Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

 • 259 820
 • 2 205

Barney

Jäsen
Kauden ensimmäiseen harjoituspeliin on aikaa jäljellä enää alle viikko, joten eiköhän ole jo aika pistää tulevalle kaudelle oma kausiketju pystyyn. Lähdetään ensin liikkeelle viime kauden tapahtumien kertauksesta, käydään sen jälkeen lyhyesti pelaaja pelaajalta läpi Unitedin nykyiset sopimuspelaajat, sen jälkeen siirtoikkunan mahdolliset tulevat liikkeet ja lopussa on vielä depth chart nykyisistä sopimuspelaajista. Seuran sekavaan omistajatilanteeseen en ottanut tässä viestissä kantaa, sillä se on sen verran sekava soppa. Ketjun otsikko kuvaa Unitedin paluuta UCL:ään ja se on suora lainaus joukkueen managerin haastattelusta.

Pre-season - vaikeista lähtökohdista positiivinen startti

Odotukset viime kesänä olivat korkealla kaikilla United-kannattajilla, kun Ajaxissa fantastista työtä tehnyt Erik ten Hag saapui Manchesteriin. Katastrofaalisen kauden jälkeen joukkue oli täynnä kysymysmerkkejä ja tilanne, josta ten Hag joutui aloittamaan ei ollut todellakaan helpoin. United oli Valioliigan puolella hävinnyt kuusi viimeisestä 11 ottelusta ja saavuttanut juuri ja juuri UEL-paikan jääden 35 pistettä mestaruuden voittaneen Manchester Cityn taakse. Joukkueen kapteenilla oli vaikeuksia mahtua kentälle, joukkueessa oli yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista jonka panos oli maaleista huolimatta negatiivinen joukkueelle, joukkueen suurin talentti oli edellisen kauden aikana pidätetty ja ulkona joukkueen toiminnasta, edellisen kauden jättihankinta Sancho oli flopannut ja myös seuran tähtipelaaja Rashford oli pelannut umpisurkean kauden.

Kesän ensimmäinen hankinta oli laitapuolustaja Tyrell Malacia, joka tuli Feyenoordista tuomaan kilpailua heikon kauden pelanneelle Luke Shaw'lle. Toisena hankintana tuli ilmaissiirrolla edellisellä kaudella Brentfordin paidassa vahvan kevätkauden pelannut Christian Eriksen, joka toi tarvittavaa pallollista taitoa keskikentälle Paul Pogban poistuttua seurasta. Näistä lähtökohdista lähdettiin pre-seasonille, joka alkoi hienosti 4-0 voitolla Liverpoolista ja jatkui lupauksia herättävästi loppuun asti. Hyökkäyksessä Rashford-Martial-Sancho vaihtelivat paikkoja ja väläyttelivät yhteispeliään siihen malliin, että United-kannattajien odotukset nousivat entisestään tulevaa kautta kohtaan.

Pre-seasonin lopussa sisään tuli vielä Ajaxista ten Hagin luottotoppari Lisandro Martinez ja monet kritisoivatkin hankintaa, kun Valioliigaan hankittiin 175cm pitkä toppari yli 50 miljoonalla eurolla. Ten Hag sai Martinezista kuitenkin puolustukseen joukkueen pallollisen pelin selkärangan, joka toi myös tarvittavaa energiaa ja aggressiivisuutta joukkueeseen, joka oli edellisellä kaudella näyttänyt hyvin aneemiselta. Tilanne kauteen lähdettäessä oli kuitenkin hyvin sekava, kun alkoi näyttää ettei Frenkie de Jong ole siirtymässä Manchesteriin, vaikka United oli ollut koko kesän miehen perässä. Huhuissa de Jong oli vaihtunut Rabiotiin eikä Ajax suostunut myymään ten Hagin haluamaa Antonya.

Alkukausi - ongelmasta toiseen

Kausi avattiin ensin kotitappiolla Brightonille, minkä jälkeen nähtiin todella ruma 4-0 vierastappio Brentfordille. Kesän aikana kasvanut hyvä pöhinä oli poissa ja jotkut kävivät jo miettimään, että ei kai United ole taas mennyt tekemään virhettä managerivalinnan suhteen. Kuuden pisteen sijaan kasassa oli nolla pistettä, joukkueesta puuttui edelleen keskikentän pohjapelaaja ja pelissä ei toiminut oikein mikään.

Sitten täysin puskista kuultiin, että viisi UCL-pokaalia urallaan voittanut aivan eliitti keskikentän pohjapelaaja oli kesän aikana pohtinut kaipaavansa uusia haasteita. Hän oli katsonut parin ottelun verran Unitedin vuotavaa keskikenttää ja soittanut sen jälkeen agentilleen ja ilmoittanut "Tell them I'll fix this". Yhtäkkiä taivaalta putosi aivan yllättäen täydellinen ratkaisu Unitedin keskikentän ongelmiin. Samaan aikaan neljän UCL-pokaalin Raphael Varane oli kuntoutunut pelikuntoon ja United kaatoi ilman Casemiroakin 2-1 Liverpoolin Old Traffordilla. Tämän jälkeen vielä vierasvoitto Southamptonista, minkä jälkeen koittikin transfer deadline.

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä ten Hag sai vihdoin Antonyn Manchesteriin monien kauhistelemalla 95 miljoonan hintalapulla. Hinta oli toki kova, mutta ten Hag tarvitsi joukkueeseensa vasenjalkaisen oikean laiturin, joita ei markkinoilla ollut hirveästi. Tuo laadukas oikealta sisäänleikkaava vasenjalkainen laituri on yllättävän harvinainen pelaajatyyppi, mikä näkyy myös välittömästi hintalapussa. Ajaxin ei ollut mikään pakko myydä ja kun ten Hag selvästi halusi luottopelaajansa tuohon rooliin, niin United joutui maksamaan todella kovan hinnan potentiaalista.

Antony hyppäsikin välittömästi avauskokoonpanoon, kun hänelle pelitapa oli ennestään tuttu ja Unitedin laituriosaston tilanne ei ollut ihan parhaasta päästä. Casemiroa puolestaan ajettiin hitaasti sisään joukkueeseen, mitä osa kannattajista kritisoikin. Toisaalta ten Hagilla ei ollut mikään tarve kiirehtiä, kun Scott McTominay oli ottanut tuon Casemiron roolin itselleen ja pelasi erittäin hyvät ottelut muun muassa Liverpool- ja Arsenal-voitoissa. Lokakuun alussa tuli ruma 6-3 tappio paikallisvastustaja Citya vastaan ja sen jälkeen Casemiro ottikin paikan avauksesta.

Kun Casemiro oli tullut korjaamaan keskikentän ongelmat ja kaikki alkoi näyttämään paremmalta, niin ongelmat Ronaldon kanssa kärjistyivät. Jo ennen kauden alkua oli selvää, että Ronaldo tuskin tulee saamaan ten Hagin joukkueessa haluamaansa roolia, sillä joukkueen kärkipelaajalta tarvitaan muutakin kuin maaleja. Harjoituskaudella nähtiin jo ensimmäinen vaaran merkki, kun osa joukkueen pelaajista poistui Ronaldon johdolla stadionilta kesken ottelun. Kun Ronaldolta ei alkukaudesta saatu edes niitä maaleja, niin oli vain ajan kysymys, milloin tuo aikapommi tulee räjähtämään.

Asiat lähtivät menemään entistä huonompaan suuntaa tuon City-tappion jälkeen, kun Ronaldo ei päässyt kentälle ollenkaan. Hän alkoi löytymään entistä useammin vaihtopenkiltä ja lopulta hän kieltäytyi menemästä kentälle ottelun lopussa Spursia vastaan Unitedin johtaessa ottelua 2-0. Tämänkin ten Hag antoi vielä Ronaldolle anteeksi ja Ronaldo sai rangaistukseksi vain yhden ottelun katsomokomennuksen. Sen jälkeen Ronaldo pääsi vielä kaksi kertaa avaukseen huonoin tuloksin ja kun edessä olisi ollut seuraava penkkikomennus, niin mies päätti vetää itkupotkuraivarit ja mennä antamaan Piers Morganille haastattelun. Täydellinen esimerkkisuoritus siitä, kuinka seuralegendasta tulee persona non grata.

Loppukausi - pokaali ja UCL-paikka

Kausi lähtikin etenemään ongelmien selättämisen jälkeen hyvin Valioliigassa ja UEL:ssa United eteni viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla lohkosta jatkoon. Helmikuussa vastaan UEL:n pudotuspeleissä tuli FC Barcelona, jonka United kaatoi yhteismaalin 4-3. Ensimmäinen mahdollisuus pokaalin tuli jo helmikuussa, kun United kohtasi Carabao Cupin finaalissa Newcastlen. Ottelu päättyikin Unitedin 2-0 voittoon ja ten Hag pääsi nostelemaan ensimmäistä pokaaliaan noin puoli vuotta sen jälkeen, kun hän oli valmentanut ensimmäisen kilpailullisen ottelun Unitedin peräsimessä. Juhlat eivät tosin jatkuneet pitkään, kun viikko pokaalin voittamisen jälkeen United kärsi Anfieldillä nöyryyttävän 7-0 tappion.

Liverpool-tappion jälkeen United jatkoi Valioliigassa top-4 sijan tavoittelua, europelejä sekä FA Cupia. UEL:ssa seinä tuli vastaan puolivälierissä Sevillaa vastaan, mutta FA Cupissa United eteni Carabao Cupin tavoin finaaliin asti, jossa vastaan tuli paikallisvastustaja City. Valioliigan puolella tuli loppukaudesta peräjälkeen vierastappiot Brightonille ja West Hamille, mikä aiheutti jo vähän paniikkia osassa kannattajia. Ongelmiin oli taas sama lääke kuin kauden alussa: Raphael Varane palasi loukkaantumisen jälkeen jälleen avauskokoonpanoon, minkä jälkeen United voitti kaikki neljä jäljellä ollutta ottelua. Lopulta United sijoittui Valioliigassa kolmanneksi ja piste-ero viidenneksi jääneeseen Liverpooliin oli peräti kahdeksan pistettä.

FA Cupin finaalissa Unitedilla oli mahdollisuus estää Cityn mahdollinen tripla ja pitää asemansa ainoana englantilaisena triplan voittaneena joukkueena. Siinä United ei kuitenkaan onnistunut, mistä voidaan syyttää joukkueen maalivahti David de Geaa, joka hävisi maalivahtien taiston Cityn kakkosmaalivahdille aivan 100-0. United esiintyi FA Cupin finaalissa joukkueen ongelmat huomioiden hyvin ja olisi xG:n perusteella ansainnut ottelusta voiton. United onnistui finaalissa luomaan enemmän xG:tä kuin viisi muuta Cityn FA Cupissa kohtaamaa joukkuetta yhteensä. Ja noihin viiteen joukkueeseen kuuluivat myös Arsenal ja Chelsea. Vaikka finaalin tulos oli pettymys, niin joukkueen peliesitykseen pystyi olemaan tyytyväinen.

Kauden yhteenveto - onnistunut debyyttikausi ten Hagille

Kokonaisuutena ten Hagin ensimmäiseen kauteen voi olla tyytyväinen. Molemmissa kotimaan cupeissa mentiin finaaliin asti ja toisesta saatiin pokaali sekä Valioliigassa saavutettiin kolmas sija, mitkä olivat lähtökohtiin nähden erinomaisia suorituksia. UEL:n puolella olisi odottanut parempaa suoritusta kuin tippumista puolivälierissä, mutta tippuminen tuli kuitenkin kyseisen kilpailun voittaneelle joukkueelle. Lisäksi Old Traffordista saatiin taas se takavuosien inhottava paikka vastustajille, kun United oli Valioliigan toiseksi paras kotijoukkue recordilla 15-3-1. Paras kotijoukkue City oli vain neljä pistettä parempi kotona. Se noin kymmenen pisteen ero Cityyn ja Arsenaliin tuli vieraspeleistä. Vaikka United oli myös vierasotteluissa sarjan viidenneksi paras joukkue, niin jos tavoitteena on taistella mestaruudesta, niin vieraista pitäisi onnistua saamaan enemmän pisteitä mukaan.

Ten Hag joutui ensimmäisellä kaudellaan kohtaamaan myös useita ongelmia, joista hän selvisi erinomaisesti. Unitedin hyvä menestys cup-kilpailuissa tarkotti myös sitä, että United joutui pelaamaan kauden aikana eniten otteluita eurooppalaisista joukkueista. Joukkueen materiaali ei todellakaan ollut mikään laajin mahdollinen ja kun viime kaudella hirveää rasitusta oli lisäämässä vielä kesken kauden pelattu täysin järjetön MM-turnaus, niin bensa oli melko loppu monelta pelaajalta kauden loppuvaiheilla. Siihen nähden joukkueen urheilullista menestystä voidaan pitää erittäin hyvänä.

Oman haasteensa toi myös case-Ronaldo, jonka ten Hag hoiti erinomaisesti. Hän antoi kauden alussa itse asiassa Ronaldolle aivan liikaa vastuuta ja minuutteja. Uskon, että hän myös tietoisesti peluutti Ronaldoa "liikaa", jotta portugalilainen ei tuhoaisi joukkuehenkeä. Siinä vaiheessa, kun Ronaldon penkittäminen oli pakollista joukkueen menestyksen kannalta, niin hän myös teki sen. Hän myös onnistui käsittelemään tuon Ronaldon ulostamisen joukkueesta sillä tavoin, että se ei rikkonut joukkuehenkeä, vaikka Ronaldo sitä selvästi kaikin mahdollisin keinoin yrittikin.

Pelillisesti haasteita oli paljon ja ten Hag joutui tekemään todella paljon kompromisseja, mitkä huomioiden tulos oli yllättävän hyvä. De Gea ei pystynyt täyttämään niitä vaatimuksia, joita vaadittaisiin ten Hagin joukkueen maalivahdilta. Toppariosastolla kapteeni Maguire ei soveltunut joukkueen pelitapaan ollenkaan ja ten Hag joutui käyttämään laitapuolustaja Shaw'ta paljon topparina. Keskikentältä puuttui paljon dynaamisuutta, minkä vuoksi ten Hag joutui muokkaamaan joukkueen pelitapaa passiivisemmaksi. Ja joukkue pelasi koko viime kauden ilman laadukasta hyökkääjää. Rashford toki pelasi toistakymmentä ottelua kärjessä, mutta ei sen pitäisi olla hänen pelipaikkansa. Unitedin kärkipelaajat Ronaldo, Martial ja Weghorst tekivät Valioliigassa yhteensä seitsemän maalia. Nuo seikat huomioiden kolmossija oli aivan fantastinen suoritus.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Joukkue kaudelle 2023-2024

Maalivahdit:

#22 Tom Heaton, sopimus 2024
- Kokenut United-kasvatti Heaton pääsi viime kaudella pelaamaan vain kahdessa Carabao Cupin ottelussa ja tuloksena oli kaksi nollapeliä. Ilmeisesti pukukopissa hyvin tärkeä osa joukkuetta, joka tuo ensi kaudeksi vakautta Unitedin maalivahtiosastolle. Sopimusta on jäljellä vielä vuosi ja Lutonissa olisi tarjolla ykkösmaalivahdin paikka Valioliigassa, mutta ten Hag haluaisi pitää Heatonin joukkueessa. Rooli on varmaan ideaalitilanteessa ensi kaudella Unitedin kolmosmaalivahti, mutta kelpuuttaisin itse myös kakkosmaalivahdiksi ja antaisin minuutteja kotimaan cupeissa.

#26 Dean Henderson, sopimus 2025+1
- Hendersonilla meni toissa kaudella sukset sen verran ristiin Unitedissa, että hän halusi viime kaudeksi lainalle. Ten Hag oli pettynyt siihen, että Henderson ei edes pohtinut jäämistä seuraan, sillä viime kaudella olisi ollut ykkösmaalivahdin paikka otettavissa. Taidetaan olla tilanteessa, jossa Hendersonin lähtö on kaikkien osapuolten kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Nottingham Forest on halukas ostamaan Hendersonin ja nyt pitää vain nyhtää mahdollisimman hyvä siirtosumma.

Puolustajat:

#2 Victor Lindelöf, sopimus 2024+1
- Lindelöf kärsi alkukaudesta selkävaivoista ja sen jälkeen topparipari Martinez-Varane pelasi sellaisella tasolla, että minuutit jäivät vähiin. Kauden loppupuolella kuitenkin Lindelöf nousi todella tärkeään rooliin Martinezin ja Varanen oltua loukkaantuneina. Huhtikuun alusta lähtien Lindelöf pelasi käytännössä kaikki pelit ja ehdottomana kohokohtana jäi mieleen kylmän viileä ratkaiseva pilkku Brightonia vastaan FA Cupin välierässä. Loppukaudesta nähtiin myös Lindelöfiltä isännän otteita pääpalloissa ja hän oli todella kaukana siitä Unitedin-uran alun epävarmasta topparista. Kauden aikana oli huhuja, että Lindelöf haluaisi lähteä hakemaan muualta isompia minuutteja, mutta huhut hävisivät, kun loppukaudesta tuli reilusti minuutteja. Toivottavasti tyytyy myös jatkossa rooliinsa, sillä on todella ideaali ja luotettava kolmos-nelostoppari Unitedille.

#3 Eric Bailly, sopimus 2024+1
- Pelasi viime kauden lainalla Marseillessa ja vaikka peliesitykset olivat ilmeisesti todella huonoja, niin pysyi yllättävän hyvin pelikuntoisena. Ei kuulu Unitedin suunnitelmiin ja tavoitteena on hankkiutua eroon hinnalla millä hyvänsä. Parhaana päivänä oikeasti hyvä toppari, joten luulisi, että joku seura olisi valmis ottamaan riskin. United saattaa joutua kuitenkin kompensoimaan palkkoja.

#5 Harry Maguire, sopimus 2025+1
- Joukkueen kapteeni, joka on tällä hetkellä seuran topparihierarkiassa sijalla viisi. Sai alkukaudesta mahdollisuuksia, mutta loppukaudesta rooli oli lähinnä tulla ottelun lopussa puolustaessa muutamaksi minuutiksi voittamaan pääpalloja. Haluaisi ilmeisesti jatkaa vielä Unitedissa, mutta toivottavasti toimistolla tehdään selväksi suunniteltu rooli. Oikeasti ihan laadukas valioliigapelaaja, joka ei vain sovellu ollenkaan joukkueen pelitapaan. Ensi kesänä on kuitenkin edessä EM-kisat ja jos Maguire haluaa kuulua niissä Englannin avaukseen, niin minuutteja pitäisi saada. Huhuissa on pyörinyt ainakin Spurs, Villa ja Hammers. Siirto muualle olisi kaikkien osapuolten kannalta paras ratkaisu.

#6 Lisandro Martinez, sopimus 2027+1
- Tuli ryminällä sisään Unitediin ja sai kaikki epäilijät Jamie Carragherista lähtien pyytämään häneltä anteeksi. Pallon kanssa varmaan jopa maailman paras toppari, jonka prässikestävyys ja kyky avata peliä on ihan fantastista luokkaa. Pystyy kompensoimaan pientä kokoaan hyvällä ja oikein ajoitetulla pompulla, joten voittaa myös yllättävän paljon pääpalloja pitempiä pelaajia vastaan. Ihan maailman terävintä kärkeä ja en todennäköisesti vaihtaisi häntä keneenkään toppariin, sillä soveltuu niin hyvin ten Hagin pelitapaan. Hänen loukkaantumisensa kauden loppupuolella heikensi merkittävästi Unitedin avauspelaamista ja de Geankin osalta virheitä alkoi näkymään selvästi enemmän, kun Martinez ei ollut enää pelastamassa häntä ja kompensoimassa hänen surkeaa jalalla pelaamistaan. Joukkueen itseoikeutettu ykköstoppari.

#12 Tyrell Malacia, sopimus 2026+1
- Malacia aloitti kauden ihan pirteästi ja kun Shaw oli vähän vielä kesäterässä, niin hän ryösti alkukaudesta avauspaikan, minkä hän menetti lokakuun alussa. Sen jälkeen Shaw nousi takaisin omalle tasolleen ja Malacia sai minuutteja lähinnä vain silloin, kun Shaw'ta lepuutettiin tai Shaw pelasi topparina. Tosin loppukaudesta Shaw'n pelatessa topparina Dalot pelasi vasemmalla Malacian istuessa penkillä. Kausi oli vähän kaksijakoinen, sillä Malacialta nähtiin myös hyviä otteita, mutta niiden vastapainona heikkoja pelejä oli enemmän kuin hyviä. Hän tuo kuitenkin vasemmalle vähän erilaisen energisemmän vaihtoehdon. Pallollista pelaamista pitää kehittää ja tasaisuutta on saatava vielä otteisiin. Täyttänee kuitenkin roolinsa Shaw'n varamiehenä.

#19 Raphael Varane, sopimus 2025+1
- Kuten aiemmin kirjoitin, niin Varanen paluu puolustukseen käänsi joukkueen kurssin kaksi kertaa kauden aikana. Varane ei välttämättä hirveästi loista, mutta hän tekee kuitenkin pääosin oikeita asioita kentälle. Hän tuo kentälle kokemusta, rauhallisuutta ja voittamisen kulttuuria. Todella ideaali pelaaja Martinezin vierelle varmistamaan ja tasapainottamaan peliä. Varane ei samalla tavalla loista pallollisesti kuin Martinez, mutta hän pystyy rauhallisesti tekemään myös paineen alla oikeita ratkaisuja ja edistämään joukkueen peliä. Erinomainen kakkostoppari, jonka ainut miinuspuoli on loukkaantumisherkkyys. Varane on nyt molemmilla Unitedissa pelaamillaan kausilla missannut sen noin 15 peliä loukkaantumisten takia.

#20 Diogo Dalot, sopimus 2028+1
- Dalotin kausi oli myös vähän kaksijakoinen. Syyskaudella hän oli ihan liekeissä ollen Valioliigan parhaita laitapuolustajia ja MM-kisoissakin hän onnistui penkittämään Cancelon. MM-kisojen jälkeen loukkaantuminen ja loukkaantumisen jälkeen nähtiin myös hyviä esityksiä, mutta perustaso ei ollut enää yhtä korkealla kuin syyskaudella, minkä vuoksi AWB olikin loppukaudesta ykkösmies oikeaksi laitapuolustajaksi. Syyskaudella nähtiin Dalotilta sitä potentiaalia, minkä takia huhujen mukaan Espanjan suurseurat ovat olleet Dalotin perässä. Teki onneksi pitkän jatkosopimuksen ja lähtee AWB:n kanssa melko tasaväkisestä tilanteesta taistelemaan peliajasta ensi kaudella.

#23 Luke Shaw, sopimus 2027
- Aloitti kauden surkeasti, joutui muutamaksi otteluksi penkille ja löysi sitten onneksi sen tason, mitä United-kannattajat toivovat. Pallollisesti todella tärkeä pelaaja, jota hyödynnetään todella paljon Unitedin hyökkäypelaamisessa. Pelasi kauden aikana jonkun verran myös topparina ja suoriutui siitäkin roolista erittäin hyvin. Mielestäni valioliigakauden paras vasen laitapuolustaja. Se kertoo kaiken Shaw'n tasosta.

#27 Alex Telles, sopimus 2024+1
- Oli lainalla Sevillassa, mutta jäi vähän vaihtopelaajaksi, vaikka vaihdosta saikin ihan hyvin minuutteja. Baillyn tavoin myöskään Telles ei kuulu Unitedin suunnitelmiin ja hänestä on hankkiuduttava kesän aikana eroon. Ihan laadukas laitapuolustaja johonkin pienempään sarjaan, joten ottajia varmaan on, vaikka siirrosta tuskin Unitedin siirtokassa hirveästi kasvaa. Aiemmin oli huhuja Portosta ja nyt uusimpana esiin on noussut Galatasaray.

#29 Aaron Wan-Bissaka, sopimus 2024+1
- Monet odottivat AWB:n myyntiä jo viime kesänä ja kun mies oli koko syyskauden pois osittain loukkaantumisten ja osittain kentän ulkopuolisten asioiden takia, niin kannattajien mietteet olivat lähinnä siinä, kuka suostuisi ostamaan AWB:n Unitedilta edes johonkin hintaan. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä mies tuli MM-kisojen jälkeen takaisin kehiin ja otti oikean laitapuolustajan tontin itselleen. Se on tiedetty jo pitkään, että vireessä oleva AWB on puolustussuuntaan maailman paras 1vs1 laitapuolustaja (James Maddisonin mukaan jopa ylivoimaisesti), mutta tuota kehittymistä pallollisessa pelaamisessa ei varmaan osannut odottaa kukaan. Mielenkiinnolla odotan, että minkälainen pelaaja AWB:sta vielä kehittyy ten Hagin valmennuksessa ja kumpi vaihtoehto tulee ottamaan kauden alussa oikean laitapuolustajan tontin itselleen.

#33 Brandon Williams, sopimus 2024+1
- Williamsin kausi oli erikoinen. Ensin hän oli alkukaudesta pitkään loukkaantunut ja sen jälkeen hän sai viisi minuuttia peliaikaa Unitedin mukana. Oli välillä istumassa vaihtopenkillä, mutta yleensä katsomossa. Reservijoukkueen mukana pelasi ainoastaan neljä ottelua, joten aika vähälle jäi pelatut minuutit viime kaudella. Vasemmalla on jo kakkosvaihtoehtona nuori Malacia ja takaa on tulossa Fernandez. Williams on jo 22-vuotias, joten myynti lienee tässä kohtaa todennäköistä, kun United voi vielä jokusen miljoonan saada. Aika vähän on ollut huhuja Williamsista, mutta todennäköisin siirto lienee johonkin pienempään valioliigajoukkueeseen tai vaihtoehtoisesti Championshipiin.

#43 Teden Mengi, sopimus 2024+1
- Mengillä meni Williamsin tavoin viime kausi pitkälti pelaamatta. Mengi kärsi jälleen loukkaantumisista ja vähän alkaa näyttämään siltä, että Mengi ei tule loukkaantumisherkkyyden takia koskaan lunastamaan potentiaaliaan. Viime kaudella pelasi seitsemän ottelua reservijoukkueen mukana ja tänä kesänä lienee edessä joko myynti tai laina jonnekin, missä hän saisi minuutteja ensi kaudella.

#74 Alvaro Fernandez, sopimus 2024+1
- Fernandez vietti viime kauden lainalla Prestonissa, jossa hän oli wingbackina joukkueensa parhaita pelaajia. Uskoisin, että pre-seasonilla Fernandez saa mahdollisuuden näyttää olevansa hierarkiassa Malacian edellä, mutta todennäköisintä on vielä vuoden lainapesti. Optimaalinen ratkaisu olisi löytää Fernandezille paikka jostain pienemmästä valioliigajoukkueesta, jossa hän pääsisi totuttelemaan Valioliigan tasoon.

Keskikenttäpelaajat:

#7 Mason Mount, sopimus 2028+1
- Mount on Unitedin ensimmäinen ja toistaiseksi vielä ainut hankinta tänä kesänä. Kävin viime kauden ketjussa melko yksityiskohtaisesti Mountin hankintaa läpi ja itse olen todella innostunut Mountista. Hän tuo Unitedin keskikentälle paljon sellaisia asioita, mitä sieltä viime kaudella puuttui. Mountilla on toki alla heikko kausi, mutta kolmella sitä edellisellä kaudella hän on näyttänyt kuuluvansa ihan Valioliigan eliittiin. Odotan jo, että näen keskikenttäkolmikon Mount-Casemiro-Bruno tositoimissa.

#8 Bruno Fernandes, sopimus 2026+1
- Bruno pelasi taas erinomaisen kauden. Jos katsotaan puhtaasti tehoja, niin voidaan sanoa Brunon pelanneen heikon kauden, mutta tehot valehtelevat tässä tapauksessa aika paljon. Bruno loi eniten maalipaikkoja koko Valioliigassa ja jos Unitedilla olisi ollut laadukas kärkipelaaja joukkueessa, niin Brunolla olisi hyvin voinut olla kymmenen maalisyöttöä enemmän. Ehkä vähän uudempana asiana Bruno nähtiin viime kaudella välillä myös laidalla. Toivottavasti hän jatkaa myös ensi kaudella samalla tasolla.

#14 Christian Eriksen, sopimus 2025
- Eriksen näytti heti alkukaudesta, että hän on ammattimies, joka pystyy tuomaan paljon Unitedin pallolliseen pelaamiseen. Jo alkukaudesta oli kuitenkin nähtävissä, että Eriksen monesti väsähti ottelun kuluessa ja sen viimeisen puolen tunnin aikana taso laski. Toinen iso ongelma oli, että kovempia joukkueita vastaan ottelun tempon kasvaessa ja kaksinkampailujen määrän noustessa Eriksenin fyysisyys ja nopeus ei enää tuntunut riittävän. Loppukaudesta loukkaantumisen jälkeen Eriksen ei päässyt ihan syksyn tasolle, mutta hän tulee varmasti olemaan ensi kaudellakin todella tärkeä pelaaja Unitedille, vaikka Mountin tulo tuleekin pienentämään hänen rooliaan.

#17 Fred, sopimus 2024
- Fred oli viime kaudella täsmäase, jonka tehtävä oli pääosin tuoda Unitedin keskikentälle liikettä ja energiaa, jota sieltä muuten puuttui. Fredillä on tietyt puutteet pallollisessa pelaamisessa ja suurimpana heikkoutena on epätasaisuus, sillä koskaan ei ennen ottelua tiennyt, mitä Frediltä saa. Suurimpana saavutuksena jäi mieleen Ji-sung Parkmainen miesvartiointi, jolla hän pelasi KDB:n lähes kokonaan pelin ulkopuolelle Old Traffordin 2-1 kotivoitossa. Mountin hankinta tulee pienentämään myös Fredin roolia ja kun sopimusta on jäljellä enää vuosi, niin nyt on hyvä tilaisuus ottaa se parikymmentä miljoonaa myymällä hänet, jotta saadaan lisää tilaa FFP:hen. Huhujen mukaan Fred pelaa todennäköisesti ensi kaudella Fulhamissa.

#18 Casemiro, sopimus 2026+1
- Casemiron kohdalla odotukset olivat alusta asti korkealla ja hän vastasi huutoon. Aluksi oli vähän hakemista ja hänellä kesti muutama ottelu päästä joukkuueeseen ja Valioliigaan sisälle, mutta kun homma lähti rokkaamaan, niin sitten se oli menoa. Casemiron kohdalla eniten yllätti tuo pelisilmä ja taito antaa laadukkaita syöttöjä. Vaikka hän on erinomainen puolustava keskikenttäpelaaja, niin hän ei siitä huolimatta ole mikään puhdas puolustava pelaaja, vaan hänellä on erittäin paljon annettavaa myös hyökkäyssuuntaan. Hän teki tärkeän avausmaalin Carabao Cupin finaalissa ja oli ihan päällikkö kentällä. Miinuspuolena sitten pari punaista korttia, jotka molemmat olivat hivenen kyseenalaisia, mutta hän on niin tärkeä pelaaja joukkueelle, että hänen ei pidä antaa tuomarille edes mahdollisuutta viheltää ainakaan suoraa punaista. Casemiro tulee varmasti tulevalla kaudellakin olemaan maailman parhaita keskikentän pohjapelaajia.

#34 Donny van de Beek, sopimus 2025+1
- Alkukaudesta Donny pääsi kentälle (lähinnä vaihdosta), mutta sen jälkeen loukkaantui. Sen jälkeen pääsi taas pelaamaan muutamassa ottelussa ennen kuin loukkaantui pahasti ja oli loppukauden sivussa. Hän pääsi neljä kertaa avaukseen ja kuusi kertaa vaihdosta sisään, mutta ei esittänyt oikein mitään. Toki jostain kertoo myös se, että kun Donny oli pelikunnossa 15 ottelussa, niin hän pääsi 2/3 otteluista kentälle. Ten Hag on ilmeisesti ilmoittanut, että lainalle Donnya ei päästetä, joten vaihtoehdot on saada Donny myytyä tai pitää hänet joukkueessa. Parin viime kauden jälkeen laina kiinnostaisi varmaan monia, mutta onko kukaan valmis ostamaan hollantilaisen? Myynti olisi varmasti paras vaihtoehto, mutta jos ei saada myytyä, niin annetaanko hänelle vielä yksi mahdollisuus, kun viime kausi meni loukkaantumisen takia vihkoon? Hän on kuitenkin ten Hagin vanha luottopelaaja, joten ten Hag jos joku voi saada Donnysta vielä jotain irti Unitedin paidassa.

#39 Scott McTominay, sopimus 2025+1
- McTominay esitti kauden alussa hienoja otteita muun muassa Liverpoolia ja Arsenalia vastaan, mutta sen jälkeen Casemiro otti paikkansa keskikentän pohjalta ja McTominayn minuutit tulivat pääosin vaihdosta. McTominayn rooli oli vähän Maguiren tavoin tulla ottelun loppuhetkillä kentälle voittamaan pääpalloja ja kaksinkamppailuja. Skotlannin maajoukkueessa McTominay on paukuttanut kovaan tahtiin maaleja, mutta ten Hagin joukkueeseen hän tuntuu soveltuvan paremmin keskikentän pohjalle. McTominayn kohdalla ensi kausi on vielä auki, sillä hänelle löytyisi todennäköisesti ostaja, mikäli United haluaa myydä. Itse olen kääntymässä myynnin kannalle lähinnä FFP:n takia. Jos United esimerkiksi onnistuisi myymään McTominayn 35 miljoonalla eurolla ja ostamaan tilalle Amrabatin samalla summalla, niin United saisi joukkueeseen paremman pelaajan ja mikäli Amrabat tekisi esimerkiksi viiden vuoden sopimuksen, niin melkein 30 miljoonaa lisää tilaa FFP:hen.

#46 Hannibal Mejbri, sopimus 2024+1
- Hannibal vietti viime kauden lainalla Birminghamissa ja sai paljon vastuuta. Hän pelasi ihan kelpo kauden, mutta ei esittänyt mitään sellaista, minkä takia häntä pitäisi kaavailla Unitedin ensi kauden kokoonpanoon. Nyt on myös Hannibalin kohdalla tehtävä ratkaisu. Myydäänkö hänet pois samoin kuin jo pari muuta akatemiapelaajaa tänä kesänä vai lainataanko vielä vuodeksi? Hän on kuitenkin jo 20-vuotias ja onko mitään viitteitä siitä, että hänestä tulisi riittävän hyvä pelaaja Unitediin? FFP:n kanssa on tiukkaa ja myynnistä voisi olla saatavissa se 10-15 miljoonaa euroa. Ainakin Dortmund on huhujen mukaan kiinnostunut.

#73 Kobbie Mainoo, sopimus 2027+1
- Se Unitedin keskikentän lupaavin helmi. Pääsi viime kaudella avaukseen yhdessä Carabao Cupin ottelussa, kerran vaihdosta sisään Valioliigassa ja kerran FA Cupissa. Valittiin Unitedin vuoden akatemiapelaajaksi ja ensi kaudella voidaan odottaa jo isompia minuutteja edustusjoukkueen mukana. Ainakaan vielä ei ole ollut mitään huhuja lainasta, joten näillä näkymin hän taistelee minuuteista Unitedissa. Toivottavasti jo ensi kaudella nähdään garnachomainen läpimurto Unitedin miehistöön.

Hyökkääjät:

#9 Anthony Martial, sopimus 2024+1
- Martial olisi todella kova hyökkääjä, jos kestäisi kunnossa, jos kiinnostaisi tehdä töitä kentällä, jos ja jos. Viime kaudella häneltä nähtiin hyvä pre-season ja loukkaantuminen ennen kauden alkua, sen jälkeen vaihdosta sisään ja loukkaantui uudelleen. Tämän jälkeen kaksi kertaa vaihdosta sisään ja jälleen loukkaantuminen. Sitten kesti peräti kaksi kuukautta pelikunnossa ja loukkaantui jälleen. Loppukaudesta kesti kasassa, mutta ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Pitäisi päästä kesän aikana Martialista eroon, mutta hän nauttii kovempaa liksaa kuin Bruno, joten myyminen on hyvin vaikeaa. Kunhan optiota ei käytetä, niin päästään viimeistään ensi kauden jälkeen eroon.

#10 Marcus Rashford, sopimus 2024
- Takana oli uran vaikein kausi, mutta hän palasi tasolleen ja kantoi todella isoa taakkaa hyökkäyspäässä. Rashford pelasi kauden ihan eri maalimäärillä kuin muut Unitedin pelaajat ja ilman Rashfordin maaleja olisi aika moni voitto kääntynyt tasapeliksi. Hän oli MM-kisojen jälkeen pari kuukautta koko maailman kuumin laituri ja koko kauden mittakaavalla omissa papereissani Valioliigan paras vasen laituri. Sopimus loppuu ensi kesänä, mutta luotettavien lähteiden mukaan pitkä jatkosopimus on viimeistelyä vaille valmis. Rashford tulee ensi kaudellakin olemaan sarjan isoimpia tähtiä, mutta hän tarvitsee enemmän tulitukea muilta hyökkäyspään pelaajilta.

#11 Mason Greenwood, sopimus 2025+1
- Tämä on vaikea tapaus ja United ei ole vielä ilmeisesti tehnyt mitään ratkaisua Greenwoodin suhteen. Olen itsekin aikoinaan tuominnut Greenwoodin kovin sanoin, mutta sen jälkeen hänet on todettu syyttömäksi ja hän on palannut asianomistajan kanssa yhteen. Samaan aikaan Valioliigassa pelaa kuitenkin ihan normaalisti pelaajia, joita on syytetty vastaavista asioista kuin Greenwoodia ja joita ei ole edes todettu vielä syyttömiksi. United ilmeisesti haluaisi lainata Greenwoodin ensi kaudeksi, mikä on tässä kohtaa varmasti paras ratkaisu. Greenwoodin mukana tulee varmasti ylimääräistä negatiivista mediahuomiota ja ei tuosta miehen tasostakaan ole mitään varmuutta, kun tauko peleistä ja joukkueharjoituksista on niin pitkä. Mielestäni vuoden laina esimerkiksi Italiaan olisi tässä kohtaa Unitedille win-win tilanne. Hyvä kausi alle Serie A:ssa ja sitten ensi kesänä voidaan katsoa, voiko Greenwood olla osa Unitedia ja haluaako hän ylipäätään pelata enää Unitedissa. Tuskin se vuoden laina ainakaan miehen markkina-arvoa laskee ellei hän vedä ihan vihkoon, joten myynti voidaan suorittaa myös ensi kesänä ja todennäköisesti korkeammalla summalla kuin tänä kesänä.

#16 Amad Diallo, sopimus 2025+1
- Amad pelasi erinomaisen kauden Championshipissa ollen Sunderlandin paras maalintekijä. Toivottavasti hänelle annetaan harjoituskaudella reilu mahdollisuus ottaa paikka Unitedin miehistöstä, sillä hän voisi tarjota vaihtoehdon sekä oikealle laidalle että kymppipaikalle. Jotain huhuja on liikkunut, että ten Hag näkisi vuoden lainan olevan vielä paras vaihtoehto Amadille tässä kohtaa. Sunderland on erittäin kiinnostunut, mutta en näe siinä Amadin kannalta enää mitään järkeä. Jos hän lähtee lainalle, niin lainapaikka pitäisi löytyä Valioliigasta tai jostain toisesta Championshipiä kovemmasta sarjasta. Jotain huhuja on liikkunut myös siitä, että United olisi valmis lainaamaan Amadin pelaajalle tuttuun Atalantaan, mikäli Atalanta suostuu myymään Unitedille Hojlundin.

#21 Antony, sopimus 2027+1
- Antony tuli Unitediin suurella siirtosummalla, mikä toi mukanaan myös isot odotukset. Jos puhutaan puhtaasti tehokkuudesta, niin paljon jäi vielä parannettavaa. Pelitapa oli hänelle kuitenkin tuttu, minkä ansiosta hän otti ison roolin joukkueesta välittömästi. Positiivisena asiana pitää nostaa esille miehen työmoraali, sillä kyseessä ei ole mikään tyypillinen brassilaituri, vaan hän tekee nöyrästi duunia myös puolustussuuntaan. Se tavaramerkiksi muodostunut leikkaus keskelle ja laukaus takakulmaan meni kuitenkin valitettavan usein tolpan väärälle puolelle. Ensi kaudella sen laukauksen pitäisi osua oikealle puolelle tolppaa noin kymmenen kertaa useammin kuin viime kaudella, niin voidaan olla tyytyväisiä. Potentiaalia on parantaa tehokkuutta todella paljon, joten toivottavasti ensi kaudella se potentiaali alkaa realisoitumaan.

#25 Jadon Sancho, sopimus 2026+1
- Sancholta nähtiin pientä parannusta ensimmäiseen United-kauteen verrattuna, mutta aika paljon on parannettavaa vielä ennen kuin hän vastaa pelaajaan kohdistuneita odotuksia. Alkukausi Sancholle oli taas vaikea ja sitten hän hävisi pariksi kuukaudeksi selvittämään päätään. Loppukauden aikana nähtiin jotain pilkahduksia paremmasta, mutta valtavasti on parannettavaa. Ten Hag tykkää peluutta oikealla vasenjalkaista pelaajaa ja Sancholle paras paikka hänen systeemissä on ilmeisesti vasemmalla. Vasemmalla on tosin Rashford ja Garnacho, joten sieltä on vaikea saada minuutteja. Löytyykö hänelle sopiva rooli joukkueesta? Potentiaalia on parantaa paljon ja ensi kaudella tarvitaan 5-10 maalia sekä syöttöä enemmän.

#28 Facundo Pellistri, sopimus 2025+1
- Pellistrillä on myös takana vaikea kausi. Hän loukkaantui kauden alussa, mikä esti lainasiirrot. Pellistri jäi Manchesteriin, mutta rooli Unitedissa jäi pieneksi. Hän pääsi kauden aikana kerran avaukseen ja yhdeksän kertaa vaihdosta sisään. Potentiaalia on, joten ensi kaudeksi pitäisi löytää hyvä lainapesti.

#36 Anthony Elanga, sopimus 2026+1
- Elanga sai edellisen kauden hyvien väläytyksien ansiosta alkukaudesta yllättävän paljon mahdollisuuksia ja minuutteja, mutta näytöt jäivät vajaiksi. Unitedin laiturit ovat todella nuoria, Garnacho meni heittämällä viime kaudella Elangan edelle samoin kuin Diallo ja Pellistri. Todella vaikea nähdä hänelle tulevaisuutta Unitedissa, joten myisin itse Elangan tänä kesänä pois. Sillä saataisiin lisää FFP-tilaa. Kiinnostuneita ovat ilmeisesti ainakin olleet RB Leipzig, Dortmund ja Galatasaray.

#47 Shola Shoretire, sopimus 2024
- Shoretirea pidettiin todella lupaavana kaverina, mutta hänen uransa on vähän polkenut paikoillaan. Alkukausi Unitedin reservijoukkueessa ja tammikuussa hän siirtyi League Onen Boltoniin, jossa hän pelasi kelvollisen loppukauden. Löytyisikö ensi kaudelta jo lainapaikka ja minuutteja Championshipistä?

#49 Alejandro Garnacho, sopimus 2028+1
- Joukkueen hyökkäspään suurin talentti. Garnacho tuli ryminällä sisään viime kaudella ja pystyi etenkin vaihdosta sisään tullessaan aiheuttamaan ongelmia vastustajien puolustuksille nopeudellaan ja kyvyllään haastaa. Monesti kuitenkin otteet olivat heikompia silloin, kun hän oli avauksessa. Vaikka otteet näyttivät katsomoon hyviltä, niin tehokkuutta pitää saada lisättyä selvästi ensi kaudella. Vain taivas on rajana, joten toivottavasti kehitys jatkuu.

Siirtoikkuna:

Kuten aiemmin mainitsin, niin tähän mennessä Unitedin hankinnoista on varmistunut ainoastaan Mason Mount. Melkein varmaa on jo myös Andre Onanan hankinta Interistä, joka tulee olemaan erinomainen vahvistus Unitedin maalivahtiosastolle. Kärkipelaaja on todennäköisesti pakko hankkia kesän aikana ja Unitedin ykkösvaihtoehto on Atalantan Rasmus Hojlund, mutta päästäänkö siirtosummasta sopuun? Halvempana vaihtoehtona on ilmeisesti Porton Mehdi Taremi. Lisäksi United hakee ilmeisesti kakkosmaalivahtia. De Gean kanssa neuvotellaan ilmeisesti vielä, mutta en usko espanjalaisen jäävän kakkosmaalivahdiksi. Yhtenä nimenä huhuissa on pyörinyt Fenerbahcen Altay Bayindir, joka irtoaisi ilmeisesti parilla miljoonalla.

Lisäksi on liikkunut huhuja myös keskikenttäpelaajan hankinnasta ja etenkin Sofyan Amrabatin nimi on noussut esiin. Keskikenttähankinta todennäköisesti kuitenkin tarkottaisi sitä, että Fredin lisäksi joko van de Beek saataisiin myytyä tai McTominay myytäisiin. Topparihankinta on myös mahdollinen ja huhuissa on pyörineet Axel Disasi ja Jean-Clair Todibo. Topparihankinta kuitenkin vaatii sen, että Maguire saataisiin ensin myytyä.

Depth chart:

Vihreä = pelaajan ensisijainen pelipaikka

Valkoinen = pelaajan toissijainen pelipaikka, jossa hän pelannee myös kauden aikana
Keltainen = pelaaja, joka mahdollisesti siirtyy vielä ennen kauden alkua pois
Punainen = pelaaja, joka todennäköisesti lähtee lainalle/pois seurasta ennen kauden alkua

Rashford
--------------------Rashford--------------------Antony
Sancho-----------------------Martial----------------------Sancho
Garnacho
----------------Greenwood------------------Amad
Elanga
--------------------------------------------------------Pellistri
Shoretire
-----------------------------------------------------------------


--------------------Mount---------------------Bruno---------------------
--------------------Eriksen--------------------Donny--------------------
--------------------Fred-------------------------Mainoo--------------------
----------------------------------------------------Hannibal------------------


--------------------------------Casemiro----------------------------------
--------------------------------McTominay-------------------------------

Shaw--------------Martinez--------------Varane--------------Dalot
Malacia
----------Shaw--------------------Lindelöf-------------AWB
Fernandez
------Maguire---------------Bailly-----------------Williams
Telles
--------------Mengi-----------------------------------------------------

--------------------------------Henderson---------------------------------
---------------------------------Heaton--------------------------------------

Kuten yllä olevalta hahmotelmalta voi huomata, niin maalivahtitilanne on vielä auki. Heaton mahdollisesti jatkaa, mutta hänen edelleen tulee todennäköisesti vielä kaksi uutta maalivahtia ja Henderson lähtee pois. Puolustuksen tilanne on muuten stabiili, mutta jos Maguire saadaan myytyä, niin yhdelle topparille on tilausta. Keskikentällä kärki on laadukas ja melko selvä, mutta leveyspelaajien osalta on vielä epäselvyyttä. Tuleeko joku uusi pelaaja ja ketkä lähtevät pois? Laituriosastolle on laatua ja tilanne on selvä. Kärkeen tarvittaisiin vähintään yksi hankinta, jotta Rashfordia saadaan vapautettua enemmän vasemmalle laidalle. Jos Martial saataisiin jollain ihmeellä myytyä, niin tilausta olisi kahdelle kärkipelaajalle.

Tällä viikolla on ykköskokoonpanon pelaajat palanneet jo harjoituksiin ja ensi viikolla alkaa harjoitusottelut, joiden ohjelma on tällainen:

12.7. Manchester United - Leeds United (Oslo)
19.7. Manchester United - Lyon (Edinburgh)
23.7. Arsenal - Manchester United (New Jersey)
26.7. Manchester United - Wrexham (San Diego)
27.7 Manchester United - Real Madrid (Houston)
31.7. Manchester United - Dortmund (Las Vegas)
5.8. Manchester United - RC Lens (Manchester)
6.8. Manchester United - Atletic Bilbao (Dublin)
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kakkosmokeksi (?) huhutaan japanilaista 20 vuotiasta Zion Suzukia.

Hieno avaus! Fred tämänkin asian parhaiten tiivisti.
 

Liitteet

 • IMG_3264.jpeg
  IMG_3264.jpeg
  368,3 KB · kertaa luettu: 196

Barney

Jäsen
Huhutuista pelaajista eniten nyt rummutetaan Onanaa, Hojlundia ja Amrabatia. Onanan osalta väännetään Interin kanssa enää muutamasta miljoonasta, joten eiköhän nuo neuvottelut saada maaliin viimeistään ensi viikolla. Nyt viime päivinä on alkanut liikkua positiivisia huhuja myös Hojlundista, joten ehkä United ja Atalanta löytävät molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Hojlund kuulemma itse yrittää kovasti puskea siirtoa läpi. Amrabatia huhuttiin alkukesästä Barcelonaan, mutta uusimpien huhujen mukaan Barca on jättäytynyt kisasta pois. Agentin mukaan Amrabat todennäköisesti siirtyy tänä kesänä ja United on pyörinyt viime päivinä eniten huhuissa.

Pitäisin näitä kaikkia kolmea erittäin hyvinä vahvistuksina Unitediin ja käydään lyhyesti läpi, minkä takia:

Andre Onana
- Ehdottomana plussana on Onanan kohdalla mainittava se, että hän on sekä pelaajana että persoonana tuttu ten Hagille, joten hänestä tiedetään täsmälleen mitä saadaan.
- Onanalla on kokemusta kovista peleistä Serie A:sta ja viime kaudella UCL:stä. UCL:ssä hänellä oli viime kaudella turnauksen maalivahdeista eniten torjuntoja sekä eniten nollapelejä. Se kertoo aika selvää kieltä siitä, että torjuminen luonnistuu häneltä erinomaisesti, sillä ei Interin maalilla nuo nollapelit tulleet mitenkään ilmaiseksi.
- Onana todisti viimeksi UCL-finaalissa Citya vastaan, että hänen päänsä kestää. Kauden isoin peli, vastassa maailman paras joukkue ja Onana taisi joutua kerran avaamaan pallon sivurajasta yli. Vastapainona voi katsoa highlight-koosteita siitä, kuinka hän suorastaan leikitteli Cityn prässin kanssa useita kertoja ja juoksutti Cityn tähtipelaajia.
- Kun puhutaan siitä prässikestävyydestä, niin kuten myös Pep totesi: Onana on siinä ihan maailman ehdotonta eliittiä. Onana ei hätäänny vastustajan prässistä, vaan hän enemmänkin houkuttelee vastustajaa prässäämään, jotta hänelle aukeaa mahdollisuuksia purkaa prässi ja tehdä peliä edistäviä syöttöjä.
- Jalalla pelaamisesta on Onanan kohdalla puhuttu paljon eikä syyttä. Hän pystyy avaamaan laadukkaasti ja tarkasti niin lyhyillä syötöillä kuin myös pitkillä syötöillä. Hän pystyy syöttämään laadukkaasti molemmilla jaloilla ja tarvittaessa myös harhauttelemaan vastustajia. Hänellä on keskiverto keskikenttäpelaajaa parempi syöttötaito ja taito hallita palloa.
- Onana on ehkä jopa maailman paras maalivahti puolustuslinjan takana olevan tilan hallitsemisessa. Hän tykkää tulla kauas maaliltaan vastaan ja katkoa vastustajien linjan taakse tulevia pitkiä syöttöjä. Tämä mahdollistaa korkeammalla puolustuslinjalla pelaamisen, millä saadaan pelin painopiste lähemmäksi vastustajan maalia ja sitä kautta luotua enemmän maalipaikkoja.
- Kuten aiemmin jo mainitsin, niin Onana pelasi ten Hagin Ajaxissa ja hän pelasi Ajaxissa nimenomaan silloin, kun Ajax oli parhaimmillaan ja marssi UCL-välieriin. Vaikka ten Hagin Ajax oli myös Onanan jälkeisenä aikana hyvä, niin muut Ajaxin maalivahdit eivät pystyneet tarjoamaan joukkueen hyökkäyspelaamiseen ihan samoja asioita kuin Onana.

Sofyan Amrabat
- Monikäyttöinen pelaaja, joka voi tuurata keskikentällä Casemiroa kutospaikalla, pelata ylempänä kasipaikalla tai muodostaa puolustussuuntaan todella laadukkaan keskikentän pohjakaksikon Casemiron kanssa.
- Gennaro Gattuso on todennut, että Amrabatissa on paljon samaa kuin hänessä, mikä kuvaa hyvin hänen pelityyliään.
- MM-kisoissa Amrabat oli tilastojen mukaan erinomainen puolustussuuntaan Marokon paidassa. Hän voitti valtavasti kaksinkamppailuja, katkoi vastustajien hyökkäyksiä, riisti palloja ja katkoi syöttöjä. Hänen roolinsa maajoukkueessa oli selvästi puolustavampi kuin Fiorentinassa, mutta tilastojen mukaan hän oli tuossa puolustavammassa roolissa Marokon paidassa kisoissa jopa parempi kuin Casemiro.
- Fiorentinassa Amrabatin rooli on ollut paljon pallollisempi ja hänen kohdallaan se kiinnostavin asia on syöttötilastot. Syöttövarmuus, syöttöjen pituus ja progressiiviset syötöt ovat ihan huippuluokkaa ja Amrabat onkin tilastojen mukaan yksi Euroopan parhaista pitkissä syötöissä.
- Amrabat on puolustustaitojen ja syöttötaidon lisäksi myös melko hyvä kuljettamaan palloa ja haastamaan vastustajien prässääjiä.
- Amrabatin ehdoton vahvuus on monipuolisuus, minkä takia Barcelona pitkään harkitsikin häntä Busquetsin korvaajaksi, mutta ilmeisesti syystä tai toisesta (taloudelliset syyt?) he ovat jättäytyneet kisasta pois.
- Vähän Mountin tavoin Amrabat toisi Unitedin keskikentälle paljon vaihtoehtoja. Hän voi pelata puhtaasti puolustavamman keskikenttäpelaajan roolia, olla se alhaalla makaava pelintekijä, jonka tehtävänä on rikkoa vastustajien ensimmäinen prässilinja tai pelata ylempänä box-to-box roolissa.

Rasmus Hojlund
- Isoimpana asiana nostan Hojlundin kohdalla esiin sen, että hän on suuri United-fani ja hänen unelmansa on pelata Unitedissa. Tämä on kuitenkin lopulta niitä asioita, mistä huomaa antaako pelaaja kentällä 90% vai 110%. Noita 90% kavereita on nähty Unitedissa SAFin jälkeen ihan liikaa ja sellainen löntystelee tälläkin hetkellä joukkueen hyökkääjänä.
- Hojlund on yli 190cm pitkä, nopea, vahva ja vasenjalkainen hyökkääjä, joten hänellä on kaikki fyysiset ominaisuudet olla dominoiva pelaaja.
- Fyysiset ominaisuudet ja taito tehdä erinomaisia pystyjuoksuja tuovat mieleen Erling Haalandin, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Haaland on ihan eliittiluokan maalintekijä, kun Hojlund on puolestaan selvästi monipuolisempi pelaaja, jolta puuttuu ainakin vielä toistaiseksi Haalandin kaltainen kyky tehdä maaleja.
- Hojlund tykkää tulla hakemaan palloa alempaa, osallistua link-up peliin, kuljettaa itse palloa ja tehdä myös liikkeillään tilaa muille juosta linjan taakse.
- Hojlundilla on todella hyvä laukaus ja kyky tehdä monipuolisesti maaleja, mutta jos verrataan esimerkiksi Haalandiin, niin hän laukoo selvästi vähemmän. Hänellä on siis maalintekijänäkin potentiaalia vielä paljon lunastettavana, mikäli hänestä halutaan tehdä puhdas maalintekijä.
- Prässääjänä Hojlundilla on myös vielä kehitettävää, mutta hänellä on todella hyvä kunto ja hän juoksee kentällä todella paljon. Ominaisuudet on siis kehittyä myös erinomaiseksi prässääjäksi oikeanlaisessa valmennuksessa.
- Pelaajana Hojlund on vielä raakile, mutta hänen potentiaalinsa on todella korkealla. Fyysisesti hän on poikkeuksellinen pelaaja, minkä lisäksi hän on pelaajana myös älyttömän monipuolinen.
- Hojlundin kohdalla on nostettava esille myös muiden Unitediin tulleiden/huhuttujen pelaajien tavoin monipuolisuus. Hän ei ole mikään valmis supertähti, mutta jo ensi kaudella hänestä voisi saada 10-15 maalin valioliigahyökkääjän, jota voisi peluuttaa monessa roolissa ja jota valmennus voisi lähteä kehittämään haluamaansa suuntaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Van der Sar on joutunut sairaalaan Kroatiassa saatuaan (ilmeisesti varsin vakavan) aivoverenvuodon. Tilasta ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa, mutta De Telegraafin mukaan sieltä on viestitty että seuraavat 24 tuntia ovat ratkaisevat.
 
R

Rightin Maila

Van der Sar on joutunut sairaalaan Kroatiassa saatuaan (ilmeisesti varsin vakavan) aivoverenvuodon. Tilasta ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa, mutta De Telegraafin mukaan sieltä on viestitty että seuraavat 24 tuntia ovat ratkaisevat.

Kovasti voimia Van der Sarille! Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.

Kiitos @Barney hienosta aloituksesta uudelle kaudelle. Fiilikset ovat kääntyneet muutenkin positiiviseksi Mountin hankinnan jälkeen. Lisäksi Onanan ja Hojlundin suhteen näyttää oikein hyvältä. Tosin kun katsoo muidenkin hankintoja, niin parantaa pitää viime kaudesta ja tulossa on todella tasainen kausi, jossa monella joukkueella on mahdollisuudet taistella ihan kärkisijoituksista.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Loistava avaus @Barney , kiitos siitä.

Ja Van der Sarille voimia, United-legenda toivottavasti voittaa tämän kamppailun!
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Lert

Jeffrey

Jäsen
Erinomainen kakkostoppari, jonka ainut miinuspuoli on loukkaantumisherkkyys. Varane on nyt molemmilla Unitedissa pelaamillaan kausilla missannut sen noin 15 peliä loukkaantumisten takia.

Varanen puolesta tulevia kausia saattaa helpottaa se, että hän lopetti maajoukkueuransa nyt lopputalvesta. Jännä nähdä millainen vaikutus tällä on kun nyt saa edes joitain huilijaksoja kauden aikana. Toivossa on toki hyvä elää, mutta jospa tuo 15 ottelua tippuisi edes kymmeneen?

Kapteenin tilanteesta Unitedissa on ollut paljon puheita. Nyt kun iso osa pelaajistosta on palannut harjoituksiin, on silmiinpistävää kuinka monet poseeraa somessa Martinezin kanssa ja videoissa Licha halailee ja kannustaa kavereitaan valtava hymy naamalla. Jotenkin ihan sielussa asti lämmittää tällainen toiminta, ja samalla naurattaa ajatus jos Harry siellä tekisi vastaavaa.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United

Jeffrey

Jäsen
Onhan tämä aika ohhoh tason uutinen vaikka oli toivottu ja osin jopa odotettu. De Gea kuitenkin oli tullessaan yksiä omia suosikkipelaajia ja oli sitä myös monen monen vuoden ajan.

Jalkapallo lajina kuitenkin kehittyy. Tästä kehittymisestä tuli espanjalaiselle uusia haasteita niiden haasteiden lisäksi jotka seurasivat häntä koko United uran ajan ilman, että näihin olisi merkittävää kehitystä tullut.

Kauniimpi loppu tälle olisi saatu, jos jo viime kesänä olisi siirrytty eteenpäin. Ihan hyvilläni kuitenkin siitä, että legendalle annettiin vielä yksi mahdollisuus. Viimeistään kuitenkin kuluneen kauden jälkeen lienee kaikille selviö, että eteenpäin pitää nyt mennä.

Tottakai tällainen kuitenkin kirpaisee. Samalla menetetään paljon eleganttia tyyliä. Nyt kuitenkin on ehkä aika hakea ennemmin jotain Schmeichel tyylistä duunariraivoa elegantin espanjalaisen sijaan. Samalla Harryltä puolittuu se viimeinenkin vastuu viimeisen kympin pääpalloista.

Kiitos Davidille näistä näistä vuosista!
 

Jeffrey

Jäsen
EtH on nyt toiminut noin 14 kuukautta Unitedin peräsimessä, ja sinä aikana heivattu ulos: Ronaldo, de Gea, Pogba, Lingard, Phil Jones, Mata ja Matic. Ja lähtövuoroaan odottaa Maguire, Bailly ja kumppanit.

Iso United sielu on heidän mukanaan lähtenyt, tosin osin sellaiselta sieluttomalta aikakaudelta joten...

De Gean lähdön myötä viimeinen SAF aikakauden sotaratsu on poistunut Unitedista.
 

Buster

Jäsen
Saattaapi tuntua oudolta katsoa ekat pelit monellakin eri tavalla, kun siellä ei olekaan enää DDG maalin suulla. Paskastihan tuo kuvio meni, kun ei tosiaan saanut jättää jäähyväisiä ja siihen päälle vielä tuo sekoilu, kun oltiin jo vähän kuin viittä vaille jatkoja kirjoittamassa. Dave Saves oli 12 vuotta kuitenkin seurassa ykkösmaalivahtina. Noilla määrillä on joillekin jo testimonial-otteluita puuhailtu. Nyt sitten yhtäkkiä työttömäksi kesälomalla ja joutuu jättämään hyvästit somessa seuralle ja kannattajille. Ei tätä toteutunutta kuviota kauniiksi saa ainakaan maalattua.

Mutta lienee ehkä paras ratkaisu kuitenkin kaikille lopulta, lähinnä siis tarkoitan DDG:tä. Dave saa vapaasti valkata uuden seuran, jossa pääsee pelaamaan ykkösenä. Kaikesta päätellen Ten Hag kun veti ne oikeat pelilliset johtopäätökset / menetti luottamuksen, jolloin Dave tuskin olisi "päässyt" enää oikeasti taistelemaan ykkösvahdin paikasta. United puolestaan saa palkkarakenteellisestikin järkevän kakkosmaalivahdin.

Joku reilu vuosi takaperin olisi ainakin sorvattu jatkoa De Gealle vaikka väkisin hampaat irvessä, joten eteenpäin on menty. Uskalletaan päästää irti, eikä roikkua kiinni menneessä. Nyt sitten uutta veskaria sisään Onanan johdolla ja määrätietoisesti eteenpäin.

Mutta jää kyllä ikävä DDG:n jalkatorjuntoja.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Vahvasti samaa mieltä. Kotisohvalta katsottuna ei kovinkaan hyvin hoidettu maaliin tätä ratkaisua.

Minkälaiset jäähyväiset sitten pitäisi järjestää? Kiitokset netissä lienee se mitä tässä vaiheessa on julkisesti tehtävissä.

Eiköhän siellä ole joukkueen ja seuran sisällä ihan hyvät läksiäiset tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Minkälaiset jäähyväiset sitten pitäisi järjestää? Kiitokset netissä lienee se mitä tässä vaiheessa on julkisesti tehtävissä.

Eiköhän siellä ole joukkueen ja seuran sisällä ihan hyvät läksiäiset tiedossa.
Viimeisessä pelissä ei varsinaisesti ollut sellainen tunnelma ollut, että de Gea olisi lähdössä, kaikki tuntuivat ajattelevan että de Gea jatkaa.

Seuran ja pelaajan välillä oli ilmeisesti tehty jo suullinen sopimus jatkosta, minkä sitten United vetikin takaisin (tämän yksityiskohdat on epäselvät). Eihän tuo kovin hyviä fiiliksiä herätä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Seuran ja pelaajan välillä oli ilmeisesti tehty jo suullinen sopimus jatkosta, minkä sitten United vetikin takaisin (tämän yksityiskohdat on epäselvät). Eihän tuo kovin hyviä fiiliksiä herätä
Chris Wheeler avasi tätä hyvin Stretford Paddockin haastattelussa. Hän kertoi, että kaikissa pelaajasopimuksissa sekä seuralla että ten Hagilla on veto-oikeus. Seura oli tehnyt de Gealle sopimustarjouksen, jonka ten Hag oli vetottanut pois. Ilmeisesti FA cupin finaali oli tässä erityisen ratkaiseva, mutta voi olla että ymmärsin väärinkin.

Muutenkin kaikkea mielenkiintoista, kannattaa katsoa jos ehtii:


 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Højlundin siirto askeleen lähempänä Romanon mukaan. Siirron kerroin on enää 1.3.
 

Liitteet

 • IMG_3282.jpeg
  IMG_3282.jpeg
  470,8 KB · kertaa luettu: 134
Viimeksi muokattu:

Outsider

Jäsen
Chris Wheeler avasi tätä hyvin Stretford Paddockin haastattelussa. Hän kertoi, että kaikissa pelaajasopimuksissa sekä seuralla että ten Hagilla on veto-oikeus. Seura oli tehnyt de Gealle sopimustarjouksen, jonka ten Hag oli vetottanut pois. Ilmeisesti FA cupin finaali oli tässä erityisen ratkaiseva, mutta voi olla että ymmärsin väärinkin.

Muutenkin kaikkea mielenkiintoista, kannattaa katsoa jos ehtii:En pysty nyt katsomaan(=kuuntelemaan) videota, mutta onhan se nyt hölmösti hoidettu, jos seuran puolesta tarjotaan pelaajalle sopimusta ennen kuin asiasta on kysytty managerin mielipide.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös