aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Olen monesti ihmetellyt, miksi osa tämänkin osion kirjoittajista on samanlaista seurakuntaa kuin koko TPS organisaatio eli kesällä ja vielä alkukaudestakin oltiin niin ”miestä poikaa” että kaudesta tulee hyvä, eikä mitään arvostelua hyväksytty. Nyt on totuus valjennut. Ihmeekseni monille nyt kuitenkin riittää tavoitteeksi sääliplay offeihin selviytyminen. Jos joukkueen budjetti on luokkaa 4-6 Liigan joukkueista, niin kyllähän tavoitteen pitäisi olla ihan muuta kuin sääli play offit. TPS:llä pitäisi joka vuosi olla minimitavoitteena sijoittua runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. Jos siihen ei päästä, kausi on mennyt vihkoon. Plain and simple. Näin ollen TPS:n tämä kausi voidaan jo nyt luokitella katastrofiksi. Kaikki pitäisikin nyt tehdä sen eteen, ettei seuraavastakin kaudesta tulisi samanlaista, koska siihen voidaan vielä edes jonkin verran vaikuttaa. Tämä kausi valitettavasti meni jo. Se pitäisi nyt tajuta eikä puhella mistään sääli play offeista. Kukaan vakavasti jääkiekkoiluun suhtautuva ei voi olla tyytyväinen jostain sääli play off-paikasta.

Nyt pitäisi nopeasti kiinnittää uusi ja ehdottomasti ammattinsa osaava UTJ, jolle ensi kauden joukkueen rakentaminen yhdessä uuden valmentajan (Karri Kivi?) kanssa delegoitaisiin. Tämä rakentaminen pitää ehdottomasti tehdä yhteistyössä, jottei taas synny sellaista tilannetta, ettei joukkue ja valmennus ole ollenkaan samalla sivulla sen suhteen, miten nykyaikaista jääkiekkoa menestyksellisesti pelataan. Lähtökohdan pitäisi olla sellainen, ettei yhdelläkään nykyisellä pelaajalla ole suoraa paikkaa ensi kauden joukkueeseen, vaan jokainen joutuu näytöillään paikkansa ansaisemaan, olkoon pelaajan palkkalappu minkä suuruinen tahansa. Joukkueelle pitää luoda ensin oma pelitapansa ja vasta sen jälkeen hankkia siihen sopivat pelaajat.

Ammattilaisurheilussa pitää aina olla selkeä urheilullinen tavoite eikä valmentaja voi koskaan sanoa, ettei menestystavoitetta hänen valmentamallaan joukkueella ole. Ihmeellisesti TPS-fanit hyväksyivät Kaskisen tavoitteen ja huomasivat vasta myöhemmin, mitä tuollainen tavoite käytännössä merkitsee.

Ikävä sanoa, mutta vähän tuntuu siltä, että TPS-fanit ovat kerrankin saaneet sitä mitä ovat tilanneet. Kun ei olla organisaatiolta mitään edellytetty, niin nautitaan nyt tästä ja otetaan me fanit myös oppia, ettei koskaan pidä pysähtyä menneisyyteen ja kuvitella, että hieno menneisyys toistuu itsestään, kunhan vain muistaa sen sanoa. Menestys tulee ennen työn tekoa vain sanakirjassa. Tämä on unohtunut Turussa totaalisesti. Menestysorganisaatioissa pitäisi aina löytää parannuskohteita ja olla valmiina tekemään nöyrää työtä menestyksen eteen, koska juuri sillä tavoin toimitaan niissä organisaatioissa, jotka menestyvät vuodesta toiseen.

Kuten Kalle Kaskinenkin sanoi, nyt otetaan oppia. Toivottavasti Turussa ei käy kuin hänelle, ettei oppi tarttunut.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tonnin seteli
Ylväät on periaatteet. Viime kaudella oltiin lähes loppuun asti runkosarjassa kakkosia, vaan miten kävi keväällä? Mitä väliä, mikä sijoitus runkosarjan lopussa on, jos peli vaan on uomissa ja on vielä aito mahdollisuus haastaa edelläolevia? Jos järjestelmä antaa mahdollisuuden, niin totta helvetissä sä käytät sen.

Niin kauan kuin on toivoa, pitää aina yrittää. Aina.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Mitäköhän tässä yritetään sanoa? Mä olen nyt tavannut kyseistä lausetta useampaan kertaan enkä saa tuolle ajatuksenjuoksulle mitään tolkkua. Jos nuo boldaamani sanat nappaa pois, niin lauseesta tulisi jo ihan ymmärrettävä.


Säälipleijareihinko nykyään Turussa ollaan tyytyväisiä? Jos ei pudotuspeleihin päästä, niin jäädään sitten ylpeästi sijoille 11-15.
@tsipilai Sen tuossa jo avasikin, kyseessä oli siis sellainen asia kuin kirjoitusvirhe. Mitä tulee taas tuohon jäljempään niin eiköhän se tosiaan tässä tilanteessa ole asetettava tavoitteet tilanteen mukaan. Ennen kauden alkua ei olisi ollut soveliasta laitta tavoitteeksi kymppiä. No Kallehan ei tosiaan asettanut tavoitetta lainkaan.
 
KUBE - XVII

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Meriittinä kova, mutta en tiedä kuinka paljon voitosta voi laskea Virtasen piikkiin. Muistikuviin luottaminen on vaarallista, mutta ratkaisupelien klaaramisesta suurin kunnia menee Jussi Olkinuoran venymisten piikkiin. Växjö-finaalin voitto vaatikin jo pirusti tuuria. En vieläkään tajua, miten ruotsalaiset onnistuivat sössimään maalipaikkansa...no, se muistelusta.
Maalivahti pystyy parhaimmillaan tekemään koutsista hyvän, molari myös huonona päivänä saa koutsin näyttämään surkealta. Paljonko laitat viime kevään MM-kullasta Jalosen valmennustaidon ansioksi tai paljonko Lankisen torjuntojen ansioksi? Kun jossain luki ote tuoreesta kirjasta, mikä kertoo Leijonien viime kevään tarinan, ihmettelin miten kusessa Leijonat oli ratkaisupelien lopussa. Mitä siinä koutsi sitten kykenee tekemään, mitä veskari?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kettuherra ja aurajoki tiivistävät asiat miten ne ovat juuri kuten pitääkin. Tämä sesonki on ollut naurettavuudessaan sellainen sirkus, että visio ja seuraava isompi tavoite ei voi olla kuin seuraavassa kaudessa. Tämä oli alkujaankin välikausi, mutta tuskin kukaan olisi arvannut että Virtanen pitää hakea Jyväskylästä tätä kesäteatteria ohjeistamaan.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viime kaudella oltiin lähes loppuun asti runkosarjassa kakkosia, vaan miten kävi keväällä? Mitä väliä, mikä sijoitus runkosarjan lopussa on, jos peli vaan on uomissa ja on vielä aito mahdollisuus haastaa edelläolevia?
Kaudella 2009-10 punnerrettiin runkosarjan kuudennelle sijalle, keväällä kävi miten kävi, vaan mitä kävikään kaudella 2010-11?
Kaudella 1997-98 voitettiin runkosarja, keväällä kävi miten kävi, vaan mitä kävikään kaudella 1998-99?

Niin kauan kuin on toivoa, pitää aina yrittää. Aina.
Niin, mitä pitää yrittää?

Kilpaurheilussa voitto on tietenkin se, jota haetaan joka ilta. Sitä yritetään! Se nyt on *PRKL* kulmakivi! Pitää olla sanomattakin selvää, että joka kerta kun lyödään joukkueen paita päälle, päämääränä pitää olla voitto. Ei kai yksikään valmentaja ole niin tyhmä ja kerro joukkueelle, että tänä iltana haetaan tasapeliä tai mahdollisimman pienimaalista tappiota? Noh, joskus 70-luvulla Suomen maajoukkueella saattoi olla tämäntyyppiset tavoitteet, kun vastaan asettui Neuvostoliiton Punakone.

Meillähän on teoreettiset mahdollisuudet vielä vaikka runkosarjan voittoon. 41 matsia, joista jaossa on 123 pistettä + pohjilla olevat 14 pistettä = 137 pistettä. Pistemäärä on täsmälleen sama, joka on Oulun Kärppien kaudella 2018-19 tekemä SM-liigan ennätys. Se ei vaan ole realistista, vaikka kuinka pitäisikin aina yrittää.

Mitä siinä kymppisijassa on tavoittelemisen arvoista? Kuinka tosissaan sitä pitää yrittää?
Piste kerrallaan, voitto kerrallaan lähdetään saavuttamaan kesken kauden asetettua teennäistä tavoitetta. Tammikuun lopulla huomataan, että ollaan jo iskuetäisyydellä. Hommataanko siirtotakarajalla oikein parit täsmävahvistukset loppukaudeksi sekä hyökkäykseen että puolustukseen auttamaan tavoitteen saavuttamisessa? Hirveän väännön jälkeen maaliskuun puolivälissä löydetään itsemme sijalta kymmenen pisteen erolla yhdenneksitoista sijoittuneeseen. Säälipleijareissa tulee vastaan seiskasijalta vaikkapa Lappeenrannan SaiPa. Itärajalla kotijoukkue voittaa 6-0 ja siinä kauden 2019-20 viimeisessä kotiottelussakin tulee vahvistuksista huolimatta 1-2 kuokkaan.

Olisiko kuitenkin ollut parempi sijoittua sijoille 11-15, aloittaa kesäloma 14.03.2020, hankkiutua jo kauden aikana eroon pelaajista, joille ei ole käyttöä kaudella 2020-21, hankkia joukkueeseen pelaajia, jotka jatkavat myös kaudella 2020-21, antaa lupaavimmille junioripelaajille kokemusta miesten peleistä jo ennen sitä ensimmäistä kunnon kautta jne. jne.? Tekikö se kymppisija ja kauden keinotekoinen pitkittäminen kuitenkaan ketään autuaaksi?

Mitä tulee taas tuohon jäljempään niin eiköhän se tosiaan tässä tilanteessa ole asetettava tavoitteet tilanteen mukaan. Ennen kauden alkua ei olisi ollut soveliasta laitta tavoitteeksi kymppiä. No Kallehan ei tosiaan asettanut tavoitetta lainkaan.
Pitääkö nyt sitten kesken kauden asettaa joku teennäinen tavoite (="kymppisija" ja "säälipleijarit") runkosarjasijoitukselle?

Mun mielestäni voidaan - ja kannattaa - asettaa täysin muita tavoitteita loppukaudelle 2019-20 kuin joku säälittävä kymppisija. Yksi tämän hetken fiksuimmista ja täysipäisimmistä valmentajista - Anatoli Bogdanov - sanoi muistaakseni eilisen (02.11.2019 TPS-ILV) matsin jälkimainingeissa hemmetin hienoja asioita: "Maajoukkuetauon jälkeen lähdetään voittamaan yksi erä. Sitten yritetään voittaa kaksi erää samassa matsissa. Tämän jälkeen ollaankin jo erittäin lähellä koko ottelun voittoa.". Siinä olisi yksi joukkuekohtainen tavoite! Entisellä päävalmentajalla Kai Suikkasella oli myös hieno ja yksinkertainen tavoite oliko syksyllä 2014, kun TPS:lla meni huonosti: "Tässä erässä joka jätkä laukoo kerran ja taklaa kerran. Näin me saadaan 20 laukausta ja 20 taklausta.". Voiko yksinkertaisempaa pelaajakohtaista tavoitetta enää olla?

Tällä hetkellä TPS:n peli on sekaisin, TPS:n joukkue on sekaisin, koko TPS:n organisaatio on sekaisin. Nyt tuoreen päävalmentajan Marko Virtasen on asetettava yksinkertaisia ja selkeitä tavoitteita. Missään nimessä Virtanen ei saa mennä joukkueelle kertomaan mitään satuja kymppisijan autuudesta, kymppisijalta saavutetuista tuhkimotarinoista, kymppisijaan vaadittavasta pistemäärästä, kymppisijaan tarvittavasta ppo-keskiarvosta jne. Ei, vaan tavoitteiden tulee olla yksinkertaisempia.

- yritetään voittaa joka ottelussa yksi erä - tuli sitten voitto tai tappio
- yritetään voittaa kaksi erää - ollaan jo todella lähellä koko ottelun voittoa
- yritetään voittaa koko ottelu - pyritään siis tasapainoiseen 60 minuuttiseen
- yritetään voittaa joka ikinen kotiottelu - joka jätkä antaa kaikkensa paidassa olevalle logolle ja vähälukuiselle turkulaisyleisölle
- yritetään antaa kotona viihdyttäviä kiekkonäytöksiä - 2-1VL -voitto on useimmiten huonompi kuin 6-7 -tappio
- yritetään kairata vieraista niitä vittumaisia vähämaalisia voittoja - vieraskentillä ei tarvitse viihdyttää yleisöä
- ei puristeta mailaa - varsinaisia tulostavoitteita ei ole, mutta voittoa lähdetään hakemaan joka ilta
- PIDETÄÄN YHDESSÄ HAUSKAA - autetaan kaveria, noudatetaan sovittua pelisysteemiä, mutta mennään kuin ulkojäillä

Näillä tavoitteilla voitaisiin mennä, lasketaan sitten maaliskuun 14. päivänä vuonna 2020 mikä on lopullinen sijoitus.
Focus täysillä jo kauteen 2020-21 - pelataan kuitenkin ensin kauden 2019-20 jäljelläolevat harjoitusottelut pois alta.

tsipilai Sen tuossa jo avasikin, kyseessä oli siis sellainen asia kuin kirjoitusvirhe.
Kuten sanoin: aivoni eivät vain assosioineet kokonaisuutta, kun kirjoitusvirheestä muodostui kuitenkin ymmärrettävä sana.
 
Awaju ha topotop topotop miha hu Wells Fargo & co. Whishiha owa owa!
Aga!
BOMM!

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä uskon ja toivon että Tepsiin saadaan tuonne pukukoppiin hyvähenki ja kilpailua pelipaikoista tämä helpottaisi myös valmennuksen työtä. Rosteri on nykyisin sellainen että kaikkipelaa. Ja myös tilastoja kannattaa seurata varsinkin +/- tilastoa. Se ei nimittäin valehtele.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Entisellä päävalmentajalla Kai Suikkasella oli myös hieno ja yksinkertainen tavoite oliko syksyllä 2014, kun TPS:lla meni huonosti: "Tässä erässä joka jätkä laukoo kerran ja taklaa kerran. Näin me saadaan 20 laukausta ja 20 taklausta.". Voiko yksinkertaisempaa pelaajakohtaista tavoitetta enää olla?
Tässä mm. yksi syy miksi olisin halunnut nähdä Suikkasen korvaavan Kaskisen. Mutta nyt mennään Virtasella ja annetaan hänelle meidän puolesta työrauha . Uskotaan ja toivotaan että hän saa herätettyä tuon TPS joukkueen. PS: Olikohan sittenkään hyvä tuo Tempurin tulo TPS:n sponsoriksi. Uni maittaa nykyisin peleissäkin.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Hiukan tahallisen väärinymmärtämisen makua ketjussa puolin ja toisin. Ei varmaan ole pelkoa, että TPS:n kuluvaa kautta aletaan pitää minkään asteisena onnistumisena. Aina se säälipleijaripaikka on kuitenkin piirun verran pienempi epäonnistuminen kuin suora kesäloma. Epäonnistumisia ja tappioita vihataan ja voittoa kohti taistellaan silloinkin kun tämä näyttää epätodennäköiseltä, joten eiköhän joukkueen tavoite ole playoffit niin kauan kuin tämä on mahdollista, ja tämän jälkeen säälit niin kauan kuin tämä on mahdollista. Toki paketti on sen verran sekaisin, että eiköhän asioita yritetä laittaa pala palalta kuntoon ja mietitä vain seuraavaa ottelua. Playoff-paikan tavoittelu ja seuraavaan otteluun keskittyminen eivät kuitenkaan ole mitenkään toisensa poissulkevia asioita. Pistekeskiarvot eivät juuri muita kiinnosta kuin toimittajia ja kiekkoniiloja foorumeilla. Virtasen johtama joukkue taistelee kuitenkin playoff ja sääliplayoff-paikasta niin kauan kuin tämä on edes matemaattisesti mahdollista, eikä "tyydy kunniakkaasti" yhtään mihinkään muuhun.

Toimistolla eli Jokisen johtamalla joukolla toiminnan aikajänne on sitten hiukan pidempi ja fokus voidaan aiemmin siirtää seuraavaan kauteen. Ihan ensimmäiseksi pitäisi löytää se seuraava UTJ, joka vastaan ensi kauden joukkueen kasaamisesta yhdessä tulevan päävalmentajan kanssa. Juuri nyt ei minusta kannata alkaa ehdoin tahdoin painamaan joukkueesta porukkaa pihalle, koska kummoista vastinetta ei ole saatavilla, ja kauden loputkin pelit tarvitsee vielä pelata, mihin tarvitaan pelaajia täysi joukkueellinen. Lisäksi tyhjennysmyynti tässä vaiheessa tietäisi lisää paskaa niskaan medialta ja faneilta. Toki pelaajia ei kannata myöskään hankkia pelkkää loppukautta ajatellen, vaan näille pitäisi olla käyttöä myös seuraavalla kaudella. Sitä kenelle on käyttöä seuraavalla kaudella on taas vaikea sanoa ennen kuin meillä on UTJ ja seuraavan kauden päävalmentaja, joten loogisesti pelaajia ei tässä vaiheessa kannata juuri hankkia. Jos ei nyt sitten tule vastaan joku tarjous josta ei urheilullis-taloudellisten syiden takia voi kieltäytyä (Kaapo Kakko ensi kaudeksi kehittymään Eurooppaan ja palloseuraan tms).
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä nyt katsellut lehdistötilaisuuksia ja Virtasen haastatteluja juutuubista, niin tykkään kovasti miehen olemuksesta. Ihan eritason karisma kuin sillä edeltäjällä jonka nimeä ei halua enää mainita.

Tuntuu melkein että ennemmin Virtasen kortin katsoisi kuin Kiven. Virtasella on iso näytön paikka kun työtä ei ole JYPin potkujen jälkeen liigasta löytynyt. Todella mielenkiintoista nähdä miten kokoonpanoa käsitellään ja ketkä nousevat isoihin rooleihin.
 
"Voitto on tietenkin odotettavissa. Jotkut joukkueet voisivat nyt lähteä katsomaan, että katsotaan miten käy. Me emme lähde siihen. Me uskomme edelleen siihen, että voitamme koko paskan."

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä nyt katsellut lehdistötilaisuuksia ja Virtasen haastatteluja juutuubista, niin tykkään kovasti miehen olemuksesta. Ihan eritason karisma kuin sillä edeltäjällä jonka nimeä ei halua enää mainita.

Tuntuu melkein että ennemmin Virtasen kortin katsoisi kuin Kiven. Todella mielenkiintoista nähdä miten kokoonpanoa käsitellään ja ketkä nousevat isoihin rooleihin.
samaa mieltä. Ei selitellä turhia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Virtasen teesit siitä mitä hän muuttaa kuulostivat omaan korvaan siltä mitä toivoinkin. Olen pitänyt kahta kesken kauden suoritettua valmentajanvaihdosta benchmarkkeina siitä milloin ja miten valmentajan vaihtaminen pelastaa pahasti uppoamista kohti seilaavan laivan. Ensimmäinen esimerkki luonnollisesti on 2008-2009 TPS jolloin Suikkanen korvasi Hantan(ja kakkosvalmentajana Kiva-Kallen) ja toinen 2010-11 jolloin E. Westerlund korvasi Hannu Jortikan(tosin Jokerien tilanne ei ollut ehtinyt valua niin surkeaksi kuin TPS:n).

Molemmissa projekteissa pääteeseinä uusilla valmentajilla oli minimoida vastustajan maaliodottama ottelussa. Tämä jo ihan sen vuoksi että rosterissa itseluottamus oli päässyt surkealle tasolle ja jo muutama takaisku vaikutti kohtuuttoman negatiivisesti kokonaispeliin, puolustuksessa alettiin ylipuolustamaan ja juoksemaan perässä jolloin kokonaisuus alkaa hajota kriittisissä paikoissa, hyökkäyksiinlähdöt eivät onnistu kentän ollessa pahasti epätasapainossa jos kiekko saatiinkin itselle ja jos hyökkäys saatiin aikaan niin se tuherrettiin joko yliyrittämällä tai se tuli niin epätasapainossa ettei organisoidulla puolustuksella ollut ongelmia ohjata se kulmiin tai päättymään laukaukseen epätoivotusta asemasta.

Eli, ensin oman pään peli kuntoon niin että maalivahdin ei tarvitse olla godmodessa joka pelissä, pelin avaus niin paineistettuna kuin keskialueen träppiä vastaan siihen tilaan että omista päästään ilman sekasortoa ja keskialuetta lähdetään ylittämään etäisyydet kunnossa niin että hyökkääjien ei tarvitse jo keskiviivaa ylittäessä pelätä mahdollista vastaiskua ja oman maalin varjelemista vaan voi luottaa siihen että koko ketju tekee ja ymmärtää hommansa.
Totta tosin on että tämä on totaalinen välikausi. Väitän silti että seuraavan valmennuksen on helpompi lähteä kaudelle 2020-21 jos joukkueen yllä ei ole totaalisen epäonnistumisen taakkaa ja tietyt pelilliset perusasiat ovat edellisen valmentajan jälijtä kunnossa. Tällä konseptilla jopa Kiva-Kalle näytti hetken hyvältä valmentajalta.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mahtoiko Marko Virtanen sittenkään oikein tajuta, millaisen kivireen hän otti vedettäväkseen, kun ryhtyi TPS:n valmentajaksi? Vaikka TPS:n rosteri onkin maksanut 2,5 miljoonaa euroa, niin todellisuudessa esimerkiksi miljoona euroa vähemmän maksanut Jukurien rosteri on huomattavasti laadukkaampi ja tasapainoisempi kokonaisuus. Tämä kertoo valitettavasti kaiken Antero Niittymäen ammattitaidosta verrattuna Jukka Holtariin. Antsa hukkasi käytännössä yli miljoonan koukkupolviin ja tyhjiin arpoihin, joilla ei Marko Virtanen tee yhtikäs mitään nykytilanteessa.

Jos ajatellaan, että Marko Virtaselle annettaisiin todelliset mahdollisuudet näyttää omat ammattivalmentajakykynsä, pitäisi TPS:n rosteriin mitä pikimiten hankkia kentällisen verran uusia pelaajia. Ovatko rahoittajat tähän valmiita vai pellaillaanko tämä kausi alta pois ja kaikki paukut pistetään seuraavaan kauteen? Jos nyt rahoittajat ovat jo luovuttaneet tämän kauden osalta, niin eihän Marko Virtaselle edes anneta mitään todellisia mahdollisuuksia onnistua yrityksessään hinata TPS pois kellarikerroksesta. Nykyisillä pelaajilla kun ei ole mahdollisuuksia nousta edes sääleihin, ei, vaikka Marko Virtanen vaikuttaakin olevan ihan eri kaliiberin valmentaja mitä Kalle oli ja on.

Uuden UTJ:n valinta pitäisi tehdä heti eikä myöhemmin, koska TPS:llä on todella kova kiire rakentaa ensi kauden joukkuetta riittävän ajoissa, ettei taas kerran jouduta siihen tilanteeseen, että roudataan tyhjiä arpoja tänne ties mistä. Uuden UTJ:n ensimmäisiä työtehtäviä onkin laittaa skouttaus sellaiseen kuntoon, että sitä kautta löydetään parhaiten laadukkaita ja urallaan eteenpäin meneviä pelaajia.

Vähän tuntuu siltä, ettei taaskaan organisaatiossa tajuta, että asioita on vietävä koko ajan eteenpäin eikä voida jäädä odottelemaan, saako Marko Virtanen nyhdettyä tyhjästä jotakin. Kannattajille ei myöskään saa riittää, että ollaan tyytyväisiä, kun Kalle ja Antsa on potkittu pois. Nämä toimet olivat vasta ensimmäisiä askelia sillä tiellä, että TPS:stä tehdään uskottava ammattilaisorganisaatio, johon pelaajilla on aito kiinnostus tulla pelaamaan. Seuraavaksi siis on nopealla aikataululla valittava uskottava ja ammattitaitoinen UTJ. Tämä henkilö ei voi olla Hannu Virta eikä myöskään huhuttu Lämsä. UTJ:n pitää olla nykyjääkiekon ytimessä sekä pelitavan että pelaajien suhteen. Ei voi olla niin, että pelaaja-agentit myyvät tänne ne pelaajat, mitkä muualle eivät kelpaa vain sen takia, ettei täällä osata tehdä UTJ:n hommia.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kovin raskasta luettavaa kaikki marttyyrimäiset tahalliset väärinymmärrykset... Ja olen rehellisesti sitä mieltä, että voitokkaasti sujuvan kevät-kauden myötä pohjamudista sääleihin noussut joukkue on potentiaalisempi menestyjä, kuin hyvän alkukauden siivittämänä keväällä tappiosta tappioon kulkenut runkosarjan neljännelle sijalle (lue: viime kauden TPS) sijoittunut joukkue.

Virtasella on riittävästi aikaa kääntää joukkueen kurssi. Kauden päättäminen menestykseen on tottakai hyvin epätodennäköistä, mutta mahdollista se edelleen on. Ja realistina sitä kuitenkin ajattelee, että runkosarjan top6 sijoitus on jo nyt menetetty, joten säälipleijaripaikan on kelvattava. Sinnekin nouseminen vaatii hyviä otteita, ja hyvien otteiden myötä keväällä on kaikki teoriassa mahdollista. Minulle fanina on siis täysin itsestäänselvää, että sija 10 on parempi kuin sija 11. Mukavahan se olisi täydellisen altavastaajan asemasta pudottaa ensin hallitseva mestari HPK säälipleijareissa ja perään haastaa runkosarjan voittaja Kärpät puolivälierissä.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtoiko Marko Virtanen sittenkään oikein tajuta, millaisen kivireen hän otti vedettäväkseen, kun ryhtyi TPS:n valmentajaksi? Vaikka TPS:n rosteri onkin maksanut 2,5 miljoonaa euroa, niin todellisuudessa esimerkiksi miljoona euroa vähemmän maksanut Jukurien rosteri on huomattavasti laadukkaampi ja tasapainoisempi kokonaisuus. Tämä kertoo valitettavasti kaiken Antero Niittymäen ammattitaidosta verrattuna Jukka Holtariin. Antsa hukkasi käytännössä yli miljoonan koukkupolviin ja tyhjiin arpoihin, joilla ei Marko Virtanen tee yhtikäs mitään nykytilanteessa.

Jos ajatellaan, että Marko Virtaselle annettaisiin todelliset mahdollisuudet näyttää omat ammattivalmentajakykynsä, pitäisi TPS:n rosteriin mitä pikimiten hankkia kentällisen verran uusia pelaajia. Ovatko rahoittajat tähän valmiita vai pellaillaanko tämä kausi alta pois ja kaikki paukut pistetään seuraavaan kauteen? Jos nyt rahoittajat ovat jo luovuttaneet tämän kauden osalta, niin eihän Marko Virtaselle edes anneta mitään todellisia mahdollisuuksia onnistua yrityksessään hinata TPS pois kellarikerroksesta. Nykyisillä pelaajilla kun ei ole mahdollisuuksia nousta edes sääleihin, ei, vaikka Marko Virtanen vaikuttaakin olevan ihan eri kaliiberin valmentaja mitä Kalle oli ja on.

Uuden UTJ:n valinta pitäisi tehdä heti eikä myöhemmin, koska TPS:llä on todella kova kiire rakentaa ensi kauden joukkuetta riittävän ajoissa, ettei taas kerran jouduta siihen tilanteeseen, että roudataan tyhjiä arpoja tänne ties mistä. Uuden UTJ:n ensimmäisiä työtehtäviä onkin laittaa skouttaus sellaiseen kuntoon, että sitä kautta löydetään parhaiten laadukkaita ja urallaan eteenpäin meneviä pelaajia.

Vähän tuntuu siltä, ettei taaskaan organisaatiossa tajuta, että asioita on vietävä koko ajan eteenpäin eikä voida jäädä odottelemaan, saako Marko Virtanen nyhdettyä tyhjästä jotakin. Kannattajille ei myöskään saa riittää, että ollaan tyytyväisiä, kun Kalle ja Antsa on potkittu pois. Nämä toimet olivat vasta ensimmäisiä askelia sillä tiellä, että TPS:stä tehdään uskottava ammattilaisorganisaatio, johon pelaajilla on aito kiinnostus tulla pelaamaan. Seuraavaksi siis on nopealla aikataululla valittava uskottava ja ammattitaitoinen UTJ. Tämä henkilö ei voi olla Hannu Virta eikä myöskään huhuttu Lämsä. UTJ:n pitää olla nykyjääkiekon ytimessä sekä pelitavan että pelaajien suhteen. Ei voi olla niin, että pelaaja-agentit myyvät tänne ne pelaajat, mitkä muualle eivät kelpaa vain sen takia, ettei täällä osata tehdä UTJ:n hommia.
Ota nyt hetki happea.

Täähän on Virtaselle paras mahis näyttää, et on osaava valmentaja. Joukkue on käytännössä viiminen ja kaikkien papereissa joukkue on huonosti koottu. Ton joukkueen kun saa pelaamaan yhteen ja suhteellisen hyvin, ni on osoitus kovasta valmentajasta. Jos taas sama jatkuu ni sitte voi aina laittaa näiden "koukkupolvien rahastajien", "huonojen pelaajien", antsan ja kaskisen piikkiin.

Sitä paitsi eikö se UTJ haku nyt oo kokoajan käynnissä. Kyllä siinä UTJ palkkauksessa pitää näkyä laatu eikä aikataulu. Ei mitään järkeä raahata sinne instant joku, jos ei ole tarpeeksi hyvää tarjolla.

Ja organisaatio on nyt kuitenki osoittanu jo heräämisen merkkejä. Parempi tiedottaminen, Jokinen ollu enemmän esillä (Ei kovin mediapersoona), Tirrosesta tiedotettiin käytännössä heti kun jotain oli kerrottavaa, kannattajien kanssa keskustelutilaisuus, Virtasen palkkaaminen ulkopuolelta (Selkeästi suorapuheinen kaveri ja kertoo asiat rehellisesti), Ja yhteyttä kannattjien kanssa aiotaan ilmeisesti parantaa (Marin tulossa joillekkin vieraspelimatkoille mukaan). Ni hengitä nyt hetki ja anna posia, että oikeeseen suuntaan ollaan menossa. Ellei tääki oo sitte perseilyä.

Toki on vielä paljon tehtävää. Sitä en kiellä. Mutta sitä silmällä pitäen ensi kaudellakaan on turha odottaa menestystä. Jos nyt lähdetään nollasta, ni eisitä voittavaa joukkuetta vuodessa rakenneta. Kyllä se on pidempi projekti ja jotta se projekti ei jää yhteen suonenveto mestaruuteen, niin perustukset pitää tehdä kunnolla. Ja se vaatii aikaa. Mielestäni kuitenkin organisaatio nyt näyttää siltä, että siellä on tahtotila. Toivottavasti se konkretisoituu oikeisiin päätöksiin.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Maalivahti pystyy parhaimmillaan tekemään koutsista hyvän, molari myös huonona päivänä saa koutsin näyttämään surkealta. Paljonko laitat viime kevään MM-kullasta Jalosen valmennustaidon ansioksi tai paljonko Lankisen torjuntojen ansioksi? Kun jossain luki ote tuoreesta kirjasta, mikä kertoo Leijonien viime kevään tarinan, ihmettelin miten kusessa Leijonat oli ratkaisupelien lopussa. Mitä siinä koutsi sitten kykenee tekemään, mitä veskari?

Peli on muutakin kuin loppuhetket. Mutta eikö Lankinen valittu joukkueeseen jonkun toimesta jopa meritoituneempien jätkien ohitse? Jos en väärin muista, oli pelannut kaudella 19 matsia.

Valmennuksen täytyy olla kykenevä pitämään joukkue toimintakykyisenä myös silloin kun se on purjeissa. Silloin kun on purjeissa, ei ole peräsimessä, mutta sielläkin on iso merkitys siihen miten alus liikkuu.
 
Kaikkea mitä sanon saa ja täytyy käyttää minua vastaan.

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Eiköhän Virtanen saa tämän vapaapudotuksen pysäytettyä mutta se vaatii nyt sitä aikaa ja kärsivällisyyttä. Sitä ei kyllä helposti tässä tilanteessa löydy mutta ei auta muut poppaskonstit.

Toivottavasti saadaan varsinkin tuota puolustusta kuntoon tauolla. On tuo ollut karmivaa katseltavaa, samoin aavee. Tai no kaikki on ollu aikalailla paskaa mitä sitä kiertelemään.

Itseluottamus takaisin voisi olla teemana seuraaville viikoille. Sitä kautta sitten takaisin voiton syrjään kiinni.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ammattilaisurheilussa pitää aina olla selkeä urheilullinen tavoite eikä valmentaja voi koskaan sanoa, ettei menestystavoitetta hänen valmentamallaan joukkueella ole. Ihmeellisesti TPS-fanit hyväksyivät Kaskisen tavoitteen ja huomasivat vasta myöhemmin, mitä tuollainen tavoite käytännössä merkitsee.

Ikävä sanoa, mutta vähän tuntuu siltä, että TPS-fanit ovat kerrankin saaneet sitä mitä ovat tilanneet. Kun ei olla organisaatiolta mitään edellytetty, niin nautitaan nyt tästä ja otetaan me fanit myös oppia, ettei koskaan pidä pysähtyä menneisyyteen ja kuvitella, että hieno menneisyys toistuu itsestään, kunhan vain muistaa sen sanoa. Menestys tulee ennen työn tekoa vain sanakirjassa.
Ihan oikeasti kiinnostaa, että miten "fanit" voivat "edellyttää" Tepsin organisaatiolta jotain? Siis, mitä pitäisi tehdä? Niin hullu en ole, että kuvittelisin Erkka Westerlundin lukevan Jatkiksen keskustelupalstaa, enkä kuvittele, että jossain Twtitterissä huutelu muuttaisi jotain. Kaikki tekevät sitäpaitsi noita juttuja vaikka tilanne olisi mikä. Mitä jää jäljelle? Miten "fanit" tai kannattajat voivat mitenkään vaikuttaa Tepsin asioihin? Pitäisikö boikotoida pelejä? Jos en menisi peliin kavereiden kanssa juomaan kaljaa, niin Tepsi voittaisi parin vuoden päästä kultaa? Siis ihan oikeasti en ymmärrä mitä nämä asiat tarkoittavat. Miten Tepsiltä voi edellyttää jotain? Miten konkreettisesti voi vaatia joltain urheilua harjoittavalta yritykseltä parempaa tulosta? Vaatimalla jollain lakanalla fuduja kaikille? Miten joku tavan janari voi vaikuttaa Tepsin toimintaan spämmäilemällä luolasta jotain foorumia?

TPS-kannattajat tekivät toki hyvin vaatiessaan vastauksia ja niitä myös saivat. Vaikka en usko hetkeäkään, että asiat muuttuisivat johonkin nykyisestä. Ehkä joku klubitakkisetä tulee välillä turisemaan mukavia, mutta ne asiat jotka liittyvät jääkiekkoon tuskin muuttuvat joidenkin kannattajien vaatimuksesta. Ja ihan saatanan hyvä niin. Kyllä Kalle Kaskinenkin ymmärtää jääkiekosta tuhat kertaa enemmän kuin kukaan täällä. Se olisi koko seuran loppu ja vihoviimeinen niitti jos joku nimimerkki kuulamake69 voisi vaikuttaa edes johonkin kioskin taulun fonttiin.

Miten siis veli ajattelet, että kannattajat voivat vaikuttaa seuraavaan asiaan:

Kannattajille ei myöskään saa riittää, että ollaan tyytyväisiä, kun Kalle ja Antsa on potkittu pois. Nämä toimet olivat vasta ensimmäisiä askelia sillä tiellä, että TPS:stä tehdään uskottava ammattilaisorganisaatio, johon pelaajilla on aito kiinnostus tulla pelaamaan. Seuraavaksi siis on nopealla aikataululla valittava uskottava ja ammattitaitoinen UTJ.
Jos vaikka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun hyvän UTJ:n niin vinkkipuhelin käteen?
 
Mitään varsinaisia tulostavoitteita minulla ei ole. Tavoitteena on olla parempi arjessa, päivittäisessä tekemisessä.

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Koko viesti.
Ai miten? No siten kuin Oulussa Kärppä-fanit ja Tampereella Tappara-fanit edellyttävät. Ja nyt kun Ipalla kulkee niin kuten Ilves-fanit. Nekin edellyttävät seuroiltaan. Alkukaudesta Jukurit-kannattajat edellyttivät mutta lopettivat kai kun homma alkoi mennä perseelleen. Ei se sen hankalampaa ole. Tepsin kannattajat ovat kai jotenkin vääränlaisia. Hassua että samankaltainen indikaatio on ollut täällä esillä aiemminkin, mutta täysin eri argumenttipohjilla!

Rehellisesti, hyvä viesti toverilta @eki likanen. Ei tämän yhden tuomion pasuunan horinoissa vaikuta sittenkään olevan tolkkua. Välillä näytti jo lupaavalta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman mafia, Uplause, HC TPS
Rehellisesti, hyvä viesti toverilta @eki likanen. Ei tämän yhden tuomion pasuunan horinoissa vaikuta sittenkään olevan tolkkua. Välillä näytti jo lupaavalta.
Toisaalta, paljonko tuomiopäivän pasuuna on puhallellut ohinuotteja? Kaikkihan on tosi hyvin, Kaskisen TPS:n pelitapa on monistettu ympäri maailman menestystuotteeksi ja oy:n tilinpäätöksetkin ovat sen verran plussalla ettei paskalle taivu.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Toisaalta, paljonko tuomiopäivän pasuuna on puhallellut ohinuotteja? Kaikkihan on tosi hyvin, Kaskisen TPS:n pelitapa on monistettu ympäri maailman menestystuotteeksi ja oy:n tilinpäätöksetkin ovat sen verran plussalla ettei paskalle taivu.
Sitähän itsekin ajoin takaa, kun totesin että välillä näytti lupaavalta. Kovasti kyllä tuntuu että jää yksi levy päälle jatkuvasti. Joukossa asiaakin.

Eikö Kaskisesta voi jo siirtyä eteenpäin kun ei enää joukkueessa vaikuta?

Talousasiat ovat myös jatkuvan kritiikin kohdalla omalta osaltani. Ei pysty tuota kulurakennetta ymmärtämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy