Manchester United FC 2018–2019 – Mourinhon viimeinen näytönpaikka ”Unelmien teatterissa”

  • 213 238
  • 1 281

Fordél

Jäsen
Odotinkin, milloin joku tarttuu miehen otteisiin MM-kisoissa. Senhän nyt näkee sokea kanakin, että Josen United ei ole optimaalinen ympäristö kenellekään luovalle jalkapalloilijalle. Varmasti esimerkiksi Barcan pelitavassa Pogba pääsisi loistamaan ihan eri tavalla, mutta kyllä mies saa aivan pelkästään itseään syyttää surkeista esityksistä, joita häneltä on ajoittain viime kausina nähty. Välillä se vaan menee niin, että kaikkien pelaajien pelityyli ei aina sovi täysin nykyisen valmentajan pelikirjaan, mutta ammattimies lopettaa kitisemisen ja tekee parhaansa joukkueen eteen, joka hänet helvetin suurella summalla kotiutti. Ensi kesänä voi sitten ihan vapaasti siirtyä, jos siltä tuntuu. Tosin eilen esim skysports uutisoi noiden palkankorotuspuheiden olleen silkkaa paskaa, joten siinä mielessä tästä jauhaminen on vähän turhaa.

Itse olen sitä mieltä, että jokainen Unitedin pelaaja olisi jossain toisessa ympäristössä parempi, mutta kyllä Pogban kohdalla on silti aihetta kritiikkiin. Jännä nähdä minkälaisessa tukassa mies nähdään seuraavan kerran OT:lla, kun MM-kisoissa hän halusi jättää kaiken ylimääräisen pois ja keskittyä täysillä pelaamiseen ja näyttää, että itse peli on tärkeintä.

Sitäkin voidaan miettiä, että miksi sitten Ranskan paidassa Pogba keskittyy pelaamiseen ja pelaa täysillä joukkueelle. Voisiko Deschampsin ja Mourinhon johtamisessa, tavassa käsitellä pelaajia ja motivoinnissa olla kovastikin eroja? Toki kaikella tällä ei ole tarkoitus vähentää Pogman omaa vastuuta heikoista otteista. Monesti selittäviä tekijöitä on vain useita.

Mourinhon suurin ongelma tulee vasta hyökkäyskolmanneksella. Peli pysähtyy ja pelaajat ryhmittyvät, mutta sitten ei vaan tapahdu enää mitään peliä edistävää, ellei vahingossa jonkun pelaajan ajatukset sattumalta sovi yhteen. Lisäksi tuo vastahyökkäykseen lähteminen on hyvin melko hidasta ja hyväkin tilanne menee ohi ja taas pysähdytään pallottelemaan boksin ulkopuolelle.

Täysin samaa mieltä. Kyllähän Josella olisi materiaalin suhteen mahdollista hakea näihin ongelmiin ratkaisua (poislukien ehkä topparien hyvät avaukset ja laitapakkien hyvät nousut), mutta jotenkin se hyökkäys vaan tuntui järjestään töppäävän viimeiselle kolmannekselle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ei tullut pelaajia sisään siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Ulospäin ei ole myöskään vahvistettu vielä ketään, mutta ilmeisesti Tim Fosu-Mensah on lähellä lainasiirtoa Fulhamiin. Darmianin ja Rojon kohdalla täytyy muistaa, että pelaaja voi siirtyä pois Valioliigasta vielä tämänkin päivän jälkeen sellaiseen sarjaan, jossa siirtoikkuna on vielä auki. Melko epätodennäköiseltä tosin näyttää tällainen vaihtoehto varsinkaan Rojon kohdalla. Darmianista United olisi valmis luopumaan, mutta eipä ole yksikään italojengi ollut valmis maksamaan Unitedin pyytämää siirtosummaa mikä on lähteestä riippuen jotain 15-20 miljoonan punnan väliltä.

Mourinho sanoi aamun pressitilaisuudessa, että Romero, Rojo, Valencia, Dalot, Matic, Herrera ovat loukkaantuneina sivussa sarja-avauksesta. Lisäksi Pogba, Lingard, Young, Fellaini, Lukaku ja Jones ovat alle 90 minuutin kunnossa, mutta ainakin osa heistä lienee huomenna mukana kokoonpanossa, luultavasti penkillä aloittaen. Näin ollen avauskokoonpano lienee huomenna jotain tämän suuntaista:

Alexis-Rashford-Mata
McTominay-Pereira-Fred
Shaw-Smalling-Bailly-Darmian
De Gea

Pienen todennäköisyyden antaisin sille, että Lukaku nousisi suoraan avaukseen. Tälloin Mata tippuisi penkille ja Rashford siirtyisi laitaan. Myös Lindelöf saattaa olla avauksessa Baillyn tai Smallingin sijasta. Baillylla on ollut useampi pikkuvamma preseasonilla, joten ehkä hän olisi se todennäköisempi penkille tippuja. Eihän tuo avauskokoonpano hurraa huutoja aiheuta. Ongelmana tulee jälleen olemaan leveyden puute hyökkäyksessä sekä yksinkertaisesti se, että hyökkäyspäähän ei saada tarpeeksi maalintekoon kykeneviä pelaajia. 4-3-3 systeemillä pelatessa laitapakkien pitäisi nousta voimakkaasti ja tuoda leveyttä hyökkäykseen, kun laiturit leikkaavat sisälle. Mutta Darmianilta noita nousuja ei ainakaan tulla näkemään, eikä Shawkaan ole ollut pitkään aikaan mikään hyökkäysorientoitunut pelaaja. Varsinkin jos ilman Lukakua joudutaan lähtemään huomiseen otteluun, niin joku 0-0 tasuri voi olla hyvin lähellä.
 

Barney

Jäsen
Itse jaksan kyllä ihmetellä tätä negatiivisuutta, joka kohdistuu Mourinhoon ja joukkueeseen. Viime kaudella City oli ylivoimainen, mutta he pelasivatkin poikkeuksellisen onnistuneen kauden. Viime kauden pistemäärällä olisi monena vuonna oltu mestaruustaistossa mukana. Itse kritisoin lähinnä Mourinhon peluuttamaa jalkapalloa, sillä se ei ole sellaista, jota Manchester Unitedin kuuluisi pelata. Tuloksellisesti Mourinho on kuitenkin suorittanut materiaalin nähden hyvin, vaikkakin muutamia epäonnistumisia on sattunut kuten viime kauden CL-pelit Sevillaa vastaan. Muutamalla ranskalaisella muiden kärkijoukkueiden tilanne:

- Unitedin hankintalistalla piti olla tänä kesänä tasapainottava keskikenttäpelaaja Maticin ja Pogban kaveriksi sekä lupaava laitapuolustaja ikääntyvien avaajien korvaajaksi. Molemmat hankittiin. Fred oli erittäin hyvä hankinta ja on profiililtaan juuri sellainen kaveri mitä tuohon kaivattiin. Dalot on taas ikäluokkansa lupavimpia kavereita, joka voi pelata molempia laitapuolustajan tontteja. Sanchezin lasken itse myös "uudeksi" hankinnaksi, sillä viime kaudella hänestä ei saatu lähellekään parasta irti ja monesti kesken kauden tehdyt hankinnat puhkeavat kukkaan vasta seuraavalla kaudella. Nyt Sanchez on saanut pitkästä aikaa levätä kesällä ja meno on ollut harjoituskaudella erittäin vakuuttavaa. Toppari ja laituri jäivät hankkimatta, mutta sopivalla hinnalla ei löytynyt hyviä kavereita. Alderweireld olisi ollut oikeantyyppinen pelaaja, mutta Spurs koitti ryöstää hänestä ihan järkyttävää siirtosummaa. Pari vuotta sitten maksettiin vähän liian suuria siirtosummia tietyistä pelaajista, mutta nyt oli ihan hyvä, että pukupelle näytti ettei United maksa mitään "United-lisää" pelaajista, vaan hankinnat tehdään järkevään hintaan tai sitten jätetään kokonaan tekemättä.

- City oli viime kaudella erinomainen ja se lähtee tulevallekin kaudelle selvänä ennakkosuosikkina kauteen. City ei menettänyt yhtäkään tärkeää pelaajaa ja tulijapuolella joukkuetta tuli vahvistamaan Mahrez. Ihan nappiin ei mennyt kuitenkaan Citynkaan kesä, sillä he olivat keskikenttäpelaajan perässä, sillä Fernandinho ja David Silva alkavat ikääntyä. United vei kuitenkin Fredin Cityn nenän edestä ja Chelsea teki saman hankkimalla Jorginhon. Mestaruuskrapula on toki aina mahdollinen, mutta lähteehän City kauteen selvänä ennakkosuosikkina.

- Liverpool on kesän aikana eniten vahvistunut kärkijengi. Saa kuitenkin nähdä, että kuinka nopeasti uudet hankinnat istuutuvat Kloppon jengiin. Selvä parannus on maalivahtiosastolla ja heikkoa keskikenttääkin on parannettu parilla täsmähaulla. Itse epäilen, että Salah ei pysty pelaamaan läheskään yhtä kovaa kautta, mikä tulee näkymään selvästi Liverpoolin tehdyissä maaleissa. Alissonin avulla kuitenkin päästettyjen maalien määrä tulee laskemaan. Liverpoolia asettelisin aika tasoihin Unitedin kanssa Cityn haastajaksi.

- Spurs on ehkä kesän suurin häviäjä, sillä muut kärkijoukkueet kuitenkin vahvistuivat kesän aikana, kun taas Spurs ei hankkinut yhtäkään vahvistusta. Spursin kohdalla pitää nostaa esille myös se, että käytännössä kaikki tärkeät pelaajat pelasivat MM-kisoissa ja menivät siellä melko pitkälle, joten syyskausi voi olla melko vaikea, etenkin kun Spurs joutuu pelaamaan paljon vieraissa kauden alussa. Materiaali on laadukas, mutta en näe Spursia kyllä tälle kaudelle mestarikandidaattina.

- Chelsea on musta hevonen. Managerin vaihdon vaikutusta joukkueen pelaamiseen on vaikea arvioida etukäteen. Ykkösmaalivahti vaihtui juuri ennen kauden alkua ja vaikka Kepa onkin laadukas maalivahti, niin ei hän vielä ole Courtoisin tasolla. Jorginhon uskon olevan todella tärkeä palanen ensi kaudella, sillä hän on Sarrin luottomies. Chelsealla on kuitenkin paljon kysymysmerkkejä joukkueessa: maailmanluokan kärki puuttuu, Hazard sekä Willian ovat olleet lähtöaikeissa koko kesän ja keskikentältä puuttuu pallollista taitoa. CL-paikasta Chelsea voi taistella, mutta mestaruustaistoon ei riitä.

- Arsenal on mielenkiintoista nähdä ilman Wengeriä. Arsenal oli Liverpoolin ohella yksi kesän suurimpia voittajia, siis muutenkin kuin siten että saivat vanupuikon ulos organisaatiosta. Leno oli erittäin hyvä hankinta, sillä Cech on jo ikääntynyt kaveri, joka ei viime kaudella ollut mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle riittävän hyvä ykköstorjuja. Toppariosastolla on ollut ongelmia, mutta nyt Sokratiksesta sinne saatiin johtava toppari. Keskikentän pohjalta on puuttunut laadukas puolustava kaveri, mutta nyt Torreirasta saatiin sellainen.

Laittaisin nämä kärkijoukkueet tähän järjestykseen:

1. Man City
2.-3. Liverpool, Man United
4.-6. Spurs, Chelsea, Arsenal
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
- Liverpool on kesän aikana eniten vahvistunut kärkijengi. Saa kuitenkin nähdä, että kuinka nopeasti uudet hankinnat istuutuvat Kloppon jengiin. Selvä parannus on maalivahtiosastolla ja heikkoa keskikenttääkin on parannettu parilla täsmähaulla. Itse epäilen, että Salah ei pysty pelaamaan läheskään yhtä kovaa kautta, mikä tulee näkymään selvästi Liverpoolin tehdyissä maaleissa. Alissonin avulla kuitenkin päästettyjen maalien määrä tulee laskemaan. Liverpoolia asettelisin aika tasoihin Unitedin kanssa Cityn haastajaksi
Pahoittelut hieman irrallisesta poiminnasta, mutta nyt kyllä yllätyin. Vielä viime kaudella olit sitä mieltä, että Liverpoolin voi ehkä laskea top 10 -joukkueeksi, nyt kyseessä onkin jo kärkijoukkue, vaikkei tässä välissä ole tullut mestaruutta.
Jos lasket Liverpoolin top-10 joukkueeksi, niin eiköhän samaan kategoriaan mene nyt vähintään Everton sekä Southampton.

Minun on ainakin melko vaikea laskea kärkijengien joukkoon joukkuetta, joka on voittanut Valioliigan mestaruuden viimeeksi 27 vuotta sitten. Viimeisen 27 vuoden aikana Manchester United on voittanut Valioliigan 13 kertaa. Olihan Leicesterkin pari vuotta sitten esimerkiksi molempien Manchesterin jengien edellä, mutta en minä siltikään laske sitä Valioliigan kärkijengien joukkoon.

Godinin siirtohuhuihille kesän aikana mukaanlukien huhut Unitediin ja Juventukseen on kyllä tullut naureskeltua. Atleticolla on vahvin joukkue, mitä jalkeille on saatu Godinin uran aikana ja miehellä itsellään on joukkueessa todella suuri rooli kapteenina. Godin on todellinen seuraikoni ja pidetty pelaaja kannattajien ja varmastikin myös pelaajiston keskuudessa. Olisi ollut suoranainen ihme, jos Godin olisi vaihtanut seuraa johonkin toiseen suureen tänä kesänä.
 

Barney

Jäsen
Pahoittelut hieman irrallisesta poiminnasta, mutta nyt kyllä yllätyin. Vielä viime kaudella olit sitä mieltä, että Liverpoolin voi ehkä laskea top 10 -joukkueeksi, nyt kyseessä onkin jo kärkijoukkue, vaikkei tässä välissä ole tullut mestaruutta.
Samalta sivulta löytyi sinun näppäimistöltä kirjoitettu vastaus tuohon:

Rahalla saa ja hevosella pääsee, joka näkyy viime vuosien Unitedin toiminnassa, kun joka kesä ostetaan parilla sadalla miljoonalla pelaajia, mutta se siitä.
Liverpool on tehnyt nyt pari maailmanennätyssiirtoa tässä viimeisen vuoden aikana, joten ei ihmekään, että joukkueen taso on kohentunut.

Godinin siirtohuhuihille kesän aikana mukaanlukien huhut Unitediin ja Juventukseen on kyllä tullut naureskeltua. Atleticolla on vahvin joukkue, mitä jalkeille on saatu Godinin uran aikana ja miehellä itsellään on joukkueessa todella suuri rooli kapteenina. Godin on todellinen seuraikoni ja pidetty pelaaja kannattajien ja varmastikin myös pelaajiston keskuudessa. Olisi ollut suoranainen ihme, jos Godin olisi vaihtanut seuraa johonkin toiseen suureen tänä kesänä.
No huhujen mukaan Godinin agentti oli ottanut yhteyttä Unitediin, joka oli sitten tehnyt tarjouksen, jonka avulla Godinin oli tarkoitus saada rahakkaampi jatkosopimus. Juventukseen siirtyminen taisi oikeasti olla huomattavasti lähempänä, mutta Bonuccin paluu kaatoi sen kuvion.
 

Ralph

Jäsen
Juventukseen siirtyminen taisi oikeasti olla huomattavasti lähempänä, mutta Bonuccin paluu kaatoi sen kuvion.
Lähteiden mukaan olisi päässyt jo sopuun sopimuksen suuruudesta Juventuksen kanssa, mutta Juventuksen tinkimisyritys Atletico Madridilta epäonnistui. Ja Godinin piti tulla, jos Medhi Benatia lähtee, eikä lähtenyt.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Liverpool on tehnyt nyt pari maailmanennätyssiirtoa tässä viimeisen vuoden aikana, joten ei ihmekään, että joukkueen taso on kohentunut.
Jos verrataan Liverpoolin ja Unitedin pelaajiin käytettyjä rahoja kaudesta 10/11, on Pool kuluttanut 817 miljoonaa jääden 187 miljoonaa tappiolle ja United reilun miljardin jääden 751 miljoonaa tappiolle, luvut pyöristettyjä. Onhan tuossa siirtopolitiikassa se merkittävä ero, että Pool on kattanut ostoja myynneillä paljon enemmän verrattuna Unitediin, joka on rahoittanut ostojaan huomattavasti vähemmän myymällä pelaajia. Tietysti edellisellä kaudella 09/10 United myi Ronaldon ja jäi pelaajamarkkinoilla sellaiset 67 miljoonaa voitolle, ja Liverpool 20 miljoonaa tappiolle, jos haluaa vielä tuon kauden lukemia ottaa mukaan. Pidätän oikeudet laskuvirheisiin, luvut Transfermarktista.

No, uusi kausi alkaa ja katsotaan minne joukkueet tällä kaudella yltävät.
 

Barney

Jäsen
@ColCbj Meni vähän ohi, että miten sinun laskelmasi liittyvät siihen, että Pool on viimeisen vuoden aikana käyttänyt paljon rahaa joukkueensa kehittämiseen, minkä vuoksi sen materiaali on noussut ylemmästä keskikastista kärkijoukkueiden joukkoon. Minua nyt ei ainakaan varsinaisesti kiinnosta kummankaan joukkueen nettokulutukset. Manchester United on maailman arvokkain jalkapalloseura, joten rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista eikä sen käyttäminen ole mitenkään sopimatonta. Noihin laskelmiin varmaan kannattaisi sitten myös lisätä muut tulot, jotka Unitedilla on ihan toista luokkaa kuin Liverpoolilla. Sen kyllä ymmärrän, että kritisoidaan seuroja, jotka mellastavat siirtomarkkinoilla öljysheikkien rahoilla.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
@ColCbj Meni vähän ohi, että miten sinun laskelmasi liittyvät siihen, että Pool on viimeisen vuoden aikana käyttänyt paljon rahaa joukkueensa kehittämiseen, minkä vuoksi sen materiaali on noussut ylemmästä keskikastista kärkijoukkueiden joukkoon. Minua nyt ei ainakaan varsinaisesti kiinnosta kummankaan joukkueen nettokulutukset. Manchester United on maailman arvokkain jalkapalloseura, joten rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista eikä sen käyttäminen ole mitenkään sopimatonta. Noihin laskelmiin varmaan kannattaisi sitten myös lisätä muut tulot, jotka Unitedilla on ihan toista luokkaa kuin Liverpoolilla. Sen kyllä ymmärrän, että kritisoidaan seuroja, jotka mellastavat siirtomarkkinoilla öljysheikkien rahoilla.
Kunhan nyt toin pientä statistiikkaa joukkueiden rahankäytöstä pelaajasiirtoihin isommassa kontekstissa. En edellisessä viestissäni mielestäni kritisoinut millään tavalla Unitedin rahankäyttöä. Ideana olikin vain tuoda esiin, että Poolin pelaajaostokset rahoitetaan pitkälti myyntien kautta, sillä ajankohdan aikana on käytetty keskimäärin reilut 23 miljoonaa per siirtoikkuna rahaa, joka on tullut muualta kuin pelaajamyynneistä. Unitedilla suhde on erilainen. Mielestäni tilasto on mielenkiintoinen, ajatustenlukija en ole, joten sinun kantaasi minun on mahdoton tietää ennen kuin sen ilmaiset.

Jos kerran tälle linjalle lähdetään, niin miten Liverpoolin pelaajasiirrot tässä siirtoikkunassa vaikuttavat siihen, että Liverpool on noussut kärkijoukkueeksi, jos mielestäsi indikaattorina on viimeaikaiset mestaruudet? Viimeisin Englannin liigan mestaruus on edelleen 28 vuoden takaa. Ja kuinka monta mestaruutta joukkueen pitää voittaa tietyllä aikavälillä, jotta se voidaan laskea kärkijoukkueiden joukkoon?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Manchester United on maailman arvokkain jalkapalloseura, joten rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista eikä sen käyttäminen ole mitenkään sopimatonta. Noihin laskelmiin varmaan kannattaisi sitten myös lisätä muut tulot, jotka Unitedilla on ihan toista luokkaa kuin Liverpoolilla. Sen kyllä ymmärrän, että kritisoidaan seuroja, jotka mellastavat siirtomarkkinoilla öljysheikkien rahoilla.
ManU on Valioliigan Rauman Lukko.

Mitä tulee Salahiin ja tehoihin, nuo mainitsemasi täsmähankinnat ovat sellaisia, että Poolin maalimäärät tuskin laskevat, vaikka Salahilta muutama maali jäisi tarkemman vartioinnin ansiosta tekemättäkin. Vaihtoehtoja ja taitoa on vaan niin paljon viime kautta enemmän. Puolustusta on muutenkin vahvistettu viime kauden alkuun verrattuna, joten päästettyjen maalien määrä tulee mitä luultavimmin laskemaan. City kyllä vaikuttaa edelleen niin vahvalta, että mestarisuosikkeja taitaa olla tasan se yksi edelleen. Joukkueessa ei ole heikkouksia, suurimpana vahvuutena keskikenttä David Silvan ja De Bruynen ansiosta. Mahrez tulee tosin floppaamaan, se on minun ennustukseni. En usko, että osaa pelata samalla tasolla huippujoukkueessa, kun ei olekaan enää se pelaaja, jonka kautta peli pyörii. Kyllä se on edelleen David Silva.

ManUn ongelma on tosiaan joukkueen materiaalin ja pelitavan yhteensopimattomuus, kuten itsekin taisit sanoa. Kärjessä on yksi sarjan parhaita viimeistelijöitä, mutta eihän tuo ilman palloa tule maaleja tekemään. Keskikentällä on maailmanluokan tähti, mutta henkilökemiasyistä rooli ja motivaatio ovat aika hukassa. Mourinhon puheista päätellen peli rakennetaan täysin Sanchezin varaan, mikä on vastustajan kannalta ihannetilanne. Aivan liian kaavamaista roolitusta, mikä on kohtuullisen helppo scoutata. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi pystyä pelaamaan jotain muuta kuin 1-0 ja bussi parkkiin. Mutta Jose taitaa saada näppylöitä ja hyperventilaation, jos joku ehdottaa jollekin hiukan vapauksia kentällä. Varmaan yksinkertaistin hiukan liikaa, mutta en usko olevani liian kaukana realismista.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS

Barney

Jäsen
Kunhan nyt toin pientä statistiikkaa joukkueiden rahankäytöstä pelaajasiirtoihin isommassa kontekstissa. En edellisessä viestissäni mielestäni kritisoinut millään tavalla Unitedin rahankäyttöä. Ideana olikin vain tuoda esiin, että Poolin pelaajaostokset rahoitetaan pitkälti myyntien kautta, sillä ajankohdan aikana on käytetty keskimäärin reilut 23 miljoonaa per siirtoikkuna rahaa, joka on tullut muualta kuin pelaajamyynneistä. Unitedilla suhde on erilainen. Mielestäni tilasto on mielenkiintoinen, ajatustenlukija en ole, joten sinun kantaasi minun on mahdoton tietää ennen kuin sen ilmaiset.
Imo se on ihan sama katetaanko ostot turhakkeiden vai esimerkiksi oheistuotteiden myynnillä.

Jos kerran tälle linjalle lähdetään, niin miten Liverpoolin pelaajasiirrot tässä siirtoikkunassa vaikuttavat siihen, että Liverpool on noussut kärkijoukkueeksi, jos mielestäsi indikaattorina on viimeaikaiset mestaruudet? Viimeisin Englannin liigan mestaruus on edelleen 28 vuoden takaa. Ja kuinka monta mestaruutta joukkueen pitää voittaa tietyllä aikavälillä, jotta se voidaan laskea kärkijoukkueiden joukkoon?
Milloin olen väittänyt, että kärkijoukkueeksi nousemiseen pitää voittaa mestaruuksia? Olenhan minä pitänyt Spursiakin jo monta vuotta kärkijoukkueena, vaikka se ei olekaan Liverpoolin tavoin voittanut Valioliigaa koskaan. Kärkijoukkueeksi voi nousta myös hankkimalla isolla rahalla laadukkaita pelaajia kuten esimerkiksi City ja Liverpool ovat nyt tehneet. Mestarisuosikiksi nimeämiseen tarvitseekin jo paljon enemmän kuin vain hyvän materiaalin.

ManU on Valioliigan Rauman Lukko.
Nyt oli kyllä sen verran mielenkiintoinen vertaus, että mielelläni kuulisin perusteluita, sillä itse en näe näillä kahdella organisaatiolla oikeastaan mitään yhteistä. Paremminhan tuo vertaus sopisi Liverpooliin? Isolla rahalla hankitaan pelaajia, mutta pyttyä ei päästä koskaan nostamaan.

Fosu-Mensahin laina oli positiivinen juttu, sillä Dalotin saavuttua hänelle ei olisi riittänyt hirveän paljon vastuuta. Toivottavasti pääsee isoille minuuteille Fulhamissa, sillä tulevaisuudessa hänelle on kuitenkin käyttöä vähintään rotaatiossa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
ManU on Valioliigan Rauman Lukko.
Ai saatana, nyt veti Poolin mies melkoisen ässän hihastaan :D
Ihan nyt vaan muistutuksena sinnekin, että Valioliigaa on pelattu 26 kautta, joista United on voittanut mestaruuden 13 kertaa. Vastaavasti Lukko on voittanut viimeisen mestaruutensa 1963, joten tuossa mielessä menee aika lailla yksi yhteen Poolin kanssa.

ManUn ongelma on tosiaan joukkueen materiaalin ja pelitavan yhteensopimattomuus, kuten itsekin taisit sanoa. Kärjessä on yksi sarjan parhaita viimeistelijöitä, mutta eihän tuo ilman palloa tule maaleja tekemään. Keskikentällä on maailmanluokan tähti, mutta henkilökemiasyistä rooli ja motivaatio ovat aika hukassa. Mourinhon puheista päätellen peli rakennetaan täysin Sanchezin varaan, mikä on vastustajan kannalta ihannetilanne. Aivan liian kaavamaista roolitusta, mikä on kohtuullisen helppo scoutata. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi pystyä pelaamaan jotain muuta kuin 1-0 ja bussi parkkiin. Mutta Jose taitaa saada näppylöitä ja hyperventilaation, jos joku ehdottaa jollekin hiukan vapauksia kentällä. Varmaan yksinkertaistin hiukan liikaa, mutta en usko olevani liian kaukana realismista.
Tämä onkin sitten täyttä asiaa. Joukkueessa on mielestäni muutama pelaaja, jotka ovat aivan pelipaikkansa huippuja maailmassa, mutta Jose ei silti ole pystynyt rakentamaan minkäänlaista toimivaa suunnitelmaa vastustajien puolustuksen murtamiseen. Täytyy vaan toivoa, että uusi valmennustiimi uskaltaa kunnolla haastaa Josen näkemyksiä joukkueen pelityylistä, eikä tyydy vaan istumaan hiljaa takana.

Vaikka tuossa joukkueessa muutama huippunimi onkin, niin onhan tuo kokoonpano, jonka @Fawkes ylempänä listasi, melko järkyttävää luettavaa. Tuossa huomaa juuri sen, että leveyttä ei ole käytännössä ollenkaan, vaan heti ollaan kusessa, kun muutama avauksen mies on lasaretin puolella. Keskikenttäpelaaja, laitapakki sekä toppari eivät olisi kyllä tehneet pahaa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Milloin olen väittänyt, että kärkijoukkueeksi nousemiseen pitää voittaa mestaruuksia?

Minun on ainakin melko vaikea laskea kärkijengien joukkoon joukkuetta, joka on voittanut Valioliigan mestaruuden viimeeksi 27 vuotta sitten. Viimeisen 27 vuoden aikana Manchester United on voittanut Valioliigan 13 kertaa. Olihan Leicesterkin pari vuotta sitten esimerkiksi molempien Manchesterin jengien edellä, mutta en minä siltikään laske sitä Valioliigan kärkijengien joukkoon.
Mielestäni tämä viesti antaa ymmärtää melko yksiselitteisesti näin.

Mutta ihan sama, ei kiinnosta vängätä enempää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@Barney @Heddy#77 Ette ole ilmeisesti kovin perillä Rauman Lukon raha-asioista. Self-explanatory vertaus. Lukon rahat tulevat aika pitkälti RTK:n liiketoiminnasta.

En haluaisi ottaa historiakorttia esille, mutta kyllä niitä pyttyjä jaettiin korkeimmalla sarjatasolla ennen Valioliigan perustamistakin. Joku Tappara laskee Paskalammen aikaiset mestaruudetkin mukaan, kun niitä hallin kattoviirejä katselee. Tällä laskutavalla ManU taitaa johtaa Poolia 20-18. Valioliigamestaruuksien osalta toki Poolilla aika pyöreä saldo. Kääntäkää vaan veistä haavassa, kyllä mä sen kestän.
 

Barney

Jäsen
Mielestäni tämä viesti antaa ymmärtää melko yksiselitteisesti näin.
No minun mielestäni ei. Jos joku asia on vaikea nähdä tapahtuvan, niin ei se tarkoita etteikö se olisi mahdollista. Liverpoolilla oli silloin kun tuon viestin kirjoitin heikohko pelaajamateriaali ja huono menestys lähihistoriassa. Nyt on jäljellä enää toinen.

@Barney @Heddy#77 Ette ole ilmeisesti kovin perillä Rauman Lukon raha-asioista. Self-explanatory vertaus. Lukon rahat tulevat aika pitkälti RTK:n liiketoiminnasta.
Ei kyllä oikein avautunut tämä vieläkään. Manchester United on maailman tunnetuin (arvio) ja arvokkain (fakta) jalkapallojoukkue, joka on kovalla työllä luonut itsestään vuosien aikana sellaisen brändin, jonka oheistuotemyynti on varmaan jalkapallojoukkueista kaikista suurin. Miten tuo vertautuu siihen, että Lukolla on joku siivousfirma, joka kuittaa tappiot?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Manchester United on maailman tunnetuin (arvio) ja arvokkain (fakta) jalkapallojoukkue, joka on kovalla työllä luonut itsestään vuosien aikana sellaisen brändin, jonka oheistuotemyynti on varmaan jalkapallojoukkueista kaikista suurin. Miten tuo vertautuu siihen, että Lukolla on joku siivousfirma, joka kuittaa tappiot?
No jos se raha tulee hillittömästä krääsämyynnistä (en yritä tavoitella loukkaavaa sävyä, perustermi), niin miten se eroaa rahasta, joka tulee siivousfirmalta? Kummallakin on takuuvarma rahasampo, mistä voi käydä tekemässä nostoja tarpeen mukaan. Joillain onnekkailla joukkueilla on sheikki- tai oligarkkirahaa, toiset joutuvat kituuttamaan lippu-, tv- ja sponsorituloilla. Ovelimmat tekevät rahaa onnistuneilla pelaajakaupoilla, mutta pelkästään myymällä urheilullinen menestys voi olla haastavaa. Pool menee jossain tuolla välimaastossa. FSG on nyt raottanut lompsaa sen verran, että menestystä yritetään avittaa kasvattamalla viikkorahaa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
No jos se raha tulee hillittömästä krääsämyynnistä (en yritä tavoitella loukkaavaa sävyä, perustermi), niin miten se eroaa rahasta, joka tulee siivousfirmalta? Kummallakin on takuuvarma rahasampo, mistä voi käydä tekemässä nostoja tarpeen mukaan. Joillain onnekkailla joukkueilla on sheikki- tai oligarkkirahaa, toiset joutuvat kituuttamaan lippu-, tv- ja sponsorituloilla. Ovelimmat tekevät rahaa onnistuneilla pelaajakaupoilla, mutta pelkästään myymällä urheilullinen menestys voi olla haastavaa. Pool menee jossain tuolla välimaastossa. FSG on nyt raottanut lompsaa sen verran, että menestystä yritetään avittaa kasvattamalla viikkorahaa.

Ehkä ero on siinä, että United on itse kasvattanut brändin nimeltä Manchester United, joka myy niin hyvin, että mitään ulkopuolisia siivous- tai öljyrahoja ei tarvita.

Mutta väittelynne on ihan iänikuista turhuutta, joten voisi toivoa sen loppuvan ja Liverpool-fanien siirtyvän omaan ketjuunsa jatkamaan keskustelua keskenään, jotta täällä voitaisiin keskittyä olennaiseen.

Joten @Barney ja @Heddy#77 lienee turha vaivautua vastaamaan noihin provoihin, sillä jos tämä ketju alkaa täyttyä tuollaisilla keskusteluilla, sen laatu heikkenee huomattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
No jos se raha tulee hillittömästä krääsämyynnistä (en yritä tavoitella loukkaavaa sävyä, perustermi), niin miten se eroaa rahasta, joka tulee siivousfirmalta?
Kysytkö tätä tosissasi? Se eroaa sillä tavalla, että sen krääsämyynnin saamiseksi on ensiksi pitänyt onnistua kymmeniä vuosia peräjälkeen sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Jonkun siivousfirman saa kuittaamaan laskut kuka tahansa. Eli siis ne ”krääsämyynnistä” tulevat rahat ovat seurausta siitä, että organisaatiossa on tehty hyvää työtä pitkän aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tänään se sitten taas alkaa. Vaimoa on varoitettu ja Viaplay tunnukset tilattu. Toivottavasti Pereira pääsee avaukseen ja tämä on melko todennäköistäkin. Pogban pelaaminenkaan ei ole mahdotonta ja varmaan luusisi ainakin penkillä olevan.

Se mitä kesällä puhuttiin, että ei enää tarvitsi katsella Mataa oikealla laidalla lienee tänään kuitenkin se todennäköisin vaihtoehto, koska pre-season meni Matalla ilmeisesti ihan hyvin. Toki Ashley Young on nimensä mukaisesti esimerkki, että joskus se vanhempikin pelaaja nuortuu ja voi vielä nostaa yllättäen tasoaan. Ihmisenä Mata on jalkapallomaailman yksi sympaattisimmista, joten toivotaan että otteet paranevat, kun kerran vielä joukkueessa mukana roikkuu.

Case-Martial on kanssa mielenkiintoinen. Ei varmasti ole avauksessa, mutta onko edes penkillä?
 

Barney

Jäsen
Avauskokoonpano kauden avaukseen Leicesteria vastaan:

DDG; Shaw, Bailly, Lindelöf, Darmian; Pereira, Pogba (C), Fred; Alexis, Rashford, Mata

Subs: Grant, Smalling, Young, Fellaini, McTominay, Lukaku, Martial

Avaus on vahvempi kuin ennakot antoivat ymmärtää. Bailly on pelikuntoinen ja Pogba tuli jo avaukseen heti ensimmäiseen peliin saaden kapteenin nauhan käteensä. Selvä merkki siitä, että nuo siirtohuhut taisivat olla melkoista huuhaata. Muuten MM-kisoissa pitkälle menneet pelaajat saavat vielä huilia, mikä avaa hyviä näytönpaikkoja Shaw'lle, Lindelöfille, Pereiralle ja Rashfordille. Vaihtopelaajista toivottavasti Martial nähdään kentällä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tärkeä 2-1 voitto sieltä putkahti.

Eniten tietysti ilahdutti Luke Shawin erinomainen peliesitys, jonka kruunasi avausmaali Unitedin paidassa! Kylläpä lämmitti mieltä, toivon mukaan Shaw alkaa nyt lunastamaan niitö odotuksia.

Muuten ei mitään erikoisen hyvää pelaamista. Alexis tekee hyviä riistoja mutta ei ole jotenkin yhtään muiden juonessa mukana. Bailly oli mukavan ilkeä alakerrassa. Martial näytti vaihdossa siltä, että ei kiinnosta tippaakaan.
 

Fordél

Jäsen
Toivottavasti saataisiin positiivinen avaus kaudella ja kolme pistettä!

Kolme pistettä tuli, mutta ei toi nyt erityisen positiivinen avaus ollut. Rutiinivoitto. Edelleen toi ManU:n hyökkäyspeli tökkii mun silmiin. Siitä puuttuu kollektiivisuus. Hyökkäyksissä on monesti mukana vain joitain ManU-pelaajia, jotka koittavat taikoa jotain sen sijaan, että tultaisiin laajalla rintamalla.

ManU:sta esille nousi tänään erityisesti Shaw, Mata ja Fred. Shaw nousi eille sekä hyvässä että pahassa. Paikoin hasardimaista hösellystä ja harhasyöttöjä, mutta toisaalta hieno maali, aktiivista hyökkäyksen tukemista ja paikoin ihan hyviä katkoja. Kaksijakoinen esitys.

Mata ja Fred olivat about ainoita, jotka yrittivät pelata luovasti ja rakentaa jotain. Frediltä ihan toiveita herättävä avaus. Alexis oli oma itsensä. Hakusessa aina se pelin ratkaiseva syöttö. Pari taisi mennä perillekin. Ei vieläkään tunnu natsaavan täysillä muun jengin pelaamiseen.
 

Barney

Jäsen
Martial näytti vaihdossa siltä, että ei kiinnosta tippaakaan.
Milloin Martial ei näyttäisi siltä, että ei kiinnosta tippakaan? Ainahan se on naama norsunvitulla, tapahtui sitten mitä hyvänsä. Muutamat ranskalaiset pelistä:

- DDG näytti jälleen, miksi hän on maailman paras maalivahti. Muutama erinomainen torjunta. Päästetty maali oli vähän erikoinen, mutta en laita sitä kyllä DDG:n piikkiin, vaikka hän ei tilanteeseen mitenkään reagoinutkaan.

- Baillylta hyvä peli. Virheitä sattuu välillä, kuten tuossa Leicesterin maalissa, mutta yleisilme oli hyvä. Tykkään Baillyn rohkeasta ja aggressiivisesta pelityylistä. Joukkueen ykköstoppari.

- Lindelöfilta hyvää perussuorittamista, mutta fyysisesti tuntuu olevan vielä aika raakile Valioliigaan. Pallollinen taito ja peliäly on toisaalta Unitedin toppariosastosta parasta luokkaa.

- Shaw'lta positiivinen esitys. Virheitä sattui myös hänelle, mutta teki tärkeän maalin ja muutenkin muutamia hyviä pallollisia ratkaisuita. Toivottavasti tuo maali aiheuttaa nyt lumipalloefektin ja Shaw alkaa nousemaan kohti sitä tasoa, mitä tässä on nyt muutaman kauden ajan odotettu. Toivottavasti kestää nyt vain kasassa.

- Andreas Pereiran otteet harjoituskaudella olivat lupaavia, mutta en odottanut noin hyvää peliä kauden avaukseen. Pereirahan pelasi junioriurallaan lähinnä laidalla tai kymppipaikalla, joten siihen nähden pelasi erittäin hyvin ja kypsästi tuossa puolustavammassa roolissa. Jos otteet pysyvät yhtä hyvinä läpi kauden, niin minuutteja on tiedossa.

- Fred nousi esille sekä hyvässä että pahassa. Kaikesta näki, että hän on sopiva palanen tuohon joukkueen keskikentälle, sillä hän osaa antaa hyviä peliä edistäviä syöttöjä sekä pystyy myös kuljettamaan hyvin palloa linjojen välissä. Toisaalta Valioliigan tempo vaikutti vielä melko kovalta, kun hän on tottunut viime vuosina höntsäämään Ukrainassa. Tulee nousemaan kauden edetessä isoon rooliin.

- Pogba oli Pogba. Lukuisia erinomaisia suorituksia ja elintärkeä pelaaja joukkueelle. Vastapainona sitten myös vähän turhaa kuskailua ja liian vaikeita ratkaisuja. Oli kuitenkin toisella jaksolla joukkueen parhaimmistoa ja upotti pilkun sisään. Plussaksi kääntyy myös ranskalaisen arvosana.

- Sanchezin esitys oli myös vähän kaksipiippuinen. Kaikestä näkee, että kyseessä on maailmanluokan pelaaja, sillä hän pystyy tekemään pienessä tilassa sellaisia peliä edistäviä ratkaisuja, joita ei voi ihan kaikilta odottaa. Toisaalta hän yritti kuitenkin monessa tilanteessa liian vaikeita ratkaisuja eikä tuntunut olevan ihan kartalla joukkuekavereiden kuvioissa.

- Rashford oli pettymys. Ei saanut oikein mitään aikaan. Kovasti on puhuttu, kuinka Rashfordia pitäisi peluuttaa kärjessä, mutta nyt kun sai tilaisuuden, niin esitys oli luokaton. Itse peluuttaisin häntä laidalla ja laittaisin Sanchezin kärkeen silloin kun Lukakua tarvitsee lepuuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös