Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 713
  • 3 029

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ristiriita on siinä, että Rangnick haluaisi täyden vallan kaikkeen kun taas Unitedin puolelta kyse olisi kesään asti ulottuvasta määräaikaisesta pestistä. Seura ei siis näe järkevänä lähteä isoon myllerrykseen, joka tuosta voisi seurata.
No ihan päivänselvä asiahan se on, että ei caretakerille mitään täyttä valtaa anneta, esim ostojen ja myyntien suhteen. Peluutusten osalta mielestäni väliaikaisella managerilla pitäisi olla täysi valta, mutta toki myös suunnitelma millaista peliä hän haluaa toteuttaa ja miten hän ajattelee sen onnistuvan nykyisellä materiaalilla. Tärkeintä olisi, että tuolla managerilla ei olisi mitään paineita peluuttaa loukkaantuneita pelaajia, vaan antaa rohkeasti peliaikaa ja tilaa kasvaa pelisysteemiin, myös nuorille.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Itse en oikein tiedä. Pysyvämpää koutsia jos ei saada tähän hätään niin kai se olisi ihan sama mennä olella loppukausi. Ainakin on sitten katsottu "kortti loppuun".

Aika paljon säätöä on ollut seuran sisällä viime vuodet ja toivon ettei mene vielä sekavempaan suuntaan.
 

Fordél

Jäsen
Edelleen, OGS lähtee varmasti, jos otteet eivät parane ja kärki karkaa Valjussa ja/tai CL:ssa jäädään vielä alkulohkoon. Mikään seurajohto ei kestä esim. sitä painetta, joka syntyy, jos Pool- ja City-pelin kaltaisia otteita nähdään lisää. ManU ei ole mikään Norwich vaan uskottavuuden takia on pakko silloin reagoida. Se on sitten eri asia, jos otteet parantuvat selvästi tai jos OGS sinnittelee vaikka jonnekin helmi-maaliskuulle. Joka tapauksessa plan B on oltava ja sellainen varmasti onkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Jeffrey

Jäsen
Itse en oikein tiedä. Pysyvämpää koutsia jos ei saada tähän hätään niin kai se olisi ihan sama mennä olella loppukausi. Ainakin on sitten katsottu "kortti loppuun".

Eiköhän kortti tosiaan loppuun katsota, tosin se saattaa olla katsottuna jo muutaman viikon päästä. Unitedin valmentajan pesti on universumin hankalin pesti huippu-urheilussa. Tässä roolissa olet ihan eritavalla keskiössä kuin missään muualla ja haasteet ovat ihan erilaiset. Samalla keppihevoset laukkaavat paikalle lattia kalkattaen heti kun vähän on pilviä taivalla, myrskystä puhumattakaan - välillä myös täydellisellä suvisäällä.

Hankala tällaista roolia on kesken kauden lähteä vaihtamaan, riskit olisi ihan järkyttävän isot. Aika harvassa ovat ne valmentajat jotka näihin saappaisiin voisi yhtäkkiä astua, ja heistä pitäisi haarukoida vielä ne joiden kanssa intressit kohtaavat todella monella eri tasolla.

Toki olisihan siellä Interimiksi tarjolla vaikka Ryan Gigg - siinähän se vasta keppihevosten riemu repeäisi. Tai vaikka vanha tuttu Carlos Queiroz.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samaa mieltä tuosta tilanteesta "markkinoilla". Mutta siis Romano on tuon Rangnickin ampunut alas. Häntä ei nähdä Unitedissa sopivana tähän tilanteeseen. Ristiriita on siinä, että Rangnick haluaisi täyden vallan kaikkeen kun taas Unitedin puolelta kyse olisi kesään asti ulottuvasta määräaikaisesta pestistä. Seura ei siis näe järkevänä lähteä isoon myllerrykseen, joka tuosta voisi seurata.

En näe itsekään mitään syytä isoon myllerrykseen. Manulla on huippurosteri, jota on marinoitu viime kaudet kaikessa rauhassa Olen kanssa. Manu on tehnyt vain ja ainoastaan tarkkaan harkittuja, hyviä hankintoja ja samaan aikaan tuonut omia nuoria sisään. Toki joku Sancho kärsii nyt sopeutumisesta, mutta ei tätäkään hankintaa katsota lyhyellä tähtäimellä eikä Manu niin ole pitkään aikaan toiminutkaan. NHLn termein sanoisin, että kyseessä on ollut retool ja siihen Ole on ollut sopiva valmentaja. Nyt kun pitäisi ottaa se seuraava steppi ja siirtyä Cityn ja Poolin tasolle, niin tarvittaisiin uusi valmentaja. En usko, että Olesta on enää tuohon. Uuden valmentajan pitäisi olla helppo tulla tuohon, vakuuttava rosteri ja hyvä pohjatyö alla. Pöytä on katettu valmiiksi.
 

Jeffrey

Jäsen
Uuden valmentajan pitäisi olla helppo tulla tuohon, vakuuttava rosteri ja hyvä pohjatyö alla. Pöytä on katettu valmiiksi.

Pöytä on katettu valmiiksi ja ehdottomasti seuraavalla valmentajalla on enemmän mahdollisuuksia kuin mitä Olella aikanaan oli. Silti edelleen edessä on mahdollisesti koko OGS:n projektin kipeimmät ja isoimmat päätökset, joiden vaikutus saattaisi kaataa seuraavan managerin heti alkuunsa - mikäli joutuisi nämä päätökset tekemään heti oman United uran alkuun. Tässä tietysti korostuu Pogban ja DDG:n rooli joukkueessa.

OGS:n kohdalla pitää muistaa myös se, että pelaajien halukkuus siirtyä Unitediin on ollut varsin iso - tästä ehdottomasti sulka norjalaisen hattuun. Markkinoilta ollaan saatu hankittua aikalailla ne pelaajat jotka on haluttu, eikä ole tarvinnut hankkia ketä sattuu mistä sattuu. Jos tämä rosteripuolen uudistus saataisiin maaliin ja jollain tavalla linkutettua tämä kausi riittäville sijoituksille - olisi seuraavan managerin mahdollisuudet taas ihan eritasolla kuin mitä ne juuri tällä hetkellä olisivat. Samalla näiden asioiden negatiiviset puolet saisi dumpattua OGS:n niskaan.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
OGS:n kohdalla pitää muistaa myös se, että pelaajien halukkuus siirtyä Unitediin on ollut varsin iso - tästä ehdottomasti sulka norjalaisen hattuun. Markkinoilta ollaan saatu hankittua aikalailla ne pelaajat jotka on haluttu, eikä ole tarvinnut hankkia ketä sattuu mistä sattuu.
Tässä on toki sellainen varjopuoli, että kun nuoret eteenpäin pyrkivät pelaajat ovat nähneet esimerkiksi Sancho ja VdB kaksikon varsin "suuren" roolin ja vastuun, niin ehkä harvempi nuori lupaus kuitenkaan haluaa sitten jatkossa tulla tänne, jos Ole Gunnar jatkaa puikoissa, eikä uskalla luottaa näihin pelaajiin enempää. Toki jos Ole Gunnarin aika tulee ensi kesänä kuitenkin päätökseen, niin tuskin tammikuussa isompia hankintoja enää tulee.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Manu on tehnyt vain ja ainoastaan tarkkaan harkittuja, hyviä hankintoja ja samaan aikaan tuonut omia nuoria sisään.

Omia nuoria? Siis nuoria jotka ovat pärjänneet ykkösjoukkueessa? Siis päivänselvien Rashfordin ja Greenwoodin lisäksi. Greenwoodilla lisäksi kysymysmerkkejä vielä paljon ilmassa.

Tarkkaan harkittuja hankintoja? Miten Cavanin, Ronaldon ja Varanen hankinnat esim. tukevat omien nuorien sisääntuomista? Maguiresta maksettiin ylihintaa, Sanchoa jahdattiin kaksi vuotta ja sitten ei osata edes peluuttaa kun on maksettu 80 miljoonaa, Wan-Bissaka. keskinkertaisuudesta maksettiin reilua ylihintaa, Amad ei ole päässyt pelaamaan, Pellistri.. noh, sitten päälle Telles ja VDB. Ei toi nyt hirveän hyvältä näytä. Myös Ronaldon hankinta oli virhe, mutta sitä ei voi oikeastaan kritisoida, koska kaikki tietävät että tuo hankinta piti tehdä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Omia nuoria? Siis nuoria jotka ovat pärjänneet ykkösjoukkueessa? Siis päivänselvien Rashfordin ja Greenwoodin lisäksi. Greenwoodilla lisäksi kysymysmerkkejä vielä paljon ilmassa.

Niin onhan siellä myös noiden lisäksi McTominay. Myös Henderson on pakko mainita, joka kärkkyy De Gean paikkaa takana. Ei Manun kokoisessa seurassa tietenkään ole koko aloittava kokoonpano omia kasvatteja tai edes nuoria, mutta paljon hyviä nuoria tuonne on onnistuttu tuomaan joka tapauksessa. Sancho, Shaw, AWB (vasta 23 v!). Haluan myös mainita Martialin, jonka kanssa on pitkäjänteisesti tehty töitä, mutta ei näytä tällä kertaa tuovan tulosta. Pidän kuitenkin tuon oloista hankintaa hyvänä ja saumoja on annettu. Sancho tulee vielä uskon mä.

Tietty harmonia tuonne on Olen aikana tullut. Varanen hankinta oli no-brainer kun tuon tason toppari tulee tarjolle ja haluaa Manuun. Tuon kokoisessa seurassa ei silloin mietitä jotain omaa junnua, joka ehkä viiden vuoden päästä olisi samalla tasolla. Ronaldo päinvänselvä juttu. Cavani tuo syvyyttä hyökkäykseen. Ei näiden hankintojen ole tarkoitus tukea omien nuorien sisään ajamista vaan tehdä Manusta parempi joukkue. Tuon kokoiseksi seuraksi nuoria on mielestäni Olen aikana onnistuttu ajamaan sisään erinomaisesti. Van de Beek oikeastaan ainut sellainen kenen kohdalla en tajua mistä on kyse, miksi ei saa näytönpaikkoja tuon enempää? Tellesin edessä nyt vain sattuu olemaan Shaw.

Ainahan tuon kokoisessa seurassa tulee tietynlaista vaihtuvuutta kausien välillä olemaan kun pelaajat vanhenevat, mutta eihän tuo rosteri ole vanhenemassa käsiin kerta rysäyksellä vaan tuolla on todella paljon hyviä nuoria, parasta peli-ikää lähestyviä ja nimenomaan parhaassa peli-iässä olevia kavereita. Hyvä sekoitus kaikkea.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Van de Beek oikeastaan ainut sellainen kenen kohdalla en tajua mistä on kyse, miksi ei saa näytönpaikkoja tuon enempää?
Tästähän oli puhetta, että hankinta tehtiin pikavauhdilla Woodpeckerin toimesta kun van der Sar ilmoitti että pelaaja on saatavilla. Käsittääkseni valmennusta konsultoitiin tässä hyvin vähän, mikä nyt ei tietenkään ole peruste olla käyttämättä ko. pelaajaa, koska laatua todellakin on.
 

Jeffrey

Jäsen
Tässä on toki sellainen varjopuoli, että kun nuoret eteenpäin pyrkivät pelaajat ovat nähneet esimerkiksi Sancho ja VdB kaksikon varsin "suuren" roolin ja vastuun, niin ehkä harvempi nuori lupaus kuitenkaan haluaa sitten jatkossa tulla tänne, jos Ole Gunnar jatkaa puikoissa, eikä uskalla luottaa näihin pelaajiin enempää. Toki jos Ole Gunnarin aika tulee ensi kesänä kuitenkin päätökseen, niin tuskin tammikuussa isompia hankintoja enää tulee.

Eipä tilanne Unitedissa eroa kovin hirveästi siitä mitä muissa kärkiseuroissa on tapahtunut. Eipä ne Chelsean kärkihankinnat ole kävelleet avaukseen sen paremmin kuin Keitat Poolissa tai Torresit Cityssä tai vaikkapa Barcan tai Realin huippuhankinnat. Toki jokainen pelaaja varmasti arvioi lähtökohtia omalta kantiltaan, mutta voi se myös olla vahvuus ettei heti heitetä sinne altaan syvään päätyyn ja jokaisella on aina edessä se sopeutuminen uuteen seuraan.

Toki se on sääli, että molemmat pelaajat ovat kärsineet isosti siitä kun Pogbaa on yritetty tunkea kokoonpanoon väen väkisin, tai sitten puolustuksen loukkaantumisista/repaleisuudesta.
 

Fordél

Jäsen
Tarkkaan harkittuja hankintoja? Miten Cavanin, Ronaldon ja Varanen hankinnat esim. tukevat omien nuorien sisääntuomista? Maguiresta maksettiin ylihintaa, Sanchoa jahdattiin kaksi vuotta ja sitten ei osata edes peluuttaa kun on maksettu 80 miljoonaa, Wan-Bissaka. keskinkertaisuudesta maksettiin reilua ylihintaa, Amad ei ole päässyt pelaamaan, Pellistri.. noh, sitten päälle Telles ja VDB. Ei toi nyt hirveän hyvältä näytä. Myös Ronaldon hankinta oli virhe, mutta sitä ei voi oikeastaan kritisoida, koska kaikki tietävät että tuo hankinta piti tehdä.

Kyllä, nimenomaan paljon tarkkaan harkittuja hankintoja. Se on eri asia kuin omien nuorten sisäänajo, jota on myös tehty. Itse asiassa tarkkaan harkitut hankinnat tukevat nuorten sisäönajoa, kun heidän ei tarvi kantaa heti liian suurta vastuuta.

Mitä nämä tarkkaan harkitut hankinnat ovat sitten olleet? Tarvittiin huipputopparia, hankittiin Maguire. Tarvittiin vielä Varane, kun huomattiin ettei Bailly pysy kasassa ja taso heittelee liikaa eikä Lindelöfin taso riitä. Oikealle laidalle ei löytynyt laatua, hankittiin Sancho. Kärjestä puuttui härkämäistä suoraviivaisuutta, kun Martialista ei ole siihen. Hankittiin Cavani. Jne. Jne. Jne.

ManU:a saa kritisoida monestakin asiasta, mutta hankintapolitiikasta en kritisoisi. Se on ollut Moun jälkeen todella hyvää, etenkin kun muistaa kuinka vaikeissa lähtökohdissa oltiin Moun jälkeen. Pari outoa hankintaa siellä toki on eli lähinnä VDB ja Ronaldo, joista ensiksi mainittu ei näytä sopivan nykyiselle valmentajalle ja jälkimmäinen ei ollut tarvelistalla, mutta hankittiin, kun mahdollisuus tuli. Silti kokonaisuutena vahvaa suorittamista ManU:lta. Annetaan siis possitiivista palautetta aina kun siihenkin on aihetta.
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Sivustaseuraajana ihmettelen tämän palstan ManU-fanien McTominayn ihannointia.
Pääsisikö tämä rappaaja, jolla ei ole pallolliseen peliin mitään annettavaa, avaukseen missään muussa top10-joukkueessa?
Vastustajan pelin rikkominen ja syöttöjen katkominen on ihan hyvä ominaisuus, mutta huippujoukkueissa pitäisi pystyä antamaan panoksensa myös hyökkäyspeliin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Sivustaseuraajana ihmettelen tämän palstan ManU-fanien McTominayn ihannointia.
Pääsisikö tämä rappaaja, jolla ei ole pallolliseen peliin mitään annettavaa, avaukseen missään muussa top10-joukkueessa?
Vastustajan pelin rikkominen ja syöttöjen katkominen on ihan hyvä ominaisuus, mutta huippujoukkueissa pitäisi pystyä antamaan panoksensa myös hyökkäyspeliin.
Ideaalissa tilanteessa McT ei olisi avauksen pelaaja - ainakaan vielä. Kehitys on ihan oikeaan suuntaan ja pallollisia kykyjä nimenomaan löytyy, mutta tekemistä piisaa pelinluvun ja pelinopeuden kanssa. Ei ole omimmillaan tuossa tuplapivotin puolikkaana, vaan olisi parempi box to box -pelaajana. Havainnollistetaan näin: "ricendidikantefabinho" pohjalla, Bruno vähän ylempänä ja McT ravaamassa sitä väliä. Voisi toimia.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Sivustaseuraajana ihmettelen tämän palstan ManU-fanien McTominayn ihannointia.
Pääsisikö tämä rappaaja, jolla ei ole pallolliseen peliin mitään annettavaa, avaukseen missään muussa top10-joukkueessa?
Vastustajan pelin rikkominen ja syöttöjen katkominen on ihan hyvä ominaisuus, mutta huippujoukkueissa pitäisi pystyä antamaan panoksensa myös hyökkäyspeliin.

Itse myös olen kritisoinut sitä, että luotetaan McT kun ei hän vaan ole riittävä. Hän menisi varmasti pelaajana, joka istuu suurimman osan ajasta katsomossa, muiden Manu -fanien kanssa. Sama homma Fred. Edelleen ajattelen niin, että Manu tasoisen jengin tulisi hankkia jokaiselle paikalle maailman kärkeä olevat pelaajat, jotka jollain tavalla sopii muutenkin valmentajan pelikuvioihin. Tällä hetkellä Manu häviää varsinkin DM osastolla kilpailijoilleen ja jopa keskikastin joukkueille. Myös keskuspuolustaja osasto on aika suppea vaikka Varane ja Maguire terveenä onkin hyvä parivaljakko, niin kun eivät ole terveinä, niin joukkueessa on kaaos.

Joukkue tarvitsee kolme kovan tason DM porrastetusti sen yhden ollessa lähtökohtaisesti enemmän penkillä + Fred + Mct, 2 keskuspuolustajaa jotka taistelevat avauspaikasta kokoonpanossa ihan tosissaan ja voivat sivuuttaa jopa Maguiren ja Varanen, mutta varsinkin korvata heidät jos tulee loukkaantumisia. LB ja RB, kyllä Bisse ja Shaw parhaimmillaan on todella hyviä, mutta pärjäävätkö kilpailijoille tällä hetkellä, niin ei. Sinne todellista kilpailua lisää. Ostoksille tulee mennä ajatuksella, että hommataan ne parhaat.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
2 keskuspuolustajaa jotka taistelevat avauspaikasta kokoonpanossa ihan tosissaan ja voivat sivuuttaa jopa Maguiren ja Varanen, mutta varsinkin korvata heidät jos tulee loukkaantumisia. LB ja RB, kyllä Bisse ja Shaw parhaimmillaan on todella hyviä, mutta pärjäävätkö kilpailijoille tällä hetkellä, niin ei. Sinne todellista kilpailua lisää. Ostoksille tulee mennä ajatuksella, että hommataan ne parhaat.
En jaksa enää tuosta keskikentästä vääntää, mutta kyllähän Unitedin topparitilanne on oikein hyvä tällä hetkellä. Tai olisi, jos ei väkisin peluutettaisi loukkaantunutta Maguirea. Lindelöf on jo parin kauden ajan ollut oikein luotettava ja kilpailutilanteen lisääntyminen on tehnyt hänelle selvästi hyvää. Bailly on erittäin hyvä puolustaja, mutta vähän pommi siinä mielessä ettei koskaan tiedä tuleeko tänään oma maali, punainen kortti, loukkaantuminen minuutin pelin jälkeen vai hattutemppu. Tuotakin voisi tasoittaa kun saisi tasaisesti peliaikaa, mutta tästä nyt ei ihan pelkästään OGS:lle voi antaa pyyhkeitä, kovin lasinen on Bailly.

Shaw riittää, mutta AWB on jotenkin niin menneen maailman pelaaja että vaikea nähdä häntä tulevaisuudessa enää avauksen pelaajana. Ollut hyvä puolustussuuntaan, mutta ei osaa pelata pallon kanssa lainkaan, joka ei nyt vaan enää vuonna 2021 riitä laitapuolustajalle. Ja tällä kaudella ei oikein se puolustaminenkaan ole toiminut. Shawn peli hyökkäyssuuntaankaan ei ole yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta kovin kummoista nykystandardeilla, eli melkein näistä mieluummin korvaisin AWB:n jollain taitavalla pallollisella laitapuolustajalla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Vastustajan pelin rikkominen ja syöttöjen katkominen on ihan hyvä ominaisuus, mutta huippujoukkueissa pitäisi pystyä antamaan panoksensa myös hyökkäyspeliin.
Tästä tuli vasta kirjoitettua, että ihmetyttää miten muut pelaajat ympärillä keräävät kaiken kuran mutta McTominay on aika pitkälti kritiikin yläpuolella.

McTominay on pelannut nuorena hyökkääjänä ja tämä näkyy hyvinä nousuina boksiin ja kahdella viime kaudella tehnyt neljä liigamaalia. Tällä kaudella ei ole tätä vahvuutta nähty juuri lainkaan ja kun päälle lyödään peliä edistävien syöttöjen vähyys ja ylipäätään häviää merkittävästi lyhytsyöttötaidossa näille ”jorginhoille”, niin ei tuo tosiaan optimi Top-4 jengin avauksen pelaaja ole.
Shawn peli hyökkäyssuuntaankaan ei ole yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta kovin kummoista nykystandardeilla, eli melkein näistä mieluummin korvaisin AWB:n jollain taitavalla pallollisella laitapuolustajalla.
Kaikesta muusta täysin samaa mieltä mutta Shaw oli viime kaudella ihan päällikkö ja hänestä en olisi huolissaan, ei toki ole tällä kaudella ollut omalla tasollaan mutta viime kaudella oli ehkä jopa sarjan paras vaspa?

AWB puolestaan on erinomaisen ensimmäisen kauden jälkeen enemmänkin taantunut ja sitä odotettua hyökkäyspelin kehitystä ei ole tapahtunut. Tämä on varmaan kanssa yksi merkittävä syy miksi ”projekti” ei ole onnistunut.

Silti siinä hetkessä kun AWB ostettiin, niin oli mielestäni erinomainen hankinta ja se että häneen on paljon panostettu on ollut aivan oikea valinta. AWB vaan ei ole mennyt eteenpäin kehityksessä kuten vaikka Shaw Olen aikana.

Oikean laidan hyökkäyspeli on edelleen melkoista ripulia ja tuntuu että olen kirjoittanut jo samaa aikanaan kun kaksikko Mata & Valencia alkoi hidastua.
 

Jeffrey

Jäsen
Tästä tuli vasta kirjoitettua, että ihmetyttää miten muut pelaajat ympärillä keräävät kaiken kuran mutta McTominay on aika pitkälti kritiikin yläpuolella.

McTominayssa lienee se, että mies on kuitenkin niitä melko harvoja nykyjoukkueen pelaajia, jotka kentälle kaikkensa antavat. Tiedä sitten onko kysymys vaihdelleesta pelipaikasta vai vielä vähän nuoruuden höntyilystä niin kyllähän se tosi on, miehen taso heittelee ottelusta toiseen valitettavan paljon. Välillä pystyy dominoimaan keskikentän Cityjä sun muita vastaan, välillä sitten taas tekeminen on vähän tätä ja sitä. Tietysti miehelle voi käydä myös Cleverleyt, ja hyvien esitysten vastapainoksi pikkuhiljaa hiipuu alempien joukkueiden kasvoiksi.

Kuitenkin miehen fysiikka ja myös muu tekeminen on sen verran poikkeuksellista, että eiköhän hän tule pitkän uran Unitedissa tekemään. Se toki on eriasia, että tulisiko tilanteen olla eri kuin nyt - jossa miehen nimi on se ensimmäinen joka keskikentälle kirjoitetaan. Kai se optimi olisi jos tuohon keskikentälle saisi sen kaksi hankintaa tehtyä, ja sitten vähän päivän vireen ja vastustajan mukaan niitä palapelejä kuvioon asetettaisiin - eikä toki haittaa tekisi mikäli siellä vaihdossakin olisi joku muu kuin Matic.

Kaksi hankintaa, McT ja joko palkkaansa leikkaava Fred, Donny tai Garner neljänneksi ja ehkä myös viidenneksi niin tuo keskikenttä alkaisi olla aika formissa pidemmäksikin aikaa. Eiköhän nämä ole ne pelaajat joiden nimiä ensi kesänä Romanon twiiteistä kytätään.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pogban loukki tuli ikävään kohtaan, mutta kyllähän tuosta Fred pitäisi myydä kokonaan pois ja McTominay laittaa vielä penkkirooliin enemmänkin. Koodinimi Ricea huutaa ManU'n keskikenttä ja pakisto leveyttä toppariosastolle ihan selkeästi. Garner tuskin vielä on Valioliigassa ManU:n pelaavan rosterin tasoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kaikesta muusta täysin samaa mieltä mutta Shaw oli viime kaudella ihan päällikkö ja hänestä en olisi huolissaan, ei toki ole tällä kaudella ollut omalla tasollaan mutta viime kaudella oli ehkä jopa sarjan paras vaspa?
No joo, tuo Shaw:n väläytys viime kaudella kesti tosiaan huomattavan pitkään, ja oli kyllä erinomainen ylöspäin sekä Unitedissa, että Englannin EM-ryhmässä. Lähinnä vaan se, että nyt hän on taas taantunut tasolleen, jossa puolustushommat hoituu ihan hyvin ja ylöspäin nähdään hetkittäin väläyksiä siitä mitä se voisi olla. Viime kausi oli kummallinen suonenveto, tuntuu ainakin nyt, kun toiminta on tuttua.
 

Jeffrey

Jäsen
Pogban loukki tuli ikävään kohtaan, mutta kyllähän tuosta Fred pitäisi myydä kokonaan pois ja McTominay laittaa vielä penkkirooliin enemmänkin. Koodinimi Ricea huutaa ManU'n keskikenttä ja pakisto leveyttä toppariosastolle ihan selkeästi. Garner tuskin vielä on Valioliigassa ManU:n pelaavan rosterin tasoa.

Ei ole ei, ja ikävä kyllä Garnerilla ollut tällä kaudella haasteita olla edes Championship tason pelaaja vaikka vielä oikeastaan koko kevätkauden oli yksi sarjan parhaista keskikenttäpelaajista. Aavistuksen tämä nostaa kokonaisuuteen sellaisia kysymyksiä onko kesätreenit menneet jotenkin aivan vihkoon?

Vaikea kuvitella, että Fred enää saisi samanlaista pahvia jonka Joselta sai. Eli myynti tai melko kova palkanalennus tullee kysymykseen ensi kesänä. Toki voi olla myös, että brasilialainen istuu pahvinsa loppuun - tuskin tuollaista enää muualta saa kuin ehkä arabeilta.

Jos nyt haaveilla saa, ja miksi ei saisi - niin Rice ja Gravenberch sisään ja paras voittakoon sen kausarin avaukseen. Olisi McT:n kanssa riittävän samanlaisia jottei koko paletti mene sekaisin kun yhden vaihtaa - mutta samalla riittävän erilaisia jotta rosterin monipuolisuudesta saisi enemmän irti. Tuossa olisi kolmikko jonka varaan voisi rakentaa pitkälle tulevaan, ja joka olisi kuitenkin niin laadukas ettei sen neljännen tai viidennen pelaajan tarvitse olla mitään palkkakuninkaita enää. Samalla Donnyt yms. voi kiertää useammalla paikalla.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Moni varmaan omaehtoisestikin seuraa asiaa, mutta otetaanpa tähän väliin pieni katsaus miten meidän lainapelaajat ovat maailmalla menestyneet tällä kaudella:

Axel Tuanzebe - Aston Villa
7 peliä liigassa, joista puolet avauksessa, 2 karambola cupissa avauksessa. 1 keltainen.
Villa tietty pelannut miten on, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy Stevie G:n alaisuudessa. Ihan hyvä laina taitaa olla tämä kuitenkin toistaiseksi.

James Garner - Nottingham Forest
12 peliä divarissa, joista 7 avauksessa ja kerran myös askissa karambola cupissa. 3 keltaista lappua saalitanut. Vastuuta tullut ihan mukavasti, mutta ei vieläkään voida odottaa hänestä vastausta kysymyksiin.

Tahith Chong - Birningham city
13 peliä, 10 avauksessa ja 0+3 tehot, mutta laina päättyi viikko sitten loukkaantumiseen, joka pitää miehen poissa kentiltä aina maaliskuulle asti.

Facundo Pellistri - Deportivo alaves
12 peliä, joista 5 avauksessa, ei tehomerkintöjä. Peliaikaa tullut ihan ok, mutta jos ei onnistu tuollakaan tehoja iskemään, niin tuskinpa on hirveästi käyttöä emoseurassakaan.

Brandon Williams - Norwich city
6 peliä liigassa, joista 3 avauksessa ja yksi peli karambolassa. 2 keltaista. Eipä tästäkään lainasta hirveästi kerrottavaa ole, toivottavasti ainakin vastuu lisääntyisi tulevan managerin alaisuudessa.

Andreas Pereira - Flamengo

14 peliä, joista 11 avauksessa. Tehot 4+1, 3 keltaista. Cupeissa 5 peliä ja 2 keltaista. Varmaan ihan hyvä taso Pereiralle ja toivottavasti ostavat pois kuljeksimasta lainan jälkeen.

Ethan Laird - Swansea
15 peliä, 13 avarissa, 0+3 ja 1 peli cupissa, jossa syöttöpiste. Tällä kaverilla kulkee varsin hyvin divarissa ja olisikin mielenkiintoista nähdä, josko tuo saisi ensi kaudella kokeilla ainakin pre-seasonilla edustuksessa kykyjään.

Sitten on Bernardeja ja Fishejä ym. Kokonaisuutena sanoisin, että melko hyvin on Manun lainat onnistuneet tähän asti. Tammikuussa ainakin Amad Diallo lähtee lainalle ja mahdollisesti myös Anthony Elanga.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Lauantaina pelataan Watfordia vastaan vieraissa.

Viisi viimeistä ottelua Valioliigassa
Man U- City 0-2
Tottenham Man U 0-3
Man U Liverpool 0-5
Leicester Man U 4-2
Man U Everton 1-1

Sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes. Eroa sarjaa johtavaan Chelseaan yhdeksän pistettä, Cityyn kuusi- ja Pooliin viisi pistettä. Sarjataulukon osalta tilanne ei siis ole vielä mikään katastrofi.

Alla seuraavat viisi ottelua, näistä kolme voittoa ja tasuri on ehdoton minimivaatimus mutta jos meinaa pysyä kärjen perässä, niin vaatii melkein sen yhden voiton enemmän. Ryssiminen esim. Watfordia vastaan sitten aukaissee Olelle portit valmentajien Valhallaan (en tarkoita siis Newcastlea vaan, että jatkossa sitten valmennellaan jotain Rosenborgia ym.).

Watford (A)
Chelsea (A)
Arsenal (H)
Crystal Palace (H)
Norwich (H)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös