Matkakohteenne

  • 2 478 883
  • 14 620

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toive: perjantaista maanantaihin eurooppalaisessa sivistyskaupungissa. Oltava sen verran katseltavaa, että jos kelit osuu perseelleen, ei tarvitse pelkästään kyhjöttää hotellilla. Hyvä ja kohtuuhintainen ruoka, kivoja pubeja, rouvalle ostospaikkoja ja siinäpä se. Mikäli valinta osuu Italiaan, ostospaikat jäänevät vähemmälle ja sitten katsellaan maisemia/viinitiloja/ruokakulttuuria, mutta jos taas mennään suomalaisnäkökulmasta katsottuna halpamaahan, voidaan toki shoppailla ja kierrellä kahviloita pelkästään keskusta-alueella noin lyhyt aika. Koska kyse on lemmenlomasta, minnekään kahden tähden murjuun maalle emme majoitu, vaan neljää tähteä toivotaan.

Kartoittamamme kiinnostavat vaihtoehdot: Budapest, Dublin, Milano, Torino, Wien, Praha, yms. yms..

Kysymykset: mitä suosittelisitte vasta-alkajille? Saa listata/suositella nähtävyyksiä. Hinnaltaan nuo menevät ebookersin lento&hotelli -paketeissa 500 - 700 euron haarukkaan, luonnollisesti Italiassa kaikki maksaa enemmän kuin Budapestissä. Pärjääkö tämmöinen amatöörikaksikko esim. Frankfurtin kentällä ripeässä koneenvaihdossa vai pitääkö suosia suoria lentoja? Onko kohteen nähtävyydet kaupungissa vai vaatiiko vuokra-autoa ja miten kätevää sen hommaaminen kohteessa on?

Näistä kohteista varmasti löytyy ketjusta jotain, mutta viimeisen puolen vuoden ajalta en löytänyt. Ja ennen paikan valintaa mielellään kuulisi mielipiteitä mikä on kiinnostavin ja miksi...

Kiitos.

Suosittelen lämpimästi Berliiniä. Kaupungissa on paljon nähtävää, edulliset hinnat (ainakin itäisellä puolella), löytyy vaimolle shoppailtavaa, todella mielenkiintoinen historia, halpaa ja hyvää olutta, metroilla pääsee liikkumaan todella helposti ja suorat lennot saa varsin edullisesti Suomesta. E-Bookersilta löytyy erilaisia lento+hotellikomboja joista pitäisi löytyä hyvä hotelli. Alueeksi suosittelisin oikeastaan Mitteä / Alexanderplatsin aluetta, mutta myös Länsi-Berliini ajaa asian, koska siellä on tosiaan helppo liikkua julkisilla ja taksikaan ei ole älyttömän kallis.

Ja berliiniläiset ovat avuliaita ja puhuvat aika hyvin englantia, eli jos joku metroreitti tuntuu epävarmalta, niin kannattaa kysyä joltakin ohikulkijalta ja he varmasti neuvovat reitit.

Oltiin kavereiden kanssa toukokuun puolivälissä sellaisella rymyreissulla, mutta silti saatiin to-su pituinen reissu viiden tähden hotellissa suorilla lennoilla 370€/henkilö.

Jos päädytte valitsemaan tuon, niin laita vaikka yv:tä, niin voin kertoa paljon nähtävyyksistä kaupoista tms.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kartoittamamme kiinnostavat vaihtoehdot: Budapest, Dublin, Milano, Torino, Wien, Praha, yms. yms..

Kysymykset: mitä suosittelisitte vasta-alkajille? Saa listata/suositella nähtävyyksiä. Hinnaltaan nuo menevät ebookersin lento&hotelli -paketeissa 500 - 700 euron haarukkaan, luonnollisesti Italiassa kaikki maksaa enemmän kuin Budapestissä. Pärjääkö tämmöinen amatöörikaksikko esim. Frankfurtin kentällä ripeässä koneenvaihdossa vai pitääkö suosia suoria lentoja? Onko kohteen nähtävyydet kaupungissa vai vaatiiko vuokra-autoa ja miten kätevää sen hommaaminen kohteessa on?

Noista kartoittamistanne vaihtoehdoista olen käynyt Budapestissa, Dublinissa, Wienissä (tosin vain muutaman tunnin) ja Prahassa.

Oma suosikkini noista on Praha. Budapest on myös mallia "ihan kiva". Dublin menettelee. Wien ei oikein sytyttänyt, joskin olin siellä tosiaan ihan pikavisiitillä, ja vieläpä jalkapallon EM-kisojen aikaan, joten kaupunki ei ehkä ihan täysin näyttänyt todellisia kasvojaan.

Budapest ja Praha ovat parhailta puoliltaan aika lailla samanlaisia. Kiinnostavia ja hienoja nähtävyyksiä löytyy. Hinnat ovat myös melko lailla edulliset, jos välttää ihan pahimpia riistokohteita (Prahassa Vyaclavin aukio sekä Vanhankaupungin aukio, Budapestissa kävelykadut Pestin puolella Tonavan rannan lähellä).

Prahaa pidän kuitenkin tunnelmaltaan Budapestia kivempana kohteena. Kivoja pubeja (ja hyvää ja halpaa olutta) on paljonkin. Unkarilainen olut (esim. Dreher) on melko kamalaa, joskin paikalliset viinit ovat halpoja ja hyviä (mutta kannattaa oikeasti katsoa hinnat listasta, koska kalliitakin viinejä löytyy). Budapest on myös omilla matkoillani osoittautunut melko hankalaksi paikaksi löytää kivoja pubeja. Niitä on yllättävän vähän tai ne on kätketty tehokkaasti. Usein illanviettopaikan löytäminen on edellyttänyt melkoista kävelyä kaupungin kaduilla.

Prahassa ja Budapestissa et mielestäni tarvitse vuokra-autoa. Molemmissa paikoissa on esim. toimiva metroverkosto, joskin Budapestissa se ei muistaakseni kata ihan kaikkia alueita. Muukin julkinen liikenne toimii hyvin.

Molemmissa paikoissa kiinnostavat kohteet löytyvät jokien varsilta sekä niiden läheisyydessä olevilta korkeilta mäiltä. Prahan vanha kaupunki on kiva. Budapestin linnavuori on hieno.

Budapestin yksi loistava puoli on ulkoilmakylpylät, joita voin suositella. Oma kokemukseni rajoittuu Széchenyin kylpylään, josta lisätietoja oheisessa linkissä:

Széchenyi Thermal Bath | FUNZINE

Tuolla oli mukava hillua 30 asteen helteessä interrail-reissulla junassa huonosti nukutun yön jälkeen.

Dublin on puolestaan minusta hivenen tylsä ja rähjäinen paikka. Pubikulttuuri on hyvää, ruokakulttuuri melko surkeaa. Oikeastaan olut, siideri ja pubitunnelma ovat melkeinpä ainoita syitä mennä tuonne. Jos Irlantiin haluaa tutustua, Dublin kannattaa pitää vain lentokenttäkaupunkina. Bussilla esim. länsirannikolle Galwayn kaupunkiin suuntaamalla näkee paljon paremmin maata ja maisemia.

Wienin hyvä puoli on se, että sieltä voi samalla käydä päivän mittaisella visiitillä Bratislavassa. Matkaa junalla vain noin tunti suuntaansa. Bratislavan pieni vanhakaupunki on mukavan kompakti ja suhteellisen nopeasti katsastettu. Sen jälkeen pari tuoppia Zlaty Bazantia jossain terassilla, niin tunnelma on täydellinen.

Frankfurtin kenttä on iso... itse joudun kävelemään varmaan pari kilometriä kentän sisällä vaihtaessani konetta. Tulin tosin silloin valtameren toiselta puolen ja lensin kotiin Suomeen. Terminaalin vaihdossa menee siis aikaa. Kenttä oli kuitenkin selkeä.

Tsekatkaa ihmeessä Air Balticin tarjonta. Sieltä löytyy usein halpoja lentoja, ja vaihdot ovat Riiassa, jossa kenttä on pieni ja selkeä. Puolen tunninkin vaihto onnistuu. Ja jos ei onnistu, saatte uuden lennon seuraavalle päivälle tms. ja voitte käydä katsastamassa Riian viihtyisän keskustan (jossa miinuksena tosin örveltävien turistien laumat).

Vilna, Barcelona ja München ovat sellaisia kaupunkikohteita, joita voisin ainakin melkoisen nopeasti suositella teille. München on myös viihtyisä kaupunki, ruoka on melkoisen samanlaista, kuin Prahassa. Hinnat ovat toki kovemmat, mutta silti Suomen hintoja edullisemmat. Auton vuokraamalla pääsee katsastamaan vaikka vuoristoa ja pieniä baijerilaisia kyliä. Barcelonassa yhdistyy taas helposti ranta- ja kaupunkiloma. Tarjontaa on paljon. Vilna on halpa, mutta viihtyisä ja siisti kaupunki. Sieltä taitaa löytyä Euroopan isoin vanhakaupunki (tai yksi isoimmista). Hintataso ei päätä huimaa. Ostosmahdollisuuksiakin löytyy hyvin. Ja kiinnostavia nähtävyyksiäkin on, kuten mm. KGB-museo kidutuskammioineen ja tyrmineen.
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Jos aiotte Budapestiin, kannattaa lentojen suhteen pitää mielessä ja vilkaista myös Wizzair. En toki tiedä mistä päin Suomea olette, mutta tuolla yhtiöllä pääsee ainakin Turusta aika halvalla, joskus saa jopa satasella menopaluun kahdelle. Tampere-Pirkkalasta ne taitaa lentää myös, ja jos tulee oikeaa reittiä, ei Tampereella edes tarvitse onneksi käydä (sori jos ootte sieltä =) ).

Jos ei välttämättä tarvitse oppaan palveluita, kannattaa usein varata lennot ja majoitus omatoimisesti, toki valmismatkan peruutus- ym ehdot eivät silloin päde. Tuolla tavalla voi säästää jopa satoja euroja lyhyelläkin reissulla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tampere-Pirkkalasta ne taitaa lentää myös.

Lentävät, mutta vain Puolan Gdanskiin. Turusta on siis lennettävä, jos haluaa suoraan Budapestiin.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kartoittamamme kiinnostavat vaihtoehdot: Budapest, Dublin, Milano, Torino, Wien, Praha, yms. yms..
Kiitos.

Sistiksen kanssa samoilla linjoilla. Milano & Torino, ihan ok mutta ei mitenkään säväyttänyt, Duomo toki hieno ja kahvilat mutta siinäpä se. Brittein saaret sitten miesporukalla, ellei pääse ylämaalle tai Irlannin rannikolle daamin kanssa pitemmäksi aikaa. Dublinissa olisi kyllä hyvät pubit mutta hyvää ruokaa mielestäni ei, muutenkin ihan ok mutta ei erityinen. Wien ja Budapest minulla käymättä mutta Prahassa olen viihtynyt hyvin parikin kertaa, hieno kaupunki. Barcelona on silti ehkä suosikkini, siellä oli jokaiselle jotakin. Tilastojen mukaan vaan jokseenkin sateista on siellä lokakuussa. Tiedä sitten mikä on todellisuus mutta lämmintä ainakin vielä on. Lennot (suora Helsingistä) Norwegianilla to-su sen enempää etsimättä n. 175€/hlö. Roomaa kannattaa miettiä myös, nähtävää riittää vaikka viikoksi. Barcelonassa oli isoja tavarataloja ja varmasti Roomassakin mutta eipä tullut eksyttyä niihin. Matka-aika on sen verran lyhyt että menisin yhteen kohteeseen ja olisin siellä, isommissa kaupungeissa ei ainakaan ehdi tulla aika pitkäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen reippaat pojat
Tästä ketjusta on ollut hyötyä monien reissujen suunnitteluun, joten kannan oman korteni kekoon ja laitan pientä raporttia helatorstain road-tripilta. Lähdettiin broidin kanssa autoreissuun helatorstain aattona ja tulimme takaisin Suomeen sunnuntai-iltana. Suunnitelma oli lyhykäisyydessään lentää Tampereelta Frankfurt-Hahniin, vuokrata sieltä auto ja pörrätä Keski-Euroopassa muutama päivä. Ainoastaan ensimmäisen illan majoitus oli etukäteen varattu, muuten kaikki oli avoinna. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli ainut asia, minkä tekisimme jälkikäteen toisin. Oli aika stressaavaa etsiä myöhään illalla, väsyneenä majapaikkaa oudosta kaupungista. Varsinkin kun ne viettävät helatorstaita Euroopassakin, eli muillakin oli samansuuntaisia suunnitelmia viettää pitkää viikonloppua.

Ensimmäinen päivä siis käsitti Ryanair lennon Pirkkalan kentältä Hahniin. Liput oli ostettu hyvissä ajoin ja kustansivat 90€ meno-paluu sis yhden laukun ruumaan. Hahnin kentällä olimme illalla klo 19 maissa. Avikselta varaamamme E-luokan auto (300-sarjan BMW tai vastaava) olikin muuttunut uudenkarheaksi mustaksi C-sarjan Mersuksi. Horst-Wagon alle ja vajaan 100km siirtymä Trieriin, josta olimme varanneet huoneen hostellista. Hilles Hostel oli varsin siisti ja hinta-laatu suhde oli kohdallaan (2hlön huone sis liinavaatteet ja aamupalat ~ 50€). Itse kaupunki oli myös varsin mukava pikku paikka, josta näkyi pitäjän ikä. Trier on Saksan vanhimpia kaupunkeja, josta merkkinä muinaisten Roomalaisten rakentama Musta Portti (Porta Nigra). Vanha kaupunki itsessään on Unescon maailmanperintökohtaita. Mikäs siellä oli istuskella terassilla ja nauttia Saksalaisesta oluesta. Eritysmaininta myös Hilles Hostellin vieressä sijainneelle pubille. Olisiko nimi ollut Old Pub. Siellä henkilökunta oli varsin mukavaa ja tunnelma kohdallaan..

Toisen päivän aamuna lähdimme siirtymään kohti seuraavaa maata, Luxemburgia. Tarkoitus oli käydä tsekkaamassa panssarikenraali Pattonin hauta. Karttavastaava oli harmiksemme unohtanut ottaa ylös hautausmaan tarkemmat koordinaatit. Epämääräinen muistikuva ”siellä lentokentän lähellä” ei paljon auttanut kun minkäänlaista opaskylttiä ei tullut vastaan. Aikamme pörrättyämme päätimme jättää panssarikenraalin lepäämään rauhassa ja suuntasimme Luxemburgin ytimeen. Koska helatorstai oli pyhäpäivä myös tässä maassa, näytti kaikki liikkeet ja kuppilat olevan kiinni näin aamutuimaan. Parkkipaikan metsästys osoittautui myös mission impossibleksi, joten hetken aikaa autolla ympyrää ajettuamme totesimme paikan nähdyksi ja otimme strategisen vetäytymislinjan kohti etelää tästä Kummelin poikien sodanjulistuskohteesta. Ennen siirtymistä Ranskan puolelle kävimme ”korkkaamassa” Luxemburgin paikallisella ABC-asemalla. Jätimme DNAt kaakeliin, joimme aamukahvit ja teimme hieman ”tax-free ostoksia”. Savukkeet ja bensa, ainakin tankkijonoista päätellen, näytti olevan täällä edullisempaa kuin naapurimaissa.

Jatkoimme matkaa siis etelään Ranskan maksullisilla motareilla. Kohteenamme oli Natzweiler-Struthof keskitysleiri. Leiri oli ainoa laatuaan Ranskan maaperällä. Sinne olikin kohtalaisen haastava löytää ja huomasimme olevamme perillä vasta kun portti, jossa kerrottiin työnteon vapauttavan, tuli vastaan. Itse leiri oli rakennettu rinteeseen ja pari parakkia oli säästetty. Harmiksemme lähes kaikki opasteet olivat vain ranskaksi ja saksaksi, joten ihan kaikkea ei vajaavaisen kielitaitomme vuoksi saatu irti. Tosin hirttolavoista, kidutusselleistä ja krematorioista ei tarvittu erillista info-taulua, että tajusi mistä on ollut kyse.

Keskitysleiriltä ajelimme pikkuteitä pitkin Colmarin kaupunkiin, mihin oli tarkoitus jäädä yöksi. Kaupunki oli varsin täyteen pakattu muitakin matkailijoita ja saimme majapaikan vasta viidennellä yrittämällä. 10 min kävelymatkan päässä keskustasta on Chez Leslien niminen B&B, jota voin varauksetta suositella. Mukava, hyvää englantia puhuva, omistajapariskunta tarjosi heti bisset käteen ja huone omalla kylppärillä irtosi 81€ hintaan. Vapaudenpatsaan suunnittelija oli tämän kaupungin poika ja taisi sieltä löytyä ihan museokin tällä taiteilijalle. Paikan suosituin nähtävyys oli kuitenkin vanhakaupunki, ja siellä ”pieni venetsia”. Kanava halkoi mukulakivisien kapeiden katujen vanhaa kaupunkia. Kaupungissa oli paljon terasseja ja katuravintoloita. Niissä olikin mukava istuskella ja tutustua paikalliseen viini- ja olutkulttuureihin. Tosin ranskalaiseen tapaan, kun paikallinen kieli ei kääntynyt, saimme nauttia terassilla bisset muovituopeista, kaikkien muiden siemaillessa mallasjuomaa laseista.

Aamulla jätimme Ranskan taakse ja ajoimme Reinin ylitse, läpi Freiburgin, Schwarzwaldin vuoristoon mukavia pikkuteitä ja kauniita maisemia. Tarkoituksenamme oli lasketella motaria pitkin Konstanzin kaupunkiin Bodenseelle. Matka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan vaan juutuimme ruuhkaan, jossa matelimme pari tuntia. Myös Konstanzin kaupunki oli aivan tukossa, joten päätimme jättää sen tarkemman tutustumisen pois. Jotain ihmeen kautta olimmekin yllättäen Sveitsin rajalla. Sveitsissähän on mottoritiet maksullia, joten suunnitelmamme mukaan välttääksemme maksut ajelimme Bodenseen etelärantaa pitkin ja sitten pikkuteitä pitkin Liechtensteiniin. Liechtensteinissa kävimme vetäsemässä Wienersnitzelit naamaan ja jatkoimme edelleen Itävallan puolelle. Huoltoasemalta ostimme 8e hintaisen Vingette-tarran, joka oikeutti ajamaan Itävallan moottoriteillä. Maisematkin alkoivat olla ihan kohdallaan, kun pyyhälsimme tunneleiden ja laaksojen läpi ohi Innsbruckin.

Päivän päätöspysäkiksi valitsimme alppihiihdon kodin, Kizbühelin. Navigaattori vei meidät pitäjän ytimeen. Yöpaikaksi valikoitui hotelli Goldener Greif, jossa ystävällinen portieeri antoi heti lasit paikallista taikajuomaa kouraan ja hoiti jopa automme pysäköinnin. Huone hotellin ylimmästä kerroksesta, parvekkeella, josta avautui näkymä kuuluisaan rinteeseen maksoi ~ 50€ per hlö. Työvuoron loputtua portieeri Stefan lähti meille oppaaksi Kizbühelin yöhön alppiruusujen bongailuun.

Lyhyen, mutta hyvin nukutun yön jälkeen Horst-Wagon jatkoi taivalta. Kartanlukijalla oli pieniä haasteita pysyä kartalla, joten seuraava kohteemme olikin Bischofshofen, jossa kartturiin saatiin ladattua 0.5 L mallasta ja elämä. Tämän jälkeen niin elämä kuin myös Bischofshofen alkoi näyttämään ihan toiselta. Kävimme mm. patsastelemassa hyppyrimäen puomilla, jonka jälkeen matkamme jatkui takaisin Saksanmaalle. Päivän pääkohde oli erään korpraalin kesämökki Berchtesgadenin kansallispuistossa. Siellä oli myös reissun hienoimmat maisemat. Ajelimme ensin vuoristoteitä, jonka jälkeen eksyimme lähes vahingoissa Kehlsteinhausiin vievän tien juurelle. Liput Kotkanpesään maksoivat ~15€. Ensin matkaa edettiin 20min busseilla mutkaista vuoristotietä kääntöpaikalle, josta hissi vuoren sisällä nostaa viimeiset 125m Kotkanpesään. Aikaa tähän nähtävyyteen saa menemään yllättävän kauan. Emme olleet ainoat matkaajat, jotka halusivat käydä katsomassa lähes ainoa säästetyn natsi-monumentin. Kotkanpesän jälkeen kävimme tsekkaamassa Berghofin rauniot, mitkä löytyvät myös lähettyviltä.

Matkamme jatkui nilkka suorana pitkin Bayerin moottoriteitä. 300 km siirtymä Alpeilta Regensburgin kaupunkiin menikin yllättävän nopeasti. Hiljaisella motarinpätkällä piti testata miten johtotähti käyttäytyy yli 200km/h vaudissa ja sen 220 kilsaa tunnissa Horst-Wagonimme ottikin ihan kepeästi. Regensburgissa meillä oli suuria vaikeuksia löytää yösijaa. Lopulta yksi hotelli vanhassa kaupungissa ilmoitti, että heillä oli sviitti vapaana. Päivän rasituksista väsyneenä vajaa 200€ sviitistä ei tuntunut pahalta. Itse kaupunki oli mahtava. Kaikki kadut ja torit täynnä terasseja ja terassit täynnä porukkaa. Paljon oli nuorta jengiä mm polttariporukoita liikenteessä. Kaupunki lienee Etelä-Saksan nuorison biletysmesta.

Viimeinen päivä olikin hieman tylsä, sillä se käsitti vain 400km siirtymän Regensburgista takaisin Hahnin lentokentälle. Matkaa koko turneelle kertyi ~ 1900km. Viiden päivän aikana vierailimme 6 eri maassa. Autossa tuli istuttua paljon, mutta se oli matkan tarkoituskin.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Frankfurtiin olisi tarkoitus lähteä pidennetylle viikonlopulle. Rakkaalle lapselle löytyy näköjään internetistä monta pilkkanimitystä kuten: Muovinen mainhattan, tylsä, epäsaksalainen. Löytyisikö oikeasti joku joka kaupungissa on käynyt ja pitänyt näkemästään/kokemastaan? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan esimerkiksi hyvistä illanviettopaikoista jne.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En ole itse käynyt Frankfurtissa, mutta olen kyllä kuullut, että bisnespinnan ala, keskustan ulkopuolelta löytyy ihan kivaa saksalaista meininkiä. Yksi tuttu kertoi tykänneensä hengailla toreilla bratwurstin kera.

edit: +a
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Onko vinkkejä majoituksesta Saarenmaalla? Muksujen kanssa olen luvannut ko. saarelle mennä tuossa elokuun alussa. Myös aktiviteeteista/must see jutuista voi vinkata.

Autolla ollaan matkassa, joten majoituksen ei tarvitse olla välttämättä Kuresaaren lähellä. Meille kelpaa ihan tuollainen mökkitason majoitus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
...pientä raporttia helatorstain road-tripilta.
Aika kovaa vauhtia olette kieltämättä menneet, mutta varmasti miesten kesken ei sillä niin väliä olekaan. Nuo ovat kyllä hienoja seutuja kaikkinensa.

Luxemburgin kaupungissa ette erityisen paljon menettäneet, vaikka on sielläkin ihan kiva vanha kaupunki. Maaseutu on sitten jo hiukan spesiaalimpaa, vaurasta, siistiä ja hienoja maisemia. Pattonin ja 5000 muun jenkin hautausmaa on aika vaikuttava paikka, mutta sijaitsee kyllä niin syrjässä, ettei sinne ihan kuvailemillasi ohjeistuksella löydä. Bussi sinne menee, mutta itse pääsimme sinne paikallisen suomalaisen kuskaamana. Vieressä on myös sakujen haustausmaa, mikä on karumpi mutta jos mahdollista, vielä puhuttelevampi paikka. Nuorimmat soltut 16-vuotiaita, vanhimmat viidenkympin korvilla.

Alkoholi, tupakka ja polttoaineet ovat tuolla kevyemmin verotettuja kuin naapurimaissa, ja kuulin, että moni ranskis ja saksalainen käy rajanpinnasta tankkaamassa Luxemburgin puolella.

Itse tykkäsin Trieristä myös. Sopivan kompakti, mutta silti siellä on aika paljon nähtävää aina roomalaisvallan ajoilta Marxin kautta nykypäivään.

Pitäisi päästä uudelleen.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Costa Ricaan käy Beukeboomin tie heinäkuun ajaksi. Suurin osa ajasta tulee vietettyä pääkaupunki San Josen alueella.

Koska valtio on osastoa "suuri tuntematon" kysyisinkin, onko Jatkislaisilla kommentteja/kokemuksia CR:sta?
 

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lennot ostettu Pariisiin. On muuten tämän pojan ensimmäinen kunnon matka. Ei ole tullut koluttua, kuin Ruotsi ja Viro. Matkaan aikaan tasan kaksi kuukautta. Olisi kiva kuulla yleensä Pariisista, että mitä siellä kannatta nähdä. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä, mutta olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä mikä on näkemisen arvoista. Oppaana minulla on kyllä varsin pätevä henkilö eli oma tyttöystävä, joka tällä hetkellä on töissä Ranskassa.

Hotellit pitäisi saada varattua myös. Niitä täytyy katsoa sitten tässä ihan lähiaikoina, koska varmaan aika tuskaista etsiä sitten paikanpäällä "huokeaa" paikka yöpyä (Vai löytyykö Pariisista huokeaa hotellia, tiedä häntä). Innolla täällä odotellaan matkaa Ranskaa :)
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Hotellit pitäisi saada varattua myös. Niitä täytyy katsoa sitten tässä ihan lähiaikoina, koska varmaan aika tuskaista etsiä sitten paikanpäällä "huokeaa" paikka yöpyä (Vai löytyykö Pariisista huokeaa hotellia, tiedä häntä). Innolla täällä odotellaan matkaa Ranskaa :)
Ainakin Alppien laskettelureissuilla oman kokemuksen mukaan toimiva erinomainen hotellinetsintävinkki (kun majoituksen sijainti on siedettävän hinnan ohella ehdottomasti tärkein kriteeri):

Menet google mapsiin, etsit hyvän sijainnin minkä lähistöltä haluat majoituksen, klikkaat hotellin linkkiä kartasta mikä aukaisee pienen kuplan josta pääsee esim. hotellin kotisivuille. Yleensä varauksen saa hoidettua sivuilta suoraan viimeistään sähköpostin avustuksella.

Kannattaa vielä varmistaa esim. sivuilta löytyvän katuosoitteen perusteella, että google osoitti oikeaan hotelliin... Joskus tullut ajauduttua aivan väärälle puolelle valtiota.

Jos taas sijainti ei ole ihan niin tarkkaa, esim. hotels.com on ystävä.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Frankfurtiin olisi tarkoitus lähteä pidennetylle viikonlopulle. Rakkaalle lapselle löytyy näköjään internetistä monta pilkkanimitystä kuten: Muovinen mainhattan, tylsä, epäsaksalainen. Löytyisikö oikeasti joku joka kaupungissa on käynyt ja pitänyt näkemästään/kokemastaan? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan esimerkiksi hyvistä illanviettopaikoista jne.

Ei tuolla valitettavasti ole juurikaan mitään tekemistä tai nähtävää, tai ainakaan itse en 3 päivän aikana onnistunut pahemmin mitään mielenkiintoista löytämään. Bisnesalueilla on hienoja pilvenpiirtäjiä, mutta niillä elämä on toimistotuntien jälkeen täysin kuollutta eikä siellä mitään nähtävää muutenkaan ole. Keskusta taas on kävelty läpi max tunnissa ja varsinaisesti mitään historiallista nähtävää siellä ei ole, paitsi yksi pieni aukio, joka sekin on vain rekonstruoitu näyttämään samalta kuin 2. maailmansodan pommituksissa tuhottu alue. Kaikki kaupat menevät iltakahdeksalta kiinni, joten sen jälkeen ei keskustassakaan oikein tuntunut mitään tekemistä olevan. Yökerhoja tai edes ruokaravintoloita oli äärimmäisen vaikea löytää, hyvistä sellaisista nyt puhumattakaan. Joitain kivijalkapubeja kyllä tuolta löytyi, mutta niistäkin suurin osa oli kiinni kun itse kaupungissa helmikuussa kävin.

Mutta jos itse onnistut jotain mielenkiintoista kaupungista löytämään, kerro ihmeessä.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lennot ostettu Pariisiin. On muuten tämän pojan ensimmäinen kunnon matka. Ei ole tullut koluttua, kuin Ruotsi ja Viro. Matkaan aikaan tasan kaksi kuukautta. Olisi kiva kuulla yleensä Pariisista, että mitä siellä kannatta nähdä. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä, mutta olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä mikä on näkemisen arvoista.

Riippuu vähän matkan kestosta ja onko liikenteessä ajatuksella nähdä mahdollisimman paljon hienoja kohteita vai ottaa iisimmin ja nauttia vain kauniista kaupungista ja elämänmenosta. Mutta nähtäväähän Pariisissa on ihan hemmetisti. Itse en jättäisi välistä ainakaan Louvrea, Versaillesia, Montmartrea ja Eiffel-tornia (tuossa järjestyksessä). Riippuu vähän mihin päin kaupunkia majoittuu, mutta esim. Versailles ja Montmartre ovat helposti sellaisia päivän pituisia reissuja ja Louvreenkin helposti saa päivän käytettyä. Näiden lisäksi sitten oman valintansa mukaan kiinnostavia kohteita löytyy esim. latinalaiskorttelit, Luxembourgin puisto, Notre Dame, katakombit, mikä-se-Morrisonin-hautausmaa-nyt-olikaan jne. Tekemisestä ja kiinnostavista kohteista ei siis todellakaan Pariisissa tule pula.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Löytyisikö oikeasti joku joka kaupungissa on käynyt ja pitänyt näkemästään/kokemastaan? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan esimerkiksi hyvistä illanviettopaikoista jne.
Frankfurtissa ei ole tullut käytyä, vain lentokentällä, mutta siinä on melkein vieressä sellainen kaupunki kuin Mainz, ja siellä olen pariin kertaan käynyt. Sinne pääsee helposti junalla. Paljon historiaa ja mielenkiintoisia kävelykatuja, sekä esimerkiksi Reinin jokimaisemaa. Mm. Johan Gutenbergin kotikaupunki (ja edesmenneen kollegani ja ystäväni...).
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Olemme tehneet päätöksiä...

Matkakohteeksi valikoitui Barcelona, jonne Air Balticin kautta näköjään pääsee samoilla hinnoilla kuin noihin muihin vaihtoehtoisiin kohteisiimme. Lisäksi lentoajat ovat sen verran mukavat, että saa nauttia lyhyestä reissusta maksimiajan, kun menee aamulla ja lähtee iltapäivällä.

Onkos tuoreita kokemuksia Kataloniasta? Olemme ottamassa hotellia keskustan alueelta, emmekä varmaan kaupungista poistu vaan tutustumme kaupunkikohteisiin, syömme hyvin ja juomme reilusti punaviiniä. Suosituksia/ei-suositeltavia kohteita? Hotelleista ollaan mietitty Ayre Rosellonia tai H10 Itacaa. Jos löytyy varma ja hyvä samantasoinen, toki uskotaan suosituksia. Mietimme tuota lentokentän ja hotellin välin liikkumista; taksi lienee joutuisin, mutta aiemmat huonot kokemukset Espanjan takseista (epäselvät/paljon vaihtelevat hinnat) vähän jarruttavat. Liikkuuko noita lentokenttäbusseja kymmenillä eri reiteillä kentän ja keskustan väliä vai meneekö kaikki samoja uria?
 

Miguel

Jäsen
Matkakohteeksi valikoitui Barcelona, jonne Air Balticin kautta näköjään pääsee samoilla hinnoilla kuin noihin muihin vaihtoehtoisiin kohteisiimme. Lisäksi lentoajat ovat sen verran mukavat, että saa nauttia lyhyestä reissusta maksimiajan, kun menee aamulla ja lähtee iltapäivällä.

Joko ostitte lennot? Air Balticista kannattaa sitten huomioida, että matkatavaroista peritään erillinen maksu (tai on ainakin aiemmin peritty), joka voi nostaa edestakaisten lentojen hintaa usealla kympillä. Lisäksi koko pulju on tällä hetkellä konkurssiuhan alla ja epävakaassa tilanteessa. Kannattaa tarkkailla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Matkakohteeksi valikoitui Barcelona, jonne Air Balticin kautta näköjään pääsee samoilla hinnoilla kuin noihin muihin vaihtoehtoisiin kohteisiimme. Lisäksi lentoajat ovat sen verran mukavat, että saa nauttia lyhyestä reissusta maksimiajan, kun menee aamulla ja lähtee iltapäivällä.

Hyvä valinta. Ainoa pieni riski on se, että Suomesta Riikaan lentävä kone on myöhässä ja missaatte jatkolennon. Mutta pääsette kyllä perille viimeistään seuraavana päivänä.

Onkos tuoreita kokemuksia Kataloniasta?

Maaliskuussa minä tuolla viimeksi kävin. Majoitussuosituksia en osaa antaa, sillä majoituin ystävien luona naapurikaupungissa. Aiemmalla visiitilläni Barcelonassa olin kesällä 2007, ja sen perusteella voisin suositella, että ette ainakaan ihan Las Ramblasin kupeesta ota majapaikkaa. Elämän äänet kaduilta tulevat sen verran voimakkaasti läpi.

Barcelonassa on paljon hyvää nähtävää. Sagrada Familia kannattaa katsastaa, koska se on vaikuttava arkkitehtuurikohde, jopa sellaiselle, jota kirkot eivät pahemmin kiinnosta. Mutta menkää sinne heti aamusta kirkon auettua. Ei mene kuin ehkä tunti, ja jonot sinne ovat valtavat.

Montjuic-vuorella (kukkula se taitaa oikeastaan olla) kannattaa käydä. Siellä on huipulla hieno linnoitus, josta on melko hyvät näkymät kaupunkiin. Vuori on muutenkin kiinnostava paikka. Ja sieltä löytyy myös Barcelonan olympiastadion, jonne on vapaa pääsy.

Goottilaiskorttelissa on kiva vaeltaa hämyisillä kujilla. Placa Reyal kannattaa katsastaa, kyseessä on viehättävä pieni aukio. Jos flamenco kiinnostaa, tai haluatte vain eksotiikkaa, Placa Reyalilta löytyy flamencoteatteri, jossa näytös kestää noin puoli tuntia. Liput maksoivat muistaakseni 8€. Oli se ihan hauska kokemus.

Päiväretkeä mietittäessä kannattaa suunnistaa Montserratin vuoristoluostariin. Ei niinkään se luostari, mutta ne maisemat ovat mahtavat. Yhdistetyn köysirata- ja junalipun saa muistaakseni Plaza Españolin metro-/paikallisjuna-asemalta, eikä se maksa hirveitä. Köysirata on hieno kokemus ja nousu noin kilometrin korkean pystysuoran seinämän päälle tarjoaa mahtavat näkymät. Myös hammasratasjunalla pääsee luostariin, ja jostain olen kuullut, että sieltä avautuvat maisemat olisivat vielä hienommat.

Mietimme tuota lentokentän ja hotellin välin liikkumista; taksi lienee joutuisin, mutta aiemmat huonot kokemukset Espanjan takseista (epäselvät/paljon vaihtelevat hinnat) vähän jarruttavat. Liikkuuko noita lentokenttäbusseja kymmenillä eri reiteillä kentän ja keskustan väliä vai meneekö kaikki samoja uria?

Lentokenttäbussia vaan kehiin. Muistaakseni ajavat yhtä reittiä, joskin tekevät ilmeisesti pienen koukkauksen jossain kohtaa. Bussit jättävät aivan kaupungin keskustaan esim. Placa Universitatille sekä Placa Catalunyalle. Kuskit eivät välttämättä puhu englantia, joten kannattaa opetella perusfraasit espanjaa tyyliin: "Dos personas a Placa Catalunya, por favor".
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisäksi koko pulju on tällä hetkellä konkurssiuhan alla ja epävakaassa tilanteessa.

Voi perkele. Tuo uutinen on mennyt meikäläiseltä ohi. Itselläni ei ole tällä hetkellä lentoja varattuna tai edes matkasuunnitelmia tehtynä, mutta jos näin käy, on tuo kyllä raskas uutinen. Tuo yhtiö on noussut omaksi suosikikseni, ja sen lentoreittitarjonta on ollut loistava.

Toivotaan parasta.

edit: GooGlella en löytänyt muuta, kuin oikeastaan blogispekulaatioita, ja näissäkin viitataan vain joihinkin mediassa esitettyihin arvailuihin. Ilmeisesti tulos on heikentynyt voimakkaasti, mutta konkurssiuhkasta en löytänyt tietoa. Onko joku meikäläistä parempi tiedonhaussa?
 
Viimeksi muokattu:

Miguel

Jäsen
Ilmeisesti tulos on heikentynyt voimakkaasti, mutta konkurssiuhkasta en löytänyt tietoa. Onko joku meikäläistä parempi tiedonhaussa?

Lauantain paperi-Hesarissa oli. Otsikoitu: "Latvian talousministeri: Air Baltic konkurssin partaalla". Ulkomuistini perusteella ydinsisältö oli, että talousministeri oli tosiaankin todennut noin, minkä vuoksi taas AB:n johto oli kimmastunut, koska Latvian valtio on yhtiön suuromistaja ja tällä lausunnolla vahingoittanut omaa omaisuuttaan ja elinkeinoa. Muistaakseni homman pihvi oli se, että osa omistajista on salattu ja rahat jossain ties missä, pykälillä piilotettuna, rivien välistä kuulosti, kuin paikalliset mafiosot olisivat niitä rahoja omiin taskuihinsa siirrelleet. Mutta ei se AB:n bisneskään pyöri hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Joko ostitte lennot? Air Balticista kannattaa sitten huomioida, että matkatavaroista peritään erillinen maksu (tai on ainakin aiemmin peritty), joka voi nostaa edestakaisten lentojen hintaa usealla kympillä. Lisäksi koko pulju on tällä hetkellä konkurssiuhan alla ja epävakaassa tilanteessa. Kannattaa tarkkailla.
Suosittelen matkojen varaamista/maksamista luottokortilla. Jos lentoyhtiö tai matkatoimisto joutuu selvitystilaan matkan maksamisen ja matkan tekemisen välisenä aikana, niin asiakas saa maksamansa fyrkat suurella todennäköisyydellä nopeasti takaisin.

Air Balticin pitkän iän puolesta en menisi juuri nyt lyömään vetoa. Lentoliikenne on kilpailun ja suhdannepaineiden takia muutenkin erityisen riskialtista bisnestä.

Matkatavaramaksuilla kikkailu on lähinnä vittumainen erityispiirre. Sen vielä ymmärtäisin että turistiluokan lipuilla useammasta kuin yhdestä ruumaan menevästä laukusta perittäisiin x EUR per kolli, näin tekee monikin yhtiö nykyään. Vaan jos ekastakin laukusta otetaan vaikka 50 euroa, niin onhan tuo jonkinlaista puolikusetusta. Kannattaa siis tsekata kokonaiskustannukset ja katsoa mitä lipun hinnalla suunnilleen saa vastineeksi eri yhtiöiltä.
 
Barcelona / Air Baltic

Eikös kentältä enää ole metroyhteyttä keskustaan? Sillä minä kuljin 2006 ja erittäin näppärästi toimi eikä tarvinut kieliäkään puhua kun automaatista lipun ostin... Samalla lipulla kun pääsee vaihtamalla mille asemalle haluaa.

Air Balticin mahdollisesta konkurssista myös tämän päivän Kauppalehdessä sivun verran. Ihmetystä on herättänyt ettei AB ole avannut taloustilannettaan yhtään enempää näiden konkurssihuhujen kumoamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös