita en paikalle antaisi, osa eläimistä oli minun silmään aika onnettomissa puitteissa. Alue oli laaja, joten kävelemistä riitti jos tahtoi koko alueen ottaa haltuun.

Westerplatte oli hieno kokemus. Ei sinänsä valtavasti erityistä nähtävää, mutta tunnelmaan oli helppo virittäytyä, kun sotahistoria kiinnostaa. Matka Westerplatteen sujui mukavasti piraattilaivalla, paluumatka puolestaan vesibussilla. Toisen maailmansodan museo oli upea, kierrettävää oli valtavasti. Meillä meni viisi tuntia, mutta helposti olisi saanut tuplat kulumaan, jos olisi kaikkeen paneutunut täysillä. Voisin mennä toisenkin kerran, niin paljon jäi esimerkiksi noita aikalaisten kokemuksia sisältäviä videoita näkemättä. Audioguide oli toimiva.

Solidaarisuusmuseoon varattiin liian vähän aikaa, kun mentiin vajaat kolme tuntia ennen sulkemisaikaa. Aloitettiin kierros liian verkkaisella tahdilla ja sulkemisaika tuli vastaan liian pikaisesti. Meni osittain juoksemiseksi, ihan oma vika. Aihe oli ennakkoon hieman oudompi, mutta kiinnostus heräsi nopeasti ja hieman jäi harmittamaankin, kun joutui paljon skippaamaan aikataulun vuoksi.

Malborkin-linna oli hieno ja helposti tavoitettavissa junalla. Liput edulliset ja audioguide toimi jälleen hyvin. Tähänkin olisi saanut upotettua vaikka koko päivän, jos olisi jaksanut kierrellä. Suosittelen kyllä tätäkin paikkaa, jos pidemmän retken Gdańskiin tekee. Paluumatkan junaa jouduttiin odottelemaan puoli tuntia, kun oli myöhässä. Otti aika tehokkaasti aikataulua kiinni ja Gdańskin päärautatieasemalla juna olikin enää kymmenen minuuttia myöhässä. Välillä hieman hirvitti, kun aikataulua otettiin kiinni fysiikan lakeja rikkomalla. Vauhti tuntui melko kovalta ja juna heilui kovasti, kun kurveissakaan vauhti ei juuri hidastunut. Mutta hyvin se kuitenkin kiskoilla pysyi ja sehän on pääasia.

Sopotissa pyörähdettiin, mutta se ei suurempaa vaikutusta tehnyt, eikä visiitistä tullut kovinkaan pitkä. Gdynia jäi tällä kertaa väliin, samoin aikataulujen vuoksi Stutthof. Jäipä jotain mahdolliseen seuraavaankin kertaan.

Mitäs muuta... Kauppakeskuksista pyörittiin Forumissa ja Galeria Bałtyckassa. Molemmat isoja komplekseja, mutta eipä noissa hirveästi itseä kiinnostavia liikkeitä ollut. Parempi puolisko sai varmasti shoppailuhalut tyydytettyä. Jälkimmäisessä kauppakeskuksessa kävimme hotellihuoneen luovutuksen jälkeen, kun odottelimme iltalentoa. Matkatavaroille löytyi säilytystilat näppärästi jostain siivouskomerosta neljän paikallisen rahan hintaan (n. euro).

Ravintolapuolelta ei mitään tajunnanräjäyttäviä kokemuksia, mutta ei toisaalta mitään pettymyksiäkään, ellei hotellin burgeria lasketa. Perusvarmaa evästä ja sopuhintaan. Pueblon ribsit ehkä parasta antia, eikä Pizzeria La Famiglian Diavolo-pizzaakaan moittimaan pääse. Ohut pohja ja sopivati potkua. Restauracja Republikassa otin myös ribsit. Hävisivät Pueblon vastaaville, mutta olivat kyllä silti hyviä. McDonaldsit, Burger Kingit, Pizza Hutit ja Subwayt olivat oiva apu pienempään nälkään.

Ennakkoon luin paljon kommentteja, että englanninkielen taito olisi paikoin hieman heikolla tolalla, mutta ei sellaista paikkaa tullut kyllä vastaan, missä isompi kielimuuri olisi tullut väliin.

Puola on kyllä minun papereissa edelleen aika korkealla, kun tulevia lomakohteita suunnittelen. Jokaisessa meissä asuu pieni puolalainen. Minussa ehkä vähän suurempikin.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Nyt tarvitsisi vähän tarkemmat tiedot miksi kannattaa odottaa kolmisen tuntia. Millaisissa tiloissa odotus tapahtui, oliko siellä baaria. Näkikö pelejä.

Teimme varauksen siis paikan päällä ja meille kerrottiin, että jonotusaika on noin kaksi tuntia. Kävimme tästä pientä keskustelua, että haluammeko odottaa noinkin pitkään, ja lopulta päätimme odottaa tuon ajan. Tuon parin tunnin aikana pyörimme kaupungilla erilaisissa liikkeissä ja vastaavissa. Kun saavuimme ravintolaan, henkilökunta tarjosi meille jonkin sortin drinkin (en nyt muista mistä alkoholijuomasta oli kyse). Lisäksi hehkutukseni tästä paikasta tulee osittain siitä että halusimme eräänlaisen "fine dining" kokemuksen, ja tämä täytti kyllä omat odotukseni siitä. Suosittelen ehkä siis henkilöille jotka hakevat enemmän tuota fine dining kokemusta.

Itse ravintola oli sisältäkin siisti, avokeittiö josta näki suoraan keittiöhenkilökunnan toiminnan. Tämä oli ainakin minun mieleeni, sillä saimme katsoa, kuinka annoksiamme valmistettiin. Televisionäyttöjä ravintolassa ei ollut, joten pelejä ei pystynyt katsomaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No otettiin sitten taksi kolmen kilometrin matkalle: 20 euroa!
Santorinilla tuli joskus juteltua paikallisen tytön kanssa saaren elinkeinoista. Koska saaren turistikausi kestää vain noin puolet vuodesta, täytyy paikallisten yrittäjien kiskoa koko vuoden tulot noilla turistihinnoilla. Paikalliset itse maksavat halvempia hintoja esim. ravintoloissa. Toki osa asukkaistakin lähtee talveksi saarelta pois vaikka Ateenaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tekemistä riitti mainiosti kokonaiseksi viikoksi, vaikka paljon kuului ennakkoon kommentteja, että Gdańsk olisi parhaimmillaan pidennetyn viikonlopun viettämiseen.

Ennakkoon luin paljon kommentteja, että englanninkielen taito olisi paikoin hieman heikolla tolalla, mutta ei sellaista paikkaa tullut kyllä vastaan, missä isompi kielimuuri olisi tullut väliin.

Puola on kyllä minun papereissa edelleen aika korkealla, kun tulevia lomakohteita suunnittelen. Jokaisessa meissä asuu pieni puolalainen. Minussa ehkä vähän suurempikin.

Helposti riittää tekemistä viikoksi, jos on tuollaista liikunnan riemua ja jaksaa siirtyillä eri paikkoihin. Jos ei taas jaksa joka aamu säätää jonnekin lähialueille, niin siinä mielessä muutama päivä riittää hyvin.

Englannin osaaminen on täysin randomia. Sitä osataan paljon, mutta sitten täysin yllättävissäkin paikoissa ei vain osata. Hyvä esimerkki tästä on tyttöystäväni kaveri. Hän on jossain jakkupukuhommissa jonkunlaisena keskijohtajana vakuutusyhtiössä. Hän ei osaa sanaakaan englantia, koska on tehnyt koko työuransa vain paikallisten asiakkaiden kanssa.

Turistialueilla osataan kieltä, mutta ei tarvitse mennä kuin Biedronkaan, niin sitten tulee täydellinen stoppi. Yhtä lailla jotkut osaa mistä ei ikinä olisi uskonut ja se taas johtuu siitä, että paljon lähdetään ulkomaille Britanniaan hommiin ja tullaan sitten parin vuoden päästä takaisin, koska kotona on kivaa ja toimiva ja hieno maa. Saksaa kannattaa kokeilla joskus, jos sellainen taipuu.

Puola on uskomattoman hieno maa eikä todellakaan ole mitään jatkuvaa slaavisekoilua tai slobomeininkiä niin kuin ehkä kuvitellaan. Välillä on aina jotain pientä, mutta onko vaikka Suomessakaan puolalaisella niin helppoa koko ajan.

Teimme varauksen siis paikan päällä ja meille kerrottiin, että jonotusaika on noin kaksi tuntia. Kävimme tästä pientä keskustelua, että haluammeko odottaa noinkin pitkään, ja lopulta päätimme odottaa tuon ajan. Tuon parin tunnin aikana pyörimme kaupungilla erilaisissa liikkeissä ja vastaavissa.

Jaa niin näitä missä saa poistua odottelemaan. Eihän se sitten ole paha. Kerran olen kokeillut ja kyllähän se toimi. Sanoivat voitko tulla tähän kellon aikaan ja sinne sitten pääsi.

Santorinilla tuli joskus juteltua paikallisen tytön kanssa saaren elinkeinoista. Koska saaren turistikausi kestää vain noin puolet vuodesta, täytyy paikallisten yrittäjien kiskoa koko vuoden tulot noilla turistihinnoilla.

Näinhän se on. Esimerkiksi Puolassa ei ole mitään oikeasti toimivaa työttömyyskorvausta. Siis sellaista millä eläisi edes vähän. Tulot on jostain kiskottava.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kiitos @Tadu, @Pleksi(t) ja @Procamp! Varasin auton rentalcars.comin kautta ja kärryksi valikoitui Fiat 500 tai vastaava Sixtiltä. 156 € / 7 vrk, ei paha hinta. Täytyy vielä pohtia ottaako lisäturvan vai ei... @Procamp; mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan!

Ota se omavastuun poisto, niin saat mielenrauhan lomallesi. Kyseinen konserni kun on allekirjoittaneen palkanmaksaja, niin noita ulkomaan sotkuja saa välillä myös selvitellä. Halvat hinnat tuollapäin perustuvat siihen, että autoista löydetään uskomattoman paljon naarmuja, jotka sitten veloitetaan asiakkailta joilla ei nollaomavastuuta. Sama koskee kaikkia muitakin vuokrausketjuja. Jos otat Rentalcarsin tarjoaman vakuutuksen, niin yrittävät silti myydä sulle tiskillä omavastuun poistoa, koska et ole silloin yrityksen oma nollaomavastuuasiakas...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itsellä on ollut jatkuva vakuutus omavastuun poistoon. Halvempi ja kun sitä vuokraamossa vilauttaa, nimenomaan eivät yritä edes myydä omaansa. Toki siinä joutuu kuittaamaan ensin sen mahdollisen vaurion ja hakemaan rahan takaisin, mutta korttivelkaahan se vain on. Ehdot käytännössä 100% kattavat.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Itsellä on ollut jatkuva vakuutus omavastuun poistoon. Halvempi ja kun sitä vuokraamossa vilauttaa, nimenomaan eivät yritä edes myydä omaansa. Toki siinä joutuu kuittaamaan ensin sen mahdollisen vaurion ja hakemaan rahan takaisin, mutta korttivelkaahan se vain on. Ehdot käytännössä 100% kattavat.

Välillä olen ihmetellyt, että Amex-asiakkaat ottavat silti omavastuunpoistoja, vaikka oma kortti kattaisi vahingot. Liekö sitten prosessi jotenkin työläs...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Välillä olen ihmetellyt, että Amex-asiakkaat ottavat silti omavastuunpoistoja, vaikka oma kortti kattaisi vahingot. Liekö sitten prosessi jotenkin työläs...

Joutuuhan siinä kaikissa ulkopuolisissa kuvioissa täyttelemään ja lähettelemään lappuja ja riippuen ehdoista käyttämään mm. poliisin palveluita. Jälkimmäinen tosin hämää kun kyllähän nyt poliisi varmaan noin keskimäärin kutsutaan liikenneonnettomuuksissa paikalle muutenkin.
 
K

kiwipilot

Helmi-maaliskuulle on suunnitelmissa kuukauden Aasia-Australia -turnee: ensin pari viikkoa jossain päin Thaimaata jonka jälkeen kahden viikon roadtrip joko Perthistä Adelaideen tai Melbourneen. Huomasin että Singapore Airlines myy Lontoo - Singapore - Perth // Melbourne - Lontoo -lentoja hintaan 633€/nuppi. Ja kun Lontooseen saa menopaluun Vantaalta kahdeksalla kympillä niin ei ihan hirveästi tarvitse miettiä, varsinkin kun kyseessä on aivan maailman kärkiyhtiö.

Nyt kysyisinkin onko joku ajellut em. reittiä pitkin eteläistä Australiaa? Kilometrejä näyttäisi tulevan reitistä riippuen 4-5k ja mietinkin onko pari viikkoa sopiva aika? Auton vuokraaminen vaikutti edulliselta vaikka päälle tullee yhden suunnan jättömaksu. Kaikenlaista infoa otetaan kiitollisena vastaan.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Ensi viikolla sitten olisi lähtö Madridiin. Jostain syystä tämä paikka on jäänyt itselleni aina väliin Espanjan reissuilla. Perjantaina meno ja Maanantaina takaisin. Norwegian kautta poimin lennot 175e hintaan joka oli omasta mielestäni varsin hyvä tarjous. Lauantaina tarkoitus mennä katsomaan pikkaisen jalkapalloa. Hotellin löysin varsin kohtuu hintaan aivan ytimestä. Olisi kiva kuulla vinkkejä Madridin suhteen. Hyvä ruoka maistuu aina joten varsinkin ruuan suhteen otetaan vinkkejä mielusti vastaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Välillä olen ihmetellyt, että Amex-asiakkaat ottavat silti omavastuunpoistoja, vaikka oma kortti kattaisi vahingot. Liekö sitten prosessi jotenkin työläs...

Yksi syy taitaa olla ihan se, että ei vain uskalla luottaa sen sitten toimivan. Joillekin tulee yllätyksenä esimerkiksi se, että luottokortin mukana tuleva matkavakuutus ei olekaan voimassa, jos sillä ei ole juuri sitä matkaa maksettu.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Ensi kuussa matkaan Italiaan serkun häihin, jonka jälkeen jäämme hieman pyörimään Pohjois-Italiaan. Suunnitelmissa on käydä ainakin Genovassa, Torinossa ja Milanossa. Olisin itse halunnut mennä katsomaan jalkapalloa, mutta Serie A on juuri tuolloin maajoukkuetauolla. Onko kukaan käynyt jossakin näistä kaupungeista ja osaisi suositella jotain tekemistä / nähtävää?
 
Kiitos vinkeistä @Sir Markku, @Zeta03, @heavy ja @neks0n.
Ensi kuussa matkaan Italiaan serkun häihin, jonka jälkeen jäämme hieman pyörimään Pohjois-Italiaan. Suunnitelmissa on käydä ainakin Genovassa, Torinossa ja Milanossa. Olisin itse halunnut mennä katsomaan jalkapalloa, mutta Serie A on juuri tuolloin maajoukkuetauolla. Onko kukaan käynyt jossakin näistä kaupungeista ja osaisi suositella jotain tekemistä / nähtävää?
Käykää ihmeessä ainekin Milanon pohjoispuolella Comojärvellä vähintään päiväreissulla. Kuten @olkikuukkeli tuossa muutama viesti edempänä mainitsikin, niin maisemat ovat ainutlaatuisen kauniit, eikä kuvat tee oikeutta paikalle.
Jos Milanossa yllättää nälkä, niin Naviglin kanaalin ympärillä on sympaattisia ravintoloita riittävästi. Tunnelmallinen paikka, varsinkin illalliselle.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ensi viikolla sitten olisi lähtö Madridiin. Jostain syystä tämä paikka on jäänyt itselleni aina väliin Espanjan reissuilla. Perjantaina meno ja Maanantaina takaisin. Norwegian kautta poimin lennot 175e hintaan joka oli omasta mielestäni varsin hyvä tarjous. Lauantaina tarkoitus mennä katsomaan pikkaisen jalkapalloa. Hotellin löysin varsin kohtuu hintaan aivan ytimestä. Olisi kiva kuulla vinkkejä Madridin suhteen. Hyvä ruoka maistuu aina joten varsinkin ruuan suhteen otetaan vinkkejä mielusti vastaan.
Oltiin Madridissa reilu viikko uuden vuoden tienoilla ja tekemistä & näkemistä kyllä riittää joka makuun. Aika paljon mentiin ihan tripadvisor/matkaopas-suuntimilla, kun ei mitään käryä ollut kaupungista ennen visiittiä. Helvetin iso kylä tuokin on, mutta julkisilla pääsee liikkumaan näppärästi ja toki keskustassa apostolilla kannattaa pyöriä isoimmat "nähtävyydet" läpi. Retiro Park ja parit museot varmaan mahtuu lyhyempäänkin visiittiin. Vähän ydinkeskustan ulkopuolella kannattaa syödä jotain "menu del dia" eli lounassettejä sellaisissa paikoissa, missä näyttäisi olevan paljon lokaaleja. Paikallinen ruoka on helvetin hyvää, halpaa ja tunnelma noissa paikoissa aitoa.

Yksi huikean hyvä pieni safkapaikka jäi mieleen, Lavapies:n huudeilla oleva Los Chuchis. Lavapies oli muutenkin sellainen sopivan rosoinen mesta, vaikkei mikään lähiö olekaan. Löytyy pubeja ja paikallisia, vähän vintage-shippia ja sen semmoista. Toki myös turisteja. Eipä tuolla missään tullut huonoa ruokaa syötyä ja syötyä tuli kyllä paljon. Se yksi tapas-pubi-ketju on huikea kokemus, tunnistaa siitä että ne mestat on aina ihan tupa täys ja jengi vetää safkaa ja kaljaa antaumuksella. En nyt muista millään mikä sen ketjun nimi on, mutta kyllä sen tunnistaa törmätessään. Rohkeasti vaan testaamaan! Välipalaa voi hakea Museo del Jamon-ketjun puljuista, joista saa varmaan sataa erilaista kinkkuvoileipää ja vähän muutakin, 20snt tais olla muki kaljaa kyytipojaksi. Varmaan ihan turistijuttuja, mutta hauskaa oli ja jengiä noissakin piisaa kellon ympäri.

Madrid oli sellanen paikka, jossa oli mukava talsia vaan ympäriinsä ja "eksyä" ties minne. Mistä vaan pääsi nopeasti takaisin kämpille ja missä vaan voi pysähtyä safkalle, kaljalle tai muuten vaan hengailemaan.

edit. Tässä like a local -sivuston pikkujuttu tosta tapas-pubi-ketjusta, joka ei siis olekaan kai ketju vaan kaksi paikkaa samalla kadulla. El Tigre oli nimi. Ei mitään laatusafkaa, mutta meininki huva!
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
En jaksa selata millään vanhoja vastauksia mutta onkos täällä Balilla käyneitä? Tarkoitus olisi ensi vuonna tehdä mahdollisesti kolmen viikon reissu Ubud-Kuta-akselilla. Eli kokemuksia seuraavista:
- ruoka ja sen hinta (ravintolassa)
- olut/viski ja sen hinta (ravintolassa/kaupassa)
- nuuskaa saa viedä maahan mutta saako sieltä ostettua
- sää ilmeisesti hyvin Thaimaan kaltainen, Thaimaa on tuttu maa
- onko eroavaisuuksia Thaimaahan, jos on millaisia
- suositteletko jotain erityisesti, mukana 10 ja 14 vuotiaat pojat vaimon kera

Kiitos etukäteen!
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@opelix Mä olen Balista kirjoitellut aiemmin, mutta tässä parit ranskalaiset viirut:

-Liikenne on ihan erityisen kaoottista
-Ruoka on halpaa, etenkin paikallinen
-Juomat on Thaimaan hinnoissa
-Nuuskaa en Balilla nähnyt
-Kaupunkien ja maaseudun ero on suuri
-Paikalliset on hinduja, kyypparit usein muslimeja
-Jos sattuu joku hindujen rama rama ding dong -juhla, niin kaikki paikat voi olla päiviä kiinni
-Turvallisuus on omilla harteilla. Ei pidä lähteä esim merimatkalle, jos vähänkin arveluttaa. Paikalliset lähtee vaikka varmaan kuolemaan. Ne kun syntyy uudestaan...
-Koirasta tulee keittiössä kana
-Kalaruuat on hyviä
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Mikä tämän palstan Balilla käyneiden mielipide on? Menisittekö uudestaan?
Thaimaassa haastattelemieni matkailijoiden yleinen mielipide tuon maailmankolkan paikoista oli, että Intiaan, Malediiveille ja Balille ei tarvitse mennä uudestaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Domi28 Kyllä mä voisin uudestaan mennä Balille, mutta mitään hinkua ei oikeastaan ole. Thaimaa ja sen naapurit tarjoaa aika lailla samat jutut helpommalla. Poikkeuksena lähinnä tulivuoret ja paikallinen hindu-kulttuuri. Toisaalta olen itse jo ylittänyt parhaimman reppureissaus-iän, joten mulle riittää nykyään esim. Laosin syrjäkylät.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
En menisi Balille uudelleen, kun se ainakin itselleni näyttäytyi tyystin turistirysänä. Mutta vaivatonta ja mukavaa siellä oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös