Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 301 271
  • 2 514

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos ten Hag menee vaihtoon, niin toivottavasti ne ainoat korvaajavaihtoehdot ovat De Zerbi ja Tuchel.
Olen samaa mieltä. Tai no, Frankia voisin harkita. Mutta kunhan pelitapa-asiat on mietitty kunnolla, kuten Ratcliffe aikanaan sanoikin, niin jompi kumpi noista olisi se mieluisin. Tietysti olisi myös Flick, mutta hän haaveilee ilmeisesti Barcelona-pestistä eli tuskin on saatavilla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Olen samaa mieltä. Tai no, Frankia voisin harkita. Mutta kunhan pelitapa-asiat on mietitty kunnolla, kuten Ratcliffe aikanaan sanoikin, niin jompi kumpi noista olisi se mieluisin. Tietysti olisi myös Flick, mutta hän haaveilee ilmeisesti Barcelona-pestistä eli tuskin on saatavilla.
Jos pitää valita Tuchelista ja de Zerbistä niin kyllä minä varmaan jälkimmäiseen kallistun.

Tuchelin johdolla tulosta tulisi todennäköisesti nopeammin mutta mikä olisi sitten menestyksen hinta ja jatkuvuus, kun hän lähtee. Aika nopeasti Tuchel kuitenkin yleensä aina seurasta lähtee joten järkevämpää on sanoa "kun Tuchel lähtee" eikä "jos Tuchel lähtee".

De Zerbillä on kuitenkin kohta 10 vuoden kokemus valmentamisesta ja nousujohtainen ura. Toki se on aina se iso kysymys miten pää kestää Manchester Unitedin mediasirkuspaskamyrskyn mutta jatkossa toivottavasti valmentaja ei ole esim. median kanssa ainut joka antaa vastauksia seuraan liittyviin kysymyksiin. Tuchel olisi siinä mielessä varmempi, että hänelle tämä on jo tuttua.

Sitten tässä on vielä se isompi kuvio taustalla millaista jalkapalloa urheilujohto haluaa Unitedin pelaavan. Aiemmin United on ollut enemmän ja vähemmän vastahyökkäysjoukkue, mitä nyt tälläkin kaudella on nähty kyllästymiseen asti. De Zerbi olisi selkeä askel erilaiseen suuntaan, veskari olisi ainakin pelityyliin sopiva.

Aiemmin laitoin noita vedonlyöntikertoimia ja tuolloin Southgate oli ykkönen ja Potter kakkonen. Tämän hetken järjestys on:
1. Pochettino
2. McKenna
3. Tuchel
4. De Zerbi
5. Southgate
6. Frank

(Kohteessa ei ole vaihtoaehtoa ten Hag jatkaa ja kertoimet elävät näissä aika nopeasti)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
mikäli tuo pitäisi paikkansa, siitä voi tehdä johtopäätöksen, että ten Hagin kanssa ei olla jatkamassa. Miksi muutoin käydä keskusteluja ylipäätään, kun ainoa jäljellä oleva peli tuskin voisi mitenkään keikauttaa vaakaa kumpaakaan suuntaan?
Esimerkiksi Rashford kävi keskusteluja PSG:n kanssa ennen jatkosopimustaan eikä se johtanut siirtoon, joten ei noista pelkistä keskusteluhuhuista kannata vielä vetää johtopäätöksiä. Varmasti näissä tilanteissa kartoitetaan eri vaihtoehtoja mikä on vain järkevää.

Jos ten Hag voittaa sen toisen pokaalin niin kyllä se irtisanomisen kynnystä nostaa. Siinä tapauksessa jos ten Hag erotetaan voiton jälkeen, menestyy seuraavassa pestissään ja Unitedin ensi kauden alku on vaikea, niin ensimmäinen paskamyrsky on valmis.
 

Liitteet

  • IMG_5345.jpeg
    IMG_5345.jpeg
    421,3 KB · kertaa luettu: 87

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Esimerkiksi Rashford kävi keskusteluja PSG:n kanssa ennen jatkosopimustaan eikä se johtanut siirtoon, joten ei noista pelkistä keskusteluhuhuista kannata vielä vetää johtopäätöksiä.
Pelaajat voivat "käydä keakusteluja" lypsääkseen parempia sopimustarjouksia, mutta siinä kohtaa kun seura käy niitä tunnusteluja toisten managerien kanssa, tilanne on aika erilainen.


Jos ten Hag voittaa sen toisen pokaalin niin kyllä se irtisanomisen kynnystä nostaa.
Jos oltaisiin lyhyen aikavälin tulosten perässä, tämä voisi olla todellinen tilanne, mutta itse en uuden regiimin näkökulmasta usko, että finaalin lopputuloksella olisi mitään merkitystä. Jos Akanji ottaa 13. minuutilla punaisen ja Bruno säkittää pelin lisäajalla 1-0 pilkulta, pokaali tulee kotiin, mutta eipä tuosta johtopäätöksiä voisi tehdä. (Tämä siis karrikointia). Edes erinomainen pelillinen esitys ei olisi tässä kohtaa muuta kuin detalji - ja anomalia.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Niin sitä vaan tänään finaalissa pelataan. Jos tänään on ten Hagin viimeinen matsi, niin en oikein toivo muuta kuin että pelaajat jättäisivät kaiken kentälle mitä tankeista vielä löytyy.

Monesta asiasta ten Hagia voi kritisoida mutta ei sitoutumisen puutteesta tai intohimosta seuraa kohtaan. Vaikka tietää että taitaa kävellä lankkua pitkin kohti merta, niin ei ainakaan ole luovuttanut vaan enemmänkin päinvastoin. Toivotaan siis pelaajilta ja faneilta samaa asennetta.
 

Barney

Jäsen

Barney

Jäsen
Kiva nähdä vielä viimeisen kerran topparipari Martinez-Varane Unitedin paidassa. Parhaimmillaan oli erinomainen kaksikko. Harmi vain, että pääsivät pelaamaan niin vähän yhdessä.
No ihan kivastihan se meni taas, kun molemmat olivat kokoonpanossa.

Nykyään ei näköjään pelata kautta ilman pokaalia. Näinkö se kaava sitten menee?

2022-2023: Carabao Cup
2023-2024: FA Cup
2024-2025: UEL
2025-2026: Valioliiga
2026-2027: UCL
 

Escort

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS, K-67
Tuli nyt katsottua peli tulospiilossa kun päivä meni anopin luona taksvärkissä mutta oli kyllä sen arvoista! FA Cup aina ollut itselle yksi suosikeista ja nyt ManU lähes 10kk sekoilun jälkeen kruunataan sen voittajaksi ja vielä pelillä mikä ei ollut ihan pelkkää park the bus taktiikkaa. Tekee erittäin gutaa!
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hieno taistelu tänään ja FA-Cupin voiton voi aina nostaa korkealle arvostuksessa!

Kobbie Mainoo. Tämän nuorukaisen arvo on markkinoilla heittämällä vähintään 200 miljoonaa, kun pohtii mitä summia on viime aikoina makseltu. Mutta ei todellakaan mihinkään myyntiin, vaan tässä on meille keskikentän kuningas seuraavaksi n. 15 vuodeksi. Huikea pelaaja jo nyt!

Amrabat. Jos saa lunastettua 20 miljoonalla, niin ehdottomasti kiinni. Pelasi hyvät viimeiset pelit, kun sai pelata keskikentän pohjalla toisen pohjapelaajan kanssa.

Hieno fiilis päättää kausi pokaaliin!!
 

Barney

Jäsen

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tottahan toki tästä jäi makea maku suuhun! Kauden ensimmäinen aidosti loistavasti pelattu peli ja sillä pytty himaan, Citylle kalkkia kainaloon tämän päiväiseen mestaruusparaatiin ja Newcastlekin ulos Euroopasta sen perään kun faninsa olivat laulaneet Euroope ole ole -laulujaan.

Jokainen ansaitsee eiliseltä ison sulan hattuun niin pelisuunnitelman, taktiikoiden kuin toteutuksenkin puolesta. Kentän isoin stara oli tietysti Mainoo, joka oli eilen aivan abslouuttinen yksikkö. Hänen ohellaan Amrabat pelasi ihan jäätävän pelin, samoin tietysti kumpikin lusitaani. Jokaisen voisi mainita myös erikseen, mutta tyydyn nostamaan yksityiskohdan esille Wan-Bissakalta: hänen juoksunsa syvyyteen Garnachon ollessa pallolla mahdollisti Mainoon maalin. Ilman sitä Ake olisi päässyt helposti Garnachon syötön eteen, mutta nyt hän ei voinut irrota puolustuslinjasta. Pieni ja huomaamaton teko joka vaati lähinnä työntekoa mutta vaikutus oli 100%.

Yksittäistä matsia ei pidä katsoa eikä faneja kuunnella kun tehdään päätöksiä valmentajasta. Mitä ikinä INEOS päättää, sillä mennään. Itse veikkaan, että FA cupin pokaali ja eilisen ryhdikäs esitys ovat too little too late -osaston kamaa ten Hagille, mutta jos eilisellä esityksellä ostetaan aikaa esim. vuoden loppuun, en valita, koska fiilis jne.

Sen sijaan pelaajat ajattelin käydä ensi kautta ajatellen läpi Keep - Bench - Sell -tyylillä. Jos vaihtoehtoja on kaksi, ensimmäinen on oma preferenssini. Täydennystä tarvittaessa laitan oman tai omat suosikkini alle.

Maalivahdit

Andre Onana - Keep
Aivan selvä peli: Onana on yksi maailman parhaista maalivahdeista etenkin jalalla, mutta kuten niin monta kertaa nähtiin, myös torjumaan. Alkukauden vaikeudet voitettiin vuoden vaihteeseen mennessä ja henkisen kantin lisäksi jokaiselle kävi ilmi, minkälainen johtaja Onana on. Ensi kaudelle parempi pelitapa, jossa hyödynnetään Onanan erityistaitoja eikä laiteta roiskimaan pitkiä palloja noin paljoa, niin avot!

Altay Bayindir - Bench
En oikein hiffaa hankintaa tai varsinkaan sitä, miksi Kovar myytiin. Eipä Iskender juuri pelaa, mutta eipä ole syytä myydäkään, joten jääkööt.

Tom Heaton - Bench
Hieno mies! Joukkue tarvitsee kolmosveskarin, ja jos tämä rooli sopii Heatonille, hän saa mieluusti jatkaa,

Oikeat laitapuolustajat

Diogo Dalot - Keep / Sell
Kauden tasaisin ja eniten eteenpäin mennyt pelaaja. Piilotti hyvin heikkouksiaan (eli nosti omaa "lattiaansa") ja korosti vahvuuksiaan lähes jokaisessa pelissä. Huima kausi surkeasti pelanneessa joukkueessa, ja ainakin itselleni meni jauhot suuhun, sillä pidin hänen heikkouksiaan liian suurina ja pelityyliään vääränä. Minusta Dalot sementoi itsensä ykkösvaihtoehdoksi, mutta tällaisen kauden jälkeen myyntihinta olisi luultavasti todella kova, ja United tarvitsee tuloja. Niinpä ymmärtäisin myynninkin.

Aaron Wan-Bissaka - Bench / Sell
Yksi vuosi sopimusta jäljellä, joten myynti voisi olla hyvä idea jos oikea tarjous tulee vastaan. Jos AWB:llä voisi esim. lyhentää Olisen kauppahintaa, tämä olisi aika helppo valinta. En kuitenkaan usko, että hänestä tarjottaisiin oikeasti merkittävää summaa, joten pitäisin hänet mukana ensi kaudella. Se tarkoittaisi ilmaiseksi päästämistä seuraavana kesänä, mutta sellaista elämä on. Ostettavaa tälle kesälle on todella paljon jo nyt, joten en välttämättä lisäisi siihen ehdoin tahdoin enempää. Vuoden päästä tilanne lienee helpompi.

Vasemmat laitapuolustajat

Luke Shaw - Keep / Bench
Ten Hag oli mielestäni täysin ytimessä Shaw'n osalta: maailman paras vasen laitapakki, mutta niiden nuorenä kärsittyjen megavammojen takia ei enää koskaan pysty pelaamaan mitään 60 pelin kausia, ja iso rasitus yhdellä kaudella tarkoittaa vammakierrettä seuraavalla. Niinpä hänen pelimääriään pitää säännöstellä: max. yksi peli viikossa ja max. 35 peliä kaudessa.

Tyrell Malacia - Bench
Ei mahdollisuutta laskea hänen varaansa mitään, muttei myöskään järkeä myydä eteenpäin. Kuntoutus ja peliin totuttelu tulee kestämään pitkään, ja sen jälkeen kaikki on plussaa - jos on.

Hankinta: On selvää, että vahvistus on tulossa tälle pelipaikalle, ja huhutkin ovat olleet tapetilla jo pitkään.

Oma suosikkini: Antonee Robinson (Fulham)

Keskuspuolustajat

Lisandro Martinez - Keep
Ei tarvetta edes miettiä: Licha on yksi Euroopan parhaista toppareista. Toivotaan parempaa terveyttä, mutta huoli ei ole iso, sillä vammat ovat olleet järjettömästä pelikuormasta tullut marssimurtuma, sen uusiutuminen liian aikaisen paluun jälkeen ja lopulta epäonni tsekkiläisen nilkkapainon kanssa.

Raphael Varane - "Sell"
Merci Rapha et bonne chance pour ta suite!

Harry Maguire - Sell
Huima kausi ja paluu takaisin omalle tasolleen. Tämä oli hyvä Unitedille, mutta eritoten Maguirelle itselleen. Osaltaan Maguiren hyvät otteet selittyvät sillä, että Unitedin pelitavalliset puutteet mahdollistivat puolustuspelaamisen hänen vahvuuksillaan. Nyt hinta on korkeimmillaan, etenkin jos ja kun pelaa hyvät EM-kisat, joten on tullut aika kiittää, rahastaa ja sanoa hyvästi.

Victor Lindelöf - Bench
Jos Iceman myytäisiin nyt, ostettavaa olisi liikaa. Menee sekä tasonsa että monikäyttöisyytensä vuoksi aivan hyvin vielä yhden kauden nelos-vitostopparina.

Jonny Evans - Bench
Ei pitänyt pelata, vaan olla topparien Heaton. Pelasi kuitenkin - ja pelasti. Syvyyttä ja johtamista kaivataan, joten Evans saa mielestäni olla mukana vielä seuraavankin kauden. Rooli tietysti se kutospakki. Evans on muuten voittanut nyt Unitedissa kaikki isot pytyt, mitä Unitedissa voi voittaa: PL, CL, FIFA CWC, FA, EFL ja Charity Shield.

Willy Kambwala - Bench / Loan
Minusta Kambwala ei näyttänyt pelaajalta, joka erityisesti tarvitsisi lainareissua, mutta toisaalta olisi hyvä pelata paljon miesten pelejä. Lainasiirto esim. tämän päiväisen nousufinaalin häviävään joukkueeseen voisi olla hyvä idea.

Hankinnat: toppareita tarvitaan kaksi, mieluusti oikealle puolelle ainakin yksi, ja ominaisuuksien puolesta sisään pitää tuoda ainakin erinomaista kuljetuskykyä, pääpeliosaamista, nopeutta ja fyysisyyttä. Hyökkäyspään osaamisesta ehdottomasti plussaa.

Omat suosikkini: Branthwaite olisi, mutta hänen hintansa noussee liian korkealle. Tosin olisi myös (etenkin kun on ilmainen), mutta veikkaan hänen päätyvän Newcastleen. Niinpä ikuisuushuhuissa ollut Jean-Clair Todibo (Nice) ja loistavasti kehittynyt Mohamad Simakan (Leipzig) olisivat hyvää lääkettä topparipulaan. Kummankaan hinta on tuskin liian suolainen.

Keskikenttäpelaajat

Casemiro - Sell
Tasollisesti tämä kausi oli aivan kamala, eikä selitykseksi kelpaa ainoastaan se, että pelitapa jätti hänet monta kertaa aivan mahdottomaan rakoon. On edellisen kymmenen vuoden ajalta yksi maailman parhaista pelipaikallaan, mutta nyt on aika tullut vaihtaa maisemaa. Kaikkea hyvää jatkoon, ja isoakin isompi kiitos viime kaudesta, jolloin muistutti Roy Keanea enemmän kuin kukaan toinen sitten Roy Keanen.

Kobbie Mainoo - Keep
Listan helpoin. En myisi edes miljardilla.

Scott McTominay - Bench / Sell
Jos rooli, jossa hän pelaa pienimmät pelit ja tulee usein vaihdosta sisään vikaksi vartiksi kelpaa hänelle, jatkoa kehiin! Hän on sopivan vittumainen ja täynnä yllätyksiä, joten hänelle löytyy kyllä rooli, mutta kulmakiveksi hänestä ei ole, sillä puutteet ovat liian suuria.

Sofyan Amrabat - Bench
Lunastettavissa käytännössä taskurahoilla. Pitäisin hänet aivan huutaen. Tuollaista laatua Unitedin penkki kaipaa: hän on pelaaja, joka haastaa aloittajia pelaamaan hyvin aloituspaikan menettämisen pelossa. On monipuolinen; voi pelata / paikata hyvin sekä holder- / kutos- että keskikentän keskustan roolissa.

Mason Mount - Bench
Hieman vaikeasti ymmärrettävä hankinta alun alkujaankin, mutta mitäänhän Mountista ei oikeasti tällä kaudella opittu. Tiedetään, että hän on erittäin laadukas ja monikäyttöinen pelaaja, ja tällaisen loukkaantumispainajaisen jälkeen ei ole mitään syytä tehdä isoja päätöksiä. Arvioidaan tilannetta uudelleen vuoden päästä.

Donny van de Beek - Sell
Toivottavasti saa uransa takaisin käyntiin.

Bruno Fernandes - Keep
Talismaani. Kapteeni. Yksi maailman kaikkein parhaista.

Hankinnat: United tarvitsee yhden Casemiron korvaajan - pelaajan joka on todella vahva fyysisesti niin ilmassa kuin muutoinkin, joka katkoo, taklaa ja varjostaa, ja joka tukee puolustusta ja osaa antaa sen helpon syötön turvallisesti. Lisäksi tarvitaan Mainoolle taustapelaaja keskikentän keskustaan.

Omat suosikkini: Amadou Onana (Everton) ja Archie Gray (Leeds). Edellinen on yhden askeleen päässä siitä, että hänestä puhuvat kaikki ja Archie Gray on yksi lupaavimpia keskikentän keskustan pelaajia pitkiin aikoihin; toivottavasti Leeds häviää tänään Sotonille.

Oikea laitahyökkääjä

Antony - Sell
Ei tarvinne perustella, mutta taso ei riitä mihinkään, hän on aivan liian äkkipikainen, aivan liian virhealtis ja totaalisen yksipuolinen. Kaikkien hutien huti, ja malliesimerkki siitä, että ominaisuudet eivät siirry sokeasti Eredivisiestä Valioliigaan. Ei tätä kukaan osta sellaisella hinnalla, jota FFP:n puolesta tarvittaisiin, joten lainalle vaan!

Amad Diallo - Bench
Selkeästi todella kehityskelpoinen ja hyvillä ominaisuuksilla varustettu pelaaja, monipuolinenkin vielä. Erittäin hyvä varavaihtoehto oikealle laidalle.

Jadon Sancho - Sell
Todella harmillinen juttu.

Mason Greenwood - Sell

Hankinnat: tarvitaan aloittava pelaaja, joka osaa tehdä peliä, pysyä pallossa, laukoa ja liikkua laajalla säteellä.

Oma suosikkini: Michael Olise (Palace) on toivottavasti saletissa.

Vasen laitahyökkääjä

Marcus Rashford - Keep / Bench
Todella vaikea kausi, kun alun pelillisesti hyvä vaihe ei tuottanut tuloksia. Rashford kärsi tällä kaudella todella monesta asiasta: itseluottamuksen menetyksestä, Luke Shaw'n puuttumisesta, pelitavasta, läheisten kuolemista ja järjettömästä vihavyörystä. Rashford on tietyllä tapaa luksuspelaaja: hän on loistava silloin kun joukkueen pelaamisessa on järkeä, mutta tuuliajolla olevassa joukkueessa hän on varjojen mailla. Hän on silti edelleen aivan erinomainen pelaaja, eikä lainkaan niin yksipuolinen kuin jotkut netin pessimisteistä haluavat uskotella.

Alejandro Garnacho - Bench / Keep
Ihana mies, vaikka onkin argentiinalainen (miten ne molemmat hienot argofutarit pelaavat meillä?!). Tässä kaverissa on potentiaalia 30 liigamaaliin, ja jossain vaiheessa tulee räjäyttämään potin. Se vaatii kuitenkin pelimäärän ja roolin managerointia, ja tällä kaudella hän katosi aivan tolkuttomaan pelimääräänsä. Enemmän sisään vaihdosta ja selkeämpi rooli, niin tästä tulee enemmän kuin hyvä. Ensi kaudella voisi jakaa aloitusvastuun Rassen kanssa 35 (AG) - 65 (MR) ja tulla vaihdosta sisään aina kun vain kykenee.

Keskushyökkääjät

Anthony Martial - "Sell"
Samat sanat kuin Raphael Varanelle, ja toisaalta myös Donnylle ja Sancholle: Kiitos, tsemppiä ja voi harmi.

Rasmus Hojlund - Keep / Bench
Todella positiivinen debyyttikausi, vaikka jäi täysin luokattoman vähälle tarjoilulle. Rasmus tulee olemaan aivan totaalinen pelaaja kunhan vain joukkueen pelitapaan saadaan jotain järkeä, ja Bruno et al. alkaa löytää häntä. Hänen pelaamistaan voisi analysoida vaikka maailman tappiin, mutta itselläni on hymy hänestä niin korvissa muutenkin, etten koe tarvetta. Plussaa siitä, että dokasi eilen voiton kunniaksi kuten kunnon pohjoismaalaisen kuuluukin.

Hankinta: Tarvitaan vastuunjakaja. En osaa arvioida, minkälaisia ominaisuuksia spesifisti pitäisi olla, mutta...

...omat suosikkini olisivat: Joshua Zirkzee (Bologna) ja Jonathan David (Lille). Edellinen on aikamoinen talentti; pitkä kuin fan ja teknisesti eliittiä. David taas on uransa primevuosille asti pienehkössä seurassa karmeita maalimääriä pimennossa takonut sentteri.

Niinpä perinteinen ensi kauden depth chart:

Onana
Bayindir

Dalot - Todibo - Martinez - Shaw
AWB - Simakan - Lindelöf - Robinson
Kambwala, Evans

Mainoo - Onana - Bruno
Gray
- Amrabat - Mount
McTominay

Olise - Hojlund - Rashford
Amad - Zirkzee - Garnacho

Boldattu tarkoittaa, että olisin aika varma erityisestä laadusta tuohon rooliin.

Here's hoping jne...
 

Barney

Jäsen
Mielenkiinnolla odottelen Unitedin manageriratkaisua, jota ainakaan Ornsteinin mukaan ei ole vielä tehty. Ensi viikolla käydään läpi mennyt kausi ja sen jälkeen tehdään päätös. Oma fiilis on tällä hetkellä se, että hyväksyn sekä ten Hagin jatkon että potkut, sillä molemmille on selvät perusteet. Jos pelillisesti katsotaan tätä mennyttä kautta, niin ten Hag ansaitsisi potkut. Sitten taas vastapainona on argumentti kahdesta pokaalista kahdessa vuodessa ja yhdestä finaalitappiosta Citylle, jossa United oli parempi pois lukien maalivahtipeli.

Eilisen esityksen perusteella ei voi ainakaan väittää, että valmennus olisi menettänyt joukkueen luottamuksen. Ottelutaktiikka ja henkinen valmistautuminen oli mennyt ihan nappiin ja pokaali nostaa varmasti valmennuksen osakkeita myös pelaajiston silmissä. Ten Hagin argumentti tämän kauden loukkaantumisista pitää myös paikkansa ja kun katsoo millaisilla jatkuvasti vaihtuvilla topparipareilla tämä kausi pelattiin, niin en tiedä voidaanko tulosta pitää kovinkaan isona pettymyksenä.

Enemmän huolettaa se pelillinen puoli. Tulosta varmasti yritettiin maksimoida pelin kustannuksella, mutta olisiko tulos ollut parempi vai huonompi, jos olisi haluttu pitää pelillisestä identiteetistä kiinni? Vaikea sanoa. Ten Hag on todistanut pystyvänsä virittämään joukkueen kovaan iskuun isoihin peleihin, mutta löytyykö seurajohdolta luottoa siihen, että ten Hag saisi joukkueen pelaamaan tulevaisuudessa voittavaa ja laadukasta jalkapalloa läpi pitkän valioliigakauden?

Pelaajiston osalta on myös jonkunlainen myllerrys edessä ja saa nähdä kuinka isosti pelaajisto muuttuu kesän aikana. Maalivahtiosastolle tuskin tulee isompia muutoksia ellei sitten Bayindir ole lähdössä ja hänen tilalle hankita uutta kakkosta. Toppareista Varane lähtee varmuudella ja Lindelöfistä on liikkunut myös jotain huhuja. Maguire pelaa toivottavasti hyvät EM-kisat, joiden jälkeen olisi aika rahastaa. Evans jos jää, niin rooli pitää olla todella paljon pienempi kuin tällä kaudella. Kambwala jatkanee rotaatiossa, joten yksi uusi toppari tarvitaan varmasti ja toinen vielä, jos Maguire/Lindelöf/Evans lähtee.

Laitapakkiosastolla Shaw ja Dalot jatkavat varmasti. AWB:sta on liikkunut jotain siirtohuhuja ja Malacian varaan ei kannata hirveästi varmaan laskea. AWB:n tilanteesta riippuen pitäisi jostain löytää 1-2 laitapuolustajaa. Keskikentällä Eriksen ja Casemiro taitavat olla aika varmoja lähtijöitä. Amrabatin osalta oli huhuja, että osto-optiota ei aiota käyttää, mutta muuttiko eilinen esitys United-johdon mielipidettä? Bruno, Mainoo, Mount ja McTominay jatkavat, joten pari kaveria tuohon vielä tarvitaan, joista toinen on mahdollisesti Amrabat?

Laituriosastolta Sancho myydään, jos löytyy ostaja ja Antony myytäisiin, mutta FFP:n takia lainaaminen on todennäköisempää, mikäli ei haluta jättää häntä rotaatioon. Amad saa toivottavasti rotaatiosta vähän enemmän peliaikaa ensi kaudella ja Rashford, Garnacho sekä Hojlund luonnollisesti jatkavat. Martial lähtee nyt vihdoin seurasta pois ja toinen kärkipelaaja tarvitaan. Eli laituriosastolle tarvitaan oikealle joku avauksen mies (Olise?) ja kärkeen joku jakamaan peliaikaa Hojlundin kanssa.

Jos mietitään siis lähtijöitä, niin nämä pelaajat pitäisi onnistua kesän aikana korvaamaan:

Varane
Maguire/Lindelöf/Evans (?)
AWB (?)
Malacia (?)
Casemiro
Eriksen
Amrabat (?)
Sancho
Antony (?)
Martial

Kova homma edessä, kun tuosta pari pelaajaa lähtee ilmaiseksi eikä muillakaan ole kummoista myyntiarvoa. Toki FFP:n kannalta tuosta poistuu onneksi iso nippu kovapalkkaisia pelaajia, joiden suoritukset eivät ole olleet millään linjassa tienaamansa palkan kanssa. @V-G- näköjään ehti juuri kirjoittaa vähä pidemmän viestin samasta aiheesta. Aika samoilla linjoilla näköjään ollaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Olihan hieno tapa päättää tämä varsin synkkä kausi. Finaali kuvaa mielestäni melko hyvin koko kauden haasteita. Nuoriso on tehnyt sen minkä osaa, mutta kokeneempien otteissa ollut toivomisen varaa ja toisaalta loukkaantumisia yksinkertaisesti liikaa. Finaalissa kuitenkin konkarikaarti nousi nuorten tavoin esiin, jalkeille saatiin viimevuosien paras topparipari ja myös valmentaja suostui ottamaan pragmaattisemman toteutustavan käyttöönsä. Tulos oli huomattavasti odotettua parempi.

Finaalin jälkeen suurin kysymys on tietenkin, jatkaakko vai eikö jatkaa? Kieran McKenna houkuttaisi itseäni, mutta hänen peräänsä kyllä keritään myöhemminkin mikäli hän ottaa seuraavia askelia valmentajana - Zerbistä en jaksa innostua vaikken vastaankaan ole. Lopulta jos asiaa lähtee tarkastelemaan jokaisen kehitysprojektin aloitus aktiviteetin kautt nykytila-analyysillä - väittäisin Unitedin olevan nyt hyvissä käsissä

Pelillisesti kausi on ollut tuskaa, mutta jos käännetään katsetta tuloksia isompiin asioihin voidaan todeta Unitedin olevan henkisesti jopa käsittämättömän vahva ottaen huomioon kuinka huono kausi pelattiin. Jokainen SAF:n jälkeinen manageri ja sitä myötä koko joukkue ja jopa seura on murtunut paljon pahemmin jo paljon pienemmällä tulosdipillä. EtH:lla on ollut käsittämätön kyky luoda henkeä ja voittavaa kulttuuria seuraan tuloksista huolimatta. Tilannetta hyvin kuvaavia asioita oli kun ottelun jälkeen EtH keskusteli kentällä pitkään Tobias Collyerin kanssa joka ei ollut edes kokoonpanossa - vastaavaa nähtiin aikanaan esimerkiksi Mainoon kanssa. Palkintojen jaossa pelaajat taas sysäsi palkinnon varsin nopeasti valmentajan nostettavaksi.

Toki henkisellä tasolla on vielä paljon tehtävissä, mutta tilanne on parantunut valtavasti sitten itävaltalaisen pyromaani johtamisen. Mainitut asiat nuorten kehittäminen ja henkinen vahvuus/yhtenäisyys on kuitenkin juuri niitä legacy asioita joiden varaan Unitedin koko kulttuuri on rakennettu. Näiden kahden asian vahvistuessa nyt nopeiten vuosikymmeniin on mielestäni ihan perusteltua ajatella, että nyt on tekeillä jotain suurta. Toki se kehitys voi jälleen tyssätä loukkaantumisiin ja valmentajapotkuihin, mutta itse laittaisin nyt kaikki paukut tähän asiaan.

Kun se voittamisen perusta on luotu kuntoon, on lopulta paljon helpompi tehdä niitä yksittäisiä täsmähankintoja ja yksittäisiä voittavia taktiikoita. Nämä ovat nopeammin jalostettavissa olevia asioita kuin se henkinen puoli joka Unitedissa pääsi rappeutumaan aivan liian kauan. Myös niiden yksittäisten hankintojen on huomattavasti helpompi tulla sisään kun tilanne seurassa olisi stabiilimpi. Toki samalla täytyy muistaa, että finaalissa nähty taktiikka ei päde Unitedille pitkällä aikavälillä ja 9/10 ottelua tulee pystyä pelaamaan hallitsevampaa jalkapalloa.

Joukkue kuitenkin kasvaa viikko viikolta. Nuorilla pelaajilla on käsittämätön yhteys toisiinsa ja saaneet tähän pikkuhiljaa myös kokeneempia mukaan. Matka huipulle on vielä pitkä. Mielestäni tässä on kuitenkin hyvät lähtökohdat. Jokainen tietää mitä pelaajistolle on tehtävä. Samalla uusia nuoria puskee jatkuvasti ylöspäin. Taktinen kehittäminen on täysin vaiheessa, mutta silti joukkue kykenee pokaaleja voittamaan. Näistä syistä antaisin nyt työrauhan ja resurssit nykyisen jatkumon kehittämiselle. Barracuda jo aloitti toimiston puolella ja saanee lisää kahvikavereita lähikuukausina.

Peter Drury osuu tässä joulukuisessa runossaan hyvin lähelle oikeaa. Nyt vain matkaa on jatkettava ja eväitä lisättävä jotta yksittäisten tapahtumien sijaan tätä nähtäisi viikko toisensa perään.



 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Säästetään mistä pitää. Eilen tosiaan nämä tulivat jo julki, mutta ei yllättäen täällä keskusteltu. Kaikille työntekijöille (ei jalkapallopuolen, eli huonoiten palkatuille) annetaan mahdollisuus erota niin tällöin saa vuoden lopun bonuksen ennakkoon. Voisi myös sanoa että tämä on yksi tapa jolla ei tarvitse maksaa erorahoja.

Lisätään vielä lainaukset:

Manchester United’s entire non-football staff have been invited to take redundancy in an email sent across the club on Tuesday afternoon, according to The Athletic.
United are giving employees just seven days to make a decision about whether they wish to continue their careers at the club.
The offer relates to all employees who are not a scout or on the playing staff, and therefore impacts some who work at the club’s Carrington training complex.
Employees have been given until June 5 to decide whether to take what the club describe as 'voluntary resignation', although some employees argued it looked more like a voluntary redundancy programme.



 

Escort

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS, K-67
Taas loistava video ja loppusanat siihen päälle :D

"ANOTHER TROPHY IN BAG. THAT´S TWO IN TWO SEASONS NOW FOR THE BEAUTIFUL BALD ONE. WE´VE SECURED ELITE THURSDAY NIGHT FOOTBALL FOR NEXT SEASON. WE´VE KNOCKED CHELSEA DOWN FROM THE EUROPA TO THE CONFERENCE LEAGUE AND WE´VE KNOCKED THE BARCODES OUT OF EUROPE ALL TOGETHER. THEY´RE PROBABLY NOT TOO FUSSED ABOUT THAT. THEY ALL VOTED FOR BREXIT UP THERE ANYWAY. WE ALSO RUINED KLOPPS FAIRWELL TOUR. OH AND LEEDS BOTTLED THE PLAYOFF FINAL"



 

Jeffrey

Jäsen
Säästetään mistä pitää. Eilen tosiaan nämä tulivat jo julki, mutta ei yllättäen täällä keskusteltu. Kaikille työntekijöille (ei jalkapallopuolen, eli huonoiten palkatuille) annetaan mahdollisuus erota niin tällöin saa vuoden lopun bonuksen ennakkoon. Voisi myös sanoa että tämä on yksi tapa jolla ei tarvitse maksaa erorahoja.

Ehdottomasti hienosti toimittu seuran taholta! Markkinaehtoisesti toimivissa yrityksissä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että omistajan ja/tai johdon vaihtuessa yrityksen kaikki kriittiset prosessit uudelleen tarkastellaan. Mielestäni yt ja yt:n kaltaisissa prosesseissa hienoa on myös nämä mahdolliset lisäansiot ja tuet mitä yritys työnantajille tarjoaa. Mitään erorahoja ei ole olemassakaan vaan yritys on velvoitettu maksamaan palkkaa irtisanomisajan ajan - toki mahdolliset lomakertymät yms. päälle. Nyt United kuitenkin tarjoaa porkkanaa henkilöstölle, mikä on mielestäni hieno tapa tässä tilanteessa.

Myös muut muutokset ovat mielestäni hyviä ja olisin varmasti toiminut itse ihan samoin. Yrityksen työntekijöille antamat vastikkeettomat etuudet ovat ainakin Suomessa myös verotuksellisesti haastavia, uskoisin vastaavan olevan UK:ssa. Täysi vapaus etätöihin taas johtaa tehottomuuteen - liiketoimintaa tehdään kuitenkin lopulta ihminen ihmiselle.

Hyviä ja perusteltuja muutoksia ja vaikuttaa siltä, että United on sellaisissa käsissä joka ymmärtää yritysmaailmaa ja joka pyrkii Unitedia viemään entistä enemmän markkinaehtoiseen suuntaan. Nykysuuntausta jalkapalloseurojen omistussuhteita tarkasteltaessa tämä on mielestäni ehdottoman piristävä poikkeus! Joissain seuroissa se on kuitenkin merkittävä osa sitä valkopesua, että joku vaatteeton kuristajakeisari kaukaisuudesta maksaa ihmisille merkittävää tuottoa ilman selkeää työpanosta ja henkilöt voivat sitten lähipubissaan kertoa kuinka hieno ja jalo ihminen tämä kuristajakeisari onkaan. Koira ei pure ruokkivaa kättä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Itselläni ei ole tuohon aiheeseen mitään sanottavaa, mutta sen sijaan tämä pitää jakaa tännekin:





Martinezin prässinsietokyky - ja eritoten tuo pokerinaama houkutella suunnilleen maailman paras pelaaja aivan iholle alimpana pelaajana - on jotain aivan taivaallista. Tuo liike prässin alta pois ja sen jälkeinen linjat puhkova syöttö saa aikaan samanlaisen ihanan kokovartaloväristyksen kuin tämänhetkisen säätilan mukainen vaatetus monella vastakkaisen sukupuolen edustajalla...
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Hyviä ja perusteltuja muutoksia ja vaikuttaa siltä, että United on sellaisissa käsissä joka ymmärtää yritysmaailmaa ja joka pyrkii Unitedia viemään entistä enemmän markkinaehtoiseen suuntaan.
Tästä kyllä samaa mieltä. Ei tuo myöskään varmaan mikään yllätys ole kenellekään, että juuri tällä tavoin INEOS toimii, eli käydään firman toiminta läpi ihan kaikilla tasoilla ja selvitetään mitkä osat prosessista ei toimi. Tehdäänkö jossain turhaa työtä tai sama asia kahteen kertaan? Tällä tavoin INEOS on juuri menestystä saavuttanut.

Tarkotus ei ole löytää yhtä isoa epäkohtaa vaan korjata mahdollisimman monta pientä hommaa mitkä voi tehdä paremmin. Ihan perus lean-ajattelua.

Kun INEOS osti ManUn niin oli tiedossa, että tällainen tarkastelu tullaan tekemään ja hyvä juttu, että homma on saatu käyntiin. Jos tämänkin joku saa käännettyä negatiiviseksi niin antaa mennä mutta joo…
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Joo olisi paremmin pitänyt tuoda ilmi että ihan vaan mielipiteitä halusin. Tuo kun Englannissa tuomittu järjestään fanien keskuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Joo olisi paremmin pitänyt tuoda ilmi että ihan vaan mielipiteitä halusin. Tuo kun Englannissa tuomittu järjestään fanien keskuudessa.
Mutta se on ihan totta, että olisi aika nihkeää erottaa keittäjiä ja järjestyksenvalvojia ja edelleen jatkossa pistää palamaan 80 miljoonaan Antonyn kaltaisiin kavereihin.

Eli ehdottomasti se isoin säästö saadaan urheilupuolelta ja etenkin pelaajahankinnoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös