Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 713
  • 3 029

Fordél

Jäsen
Ehdottomasti peukku ManU:lle ennakkoluulottomasta ja 'raikkaasta' managerivalinnasta. Rangnickin edellytykset pelin parempaan organisointiin ovat varmasti OGS:a paremmat, mutta miten onnistuu muilla osa-alueilla, aika näyttää. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, miten ManU:n materiaali taipuu Rangnickin tarpeisiin esim. laitapakkien osalta.

Rangnickin ajama pelillinen muutos vie varmasti jonkin verran aikaa, mutta aika nopeasti homma pitäs saada toimimaan, jotta Valjun nelossija ei karkaa. Seuraavan Arsu-pelin jälkeen otteluohjelma on joulukuun ajan helpohko, joten sikäli ajankohta uuden sisäänajamiseen on ihan hyvä. Noissa matseissa pitäisi nähdä hyvin aktiivinen ja työteliäs ManU, jonka koko joukkueen puolustuspelaaminen on jo tiivistynyt ja hyökkäyspeli tuottaa yhä enemmän laadukkaita maalipaikkoja.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Jotenkin sellainen pieni haisu, että Rangnick voisi olla jopa parempi viemään ManUa eteenpäin, kuin vaikkapa Pochettino. Managerin paikalta siis nimenomaan. Katsotaan toki loppukausi ja tehdään sitten enemmän johtopäätöksiä. Ja jatkaahan Rangnick kuitenkin toimiston puolella vielä tuon puolen vuoden valmennuspätkän lisäksi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Basti aika hyvin tiivisti sen miksi Rangnickista on helppo innostua:

"Now, the top teams in European football now, and three of them are in the Premier League, and I would say Bayern Munich as well, all play that way, the way this guy has always wanted his teams to play, going back, possibly, 20 years since he started coaching. "
 

Jeffrey

Jäsen
Jotenkin sellainen pieni haisu, että Rangnick voisi olla jopa parempi viemään ManUa eteenpäin, kuin vaikkapa Pochettino. Managerin paikalta siis nimenomaan. Katsotaan toki loppukausi ja tehdään sitten enemmän johtopäätöksiä. Ja jatkaahan Rangnick kuitenkin toimiston puolella vielä tuon puolen vuoden valmennuspätkän lisäksi.

Täällä taas sellainen tuntemus perssiissä, että Pochin juna meni nyt ohi jo. Toivottavasti haisu ja tuntemus ei ole samasta paikasta peräisin.

Rangnickin pidempi diili tuonee myös muita mahdollisuuksia. Esimerkiksi Amorimin palkkaaminen nyt tuntuisi paljon turvallisemmalta vaihtoehdolta kuin ilman saksalaisen konsulttidiiliä. Harvemmin tällaiset kummisetä -asetelmat ovat olleet kovinkaan tuottoisia, mutta silti jotenkin tuntuisi tällaisen nuoren tulokkaan olevan sellaiseen paljon mukautuvampi kuin jonkun kovemman konkarin. Jälleen viimeviikonloppuna Amorim rikkoi yhden ennätyksen, kun saavutti 50 voittoa ensimmäisen 66 ottelun aikana kun Josella tähän meni 73 peliä.

Nyt kun tilanne on tämä, niin kyllä itse kokisin Pochettinon diilin kesällä jotenkin aavistuksen pettymykseksi. Toki esimerkiksi ten Hag ja Amorim olisi selkeästi riskisimpiä vaihtoehtoja, mutta taas se upside lienee huomattavasti parempi sekin. Omissa papereissa nämä kaksi alkaa olla melko tasoissa, taiston kääntyessä hieman ten Hagille jo ihan senkin perusteella että nykyinen miehistö lienee sopivampi hänen pelitapaansa - ja Gravenberch olisi mielestäni ihan täydellinen palanen keskikentälle. On muuten mielenkiintoinen peli ensi viikon tiistaina kun Sporting ja Ajax ottavat chämppärissä yhteen.

Niin ne ajat muuttuu... silloin kun minä olin nuori olivat valmentajat lierihatussa sikaria polttavia vanhempia herrasmiehiä - nykyään tuollaisia nuoria juippeja trendivaatteissa tai verkkareissa valkaistuine hampaineen.
 

Jeffrey

Jäsen
Uusi koronamuunnos on nostanut riskejä ensi viikon Chämppäri peliä YB:ta vastaan. Uusien Sveitsin rajoitusten mukaan YB:n englantiin matkaavat jäsenet joutuisivat pitämään 10 päivän karanteenin reissusta palattuaan. Näin ollen UEFA käynnistänyt keskustelut ottelun siirtämisestä johonkin muuhun maahan tai YB:lle erikoisjärjestelyn saamisesta.

Ottaen huomioon Unitedin varmistaman lohkon kärkisijan ja YB:n kolmossijan sauman, esimerkiksi Unibetin tarjoama 7,35 YB:lle kuullostaa melko hyvältä. Voi toki olla niinkin, että tätä ottelua ei oteta lepuutuksen kannalta vaikka peli toisiin maisemiin siirtyisi vaan harjoituspelinä uudelle valmennukselle - tämä saattaisi luonnollisesti muuttaa tilannetta.
 

Outsider

Jäsen
Jos ei muuta, niin varmasti ainakin mielenkiintoista seurattavaa tulee olemaan se mihin suuntaan United lähtee Rangnickin kanssa. Jos miehistöä aletaan jo tammikuussa muokkaamaan reilumminkin, niin seuraava valmentaja ja haluttu pelityyli pitäisi käytännössä olla nyt heti tiedossa tai muuten touhu menee taas ihan hölmöläisten hommaksi. Huhuissahan suurinpiirtein puolet joukkueesta on nyt sellaisia kenelle ei Rangnickin alaisuudessa nähdä käyttöä.
 

Barney

Jäsen
Joku kun kysyi kuka sinne keskikentän pohjalle pitäisi hankkia, niin on mahdollista toki että tammikuussa tuodaan joku tölkkitehtaan oma poika sisään, jolla on pelitapa selkärangassa.

MEN nosti tämän kaverin nimen esiin:


Tämä on ihan hyvä nosto ja melko realistinenkin hankinta tammikuussa. Miehellä itsellä tuskin olisi mitään siirtoa vastaan, kun hän on pari vuotta sitten sanonut näin: “My dream club is Manchester United. I will fight with all my strength to one day play for that club."
 

Fordél

Jäsen

Jeffrey

Jäsen
Sieltä tosiaan tulossa ManUlle oma ”Bielsa”. Tai siis, kröh.




Kyllä mä olen tässä nyt jopa vähän samaa mieltä. Olkoonkin, että saksalainen oli tähän hätään varmasti se paras vaihtoehto niin onhan hänen statsinsa vähintäänkin vähäiset ja nekin aikalailla ajoilta jolloin meillä oli vielä Nevillet, Ferdinandit, Giggsit ja Scholesit kokoonpanossa. Maaginen velho jonka magiikkaa voidaan kyllä ihan aiheellisesti kyseenalaistaa ainakin päävalmentajan positiossa. Kyllä itse pelkään odotuksien olevan turhankin suuret. Toki onneksi OGS jätti seuran lopulta kuitenkin niin hyvään kondikseen, että jo ihan puolustus- ja joukkuepelin uudelleen organisoinnilla pitäisi saada aikaan varsin päteviä tuloksia - eikä sen organisoinnin edes tarvitse olla mikään mullistava - kunhan Watfordit ei enää paina neljää maalia espanjalaisen selän taakse.

Itse asetan suurimman toivon nyt siihen, että saksalainen saisi vietyä Olen projektin maaliin ja tehtyä ne viimeiset kipeät päätökset. Joukkueessa on edelleen ne reilut puolen tusinaa isoa pahvia rasittamassa rosteria ja joiden hyöty joukkueelle on amerikkalaisittain slim-to-none. Heistä toki DDG ja osittain myös Matic saanee tämän kauden osalta synninpäästön ja Matan sekä Pogban pahvit ovat menossa kirjanpitomateriaaleiksi varaston perukoille nyt kesällä. Pogban on tosin huhuttu olevan innoissaan Rangnickista, mutta ilkeät kielet puhelevat miehen sitoutumisesta Unitediin koska mistään muualta ei tuollaista diiliä enää saa - ja tässä varmasti ovat ainakin osittain oikeassa.

Täysin toinen asia onkin sitten se pysyvän valmentajan valinta, jonka suhteen Rangnick voi olla joko uhka tai mahdollisuus, riippuen mistä kulmasta asiaa tarkastelee.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Rangnickilla tosiaan ei yli kahden pisteen keskiarvoa ole uraltaan eli se on totta, että bielsamaista-hypeä kaverin ympärillä ja on kaikkein xg-runkkareiden palvottu sankari.

Toisaalta Rangnick ei ole koskaan valmentanut näin isoa seuraa eli iso näytönpaikka hänellekin.

Se mikä tässä on nyt varmaan oleellisin juttu niin ei nykyfutiksessa vaan enää nousta huipulle (ainakaan useamman vuoden ajaksi) jos ei itse olla se aloitteen tekevä joukkue ja edes yritetä kontrolloida peliä.

Joukkueen pelaajamateriaaliin peilaten nuo syöttömäärät ja pallonhallintaluvut on ihan kamalia, joten kyllä tämä nimitys oli kaiken järjen mukaan askel nykyaikaan.

Ja niin vielä… kiitos kauniiden ihmisten saaren harvahampaisten asukkaiden poliittisen viisauden, Rangnick ei välttämättä ole mukana Arsenal pelissä, kun tuohon moderniin Albaniaan ei eurooppalaisia töihin päästetä ilman viittä lupalappua.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ihan kiva meriitti. Jos eletään tässä päivässä ja reaalimaailmassa, 99 manageria sadasta ottaisi Moun ennen Ronaldoa jengiinsä. Lasken sen yhdenkin managerin lähinnä vastarannan kiiskeksi, joita aina löytyy ihmiskunnasta.

Ehdottomasti ja Salah tulee olemaan seuraavassa äänestyksessä kolmen joukossa, Ronaldosta en tiedä. Ronaldolla on tehokasta peliaikaa omalla tasollaan enää mahdollisesti vain pari vuotta. Salahilla iän puolesta pelivuosia vielä ainakin 4-5 vuotta tasolla jolla hän on tällä hetkellä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse odotan Ralfilta ensisijaisesti sitä, että hakee sen Olen keskelle avomerta hukatun viikinkilaivan takaisin kompassin kanssa ja näyttää suunnan kesää kohti ja mielellään kohti Amsterdamin satamaa. Ehkä ajaa hieman omaa pelitapaa sisään tai ainakin sellaista pelitapaa, joka soveltuu myös tulevan valmentajan pelitapaan ettei sitten kesällä joudu enää tekemään mitään sen suurempia korjausliikkeitä. Sijoutusten valossa tärkeintä olisi kairata se nelospaikka väkisin takaisin, jotta saadaan UCL houkutin kesän hankintoihin. Muuta en odota, mutta en pistä pahakseni jos mennään pitkälle tämän kauden UCL kisoissa.

Toinen asia on se, että Ralf saisi tammikuussa ja kesällä vielä etenkin siivota tuosta rosterista ne pelaajat pois, jotka ei ole sitoutuneita, jotka on liian vanhoja ja hitaita tai muuten vain epäsopivia siihen pelitapaan mitä lähdetään ajamaan sisään Ralfin sekä kesällä tulevan valmentajan toimesta. Näihin lukeutuu mielestäni: Martial, Mata, Matic ja Pogba. Toki myös Ronaldo, mutta ei hän ole menossa minnekään luultavasti. Lingard sopisi varmaan tulevaan hyvin, mutta haluaa ilmeisesti kuitenkin pois. Cavani sopisi myös hyvin, mutta on rikki ja vanha. Sitten kun miettii, että aletaan pelata nopeampaa peliä niin Maguire on meidän hitain toppari, mutta myös kapteeni ja kallis sellainen ja tuskin hankintaan uutta topparia tähän haavaan.

Sisään voi hyvinkin tulla Haidara. Voisi sinänsä verrata Van de Beekiin, että tulee vähän pienemmän profiilin pelaajana ja heikommasta liigasta, joten ei kannata kuitenkaan odottaa että heti alusta alkaen klikkaa. Toinen hankinta olisi varmaan se oikea pakki, joka on laadukkaampi kuin AWB, jolloin AWB jäisi vaihtoehdoksi penkille. Sitten tuosta lähtee kesään mennessä 2-3 hyökkääjää, joten kesällä sitten se hyökkääjä sinne onko se sitten Håland vai joku muu sekä vielä yksi isomman profiilin keskikenttä. Eli käytännössä näin:

Cavani, Martial ja (Ronaldo) -> Håland (Kesä)
Matic ja Mata -> Haidara (Talvi)
Pogba -> Rice/Philips/Gravenberch (Kesä)
Lingard -> korvataan lisäämällä vdb ja sancho vastuuta (Talvi)
Dalot -> oikea pakki/Dalot saa kesään asti näyttää?

Enemmän ukkoa ulos, jotta saadaan kesän profiilihankinnoille tilaa ja maltilliset täsmähankinnat tammikuulle. Tavallaan iso mylläys ulospäin, kun 6-8 ukkoa lähtee, mutta hankinnat tulisi täsmäpaikoille. Näiden lisäksi voi tietty tulla jotain Rangnickin suosittelemia omia nimiä esim. Leipzigistä/Moskovasta. Näihin voisi sopia Nordi Mukiele oikeaksi pakiksi Red Bullista ja Anton Miranchuk tuomaan leveyttä hyökkäykseen Lokomotivista.
 

Jeffrey

Jäsen
Cavani, Martial ja (Ronaldo) -> Håland (Kesä)
Matic ja Mata -> Haidara (Talvi)
Pogba -> Rice/Philips/Gravenberch (Kesä)
Lingard -> korvataan lisäämällä vdb ja sancho vastuuta (Talvi)
Dalot -> oikea pakki/Dalot saa kesään asti näyttää?

Tähän listaan kun vielä puristetaan Bailly-Jones kaksikosta joku oikea nelostoppari niin alkaisi olla jo aika lähelle valmista.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tähän listaan kun vielä puristetaan Bailly-Jones kaksikosta joku oikea nelostoppari niin alkaisi olla jo aika lähelle valmista.
Onko joku muuten katellut Tuanzeben pelejä? Joko voidaan kirjoittaa ulos tulevaisuudensuunnitelmista?

Ainut onnistuja lainapelaajista on käsitykseni ollut Chong ja hänelläkin se katkesi loukkaantumiseen.
 

Barney

Jäsen
Tuskinpa kukaan odottaa Rangnickista mitään valmentajavelhoa, mutta muutosvalmentajana hän on aika lähelle täydellistä ratkaisua tähän tilanteeseen. Hän on ollut suuresti vaikuttamassa suoraan siihen minkälaista jalkapalloa neljän tämän hetken top-5 valmentajan joukkueet pelaavat ja epäsuoraa vaikuttamassa sen viidennen pelitapaan.

Nyt kun lisätään yhtälöön vielä tuo edellisellä sivulla oleva @V-G- linkkaama vertailu osa-alueista, joilla United on ollut tällä kaudella Valioligaan surkein ja puolestaan Rangnickin Leipzig oli pari vuotta sitten Bundesliigan paras, niin tämä on juuri sitä mitä lääkäri määrää. Jos pohditaan puhtaasti ceteris paribus -periaatteella, niin jos Rangnick onnistuu noissa tilastoissa nostamaan Unitedin tuolta ihan pohjalta edes keskikastiin, niin top-4 sijoitus alkaa olemaan jo aika varma. Jos hän onnistuisi sellaisessa ihmeessä, että United nousisi noilla osa-alueilla Leipzigin tyyliin ihan sarjan kärkeen, niin mestaruustaistelu voisi olla jo lähellä. Paljon parempaa miestä ei olisi voinut saada korjaamaan niitä joukkueen ongelmakohtia.

Samalla Rangnick pääsee tutustumaan tarkemmin pelaajiin ja ensi kaudella, kun sieltä tulee se hänen haluamansa valmentaja (veikkaan ten Hagia) sisään, niin hänellä on myös melko vahva käsitys siitä, että kenestä pelaajista on toteuttamaan haluttua pelitapaa ja kenestä ei. Nyt seuralla on selkeä linja ainakin 2,5 vuodeksi siitä, että minkälaista jalkapalloa se haluaa pelata ja samalla myös pelaajistoa tullaan varmasti vahvasti muuttamaan pelitavan edellyttämään suuntaan ettei käy niin kuin tänä syksynä, kun pelitapaa on jouduttu muokkaamaan pelaajien takia.
 

Jeffrey

Jäsen
Onko joku muuten katellut Tuanzeben pelejä? Joko voidaan kirjoittaa ulos tulevaisuudensuunnitelmista?

Ainut onnistuja lainapelaajista on käsitykseni ollut Chong ja hänelläkin se katkesi loukkaantumiseen.

Yhdessä Liigacupin pelissä elokuussa Barrowia vastaan dominoi puolustusta aivan täysin. Ysikymppisiä on tullut ihan mukavasti, mutta nyt kahteen edelliseen peliin eli Gerrardin aikana ei ole kentälle päässyt. Hankalia tilanteita lainapelaajille nämä managerivaihdokset. Kyllähän Tuanzebe voisi rosterissa paikkansa ihan hyvin täyttäisi? - ainakin niin kauan kunnes tuo 4-5 topparin paikka alkaa olla priolistan kärjessä.

Yksi onnistuneimpia lainapelaaja ainakin noin jollain suhteella taitaa olla Ethan Laird. Unitedin edustuksessakin debyytin tehnyt oikea laitapuolustaja on pelannut Swanseassa ihan mallikkaan kauden ja kuuluu vakioavaukseen. Positiivisia merkkejä on kuitenkin myös muualla, esimerkiksi Garner pelasi viime viikolla loistavan pelin WBA:ta vastaan - josko se siitä tälle kaudelle vielä lähtisi. Myös Di'Shon Bernard noussut avauksen toppariksi Hullissa ja pelannut varsin jämäkästi ja toki Williams paukutellut varsin päteviä esityksiä Norwichissa - edelleen nuorukaisella se sama haaste että hyvän ja huonon päivän ero on melko suuri.

Vähän meni sekavaksi, mutta kyllä ainakin Williams, Bernard ja Laird tulisi tässä välissä listata onnistumisen puolelle.

Ja sitten on tietysti Pereira joka on pelannut Flamengossa oikein vahvan kauden, vaikka viikonloppuna kävikin vähän hassusti.


 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuanzeben kohdalla sinällään toivoa on koska isoimmat ongelmat on henkisellä puolella. Ne pari mokaa viime kaudella ja molempia seurasi valtava ryöpytys somessa plus rasistinen törky siihen päälle ja itseluottamus oli sitämyöten siinä.
 

Jeffrey

Jäsen
Ja niin vielä… kiitos kauniiden ihmisten saaren harvahampaisten asukkaiden poliittisen viisauden, Rangnick ei välttämättä ole mukana Arsenal pelissä, kun tuohon moderniin Albaniaan ei eurooppalaisia töihin päästetä ilman viittä lupalappua.

Edit:

Ei tarvitse enää spekuloida ja huhuilla.

In Kärrikki we trast!




Edit2: Eli Rangnick ei täytä FA:n vaatimuksia automaattisen työluvan saamiseksi. Vaatimus koskee vaadittua valmennuskokemusta edellisen 5-vuoden aikana ja tätä saksalainen ei täytä. Seuraavaksi "vastassa" on FA:n osoittama riippumaton paneeli, jonka grilliin Rangnick joutuu työluvan saadakseen.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Siis mitä? Tämä Ragnarök on ollut valmentajana jonkun 40 vuotta mutta kun viime kausina on ollut hiljaisempaa niin joutuu johonkin soveltuvuustesteihin tai vastaaviin? Joku voisi pitää vähän kankeana systeeminä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös