Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 272 096
  • 2 314
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Hankitaan Lontoosta isolla rahalla pelaaja jonka ura on laskusuunnassa, ja lyödään numero 7 selkään.... mikä voisi mennä vikaan?
Ikää on onneksi vasta 24-vuotta, eli siinä mielessä ei hätää. Välillä unohtuu miten nuori Mount on, kun nousi niin nuorena edustukseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Ikää on onneksi vasta 24-vuotta, eli siinä mielessä ei hätää. Välillä unohtuu miten nuori Mount on, kun nousi niin nuorena edustukseen.

On joo ja kyllä omalla kohdalla myös Mountiin uskoa riittää, vaikka alku ollutkin hankala. Tämän alkukauden United ei liene ihan helpoin paikka päästä uutena mukaan systeemiin, kun ei siellä systeemissä tunnu olevan mukana ne vanhatkaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ten Hag voisi toivottavasti huomenna tyhjentää työpöytänsä ja mikä ettei viedä muutaman pelaajan mukanaan samalla ovenavauksella, loppukaudeksi vaikka sitten Roy Keane tai OG Solskjaer sisään hoitamaan päävalmentajan hommia.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Ten Hag kiitos ja näkemiin. Ei tätä herraa voi enää mitenkään puolustaa. Menettänyt kaiken uskottavuuden valmentajana. Tässä piti olla Unitedin pelastus monen vuoden tarpomisen jälkeen. Viime kaudella se hetken näytti jo sille että ollaan menossa oikeaan suuntaan. Paskan marjat sanon minä. Herra on nyt johdattanut joukkonsa sellaiseen suohon ja ollaan vähintään napaa myöden upoksissa. Tämä kokki on saanut polttaa rahaa aivan järkyttävän määrän uusiin aineksiin. Lopputulos on että ruoka on palanut nyt kokonaan pohjaan. Sitten löytyy raaka-aineita vielä hyllyltä mitä ei osata käyttää. Nyt viimeistään tämä kokki ulos keittiöstä. Tuokaa vaikka se Moyes sinne istuu.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Itse en potkisi vieläkään ennen kauden päättymistä, pääsyitä kolme:

1. Tärkein: seura on kyvyttömällä urheilujohtamisellaan ajanut joukkueen tähän tilaan, jossa valmentaja on saanut aivan liialliset valtuudet scouttaamiseen ja joukkueen rakentamiseen. Seurauksena on pelaajisto, joka on yksinomaan ten Hagin näköinen. Näin ollen paras ratkaisu olisi rauhoittaa tilanne seuran puolelta ja antaa ten Hagin yrittää korjata tämä sekasotku, jonka hän on ollut aiheuttamassa.

2. Viime kauden onnistuminen, johon kukaan ei uskonut, antaa hänelle luottoa.

3. Ne loukkaantumiset; vaikka jälki on ollut surkeaa - pelaamisessa ei ole ollut mitään ideaa, ja United on ottanut valtaosan voitoistaan ansaitsemattomasti, onnella tai muunlaisella sattumalla - on ten Hagilla käynyt uskomattoman huono tuuri pelaajien loukkaantumisten osalta. Minua ainakin kiinnostaa nähdä, alkaako homma toimia viime kauden tapaan kun Shaw, Licha, Varane (tai tammikuun uusi mobiilimpi ja syöttelevämpi toppari) ja AWB pääsevät takaisin remmiin. Alakerran puutteet ovat rokottaneet Uniten pelaamista enemmän kuin mikään muu.

---

Pelaajistosta pitää sanoa, kuten Gary Neville muotoili eilen kommentaattorina: moni Unitedin pelaaja varmasti luulee näyttävänsä luonnetta, mutta tekee sen todellisuudessa vain kiukuttelemalla lapsellisesti. Antony edellisessä pelissä, eilen Reguilon, joka närkästyi, potkaisi pallon pois Newcastlen pelaajilta kuluttaen aikaa ja saaden keltaisen kortin, ja lopuksi vielä kieltäytyi kääntymästä kohti tuomaria, mikä kulutti vielä lisää aikaa. Tällainen pelleily pitää saada loppumaan, ja tuollaiset pelaajat heittää penkin päähän pois sitä peliasennetta myrkyttämästä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Katsoin maalit, niin vähän pisti huvittamaan tuo 1-0 kun Dalot koko ajan havainnoi ja näkee, että Almiron on siitä lähdössä irti, mutta silti ei tajua mennä pallon alle riittävän ajoissa. Myös tuo 3-0 aika koominen, että noin vapaasti luikertelee 5 pelaajan keskelle ja sieltä tuikkaa maalin ja kaikki katsoo vierestä. 2-0 toki maailmanluokan laukaus tolpan kautta, mutta vähemmän flegmaattisella puolustamisella 1-0 olisi voinut olla tulos, jos puolustustoimet ottaa pelkästään huomioon.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsoin maalit, niin vähän pisti huvittamaan tuo 1-0 kun Dalot koko ajan havainnoi ja näkee, että Almiron on siitä lähdössä irti, mutta silti ei tajua mennä pallon alle riittävän ajoissa.
Tämä oli jotenkin lohdullinen suoritus: aivan maailman huipputasollakin virheet on ihan yhtä lapsellisia kuin puulaakitasolla tai pikkujunnuilla. Kaksi kertaa Dalot vilkaisee sitä omaa miestä, mutta sitten alkaa pallo kiinnostaa liikaa ja hups.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Katsoin maalit, niin vähän pisti huvittamaan tuo 1-0 kun Dalot koko ajan havainnoi ja näkee, että Almiron on siitä lähdössä irti, mutta silti ei tajua mennä pallon alle riittävän ajoissa. Myös tuo 3-0 aika koominen, että noin vapaasti luikertelee 5 pelaajan keskelle ja sieltä tuikkaa maalin ja kaikki katsoo vierestä. 2-0 toki maailmanluokan laukaus tolpan kautta, mutta vähemmän flegmaattisella puolustamisella 1-0 olisi voinut olla tulos, jos puolustustoimet ottaa pelkästään huomioon.
Ihan samalla tavalla Dalot puolustaa toisessa maalissa, ei tee elettäkään mennäkseen ihoon kiinni (tosin ei tee Casemirokaan) ja sitten häviää vielä sen taistelupallon jota nimenomaan oli varmistelemassa tuossa. Tämä toistuu pelistä, päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Joku voisi nyt mulle selittää, että missä Dalot on edes valioliigatasoinen, kun hänestä ei ole mitään uhkaa ylöspäin, hän ei osaa puolustaa ja perustekemisen kanssakin on ongelmia. Dalot ei ole edes koskaan väläytellyt mitään hyvyyttä, hänellä on ollut vain vähemmän paskoja kausia, jotka nekin ovat hyvin lyhyitä. Ja tätä on jo katsottu kuusi kautta! Onneksi EtH tajusi edes tämän puoliajalla ja toi kentälle Wan-Bissakan jonka jälkeen peliin tuli ihan eri tavalla säpinää.

Samaan kastiin kuuluu myös Martial. Miten voi helvetti pelaaja olla meillä yhdeksättä kautta noilla esityksillä? Ehkä se vielä siitä? Lupaava ja potentiaalinen? Tekee töitä niin helvetisti?

Ei ole mitään järkeä tehdä muutoksia valmennukseen jos joukkueen urheilujohto on tällä tasolla. Niin kauan kun meillä pelaa pelaajia jotka eivät vittu edes yritä kentällä, niin on ihan turhaa miettiä että miksi peliesitykset on tällaisia.

Jos Ten Hag haluaa laittaa pelaajat ruotuun, niin aloittakoon näistä sitten.
 

Barney

Jäsen
Dalot ei ole edes koskaan väläytellyt mitään hyvyyttä, hänellä on ollut vain vähemmän paskoja kausia, jotka nekin ovat hyvin lyhyitä.
No kyllä se viime kauden alku oli oikeasti ihan todella hyvä. Oli pelipaikallaan Valioliigassa ihan sarjan kirkkainta eliittiä ja maajoukkueessa penkitti Joao Cancelon. Pallonkuljettana ja pitkien syöttöjen antajana ihan laitapuolustajien parhaimmistoa. Puutteet sitten fyysisyydessä ja puolustuspelaamisessa. Milanissa pelasi wingbackia, mikä voisi olla oikeampi rooli. Laitapuolustajana pärjää, jos puolustuspaketti on muuten kasassa, mutta nyt kun se ei ole, niin ne heikkoudet puolustussuuntaan tulevat karulla tavalla esille.

Se, että yksittäiset pelaajat pelaavat huonosti ei ole syy, vaan pikemminkin seuraus. Dalot joutuu toistuvasti tilanteisiin, joissa hänen heikkoutensa korostuvat. Samoin Casemiro näyttää ihan hirveältä, kun hänelle jää jatkuvasti liian iso tila puolustettavaksi. Se liike ei näyttäisi lähellekään niin huonolta, jos etäisyydet olisivat puolustettaessa kunnossa.

Tuohon keskikentän ongelmaan ei ole löydetty vieläkään mitään ratkaisuja eikä siihen ole pyritty edes kovin paljon reagoimaan. Eilenkin nähtiin useampi tilanne, jossa Newcastlen pallollinen pelaaja juoksi Unitedin puolustuslinjaa kohti ja keskikenttää ei näkynyt missään. Tai taisi kuvaruutuun juuri ja juuri mahtua parissa tilanteessa Casemiro, joka laiskasti hölkötteli "puolustamaan".

Miksi ei ole kokeiltu timanttia? Miksi ei ole kokeiltu kolmen linjaa (no toki vaikeaa nykyisellä loukkaantumistilanteella)? Eilenkin pelattiin Garnacholle sinne laidalle haastotilanteita, mutta ei tuolla nykyisellä itseluottamuksella siitä seuraa kuin pallonmenetyksiä. Ja sama on Rashfordin kohdalla. Kenttätasapaino kusee ja keskikenttää ei välillä edes ole kentällä, mutta siihen ei reagoida mitenkään. Laidoilta ei saada hyökkäyspäässä mitään aikaan, mutta silti luotetaan, että sieltä Rashford tai Garnacho taikoo maalipaikkoja.

Jos loukkaantumistilanne sallii, niin seuraavassa ottelussa olisi toivottavaa, että sinne keskustaan tungetaan samaan aikaan Bruno, Mount, Casemiro ja Amrabat. Oli se muodostelma sitten mikä hyvänsä, niin jotenkin tuohon keskikentän tilanteeseen pitää reagoida.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
No kyllä se viime kauden alku oli oikeasti ihan todella hyvä. Oli pelipaikallaan Valioliigassa ihan sarjan kirkkainta eliittiä ja maajoukkueessa penkitti Joao Cancelon. Pallonkuljettana ja pitkien syöttöjen antajana ihan laitapuolustajien parhaimmistoa.
Jaa. Viime kauden alku toi Dalotille kokonaisen yhden syötön. Kai se sitten riittää siihen että on sarjan kirkkainta eliittiä. Mun muistikuvan mukaan Dalot oli viime kauden alussa parempi kuin umpisurkea Wan-Bissaka, johon ei tarvittu kyllä kauheasti. Mutta niin vaan Wan-Bissaka sitten Dalotin loukkaantumisen jälkeen olikin taas selvästi parempi, ja voisiko syynä olla se, että Dalot ei ollutkaan kauhean hyvä vaan ainoastaan parempi kuin Wan-Bissaka huonoimmillaan.

Eikä siinä, en pidä todellakaan AWB:takaan minään erityisen hyvänä laitapuolustajana, mutta hänellä sentään on jotain erikoisosaamista ja jonkunlainen apinanraivo ja yritys. Dalot on virheherkkä, laiska ja passiivinen.

Siitä olen samaa mieltä, että hyvin organisoidussa joukkueessa yksilön heikkoudet eivät tule niin hyvin esille. Toisaalta hyvin organisoidussa jalkapalloseurassa tällaisia heikkoja yksilöitä ei yksinkertaisesti roikoteta kuutta vuotta mukana viemässä pelipaikkoja muilta.
 

Patamies82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pittsburg
No kyllä se viime kauden alku oli oikeasti ihan todella hyvä. Oli pelipaikallaan Valioliigassa ihan sarjan kirkkainta eliittiä ja maajoukkueessa penkitti Joao Cancelon. Pallonkuljettana ja pitkien syöttöjen antajana ihan laitapuolustajien parhaimmistoa. Puutteet sitten fyysisyydessä ja puolustuspelaamisessa. Milanissa pelasi wingbackia, mikä voisi olla oikeampi rooli. Laitapuolustajana pärjää, jos puolustuspaketti on muuten kasassa, mutta nyt kun se ei ole, niin ne heikkoudet puolustussuuntaan tulevat karulla tavalla esille.

Se, että yksittäiset pelaajat pelaavat huonosti ei ole syy, vaan pikemminkin seuraus. Dalot joutuu toistuvasti tilanteisiin, joissa hänen heikkoutensa korostuvat. Samoin Casemiro näyttää ihan hirveältä, kun hänelle jää jatkuvasti liian iso tila puolustettavaksi. Se liike ei näyttäisi lähellekään niin huonolta, jos etäisyydet olisivat puolustettaessa kunnossa.

Tuohon keskikentän ongelmaan ei ole löydetty vieläkään mitään ratkaisuja eikä siihen ole pyritty edes kovin paljon reagoimaan. Eilenkin nähtiin useampi tilanne, jossa Newcastlen pallollinen pelaaja juoksi Unitedin puolustuslinjaa kohti ja keskikenttää ei näkynyt missään. Tai taisi kuvaruutuun juuri ja juuri mahtua parissa tilanteessa Casemiro, joka laiskasti hölkötteli "puolustamaan".

Miksi ei ole kokeiltu timanttia? Miksi ei ole kokeiltu kolmen linjaa (no toki vaikeaa nykyisellä loukkaantumistilanteella)? Eilenkin pelattiin Garnacholle sinne laidalle haastotilanteita, mutta ei tuolla nykyisellä itseluottamuksella siitä seuraa kuin pallonmenetyksiä. Ja sama on Rashfordin kohdalla. Kenttätasapaino kusee ja keskikenttää ei välillä edes ole kentällä, mutta siihen ei reagoida mitenkään. Laidoilta ei saada hyökkäyspäässä mitään aikaan, mutta silti luotetaan, että sieltä Rashford tai Garnacho taikoo maalipaikkoja.

Jos loukkaantumistilanne sallii, niin seuraavassa ottelussa olisi toivottavaa, että sinne keskustaan tungetaan samaan aikaan Bruno, Mount, Casemiro ja Amrabat. Oli se muodostelma sitten mikä hyvänsä, niin jotenkin tuohon keskikentän tilanteeseen pitää reagoida.
Amrabatin voisi lähettää vaikka takaisin Italiaan. Ei tuo kyllä yhtään mitään tuon joukkueen peliin. Vie ainoastaan McTominayn ja Eriksenin peliaikaa. Hiukka samat sanat myös Mountiin. Järjettömiä hankintoja molemmat. Olisi pitänyt ehdottomasti hankkia hyökkääjä tai pari jotka tietävät mikä ja missä maali on. Tanskan poika menisi kakkos-kolmos kärkenä, mutta ei kuuna päivänä ykkös hyökkääjänä. Viime kauden keskikenttä olisi riittänyt myös tällä kaudella. Noille puolustuslinjan loukeillehan ei nyt voi mitään. Myös Onana ollut pari kertaa paskempi painos De Gea:sta vaikka ei hänenkään viime vuodet huippuja ollut
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mun muistikuvan mukaan Dalot oli viime kauden alussa parempi kuin umpisurkea Wan-Bissaka, johon ei tarvittu kyllä kauheasti.
Välihuomiona, että tähän ei tosiaan tarvittu liikoja, sillä AWB pelasi alkukaudesta vain neljä minuuttia Liverpool-kotipelin lopussa. Hänellähän oli määrittelemätön loukkaantuminen sekä sitten se mysteeriksi jäänyt henkilökohtainen tilanne. Pelasi ensimmäisen ottelunsa joulukuun lopulla Burnleyä vastaan, jossa syötti todella hienosti Eriksenin voittomaalin.

Umpisurkea ei siis oikeasti määrittele AWB:n alkukautta ensinkään, koska ei pelannut lainkaan.
 

Barney

Jäsen
Jaa. Viime kauden alku toi Dalotille kokonaisen yhden syötön. Kai se sitten riittää siihen että on sarjan kirkkainta eliittiä. Mun muistikuvan mukaan Dalot oli viime kauden alussa parempi kuin umpisurkea Wan-Bissaka, johon ei tarvittu kyllä kauheasti. Mutta niin vaan Wan-Bissaka sitten Dalotin loukkaantumisen jälkeen olikin taas selvästi parempi, ja voisiko syynä olla se, että Dalot ei ollutkaan kauhean hyvä vaan ainoastaan parempi kuin Wan-Bissaka huonoimmillaan.
En nyt välttämättä sitä Dalotinkaan hyvyyttä mittaisi suoraan tehopisteillä, kun ne hänen pallolliset vahvuudet tulevat enemmän esiin ihan muualla kuin hyökkäyskolmanneksella. Pallonkuljettajana ja pitkien syöttöjen antajana erittäin hyvä, mikä auttaa joukkuetta niin prässin purkamisessa kuin pelin painopisteen siirtämisessä vastustajan kenttäpuoliskolle. Toki pallollisessa pelaamisessakin ne kehityskohteet ovat siellä hyökkäyskolmanneksen tehokkuudessa.

Se viime kauden loppupuolisko oli heikko, mutta ei se heikennä sitä syksyä. Kauden päätteeksi Dalotilla oli Unitedin puolustajista eniten avainsyöttöjä ja paras kaksinkamppailuiden voittoprosentti (66%) Valioliigan oikeista laitapuolustajista. Epätasaisuus on ikävä kyllä vaivannut samoin kuin AWB:ta. Parhaimmillaan pelipaikallaan ihan eliittiä, mutta sitten kun tulee huono jakso, niin se on ihan oikeasti huono.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Amrabatin voisi lähettää vaikka takaisin Italiaan. Ei tuo kyllä yhtään mitään tuon joukkueen peliin.
Väärin. Tuo pallovarmuutta, progressiivisia syöttöjä, jalka- ja pelinopeutta ja pelitekokykyä alakolmannekselle.

Vie ainoastaan McTominayn ja Eriksenin peliaikaa.
Väärin. Kumpaakaan näistä kahdesta ei pitäisi peluuttaa määräänsä enempää joukkueessa, joka pyrkii kontrolloimaan peliä ja dominoimaan vastustajaansa. Kumpikin on aivan erityisen spesifejä pelaajia: Eriksen on hyvä alhaalla makaavaa puolustusta vastaan, mutta heikko kaksinkamppailuissa, nopeudessa ja irtopalloissa. McTominay taas piileskelee syöttösuunnilta, syöttelee keskivertoa huomattavasti huonommin ja vähemmän ja sijoittuu / reagoi suunnanmuutoksissa puolustaessaan väärin, mutta on fyysinen, erittäin mobiili ja osaa täydentää hyökkäyksiä.

Hiukka samat sanat myös Mountiin. Järjettömiä hankintoja molemmat.
Väärin. Kumpaakaan, siis Amrabatia ja Mountia emme ole nähneet Unitedissa vielä likimainkaan tarpeeksi tällaisen päätelmän tekemiseksi. Kummallakin on juuri sellaisia ominaisuuksia, joita United on kaivannut todella kipeästi: liikkuvuutta, fyysisyyttä, prässiosaamista, prässinkestoa, pallovarmuutta, monipuolista syöttötaitoa jnejnejne.

Olisi pitänyt ehdottomasti hankkia hyökkääjä tai pari jotka tietävät mikä ja missä maali on.
Väärin. Hyökkääjissä on kaksi hintaongelmaa: ostohinta (viimeisimpänä Toneylle on laitettu 100m£ hintalappu, Kane olisi maksanut Unitedille enemmän ja Osimhen eniten) ja palkka: Hojlundin 75k£ viikkopalkka on alle neljännes valmiin ykköskärjen palkkavaatimuksesta. FFP:n pitäisi olla huippukunnossa, jotta tuollaisen pelaajan voisi hankkia. Useamman valmiin kärkipelaajan (olettaen että tarkoitat tätä tuolla maalin tietämisellä) hankkiminen oli siis Unitedille mahdottomuus, ja olisi ollut sitä, vaikka useampi muu hankinta olisi jätetty tekemättä.

Tanskan poika menisi kakkos-kolmos kärkenä, mutta ei kuuna päivänä ykkös hyökkääjänä.
Osittain väärin. Hojlund ei ole vielä valmis pelaaja, tietenkään, ja nyt hän joutuu kantamaan liian isoa vastuuta koko Unitedin kontatessa, mikä on väärin ja sääli. Mutta ei hän mikään kakkoskärki ole. Vuoden tandem jonkun toisen (esim. "Cavani"-laina) olisi voinut olla se järkevin ratkaisu.

Viime kauden keskikenttä olisi riittänyt myös tällä kaudella.
Väärin. Viime kauden keskikenttä eri riittänyt kunnolla edes viime kaudella. Casemiron pelikieltojen aikana keskikenttä alkoi vuotaa (Shaw ja Licha paikkasivat tätä todella hienosti), ja Eriksenin sairasloman aikana pallovarmuus hupeni. Loppukaudesta oltiin tältä osin oikeasti isoissa vaikeuksissa, vaikka ei nyt tietenkään samanlaisissa kuin nyt, kun ten Hagin pelinkehittämisstrategia sakkaa niin totaalisesti.

Myös Onana ollut pari kertaa paskempi painos De Gea:sta
Väärin. Niin, niin väärin. Onana on aivan eri sfääreissä kuin DDG, jonka viimeinen huippuvuosi oli 2018.

Toistetaan, että yksittäisten pelaajien tason arvioiminen yksin tämän kauden esitysten perusteella on täysin hedelmätöntä. Gary Neville sanoi täydellisesti: jos Unitedin puolustuslinja olisi ollut 2008 Neville - Ferdinand - Maguire - Evra, se olisi mahdollistanut mestaruuksista taistelun, mutta jos se olisi tämän kauden joukkueessa Neville - Maguire - Lindelöf - Reguilon, Nevilleä pidettäisiin universaalisti aivan paskana pelaajana. Joukkue on kollektiivina niin umpisurkea ja valmennukselliset tekijät niin heikolla tolalla, että jokainen pelaaja näyttää surkealta. Se ei ole lopullinen totuus.

Asia erikseen on arvioida pelaajien sopivuutta pelitapaan/joukkueeseen/liigaan tai sitten tasoa pidemmällä aikavälillä. Esim. Maguire ei liene sopiva pelaaja moderniin pelitapaan, sillä hän höntyilee liikaa eikä pysty puolustamaan nopeita tilanteita säännönmukaisesti hyvällä tasolla. Dalot tuskin mahtuisi Liverpoolin tai Cityn joukkueisiin, joten voidaan ajatella, ettei hänen tasonsa ole riittävä Unitediinkaan, jos ja kun tavoitteet ovat noiden kahden kanssa linjassa. Antony alkaa todellakin näyttää kammottavalta hutiostolta, mutta tämänkin kohdalla viimeinen sana pitää jättää vielä toistaiseksi sanomatta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Seuraavat kolme matsia ovat Fulham (A), Kööpenhamina (A) ja Luton (H), jos näistä peleistä ei voittoja irtoa, niin ten Hag saattaa joutua maksamaan työpaikallaan.

”Positiivista” tässä tilanteessa on, että kovin varteenotettavaa selkeää vaihtoehtoa ei ole korvaavaksi manageriksi, mikä ehkä hieman rauhoittaa tilannetta mutta jos peliä ei saada kuntoon niin, että ei edes Köpiksen ja Lutonin tason porukoille on pärjätä, niin hankala siinä on enää selitellä.

Itse edelleen uskon, että ten Hagiin kannattaa luottaa koska en näe valmentajanvaihdoksen tässä kohtaa parantavan isossa kuvassa juuri mitään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
ten Hag saattaa joutua maksamaan työpaikallaan.
Ylipäätään jos otteet ja sarjataulukkosijoitus eivät ala parantua ja UCL jää alkulohkoon, veikkaan esiin kaivettavan "Manchester United Best Practices" -oppaan. Siinä on sivulla 6 case Mourinho, joka päättyi 18.12.2018. Uniten pelaa 17.12.2023 Anfield Roadilla paikallista jalkapalloseuraa vastaan. Sanonpahan vain...


”Positiivista” tässä tilanteessa on, että kovin varteenotettavaa selkeää vaihtoehtoa ei ole korvaavaksi manageriksi
OGS
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
OGS
Tää olisi kyllä niin Unitedia… olisi kyllä nerokas veto, kun joukkuetta on uudistettu 400 miljoonalla OGS:n mieltymyksistä ten Hagin haluamaksi, palauttaa sitten taas Solskjaer takaisin. Melkein pitäisi tuossa kohtaa muuttaa takaisin kerrostaloon, että pääsisi taas ruoskimaan itseä parvekkeelle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tää olisi kyllä niin Unitedia… olisi kyllä nerokas veto, kun joukkuetta on uudistettu 400 miljoonalla OGS:n mieltymyksistä ten Hagin haluamaksi, palauttaa sitten taas Solskjaer takaisin. Melkein pitäisi tuossa kohtaa muuttaa takaisin kerrostaloon, että pääsisi taas ruoskimaan itseä parvekkeelle.
Se olisi tosiaan yhtä typerää kuin kuvaavaakin, mutta kyllä mä silti hymyilisin. Enkä lopettaisi hymyilyä edes käskystä.
 

Jeffrey

Jäsen
OGS kuitenkin voitti Cityn 2-0, vaikka avauksessa oli Lindelöf, Maguire, DDG, Fred, Matic, Brandon Williams, Martial ja Dan James.

Nykyistä joukkuetta on toki rakennettu EtHlle, mutta se taitaa siitä huolimatta olla enemmän OGSn näköinen joukkue kuin se joka rakennettiin OGSlle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
OGS kuitenkin voitti Cityn 2-0, vaikka avauksessa oli Lindelöf, Maguire, DDG, Fred, Matic, Brandon Williams, Martial ja Dan James.
Nolla pokaalia ja muutama ruma tappio siihen matkalle mahtui myös.

Varmasti olisi taas hetken aikaa kaikilla kivaa, kun Ole tulisi rattiin ja vaatimustaso ei olisi niin korkealla. Aika paljon on ten Hag joutunut tekemään hommia, kun ajattelee mikä se lähtötilanne oli kun aloitti.

En kyllä millään jaksaisi taas sitä, että tähtipelaajat saa hengailla Dubaissa ja Miamissa ”kuntoutumassa”. Mielummin vaikka hävitään jokainen peli ja juoksevat niin perkeleesti treeneissä, kunnes alkaa taas kiinnostaa. Se on kyllä nähty, että se pelaajia vastuuttava lähestyminen ei toimi näillä sankareilla.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Guardian on rankannut kaikki ten Hagin hankinnat. Muutama arvosanan 7/10
saava hankinta listalta löytyy, mutta yleisesti ottaen kehuja on tarjolla vähän.

Aika vaikea noista mistään on eri mieltä olla. Tän kesän hankintoja nyt ehkä ei ihan täysin pysty vielä dumaamaan, varsinkin kun oikein mitään järkevää pelisysteemiä ei keskikenttäpelaajille ole tarjolla. Onanan uskoisin noista kesän hankinnoista varmimmin parantavan, maalivahdille sinänsä sama missä sarjassa pelaa ja ominaisuudet pitäisi olla kunnossa. Mountilla pari edellistäkin kautta on ollut aika mollivoittoisia ja Amrabatin osalta hyppy Serie A:sta saattaa olla liikaa, mutta noi varmistuu kauden aikana. Amrabat tosin vaan lainalla, niin olisihan se hyvä ollut jos heti alusta asti olisi ollut vahvistus.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Aika vaikea noista mistään on eri mieltä olla. Tän kesän hankintoja nyt ehkä ei ihan täysin pysty vielä dumaamaan, varsinkin kun oikein mitään järkevää pelisysteemiä ei keskikenttäpelaajille ole tarjolla.
Tuosta oli Skylla analyysia, että United on joka vuosi nostanut pelaajien ylemmäs kenttää, mitä aika moni on juuri toivonutkin. Omaan silmään se keskikentän kaaos on sitä, että prässi alkaa todella ylhäältä mutta siitä päästään liian helposti ohi ja sen jälkeen vastassa on hidas keskikenttä (Eriksen, Casemiro, Amrabat) ja hitaat topparit (Maguire ja Evans). Tästä seuraa paljon tiloja tai sitten rikkeitä (Amrabat, Casemiro ja Mejbri) kun ei pystytä puhtaisiin pallonriistoihin.

Fred olisi tällä hetkellä erittäin arvokas pelaaja koska teki paljon sitä epäseksikästä raatamista keskikentällä, eikä Mountista ihan tähän taida olla vaikka alunperin tämä oli oletuksena...? Kyllä mä silti eniten keskikentän suhteen luottaisin kavereihin Mount - Amrabat koska oletuksena on, että molemmista on kaivettavissa paljon enemmän kuin mitä on nähty.

Sitten kun miettii toppareita, niin kun Maguireen yhdistyy hitauden lisäksi virhevalinnat, niin sen oman virhearvion paikkaus ei enää onnistu, eikä tällä hetkellä kokoonpanossa ole niitä tyyppejä, jotka yleensä hänen virheitään paikkaavat (Martinez ja AWB (Shawta en tähän laske koska on yleensä niin ylhäällä kenttää)).

Se nyt mikä vähän mietityttää on miten hyökkäyksestä saataisiin paras irti, kun kaksi parasta hyökkäyspelaajaa Fernandes ja Rashford ovat parhaimmillaan silloin kun edessä on paljon tilaa ja alivoimainen vastustaja. Nykyinen pelisysteemi ei heille hirveästi näitä tilanteita mahdollista, tähän on pakko keksiä jotain ja se ei tosiaan ole Brunon pelaaminen laidalla tai Rashfordin keskellä kuten on huomattu. Antony saa paljon paskaa mutta hän ei ole tällä hetkellä se sama Antony, joka tuli vuosi sitten. Nuo siviilielämän ongelmat, liian iso siirtosumma ja se, että ne vedot eivät ole uponneet on johtanut siihen samaan kaivoon missä Sancho on, eli ei enää luota itseensä, eikä uskalla yrittää ja hänen kohdallaan pitäisi nyt pysähtyä miettimään, onko oikea paikka tällä hetkellä avauksessa tai edes kokoonpanossa?

Höjlund on ainut hyökkäyspään pelaaja, josta en ole huolissani koska tekee koko ajan asiat kentällä oikein ja raporttien perusteella on varustettu terveellä itseluottamuksella ja on fyysisesti erittäin kovakuntoinen pelaaja. Ihan satavarmasti hyviä asioita tulee vielä tapahtumaan.

Yhtenä päivänä mietin kuka näistä poissaolijoista on tällä hetkellä kaikista tärkein saada takaisin ja kerta toisensa tulen siihen tulokseen, että se on Luke Shaw. Shaw vaikuttaa lyhyellä avaamiseen, tukee keskikenttää molempiin suuntiin ja on tärkein Rashfordin tukipelaaja. Toki huippukuntoinen Martinez olisi ihan kiva kanssa saada takaisin...

Toivottavasti edes AWB saadaan lauantaille avaukseen koska pelkästään hänkin helpottaa todella paljon niitä hetkiä, kun (enkä voi korostaa liikaa sanaa kun, eikä jos) Fulham ohittaa Unitedin prässin ja tulee vauhdilla kohti Unitedin maalia. AWB on paras tekemään sen ratkaisevan puhtaan taklauksen jos on oikeasti kiire. Toki Lisandro Martinez on ihan omaa luokkaa siinä, että tekee sen katkon jo siinä keskialueella ja sitä AWB:n liukutaklausta ei tarvita. Maguire on jopa muutaman kerran tehnyt viime peleissä samaa mutta kyllä se on Casemiro ja Martinez joiden tuo homma pitäisi hoitaa pääosin.

Uskotaan siis parempaan huomiseen. Heittäkää sitten roviolle kun Fulhamilta tulee 5-0 turpaan ja mikään ei ole paremmin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Varmasti olisi taas hetken aikaa kaikilla kivaa, kun Ole tulisi rattiin ja vaatimustaso ei olisi niin korkealla. Aika paljon on ten Hag joutunut tekemään hommia, kun ajattelee mikä se lähtötilanne oli kun aloitti.

En kyllä millään jaksaisi taas sitä, että tähtipelaajat saa hengailla Dubaissa ja Miamissa ”kuntoutumassa”. Mielummin vaikka hävitään jokainen peli ja juoksevat niin perkeleesti treeneissä, kunnes alkaa taas kiinnostaa. Se on kyllä nähty, että se pelaajia vastuuttava lähestyminen ei toimi näillä sankareilla.
Minusta ehkä hieman ylikorostat sitä lepsuilua sikäli, että lähinnähän kyse oli Pogbasta, ja jossain määrin Lingardista. Toisaalta mitä vaatimustasoon tulee, niin kyllähän Ole pisti pelaajansa juoksemaan aivan helvetisti, ja se näkyi kahden kokonaisen kauden aikana myös kentällä: Unitedin pelaajat juoksivat enemmän kuin Valioliigassa keskimäärin.

Minusta SAF:n kirja on ihan loistava opas ihmisjohtamiseen urheilussa. Hän puhuu useaan otteeseen siitä, miten tärkeää on tunnistaa oikea lähestymistapa pelaajien käsittelyyn. Kaikki puhuvat hiustenkuivaajasta, ja sitähän sai maistaa varsin moni pelaaja perseiltyään, mutta yhtä lailla Ferguson puhui siitä, että toisille riittää pettynyt katse, ja joitain tulee taputtaa selkään ja rohkaista lempeästi. Keane, Scholes ja Neville ovat sanoneet omissa kirjoissaan samoista asioista hänen kohdallaan, ja Beckham on toistellut tätä teemaa haastatteluissa säännöllisesti sen jälkeen kun alkoi puhua julkisesti siitä kenkä-episodista joskus kymmenen vuotta sitten.

Hymyn ja hyvän fiiliksen merkityksestä hyvälle suorittamiselle on alettu puhua enemmän vasta nyt parin viime vuoden aikana. Irtonainen, rento ja fokusoitunut suoritus vaatii sen, että urheilijalla on hyvä mieli, luotettu olo ja kokemus ryhmään kuulumisesta. Haastattelin joskus tosi kauan sitten Erkka Westerlundia mm. urheilijoiden psyykestä, ja hän korosti todella älykkäästi, että henkisten voimavarojen vapauttaminen vaatii aina tietynlaisen kevyen ilmapiirin. Se ei tarkoita hekottelua tai hälläväliä-meininkiä, vaan kaikkien mahdollisten mieltä painavien asioiden poistamista, jotta urheilija voi keskittyä yksinomaan suoritukseensa.

Se, miksi kirjoitan tästä, johtuu mediassa kiertävistä kuvailuista ja uutisista, joiden mukaan ten Hag on pelaajilleen ylikorostetun kylmä ja ankara. Moni asioista hyvin perillä oleva on kommentoinut, että voiton hetkellä hän on välinpitämätön ja tappioiden kohdalla yksioikoisen tunteeton. Toisaalta hän on kohdellut yksittäisiä pelaajia niin, että pukukopissa on syntynyt hämmennystä, etääntymistä ja hajaannusta, eripuraakin.

Case Sancho hoidettiin ten Hagin osalta todella typerästi, sillä sitä ei olisi koskaan pitänyt vuotaa julkisuuteen, vaan ohittaa asia valehtelemalla niitä näitä, kuten mm. SAF teki aina. Niin ikään Athleticissa kuvatut toimenpiteet hänen kohtelustaan ovat silkkaa työpaikkakiusaamista. Ei ole ihme, että kopissa on nyt useita pelaajia, jotka kyseenalaistavat ten Hagia managerina ja ihmisenä. Samoin Maguiren kohtelu meni väärin: hänen myyntinsä olisi pitänyt hoitaa ammattimaisesti, eikä kesällä nähdyllä tavalla, "jos joku maksaa riittävästi niin mene vain". Pelaaja on syystäkin loukkaantunut. Nyt on kuulunut, että myös Varane ja Casemiro ovat kokeneet tulleensa nöyryytetyiksi.

Tässä muutama varsin kuvaava keissi
mm:
The comment about wanting to “play more football” after the win over Brentford made by Ten Hag when explaining his decision to take Casemiro off at half-time, did not go down well inside the dressing room.

Mitä Oleen tulee, niin vitsaillessahan tuo eilinen meni, mutta on siitä totta toinen puoli: hän on edelleen SAF:n jälkisen ajan ainoa manageri, joka on saavuttanut kaksi top4-sijaa peräjälkeen ja ollut pariinkin otteeseen sarjakärjessä. Olisiko monella suhtautuminen näin jälkikäteen erilaista, jos DDG olisi torjunut yhden rankkarin? Ehkä, mutta myös pelillisesti paras SAF:n ajan jälkeinen ajanjakso osuu OGS:n managerikaudelle. Ten Hag on ollut urallaan taktisesti monipuolisempi ja laadukkaampi, mutta Unitedissa tästä on näkynyt (osin ymmärrettävästi olosuhteiden pakosta) vain väläyksiä, ja tällä kaudella ei yhtään mitään.

Sen sijaan pelaajien johtamisen osalta voidaan sanoa, että eroa on selvästi enemmän. Muistaa pitää sekin, että joukkue oli Josen jäljiltä aivan rikki, joten kyllä sitä hommaa oli silloin viitisen vuotta sittenkin ihan riittävästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös