Mainos

Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 323 560
  • 3 026

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Newcastleenko?

Tosissaan kun puhutaan. Niin en ihmettelisi jos Ten Hag pysyisi vielä kauden Ajaxissa. Tosin ManUa ”isompia” pestejä tuskin on ensi kesänä auki. Poch saa varmasti lähteä PSGstä kesällä jos/kun eivät voita Mestareiden Liigaa ja haluavat ZZn sisään kesällä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@Barney aika hyvin omat ajatukset tiivisti. McTominayta en itse näe kutospelaajana vaan vahvuudet tulevat enemmän esiin, kun tekee juoksuja boksiin hyökkäyksissä eikä ole mikään kaksinen pelin rytmittäjä. Fred puolestaan on iso osa prässipeliä ja syötöt on vähän päivästä kiinni...

Pogba pitäisi olla tuohon kutosen paikalle ilmiselvä valinta fysiikkansa ja pitkien syöttöjen valikoiman takia. Lisäksi siinä on vihdoin aika hyvä tuki ympärillä, mitä nyt viime matsissa katsoi miten Matic siinä pelasi. Junnupoolista Garner ensi kaudella sitten vaihtoehto mutta toki kesällä joka tapauksessa tulee joku hankintana sisään.

Pahoittelut että ketju pääsi toiselle sivulle, alkaa tosiaan jokainen keskustelu olla viiteen kertaan käyty.

Viime matsista jäi paska maku mutta itse näin siinä selkeästi jo parempaa pelaamista nimenomaan joukkueena, joten sinisilmäisenä uskon, että tänään palkitaan kolmella pojolla.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
McTominayta en itse näe kutospelaajana vaan vahvuudet tulevat enemmän esiin, kun tekee juoksuja boksiin hyökkäyksissä eikä ole mikään kaksinen pelin rytmittäjä. Fred puolestaan on iso osa prässipeliä ja syötöt on vähän päivästä kiinni...
Eihän McTominayn ominaisin rooli ole keskikentän pohjalla, mutta onko hänelle tulossa minuutteja tuossa box-to-box roolissa? Brunon luulisi pelaavan käytännössä kaikki pelit tuossa omassa roolissaan kasipaikalla. Fred on selvästi myös kasipaikan pelaajana keskeinen osa Rangnickin suunnitelmia. Pogba on myös pelannut uransa parhaat ottelut box-to-box roolissa, joten vaikea on nähdä, että häntä käyttäisiin suunnittelemaan kutospaikalle. Joku tuohon pitäisi koittaa "uhrata", kun sen roolin pelaajaa ei joukkueessa edelleenkään ole ja toisaalta kasipaikalle on määrällisesti vähän liikaakin tunkua.
 

Fordél

Jäsen
Tänään kuitenkin taas pelataan ja jos haetaan jotain positiivisia asioita, niin Rangnickin mukaan 4-3-3 on käytössä myös jatkossa. Ensimmäinen puoliaika Villaa vastaan toimi sillä mielestäni hyvin ja kun verrataan alkukauteen, niin puolustuskin saadaan paremmin toimimaan, kun Bruno putoaa vähän alemmas. Tuo mahdollistaa myös prässäämisen, sillä Fred-Bruno parivaljakko pystyy tarjoamaan hyvin tulitukea hyökkäyskolmikolle.

Ongelmahan tuossa muodostelmassa on edelleen se keskikentän pohja. Matic on oikeastaan ainut pelaaja tuohon rooliin, mutta hän on jo vanha ja hidas. Mielenkiintoista nähdä, mitä Rangnick tekee tuon keskikentän kanssa, kun Pogbakin kohta palailee. Ainakin kommenttien perusteella Pogba on ollut hyvä harjoituksissa ja Rangnick kaavailee hänelle isoa roolia. Pitäisikö sitä McTominayta nyt koittaa siellä pohjalla? Fredin paikka tulee hyvänä prässääjänä olemaan joka tapauksessa ylempänä ja aika vaikea on nähdä McTominayn myöskään syrjäyttävän Brunoa. Ja parin viikon päästä on Pogbakin taistelemassa noista keskikentän hyökkäävimmistä pelipaikoista.

Kirjoitin tästä jo Villa-pelin aikana live-ketjuun eli vähän mua huolettaisi tuo Fredin pelipaikka. Villa-pelissähän Fred oli nostettu puolustusmuodostelmassa ihan kärjen viereen antamaan painetta vastustajan pelinrakentamiselle. Tähän liittyy paljon mahdollisuuksia, mutta myös riskejä.

Riskit tulevat esiin siinä kohdin, jos vastustaja pystyy nopeasti pelaamaan parilla syötöllä pallon ManU:n puolustuslinjan eteen ohi ManU:n etulinjan. Silloin ManU:n puolustuksen eteen syntyy iso aukko, koska edes Fredin nopeudella sitä ei aina keritä täyttämään, etenkään jos Fredin kaverina häärii Matic. Villa pystyi hyödyntämään tämän aukon ainakin kerran pari. Ehkä Rangnick näkee kuitenkin hyödyt suurempana kuin riskit, etenkin Brentfordia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@Fordél tuo Fredin paikka prässissä on nähty jo useampia kertoja ja sanoisin, että riski on pienempi mitä paremmin prässätään. Itse tykkään tuosta vaikka riskit siinä on, toisaalta mitä useammin päästään pakottamaan vastustaja virheeseen, niin sitä vastahyökkäystä ei edes tule. Tällaista prässäämistä on nähty vasta väläyksinä.

Viime pelissä pelaajien väliset etäisyydet näyttivät kerrankin olevan jo järkeviä, mihin viittasin tuolla että Maticin oli helpompi pelata ja se vähentää niiden isojen aukkojen syntymistä mitä Fredin nousu aiheuttaa.

Juuri tästä syystä haluaisin nähdä Pogban pelaavan kutosena, koska hänelle ei myöskään voi jättää isoa tilaa ympärille ilman palloa mutta ahtaassa tilassa on erinomainen sekä pallon kanssa, että ilman palloa.

Solksjaerin aikana nuo keskialueen valtavat tilat olivat ylivoimaisesti ManUn isoin ongelma. Ironista on toki myös se, että kasipaikalla pelatessaan Pogba on se joka melkein eniten niitä tiloja jättää.

Tästä syystä haluaisin nähdä Pogban pelaavan Rangnickin alaisuudessa kutospaikalla joukkueessa, jossa keskikentän ja puolustuslinjan välissä on alle kaksi kilometriä.

@Barney mielestäni McTominay tulisi on olla kasipaikan vaihtopelaaja, eli ei tarvitse mahtua ihanneavaukseen. Mielestäni Pogba ei ole pelannut parhaita pelejä viime kausina box to box roolissa vaan suojatussa "wingfield" roolissa vasemmalla. Box to Box roolissa korostuu liikaa varastaminen puolustamisesta ajoittain. Toki jos Pogba on "pelipäällä", niin dominoi peliä millä keskikentän pelipaikalla tahansa.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Mielestäni Pogba ei ole pelannut parhaita pelejä viime kausina box to box roolissa vaan suojatussa "wingfield" roolissa vasemmalla. Box to Box roolissa korostuu liikaa varastaminen puolustamisesta ajoittain. Toki jos Pogba on "pelipäällä", niin dominoi peliä millä keskikentän pelipaikalla tahansa.
Toisaalta Unitedissa hänelle ei ole oikein missään vaiheessa tarjottu oikeanlaista box-to-box roolia. Nimenomaan tuo 4-3-3 ja kasipaikka olisi Pogballe ominainen rooli. Onhan Pogba noissa pitkissä syötöissä ihan maailman parhaita, mutta mielestäni hänen potentiaalinsa hukattaisiin, jos hän "joutuisi" pelaamaan keskikentän pohjalla, sillä etenkään pallottomana tuo ei ole oikea paikka hänelle. Mielestäni Pogban peluuttaminen kutospaikalla olisi samanlainen virhe kuin se, että Chelseassa etenkin Sarri peluutti Kantea paljon box-to-box roolissa. Hyvä Kante on siinäkin roolissa, mutta ei maailman paras niin kuin puolustavana keskikenttäpelaajana.

Pogbasta puhuttaessa nostetaan usein esille hänen laiskuutensa, mutta esimerkiksi Athleticin julkaisemien tilastojen perusteella Pogba on tällä kaudella Unitedin toiseksi aktiivisin prässääjä Fredin jälkeen. Sen lisäksi Pogban syötöt ovat vaarallisia myös lähellä vastustajan maalia, hän pystyy tekemään maaleja ja hän on kokonsa myötä uhka keskityspalloissa. Toki pienoinen ongelma on edelleen se, että miten Bruno, Fred ja Pogba saataisiin samaan aikaan kentälle ja kuka pelaa siellä keskikentän pohjalla, kun siihen ei edelleenkään ole sopivaa pelaajaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Pogbasta puhuttaessa nostetaan usein esille hänen laiskuutensa, mutta esimerkiksi Athleticin julkaisemien tilastojen perusteella Pogba on tällä kaudella Unitedin toiseksi aktiivisin prässääjä Fredin jälkeen.
Kuinkakohan vanha tilasto tässä on kyseessä? Esimerkiksi Rashford ja Cavani sekä Dalot/Telles/Donny/Lingard puuttuvat listasta kokonaan joka puoltaisi sitä mielikuvaa, että kyseessä hyvin alkukauden kattava tilasto. Tässä taas saattanee ylikorostua se Pogban rooli alkukaudesta - toki tuolloinkaan ongelmana ei ollut niinkään se korkealta prässääminen vaan ennemmin alempana tapahtumat aktiviteetit.

Oli niin tai näin, niin tuo tilasto lienee käyttötarkoituksessaan vanhentunut - niin paljon on tapahtunut kauden aikana asiaan vaikuttavia asioita.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Kuinkakohan vanha tilasto tässä on kyseessä?
Athletic on julkaissut tuon tilaston silloin kun Rangnickin sopimus julkaistiin eli ennen Arsenal-ottelua. Tuo kattaa siis 13/20 tämän kauden otteluista. Nuo mainitsemasi nimet puuttuvat tilastosta, sillä heillä ei ollut tarvittavia +270 minuuttia silloin pelattuna. Ja Donnyn tai Lingardin prässimääriä olisi ihan turha tutkia nytkään, kun Lingard on pelannut tällä kaudellla Valioliigaa 89 minuuttia ja Donny 69 minuuttia.

En kyllä allekirjoita sitä, että tuo tilasto olisi jotenkin vanhentunut, sillä ihan samaa paskaa tuo peli on ollut myös Rangnickin alaisuudessa sitä ensimmäistä Palace-ottelua lukuunottamatta. Pieniä muutoksia on tullut (esim. Fredin rooli), mutta kyllä se kollektiivinen prässääminen on edelleen loistanut poissaolollaan. Pogba on siinä kuitenkin työteliäämpi kuin monet muut ja myös melko hyvä tunnistamaan tilanteita, josta hyvänä esimerkkinä oli alkukaudesta nähty kuvio, jossa Pogba tuli täyttämään usein oikea-aikaisesti Brunon jättämiä tyhjiä tiloja.

Itse asiassa, kun katsoo Greenwoodin, Rashfordin ja Sanchon viime aikojen otteita, niin en olisi kovin yllättynyt, vaikka Rangnick kävisi peluuttamaan Pogbaa laiturina. Elanga pelasi Villaa vastaan paremmin kuin Rashford tai Sancho on pelannut tällä kaudella kertaakaan ja se on hyvin huolestuttavaa.
 

Jeffrey

Jäsen
En kyllä allekirjoita sitä, että tuo tilasto olisi jotenkin vanhentunut, sillä ihan samaa paskaa tuo peli on ollut myös Rangnickin alaisuudessa sitä ensimmäistä Palace-ottelua lukuunottamatta. Pieniä muutoksia on tullut (esim. Fredin rooli), mutta kyllä se kollektiivinen prässääminen on edelleen loistanut poissaolollaan. Pogba on siinä kuitenkin työteliäämpi kuin monet muut ja myös melko hyvä tunnistamaan tilanteita, josta hyvänä esimerkkinä oli alkukaudesta nähty kuvio, jossa Pogba tuli täyttämään usein oikea-aikaisesti Brunon jättämiä tyhjiä tiloja.

Samaa paskaa toki, mutta tuolla analyysillä voidaan tehdä johtopäätös alkukauden pelaamisesta eikä se anna kuvaa kahden edellisen kuukauden tapahtumista. Tässä kohtaa tullee ongelmalliseksi mikäli tehdään nykytila-analyysiä poistaen samalla lähes puolet kaudesta ja vieläpä se edellinen puolikas.

Rashfordilla on tosiaan ollut jo pidempään hankalaa, joten miehelle voisi pieni lepo tehdä ihan hyvää. Hänen osaltaan homma ei ole kiinni työnteon määrästä vaan pikemminkin siitä, että lähes kaikki tuottavuutta mittaavat tilastot taitavat olla reippaasti alle miehen uran keskiarvojen. The Analystin artikkelissa kuvataan mielestäni hyvin taustoja tässä ongelmassa. Yksi on OGS:n ajan ehkä liiallinenkin spontaniuden korostaminen taktiikassa ja toisaalta miehen itsensä kehittämät paineet kantaa koko joukkuetta harteillaan. Artikkelissa käytetty työnteon mittarina sprints/min, jossa Rasse on nykyjoukueen toinen heti Sanchon jälkeen - Ronaldo muuten kolmas. Tuossa data on Valioliiga peleistä 1.1.2021 alkaen.

Jos tuota analyysia tulkitsee niin voisi sanoa Rassen olevan yksi niistä pelaajista, joiden avulla voisimme kyetä nousemaan pois tästä paskasta. Elanga toki pelasi hienosti ja hienoa, että meiltä löytyy näitä nuoria jotka kykenevät kantamaan vastuuta jos sille tarvetta on. Kuitenkin jos haluaisimme pelin oikeasti kehittyvän yksittäisistä pilkahduksista laajemmin, niin kyllähän se tarkoittaisi sitä että esimerkiksi Rashford saisi parannettua noita tehokkuuslukemiaan ja tätä kautta koko joukkueen tehokkuus paranisi. Toki se, että nuo arvot paranisi vaatinee taktisen puolen paranemista kuin myös miehen itsensä kehittymistä yli tuosta tuskamoodista.

Joukkueena mennään ja joukkueena tullaan, mutta Rasse ja miksei myös artikkelissa mainittu Maguiren tuskamoodi lienevät niitä joiden lukot avaamalla voisimme saada tästä kaudesta vielä torjuntavoiton. Toivottavasti RR joukkoineen tässä onnistuu. Toki sitä toivoisi myös, että tuota selkeää keskikentän vajetta onnistuttaisiin paikkaamaan - tähän toki Pogban paluu tuo jonkinlaisen helpotuksen. Lopulta kuitenkin kyllä tällä nyky miehistölläkin pitäisi olla kyky nostaa pelillistä tekemistä varsin reippaasti - kunhan nämä tuskamoodit saataisiin eliminoitua. Tätä varmasti helpottaisi se, että OGS:n ajan spontaanimmasta pelaamisesta kyettäisiin siirtymään enemmän rakenteita sisältävään pelaamiseen - kun tuska on päällä, ne rakenteet antavat sen turvan omaan tekemiseen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voitto on hieno asia ja etenkin tuo toisen jakson kasvojenkohotus teki gutaa. McTominay oli helposti Unitedin paras pelaaja, olkoonkin, että ilman DDG:n gamesavereita pisteet olisivat jääneet kotijoukkueelle. Bruno, Mason ja Marcus (ollaan etunimituttavia jo nykyään) pelasivat niin ikään pirteät matsit, eikä Elangaa voi kehua liikaa.

Mutta koska kaikki on paskaa paitsi kusi, niin tehdään kuten täytyy ja keskitytään niihin paskoihin asioihin:

Brentford juoksi ekalla jaksolla 4,5 kilsaa enemmän kuin United. En osaa tarpeeksi rumaa kieltä, jotta voisin kuvailla mitä ajattelen tuollaisesta vitun kyrpäsyyläsyöpäpelaamisesta. Ekan jakson xG meni kotijoukkueelle jotain 1,39 - 0,20.

Eikä tämäkään nyt ihan kivalta tunnu:




Mutta eteenpäin, sanoi Ralf Harrylle kun Christianon korvia haisteli.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En ole ennen oikeastaan sanonut hirveästi mitään negatiivista Ronaldosta, koska hehkutin hänen paluutaan niin antaumuksella syksyllä etten ihan hevillä viitsinyt kääntää takkia.

Nyt minun on kuitenkin sanottava jotain. Kuinka paljon Ronaldo välittää joukkueesta jos 0-2 johtoasemassa alat mököttää kuin pieni lapsi joutuessasi vaihtoon? Pitäisi kai noin kokeneen pelimiehen ymmärtää mitä tällainen tekee joukkuehengelle.
Nyt Rolle kertoi kaikille suoraan, että hänen tekemisensä on paljon tärkeämpää kuin joukkueen menestyminen.
Ei juma mikä kusipää.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En ymmärrä mitä porukka taas jaksaa valittaa, minusta joukkuehenki vaikuttaa hyvältä.
 

Liitteet

  • 88071E52-C767-4E0E-A95E-83B73EF69F06.jpeg
    88071E52-C767-4E0E-A95E-83B73EF69F06.jpeg
    866,8 KB · kertaa luettu: 179
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Onhan toi sinänsä kummallista, että valmentaja joutuu selittämään jokaista liikettään liittyen tähän yhteen pelaajaan. Onko Ronaldo siis isompi kuin ManU? Näinhän asia ei tietenkään todellisuudessa ole, mutta sellaiseksi se halutaan muuttaa jokaisessa asiayhteydessä ja rakennetaan vastakkainasettelua:

 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onhan toi sinänsä kummallista, että valmentaja joutuu selittämään jokaista liikettään liittyen tähän yhteen pelaajaan. Onko Ronaldo siis isompi kuin ManU? Näinhän asia ei tietenkään todellisuudessa ole, mutta sellaiseksi se halutaan muuttaa jokaisessa asiayhteydessä ja rakennetaan vastakkainasettelua:

Koska Ronaldo puhuttaa ja kiinnostaa, niin siksi siitä kirjoitetaan ja toimittajat kysyy, ei kai siinä sen ihmeellisempää.

Todella hyvä että Rangnickilla on säkkejä ottaa Ronaldo vaihtoon ja se on sitten Ronaldosta itsestä kiinni haluaako sopeutua siihen.

Olen luokkaretkimeiningin jälkeen mukavaa vaihtelua, että kausaripaikat avaukseen taitaa olla historiaa.

Mukavasti kyllä se ensimmäinen maali vapautti hyökkäyspelaamista ja samoin Frankin itkut pelin jälkeisissä haastatteluissa piristi päivää.

McT pelasi erinomaisen pelin tuossa pohjalla ja nimenomaan se pisti silmään, että syötöissä oli aina idea eikä painanut vain Fred-tyyppisiä alibisyöttöjä topparille. Oli vähän ironista ensimmäisellä jaksolla kun kerrankin keskikenttä pelasi hyvin, niin puolustus ja hyökkääjät olivat ihan unessa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Koska Ronaldo puhuttaa ja kiinnostaa, niin siksi siitä kirjoitetaan ja toimittajat kysyy, ei kai siinä sen ihmeellisempää.

Tottahan toki, mutta mun pointti oli se, että pressi on heti haaskalla kun tilanne sen sallii ja Ronaldosta yritetään tehdä suurempi kuin ManU. Eli tehdään asioista ongelmia, vaikka kyse olisi vain taktisista asioista.

Ja se mitä eilen tuota peliä katsoin, niin eihän sitä edes tiennyt, että Ronaldo oli kentällä. Tämä siis ensimmäisellä puoliajalla, toisesta ei ole tietoa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tottahan toki, mutta mun pointti oli se, että pressi on heti haaskalla kun tilanne sen salliin ja Ronaldosta yritetään tehdä suurempi kuin ManU. Eli tehdään asioista ongelmia, vaikka kyse olisi vain taktisista asioista.

Ja se mitä eilen tuota peliä katsoin, niin eihän sitä edes tiennyt, että Ronaldo oli kentällä. Tämä siis ensimmäisellä puoliajalla, toisesta ei ole tietoa.
Noinhan se tosiaan on. Ei Ronaldo mitään ihmeitä esittänyt kunnes 2-0 maalissa syötti rintahaltuunotolla Brunon läpi. Teknisesti aika komea suoritus.



 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Olipahan eilen esitys Scott McTominaylta. Kesästä asti, kun Ole puhui 4-3-3 muodostelmasta, jota ei sitten oikeasti edes nähty Olen alaisuudessa, olen odottanut näkeväni McTominayn yksin tuossa keskikentän pohjalla ja vihdoin se tapahtui. Harvemmin McTominaylta mitään huikeita puolustusta puhkovia syöttöjä nähdään, mutta toisaalta eihän jonkun Kantenkaan vahvuus ole murtavat syötöt, vaikka hän on maailman paras puolustava keskikenttäpelaaja.

McTominay sijoittui hyvin, haki pallottomana aktiivisesti itsensä vapaaksi ja rytmitti hyvin peliä. Lisäksi häneltä nähtiin eilen myös ihan riittävästi niitä linjoja puhkovia syöttöjä. Isoimmat vahvuudet McTominaylla tuossa roolissa on katkot ja kyky nostaa kuljettamalla peliä ylöspäin. Eilen kaksi Unitedin maalia tuli McTominayn hienoista katkoista, joiden jälkeen hän pelasi pallon eteenpäin. Olisi jäänyt todennäköisesti nuo maalit tekemättä, jos keskikentän pohjalla olisi ollut hidas ja kankea Matic.

Vaikka se ensimmäinen puoliaika oli umpisurkea, niin tuo toisen puoliajan esitys nosti vähän uskoa siihen, että ehkä tuo peli tuosta vielä lähtee toimimaan. Koko kauden on tuskailtu tuon keskikentän kanssa ja nyt siihen on mielestäni löydetty toimiva kokonaisuus, jolla toivottavasti jatketaan. Bruno on löytänyt hyvän vireen ja tuossa nykyisessä roolissa hän voi melko vapaasti joko nousta ylös tai vaihtoehtoisesti laskeutua alemmas hakemaan palloa. Fred myös prässätessä nousee ylös tukemaan juoksuvoimaisena pelaajana, mutta vastustajan päästessä lähemmäs Unitedin maalia Fred pudottaa jopa sinne McTominayn vierelle. Mielenkiintoista nähdä, miten Pogba tulee sitten istumaan tuohon. Itse uskon, että hän voisi sopia yllättävänkin hyvin tuohon Fredin rooliin ainakin sellaisissa otteluissa, joissa United pitää paljon palloa.

Paljon olen kehunut Dalotia, mutta nyt pitää antaa vähän kritiikkiä tuosta ensimmäisen puoliajan esityksestä. Mies tuntui olevan osallisena lähes jokaiseen noista Brentfordin maalipaikoista ja se vaarallisin paikka tuli suoraan Dalotin harhasyötöstä. Lisäksi Ronaldo seilaili vähän missä sattuu. Varmasti turhauttaa, jos ei saa riittävästi palloa, mutta aika vähän hänestä on nykypäivänä apua tuolla laidalla tai keskikentällä, jonne hän välillä laskeutui. Eniten hänestä olisi hyötyä, kun hän malttaisi pysyä vain kohdepelaajana mahdollisimman lähellä vastustajan maalia.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ronaldo seilaili vähän missä sattuu.
Edellisessä pelissä kun hyökkäyskolmikko oli Cavani, Elanga ja Greenwood, niin tuo heidän kolmen jatkuva paikanvaihto oli todella hyvin toimivaa ja Villa oli ihan pulassa sen kanssa.

Cavanin vaihtuminen Ronaldoon kyllä näkyi isosti, kun Ronaldo ei tosiaan ottanut paikkaa laidan leveydestä vaan valui ihmeellisesti alaspäin. Sen kerran kun oli laidalla, niin oli se yksi keskityspallo eli juuri sellainen tilanne, jossa Ronaldon pitäisi ehdottomasti olla boksisssa.

Eiköhän tuo ole se asia mitä Rangnick seuraavaan peliin jumppaa.

Elangasta sen verran vielä, että hän on yllättävän hyvä pääpelaaja kokoonsa ja ikään nähden. Ei sillä että hänen pitäisi boksissa olla mutta on pistänyt vaan silmään, kun yleensä nämä laiturijunnut ei edes uskalla mennä pääpalloon johon tulee vastustajan toppari.
 

Jeffrey

Jäsen
Olihan kaksijakoinen, tai oikeastaan jopa kolmijakoinen ottelu eilen. Kuten todettu oli ensimmäinen puoliaika varsin karsea, mutta toinen puoliaika se joka nostaa jollain tavalla uskoa tai ainakin toivoa tulevaan. Ainoastaan tuo ryhmityksen muutos vähän herättää kysymysmerkkejä pelin aikana tehtävästä päätöksenteosta, mutta olen päätynyt uskomaan siihen että se todennäköisesti tehtiin Maguiren pelituntuman takia eikä niinkään muista syistä.

Eilinen on merkityksellinen siltäkin kantilta, että ottelu kyettiin kääntämään lähes täysin pelin aikana. OGS:n aikaan tämä oli tietysti se tavaramerkki, mutta nyt ei ole enää moneen kuukauteen juuri nähty mitään paranemisen merkkejä kesken ottelun. Samalla saatiin isoja onnistumisia tärkeille pelaajille, joiden herääminen on ytimessä siinä minkälainen loppukausi meille tulee tai on tulematta.

Kolme maalia ja kaikki akatemiapelaajien tekemiä, lisäksi vielä MotM neljännelle akatemiapelaajalle. Tästä voi olla todella tyytyväinen ja tämä on myös samalla osa sitä OGS:n perintöä. Kolme akatemiapelaajaa maalintekijöinä on tilastollinen harvinaisuus jota kuitenkin ilmeni vuosituhannen molemmin puolin aikavälillä 96-02. Silloin Tilastoissa oli nimiä Beckham, Scholes, Giggs, Butt... Välissä kuitenkin oli 17 vuotta kunnes vuonna 2019 tähän temppuun jälleen pystyttiin. Eilinen oli neljäs kerta nyt aikavälillä 19-22.

Jos ei nyt eilisellä vielä kuuhun mennä, niin on se ainakin parempi askel kohti viikonlopun massiivista ottelua West Hamia vastaan. Kautta on vielä lähes puolet jäljellä, ja nyt alkaa olla niitä toiseksi viimeisiä aikoja herätä taisteluun tuosta 3-4 paikoista ja samalla saada peli edes jonkinlaineen formiin ennen UCL pudotuspelejä. West Ham pelin jälkeen onkin sitten lähes kaksi viikkoa aikaa harjoitella, harjoitella ja harjoitella - mitä nyt joku ei-euroopa pelaaja saattanee olla harjoitusvahvuudesta poissa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hieno tarina eilisestä liittyen siihen, mitä Manchester United on seurana:

Eilen vietettiin Sir Matt Busbyn kuoleman 18. vuosipäivää. Kuten kaikki hyvin tietävät, ilman Busbyä ei olisi Unitedia, tai ainakin United olisi ihan tavallinen englantilaisseura. Busby teki Unitedista erikoisen, suositun ja menestyvän seuran, jonka joukkueissa oli kyse muustakin kuin jalkapalloilusta: oli kerronnallisuutta, esimerkillisyyttä ja korostettua paikallisuutta. Tietysti Munchen toi sen traagisen elementin, joka keräsi paljon huomiota, mutta ennen kaikkea Busbyn United nostettiin jalustalle nuorten, omista juniorijoukkueista nostettujen pelaajien kautta. Busby Babes jne. Tätähän SAF:kin kopioi, ja niin teki myös OGS.

Jotenkin aika runollista, että eilisenä muistopäivänä maaleista vastasivat pelkästään omat nuoret Elanga, Greenwood ja Rashford samalla kun kentän paras pelaaja oli McTominay.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös