Mainos

Matkakohteenne

  • 2 588 225
  • 14 968

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse olin viikko sitten Berliinissä kolmannen kerran, eli jos jotain vinkkejä tarvitsette niin kysykää ihmeessä.

Suosittelen viettämään aikaa enemmän siellä vanhan idän puolella, hinta-laatusuhteeltaan hyviä ravintoloita, leppoisa meininki ja oluen/muun alkon hinta kohdallaan.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Itse olin viikko sitten Berliinissä kolmannen kerran, eli jos jotain vinkkejä tarvitsette niin kysykää ihmeessä.

Suosittelen viettämään aikaa enemmän siellä vanhan idän puolella, hinta-laatusuhteeltaan hyviä ravintoloita, leppoisa meininki ja oluen/muun alkon hinta kohdallaan.

Mistä nyt kukainenkin tykkää. Minusta Berliinissä jaottelu ei ole niinkään Länsi-itä -välillä vaan muutoin hyvin erityyppisten kaupunginosien välillä. Esim. vanhan lännen puolella sijaitseva turkkilaisten ja kaikenlaisten hippien ym. vaihtoehtoväen Kreuzberg on aivan eri maata kuin vähän elitistisen oloinen Charlottenburg (myös lännessä). Oluesta ei joudu kaupungin "kalleimmillakaan" alueilla paljoa maksamaan: esim. omassa "kantapaikassani" Ku`Dammin varrella sijaitsevassa Alt Biersalonissa saa puolen litran Weissbierin neljällä eurolla.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Joo terve

Suunnitelmissa: lokakuussa kolme viikkoa Thaimaaseessa kolmen alta 5v penskan kanssa ja heidät synnyttäneen naisen, joka on heille kuin äiti. Miksi tai miksei?

Joku sadekausi loppuu lokakuussa, ja kommentteja on suuntaan ja toiseen, että kandeeko mennä ja millaset kelit tarjolla. Enemmistö näistä googlatuista kommenteista kuitenkin puoltaisi, että miksei voisi lokakuussakin sinne pyyhkäistä - noin niinku kelien puolesta. Onko kokemuksia? Omaa kieltään puhuvat tarjolla olevat pakettimatkat, niitähän ei tähän aikaan ole juuri lainkaan. Liekö kyse enemmänkin kysynnästä kuin siitä, etteikö sinne kandeisi tähän aikaa mennä.

Piti prkl lähteä koko talveksi evakkoon lämpimään jonnekin Aussit ja mitä vielä, mutta kun mamma palautuu hoitovapaalta aikasemmin duuniin, niin täs nyt sit ollaan paskimpaan aikaan ikinä reissaamassa ihan mihin tahansa.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Mulla kanssa kysymys Thaimaaseen liittyen. Mitkä beachit ovat "hyviä/hienoja". Ollaan menossa Tammikuussa ja nyt tarttis vähän infoa. Tack jo etukäteen jos joku jaksaa vastata!
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Thaimaasta on allekirjoittaneelle reilusti kokemusta. Vuosia vietetty siellä talvisin kk kerrallaan reppureissaten.
Lokakuussa on tosiaan vielä ns sadekausi kyllä menossa, joulukuussakin kelit vähän epävakaiset. Kelit on kuitekin mukavan lämpöiset ja kosteat ja kun sade tulee (yleensä puolen päivän aikaan) se tulee lujaa ja lyhyen aikaa. Illalla saattaa myös ukkoskuuro yllättää. Silti uskoisin että ihan mukava on lomailla. Vasta tammikuun alkupuolella alkaa olla ns takuulla aurinkoa lähes koko ajan ja ns kuuma kausi alkaa.
Pakettimatkoja ei tähän aikaa juuri tosiaan tehdä, juurikin kysynnän vähäisyydestä johtuen.

Thaimaan rannoista. Noh niitä riittää. Länsipuolen rannat sanoisin hienommiksi, mutta enemmänkin mietin millaista rantaa haluaa?? Paljon menoa ja baareja, vähemmän turisteja ja idyllinen pikkuranta kirkkaalla vedellä, saari jossa pari upaa rantaa ja muutama kymmenen bungalovia, rantakohde jossa kaikki mahdolliset palvelut vai mitä? Valinnan varaa nimittäin riittää, joka lähtöön. Varmaan 40-50 kappaletta ainakin itsekin käynyt läpi.
YV:täkin voi laittaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mistä nyt kukainenkin tykkää. Minusta Berliinissä jaottelu ei ole niinkään Länsi-itä -välillä vaan muutoin hyvin erityyppisten kaupunginosien välillä. Esim. vanhan lännen puolella sijaitseva turkkilaisten ja kaikenlaisten hippien ym. vaihtoehtoväen Kreuzberg on aivan eri maata kuin vähän elitistisen oloinen Charlottenburg (myös lännessä).

Olin heinäkuussa viikon Berliinissä nimenomaan Charlottenburgin kaupunginosassa. Varsin viihtyisä, eikä mielestäni mitenkään erityisen elitistisen tuntuinen. Ainakaan juna-aseman ulkopuolella penkillä kökkineessä puistokemistissä ei mitään elitististä ollut. Suht vähässä näitäkin Berliinissä kuitenkin oli väkilukuun nähden. Hesa on paljon, paljon pahempi tässä suhteessa ja Turunkin kävelykatu ja tori ovat deekujen valtaamia erityisesti kesäisin. En haluaisi kuvitella 4 miljoonan asukkaan suomalaiskaupunkia meikäläisten aggressiopultsaritiheydellä.

Joka tapauksessa suosittelisin valitsemaan hotellin sen mukaan, mistä on hyvät/suorat kulkuyhteydet. Tosin julkinen liikennehän hoituu Berliinissä erinomaisesti, joten tämä tuskin on valtaisa ongelma. Valitsin oman hotellini paitsi sopivan hintatason, myös sijainnin (kadun yli C-burgin juna/paikallisjuna-asemalle) mukaan, ja helppoa oli heilahtaa S-bahniin. Lentokenttäbussikin (Tegel) kulki kadun toiselta puolelta.

Berliinissä ehtii muutamassa päivässä rundata melkoisesti sekä kaupungissa että lähialueilla. Esimerkki yksittäisestä omasta päivästäni:
-varhain aamulla S-bahneilla Potsdamin "keisarilliseen" kaupunkiin, siellä nähtävyysbussilla parin tunnin kierros, kävelyä keskustassa, käynti filmimuseossa
-Paluureitillä pysähdys Wannseessa, lähibussilla Wannseen konferenssin huvilaan, jossa päätettiin juutalaisten joukkotuhosta, tutustuminen huvilamuseoon, paluu S-bahn-asemalle
-Edelleen samaisella paluumatkalla pikapysähdys Grünwaldissa
-Paluu hotelliin 5-10 minuutiksi, lähibussilla alkuillasta Charlottenburgin palatsiin kiertokäynnille
-kävelyä C-burgin palatsin puistossa ja sen taakse. Harkintaa, lähtisikö vielä vesibussilla iltaristeilylle. Kielteinen päätös, joten seikkailemaan metrolla ja päätyminen kohti Brandenburgin torin tienoita
-illansuussa takaisin taas hotellille, jonka edessä oli Maximillianin currywurst-imbiss. Ei kun wurstit naamaan, itse asiassa kaksikin. Rättiväsyneenä nukkumaan, edellispäivä kun oli sisältänyt vastaavantyyppisen ekskursion Sachsenhausenin keskitysleirille ja illalla käynnin Checkpoint Charliella. Aamulla sitten taas eteenpäin kohti uusia seikkailuja kuten vaikkapa Hitlerin bunkkerin muistomerkille tai viideksi tunniksi eläintarhaan.

Oluen hinnoista ja laaduista en osaa Berliinin suhteen sanoa, niitä en maistanut enkä muutenkaan niitä juo. Eipä Berliinin reissulla muutenkaan ehtinyt ryypiskelemään, ryypätä voi halutessaan kotonakin kalsarit jalassa, mutta silloin ei jaksa heilahtaa lagerille kahdeksan aikaan aamulla.

Ruokapuoleen piti tutustumani vähän tarkemmin, mutta loppujen lopuksi varsinaisia ravintolassa syömisiä oli reissullani hyvin vähän. Sitäkin enemmän berliiniläistä perusmurkinaa kuten currywursteja ja turkkilaisten aitoja döner-kebapeita. Berliinissä kyllä riittää jokaiselle jotain, se on varma.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
-Paluureitillä pysähdys Wannseessa, lähibussilla Wannseen konferenssin huvilaan, jossa päätettiin juutalaisten joukkotuhosta, tutustuminen huvilamuseoon, paluu S-bahn-asemalle.
Kenen kanssa päätit joukkotuhosta?

Ja nyt kun olen saanut pakollisen huonon huumorini kehiin, voin keskittyä itse asiaan. Nimittäin Berliinihän on yksi pakollisista vierailukohteista, joissa en ole vielä ehtinyt piipahtaa. Tiedän rakastuvani kaupunkiin jo etukäteen, mutta se riski on otettava. Niin paljon historiaa ja nähtävää tuossa paikassa on, että pakko sinne on joskus itsensä hilata.

Oikeastaan tuli tolkuton hinku taas Saksaan, kun noita juttuja yltä lueskelin ja muutamaa paikkaa Googlen avulla tiirailin. Iski muistot omilta reissuilta - katuhälinää, viehkeää saksankielista pulinaa ja oluenhuuruista naureskelua, vanhoja rakennuksia, raskasta ruokaa, olutta, kauppoja ja kivaa tunnelmaa. Ach so, joz joku mut zinne kuztantaizi.

Niin, ja Musta Nuoli - kalsarit jalassa omassa kämpässä juotu karhulapparisiideri EI OLE sama asia kuin vehnäolut saksalaisen hölötyksen saattelemana paikallisessa ravintelissa.

Edit: Näihin tunnelmiin.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Tässähän onkin tullut jo useammaltakin henkilöltä vinkkejä Berliinissä liikkumiseen, eli kiitoksia niistä. Itselläni olisi tarkoitus käydä ainakin Stasi-museossa, Saksan tekniikan museossa(jos muistan nimen oikein?), jossa on näytillä mm. Messerschmitt 109 + muita lapsuuden klassikkohärveleitä ja Union Berlinin futismatsissa jotain Paderbornia vastaan. Joukkueista olisi ehkä enemmän kiinnostanut Hertha, koska Olympiastadion, mutta eiköhän derkkujoukkueenkin areenalla pääse hyvään ottelutunnelmaan. Vinkkejä lippujen ostoon otetaan vastaan, jos niitä on antaa? Muuten ei ole mitään valmista ohjelmaa suunniteltuna, paitsi tietenkin saksalaisten oluiden, currywurstin ja kunnon dönerin kuluttaminen.

Ai niin, hotellini sijaitsee Köpenicker Strassella, joten "ihan ytimeen" on kai sellaiset 2-3 kilometria. Se on sitten ihan eri asia, että mihin sen todellisen keskustan Berliinissä haluaa kukakin sijoittaa, koska aika hajanaisen oloinen paikka se kartalla on.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Ruokapuolesta sen verran, että kannattaa ehdottomasti syödä paikallista ruokaa ravintoloissa. Siis muutakin kuin dönereitä ja wursteja vaikka hyviä ovatkin. Itse olin esim lähtökohtaisesti skeptinen siansorkkien suhteen, mutta eipä paljon parempaa ruokalajia löydy. Voi tosin varautua ettei kaikkea varsinkaan hentorakenteinen naisihminen jaksa. Eikä tarvinnut itsekään kertaakaan ravintolasta nälkäisenä lähteä toisin kuin täällä. Salaatteja ei lautasilta löytynyt pl yksi dumpling-annos, jossa oli näön vuoksi pari salaatinlehteä reunalla. Luotin useimmiten ruokasuositusten suhteen tarjoilijan näkemykseen ja heidän suosituksiinsa. Monissa paikoissa ruokalistoja ei ollut englanniksi, joten se saattaa joitakin hämätä. Oluet olivat ravintoloissa jonkin verran Suomen hintoja halvempia. Keskustan pintaliitopaikoista en tiedä. Nähtävyyksistä ei tarvinne mitään erityistä mainita. Niitä nimittäin riittäisi vaikka koko kesäksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kenen kanssa päätit joukkotuhosta?

Heh.

Eräs Eichmann siellä jutteli, kun kuuntelin kuulokkeilla nauhoitusta Israelissa pidetystä oikeudenkäynnistä, jossa tämäkin keikka tuli puheeksi. Konferenssin jälkeen oli vedetty välikaffet ja -pullat, kuten asiaan kuuluu. Nämä oli oikein kirjattu kokouskutsuun. Ei sitä muuten jaksa lähteä Endlösungista päättämään, jos ei natsille sumppia tarjota.

Niin, ja Musta Nuoli - kalsarit jalassa omassa kämpässä juotu karhulapparisiideri EI OLE sama asia kuin vehnäolut saksalaisen hölötyksen saattelemana paikallisessa ravintelissa.

Suuri Cthulhu minua varjelkoon koskaan kaatamasta Karhua, lapparia tai mitään olutta enää kurkkuuni, eikä oikeastaan siideriäkään (ellei kesäkuumalla yhtä tai kahta sattuisi juomaan). Olen siirtynyt pitkälti juomaan ulkomaisia vodkia, liköörejä (yrtti, hunaja, Riga Balsam yms. jne.) ja sen sellaisia, kotimaassa Alko tarjoaa joko tikkuviinaa tai ei-oota vanhojen suosikkimerkkien kohdalla.

Kokeilin muuten kyllä tuota olutta saksalaisen hölötyksen saattelemana paikallisessa ravintelissa viime kesänä Wienissä, vaikka hölötys näin teknisesti ottaen olikin itävaltalaista hölötystä. Mutta olihan se kuuluisa korpraalikin Itävallasta, vaikka Saksaa johtikin.

Valitsemani erinomainen hostelli Red Carpet Hostels (suositteluni, erittäin lämpimät suositteluni, lähellä Wienin länsipuolen juna-asemaa) tarjosi ns. ilmaisen 3h Wienin kävelyn hyvin monikansalliselle hostellivierasryhmälle. Kävelyn päätteeksi menimme läheiseen gasthausiin, jossa tilasin sianpotkan hapankaalilla ja knödeleillä.

Ateria oli niin perigermaaninen, että päätin ottaa Kaiser-olutta tuopillisen ja kokeilla, että jospas se olut nyt lähtisi, kun kerran se on sakemannien kehuttua olutta, ympäristö on perin teutoninen ja ateria ei enää tästä germaanisemmaksi muutu. Ei se auttanut. Puoli tuoppia sain juotua, mutta ei olut vain minulle maistu. Paha olo siitä tulee, jopa puolesta tuopillisesta. Sittemmin hostellissa nautittu (ja talon tarjoama, jälleen kerran suositukseni Red Carpet Hostelsista) drinkkipaukku kyllä meni liukkaasti alas, joten kyse ei ollut tai ole alkoholin epäsopivuudesta vaan oluen epämiellyttävyydestä.
 

Outsider

Jäsen
Tässähän onkin tullut jo useammaltakin henkilöltä vinkkejä Berliinissä liikkumiseen, eli kiitoksia niistä. Itselläni olisi tarkoitus käydä ainakin Stasi-museossa, Saksan tekniikan museossa(jos muistan nimen oikein?), jossa on näytillä mm. Messerschmitt 109 + muita lapsuuden klassikkohärveleitä ja Union Berlinin futismatsissa jotain Paderbornia vastaan. Joukkueista olisi ehkä enemmän kiinnostanut Hertha, koska Olympiastadion, mutta eiköhän derkkujoukkueenkin areenalla pääse hyvään ottelutunnelmaan. Vinkkejä lippujen ostoon otetaan vastaan, jos niitä on antaa? Muuten ei ole mitään valmista ohjelmaa suunniteltuna, paitsi tietenkin saksalaisten oluiden, currywurstin ja kunnon dönerin kuluttaminen.

Ai niin, hotellini sijaitsee Köpenicker Strassella, joten "ihan ytimeen" on kai sellaiset 2-3 kilometria. Se on sitten ihan eri asia, että mihin sen todellisen keskustan Berliinissä haluaa kukakin sijoittaa, koska aika hajanaisen oloinen paikka se kartalla on.

Mielestäni Stasi museo oli aika turha, vaikka visiitti sinne olikin aika pikainen. Vähän nähtävää ja varsinkaan tuolloin ei jaksanut keskittyä kuuntelemaan järjestelmällisesti ääninauhoja läpi, kun oltiin vaan kävelemässä siellä päin ja päätettiin poiketa samalla sisään. DDR-museo, joka sekin on suht pieni, oli mielestäni mielenkiintoisempi, vaikka siellä toki oli muutakin kun Stasiin liittyviä asioita(jos se nyt on mahdollista). Tekniikan museo on iso. Sinne ei kannata mennä väsyneenä ja aikaa kannattaa varata riittävästi. Lentokoneiden lisäksi itselle kiinnostavinta antia tarjosi panimomuseo ja myös toisessa rakennuksessa sijaitseva autonäyttely pienuudestaan huolimatta. Jos jotain berliiniin matkaavaa muuten kiinnostaa autot, niin suosittelen ehdottomasti vierailua Classic Remise Meilenwerkiin. Vähän harvemmin mainittu kohde Berliinin osalta, mutta ehdottomasti vierailemisen arvoinen ja tuohan ei ole edes mikään varsinainen museo, joten kalustokin varmasti vaihtuu jonkun verran. Lentokoneita löytyy vastaavasti reilusti lisää Luftwaffensmuseumista, jonne pääsee ehkä helpoiten hankkiutumalla S-Bahnilla Spandaun asemalle ja siitä eteenpäin linja-autolla. Matkaan kyllä menee sijainnista riippumatta reilusti aikaa, mutta jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen vierailua. Muista kohteista suosittelen Berliner Unterweltin kierroksia, jos aihepiiristä löytyy jotain itseä kiinnostavaa. Ainakin tuo tour 1 oli mielenkiintoinen ja opas oli hyvä. Ainoa miinus oli, että kierroksella ei saanut ottaa kuvia.

Itsellä jäi edelleen Herthan peli näkemättä, koska myöhästyttiin kauden avauksesta päivällä, mutta suostuttelin sitten lopulta itseni lähtemään Unionin kotiavaukseen An Der Alter Förstereille, eikä se tuottanut pettymystä. Lipun loppuunmyytyyn peliin ostin edellis päivänä Forum Köpenickistä, kun liikuimme siellä suunnalla muutenkin. Unionin nettisivuilta löytyy listattuna lippujen myyntipaikat ja suosittelisin lipun ostoa ennen pelipäivää, koska toisen pitkän sivun katsomo on remontissa ja pois käytöstä, niin paikkoja on vähän vähemmän tarjolla. Ehdottomasti tuosta pelistä jäi hyvä fiilis, vaikka tuloksena olikin 0-1 tappio. Jos Olympia stadion ei ole vielä ennestään tuttu, niin kannattaa sielläkin vierailla, vaikka ei pelipäivä sattuisikaan kohdalle.

Köpenicker Strasse on sen verran pitkä katu, että sijainnin kommentoimiseen talonnumero kertoisi aika paljon. Ei muuta kun hyvää reissua Berliiniin, joka on ehdottomasti yksi minun(kin) suosikki paikkojani. Elokuun alussa tuolla meni taas kaksi viikkoa lomaillessa ja takaisin tulee varmasti palattua jossain vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Olin heinäkuussa viikon Berliinissä nimenomaan Charlottenburgin kaupunginosassa. Varsin viihtyisä, eikä mielestäni mitenkään erityisen elitistisen tuntuinen.

En sanonutkaan että erityisen, vaan vähän. Berliiniläiseksi. Kivaa seutua kuten kaikki Berliinissä.

Joukkueista olisi ehkä enemmän kiinnostanut Hertha, koska Olympiastadion, mutta eiköhän derkkujoukkueenkin areenalla pääse hyvään ottelutunnelmaan. Vinkkejä lippujen ostoon otetaan vastaan, jos niitä on antaa?

No siellähän vasta pääseekin tunnelmaan, toisin kuin "Alte Damen" matsissa puolityhjällä olympiastadionilla (toki itse stadion on nähtävyys). Tuohon matsiin saa lippuja varmasti paikan päältäkin, mutta jos jonottaminen ei kiinnosta kannattaa ostaa netistä seuran sivuilta. Tuonne pitää rekisteröityä, saat tositteen s-postiin ja sitä esittämällä saat lipun lipputoimistosta. Suosittelen hakemaan lipun pari tuntia ennen peliä ja menemään sen jälkeen vähäksi aikaa kävelemään Köpenickin vanhaan kaupunkiin. Sehän on vanhempi kaupunki kuin Berliini ja arkkitehtuuriltaan varsin komea. Jos tunnelma on tärkeää, suosittelen lipun ostamista seisomakatsomoon, kolmossektoriin. Mutta siellä on syytä olla ajoissa, koska stondiksessa on yleensä melkoinen ryysis.

Ja vinkki: osta ennen peliä oluttuoppi ja mene sen kanssa katsomoon. Katsomossa kiertää myyjiä, jotka täyttävät tuoppeja. Tuoppi ei ole kertakäyttökamaa vaan maksaa pantin, jonka saat takaisin pelin jälkeen jos palautat sen. Voit tietty myös pitää sen, ihan kiva matkamuistohan se Unionin logolla varustettu tuoppi on. Tauolla ei kannata poistua katsomosta koska silloin menettää paikkansa ja voi olla työlästä ahtautua sinne takaisin (kokemusta on). Ja matsin jälkeen ei kannata kiirehtiä S-Bahniiin koska ensimmäisiin juniin otetaan yleensä vain vieraskannattajia (oli muuten vähän pelottava fiilis kun aseman edessä seisoi rivistö mellakkapoliiseja koirineen estämässä pääsyn laiturille). En tosin tiedä onko Padeborn sellainen joukkue, jonka kohdalla tuota riskiä on.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Seuraavaksi olisi tarkoitus mennä muutamaksi päiväksi Berliiniin.
Aika paljon tässä on tullutkin jo, mutta mene ihmeessä. Aivan mahtava kaupunki kaikin puolin. Ruoka on erinomaista, oluet kohtalaisen halpoja, kaupungissa on helppo suunnistaa ja metrot tai lähijunat vievät lähes joka paikkaan. Kahden päivän turistikortti julkisiin maksoi muistaakseni joku 17€. Berliinissähän ei ole yhtä selkeää keskustaa, vaan useita keskustamaisia paikkoja. Se tekee paikasta vielä erikoisemman.

Ja vaikka Berliiniä ei moni tiedosta vesistökaupungiksi, niin meneehän keskustan läpi joki, ja siellä voi hyvinkin viettää pari tuntia jokiristeilyllä.

Älä paina tätä linkkiä, se vie YouTubeen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ja vaikka Berliiniä ei moni tiedosta vesistökaupungiksi, niin meneehän keskustan läpi joki, ja siellä voi hyvinkin viettää pari tuntia jokiristeilyllä.

Tämä jäi minulta väliin vaikka tarkoituksena oli risteilyllekin päästä, mutta ehkä sitten joskus toiste.

Berliini on myös vehreä puistokaupunki, vihreää pinta-alaa on melkoisesti. Tiergartenissa saa samota hetken jos toisenkin, jos aikoo sen läpi kulkea ja siellä kiertää.

Eläintarhasta pidin melkoisesti, jääkarhuilla sattui juuri olemaan ruokinta-aika, ja nallukat väänsivät lihaa ja omenoita. Varmaan olisivat syöneet ihmisenkin, jos sinne joku olisi hypännyt. Susitarhassa oli tähän mennessä kovin huoltomies kaikista.

Keski-ikäinen setämies lampsi kaikessa rauhassa susilauman häkissä siivoilemassa. Välillä joku susi jolkotteli ukon lähettyville ja yritti nuuhkia kottikärryä, jolloin äijä vain vähän mörähti ja jatkoi tyynesti duuniaan. Tosimies hoitaa hommat vaikka sudet kintereillä. Suurin osa susista vähän arasteli setämiestä ja makoili kauempana.

Petoeläimiä sudet ovat, ja onnettomuuksia voi sattua, mutta kohtuuton suomalainen susiviha aina jaksaa silti hämmästyttää kun huomioi itsenäisen Suomen aikana suden suuhun joutuneiden ihmisen maagisen määrän (nolla).

Takaisin Berliiniin, eli Museosaarta ei kannata unohtaa, Egyptiläisen museon ja Pergamon-museon näyttelyt ja esineet ovat ainutlaatuisia. Egypti-museon Nefertiti-rintakuvapatsasta voi ihastella tovin jos toisenkin, ja Pergamon-museon Istarin portti ja muut sumerilaiset esineet saavat miettimään syntyjä syviä ihmissivilisaation syntyvaiheista.

Varsin suosittu myös Aatun bunkkerin muistopaikka on, vaikka bunkkereista ei mitään ole jäljellä ja tilalla on parkkipaikka ja kerrostaloja. Tuolla voi kuitenkin aina piipahtaa ja katsoa sen jälkeen kotona vaikka Perikato-elokuvan uudestaan.

Ku'Dammen koin vähän tylsäksi. Pirun pitkä katu, jossa on erilaisia muotivaateliikkeitä ynnä muuta joutavaa. Shoppailijoille varmaan pakollinen katu, mutta eipä tuommoinen minua innosta. Sen sijaan kävin kyllä mielelläni KaDeWe-tavaratalon elintarvikeosastolla tutustumassa erittäin massiiviseen valikoimaan. Kalatiskillä oli suurin piirtein tappajahai jäissä odottamassa noutajaansa. Tuli tuolla syötyäkin. Suht kallista, mutta varsin kattava ja laadukas noutolounassysteemi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kohteena Perth, Australia. Olen siellä kerran käynyt ennenkin, mutta jos löytyy muita kävijöitä, niin otan mielelläni näkemisen arvoisista paikoista suosituksia vastaan. Nuo suurimmat turistirysät nyt jo onkin tiedossa, mutta jos löytyy sellaisia vähemmän tunnettuja helmiä tuolta alueelta, niin kirjoitelkaahan. Matka alkaa nyt perjantaiaamuna Suomen aikaa. Kiitokset.
Perthin matka on nyt sitten tehty. Ei taida olla Perthin matkaajia ihan hirveästi tässä ketjussa eikä muuallakaan. Ehkä hyvä niin, että se pysyy ikään kuin "ei-pilattuna salaisuutena". Sillä se on mielestäni todellä mukava ja kaunis paikka. Kävi vielä hyvä tuuri sään suhteen, joka oli aurinkoinen ja noin 20 C - 29 C päivittäin. Kihlattuni oli matkalla mukana, ja hän kävi jokiristeilyillä Swan Valleyn suuntaan viinitilalla ja Fremantlen satamakaupungissa, sekä Swan-joen eteläpuolella eläintarhassa. Oli kuulemma todella hienot maisemat joelta. Kokoukseni jälkeen vuokrasimme auton, ja ajoimme pohjoiseen, jossa 95-tie vie halki kauniiden maisemien kohti autiomaita. Emme kovin pitkälle ajaneet, vaan ajoimme Mooran pikkukaupungin kautta rannikolle Pinnacles-nimiseen puistoon, jossa on oudon näköisiä pystyssä törröttäviä kalkkikivimuodostelmia. Moora oli oikeastaan ainoa paikka, mihin petyimme. Aika punaniskaista pikkukaupunkimeininkiä ilman mitään nähtävyyksiä. Yhtenä päivänä ajoimme etelään Margaret Riverin pikkukaupunkiin, joka on alueen viinitarhojen keskus. Viehättävä pieni kaupunki, ja kauniit maisemat sinnekin matkalla. Perthissä kävimme vielä ajelemassa naapuristoissa, joista suosikiksemme osoittautui Applecross joen eteläpuolella. Pidimme myös Mosman Parkista ja Etelä-Perthistä. Löysimme myös hyviä ravintoloita. Suosikkimme olivat Fraser Kings Parkissa (muutenkin tutustumisen arvoinen puistoalue!), Table Seventyeight (rauhallinen ja hiljainen paikka hyvän ruoan kera), The Breakwater Intian Valtameren äärellä, sekä Halo Swan Riverin rannassa kellotornin lähellä laiturialueella (hienot jokinäkymät). Northbridgen nuoremman väen suosimalla alueella kävimme Oliver's on James Streetillä, joka oli ilmapiiriltään ja ruoan tasoltaan OK. Suosittelen myös tutustumista University of Western Australian kampusalueeseen. Beacheistä kävimme vain tunnetuimmalla, Cottesloessa, joka on vilkas paikka ja ranta on tarpeeksi leveä. Kävimme myös Cavershamin Animal Parkissa, joka sijaitsee valtavan kokoisen Whiteman-puistoalueen sisällä. Siellä kengurupoikanen tuli kädestäni kiinni pitäen syömään sapuskaa, ja kihlattuni sai paijata Koala-karhuja.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Berliinille ikuinen peukku ylöspäin.

Turistibussit ovat ehkä täynnä japanilaisia tai italialaisia, mutta sellainen kiertoajelu on ihan suositeltava homma. Brandenburger Torin edestä lähtee jatkuvasti busseja kiertoajelulle ja ne kestävät reitistä sekä liikenteestä riippuen 30-60 minuuttia. Itse tein kiertoajelun sellaisella 50- tai 60-luvun avobussilla ja paikallinen Horst selitti Berliinistä sellaista, jota ei turistioppaista sun muista tule luettua.

Sony Centerissä oli ainakin vielä viime vuoden puolella "australialainen" ravintola, josta sai pirun isoja burgereita kengurun tai krokodiilinkin lihalla. Toki aito Berliner Currywurst kannattaa myös syödä.

Menkää Berliiniin. Immer eine Reise wert.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Jeah, kiitoksia vielä Pavloville ja Nuolelle vinkeistä. Eiköhän noilla ohjeilla saa itsensä ainakin sinne peliin kärrättyä ja sen jopa nähtyä. Lähemmällä tarkastelulla toi Union vaikuttaa vähän samanmoiselta kulttijoukkueelta, kuin kuuluisampi St. Paulikin. Aika omaleimaisen näköistä touhua vailla ylimääräistä glamouria. Nice.

Mitä makkaraa toi currywurst muuten yleensä on? Annoksen jujuhan on kuulemma se mausteinen kastike, mutta onko itse käyrä jotain "suomimakkaraa" tai "kabanossia" vai jotain originaalimpaa?
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Jeah, kiitoksia vielä Pavloville ja Nuolelle vinkeistä. Eiköhän noilla ohjeilla saa itsensä ainakin sinne peliin kärrättyä ja sen jopa nähtyä. Lähemmällä tarkastelulla toi Union vaikuttaa vähän samanmoiselta kulttijoukkueelta, kuin kuuluisampi St. Paulikin. Aika omaleimaisen näköistä touhua vailla ylimääräistä glamouria. Nice.

Mitä makkaraa toi currywurst muuten yleensä on? Annoksen jujuhan on kuulemma se mausteinen kastike, mutta onko itse käyrä jotain "suomimakkaraa" tai "kabanossia" vai jotain originaalimpaa?

Ei kestä. Yyveellä voin vinkata lisääkin. Youtubesta saa aika hyvän käsityksen meiningistä kun kirjoittaa hakusanaksi "Alten Försterei" tai "Union Berlin fans". Unionin mainehan tulee aika paljolti siitä, että DDR:n aikana sen kannattaminen oli väylä protestoida järjestelmää vastaan. Sen perujahan Unionin kannattajien pahin vihollinen ei ole suinkaan länsipuolen jengi Hertha BSC vaan entinen DDR:n ykkösjengi - ja silloinen järjestelmän suosikki - Dynamo Berlin.

Keine Ahnung mitä makkaraa tuossa Currwurstissa on. Currykastike kun hallitsee makua aika totaalisesti siinä.
 
K

kiwipilot

Keväällä Islantiin viideksi päiväksi jonka jälkeen neljä viikkoa Yhdysvaltojen itärannikon sekä Bible beltin kiertelyä.

Vuoden päästä syksyllä joku pikkureissu Eurooppaan ja Berliiniä ollaan mietitty. Onkos kukaan palstalaisista käynyt Berliinissä? Onko hyvä paikka?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Keväällä Islantiin viideksi päiväksi jonka jälkeen neljä viikkoa Yhdysvaltojen itärannikon sekä Bible beltin kiertelyä.

Muista käydä siinä turistisatamassa syömässä hummerikeittoa. Ei ole tästä maailmasta.

Ai niin juu, tässähän oli hassuttelua. Meikällä taasen tulevat reissut lokakuun alussa München ja siellä Oktoberfest. Marraskuussa Lontooseen ja jouluksi Amsterdamiin. Ei tarvitse antaa vinkkejä. Todellisia kulttuurimatkoja kaikki, eli kaveriporukassa reissuihin.

Tai no, tuosta Lontoosta voisi kysyä sen verran, että kuinkahan helppoa on päästä Twickenhamin stadikalle? Pääseekö metrolla hyvin? Eli tuolloin mennään katsomaan Englannin ja Fidjin rugby-maaottelua.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Vois mennä Prahassa käymään. Onko kukaan käynyt/vinkkejä?

Olen käynyt, mutta aikaa siitä on jo melkein 10 vuotta. Tuolloin Praha jäi mieleen arkkitehtuuriltaan hienona kaupunkina, jossa ruoka sekä pivo olivat lähes naurettavan halpaa heti leimallisimpien turistirysien ulkopuolella(ja ei kallista sielläkään..). Kaupunkikuva oli myös itä-eurooppalaiseksi erittäin siisti ja esimerkiksi rybyiltä tuttu resuisuus sekä nuhjaisuus loistivat poissaolollaan. Reissun ajankohta oli tuolloin keskellä talvea, jolloin kamerakaulaisten aasialaisten ym. tonttujen laumat eivät ainakaan hallinneet katukuvaa ja hiljaisempi sesonki tarjosi muutenkin viihtyisän väljät olosuhteet vaellella ympäriinsä. Jos olo tulee oluesta liian hilpeäksi, niin voi matkan varrella pistäytyä vaikka kidutusmuseoon, jossa tunteet 100-varmasti tasaantuvat. ;D

Sittemmin olen kuullut, että (myös) Prahassa olisi yhä vain kasvava turismi, EU jne. syönyt aika pahasta entistä tunnelmaa ja nostanut hintoja. En tiedä miten pitää paikkaansa nämä väitteet, mutta suosittelen kuitenkin omien kokemuksieni pohjalta edelleen lämpimästi CZ:n pääkaupunkia.
 
K

kiwipilot

Muista käydä siinä turistisatamassa syömässä hummerikeittoa. Ei ole tästä maailmasta.

Kiitos, juuri tälläisia vinkkejä olisin vailla. Satutko muistamaan jotain spesifiä ravintolaa? Vai saako tuollaista keittoa jokaisesta kuppilasta tyyliin Bostonin ja Friscon Bay Arean clamchowder?
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Vuoden päästä syksyllä joku pikkureissu Eurooppaan ja Berliiniä ollaan mietitty. Onkos kukaan palstalaisista käynyt Berliinissä? Onko hyvä paikka?

Taitaa olla aika monikin. Ei tarvi montaakaan viestiä katsoa ylöspäin niin juttua piisaa.

Onko Berliini hyvä paikka? Paras maailmassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Kiitos, juuri tälläisia vinkkejä olisin vailla. Satutko muistamaan jotain spesifiä ravintolaa? Vai saako tuollaista keittoa jokaisesta kuppilasta tyyliin Bostonin ja Friscon Bay Arean clamchowder?

En muista tarkkaa nimeä. Mutta se turistisatama, kuten koko Reykjavik, on todella pieni ja kompakti. Kun tuo "ostoskatu" loppuu, niin tuo satama on oikealla puolella. Kävelet vaan sinnepäin, missä ovat kaikkien risteilylafkojen lipunmyynnit, niin tuo ravintola löytyy kyllä. Turistikaupan vieressä. Mainostavat kyllä myös tuota keittoa ihan plakaatein jne. Ja juu, löytyi linkkiäkin ko. paikkaan lonely planetin sivuilta. Eli tässä.

Ja myös toinen vinkki, tuota Mink whalea, mitä mainostavat monessa paikassa, ei kannata syödä. Sitkeää ja pahaa. Ja onhan tuossa nuo eettisetkin syyt mukana, jos ne kiinnostaa. Kaikkea muuta kalaa ja merenelävää kannattaa syödä. Reykjavik, Färsaaret ja Anchorage. Tuossa kolme paikkaa missä meikäläinen on saanut ylivoimaisesti parasta merenelävää safkaksi.

Jos aikaa ja intoa löytyy, kannattaa piipahtaa illallisella hiukan Reykjavikin ulkopuolella Viking Villagessa. Taitaa olla noin 20 min taksilla. Hiukan tuommoinen turistirysän kaltainen paikka, mutta ruoka on todella hyvää. Ja saa siellä haitakin maistettua, tuohonkin sitten varoitus. Mutta jos esim. muksuja on mukana niin varmasti hauska paikka. Ja lammas on tuolla tajuttoman hyvää.

Bissepaikkoja löytyy monta. Keskustassa vaikka minkälaista. Se kannattaa tosiaan myös muistaa, että tuo Reykjavikin keskusta on kävelty läpi oikeastaan päivässä. Eli reissua vaan ulkopuolelle myös. Golden Circle jne.

Jos jotain muuta kysyttävää niin kyseleppä vaan, meikä yrittää vastailla. Kolme kertaa tullut käytyä tässä parin vuoden sisällä. Ja suunnitelmia on mennä uudelleenkin. Helposti yksi meikäläisen lempikaupungeista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös