Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 699
  • 3 029

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Rolle pari maalia, toinen tyylikäs sijoitus puikoista. Lingard myös maalinteossa ja Donny pääsi kentälle. Hyvä peli kaiken kaikkiaan. Yks moka mistä maali mutta muuten ei kyllä hädän päivää.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Olihan se tahmeaa. Toisaalta sopii odottaakin tahmailua, koska on alkukausi ja vastustaja bussitti minkä pystyi, mutta noita yksilövirheitä ei saisi kyllä tulla. Maguire, Shaw, AWB, Pogba, Matic ja Sancho antoivat paljon harhapasseja ja vieläpäpahoissa pakoissa tai olivat muutoin ihan liian hitaita päätöksissään. Maali meni kahden ensin mainitun piikkiin.

Lingard oli tosi hyvä. Ja no, Ronaldo oli myös "ihan jees" nähdä takaisin kotona.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Vaikeaa on pelaaminen edelleen, jos bussi on vastassa. Ei oikein mitään ideaa ollut sen purkamiseen. Sen sijaan vastaiskupelaaminen toimii edelleen todella hyvin, siitä osoituksena 2-1 maali.

Rolle on juuri se kärki, kuka käy tuikkaamassa paluupallot maalin perukoille (1-0) ja nopeutta riittää vastaiskuissa hyvin (2-1). Aika heppoinen vastus kuitenkin oli ja maalivahti ei ollut mikään kummoinen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Minusta keskikenttä pelasi ihan hyvän pelin, etenkin Matic oli hyvä ja vähemmän sitä oli pelko persiissä vastahyökkäysten suhteen koska Varane oli erinomainen, Unitedin paras pelaaja tänään. Toki pelaavampaa vastustajaa vastaan Pogba-Matic on liian staattinen.

Van de Beek näytti kyllä ihan yhtä hitaalta kuin nämä kaksi. Sanchosta en jaksa olla yhtään huolissaan, ajoitukset oli pielessä eikä yhteispeli Shawn kanssa vielä toimi. Eiköhän Sancho hiljalleen opi että helpommalla pääsee kun alkaa hyödyntää sarjan parasta laitapuolustajaa. Oikean laidan pelaaminen oli AWB:n osalta aika surkeaa ja Greenwoodkin pelasi ehkä vähän turhan leveällä, toki Bruno pelasi käytännössä toisena kärkenä niin aja siinä sitten keskelle…

Lingardin avauspaikka pitäisi olla seuraavassa pelissä itsestäänselvä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos taas kriittisesti ajatellaan:
-Sancho ei pääse pelaamaan vahvuuksillaan bussia vastaan
- Pogbasta jää paljon potentiaalia käyttämättä, kun joutuu myös puolustamaan varmemmin tuolla paikalla, kuin esim vasemmalla.
- Vaihdot olisi voinut tehdä jo välittömästi 3-1 maalin jälkeen.
- Huippuvireessä ollutta Greenwoodia ei saisi nyt haudata tuonne laidalle. Jäi aika pimentoon tänään.
- Kk pohja on myös tikittävä aikapommi. Onko tammikuussa mahdollista löytää tuohon jokin ratkaisu? MCFred on ihan hyvä kaksikko mutta sitten penkille jää sieltä ylänelikosta väkisin aika paljon hyökkäyspotentiaalia. Matic on auttamatta liian hidas kun tulee nopeampia kavereita vastaan. MCT tai Fred ei toimi pelkästään Pogban kaverina. Vdb ei taas ole puolustava kk. Sitten kun ei siellä ylemmillä oksillakaan ole oikein sellaista kaveria joka paikkaisi Pogbaa tämän noustessa jolloin esim Fred oli kusessa ja sai kaiken paskan niskaan kun pelasivat kahdestaan. Ehkä se 4-3-3 formi voisi olla se ratkaisu jolloin bruno ja pogba olisi siinä vähän enemmän tasapainossa kuin nyt ja kolmas kk ei jäisi liian yksin puolustus tehtävissä.
 

Acid

Jäsen
Samaa mieltä kuin aiemminkin. Jos jotain isompaa Manu haluaa voittaa niin puolustava huippu kk on välttämätön. Topparit riittää kyllä jos edessä pätevä jätkä. edelleen sitä mieltä että Ronaldo ei ollut pakollinen. Jos ja kun ei Bruno pääse vetään rankkareita katsotaan miten näkyy otteissa.

Newcastle pääsi aivan liian helposti juoksemaan tuosta läpi ja kovemmat jengit rankaisevat. Tohon se puolustava huippu kk ja Rolle ja Bruno puolittaa pilkut niin taivas rajana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
edelleen sitä mieltä että Ronaldo ei ollut pakollinen.

Kyllähän Rolle oli ihan pakollinen jos vaihtoehtona oli Man City. Lisäksi Rolle tuo hyökkäykseen todella paljon lisää, kuten taas tänäänkin nähtiin. Se on sitten toinen asia, miten saataisiin tuo keskikentän alaosa toimimaan. Itsellä on kova luotto McTominayn suhteen, mutta kyllä siihen joku muukin laadukas pelaaja tarvittaisiin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllähän Rolle oli ihan pakollinen jos vaihtoehtona oli Man City. Lisäksi Rolle tuo hyökkäykseen todella paljon lisää, kuten taas tänäänkin nähtiin. Se on sitten toinen asia, miten saataisiin tuo keskikentän alaosa toimimaan. Itsellä on kova luotto McTominayn suhteen, mutta kyllä siihen joku muukin laadukas pelaaja tarvittaisiin.
United on kaikenlisäksi ollut aika pitkään hyvä kakkonen. Ronaldo tuo sellaisen vaatimustason ja tekemisen meiningin, että enää ei kelpaa olla kakkonen tai muilla ynnämuut -sijoituksilla. Nyt pitää olla ihan varteenotettava kilpailija Chelsealle, Citylle ja Liverpoolille. Minusta tuohon hintaan tulee olemaan jopa sarjan paras hankinta. Tulee antamaan joukkueelle enemmän kentän ulkopuolella mitä tulee tekemään maaleja, jos niitä mitenkään voi vertailla. Patsastelee huomion keskipisteenä, tekee maaleja ja tuo joukkueen nuorille malliesimerkkiä treenaamisesta ja omistautumisesta. Unitedille juuri sitä mitä lääkäri määrää.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kyllähän Pogba tänään niistä muutamista omituisuuksista huolimatta lukeutuu aivan ehdottomiin onnistujiin. Ongelmana on se, että Fred tai Matic eivät ole taidoiltaan riittävän kokonaisvaltaisia tuossa pohjaroolissa, jotta Pogba saisi sen täysin vapaan roolin, jossa hän lienee maailman paras. Nyt hänelle kasaantuu puolustusvelvoitteita, mikä on huono juttu, koska se ei ole hänen vahvuutensa. Fred tai Matic eivät tätä pysty paikkaamaan kuten Kante pystyy. Kenties McTominay jatkaa kehittymistään ja on ratkaisu tähän tilanteeseen.

Tänäänkin saatiin sitten nähdä se parempi puoli Pogban pelaamisesta, kun mies latoi 23 syöttöä hyökkäyskolmannekselle. Se on enemmän kuin kenelläkään keskikenttäpelaajalla Valioliigassa tällä kaudella. Pogba on täysin keskeinen pelaaja juurikin näitä busseja vastaan.

Ps. Ronaldolta aika paljon puhuvat reaktiot Brunon ja varsinkin Jessen maaleihin. Kaikesta näki, että Vuohella oli kova tiimilataus tänään. Ronaldo tulee Kape Aihisen sanoin nostamaan Unitedin "tason seuraavalle levelille".
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Matic on auttamatta liian hidas kun tulee nopeampia kavereita vastaan.
Ole ei kyllä myöskään peluuta Matic Pogba kaksikkoa ikinä kovemmissa peleissä vaan lähinnä tämän päivän tyyppisissä bussimatseissa, joten tuo lienee turha murhe. Fred ei puolestaan ole tämän päivän kaltaisissa peleissä kovin hyödyllinen, koska ei kykene vastaavanlaiseen syöttelyyn.

Pogba ja Matic osaavat molemmat edistää peliä keskikentän pohjalla vaika se Pogban pelaaminen ei ole tuolla paikalla yhtä näyttävää. Tämä kaksikko on mielestäni paras valinta jos tiedetään, että pallo on suurimman osan ajan pelistä omilla.

Isoihin peleihin todennäköisesti kaivetaan edelleen McFred.

Olen kyllä täysin samaa mieltä, että Brunon roolia kannattaisi muuttaa hieman kurinalaisemmaksi, koska oli tänäänkin käytännössä hyökkääjä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikä on paras paikka katsoa yleisesti futiksen highlightseja? Youtubessa videot ihan mitä sattuu. Kiinnostaisi nähdä esimerkiksi Newcastle-pelin pidennetyt highlightit.
 

Barney

Jäsen
Isoihin peleihin todennäköisesti kaivetaan edelleen McFred.
Näinhän se todennäköisesti on, mutta sitten taas menetetään aika paljon, kun Pogba ei ole tuossa keskikentällä. Lähtökohtaisesti kuitenkin kentälle olisi hyvä saada kaikki parhaat pelaajat ja tähän tavoitteeseen ei päästä, mikäli McFred on kentällä. Pogba on kuitenkin ollut tällä kaudella sitä Wolves-ottelua lukuunottamatta erittäin hyvä. Tänään Pogba pelasi mielestäni myös puolustussuuntaan erittäin hyvän ottelun. Muutenkin tuntui, että Ronaldon läsnäolon myötä koko joukkue oli huomattavasti työteliäämpi. Toivottavasti tuo vaikutus ei jäänyt vain tähän otteluun, vaan kyseessä on ihan pysyvä muutos.

Matic oli myös tänään ihan hyvä muuten, mutta hyökkäyspeli pysähtyi aika monesti siihen, kun pallo tuli Maticin jalkaan. Lisäksi ASM vei pari kertaa Maticia kuin märkää rättiä ja ikävä kyllä tuo nopeus on sen verran iso ongelma, että Matic ei ehtinyt noissa tilanteissa edes rikkomaan vastustajaa. Toivotaan, että se McTominay tervehtyy mahdollisimman nopeasti ja häntä kokeilaan tuossa Pogban vierellä.

Sancholla on edelleen vaikeaa ja pysyn aiemmassa kannassani: vaihtopenkin kautta hakemaan avauksen paikkaa. Lingard on tällä hetkellä parempi ja hän löi alle puoleen tuntiin selvästi paremmat näytöt pöytään kuin Sancho reiluun tuntiin. Donnyn minuutit jäivät vähäisiksi, mutta hän oli hyvin mukana järjestämässä sitä Lingardin maalia, vaikka se maali olikin pääosin Pogban nerokkuutta.

Sanchon lisäksi myös Maguirella tuntuu olevan vaikeaa. Tällä kaudella on tullut jo pari maalia, jotka voi laittaa käytännössä täysin kapteenin piikkiin. Etenkin jos verrataan vieressä pelaavaan Varaneen, niin ero on ollut suuri. Varane oli tänään erittäin vakuuttava ja hän katkaisi monesti aggressiivisesti nuo Newcastlen hyökkäykset ennen kuin ne ehtivät kunnolla edes käynnistymään.

Eipä tuo tämän päivän esitys mitenkään kovin vakuuttava ollut, mutta harvoin se on, kun vastustajalla on tuollainen bussi vastassa. Aika vaikea tuollaista sumppua on sahata rikki, joten sitten peli menee lähinnä keskitysten ja kaukolaukausten hakemiseen.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Eipä tuo peli kyllä vieläkään kovin hyvää ollut, vaikka lopputulos ihan komea olikin. Ensinnäkin boksiin murtautuminen tuntuu edelleen olevan aika vaikeaa. Toki tänään olin havaitsevani jo pientä parannusta Soton ja Wolves peleihin verrattuna.

Brunon vapaasta roolista johtuen keskikentän etäisyydet ovat liian suuret, kun vastustaja saa syötönkatkon oman boksin tuntumassa. Tähän kun lisätään vielä Pogban melko vapaa rooli, niin Olella on kyllä paljon mietittävää, miten tuo paketti saadaan organisoitua tiiviimmäksi. Vähänkin kovemmat jengit rankovat kyllä noista juoksuista, jota United liian pitkät etäisyydet keskikentällä, sekä tiettyjen pelaajien puutteet syöttötaidossa aiheuttavat.

En sano, etteikö tuota pakettia voi saada toimimaan, mutta hieman pistää huolestuttamaan. Toivottavasti näistä alemman kastin vastustajista napatut pisteet eivät sokaise valmennusjohtoa, vaan ongelma tiedostetaan ja pakka pyritään saamaan tiiviimmäksi, ettei edessä ole ikävä yllätys, kun Chelsea ja City astelee vastaan.

Ja sitten se Ronttu. On se jumalauta kone. Oikeastaan juuri sellainen esitys, kuin odotin, eli ei mitään säkenöiviä kikkoja ja taikatemppuja, vaan palloa pussiin tehtaan takuulla. Joo tänään kaverin kassari oli luokaton pääsiäiskäsi, mutta onhan Rontussa "hieman" enemmän sitä kuuluisaa tappajan vaistoa, kun esimerkiksi Martialissa. Kaikkien aikojen maalintekijä jalkapallojumalien armosta. Tää eläin tulee olemaan Unitedille kultaakin tärkeämpi, kun pitää rouhia sisään niitä räkäisiä 0-1 maaleja Turf Moorin sateisessa maanantai-illassa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Lähtökohtaisesti kuitenkin kentälle olisi hyvä saada kaikki parhaat pelaajat ja tähän tavoitteeseen ei päästä, mikäli McFred on kentällä. Pogba on kuitenkin ollut tällä kaudella sitä Wolves-ottelua lukuunottamatta erittäin hyvä.
Just näin! Kun lähdetään pelaamaan niitä isoja pelejä Cityjä ja Chelseajä vastaan, kentällä pitää väkisinkin olla aina tämän päivän puolustusnelikko, Bruno, Ronaldo, Rashford ja Pogba. Nuo ovat ne Unitedin pelaamisen kulmakivet tällä hetkellä, joista jokainen tuo valtavasti lisää koko joukkueen tekemiseen. Loput, eli yksi hyökkääjä, yksi keskikenttäpelaaja ja kolme vaihtopelaajaa pitää suhteuttaa tuohon. Tällä hetkellä Greenwood on selviö, mutta tilanne voi muuttuakin. Lingard pelasi sekä Englannin paidassa että tänään ihan helvetin hyvin.

Itse kokeilisin joko tuota Brunon roolia kaitsevaa 4-4-3:a tai sitten joissain tilanteissa 4-4-2 timanttia, koska tuolloin Pogba saisi vapaampaa roolia tehdä peliä Brunolle, Ronaldolle ja Greenwood/Cavani/Rashfordille.

Sanchon lisäksi myös Maguirella tuntuu olevan vaikeaa. T
Maguiren tahmea alkukausi tuntuu olevan aikalailla sääntö. Eka kausikin oli tosi omituinen ensimmäiset 5-6 peliä, viime kausi oli alkuun aivan katastrofaalista sekoilua (tietysti kreikkalainen vankilaelämä vaikutti tähän) ja nyt mennään taas vähän samalla meiningillä. Mulla on vakaa luotto, että Maguire saa koneensa käyntiin. Tuollaisia aivopieruja ei aiemmin olla nähty kuin tänään maaliin johtaneessa tilanteessa. Maguire ei yleensä myy itseään noin halvalla vaan päin vastoin hitaudestaan huolimatta pärjää tuollaisissa tilanteissa hyvin.

Eipä tuo tämän päivän esitys mitenkään kovin vakuuttava ollut, mutta harvoin se on, kun vastustajalla on tuollainen bussi vastassa. Aika vaikea tuollaista sumppua on sahata rikki, joten sitten peli menee lähinnä keskitysten ja kaukolaukausten hakemiseen.
Totta, ja eteen päin on menty. Viime ja toissa kaudella tällaisista peleistä oli hälyttävän usein tuomisina se yksi piste. Nythän kävi tavallaan vähän samansuuntainen kömmähdys sen tasoituksen kanssa, mutta siinä missä aiemmin United jäi jalkoihin vastustajan saadessa momentumin maalistaan, tänään pelin avautuminen ja Harakoiden itseluottamusboosti kääntyi Unitedin eduksi.

Näissä taukojen jälkeisissä peleissä on aina se riski, ettei pää pysy kylmänä 90 minuuttia, mutta tänään United selvitti tuon haasteen mielestäni oikein kelvollisesti; päätä hakattiin seinään siellä täällä, mutta mitä pidemmälle mentiin, sitä selkeämpi Unitedin aloitteellisuuden tuoma pelillinen etu oli.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kun lähdetään pelaamaan niitä isoja pelejä Cityjä ja Chelseajä vastaan, kentällä pitää väkisinkin olla aina tämän päivän puolustusnelikko, Bruno, Ronaldo, Rashford ja Pogba.
Mä olen tästä kyllä eri mieltä. Sanoisin että näissä peleissä on tärkeintä pitää oma maali nollilla ja vaikka Pogban jättäisi penkille, niin uskon että se yksi tai kaksi maalia saataisiin tehtyä ilman häntäkin.

Uskon kyllä myös siihen että jos Pogba pelaa esim. Citya vastaan keskikentän pohjalla, niin se rooli ei ole enää vapaa vaan puolustavampi.

Ole peluuttaa todella paljon vastustajan mukaan ja tästä syystä itse en pidä kovin järkevänä tehdä isompia johtopäätöksiä eilisen perusteella, miten keskikenttä toimisi kovemmassa pelissä, koska siihen lähdetään todennäköisesti aika eri tavalla.

Ehkä tuohon saadaan jo vähän vastauksia ensi viikolla West Hamia vastaan joka pystyy tulemaan ihan erilaisella vauhdilla vastahyökkäykseen, Matic tosiaan tuskin tuossa pelissä avaa.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Huh, ihan vilunväreet iski kun Rolle tassutteli kotinurmelle. 36v eikä tuo yli-ihminen ole hidastunut tippaakaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Huh, ihan vilunväreet iski kun Rolle tassutteli kotinurmelle. 36v eikä tuo yli-ihminen ole hidastunut tippaakaan.
Joo tosiaan kyllä siinä toisessa maalissa näki että jalat tikkaa edelleen aika vakuuttavaan tahtiin. Kyllä Ronaldolla on vielä useita hyviä pelivuosia jäljellä, hyvänä verrokkina voisi pitää vaikka Zlatania joka ei kuitenkaan koskaan ole ollut yhtä hyvä mitä Ronaldo, mutta on kuitenkin edelleen nelikymppisenä kovaa valuuttaa.

Kunhan Rolle nyt vaan kestää ehjänä niin varmasti on jatkossakin hyvä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mä olen tästä kyllä eri mieltä. Sanoisin että näissä peleissä on tärkeintä pitää oma maali nollilla ja vaikka Pogban jättäisi penkille, niin uskon että se yksi tai kaksi maalia saataisiin tehtyä ilman häntäkin.

Uskon kyllä myös siihen että jos Pogba pelaa esim. Citya vastaan keskikentän pohjalla, niin se rooli ei ole enää vapaa vaan puolustavampi.
Mä olisin vuosi sitten allekirjoittanut tämän näkemyksen mukisematta. Nyt kuitenkin mukisen sen verran, että koska Pogba on ollut pelinrakentelijana Unitedin paras ja tärkein pelaaja jo pitkään ja pelannut täysin järkyttävän kovalla tasolla, häntä pitäisi peluuttaa tuota roolia korostaen. Oli se sitten laidalla tai keskikentällä, muu kokoonpano tulisi mielestäni sopeuttaa tuon Pogban roolin mukaan. Puolustavampaa roolia en hänelle laittaisi koska se ei ole toiminut ideaalisti ilman "kantea", jolloin silloinkin Pogba on saanut vapauksia.

En pane pahakseni, jos isoissa peleissä Pogba pelaa laidalla ja McFred pohjalla, mutta ei se mielestäni se kaikkein paras idea ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös