Manchester United FC 2022–2023 – ”Creating a Fighting Machine”

  • Viestiketjun aloittaja RystyLitsari
  • Alkaa
  • 422 195
  • 4 053

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Oliko tää nyt sellanen jo etukäteen kirjoitettu ”we didn’t want him anyway” -viesti siltä varalta, jos ja kun Kim siirtyy Unitediin.

Eikun maistuisi kyllä Newcastleen, mutta uskoisin ManUn olevan vahvemmalla siirron suhteen ja harakoiden katseet jossain muussa puolustajassa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kausi ohi niin pistetään vähän omia arvioita runkopelaajien kaudesta

David de Gea 6
Nollapelitilaston voittaja mutta kokonaisuus painuu silti miinukselle. Jalallapelaaminen ja keskityspallot ajoittain ala-arvoisella tasolla. Yritti sopeutua uuteen pelitapaan ja tuli välillä boksin ulkopuollle katkomaan. Henkinen kantti ei vaan tunnu kestävän epäonnistumisia. Ykkösveskan pitäisi myös pystyä torjumaan pilkkuja. Reaktiotorjunnat totutun hyviä.

Diogo Dalot 7
Erinomainen alkukausi mutta hyvä vire katkesi pienen vammoihin. Silti yksi tasaisimpia suorittajia ja iso etu, että pystyy pelaamaan myös vasemmalla. Kehityskäyrä näyttää ylöspäin.

Aaron Wan Bissaka 7
Alkukaudella näytti, että ura Unitedissa on ohi. Loppukaudesta aivan eri pelaaja. Sarjan paras 1vs1 puolustaja. Hyökkäyspelissä kuitenkin edelleen paljon tekemistä, nousee kuitenkin jo rohkeammin tukemaan hyökkäyksiä.

Luke Shaw 9
Joukkueen yksi tärkeimpiä pelaajia ja puolustuksen selkäranka. Erinomainen molempiin suuntiin, pelaa vaikka topparina jos tilanne sitä vaatii. Parhaimmillaan vasemmalla yhdessä Rashfordin kanssa.

Tyler Malacia 6
Alkukaudesta haastoi Shawta mutta sitten vajosi isosti muutaman henkilökohtaisen virheen takia. Kova taistelija ja takiainen mutta ylöspäin ei vakuuta. Ensi kausi antaa suuntaa.

Harry Maguire 5
Ei sopeutunut ten Hagin taktiikkaan, vauhti ei riitä ja on todella riskialtis puolustamaan, pelottaa aina milloin rikkoo. Maajoukkueessa näyttää eri pelaajalta. Kaiken järjen mukaan tiet eroavat kesällä.

Victor Lindelöf 7
Näytti jo että on putoamassa kokoonpanon ulkopuolelle mutta Martinezin loukkaantumisen jälkeen otti oman paikkansa ja ollut erittäin hyvä. Muutaman kuukauden otteista ei silti huippuarvosanaa voi antaa.

Raphael Varane 8
Puolustuksen vakiopelaaja, joka ei koskaan ole se näkyvin hahmo kentällä mutta ei ikinä petä. Taso riittää mutta jatkossa paikka on ehkä kolmostopparina. Maajoukkueuran päättäminen voi auttaa pysymään paremmin terveenä.

Lisandro Martinez 9
Alakerran isäntä ja teurasta. Pelinavaamisessa tärkein lenkki. Tuhoaa hyökkääjiä ja varmaan tarvittaessa tappaa katseellaan. Viime vuosien yksi parhaista hankinnoista.

Casemiro 9
Pelaaja jollaista toivottu monta ja rauhoitti pelaamista valtavasti. Yllätti sillä, että tekee myös maaleja ja uskaltaa laukoa. Helppo ymmärtää miksi on voittanut niin paljon kun katsoo pelaamista. Punaiset kortit jää mieleen.

Christian Eriksen 7
Hieman yllättäen rooli olikin melko alhaalla keskikentällä ja on isossa roolissa pelin avaamisessa. Ei jaksa pelata 90 minuuttia eikä kamppailuvoima riitä. Tuo silti erikoistilanteisiin paljon lisäarvoa.

Fred 6
Erikoismies joka kaivetaan kentälle kun pitää pimentää yksittäinen pelaaja. Ennalta heikompaa vastustajaa vastaan ei pitäisi olla asiaa kentälle. Erikoisuutena menee jokaisessa vaparissa pallon taakse mutta ei koskaan lauo.

Marcel Sabitzer 6
Ehkä lopulta hienoinen pettymys vaikka osoitti pelimiehen elkeitä. Ei ehkä vain sovellu ten Hagin pelitapaan. Jossain toisessa joukkueessa saattaa tehdä kovat tehot keskikentältä.

Scott McTominay 6
Jäi vammojen takia pieneen rooliin. Yksittäisissä otteluissa parhaimmillaan erinomainen mutta alemmassa roolissa pallollinen osaaminen ei riitä. Sabitzer ja Weghorst tuskin jatkavat eli edelleen McTominaylle olisi paikka target tyyppisenä 10-pelaajana, joka prässää kovaa. Tähän rooliin McTominay sopisi entisenä hyökkääjänä mielestäni erittäin hyvin.

Bruno Fernandes 9
Tekisi mieli melkein antaa 10 koska pelaa joka ikisen minuutin ja silti taso säilyy. Joukkueen todellinen kapteeni, hyökkäyspelin sielu ja kaikin puolin ihana mies.

Antony 7
Antony leikkaa keskelle ja laukoo vasemmalla ja joskus pallio menee maaliin. Perustaidot pelin sisällä hyvällä tasolla. Hyökkäyspeliin tultava lisää variaatioita.

Jadon Sancho 7
Puolet kaudesta varjojen mailla, mitä pidemmälle kausi meni, sen paremmin pelasi. Ensi kaudelta lupa odottaa enemmän. Hienoa nähdä miten olemus muuttunut taas iloiseksi.

Marcus Rashford 9
Kantoi hyökkäyspeliä yksinään, millaiset tehot olisi tullut jos vierellä olisi kunnon ysi? Alkoi väsyä kauden mittaan, vieläkö kerran syttyy cupin finaalin sankariksi?

Wout Weghorst 6
Melkoinen meemi hyökkääjäksi. En päästäisi herraa vessaani kuselle, sen verran karmea sihti. Silti parin kuukauden ajan oli oikeasti avuksi joukkueen hyökkäyspelille. Erikoista miten heikko päällä.

Alejandro Garnacho 8
Läpimurtokausi. Jatkuvasti vaarallinen pallon kanssa. Välillä yrittää mahdottomista raoista pallon kanssa. Potentiaalia vaikka mihin.

Erik ten Hag 8
Palautti uskottavuuden ja teki sen mitä varovasti toivottiin eli toi pokaalin ja UCL-paikan. Miinusta kapean ringin peluutuksesta ja vierassaldosta. FA-cupin voitto nostaisi arvosanaa pykälän.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Martial unohtui näistä ketkä jollain tapaa ovat säännöllisesti pelaamassa. Ei hänenkään kautta oikein hyvän puolelle pysty kääntämään. Kuusi liigamaalia ei vaan ole tarpeeksi roolissa, jossa maalinteko etenkin Martialin tapauksessa on tärkein tehtävä, ei hän oikein muuta lisäarvoa pelaamiseen tuo.

Jos kesällä tulee kaksi hyökkäjää sisään Martial kannattaa myydä. Jos pelkästään Kane, niin Martial on ihan ok varamies. Urallaan ollut parhaimmillaan, kun tullut vaihdosta sisään ja kroppa todennäköisesti kestäisi paremmin tuollaiset 30 minuutin pelit.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kun nyt oletettavasti Maguire lähtee, niin ollaan hyvin lähellä tilannetta, jossa Unitedin kapteeni on myös oikeasti vakiona avauskokoonpanon pelaaja. Näinhän ei ole ollut sitten Rooneyn. Mutta kenelle kapteeninnauha pitäisi teidän mielestänne mennä? Itse kallistuisin jopa Casemiron puoleen. Antaa kentällä kaikkensa ja näyttää esimerkkiä jokaikisellä solullaan. Todennäköisempää lienee kuitenkin Brunon kapteenipestin vakiinnuttaminen. Ei sekään nyt huono vaihtoehto ole, mutta itse en ainakaan ihan kauhean korkealle arvosta Brunon tapaa mussuttaa koko ajan jokaikisestä tuomiosta, tuohon tuntuu menevän keskittymistä ihan turhan paljon. Oikeanlaista kapteenin asennetta löytyy toki myös Martinezilta, mutta onko vielä liian kokematon? Mielestäni Casemiron hankinnassa ostettiin isolla rahalla kokemusta voittamisesta, ja se kannattaisi hyödyntää.
 

Jeffrey

Jäsen
Martial unohtui näistä ketkä jollain tapaa ovat säännöllisesti pelaamassa. Ei hänenkään kautta oikein hyvän puolelle pysty kääntämään. Kuusi liigamaalia ei vaan ole tarpeeksi roolissa, jossa maalinteko etenkin Martialin tapauksessa on tärkein tehtävä, ei hän oikein muuta lisäarvoa pelaamiseen tuo.

Jos kesällä tulee kaksi hyökkäjää sisään Martial kannattaa myydä. Jos pelkästään Kane, niin Martial on ihan ok varamies. Urallaan ollut parhaimmillaan, kun tullut vaihdosta sisään ja kroppa todennäköisesti kestäisi paremmin tuollaiset 30 minuutin pelit.

Martialin tilanne tosiaan vähän kaksijakoinen. Ensimmäinen ja ehkäpä ainoa absoluuttinen asia on se, että minuutteja vain ei ollut tarpeeksi. Itseasiassa maalit per minuutti on ihan hyvällä tasolla ja jopa parempi kuin esimerkiksi Rashfordilla. Realistisilla minuuteilla hän olisi samalla maalitahdilla vetänyt 15-20 maalin kauden, joka olisi ollut vähintäänkin riittävä. Martial kykenee myös luomaan melko hyvin paikkoja muille, ja tämän kauden tehokkuudella ja 19/20 kauden minuuteilla olisi hyvinkin voinut ylittää tuon kauden ennätyspisteet 17+7.

Martialin kohdalla painottaisin sitä mentaliteettia. Mies on jopa erittäin hyvä, tehokas, yllättävä, luova jne. silloin kun kaikki toimii ja joukkuepeli rullaa flowssa eteenpäin. Samalla sitten eihän hän ole lähelläkään cantonoita, rooneytä ja kumppaneita siinä mentaliteetissa jossa kykenisi kantamaan joukkuetta ja ratkomaan otteluita myös silloin kun hommat ei niin suju.

Iso ongelma on se joukkueen keskiranka, jossa jokaisen ykkösukon (DDG, Maguire, Martial) on ollut niitä kenen naama on kääntynyt ensimmäisenä nurinperin kun on ollut hankalaa - eli juuri heidän kenen olisi pitänyt kannatella joukkuetta näissä tilanteissa.

Kakkoshyökkääjäksi Martial olisi ihan huikean potentiaalin omaava hyökkääjä. Lisäksi jos sitä mentaliteettia saadaan tuotua lisää joukkueeseen siirtomarkkinoilta niin Martial voisi enemmän keskittyä siihen omaan ydinosaamiseen. Toki sitten loppuviimein onhan hän Mahdollisuuksia saanut, enkä ollenkaan olisi pahoillani jos saisi väistyä uusien keskilinjan tekijöiden myötä.

Tilanne on kuitenkin jossain määrin ihan positiivinen ongelma. Kahta hyökkääjää ei ole pakonpakko tässä ikkunassa hankkia.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Itse kallistuisin jopa Casemiron puoleen. Antaa kentällä kaikkensa ja näyttää esimerkkiä jokaikisellä solullaan. Todennäköisempää lienee kuitenkin Brunon kapteenipestin vakiinnuttaminen.
Casemiron englanti ei ole ihan Brunon tasolla, on kai vähän parantunut sitä. Itse pidän Brunon kapteeniutta oikeastaan lähes varmana ja on sen täysin ansainnut. Vaatii itseltä ja muilta paljon, on kova treenaamaan ja antaa itse aina kaikkensa.

Tuo tuomareille valittaminen on asia, joka paljon ihmisiä puhuttaa. En kuitenkaan muista, että tällä kaudella olisi tuosta protestoinnista kovin montaa korttia saanut. Saattaa tuntua vähän hassulta, että itse jopa vähän pidän siitä, ei se kuitenkaan vie häneltä pois huomiota pelistä. Se mikä siinä on hyvää, jos esim. vastustajan muuri on liian lähellä vaparissa tai mitä tahansa vastaavaa pientä, niin Brunon ollessa kentällä vastustaja ei pääse varastamaan näissä.

Jonkinlainen yleinen mielipide on myös, että Bruno pelaa paremmin kapteeninnauha kädessä. Tästä ei itsellä ole tilastoa vahvistamaan asiaa.
 

Barney

Jäsen
Martialin tilanne tosiaan vähän kaksijakoinen. Ensimmäinen ja ehkäpä ainoa absoluuttinen asia on se, että minuutteja vain ei ollut tarpeeksi. Itseasiassa maalit per minuutti on ihan hyvällä tasolla ja jopa parempi kuin esimerkiksi Rashfordilla. Realistisilla minuuteilla hän olisi samalla maalitahdilla vetänyt 15-20 maalin kauden, joka olisi ollut vähintäänkin riittävä. Martial kykenee myös luomaan melko hyvin paikkoja muille, ja tämän kauden tehokkuudella ja 19/20 kauden minuuteilla olisi hyvinkin voinut ylittää tuon kauden ennätyspisteet 17+7.
Martialin kohdalla en pitäisi tehokkuutta mitenkään oleellisena asiana. Vähän samalla tavalla kuin Ronaldo oli tehnyt edellisellä kaudella paljon maaleja, niin siitä huolimatta jo viime kesänä pystyi sanomaan ettei hän sovellu ten Hagin joukkueeseen. De Gea pelasi juuri eniten nollapelejä Valioliigassa, mutta silti jos on katsonut pelejä, niin huomaa ettei hän ole ideaali maalivahti ten Hagin joukkueeseen. Maguire on edelleen maajoukkueen johtava toppari, mutta häneltä puuttuu ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä ten Hagin joukkueessa.

Kääntäisin itse yhä enemmän katseita siihen, millaisia pelaajia joukkueessa pitää olla. Joku Weghorst ei ainakaan loppukauden perusteella ollut tasoltaan riittävän hyvä pelaaja Unitediin, mutta hän pystyi tuomaan kentälle silti niitä asioita, joita valmennus halusi. Martialin osalta taas ne pallottomat teot loistavat poissaolollaan. Juuri ne teot, joilla saadaan välillisesti luotua joukkueelle lisää maalipaikkoja ja toisaalta myös estettyä vastustajan maalipaikkoja.

Toki on ihan mahdollista, että vielä ensi kaudella joudutaan tekemään pelaajiston osalta kompromisseja, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että mestaruustaistoon ei tarvitse vielä realistisesti osallistua. Martial menee sinne samaan koriin De Gean ja Maguiren kanssa, joiden ollessa kentällä joukkue ei pysty pelaamaan täysin sellaista jalkapalloa kuin valmennus haluaa. Ja silloin annetaan ylimääräistä tasoitusta, mihin ei hirveästi ole varaa nyky-Valioliigassa.
 

Jeffrey

Jäsen
The Athleticiltä jälleen hyvät taktiikka-analyysit EtH:n ensimmäisestä kaudesta, ja miten se vertautuu Unitedin lähihistoriaan.

Vastahyökkäyspelaamisessa EtH on nostanut Unitedin takaisin sinne OGS:n aikakauden keskiarvoihin. "Suorissa hyökkäyksissä", eli hyökkäyksissä joissa oman kenttäpuoliskon pallonhallinta jalostuu joko laukaukseksi tai rankkualueen kosketukseksi 15 sekunnin sisällä United oli sarjan kärkijoukkue 143 "suoralla hyökkäyksellä". Tässä esimerkiksi Casemiron rooli on noussut tärkeäksi ja tälle kaudelle melko ominainen hyökkäys onkin ollut Casemiron pallonriisto - pallo Brunolle ja laiturit munaravia kohti vastustajan maalia.

Prässipelaamisessa ollaan siinäkin päästy viimekauden dipin jälkeen takaisin OGS:n aikakauden prässi intensiteettiin. EtH on kuitenkin tuonut uudenlaista rakennetta, jossa yllättäen taas Casemiron rooli "vapaana" pelaajana on korostunut ja prässipelaamisen tehokkuus on parantunut. Pallonhallinta voitettiin hyökkäyskolmanneksella 5,4 kertaa per 90 minuuttia, joka on paras tulos viimeiseen viiteen vuoteen. Ei toki niin hyvää, ettei jotain kehitettävää: 206 hyökkäyskolmanneksen pallonriistoa joista saatiin 43 vetoa aikaiseksi ja surulliselta kuullostava 1 maali. Joka tapauksessa hyökkäyskolmanneksen pallonriistoissa huomattavaa kehitystä edellisiin vuosiin.

Pallottomien pelaajien juoksut ovat kasvaneet EtH:n aikana varsin selkeästi, vaikka näitä toki OGS Primessä nähtiin varsin kiitettävästi silloinkin. Tämä on ollut hyvä ase bussijengejä vastaan, ja onkin siinä määrin onnistunut taktinen valinta ettei nuo bussijengit ole enää olleet niitä suurimpia ongelmia vaan maalinteko on takunnut kautta linjan. Kuitenkin hyviä rakenteita tulevaa ajatellen, ja tältä kaudelta varmasti muistuukin mieleen useita tilanteita joissa Shaw tai Eriksen lyö pidempää palloa useamman pelaajan juostessa boksiin. Tämähän oli myös Antonyn vahvuuksia Ajax aikoina, joten olisiko brassilta nähtävissä enemmän tätä jos ja kun se tehokkaampi ysi löydetään.

Hyökkäyksen tehokkuus nouseekin isoksi ongelmaksi. United on tällä kaudella pelannut 11,2 maalia alle (non-penalty) maaliodottaman, joka oli liigan kolmanneksi huonoin lukema heti Evertonin ja Chelsean jälkeen. Toinen iso ongelma on joukkueen prässinkestävyys, jossa isoiksi ongelmiksi on noussut DDG:n jalkapeli ja myös prässinkestävän keskikenttäpelaajan puuttuminen. Lisäksi tälläkin palstalla nostettu esiin heikot erikoistilanteet. Erikoistilanteista United teki vähiten maaleja Valioliigassa ja erikoistilannetehokkuus oli sarjan toiseksi huonoin, vain karvan Brightonin edellä. Eniten erikoistilanteista maaleja teki Spurs, joka tarvitsi 17,1 erikoistilannetta per maali, United tarvitsi 42. Kulmapotkuista ei ole saatu oikein edes tilanteita luotua, joten pelkkä tehokas ysi ei tähän pikalaastaria tuo.

Paljon on siis hyvää, joskin paljon myös parannettavaa. Keskeinen pointti taitaa olla se, että EtH:n työ on käynnissä, joskin pahasti kesken. Myös Athleticin pojat nostavat kesän hankintalistalta esiin Mountin, Ricen ja Kanen - joista West Hamin valuaatio ilmeisesti kauimpana Unitedin vastaavasta. Kannattanee kuitenkin lueskella koko loru.

 

Jeffrey

Jäsen
Martialin kohdalla en pitäisi tehokkuutta mitenkään oleellisena asiana. Vähän samalla tavalla kuin Ronaldo oli tehnyt edellisellä kaudella paljon maaleja, niin siitä huolimatta jo viime kesänä pystyi sanomaan ettei hän sovellu ten Hagin joukkueeseen.

Tästä en olisi lopulta ihan niin varma. Jos tosiaan EtH:n ykköstargetti kesälle on Kane, niin olisikos sittenkin niin ettei hän hae mitään prässimonsteria vaikka näin on ehkä aikaisemmin ajateltu. Myös Ajaxissa Haller oli vähän erityylinen pelaaja kuin mitä me tunnutaan yleisesti odottavan seuraavaksi kärkipelaajaksi. Olisiko siis kuitenkin niin, että se Woutin munaravi on ollut enemmänkin seurausta siitä, että se on ollut oikeastaan ainoa tekijä jota hänellä on ollut annettavaksi.

Woutia lukuun ottamatta käytännössä jokaisen United hyökkääjän prässistatsit ovat vähintäänkin maltilliset. Oikeastaan se esiin nouseva tekijä on korkeat blokkimäärät, joka itseasiassa varsin hyvin tukee Athleticin analyysiä Unitedin tavasta prässätä peittämällä syöttösuunnat ja pakottamalla pitkään palloon - eikä niinkään saada palloa suoraan jalasta pois.

Mene ja tiedä siitä onko Martial lopulta EtH:lle kelpaava hyökkääjä. Silti näitä asioita pohtien olisin varovaisesti sitä mieltä, että Martial voisi hyvinkin sopia siihen ajatusmaailmaan mitä EtH hakee - sillä en usko sen sisältävän kärkipelaajan Wout tason pallotonta tekemistä.
 

Barney

Jäsen
Tästä en olisi lopulta ihan niin varma. Jos tosiaan EtH:n ykköstargetti kesälle on Kane, niin olisikos sittenkin niin ettei hän hae mitään prässimonsteria vaikka näin on ehkä aikaisemmin ajateltu. Myös Ajaxissa Haller oli vähän erityylinen pelaaja kuin mitä me tunnutaan yleisesti odottavan seuraavaksi kärkipelaajaksi. Olisiko siis kuitenkin niin, että se Woutin munaravi on ollut enemmänkin seurausta siitä, että se on ollut oikeastaan ainoa tekijä jota hänellä on ollut annettavaksi.
Ei kyse ole pelkästään prässäämisestä, vaan muistakin pallottomista peliä edistävistä teoista. Esimerkiksi Kane on aika lähelle maailman paras tekemään pallottomia liikkeitä. Kane pystyy tarvittaessa pudottamaan alas ja yhdellä tai kahdella kosketuksella edistämään peliä hyvillä syötöillä. Nämä molemmat ovat ominaisuuksia, jotka Martialilta puuttuvat oikeastaan kokonaan. Hän tekee pallottomana hyvin vähän alotteita ja nopeiden peliä edistävien syöttöjen sijaan hänen vahvuuksiinsa kuuluu enemmän pitkät kuljetukset.

Martial syö hyvin paljon tilaa Rashfordilta ja keskikenttäpelaajilta. Enemmän tuonne kärkeen kaivataan link up -pelaajaa, joka pystyy tekemään maaleja, pallottomia liikkeitä ja tarvittaessa prässäämään. Tämän lisäksi olisi hyvä, jos kärkipelaaja pystyisi voittamaan pääpalloja ja sitomaan puolustajia itseensä. Spursissa Kanen rooliin viime vuosina ei ole kuulunut prässätä kovinkaan paljon, mutta Pochettinon aikana tilanne oli toinen. Ja silloin Kane pelasi myös mielestäni uransa parasta jalkapalloa.

Tietenkin se joukkueen pelitapa tulee myös mukautumaan sen mukaan, että minkälainen/minkälaiset kärkipelaajat Unitediin saapuu kesällä. Huhuissa pyörineistä pelaajista Kane ja Hojlund tulisivat todennäköisesti pelaamaan hyvin paljon samanlaista roolia kuin Weghorst. Jos taas kärkeen tulisi esimerkiksi joku Osimhen, niin silloin hyökkääjän roolina olisi link up- roolin sijaan tehdä enemmän alotteita linjan taakse.

Prässääminen on vain yksi niistä tärkeistä Unitedin kärkipelaajilta vaadittavista ominaisuuksista, joka Martialilta puuttuu, joten ei mielestäni kannattajien odotukset kärkipelaajasta ole mitenkään virheelliset. Keskikentän osalta taas odotetaan ehkä vähän vääränlaista pelaajaa. EtH oli viime kesänä de Jongin perässä, joten sen takia huhuissa pyörivä Mount on yllättänyt monet. Tätä kun on enemmän makustellut, niin ei se ole enää niin yllättävää.

Mount on hyvä sekä kuljettamaan että syöttämään progressiivisesti. Monet odottavat, että keskikentälle haettaisiin pelaajaa, joka tekisi samoja asioita kuin Mount alempana kenttää, mutta toisaalta toppariosastolla on jo Martinez sekä mikäli huhuissa pyörivä Kim Min Jae tulee, niin toppariosastolla on kaksi erinomaista progressiivisia syöttöjä ja kuljetuksia tekevää topparia. Kim oli todella merkittävässä roolissa tällä kaudella Napolissa vastustajien prässin purkamisessa.

Samaan aikaan kun laitapakit myös monesti kaventavat yhä enemmän keskelle ja siellä on vasemmalla laidalla muun muassa Shaw, niin ten Hag on ilmeisesti katsonut järkevämmäksi, että se niitä progressiivisia kuljetuksia ja syöttöjä tekevä pelaaja olisi sellainen pelaaja, joka viihtyisi vähän ylempänä kenttää kuin esimerkiksi aiemmin huhuissa pyörinyt de jong. Nyt kun tätä on käynyt enemmän makustelemaan, niin alan vähän jo innostua tästä.

Vaikka monesti se Unitedin ryhmitelmä piirretään paperille 4-2-3-1 muotoon, niin onhan se useammin tällä kaudella ollut 4-3-3. Jos mietitään sitä Unitedin hyökkäämistä, niin ehkä tehokkuuden parantamiseksi voitaisiin tarvitakin Brunon ja Casemiron kaveriksi enemmän keskikenttäpelaajaa, joka tekee liikkeitä boxiin kuin keskikenttäpelaajaa, joka hakee palloa alhaalta. Jos Maguire vaihtuu Kimiin, niin topparit pystyvät purkamaan prässiä ilman "de Jongia", nykyisestä maalivahdista tosin ei voi sanoa samaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mountin prässiosaamisiin liittyen:




Eli pallottoman pelaamisen sähikäismestari hakusessa. Nythän joukkueessa ei ole erityistä vastaprässin ja irtopallojen voittamisen osaajaa - etenkään ylimmällä kolmanneksella. Mount on loistava noissa sekä keski- että hyökkäysalueilla. Tuohan on sitten omiaan antamaan maalipaikkoja hyökkääjille ja Brunolle.

Jos van de Beek, Fred ja mahdollisesti McT vaihtuisivat Mountiin, Ceballosiin ja Andreen, parannus olisi pelillisesti valtava. Ja siis jotain muutakin kuin Mount olisi hyvä saada, koska hän ei tarjoa riittävästi alimmalla kolmanneksella pallollisesti varsinkaan suunnanmuutoksissa. Niissä puolustus tarvitsee tukea.
 

Jeffrey

Jäsen
Ei kyse ole pelkästään prässäämisestä, vaan muistakin pallottomista peliä edistävistä teoista. Esimerkiksi Kane on aika lähelle maailman paras tekemään pallottomia liikkeitä. Kane pystyy tarvittaessa pudottamaan alas ja yhdellä tai kahdella kosketuksella edistämään peliä hyvillä syötöillä. Nämä molemmat ovat ominaisuuksia, jotka Martialilta puuttuvat oikeastaan kokonaan. Hän tekee pallottomana hyvin vähän alotteita ja nopeiden peliä edistävien syöttöjen sijaan hänen vahvuuksiinsa kuuluu enemmän pitkät kuljetukset.

Jos tilastoja katsoo, niin peliä edistävät syötöt ovat nimenomaisesti yksi Martialin vahvuuksista. Martial loistaa nimenomaan lähes kaikissa syöttötyöskentelyyn liittyvissä tilastoissa. Kykenee luomaan maalisyöttöjä per 90min enemmän kuin esimerkiksi Kane, xAG:ssä on aikalailla tasoissa syöttöjen onnistumisprosentti on 79,6% kun Kanella 68,5 %. Se on ihan totta, että progressiivisissa syötöissä Kane on parempi olkoonkin, että Martial myös on ihan top-5 liigojen kärkitasoa. Kuljetuksissa, ohituksissa ja pelattavana olemisessa eli progressiivisten syöttöjen vastaanottamisessa Martial peseekin Kanen jo selkeästi. Se on ihan totta, että pääpelaamisessa Martial on melko ponneton, mutta myös Kane on voitetuissa ilmapalloissa top-5 liigojen alempaa keskikastia ja voittaa keskimäärin hieman vajaa 1 pääpallon per ottelu enemmän kuin Martial. Jos sitten vertaa Woutiin niin Martial on syöttötyöskentelyssä jo aika dramaattisesti parempi, joka tietysti nähty silmämääräisesti myös Unitedin otteluissa.

Kyllähän minäkin silti hunajaa sohisin Woutina @maken veivi jr. kylppäriin mikäli Kane-Hojlund kaksikko onnistuttaisiin hankkimaan. Levottomuutta aiheuttaisi myös se jos onnistuttaisi hankkimaan ainoastaan nuorempi taiteenharjoittaja tyyliin Hojlund. Siltikin koen, että Martial on toki osin syystäkin valahtanut vähän samaan koriin kuin Antony tai DDG, eli pelaajaa arvostetaan vähän turhankin vähän. Martial on kuitenkin G+A per 90 min meidän koko kauden tehokkain pelaaja. On pallollisessa ja myös progressiivisessa pallottomassa tekemisessä ihan meidän kärkeä. Suoriutuu prässipelaamisessa aikalailla siinä missä muutkin hyökkääjät Woutia lukuun ottamatta. Ja tämä kaikki kun on ollut loukkaantuneena käytännössä koko kauden. Jos hän saisi alle ehjän harjoituskauden ja liikkeen kuntoon, niin tuskinpa nämä tilastot ainakaan heikkenisi. Ei hän tietenkään meille ykköskärjeksi ole riittävä, mutta tässä tilanteessa saattaisin priorisoida resursseja muualle kuin kahden kärkipelaajan hankintaan vaikka kyllä tuokin vaihtoehto minua kiihottaa. Lisäksi Martial tuo jotain yllätyksellisyyttä josta toki aina lisäpiste.
 
R

Rightin Maila

Martial olisi varmaan ihan hyvä, jos a) pysyisi kasassa ja b) pelit kiinnostaisi joka pelissä eikä silloin tällöin. Ei jatkoon.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Ilmeisesti Frimpongin hinta olisi 35-50M. Onko todellakin tuon hinnan arvoinen varsinkin jos samalla rahalla tosiaan saisi keskikentälle esimerkiksi Mountin?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ilmeisesti Frimpongin hinta olisi 35-50M. Onko todellakin tuon hinnan arvoinen varsinkin jos samalla rahalla tosiaan saisi keskikentälle esimerkiksi Mountin?
Itse en näe minkäänlaista perustetta ostaa oikeaa laitapakkia etenkään jos huhut Dalotin jatkosopimuksesta ovat totta. AWB oli aivan loistava siitä hetkestä lähtien kun palasi pelaamaan, ja muuta ostettavaa on todella paljon. Oikean laitapakin ostaminen olisi vähän sama kuin vasemman laitahyökkääjän. Tarvetta ei vain ole.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Itse en näe minkäänlaista perustetta ostaa oikeaa laitapakkia etenkään jos huhut Dalotin jatkosopimuksesta ovat totta. AWB oli aivan loistava siitä hetkestä lähtien kun palasi pelaamaan, ja muuta ostettavaa on todella paljon. Oikean laitapakin ostaminen olisi vähän sama kuin vasemman laitahyökkääjän. Tarvetta ei vain ole.
Näin se kaiken järjen mukaan on. Miksi korjata sellaista mikä ei ole rikki? Ilmeisesti Caicedo huhu on hieman vahvistunut, olisihan hän todella monipuolinen pelaaja.
 

Jeffrey

Jäsen
Martial olisi varmaan ihan hyvä, jos a) pysyisi kasassa ja b) pelit kiinnostaisi joka pelissä eikä silloin tällöin. Ei jatkoon.

Totta, mutta b) kohdan perusteella melkein koko joukkue tulisi vaihtaa. Toki helpompaa olisi jatkaa sitä mitä nyt viime kesänä tehtiin ja hankkia edelleen 1-2 mentaalista johtajaa kentälle. Artistit tulevat sitten heidän lisäkseen ja joukkue myös tarvitsee erilaisia pelaajia. Toki tällainen pelaaja voisi olla molempia, esimerkiksi Kane voisi olla henkinen ja pelillinen johtohahmo, Osimhen jo sitten huomattavan erityylinen hankinta. Toki esimerkiksi Martinez ja Casemiro ovat taas vuoden enemmän sisällä joukkueessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ilmeisesti Caicedo huhu on hieman vahvistunut, olisihan hän todella monipuolinen pelaaja.
Caicedon ottaisi jokainen joukkue maailmassa aivan huutaen vastaan. Tai no, juuri nyt kahdella espanjalaisella jätillä ei välttämättä ole tarvetta, mutta noin muutoin. Hän on aivan täysin järjettömän hyvä pelaaja. Toki maksaa sen sata miljoonaa puntaa, eli samassa ikkunassa ei sitten ihan liikaa muuta kivaa keskikentälle ostella. Olisi silti yksi niistä aivan muutamasta pelaajasta, joiden kohdalla tuo olisi ok.

Woodward muuten jätti hankkimatta, kun oli saatavilla 6-8 miljoonalla. OGS ajoi hankintaa pitkään...
 

Barney

Jäsen
De Gea ilmeisesti jatkaa ensi kaudella. EtH kommentoinut kysymykseen jatkaako DDG: "Yes, but I will not say he’ll always be my No 1 because in a club like Man United there must be competition in all positions." Paljon sitten laitetaan rahaa siihen maalivahtihankintaan ja kuka haluaa tulla, kun varmaa ykkösmaalivahdin paikkaa ei ole? Costan voi varmaan ainakin unohtaa. Olisiko Raya sitten se realistisin vaihtoehto?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
. Olisiko Raya sitten se realistisin vaihtoehto?
Brentford hommasi jo uuden ykkösveskan, joten voisi olettaa että niitä huhuja alkaisi tulla nopeasti. Itse olisin Rayaan todella tyytyväinen. Ei tällä kaudella olisi tarvittu mitään supermiestä vaan sellainen tasainen laadukas suorittaminen riittää ja Raya pitäisi olla varma valinta.

Täällä kun olen välillä nostanut esiin itse keksimään salaliittoteoriaa, että de Gea ei tykkää Hendersonista, niin särähti korvaan viime Talk of devils podcastissa, että de Gean kuulemma pitää Kovaria lahjakkaimpana Unitedista viime vuosina tulleista veskarina.

Jos tämä nyt menee näin, että de Gea & Raya kaksikolla mennään ensi vuosi ja Hendo myydään olisi mukava nähdä Kovar lainalla mielellään jo ihan Valioliigassa (toki se selkeä ykkösvahdin paikka voi vaatia sen, että seura on Championshipissä).
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Täällä kun olen välillä nostanut esiin itse keksimään salaliittoteoriaa, että de Gea ei tykkää Hendersonista, niin särähti korvaan viime Talk of devils podcastissa, että de Gean kuulemma pitää Kovaria lahjakkaimpana Unitedista viime vuosina tulleista veskarina.
Jotain kränää niillä on, enkä ihmettele, että De Geaa vituttaa nuori kolli, jolla on jättimäinen itseluottamus, melko iso suu, häntä korkeampi potentiaali ja sitten vielä tämä:




Itse en näe Rayaa Hendersonia parempana maalivahtina, tai siis mikään ei viittaa siihen, että näiden kahden välillä olisi tasoeroa. Sikäli tuo olisi huonoa rahankäyttöä etenkin kun sitä hankittavaa on niin paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös