Markku Paukkunen Lukkoon

  • 14 209
  • 99

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hegu kirjoitti:
Onkohan tämä se Lukon ensi kauden ykkösketjun "kiekollinen kanukki"? :)

"Heti kun kuulin Hal Gillin lähtevän, rekrytoin Markku Paukkusen". Lukko rakensi kyllä nyt päivän, kuukauden ja inkarnaation ankarimman uutispommin. Paukkunen on pelaaja täynnä ominaisuuksia - kuitenkaan vailla minkäänlaisia lahjoja hyödyntää sinänsä potentiaalisia resurssejaan. Kädet käy, jalat käy, mutta touhussa ei ole usein alkeellisintakaan järkeä 90% peleistä. Huh huh. Mitä pahaa Lugu on tehnyt suomalaiselle jääkiekolle?
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
L4E kirjoitti:
Itse en noista turkulaisten ja muidenkaan kommenteista Paukkusen suhteen perusta pätkääkään. Järkeviä kommenteja sieltä tuskin on odotettavissa. Taitaa vaan turkulaisia harmittaa kun heidän entisestään kapea pakkikalusto kapeni taas yhdellä.

Voit olla varma ettei harmita yhtään; joukkueemme vahvistui jo tällä siirrolla. Päinvastoin helvetinmoinen ilon päivä; näinä aikoina tällaisesta on otettava kaikki irti. Liian kauan sitä sähläriä tuli kiroiltuakin.
 

Jallu Koo

Jäsen
Näin Lakaisija Ässien palstalla tässä taannoin.

Lakaisija kirjoitti:
Noh, missäs ne Paappasen Tertsiin liittyvät vittuilut nyt on?
Rautee, ässien ykkössentteri?
Joopa joo, toivottavasti ei!

No eipähän tarvii enää Paappasesta vittuilla! Kai turkkulaiset seuraavaksi kippaa Ässiin jonkun (jäte)laiturin, joten lienee viisaampi olla kuittailematta Lukon hankinnoista, ainakaan kovin paljon. Onnea kuitenkin hankinnan johdosta, vielä kerran ja voihan Paukkunen löytää uuden kevään Lukossa.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Markku Paukkunen

Äijä on dissattu, vaikka peliäkään Paukkunen ei ole Lukko-nutussa pelannut. Pikkuisen kärsivällisyyttä ja positiivisuutta ilmaan... Tolvanen kaivaa kaivatut potenttiaalit miehestä esiin - ne resurssit mitä hän ei TPS:ssa saanut esille. Parhaimmillaan hyvä puolustava puolustaja, jota Lukko tulee tarvitsemaan.

Pää pystyyn!
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Itse sain tietää Paukkusen "kaappauksesta" seuraavan tekstiviestin myötä:

"Adios Paukkunen! Markusta päästiin viimein eroon, kun se siirtyy Lukkoon. Jortsu ei moista paskaa viitsinyt mukanaan kantaa. Juhannus pelastettu."

Tuohon kiteytyy aika tehokkaasti turkulaisten tuntemukset laajemmaltikin. Kenelläkään ei tunnu olevan Paukkusta ikävä, eikä myöskään itselläni. Onnea vaan Raumalle ja no hard feelings, Pam-Pam. Toivottavasti kehitystä tapahtuu (vihdoinkin).
 

Puntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä aiheuttaa naurunpyrskähdyksiä jatkoajan jutun otsikko... Lukko kaappasi Markku Paukkusen. Onnea vaan ja menestystä tälle kaappaukselle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Routainen Sydän kirjoitti:
Äijä on dissattu, vaikka peliäkään Paukkunen ei ole Lukko-nutussa pelannut. Pikkuisen kärsivällisyyttä ja positiivisuutta ilmaan... Tolvanen kaivaa kaivatut potenttiaalit miehestä esiin - ne resurssit mitä hän ei TPS:ssa saanut esille. Parhaimmillaan hyvä puolustava puolustaja, jota Lukko tulee tarvitsemaan.

Pää pystyyn!

Onko ihme jos kaveria dissataan...? Ei olemuuta totuutta kuin ne mitä näytöt ovat antaneet. Loppu on arvailua, odotuksia tai toivoa. Ja tuo viimeinen lause "parhaimmillaan jne...". Parhaimmillaan JOKAINEN pelaaja on hyvä...kunhan tuo parhaimmillaan saadaan esille. Onhan diapam väläytellytkin taitojaan, mutta yleensä hyökkäyspäässä. Kaverilla kun on ihmeellinen vimma lähteä tuomaan kiekkoa ylös. No, tässä taas oma puolustuspää jää hippasen avoimeksi mutta täähän on meidä oma Paukkunen.

Kylmiä väreitä raumalaiskatsomoon ensi kaudella tiedossa. Toivottavasti veskariosasto on kondiksessa. Meillä hieman vielä arvotaan asiaa.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Noniin. Mikäs tässä on kesää paistatella ja katsella, kun Lukko tekee hankintoja. Jotenkin tulee tänäkesänä mieleen ajat, kun sainailtiin Tero Käpysiä ja kumppaneita. No annetaan ajankulua ja katellaan mitä hommasta tulee, mutta ei tää nyt oikein hyvältä näytä, siis tällä hetkellä.

Roku ei kai tämä Paukkunen ollut se, mistä sun kanssa Lauantaiehtoolla juteltiin, eivät vaan malttaneet pitsiin asti, pitää salassa;)
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Arvoituksellinen on Lukon peräpää. Eepi, Tonto, Mäkelä ja Bruun ovat luottomiehiä mutta heidän jälkeensä tulee pelkkiä arvoituksia. Paappanen, Lehtonen ja Paukkunen eivät luottamusta herätä, mutta toki he voivat onnistuakin. Pakistosta kyllä uupuu edelleen fyysisyyttä sillä Mäkelä ja Porkka ovat ainoat fyysiset pakit. Ylivoimalla pelatessa puuttuu myös todellinen viivapommittaja. Kiekollisessa pelissä tämä peräpää on varmasti ihan kohtalainen. Turhan paljon kysymysmerkkejä on silti liigaa ajatellen, mutta ilmeisesti näillä mennään.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Kai turkkulaiset seuraavaksi kippaa Ässiin jonkun (jäte)laiturin, joten lienee viisaampi olla kuittailematta Lukon hankinnoista, ainakaan kovin paljon. Onnea kuitenkin hankinnan johdosta, vielä kerran ja voihan Paukkunen löytää uuden kevään Lukossa.

Niin kyllä meillä tuolla myyntilistalla on Metsäranta odottamassa porin keikkaa, on kuulemma hyvää kaveria Rakun kanssa.. :D

Mutta asiaan, nyt on diapamin päivät ja jääaika päättynyt PalloSeurassa, ainakin joksikin aikaan (luultavasti kolme vuotta ainakin). Paukkusessa on potentiaalia, mutta se turhanpäivänen säätäminen pois, ja järki mukana niin ei hätää, mutta vastustajilla ei ole pelkoa siitä että Paukkunen muuttuisi, näin uskon, tietysti myös Markku voi muuttua (tähän iso hymiö) mutta kiitos Markulle hasardeista joita tuotti niin kotona kuin vieraissa, ja mukava nähdä Markku Elyséellä esittelemässä taitojaan :)


-Stouni-
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei Lukon pakisto ole ollenkaan huono ensi kauden SM-Liigassa. Tämän kauden liigassa se olisi ollut melko huono.

Minä ,yltiöpessimisti, uskon tällä kertaa tavoistani poiketen Paukkusen onnistuvan Lukossa paremmin kuin ketään odottaa. Tai no en tiedä mitä joukkueen johto ja valmennus odottaa. Paukkunen tekee pisteet 5+10 ja jää tehotilastossa niukasti plussalle.:) Tämän viestin quotetan sitten ensi keväänä, kun Markkua kehutaan maasta taivaisiin.

Mielestäni Larouchen voi päästää pois vain siinä tapauksessa, että korvaajan nimi on sopparissa. Uskon ja luulen, että sen korvaajan piti olla Kalle Sahlstedt. Näin Laiho sen varmaan laskeskeli, mutta hyvä ettei lähtenyt mukaan yltiöpäiseen palkkahuutokauppaan jos spekulaatiot palkasta ovat vähänkään oikeassa.

Odotan Lukkoon vielä yhtä hyökkääjää ja sitten mahdollista Larun korvaajaa, jos mies pois päästetään. Näillä mennään muuten, ja tapellaan paikasta kuuden joukossa. Todennäköistä on joutua niukasti sääläreihin. Mutta niitä spekulaatioita lisää sitten parin kuukauden päästä, kun on rosterit selvillä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olkku kirjoitti:
Roku ei kai tämä Paukkunen ollut se, mistä sun kanssa Lauantaiehtoolla juteltiin, eivät vaan malttaneet pitsiin asti, pitää salassa;)

Matti Nykaenen sanoisi tässä vaiheessa että "ehkä oli, ehkä ei". Näköjään nytkin juhannukseksi piti kunnon pommi paukauttaa, pari vuotta sitten ehdin jo kastella housuni Joe Murphyn takia.

Ei vaiskaan. Kuulun siihen kastiin joka ei Paukkusesta tiedä tuon taivaallista, muuta kuin sen mitä Jatkoajasta olen TPS-henkisten kirjoittamana lukenut. Eivätkä ne arviot paljon mieltä ylennä, mutta siltikään ei tapoihin ole kuulunut lyödä etukäteen miestä, joten ilman muuta annetaan Paukkusen rauhassa näyttää osaamisensa. Tietysti on kehnoa jos hän vie Otto Honkaheimon paikan, mutta luulenpa että kyllä Otto lähtee kauteen ihan samalta viivalta kuin Paukkunenkin.

Hiukan tosiaan rupesin minäkin hymyilemään kun näin Jatkoajan etusivulta uutisen: Lukko kaappasi Paukkusen. Piti oikein pistää silmät kiinni ja nipistää käsvarresta, mutta niin siinä vaan luki. Vai että kaappasi oikein?

Onko tämä Paukkunen se, joka joskus nuoruudessaan on heittänyt keihästäkin? Jos on, niin peijakas vieköön kun Vihervä lopetti. Olisi mahtavaa nähdä Lukon pakistossa keihäänheittäjä ja moukarinheittäjä.

Eipä muuta kuin tervetuloa Lukkoon vaan. Toivottavasti maisemanvaihdos tekee pelkkää hyvää.
 

Wamba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Markku Paukkunen

Jos tänne kirjoittavat nyt ovat edes jonkinlainen otos, niin Turussa ei kovin moni jäänyt Markkua kaipaamaan. Kommenteista osa varmasti selittyy ironiaa tavoittelevalla Jatkoajan etusivun otsikolla kaappauksesta ja muuten tapahtumaköyhästä ajankohdasta. Kun kannattajat eivät kaipaa, se on jo hyvä syy jääkiekkoilijalle vaihtaa maisemaa. Vaikka yleensä turkulaisten jatkoaikakirjoittajien taso ei kovin hyvin korreloikaan kaupungin jääkiekkotietämyksen kanssa. Pidän Turkua yhtenä suomalaisen jääkiekkoilun tien näyttäjänä ja ehkä asiantuntemuksen puolesta Suomen parhaana keskittymänä.

Harvinaisen hilpeitä kommentteja sieltä onkin satanut turkulaiseksi kommentoinniksi. Toisaalta suurin osa on niin vilpittömän vahingoniloisia, että ne ovat oikeastaan hauskoja, Camp-henkisiä. Huvittavinta, kuten yleensä jääkiekossa, ovat kuitenkin parin paikalle eksyneen porilaisen kommentit, joissa ollaan jotenkin vahingoniloisia. Ässien tämän hetken mestispuolustuksessa Paukkunen olisi ykkösparimateriaalia, joten jäin hieman ihmettelemään kommentoinnin motivaatiota. Jos tietenkin kommentointi ei pohjaudu silkkaan typeryyteen, kuten on hyvä syy olettaa. Tosin yleensäkin porilainen kommentointi, etenkin täällä ja kesäaikaan on lähinnä mätäkuun juttuja. Jos kepu pettää aina, niin porilaisten kommentit eivät koskaan. Laatu on tasaista, sitä ei itsessään tullut ihmeteltyä yhtään.

Saman höpinän innoittamana näyttää sitten pari lähinnä netissä elävää lukkokannattajaa hypänneen varsin erikoislaatuiseen kelkkaan. Kaikki nämä kommentit ennen kuin Paukkunen on edes pukenut yhteenkään harjoitusotteluun, saati sitten otteluun, ennen kuin hän on ehtinyt koskea yhteenkään kiekkoon Lukossa. Se on oikeastaan ainoa asia, joka vähän hämmästyttää. Ihan mielenkiinnosta kysyisinkin teiltä tähän ryhmään kuuluvilta omia, itse nähtyjä ei kuultuja, muistikuvianne Markku Paukkusesta jäällä, onko niitä?

Muistikuvia pitäisi olla, koska mies oli yksi TPSin runkopuolustajista keväällä loukkaantumisen pilanneen alkukauden jälkeen. Pudotuspeleissä HPK:tä vastaan mies pelasi säännöllisesti reilun neljänneksen matseista. TPSin loukkaantumisten repimä joukkue kaatui Lukonkin pronssipelissä voittaneelle HPK:lle. Mutta Paukkuseen TPS ei kaatunut, hän pelasi annetut roolin hyvin ja hyvät pudotuspelit. TPS:in kolmospari, joka suurimman osan ajasta oli Eronen-Paukkunen, selvisi pudotuspeleistä kunnialla. Näin lähes kaikki pudotuspelisarjan ottelut, niistä ei jäänyt mitään erityistä huomautettavaa. Päinvastoin.


Ensi muistoja

Jos nyt muistellaan Paukkusen uraa, niin minun ensimmäiset muistikuvat Markku Paukkusesta ovat juniorimaajoukkueista. Hän oli ikäluokassaan aina vahva, kohtuullisen kookas ja tyypillinen "kuopiolainen", kiekko liikkui nätisti mukana.

Vuonna 2001 Suomen ollessa Venäjän kisoissa hopealla puolustuksessa pelasivat sellaiset nimet kuin Niskala, Mäntylä, Paukkunen, Malmivaara, Määttä, Tikkanen ja Kukkonen. Tuo samainen joukkue Ridan ja Hämäläisen johtamana kaatoi matkalla finaaliin pudotuspeleissä Kanadan lähes näytöstyyliin ja finaalissa tuli erittäin niukka tappio. Mukana joukkueessa olivat, toki kohtuullisen vaatimattomassa roolissa, myös Toni Koivisto, Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu, he kasvoivat vielä korkoa ollakseen myöhemmin samojen kisojen parhaita pelaajia.

Jos tuota puolustuksen luokkakuvaa katsoo ja miettii junioriaikoja, niin Paukkunen ei ole vielä lunastanut hänellä olevaa potentiaalia. Hän oli yksi joukkueen tärkeimpiä puolustajia. Niskala, Mäntylä ja Kukkonen ovat puolustajia, jotka tuosta joukkueesta muistetaan. Toisaalta Tikkanen ja Malmivaara hakevat vielä paikkaansa. Määtän kanssa Paukkunen on vakiinnuttamassa rooliaan Liigapuolustajana, voi olla että sitä pidemmälle Paukkunen ei ikinä pääsekään. Määttä on ehkä hieman edellä. Johtuneeko siitä, että Paukkunen on roolitettu lähinnä puolustavaan rooliin, johon TPSissä helposti nuoremmat ajetaan. Voi olla että se on lopulta oikea roolituskin. Nämä joskus liian syvälle vedettävät roolitkin muodostuvat yleensä tilaisuuksien ei vain henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaan. Kaikista juniorimaajoukkueen pelaajista ei ikinä tule mitään suurta. Tahto tai sen puute ja muut houkutukset vievät monet. Tuosta joukkueesta on jo nyt noussut ehkä tavallista ikäluokkaa enemmän huippuja.

Sittemmin Paukkunen on kiistatta maksanut oppirahoja useaan kertaan. Silti ei hän mitään junioreista miehiin siirtyessä esiintyviä kasvukipuja suurempaa ole esittänyt. Ehkä ollut joskus jopa rohkeampi kuin olisi tarpeen. Se on harvoin pidemmän päälle synti. Paukkusen niskaan satava sonta on ehkä enemmän osoitus TPSin leirissä vallitsevasta kovasta vaatimustasosta, ulkopuolelta tuleville junioreille se on aina vielä kovempi, kuin mistään muusta. Kiistatta pari mehevää virhettä auttaa luomaan mainetta, jota esimerkiksi Internetissä on hankala karistaa. Pelaisipa kaukalossa lopulta hyvin tai huonosti. Yleisö rakastaa vihata silmätikkujaan, niitä löytyy monista joukkueista, jos haluaa sellaisia etsiä.

TPSin puolustus oli viime kaudella tuloksiin nähden kova. Joillain Lukkokannattajilla on selvästi lievää kovempi vauhtisokeus. TPSissä harvoin pelaa sellaisia yksilöitä ainakaan yli 15 minuutin ottelukohtaisia aikoja, jotka eivät kelpaisi Lukon pelaavaan materiaaliin. Olkoonkin ettei TPSissä aina saada kaikista yksilöistä kaikkia tehoja irti, johtuen lähinnä materiaalin kovuudesta, kaikille ei vain riitä tilaa.


Lukon kannalta katsottuna

Markku Paukkunen pystyy pelaamaan hyvää Liigakiekkoa ja hänellä on potentiaalia nousta huomattavasti korkeammalle tasolle, miksei jonain päivänä miesten maajoukkueeseen asti. Juuri tällaisia pelaajia Lukon tuleekin etsiä ja hakea. Valmiiden huippujen ostaminen on taidetta, joka pitää jättää sellaisille seuroille kuin Kärpät ja Jokerit. Sellaisille joilla on varaa maksaa huippupalkkoja mahdollisesti kolmoseen päätyvälle keskushyökkääjälle. Osa näistä potentiaalihankinnoista onnistuu ja osa epäonnistuu. Paukkusella näen edellytykset onnistumiseen. Riskinä hän on pieni, jos hänellä vain paikat kestävät. Puolustuspeliä hän osaa jo pelata.

Oli miten oli. Tuomion pitäisi tulla ensi kaudella, ei ennen sitä. Nyt oli jo kohtuullisen hölmöjä kirjoituksia, joissa oli sisällä vain tyhjyyttään kolisevia mielikuvia.

Toki aina on mahdollisuus kritisoidakin. En löydä kritisoitavaa Paukkusesta kuin siitä määrästä pelaajia, jonka Lukko on hankkinut. Määrä on kohtuullisen iso puolustuksessa ja se tarkoittaa, että Honkaheimo, Hattunen tai Nordlund tuskin mahtuvat ensi kaudella pelaavaan kokoonpanoon. Toisaalta ammattilaisjoukkueeseen pitää ansaita pelipaikka.

Pitkällä tähtäimellä Lukolla ei ole varaa olla kasvattamatta omista junioreistaan pelimiehiä. Yhtälö ei vain toimi. Honkaheimon, Hattusen, Nordlundin tai Saaren tapauksessa se voi joka tapauksessa vaatia pelejä aluksi Rauman ulkopuolella. Se saattaa nykyään olla myös ainoa tapa, jos ei lasketa esimerkiksi Niskalan tai Koiviston tapaisia maailman mittakaavassa huomattavia lahjakkuuksia.

Mielenkiintoista nähdä miten tietyt näyttöpaineet omaava Tolvanen pystyy ja malttaa näitä omia junioreita rinkiin nostaa. Edellisellä Laihon aikakaudella omia junioreita nousi suhteessa niukasti pelaavaan kokoonpanoon. 70-luvun lopun ikäluokat ovat aliedustettuja raumalaisessa jääkiekossa, potentiaalia oli näissäkin ikäluokissa realisoitunutta enemmän. Nyt ovat samat merkit ilmassa uudestaan. Tämä on teoriassa huolen aihe. Siitäkin tahdon ensin nähdä Liigakauden alun ja millainen joukkue uudelle Areenalle luistelee syyskaudella. Mutta tämä asia kiistatta mietityttää.

Paukkunen puolestaan on erittäin tervetullut näyttämään mitä osaa.

W
 
Viimeksi muokattu:

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Lukko vahvistuu!!!!!!!

Lehtone ja Paukkune.....jep jep. Laran tilalle otetaan vielä divarista joku keskiverto kurvailija,lapa ilmassa ja pleksi huurussa,niin hyväl näyttää.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
En minäkään Paukkusen hankintaa suoralta kädeltä tuomitsisi, vaikka tietynlaista hilpeyttä heräsi omallakin kohdallani kun uutisen eilen luin. Turussa Paukkusta ei jäänyt kaipaamaan kukaan, joten ympäristönvaihdos oli kai aika selviö.

Kannattaa antaa äijälle hyvä mahdollisuus ennen kuin tuomitsee täysin. Katsotaan vaikka joulun tienoilla miltä Markun statsit näyttävät.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Jossain ehdittiin verrata Tepsin Paukkusta Lukon Harikkalaan: paljon potentiaalia, vähän näyttöjä. Lukkolaiset voivat pitää Harikkalaa paskana, joka saattaisi lyödä itsensä läpi Ässissä tai KalPassa, mutta ei tehnyt sitä Lukossa. Karu tosiasia on, että paineet ovat valtavat nykykiekkoilussa, jossa voittaminen on ainoa saavutettava asia. Häviävä maalivahti, puolustaja ja hyökkääjä ovat välittömästi syntipukkeja, vaikka heissä olisi potentiaalia kuinka paljon tahansa. Mikä tässä on traagista on se, että koko kuvio on lottoa. Lukossa Harikkalasta ei tullut sateentekijää, ehkei olisi sitä Pelicansissa, mutta Porkan tavoin saattaisi nousta arvoon arvaamattoman Saksan sarjoissa tai Ässissä. Valmentajilla on varmasti sormensa pelissä, saada pelaajistaan kaikki potentiaali irti. Jos pelaaja ei koskaan päädy sellaisen valmentajan oppiin, joka kaivaisi potentiaalin ulos, miten käy?
 

Dead Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Komppaan yleistä turkulaista mielipidettä. Kaikkinensa melko helvetillinen ja kiireinen päivä takana ja sitten kuulen Paukkusen siirrosta. Ei voi kuin hymyillä. Jotenkin tuli heti luottavaisempi olo Palloseuran ensi kautta kohtaan.

Markulle hyvää ensi kautta ja kiitos unohtumattomista vuosista. En tiedä, ehkä hän todellakin puhkeaa kukkaan Raumalla, mutta tässä vaiheessa osanottoni Lukko-faneille.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Määrää on mutta onko laatua?

Itsekin olin ensin melko pettynyt tähän hankintaan mutta nyt on melko neutraali tunne,kun ei tiedä tarkasti mitä tuleman pitää.Tietysti odotin vähän nimekkäämpää pakkia jo noin monen arvoituksen jälkeen.Hiukan vieläkin odotan yhtä "pelastajaa" joukkueeseen,mutta taitaa puolustus olla tässä nyt,ainakin lukumääränsä osalta.Kun vielä huomioidaan nuo kommentit ettei Heikkinen ja Lehtonen vammojensa kanssa kuntoudu täysin liigakauden alkuun mennessä?

Tietysti voidaan hieman ihmetellä Paukkusen tulevaa roolia ja pakkiparia/hierargiaa?Pakkejahan on aika paljon kumminkin ja jokaisen pitää paikkansa ansaita,mutta toivotaan silti esim. O.Honkaheimon saavan samat näyttöpaikat kuin "tullista tulleet".

Ilmeisesti valmentaja on varma osaamisestaan nuorten/kehittymättömien kouluttajana ja osaa kaivaa heistä parhaan osaamisen esiin.

Itsekin olen samaa mieltä kuin Wamba,että lukon pitääkin "scoutata" näitä mahdollisia lupauksia mutta eikös olisi ollut jo tarpeeksi omissa ja toivotaan,että omat jaksavat "odottaa"/taistella paikastaan parrasvaloissa,eivätkä lennä muualle keräämään hedelmiä.

Enköhän itsekin lukeudu porukkaan joka antaa Paukkusellekin mahdollisuuden näyttää osaamistaan ainakin muutaman ottelun,koska en muista kyseisen herran pelatuista peleistä mitään,mutta sellainen haalea kuva olisi ettei olisi ollut mikään ihmeellinen mihinkään suuntaan.En tiedä osuuko ollenkaan kohdalleen.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS-leirin ilonosoitukset ovat oman tulkintani mukaan itse asiassa enemmänkin siitä johtuvia, että tämä tehty siirto viestii seuraavan kauden rakentamisessa tapahtuneesta muutoksesta verrattuna aikaisempiin kausiin. Alisuorittajille ei löydy kokoonpanosta paikkaa ja tämä viestii siitä, että nyt ollaan taas tosissaan (ainakin puoli-) hakemassa menestyvää joukkuetta. Tietysti se ei pelkästään ulkoistamalla tapahdu vaan tilalle pitäisi saada joku aidosti parempi pelaaja.

Itse olen seurannut niin vähän pelejä viimeisen muutaman kauden aikana, että Paukkunen ei ole omissa silmissäni miksikään silmätikuksi otteillaan päässyt. Syntipukki-ilmiötäkin on varmasti ilmassa, mutta eipä varmaan ihan syyttä. Tehotilasto kertoo karua kieltään.

Melko turhaa on alkaa TPS-kirjoittajia vetämään lokaan tästä iloittelusta. Kyllä tämä on molempia joukkueita koskettava uutinen ja otsikko olisi voinut aivan yhtä hyvin olla TPS-osion alla: "TPS menetti Paukkusen!". Silloin kaikki nämä kirjoitetut kommentit olisivat aivan oikeassa paikassa. Kyllä nämä kirjoitukset kuitenkin lähtökohtaisesti ovat uskottavampia useamman vuoden kaverin otteita seuranneiden sormilta.

Wamban tekstin kanssa olen muilta osin samoilla linjoilla, joten Paukkuselle onnea uudessa seurassa!

Tämäkin on vain jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta ja nyt on kesäkuu.

L
 

Nshr

Jäsen
JYPissa pelatessaan kaudella 2000-01 Paukkunen oli viela nuori poika, mutta potentiaalia hanesta loytyi jo silloin. Taitava, suhteelisen nopea, hyva veto ja ennen kaikkea tunnollinen pelaaja.
Kaikki ainekset Lukon johtavaksi pakiksi, tama ei ole vitsi. TPS:n kovassa pakistossa Markulle ei vaan loytynyt sopivaa pelipaikkaa, Lukossa luulisi loytyvan. Tarvitsee vierelleen fyysisen pakin. Tassa tapauksessa ensiksi esiin nostaisin Toni Porkan.

Ai niin... Taidan olla taman palstan ainoa kirjoittaja, kenella on Markku Paukkusen CCM-Tacks- maila kaudelta 2000-01. Tulen kehumaan tata kultaista mailaa viela enemman, kun Paukkunen valitaan liigan All-Starsiin kauden paatyttya...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
SS#31 kirjoitti:
TPS:n kovassa pakistossa Markulle ei vaan loytynyt sopivaa pelipaikkaa,

Täämä pitää paikaansa sikäli, että Paukkusta kokeiltiin Turussa kaikissa mahdollisissa pareissa ja rooleissa mutta tulosta ei yksittäisiä pelejä lukuunottamatta silti syntynyt. Toivottavasti ura lähtee nousuun Raumalla, TPS:n esityksillä SM-liigakin oli usein väärä ympäristö.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
SS#31 kirjoitti:
JYPissa pelatessaan kaudella 2000-01 Paukkunen oli viela nuori poika, mutta potentiaalia hanesta loytyi jo silloin. Taitava, suhteelisen nopea, hyva veto ja ennen kaikkea tunnollinen pelaaja.
Joopa joo, potentiaalisella Paukkusella oli tuolloin seuraavat tilastot:

49 peliä 2 syöttöpinnaa ja teholukema -7. Esimerkiksi umpipaskan puukäden maineen saaneella Riku Varjamolla oli tuplasti enemmän syöttöpisteitä ja hänen teholukemansa oli vain -1, vaikka Varjamo pelasi seitsemän peliä Paukkusta vähemmän. Paukkusen vuokraamisen yhteydessä miestä (tai silloista poikaa) mainostettiin kiekollisesti taitavana puolustajana. No, totuus oli, että Paukkunen ei ollut kiekollinen, eikä fyysinen puolustaja. Tyypillinen tasapaksu junnu, joka koettaa toteuttaa pelisysteemiä "vähän sinne päin".

Kovinhan sitä Paukkusta hehkutettiin "potentiaaliseksi" tuolloin. Sääli vaan, ettei tuo potentiaalisuus näkynyt missään tekemisessä kaukalossa. Itse en Paukkuselle kovin upeaa tulevaisuutta tuon kauden jälkeen povannut. Kas kas, taisin olla oikeassa.
 

Teini-idoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Markku Paukkusen lähtö Palloseurasta on mielestäni erittäin hieno asia ja osaltaan vie turkulaista pääsarjakiekkoilua yhden askeleen oikeaan suuntaan. Sinällään minulle on aivan yhdentekevää missä joukkueessa Paukkunen tulevan kauden luutii, kunhan joukkue vain ei ole TPS.

Noin puolet Markun liigapeleistä nähneenä sitä kuuluisaa potentiaalia ei todellakaan ole saatu esiin ja kaverin pelaamisen taso on, toki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ollut heikon ja välttävän välissä. Kiekon kanssa mies on yleensä vaikeuksissa (joo näin itsekin sen koko kentän kikkailumaalin joskus Pelsuja vastaan) ja fyysisyyden kanssakin on vähän niin ja näin. Paukkusta ymmärtääkseni joissakin piireissä pidetään jotenkin hieman fyysisempänä puolustajana, mutta kyllä se kertoo vain Tepsin Mikki Hiiri-pakistosta ja mahdollisesti piirien puusilmäisyydestä.

Paukkusen oman uran kannalta siirto Lukkoon voi olla hyväkin asia. Peliesitykset eivät juurikaan voi heikentyä. Toisaalta suojatyöpaikkaa ei kai enää ole. Epäonnistumisen sattuessa liigaura saattaa olla katkolla. No, sellaista ammattiurheilu on. Nyt on Markulla ainakin mahdollisuus raivata itselleen pelipaikka Lukossa. Eepi, Porkka ja varmaankin myös Mäkelä ja Bruun ovat rosterissa edellä, mutta sen jälkeen voisi tulla Markku. Ehkä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Suorastaan hellyyttävän hupaisaa tämä turkulaisten teinien avautuminen tyyliin "ei_mulla_mitään_omaa_lisättävää_ole_asiaan", mutta kun muutkin kävi kirjoittamassa niin olen mäkin samaa mieltä asiasta ja sen kyllä vankasti haluan ilmaista.

Mutta mikä Lukon kannattajia tietysti eniten kiinnostaa, niin teepin kannattajissa tuntui olevan porukkaa jonka mielestä Paukkunen oli kauden tärkeimmissä otteluissa joukkueensa puolustuksen parhaimmistoa. Pistetään tänne muutamia kommenteja:

Paukkunen hoiti oman tonttinsa pudotuspeleissä paremmin kuin yksikään muu Tepsin puolustaja. Seikola oli sysipaska. Vykoukal poti taas "nivustaan" ja oli koko ajan myöhässä. Hulkkonen oli aivan unessa pudotuspelien ajan. Schneider kämmäli kilpaa Rivetin kanssa yksilötason kämmeissä, joista f-junnuissa pääsee pureskelemaan tuppia vaihtoaitioon jne. Itse asiassa pudotuspelien virheettömin oman pään pelaaminen oli parivaljakolla Paukkunen-Eronen - miettikääpä sitä!

vakuuttavin pari oli juuri Paukkunen & Eronen

että perus ryminäkiekon ystävänä kehun Paukkusen ja varsinkin Erosen otteita kevään pudotuspeleissä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös