Marjamäelle kenkää!

  • 218 824
  • 1 122

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Marjamäki itse nosti esiin ennen kisoja, kuinka iso osa kisajoukkueen pelaajista on ollut mukana leirityksen alusta alkaen. Eli kuitenkin ihan jonkun aikaa on ollut reilu osa porukasta kasassa. Leijonat pelasivat myös niitä valmistavia "höpöhöpö"-pelejä + EHT, joten voitaneen sanoa, että suurella osalla pitäisi kuviot olla jo aika hyvin muistissa. Ja esim. Savinainen ja Lajunen ovat tainneet olla aiemmin kaudella EHT-turnauksessa mukana, joten ei pelitapa pitäisi heillekään täysin vieras olla. Filppula, Honka ja Hännikäinen ovat kaiketi vähiten tutustuneet tähän Late-lätkään, kun Rantsellakin on kai joku tuntuma kuvioihin. Aho ja Pulju ovat varmaan jo aiemmin sisäistäneet systeemit.

Jotenkin en vaan näe, että suurin ongelma olisi Laten pelisysteemi, vaan eniten se jää kiinni nyt tuosta toteuttamisesta. Ja tässä puhutaan eniten pääkopan sisäisistä asioista. Pelaaminen näyttää osin pelokkaalta ja virheiden välttämiseltä, jolloin tuosta puuttuu tietty rentous ja tunne sekä se heittäytyminen peliin. Ja kun homma jää vähän vajaaksi, tehdään tyhmiä omia sooloiluja ja virheitä.

Marjamäen aikana pelaamisessa ovat olleet lähes samat oireet melkeinpä pelistä toiseen riippumatta siitä, keitä joukkueessa on pelannut. Jos muistan oikein, niin se yksi peli Venäjää vastaan Moskovassa(4-3 tappio?) on ollut selvä poikkeus.

Mielestäni nykyinen ja vallalla oleva tilanne on valmennuksesta lähtevä, on ollut sitä myös aiemmissa tapahtumissa. OK, pääkoutsi kantaa vastuun, mutta samalla sormi osoittaa myös kolmikkoon Kaskinen, Immonen, Manner. Jotain puuttuu ja jotain on jäänyt tekemättä. Kokonaisuutena tilanne on kuitenkin se, että mielestäni homma ei tule muuttumaan miksikään tuon valmennustiimin alaisuudessa.

Tilanteessa on jotain samaa kuin J.Jalosen Olympiakiekossa. Silloin tuli jälkeenpäin kuultua, että pakkeja peluuttanut Lehkonen ei puhunut ainakaan yhden johtavan pakin kanssa kertaakaan koko turneen aikana. Ja yllätäen sitten tilalle tulikin myöhemmin Nupea ja Petua.

Ei siis riittäisi, että Marjamäki kengitään helvettiin, vaan koko valmennustiimin pitäisi lähteä. En ota kantaa, ketä sinne pitäisi saada tilalle, mutta kai noita VPKlaisia kuitenkin löytyisi.

Muutokset pitäisi tehdä heti tämän tulevan Tsekki-tappion jälkeen, jos monoa meinaavat antaa. Jengi ei ole niin paska, etteikö sillä voisi haastaa kärkijengejä, mutta nyt tuskin sellaista pelkoa tuskin tulee olemaan.

Voi kuitenkin olla, ettei Laten ja muun tiimin kenkiminen enää auta, joten upotkoon kapteeni laivansa mukana, jos niikseen on. Slovenialle Leijonat ei ainakaan voi hävitä, eihän? Eikä Norjalle. Sveitsikään ei ole parhaimmillaan. Eli kyllähän Laten pitää pystyä toi jengi jatkoon viemään, mutta sitten taitaa tulla noutaja. Ja lujaa hei!!!
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Marjamäen iällä olisi pitänyt hankkia lisäkokemusta vähintään lisää sellainen 5-10 vuotta voittamisesta ja häviämisestä eri seurajoukkueista, mieluummin vielä ulkomailla. Kenties vasta sitten hän olisi marinoitunut astetta kovemmaksi ja uskottavaksi valmentajaksi, jota myös pelaajat olsivat kuunnelleet ja jättää myös ne valmennuksen teoriat vähemmälle.

Luulisi Word Cupin sentään jotain opettaneen aktiivisesta karvauksesta ja mahdollisimman nopeasta pelin kääntämisestä omista heti sen jälkeen kun kiekko saadaan haltuun.

Tuossa on pari oleellista pointtia. Jälkimmäiseen kohtaan sen verran, että tämä tuntuu olevan aika hukassa suurelta osaa esim. Liigavalmentajista. Jokereita ja Berniä en ole nähnyt, joten paha sanoa Jalosista mitään. OK, Liiga on Liiga ja pelitapa siellä on mikä on, mutta ehkäpä juuri siinäkin piilee tietty sudenkuoppa. Nykytrendi muualla on taas jo kehittynyt, mutta ei jauheta siitä tässä enempää.

Ekaan kohtaan taas totean sen, että ehkä nuoret valmentajatkin pyrkivät vähän liian nopeasti eteenpäin. Siis esim. junnuista Liigaan ja vaikka sitten Liigasta majuun. Tai jotain. KHL:ään nuoret ulkkarit eivät edes pääse, mutta voisiko esim. Sveitsi olla harkittava kohde, jos kotimaassa kaikki on jo nähty ja voitettu? Ajoittain tuntuu, että junnupelaajillakin on tarve päästä nopeasti Liigaan. Kai se on kova juttu, jos tekee Liigan Max Verstappenit. Mutta ei näistäkään tässä ketjussa enempää.

Laten kohdalla voi kuitenkin painaa etenkin Änärijanarien silmissä tuo pelaajauran puute. Tästä on paljon jauhettu muualla jo aiemmin, mutta tämä yhdistettynä kv-kokemattomuuteen ja turnaustyyliin voi olla huomattavana vaikuttimena taustalla.

Illalla nähdään, mihin suuntaan Leijonien taival kehittyy. Peliä odotellessa.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Hyvää pohdintaa täällä Marjamäestä monellakin nimimerkillä. Se nyt vaan on yksinkertaisesti fakta ettei näillä näytöillä voi kisojen jälkeen jatkaa enää maajoukkueen päävalmentajana. Marjamäki tarvii aikaa joukkueen kanssa työskentelyyn eikä se saa turnauksissa pelaajista koskaan parasta irti. Varmaan johtuu persoonasta osittain. Tuo pelaajauran puute on myös mielenkiintoinen pointti. Se voi vaikuttaa p-amerikan pelaajien kohdalla.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä tosiaan saattaa olla sellainen tilanne, että valmentaja on itse asiassa erittäinkin pätevä, mutta omaa selkeitä auktoriteetti-ongelmia, jotka kärjistyvät turnaus-valmentajan roolissa. Eli ratkaisu voisi olla jonkun punaverisen, ilkeän apulaisvalmentajan (tai parin) palkkaaminen, jotka osaavat laittaa pelaajat paikoilleen. Koska ei Marjamäki todellakaan ole mikään huono valmentaja.
Summanen taitaa olla vapaana.

En mä vielä kenkisi. En varmaan Tsekkiä vastaan hävityn pelin jälkeenkään. Sittenhän se on toki liian myöhäistä, mutta lyhyt on turnaus.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Summanen taitaa olla vapaana.

En mä vielä kenkisi. En varmaan Tsekkiä vastaan hävityn pelin jälkeenkään. Sittenhän se on toki liian myöhäistä, mutta lyhyt on turnaus.
Juuuuuh...

Stögö ois loistokoutsi uudelle Leijonalaumalle. Kivi taitaa olla liian kiireinen Ilveksen kanssa, että lähtisi edes apukoutsiksi, vai onko? Olis meinaa bueno kaksikko.
 

Lätkä

Jäsen
Se on varma se, ettei Suomessa jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaa vaihdeta kesken sopimuskauden!

Pesti on sementoitu, kuin Presidentillä konsanaan....menkööt vaikka kuin päin helvettiä. Marjamäki tulee toitottamaan loppuun saakka, koottujen selitysten kera, kuinka homma pikkuhiljaa menee eteenpäin päätyyn saakka.

Inhoan tota tanperelaista tyhjyyteen tuijottajaa!
 
Viimeksi muokattu:

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Nyt vittuun se Marjapaska! Vaikka joku kisaturisti katsomosta penkille! Kaikki käy, kunhan ei Marjamäki!

Edit: Loppu vahvisti tunteitani: ULOS NYT HETI!
 
Viimeksi muokattu:

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän se ollut siinä. Harjoittelemaan valmentamista vaikka Espoo Unitediin ja joku oikea valmentaja tilalle.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Kyllähän se nyt vaan niin on, että Suomi ei ole pelannut yhtäkään ehjää 60min peliä Marjamäen alaisuudessa. Tänään taas yksi hyvä erä ja sen jälkeen nesteessä. Näiden kisojen jälkeen vaihtoon ei vaan voi mitään.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pitkä jatkosoppari kouraan. Näin viihdyttävää lätkää ei olla nähty pitkään aikaan.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aika selittelyä oli kommentit. Huomasi, ettei Marjamäki oikein keksinyt, mitä sanoa. Pahemman puoleista valkopesua oli kommentti eilisestä pelistä. Sanoi, että oli Suomen täyttä hallintaa ja Ranska vain sattui voittamaan. Eihän eilinen tulos ole mitenkään epäoikeudenmukainen.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt helvettiin tuo matisäkki tuolta.
 

Salama44

Jäsen
Aika selittelyä oli kommentit. Huomasi, ettei Marjamäki oikein keksinyt, mitä sanoa. Pahemman puoleista valkopesua oli kommentti eilisestä pelistä. Sanoi, että oli Suomen täyttä hallintaa ja Ranska vain sattui voittamaan. Eihän eilinen tulos ole mitenkään epäoikeudenmukainen.

Hallinnalla ei ole mitään merkitystä jos Ranskan tasoinen maa tekee 5 maalia.

SE KERTOO ETTÄ SUOMI EI HALLINNUT MAALINTEKOA VAAN RANSKA.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Ei kannattanut ottaa aikalisää kun peli oli paniikissa lopussa. NÄIN EI OLISI WESTERLUND, JALOSET TAI KUKAAN MUUKAAN VALMENTAJA TEHNYT.

Kuten toisaalla kommentoin: juuri näin, ei kukaan muukaan niitä koskaan ottanut. Prkl.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Marjamäellä on kyllä nuotio jo jalkojensa alla. Esitykset ovat olleet niin surkeita, että ainoastaan neljän parhaan joukkoon sijoittuminen hänet pelastaa. Nykyisellä menolla taitaa tosin tehdä jo puolivälierät tiukkaa, mutta sekään ei minusta riitä.

Kysymys kuuluukin, kuka tilalle?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kolmannen erän aikalisä ja veskarien eestaas vekslaaminen olisi kannattanut jo ihan siitäkin syystä että kaikista eleistä näki että Korpisalo oli aivan puhki. Sen näkee mm. siitä miten veskari nousee ylös jäästä kun tilanne ei ole päällä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Marja Mäki on pahemman luokan pettymys A-maajoukkueen päävalmentajana. Kenkää heti Leijonien karsintamatsien jälkeen.
EDIT: karsintamatseja ei pelatakaan enää.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
KUKA KEHTAA PILKATA MARJAMÄKEÄ???? PELI OLI HALLUSSA

Ei oikein missään vaiheessa. Kolme uskomatonta tuurimaalia. Ja suuri osa pelistä ottavana osapuolena.

Suomen ongelma taitaa olla se, ettäjo C-junnuista asti jätkiä ajetaan edustuksen pelitapaan. Ja Liigassa se on hidastelu + trapviritelmät. Joista aika ajoi ohi.
 

ijuka

Jäsen
Aivan naurettavaa.

Ranskaa vastaan nähtiin että vaikka oltiin takaa-ajoasemassa, minkäänlaista intensiteettiä ei ollut! Pelailtiin yksnollaa vaikka oltiin kahden maalin takaa-ajoasemassa!

Nyt kun puolestaan oltiin peräti 3n maalin johtoasemassa(tuuripomppujen ansiosta), peruuteltiin lähes täysin kaksi erää! Jo toisessa erässä Suomi hävisi maalipaikat selkeästi, ja kolmannessa erässä pelattiinkin sitten ihan yhtä maalia. Niin, ja voisin vielä mainita sen aikalisän käyttämättä jättämisen! Suomi menetti johdon myös Valko-venäjää vastaan, mutta siinä sentään onnistuttiin paikkaamaan tilanne.

Jos Suomi ei osaa pelata takaa-ajoasemassa eikä johdossa, niin miten Suomen on tarkoitus voittaa pelejä??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös