Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 272 081
  • 2 314

Jeffrey

Jäsen
McTominay teki eilen 2 maalia. Tämän lisäksi hänellä oli ainakin pari oikeasti hyvää paikkaa ja siihen päälle vielä pari joista olisi niistäkin voinut maalin tehdä. Jos keskikenttäpelaaja kykenisi tällaiseen 4-5 maalin iltaan ja siihen päälle vielä tilkitsemään keskikentän puolustussuuntaan, alettaisiin puhua aikalailla maailman parhaasta keskikenttäpelaajasta. Lopulta siellä on kuitenkin vain se meidän Tomppa. Toisaalta hän on tällä hetkellä joukkueen ainoa joka tuo niille mahdollisille erivapauksille sen tuoton jota varten näitä asioita on uhrattu.

Tottakai puolustuspelaaminen täytyy saada kuntoon. Nyt kuitenkin kun hyökkääjäpelaajat nakuttelevat nollia tauluun, on tämän tyyppinen keskikenttäpelaaja ensiarvoisen arvokas koko seuralle. EtHn tehtävä on tilkitä se puolustus. Uskon, että McT tuo tähän vielä kontribuutionsa kun pääsee paremmin sinuiksi omaan rooliinsa. Siltikin jos meillä on yksi systemaattisesti maalintekoon kykenevä pelaaja niin antaa hänen tehdä ne maalit ja muiden pitää nostaa tasoaan puolustuspäähän. Muiden, mukaanlukien EtHn taktisen tekemisen.

Eilen kuitenkin pitkästä aikaa viihtyi Unitedia katsellessa ja vähintään ne jalkapallon perus asiat olivat suhteellisen kohdallaan. Vielä kun saisi VARn pois ja pääsisi taas tuulettamaan maaleja.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En tiedä mitä "tällaisilla peleillä" tarkoitetaan
Vastustaja joka ei prässää kovaa ylhäältä ja pelinrakentelulle on enemmän aikaa, jolloin niitä oman kenttäpuoliskon pallonmenetyksiä tulee vähemmän tilanteissa, joissa pallon alla on jo valmiiksi vähän pelaajia (koska Bruno ja McTominay ovat selkeästi ylempänä). Eilenhän Onanaa käytettiin muutamia kertoja niin kuin pitää ja saatiin kierrätettyä palloa painottomalle puolelle ja Onana myös avasi ainakin kertaalleen erinomaisesti prässilinjan ohi ja tilanne johti maalipaikkaan.

Se on totta, että eilen niitä hyökkäysalueen pallonmenetyksiä seurasi vieläkin liian usein keskikentän läpijuoksu ja Chelsean (ainakin potentiaalinen) maalipaikka. Uskallan väittää, että Martinezin kanssa noista olisi puolet jäänyt tulematta koska hän uskaltaa tulla noissa tilanteissa vastaan, viime kaudella tätä nähtiin usein. Maguire ei eilen tainnut tulla kertaakaan vastaan mutta on ihan yhtä kusessa siinäkin, kun juoksee kohti omaa maalia.

Bournemouthia vastaan tätä voi jatkaa, Liverpoolia vastaan samalla taktiikalla käy kylmät.
 

Barney

Jäsen
Eiliseltä sanoisin, että se isoin muutos peli-ilmeeseen oli vaihto Rashford + Martial -> Antony + Hojlund. Kahden jälkimmäisen tehokkuus on kaukana siitä, mitä sen pitäisi olla, mutta he sentään tekevät kentällä duuninsa, jolloin myös joukkueen prässi toimii huomattavasti paremmin. Vaikka suuri Rashford-fani olenkin, niin on myönnettävä, että miehen paikka on tällä hetkellä penkillä. United tarvitsee huippuvireistä Rashfordia, mutta koko alkukausi häntä on väkisin peluutettu ottelusta toiseen ja tulos on pysynyt yhtä huonona. Nyt on sen verran hyökkäyspään miehiä pelikunnossa, että ei ole pakko peluuttaa, joten Rashford saa ansaita sen avauksen paikkansa vaihtopenkin kautta.

Tuo McTominayn rooli on myös vähän kaksijakoinen. Eihän McTominay tuossa roolissa ole millään tavalla optimaalinen vaihtoehto, mutta toisaalta hän on tällä hetkellä tuosta joukkueesta ainut, joka onnistuu tekemään paikoista maaleja. Jos otetaan vertailuun Unitedin hyökkäyspään pelaajat Valioliigassa, niin:

McTominay - 788 minuuttia - 5 maalia
Bruno - 1350 minuuttia - 3 maalia
Rashford - 1094 minuuttia - 2 maalia
Garnacho - 654 minuuttia - 1 maali
Martial - 389 minuuttia - 1 maali
Antony - 611 minuuttia - 0 maalia
Hojlund - 764 minuuttia - 0 maalia

Osittain joukkueen hyökkääjien tehottomuuden voi laittaa joukkueen pelitavan piikkiin, mutta on noilla kaikilla hyökkääjillä ollut aika paljon mahdollisuuksia kerätä huomattavasti paremmat maalisaldot nykyiselläkin pelitavalla. Ero McTominayhyn on vain se, että McTominay tekee edes jostain paikasta maalin, muut eivät.

Aika vaikea on noiden yllä olevien tilastojen jälkeen penkittää McTominayta, joka on joukkueen selvästi tehokkain pelaaja. Samaan aikaan pitäisi kuitenkin saada Bruno kentälle ja tuo keskikentän tasapaino paremmin toimimaan. Itse lähtisin sovittelemaan Brunoa oikean laidan sisäänleikkaavaksi laituriksi, jolla olisi melko vapaa rooli pallollisessa pelaamisessa. Vaikka Bruno olisi paperilla laituri, niin käytännössä hyökätessä se muoto voisi olla:

Hojlund
Garnacho - McTominay - Bruno - Dalot
Mainoo - Amrabat
Shaw - Lindelöf - Maguire
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Vielä kun saisi VARn pois ja pääsisi taas tuulettamaan maaleja.
Var on yleensä oikeassa, mutta olen täysin samaa mieltä. Varmaan kuten kaikki futis-fanit. Nykyään ei voi tuulettaa yhtään ***** maalia ennen tarkistusta. Ei yhtäkään. Miten juhlit yhtäkään maalia ennen kuin tulee tuomio? Se vie tunteesta pois vähintään puolet jumalauta. Futis ei tunnu enään samalta, aina pitää odottaa.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Var on yleensä oikeassa, mutta olen täysin samaa mieltä. Varmaan kuten kaikki futis-fanit. Nykyään ei voi tuulettaa yhtään ***** maalia ennen tarkistusta. Ei yhtäkään. Miten juhlit yhtäkään maalia ennen kuin tulee tuomio? Se vie tunteesta pois vähintään puolet jumalauta. Futis ei tunnu enään samalta, aina pitää odottaa.
Päinvastoin. VARin myötä voit tuulettaa maalia heti ja sitten uudelleen tarkistuksen jälkeen.
 

Barney

Jäsen
Joko voidaan alkaa puhua hätäisesti ostetusta flopista, joka kyllä juoksee kuin James mutta ei saa laitettua palloa maaliin?
Ei missään nimessä. Rooli on tällä hetkellä vain aivan liian iso. Optimitilanteessa Hojlund olisi tällä hetkellä Unitedin kakkoskärki jonkun "Kanen" takana, mutta hänellä pitäisi olla vähintään joku samantasoinen ja kokeneempi pelaaja jakamassa vastuuta. Tällä hetkellä kärkeen on vain Martial, jolloin Hojlund on parikymppisenä joutunut aivan liian isoon ja vaativaan rooliin.

UCL:ssä on sitten vastapainona viisi maalia viiteen peliin ja maajoukkueessa on myös syntynyt maaleja maali/peli -tahdilla viime aikoina. Hojlundilla on todella valoisa tulevaisuus edessä, mutta vielä menee todennäköisesti se pari kautta ennen kuin voidaan puhua ihan maailmanluokan hyökkääjästä. Toivottavasti tammikuussa tai viimeistään ensi kesänä tuodaan joku laadukas hyökkääjä jakamaan vastuuta Hojlundin kanssa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Joko voidaan alkaa puhua hätäisesti ostetusta flopista, joka kyllä juoksee kuin James mutta ei saa laitettua palloa maaliin?
No siis onhan Höjlund Chämppärissä iskenyt kuitenkin 5 maalia, jolla on Unitedin sisäisen maalipörssin kakkosena (kaikki kisat huomioiden), McT:n johtaessa kuudella maalilla. Se on saman verran, kuin Garnacholla, Rassella ja Antonylla on yhteensä.

Valioliigassa Höjlund ei ole saanut vastaavaa ruokkimista ja toisaalta var taitaa olla vienyt jo pari pussia. Muutaman hyvän paikan toki tuhrinutkin, näitähän tapahtuu, minkäs sille voi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onhan tämä erikoista, että joukkueen ympärillä on jatkuvasti negatiivista keskustelua (ihan aiheesta), maaliero on plusmiinus nolla, useat avainpelaajat ovat loukkaantuneena tai henkisesti hukassa, Höjlund ei ole tehnyt vielä liigassa yhtään maalia ja Onana hörppii välillä. Tottenham ja Newcastle puolestaan pelaavat erinomaista kautta.

Siten kun katsoo sarjataulukkoa niin ollaan tasoissa Spursin kanssa, piste Harakoiden edellä ja kolme Citystä.

Erikoinen kausi.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Erikoinen kausi.
Toki sitäkin, ja onhan tuolla muille kärkijoukkueille tullut kovastikin pistemenetyksiä, joka tässä vaiheessa toki on erittäin positiivinen asia meidän kannaltamme. United on saanut TOP10-joukkueilta vain 3 pistettä kuudesta pelistä, ja nekin tulivat keskiviikkona Chelsealta (sijalta 10). Pool, Villa ja West Ham vielä kohtaamatta. Noista peleistä olisi mahdollista saada ainakin se 6 pistettä, jolloin kärkikahinoista oltaisiin hankittu piste per peli. Meinasin kirjoittaa tähän, että siihen voi olla ihan tyytyväinen, mutta en kyllä oikeasti haluaisi :D

Pisteitäkin tärkeämpää olisi nyt edes se peli-ilme, eli toivottavasti tuo liike ja yllätyksellisyys jatkuu tulevissakin peleissä.

No, laitetaan nyt masennuksen vuoksi vielä listana kärkiseurojen pistemääriä top10 -otteluista:
Villa: 15p / 7g
City: 15p / 9g
Newcastle: 13p / 8g
Pool: 12p / 7g
Arsenal: 8p / 5g
Spurs: 8p / 7g
United: 3p / 6g

Tuossa on kyllä aivan liian paljon eroa, ja jos pistetahti jatkuu tällaisena kärkikympin osalta, niin TOP4 on vain kaukainen unelma.
 

Jeffrey

Jäsen
Tuossa on kyllä aivan liian paljon eroa, ja jos pistetahti jatkuu tällaisena kärkikympin osalta, niin TOP4 on vain kaukainen unelma.

Mahtaisikohan toimia sellainen kahden managerin järjestelmä? EtH voisi manageroida bottom-10 pelit ja OGS top-10 pelit? Norjalaisen aikaan top-10 peleissä mentiin Cityn kanssa tasatahtiin vaikka Arsenalille hävittiin aina. Putoaja joukkueille tiputettiin sitten se merkittävin ero 7 pistettä.

Noh, top-10 peleissä näkyy se pelitavan ja henkinen heikkous, bottom-10 peleissä materiaali. Sama oli käänteisesti OGS:n aikana. United on paineellisesti täysin erilaisessa asemassa kun muut seurat. Jos esimerkiksi Evertonille olisi hävitty 3-0 olisi lehdet ja palstat täynnä irvokkaita memejä ties kenestä. Tämän yläpuolelle on kuitenkin päästävä ja pelitavallisesti saatava viilattua muutamia "pikkujuttuja". Vaikka EtH:ta olen itsekin kritisoinut, uskon hänen ajattelevan loukkaantuneiden pelaajien paluiden ja pelitavan juurtumisen auttavan edellä mainittuun ongelmaan. Kai hän muuten olisi lähtenyt ajatuksiaan muovaamaan - olisihan?

Tämä kun lisätään varsinkin alkukauden heikkoon tuuriin millimetrien paitsioiden ja muiden veivauksien kanssa, uskon toisen puolikkaan olevan ensimmäistä parempi. Se, että ollaan tässä kohtaa näin hyvissä asemissa kertoo kaikesta huolimatta yhden sortin vahvuuksista. Toki kuten todettu, tätä puolikasta edessä neljä kovaa peliä kovavireisiä joukkueita vastaan, joiden jälkeen tilanne näyttää taas ihan eriltä.
 

Barney

Jäsen
Jos joku on lukenut tämän kauden aikana pelkästään uutisotsikoita, niin saattaisi tosiaan tipahtaa mämmituokkonen lattialle, kun kävisi vilkaisemassa sarjataulukkoa. Pochettinon Chelsea on kahdeksan pistettä Unitedin takana, vaikka se eniten kuraa mediassa saava joukkue löytyykin Manchesterista. Hienoa kautta pelaava Newcastle on takana ja kauden parhaan valmentajan paras joukkue Spurs tasapisteissä Unitedin kanssa. Maailman paras joukkue City on kolme pistettä edellä ja sarjakärkeen on Unitedilla matkaa yhdeksän pistettä.

Kun huomioidaan tämän kauden loukkaantumissuma ja useiden avainpelaajien heikot esitykset, niin tätä alkukautta Valioliigan puolella voidaan pitää tuloksellisesti jopa hyvänä. Joukkueen peli on ihan hirveää eikä kukaan hyökkääjä osuisi ladon seinään edes sisältä päin ja silti tulos on tuo. Tuo kertoo paljon myös siitä, mikä potentiaali tuolla joukkueella on. Toki xPTS-tilaston mukaan United on kauden isoin xPTS:n ylittäjä tällä kaudella. Eivät kärkijoukkueista toki Arsenal, Villa, Spurs ja Liverpool kaukana takana ole samaisessa tilastossa.

Toki näin kannattajana alkaa sekin käymään raskaaksi, että United on pelannut enemmän tai vähemmän huonoa jalkapalloa sen viimeiset noin kymmenen vuotta. Joskus tulokset ovat olleet parempia, joskus huonompia. Tällä kaudella oli isot odotukset sen suhteen, että niiden voittojen lisäksi saisi nauttia hyvästä ja viihdyttävästä jalkapallosta. Toisin on käynyt, kun lähes jokaisen pelin jälkeen on ollut tatti otsassa tuloksesta riippumatta.

Itsellä riittää edelleen uskoa siihen, että se UCL-paikka tulee myös ensi kaudeksi. Martinezin paluu tulee olemaan iso asia alkuvuodesta ja tulee muuttamaan Unitedin peliä selvästi toimivammaksi. UCL-taistelun lisäksi pitää loppukauden aikana nauttia nuorten miesten esiinmarssista. Garnacho on ryöstänyt Rashfordilta vasemman laidan itselleen ja Mainoo on myös tullut ryminällä sisään loukkaantumisensa jälkeen. Amad on palannut treeneihin ja tuo hyvin pian lisää kilpailua oikealle laidalle. Tammikuun siirtoikkunan osalta on odotukset melko alhaalla, mutta kunhan se Ratcliffe saataisiin mahdollisimman pian sisään, jotta Unitedin toimistoa ehditään riittävästi uudistaa ennen ensi kesää.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jaahas, Trebleä pukkaa...

Kuukauden pelaaja: Harry Maguire
Kuukauden valmentaja: Eric ten Hag
Kuukauden maali: Alejandro Garnacho
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Fakta on se, että jos vastustaja ei tarjoile isoja tiloja Unitedille (mallia Chelsea), vaan pelaa kompaktisti ja prässää tasapainoisesti, joukkueella ei ole mitään taktista selkärankaa jonka tuella tähän voitaisiin vastata. Kaikki on kiinni yksilöistä: jos tsemppi, kemiat ja yksilötaito riittävät, United voi voittaa, mutta jos vastassa on joukkue, United on totaalisen pulassa.

Aivan turha puhua yhdestäkään pelaajasta enää mitään. Kaikki tietävät mitä Martialista, McTominaysta, Reguilonista jne. voi sanoa, mutta näin ohuella ja suoraan sanottuna surkealla taktisella tekemisellä edes 10 zidanea ei riittäisi.
 

Acid

Jäsen
Onhan tämä nyt sellaista kuraa, että tekisi mieli sanoa pahasti. Itselläni ei ole enään mitään luottoa ten Hagiin. Silti en huutele potkuja nyt. Omistuskuviot täytyy saada valmiiksi. Tärkeintä olisi nyt, että Ratcliffe mahdollisimman nopeasti ottaisi sen urheilupuolen johtoonsa. Sieltä se muutos lähtee liikkeelle. Ensi kaudeksi sitten tarkasti pitää käydä läpi millainen valmentaja halutaan ja ketkä on saatavilla. Mikään hätäratkaisu uudeksi valmentajaksi ei tuo sitä pidempää käännettä parempaan jota ainakin itse olen odotellut jo kyllästymiseen asti.

Kyllä tälläkin perseilyllä sarjassa säilytään.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Onhan tämä nyt sellaista kuraa, että tekisi mieli sanoa pahasti. Itselläni ei ole enään mitään luottoa ten Hagiin. Silti en huutele potkuja nyt. Omistuskuviot täytyy saada valmiiksi. Tärkeintä olisi nyt, että Ratcliffe mahdollisimman nopeasti ottaisi sen urheilupuolen johtoonsa. Sieltä se muutos lähtee liikkeelle. Ensi kaudeksi sitten tarkasti pitää käydä läpi millainen valmentaja halutaan ja ketkä on saatavilla. Mikään hätäratkaisu uudeksi valmentajaksi ei tuo sitä pidempää käännettä parempaan jota ainakin itse olen odotellut jo kyllästymiseen asti.

Kyllä tälläkin perseilyllä sarjassa säilytään.
Tässä se ainoa toivonkipinä itsellänikin on. Mutta ei tässä nyt ole oikeastaan mitään merkkejä siitä että kauppa olisi tapahtumassa nyt ihan lähiaikoina. Toki se voi tulla kaikille yllätyksenä, mutta vaikea sitä on täysin salassakaan pitää nykyaikana papereiden allekirjoittamiseen asti. Kaikki huhut tällä hetkellä ovat ihan fanitwitter/sun -tason arvauksia.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Avaudutaas vähän tänne juttua, koska jonnekin sitä turhautumista pitää kanavoida. Nimittäin itselleni Ten Hag on mennyt ns ihon alle etenkin yhden asian suhteen. Pelillisesti varmasti paljon ongelmia tällä hetkellä, mutta itseä edelleen eniten häiritsee ja nakertaa tulevaisuutta ajatellen etenkin Ten Hagin pelaajahankinnat, sen verran hirveitä siirtoikkunat ovat hänen aikana olleet. Varmasti helppo huudella fantasiamanagerina ja varmasti osa uusista pelaajista näyttää todellista huonommalta juuri joukkueen pelillisten haasteiden takia, mutta jo kesällä vitutti siirrot ja kun peli ei kulje, tunne tietenkin tuntuu vain vahvistuvan. Olen vakuuttunut, että suurin osa hankituista pelaajista on ollut max keskinkertaisia, vaikka rahaa on poltettu satoja miljoonia. Antony lienee yksi Valioliiga-historian huonoimmista hankinnoista. 100 miljoonaa Crystal Palace -tason kaverista. Kaiken kruunasi viime kesä, jolloin tehtiin hankintoja jos jonkinmoisia paitsi se mikä olisi ollut täysin välttämätöntä.

Tuli nimittäin mieleeni hetki viime talvelta, kun Rashford heitti palloa börsään ihan mistä tahansa, kunnes tuli se yksi ohipeli ja yllättäen ManUlla ei ollut mitään tsäänssiä voittoon, koska kukaan muu ei tehnyt maaleja. Muistan ajatelleeni tuolloin jo ties kuinka monetta kertaa, että saakeli sentään, kun olisi se mitat täyttävä hyökkääjä, niin tällä joukkueella taisteltaisiin mestaruudesta. Peli kun kuitenkin näytti monesti muuten ihan hyvältä. Ja niin paljon siitä mediassa ja varmaan täälläkin kirjoiteltiin, että pidin itsestäänselvänä että homma hoituu. Miten kävikään? Ten Hag tuo keskikertaisia keskikenttäpelaajia jättisummalla sisään pelipaikoille, jotka eivät ainakaan minun mielestäni olleet valtava ongelma. Tuo Andre Onanan kokeneen De gean tilalle, joka kuulunut joukkueen parhaimmistoon aikalailla jokaisella pelaamallaan kaudella, vaikka viimeisillä kausilla joskus helppoja lipsahtikin. Ironisesti Onana on heittämällä virheherkin maalivahti, mitä olen ikinä ManUssa vajaan 30 vuoden aikana nähnyt ja päästänyt alle puolessa vuodessa enemmän helppoja kun De Gea koko urallaan. Jalalla hyvä, onhan sekin ihan hyödyllistä, mutta mielestäni on vähintäänkin kummallista jos laukausten torjuminen ei kuulu maalivahdin suurimpiin vahvuuksiin.

Ja sitten se hyökkääjä...

Se ainut positio mihin oli pakko tuoda kovanluokan vahvistus, jotta itse joukkue kokonaisuutena menisi eteenpäin. Jos mitään muuta ei tehtäisi niin ainakin tämä olisi pakko laittaa kesällä kondikseen. Kaiken lisäksi vielä yksi kaikkien aikojen parhaista englantilaisista ysipaikanpelaajista haluaa siirron ja muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Lopputulos: Katson joulukuussa kotipeliä Bournemouthia vastaan ja siellähän se saatanan Martial edelleen surffailee avauskokoonpanossa, koska hänen korvaajakseen hankittiin joku parikymppinen raakile, jolla ei ole tällä kaudella mitään edellytyksiä pelata +30 ottelua Valioliigassa korkealla tasolla. Varmaan jonain päivänä edellytyksiä saattaa olla, mutta siihen voi mennä hetki jossei toinenkin. Lisäksi kun mietitään, mikä track record ManUlla on näistä isolla rahalla sisään tulleiden nuorten lupausten koulimisesta huippupelimiehiksi Fergusonin jälkeen, niin en pidättäisi hengitystä.

Varmaan näitä samoja juttuja täällä on jo kyllästymiseen saakka ruodittu läpi, mutta vaikka kuinka peli olisi kuinka ailahtelevaa ja surkeata, niin jotenkin itsellä nämä jutut kulminoituvat eniten näihin pelaajahankintoihin. Mielestäni yksikään viime kesänä tehty hankinta ei vahvistanut joukkuetta eli ei ollut siis upgrade verrattuna lähtijään. Kaiken kukkuraksi se kaikista alimmalla roikkunut hedelmä jätettiin poimimatta. Ja siihen päälle vielä aiempien siirtoikkunoiden hudit.

Manchesteriläinen ystäväni on jo monta vuotta syyttänyt kaikista pienimmistä vastinkäymisistä Glazereita. Jos joku pelaaja haluaa siirron muualle tai on kokoajan loukkaantuneena, Glazerien vika. Jos veskalle uppoaa helppo...tai seitsemän, Glazerien vika. Kaikki tietävät varmaan ettei omistajat ole hyviä, mutta en tiedä uskallanko toivoa mitään maagista parannusta jonkun 25% osuuden vaihduttua. Oli omistajana kuka tahansa, on koutsin ja pelaajien kannettava näistä epäonnistumisista vastuunsa.

Mutta joo. Liverpool Anfieldillä ensi viikonloppuna. Pakko kai se on vaan uskoa ja toivoa, että homma lähtisi rullaamaan paremmin, kuten Chelsea pelissä. Ei taas jaksaisi uutta ''projektia'' aloittaa alusta ja kaikesta huolimatta Ten Hagin ensimmäinen kausi oli ihan kohtalainen.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Manchesteriläinen ystäväni on jo monta vuotta syyttänyt kaikista pienimmistä vastinkäymisistä Glazereita. Jos joku pelaaja haluaa siirron muualle tai on kokoajan loukkaantuneena, Glazerien vika. Jos veskalle uppoaa helppo...tai seitsemän, Glazerien vika. Kaikki tietävät varmaan ettei omistajat ole hyviä, mutta en tiedä uskallanko toivoa mitään maagista parannusta jonkun 25% osuuden vaihduttua. Oli omistajana kuka tahansa, on koutsin ja pelaajien kannettava näistä epäonnistumisista vastuunsa.
Glazerit ovat kuitenkin tuon joukkueen ”urheilujohdon” rakentaneet, ja se on niin sysipaska, että kenelläkään ei ilmeisesti löydy minkäänlaista visiota siitä millaista peliä Unitedin tulisi pelata tai millaisia managereita ja pelaajia joukkueeseen hankitaan. Sir Alex hoiti kaiken kentällä ja toimiston puolella, jonka jälkeen tuonne on nimetty ties mitä maskotteja toimittamaan vaikka mitä positiota, mutta kukaan ei vastaa mistään ja mitään jatkuvuutta tai linjaa ei ole.

Jos huhut pitävät paikkansa, niin tuo SJR:n osto antaisi täyden kontrollin jalkapallopuolen tekemisiin, jolloin oletettavasti ensimmäiseksi toimisto laitettaisiin kuntoon, tehtäisiin suunnitelma tulevaisuudesta ja sitten toimitaan sen suunnitelman mukaisesti.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Avaudutaas vähän tänne juttua, koska jonnekin sitä turhautumista pitää kanavoida. Nimittäin itselleni Ten Hag on mennyt ns ihon alle etenkin yhden asian suhteen. Pelillisesti varmasti paljon ongelmia tällä hetkellä, mutta itseä edelleen eniten häiritsee ja nakertaa tulevaisuutta ajatellen etenkin Ten Hagin pelaajahankinnat, sen verran hirveitä siirtoikkunat ovat hänen aikana olleet. Varmasti helppo huudella fantasiamanagerina ja varmasti osa uusista pelaajista näyttää todellista huonommalta juuri joukkueen pelillisten haasteiden takia, mutta jo kesällä vitutti siirrot ja kun peli ei kulje, tunne tietenkin tuntuu vain vahvistuvan. Olen vakuuttunut, että suurin osa hankituista pelaajista on ollut max keskinkertaisia, vaikka rahaa on poltettu satoja miljoonia. Antony lienee yksi Valioliiga-historian huonoimmista hankinnoista. 100 miljoonaa Crystal Palace -tason kaverista. Kaiken kruunasi viime kesä, jolloin tehtiin hankintoja jos jonkinmoisia paitsi se mikä olisi ollut täysin välttämätöntä.

Tuli nimittäin mieleeni hetki viime talvelta, kun Rashford heitti palloa börsään ihan mistä tahansa, kunnes tuli se yksi ohipeli ja yllättäen ManUlla ei ollut mitään tsäänssiä voittoon, koska kukaan muu ei tehnyt maaleja. Muistan ajatelleeni tuolloin jo ties kuinka monetta kertaa, että saakeli sentään, kun olisi se mitat täyttävä hyökkääjä, niin tällä joukkueella taisteltaisiin mestaruudesta. Peli kun kuitenkin näytti monesti muuten ihan hyvältä. Ja niin paljon siitä mediassa ja varmaan täälläkin kirjoiteltiin, että pidin itsestäänselvänä että homma hoituu. Miten kävikään? Ten Hag tuo keskikertaisia keskikenttäpelaajia jättisummalla sisään pelipaikoille, jotka eivät ainakaan minun mielestäni olleet valtava ongelma. Tuo Andre Onanan kokeneen De gean tilalle, joka kuulunut joukkueen parhaimmistoon aikalailla jokaisella pelaamallaan kaudella, vaikka viimeisillä kausilla joskus helppoja lipsahtikin. Ironisesti Onana on heittämällä virheherkin maalivahti, mitä olen ikinä ManUssa vajaan 30 vuoden aikana nähnyt ja päästänyt alle puolessa vuodessa enemmän helppoja kun De Gea koko urallaan. Jalalla hyvä, onhan sekin ihan hyödyllistä, mutta mielestäni on vähintäänkin kummallista jos laukausten torjuminen ei kuulu maalivahdin suurimpiin vahvuuksiin.

Ja sitten se hyökkääjä...

Se ainut positio mihin oli pakko tuoda kovanluokan vahvistus, jotta itse joukkue kokonaisuutena menisi eteenpäin. Jos mitään muuta ei tehtäisi niin ainakin tämä olisi pakko laittaa kesällä kondikseen. Kaiken lisäksi vielä yksi kaikkien aikojen parhaista englantilaisista ysipaikanpelaajista haluaa siirron ja muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Lopputulos: Katson joulukuussa kotipeliä Bournemouthia vastaan ja siellähän se saatanan Martial edelleen surffailee avauskokoonpanossa, koska hänen korvaajakseen hankittiin joku parikymppinen raakile, jolla ei ole tällä kaudella mitään edellytyksiä pelata +30 ottelua Valioliigassa korkealla tasolla. Varmaan jonain päivänä edellytyksiä saattaa olla, mutta siihen voi mennä hetki jossei toinenkin. Lisäksi kun mietitään, mikä track record ManUlla on näistä isolla rahalla sisään tulleiden nuorten lupausten koulimisesta huippupelimiehiksi Fergusonin jälkeen, niin en pidättäisi hengitystä.

Varmaan näitä samoja juttuja täällä on jo kyllästymiseen saakka ruodittu läpi, mutta vaikka kuinka peli olisi kuinka ailahtelevaa ja surkeata, niin jotenkin itsellä nämä jutut kulminoituvat eniten näihin pelaajahankintoihin. Mielestäni yksikään viime kesänä tehty hankinta ei vahvistanut joukkuetta eli ei ollut siis upgrade verrattuna lähtijään. Kaiken kukkuraksi se kaikista alimmalla roikkunut hedelmä jätettiin poimimatta. Ja siihen päälle vielä aiempien siirtoikkunoiden hudit.

Manchesteriläinen ystäväni on jo monta vuotta syyttänyt kaikista pienimmistä vastinkäymisistä Glazereita. Jos joku pelaaja haluaa siirron muualle tai on kokoajan loukkaantuneena, Glazerien vika. Jos veskalle uppoaa helppo...tai seitsemän, Glazerien vika. Kaikki tietävät varmaan ettei omistajat ole hyviä, mutta en tiedä uskallanko toivoa mitään maagista parannusta jonkun 25% osuuden vaihduttua. Oli omistajana kuka tahansa, on koutsin ja pelaajien kannettava näistä epäonnistumisista vastuunsa.

Mutta joo. Liverpool Anfieldillä ensi viikonloppuna. Pakko kai se on vaan uskoa ja toivoa, että homma lähtisi rullaamaan paremmin, kuten Chelsea pelissä. Ei taas jaksaisi uutta ''projektia'' aloittaa alusta ja kaikesta huolimatta Ten Hagin ensimmäinen kausi oli ihan kohtalainen.
En noin muuten lähde tästä sanomaan juuta enkä jaata, mutta viimekauden tuloksia katsellessa kannattaa muistaa, että Liverpool ja Tottenham vetivät rehellisesti vihkoon. Tällä kaudella ovat tasollaan ja Villa vetää hyvin, niin ei ne sijat niin hyviä sitten olekaan. Tuosta kun Chelseakin olisi vahingossa paskantanut päänsä perseestään, niin voisi löytää itsensä aika alhaaltakin, kun ei olekaan enää se kahdesta kohtuullisesta joukkueesta parempi. Eli kuinka paljon on Manun huonoutta ja paljonko sitä, että vaatimustaso nousi?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja sitten se hyökkääjä...
Ihan ulkomuistista nyt heitän, mutta sanoisin että Fergusonin hankkimat hyökkääjät olivat jo tasonsa todistaneita reilusti yli parikymppisiä(Rooney tässä poikkeus) ja fyysisiä hyökkääviä pelaajia. Nyt on viimeiset vuodet ostettu näitä nuoria arpoja, mutta kannattaisin enemmän tuota Fergusonin ajatusmaailmaa, että millaisen sen ykköshyökkääjän pitäisi olla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ihan ulkomuistista nyt heitän, mutta sanoisin että Fergusonin hankkimat hyökkääjät olivat jo tasonsa todistaneita reilusti yli parikymppisiä(Rooney tässä poikkeus) ja fyysisiä hyökkääviä pelaajia. Nyt on viimeiset vuodet ostettu näitä nuoria arpoja, mutta kannattaisin enemmän tuota Fergusonin ajatusmaailmaa, että millaisen sen ykköshyökkääjän pitäisi olla.
Eikös viime vuodet ole nimenomaan hankittu tuon tyypin kärkipelaajia? Zlatan, Lukaku, Ronaldo. Sitä ennen esim. Falcao. Højlund on nimenomaan vuosiin oikeassa iässä hommattu kärkipelaaja.

Ongelma on se, että Höjlundin ei pitäisi olla vielä se ykköshyökkääjä vaan jakaa minuutit jonkun kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös